abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1058 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník

    Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino

    28. 1. 2016 | Redakce | Reklama | 5981×

    Možná už vás nudí sledování klasické televize a chtěli byste si nejen v domácím prostředí dopřát stejný zážitek jako v kině. K tomuto účelu je potřeba především kvalitní projektor. Přinášíme pár tipů, které vám s jeho výběrem pomohou.

    Krok 1: Zvolte vhodné rozlišení

    Projektory pro takové použití se prodávají v celé řadě různých rozlišení. Při jejich výběru je dobré mít na paměti několik historických faktů. Klasická televize se vyznačovala 576 řádky, tedy rozlišením, jehož druhé číslo mělo hodnotu 576. Rozhodně tedy nemá smysl koukat po projektorech, které by měly vertikální rozlišení nižší. Spíše naopak, musíte počítat s tím, že se obraz bude promítat na větší plochu, než měly původní 55“ televizory, takže potřebuje větší rozlišení.

    Digitální televize ve formátu HD má řádků 720 (někdy se setkáte s označením 720p), přesně tady začíná hranice „rozumných“ domácích projektorů. Pokud vám to finanční možnosti dovolují, sáhněte ale raději po projektoru fullHD, který má řádků 1 080 (označováno často 1 080p) nebo ještě vyšším.

    projektory

    Že k rozlišení patří kromě počtu řádků také počet sloupců? S tím je to ale složitější, záleží totiž na poměru stran výsledného obrazu. Například projektory s 1 200 řádky se vyrábějí v rozlišení 1 600 × 1 200 bodů (klasický poměr 4:3), ale i 1 900 (nebo 1 920) × 1 200 bodů (širokoúhlý poměr 16:10).

    Krok 2: Která technologie je nejlepší?

    Pokud si pamatujete, třeba z filmu pro pamětníky, staré školní projektory – meotary, máte hrubou představu, jak takový projektor funguje. Nějak se musí vytvořit obraz, který je poté prosvícen světelným zářičem (tzv. lampou, vysoce svítivou, halogenovou žárovkou) a promítnut přes soustavu čoček a zrcadel na plátno či bílou zeď. A právě způsobem vytváření obrazu se projektory liší. Pro základní orientaci na trhu stačí velmi hrubé pochopení použité technologie, nebudeme proto zabíhat do technických detailů.

    projektory

    DLP projektory vytvářejí obraz pomocí miniaturních zrcátek. Světlo z lampy je přes optickou soustavu vrženo na DLP čip, který ho buď odrazí, nebo neodrazí, podle toho, zda se právě vykresluje či nevykresluje bod.

    LED projektory fungují podobně, jen místo halogenové žárovky používají LED diody, což vede k menším rozměrům a menší energetické náročnosti. Na druhou stranu mají LED projektory výrazně nižší svítivost.

    LCD projektory jsou nejkvalitnější obecně dostupnou technologií. Opět popis technologie velmi zjednodušíme – světlo ze zářiče prochází panelem LCD displeje, na kterém je vykreslen příslušný obraz. Díky tomu mají LCD projektory spoustu funkcí a minimální hlučnost, postupem času ale může docházet k vypalování LCD displejů. Co se kvality obrazu týče, názory se liší. Někdo nedá dopustit na klasické (byť drahé) DLP projektory, ať už v provedení s lampou nebo LED, jiní se ale přiklánějí spíše k LCD. Záleží nejspíš na individuálním vkusu a konkrétním provedení projektoru, doporučujeme proto vyzkoušet, co vyhovuje vám.

    Krok 3: Dostatečná svítivost i ve dne

    Dalším parametrem, se kterým se při vybírání projektoru setkáte, je svítivost neboli světelný výkon. Obecně platí, že čím vyšší hodnota, tím více projektor svítí. Pokud hodláte sledovat filmy jen večer v přítmí, nemusíte se touto hodnotou příliš zabývat. Pokud ale hledáte projektor i na denní projekce, při nichž je potřeba „přesvítit“ denní světlo, měli byste se poohlížet po projektorech nad 2 500 ANSI lumenů. Pro vážné použití doporučujeme projektory s aspoň 3 000 ANSI lumeny.

    projektory

    Krok 4: Jak máte velkou promítací místnost?

    Každý, kdo někdy svítil na zeď nebo stanové plátno kapesní svítilnou, dobře ví, že z čím větší dálky svítí, tím je světelný kruh větší. To platí i u projektorů. Pokud promítáte z deseti metrů, můžete pokrýt obrazem celou zeď, pokud máte dvoumetrový pokoj v garsonce, můžete se také dočkat jen půlmetrového obrazu. Tedy pokud výrobce nevyužije nějakou „fintu“ v podobě speciálního objektivu. A přesně o to byste se měli v takovém případě zajímat.

    Tři tipy na projektory:

    Levný: Epson EB-S31 od 8 736 Kč

    Povedená střední třída: Benq MW526 od 11 779 Kč

    Špičkový: Epson EH-TW5300 od 16 538 Kč

           

    Hodnocení: 33 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    28.1.2016 10:33 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino

    Přijde mi trochu zvláštní, když si nejdřív v článku přečtu

    Pro vážné použití doporučujeme projektory s aspoň 3 000 ANSI lumeny.

    a pak je na jeho konci jako špičkový doporučen přístroj, který má podle odkazovaného přehledu 2200 lm.

    Jinak v článku o volbě projektoru pro domácí kino vydaném v roce 2016 mne samozřejmě trochu překvapí, když je mi doporučován (byť v kategorii levný) projektor s rozlišením 800x600 (tím spíš, že pro filmy to reálně znamená něco jako 800x357).

    28.1.2016 12:48 Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Ono jestli to nebude tim, ze je ten clanek zarazeny v rubrice "reklama". Epson ma 3000+lm a rozliseni kolem FullHD mmch. az v radech nekolika desitek tisic korun, tenhle "spickovy" lze koupit uz za necelych 17k. No a kdyz tu pisi ze je "spickovy" a navic za tak "nizkou" cenu, tak je hned vetsi sance ze ho nekdo pujde bez vetsiho rozmysleni rovnou koupit, nez kdyby sem hodili napr. Epson EB-4950WU (4000lm, 1920 1200 a plno dalsimi "nezajimavymi" vychytavkami) s cenovkou 67k, ze ano :-)

    Tech parametru, ktere je vhodne pri vyberu projektoru zvazit je take mnohem vic nez jen pouhe rozliseni, technologie, svitivost a rozmery mistnosti ...
    28.1.2016 12:52 Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Mimochodem taky zrovna zvazuji koupi projektoru, tak jsem doufal, ze se z clanku dozvim neco zajimaveho co jsem jeste jinde necetl a priznam, ze jsem byl docela zklamany :-(

    Ze se jedna o reklamu jsem si bohuzel vsiml az po precteni tech "tipu" ...
    pools avatar 28.1.2016 13:00 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Já vybíral dva měsíce a skončil jsem u tohohle: https://www.alza.cz/benq-th682st-d2168066.htm a můžu říct že nelituju. Priámrně na filmy, ale vpohodě zvládá i hry (Witcher přes celou stěnu je fakt boží zážitek ;)). Nativní FHD, Short Throw - i když ne tak blízký jako má třeba Optoma - z metru třiceti 82'' plátno. Asi nejlepší poměr cena výkon v kategorii (ShortThrow pro mě byla nutnost).
    Vivre libre ou mourir!
    28.1.2016 13:15 Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Diky za tip! Parametr "c.4" me nastesti zrovna moc netrapi :-)
    pools avatar 28.1.2016 13:22 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Ale teda tvrdit o projektoru za 16.000 že je špičkový - to chce opravdu odvahu ;)
    Vivre libre ou mourir!
    28.1.2016 14:00 coques | skóre: 21 | blog: FailSystem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    To bude špičkový projektor leda tak na prezentáciu v powerpointe
    Polívčička byla..
    Josef Kufner avatar 28.1.2016 13:56 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Ten samý short throw projektor mám. Drobná nevýhoda krátké vzdálenosti je, že plátno není rovnoměrně nasvíceno (i když to není nijak moc viditelné) a je obtížné zaostřit tak, aby byl ostrý střed i rohy. Je to kvůli rozdílu ve vzdálenosti od projektoru ke śtředu plátna a k rohu plátna. Takže čím dál projektor je, tím lépe, jen pak musí víc svítit.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    29.1.2016 09:04 Sajfi | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    joejoe avatar 28.1.2016 11:20 joejoe | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Podle mne je jednim z nejdulezitejsich parametru hlucnost. Potom je potreba myslet na optimalni umisteni projektoru a moznost kompenzace ruznych typu zkresleni.
    28.1.2016 12:18 PEPP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    původní 55“ televizory

    nebylo myšleno spíš 55 cm?
    28.1.2016 13:01 doron | skóre: 21 | blog: Sensors a Ksysguard | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Určitě. A takových věcí je tam více, ten článek zjevně spáchal nějaký pologramot.

    Například: prý dochází vypalování u LCD. To byl problém CRT projektorů, které dotyčný určitě nikdy neviděl, když už nás odkazuje na filmy pro pamětníky kvůli Meotaru (tohle jsme měli i běžně ve školách ještě v 70-80. letech).
    You can't fuck everyone, but you can try to.
    Josef Kufner avatar 28.1.2016 13:30 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    A prý, že LCD projektory jsou nejkvalitnější. Vždyť už to je roky mrtvá technlogie. Dnes je vše DLP. Ono jaksi ta zrcátka mají lepší odrzivost, než LCD má propustnost, takže projde víc světla na plátno při stejné lampě. LED technologie je DLP, kde místo ~200W žárovky je LEDka, takže to výrazně míň topí a tím pádem i míň hučí větrák.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    28.1.2016 13:44 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    LCD projektory sa stale vyrabaju, pretoze DLP ma aj svoje nevyhody - duhove artefakty, hlucnost (farebne koliesko rotuje vysokou rychlostou) a spolahlivost (mrtve pixely).

    V projektoroch nie je ziarovka ale xenonova vybojka. LED sa pouziva v malych projektoroch, ktore maju mizernu svietivost.
    pools avatar 29.1.2016 08:26 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    O tom duhovém efektu sem četl hodně v recenzích, ale asi to prostě nevidím. Jinak o LCD se říká, že se časem vysvěcují a ztrácejí barvy, je to ještě pravda?
    Vivre libre ou mourir!
    Jendа avatar 29.1.2016 16:16 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Já viděl několik DLPček, na některých jsem to viděl strašně a na některých vůbec.
    29.1.2016 18:38 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Zavisi od rychlosti otacania toho farebneho kolieska. Lepsie sa tocia rychlejsie a tym je to menej viditelne. Ale zase sa skor znici lozisko.
    29.1.2016 18:10 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Mam NEC VT440, bude mat tak 15 rokov. Dostal som ho s vadnou lampou, takze teraz je tam druha. Uz su v obraze nejake flaky a pri 4:3 vidiet hore pas inej farby od letterboxu (zaujimave, ze dole nie). Ale pozerat sa na to da.
    28.1.2016 13:44 karelI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    No ja si koupil LCD (ten uvedeny jako spickovy :-) ), protoze me stve, ze u DLP vidim RGB slozky kdyz pohnu ocima. Na filmy v noci ta svitivost staci bohate.
    2.2.2016 22:06 JardaA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    "ještě v 70-80. letech" - řekl bych, že ještě daleko později. Dataprojektory se začaly masověji objevovat až po roce 2000.
    2.2.2016 22:19 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    První datový projektor jsem na katedře viděl někdy tak v roce 1996 a byla to celkem horká novinka, ještě v provedení LCD rámečku, který se pokládal na klasický projektor (něco jako zmíněný Meotar, jen s podstatně silnější lampou, aby ten rámeček dokázal prosvítit). Meotary se tou dobou (a i po roce 2000) ještě zcela běžně používaly.
    Josef Kufner avatar 28.1.2016 13:51 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Co "článek" zcela opomíjí je ozvučení. Pokud se projektorem nahradí běžná televize, tak člověk velmi rychle zjistí, že to je nějak potichu. Ono totiž projektory mají jen takový malý chrapláček a na ten toho moc nezahraje. Navíc je v místnosti na úplně špatném místě.

    Takže vedle projektoru, to chce pořídit i vhodnou zvukovou aparaturu. Doporučuju receivery od Yamahy, neboť mají přiložený mikrofon pro automatickou kalibraci. Tedy, že si to samo přeměří připojené bedničky i s místností, ve které to celé je a nastaví vše tak, aby to znělo co nejvěrněji. Je ale potřeba počítat s tím, že cenově to vyjde zhruba stejně jako samotný projektor.

    Pak je také potřeba promítací plátno, neboť na zdi to není úplně ono, obzvlášť pokud je barevná nebo na ní visí obrázky.

    No a na promítání za dne je, namísto marné snahy o přesvícení sluníčka, daleko lepší pořídit neprůsvitné rolety do oken. Alternativou je umístit promítací plátno přes okno tak, aby ho dostatečně překrylo. To řeší hned dva problémy najednou, neboť okna bývají celkem snadno viditelná z celé místnosti a obvykle nezastavěná skříňkama.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    28.1.2016 14:11 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Pokud se projektorem nahradí běžná televize, tak člověk velmi rychle zjistí, že to je nějak potichu. Ono totiž projektory mají jen takový malý chrapláček a na ten toho moc nezahraje. Navíc je v místnosti na úplně špatném místě.

    To si opravdu někdo koupí na filmy projektor a zvuk pouští do vestavěného reproduktoru v něm? OMG…

    Doporučuju receivery od Yamahy, neboť mají přiložený mikrofon pro automatickou kalibraci.

    Nejen Yamaha, přinejmenším ten můj (Onkyo) má autokalibraci včetně přiloženého mikrofonu taky.

    28.1.2016 18:58 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Namiesto draheho receiveru odporucam nejaky a radsej priplatit za lepsie reproduktory - tie byvaju najslabsim clankom. Lepsie dva kvalitne ako 6 nekvalitnych. Par slusnejsich reproduktorov stoji v bazari tak 200-300 eur, potom sa na tom da aj pocuvat hudba.

    Niekolko rokov som receiver ani nemal, len stereo zosilnovac Pioneer (z bazaru). Vyhoda je, ze starsie hifi komponenty nestracaju na cene - takze je mozne ich casom predat a kupit nejake lepsie.
    Josef Kufner avatar 29.1.2016 00:27 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Rozumné nové receivery od Yamahy začínají na cca 6 kKč, stereo bedničky nižší řady jsou kolem 5 kKč (za pár). K tomu pak jde později přikoupit 3.0 a povýšit tím sestavu na 5.0, kde všechny bedničky jsou velké a kvalitní, tedy prostorové pak jsou i hluboké tóny.

    Příjemné je, že takový receiver zvládne přehrát 192kHz/24bit FLAC po DLNA (má to ethernet konektor) a je k tomu velice hezká aplikace na ovládání z mobilu.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    29.1.2016 18:35 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Reproduktory odporucam drahsie a radsej setrit inde. Vyrobit kvalitny zosilnovac je omnoho jednoduchsie ako kvalitny reproduktor. Idealne je si reproduktory niekde vypocut. Mna to napriklad presvedcilo, ze nove lacne Jamo som si nekupil - basy rozpliznute a duniace, vysky neprijemne. Radsej som isiel do vyssej triedy a tiez inej znacky.

    A nezabudnut na poriadny kabel - nemyslim nejaky marketingovy nezmysel, ale dvojlinku slusneho prierezu.

    Moja Yamaha prehrava akurat analogove a digitalne vstupy a radio :) Odkial sa berie ten 192kHz/24bit FLAC? Pocul som, ze na internete su niektore vyrobene z MP3 :D
    29.1.2016 19:55 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino

    Hlavně je potřeba mít na paměti že různí lidé

    • mají různé preference, co je pro ně důležité
    • mají různé sluchové dispozice
    • mají různé představy, kolik jsou ochotni utratit

    takže vydávat univerzální doporučení je dost ošemetné. Často totiž sklouznete k tomu, že se snažíte vycházet z vlastních představ a preferencí a ignorujete preference a situaci toho, komu radíte.

    Pro toho, kdo primárně poslouchá hudbu, je samozřejme klíčová dvojice hlavních reproduktorů a k nim mu bude stačit dvoukanálový (případně čtyřkanálový pro bi-amp zapojení) zesilovač. Pokud ale někdo není takový fajnšmekr, poslouchat hudbu v klidu obýváku nemá čas nebo chuť a primární jsou pro něj filmy, rozumné surround kanály mu budou mnohem užitečnější než akustický rozdíl mezi 5.0 sestavou za (řekněme) 8KKč a 2.0 za dvojnásobek; stejně tak ocení receiver a pohodlné přepínání několika vstupů (video i audio). Podobně třeba považuju pro sebe subwoofer za zbytečnost, ale nedovolil bych si to vydávat za obecně platné tvrzení.

    Josef Kufner avatar 30.1.2016 11:09 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Přesně tak.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    28.1.2016 14:03 coques | skóre: 21 | blog: FailSystem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Ten reklamný článok je tragédia, nebrať vážne
    Polívčička byla..
    30.1.2016 08:09
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    Vulgarity.

    Zobrazit komentář
    30.1.2016 13:14 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Á nupačovi došly prášky :-D
    2.2.2016 06:19 Harvie.CZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čtyři kroky, jak vybrat projektor pro domácí kino
    Pokud se nepletu, tak v projektorech se zadne halogenove zarovky nepouzivaji. Jsou to tusim nizkotlake rtutove vybojky... Nebo tak neco...
    21.3.2018 11:10 Alderman
    Rozbalit Rozbalit vše Pandora
    There's truly absolutely nothing as well extremely poor regarding it. Pandora Login Pandora from needing to spend for songs individuals typically.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.