abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1066 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník

    Dotaz: C++: osmo-trx minimalistická úprava radioInterface

    5.3.2020 17:38 Zm
    C++: osmo-trx minimalistická úprava radioInterface
    Přečteno: 587×
    Zdravím. Do projektu osmo-trx si chci přibastlit SDRko, ke kterému mám proprietální low level knihovnu. Knihovna zapouzdřuje komunikaci s SDR přes DMA, kablibrace, multiplex kanálů, normalizace atd... Problém je že SDR předpokládá vzorky ve formátu float (klasicky se střídá I Q I Q ...) zatímco architektura - API osmo-trx počítá s formátem short. Teď to mám naimplementované tak, že v ovladači zařízení dělám převod ze shortu na float, ale jsou to dva zbytečné převody tam a zpět ve výkonostně citlivé části. Tx cesta je osmo-trx-core(float) -> radiointerface(short) -> device(float) -> proprietarylib(short) -> SDRHW(short) Rx cesta je stejná, jen opačným směrem.

    A druhý pro problém je že to vlastně nefunguje, resp. tak nějak funguje Tx směr, síť vydím, ale nemůžu se k ní připojit a ve výpisech se asi po 2s objevuje "dumping STALE burst in TRX->SDR interface" což by mohlo značit výkonostní problémy.

    Důvodů proč to nefunguje tam může být asi tak 1000 + 1. Chci se toho zbytečného převodu zbavit. Ideální by bylo, kdyby radiointerface umožňoval oba formáty současně, aby se ve stávajících ovladačích nemuselo nic měnit a zároveň aby změna v kódu společné vrstvy byla co nejmenší. Napadlo mě, že by to mohl být polymorfismus naruby, ale C++ ovládám tak na úrovni C.

    https://github.com/osmocom/osmo-trx/blob/master/Transceiver52M/radioInterface.cpp

    Odpovědi

    Gréta avatar 5.3.2020 20:32 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: C++: osmo-trx minimalistická úprava radioInterface

    mi připadá takový divný že by to taklenc měli jen tak navíc jestli jako takový řešení výrazně žere výkon že to chcípe :O :O neděje se něco s těma bufframa když sou v těch shortech?? jestli převody žerou fakt tolik zdrojů že si toho doteďka jakoby nevšilmi?? neni jako fakt problém někde v tom tvým kusu kódu nebo tý proprietální knihově??

    konverzi dělaj funkce convert_short_float a convert_float_short a jestli tam někde jako jenom tupě koukaj proti sobě a vypadne z toho nakonci co se tam nazačátku strčí tak samo takovou pitominu vynechat ;D

    jinak todleto jako vypadá jako něco pro jendu ;D

    5.3.2020 21:11 Zm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: C++: osmo-trx minimalistická úprava radioInterface
    Všechna SDR, která to oficiálně podporuje žerou short, tak to převádějí v té obecné vrstvě, ten zbytečný převod tam tím pádem nemají. Problém je, že ta moje karta, resp. knihovna k ní baští jen float. V knihovně asi problém nebude (leda v tom jak s ní pracuju já) zvládá bez problémů sample rate 40 MHz , na to GSM je sample rate 8MHz a nějaké drobné.

    PS: na Jendu sem si vzpoměl, bylo by fajn, kdyby se na to mohl podívat :)

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.