abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 25
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 707 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    IT eshopy

    7.7.2013 11:02 | Přečteno: 1503×

    Taký malý subjektívny zápis o eshopoch z oblasti IT a spotrebnej elektroniky. Z pohľadu obyvateľa Prahy.

    V prvom rade - vynechávam eshopy Datartu, Electroworldu a Experta. Z môjho pohľadu majú v tomto segmente minimálny výber a musíte mať extrémne šťastie, aby mali to čo hľadáte vôbec v ponuke. Ako OK, pre bežného spotrebiteľa asi bude 50 notebookov dostačujúcich (výber od 10" až po 17" s i7), ale my chceme niečo viac. Rovnako nie sú zahrnuté "nákupné galérie" Mall a Kasa, aj keď v oboch mám skúsenosť nákupom IT (telco) a je kladná.

    Mironet - nikdy som nebol v showroome, na IT shop mizerný výber, väčšina vecí až na ďalší deň alebo tak (čo už ale môžem objednať na Alfe - viď. ďalej). Snáď niekedy skúsim. Mizerné filtrovanie, takže vec sa ťažko a zdĺhavo hľadá.

    Alza - asi najznámejšie, pomerne široký výber. Pred rokom som mal pocit, že stále viac vecí z IT bolo na veľkom sklade na úkor mikrovlniek, parfémov a podobných blbostí. Dnes sa mi zdá rozloženie tovaru rovnomernejšie, stále sa dá nájsť mnoho vecí s dodaním "do 5 hodín", ale myslím, že za ten rok je to posun k lepšiemu. Väčší nákup zatiaľ viac-menej prebehol bez problémov vždy (za posledný rok asi 10x v súhrne za asi 90 000 - nie len pre mňa, samozrejme :-D ). Šikovné filtrovanie, škoda toho, že nie vo všetkých kategóriách. Niekedy potreba hľadať štýlom "site:alza.cz XYZ", lebo interný vyhľadávač hľadá len v skrátenom popise.

    CZC - mám ten obchod rád, keď som býval v Petroviciach, tak aj bol najbližšie, podstatne menej sortimentu skladom na Hájoch, v prípade dopoludňajšej objednávky je to dovoz z Příbramy ešte v ten deň, takže asi ako v Alze "do 5 hodín". U mňa skôr menšie nákupy, vždy spokojný. U menších vecí je niekedy v CZC aj to, o čom sa Alze ani nesníva (boli potrebné pomerne exotické typy PC redukcií, prípade širší výber BR mechaník, ...). Asi najlepšie možnosti filtrovania, osobne často aj pre zákazníkov hľadám cez CZC. Nie je to dokonalé, ale určite sa "ten pravý" notebook vyberá lepšie z 5 než zo 100 modelov :-D

    Comfor - nemal by som popisovať, pracujem v jednej z predajní. Skôr menší sortiment, ale stalo sa už, že sme našli posledný kus tovaru práve v Comfore (respektíve u dodávateľa Comforu - kto chce, nájde si, firmy sú prepojené) a aj za rozumnú cenu. Čo je dobré, to je možnosť nájsť predajňu, kde tovar majú a napr. presunúť na inú pobočku (hodí sa, keď na eshope je "vypredané").

    Alfa - kupoval som len menšie veci (myša tak), ale OK, pomerne rýchle doručenie do Prahy, výdajné miesto v dobrej lokalite, na pomerne veľa vecí dobrá cena. Blbé vyhľadávanie v eshope, široký sortiment. Ak by trošku viac zacielili aj na Prahu, asi by som nakupoval častejšie (keď kupujem veci pre niekoho ďalšieho, chce to často hneď, maximálne pozdejšie v ten deň).

    TSBohemia - zatiaľ ma nezaujal výber a cena nikdy natoľko, aby som reálne nakúpil. Nemám teda skúsenosť, nakoľko sa ale spájajú s Alfou, tak časom tá skúsenosť zrejme pribudne :-) Dobré vyhľadávanie podľa parametrov, fakt už chýba len ten posledný krok k nákupu.

    Záver - podľa predpokladu, najlepšie vychádza Alza alebo CZC (prijateľné ceny buď v jednom alebo druhom, dostupnosť pre Prahu), slušný výber má (podľa mňa) Alfa. Comfor by som pri výbere neprehliadal, ale nemyslím, že by vyhral viac než 5-10 percent vyhľadávaní tovaru (ak by sme hodnotili cenu, dostupnosť). TSBohemia a Mironet u mňa nemajú reálnu skúsenosť s konečným nákupom kvôli cene alebo nedostupnosti (čo o mnohom vypovedá).

    Ako ste na tom Vy? Nezabudol som na nejaký obchod?        

    Hodnocení: 40 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Petr Tomášek avatar 7.7.2013 11:09 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Nezabudol som na nejaký obchod?

    Suntech.cz, wifi.aspa.cz (to se spíš týká síťařiny)...

    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    7.7.2013 11:19 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    vďaka za suntech, pozriem sa.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    Fluttershy, yay! avatar 7.7.2013 11:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Všechny ty nové weby (2.0) jsou strašné sračky, ve kterých je opruz něco hledat. Zlatý Alfacomp, který aspoň nevypadá jako třpytící se kupa hnoje a přestože neumí vyhledávat podle parametrů, načítá se rychle a jde se tam rychle orientovat. Starý web CZC byl podobně o dobrý, ale o novém škoda mluvit.

    Loni jsem byl v Praze (Břevnov) a potřeboval jsem v šest odpoledne sehnat nějakou kabeláž. Říkal jsem si, že jsem přece v Praze, tak by to neměl být problém. Takú figu borovú. Menší obchody v okolí už zavíraly a u velkých obchodů bych musel na centrálu na druhém konci města. Radši jsem se bez té kabeláže obešel, byť za cenu hnusného řešení. Posmolená Praha.

    BTW je zajímavé, jaký bordel mají obchody v popisech zboží. Zvlášť tedy v přidělení dvou/tříleté záruky.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    7.7.2013 12:19 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    u velkých obchodů bych musel na centrálu na druhém konci města
    Břevnov > Patočkova > Milady Horákové > Veletržní > Bubenská > Argentinská > Jateční > což je cca 10km, 15 min. autem, Alza otevřeno denně do 20h.
    Fluttershy, yay! avatar 7.7.2013 13:04 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    ...což je super, když máš jenom nohy, kolo a se sebezapřením lístek na MHD. Tedy celkově dvouhodinový výlet.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    7.7.2013 15:28 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Ty dvě hodiny myslíš vážně? :D
    Fluttershy, yay! avatar 7.7.2013 16:40 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Podle jízdního řádu trvá přes 30 minut cesta jedním směrem, tj. hodinu celá cesta. Přitom to nejezdí neustále a dojít na zastávku taky chvíli trvá, takže pod 1,5 hodiny by to zcela určitě nebylo.

    To zcela pomíjím, že do Alzy jdu až v největší nouzi, protože zelený hnus.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    pavlix avatar 7.7.2013 21:09 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    A zrovna Alza je (dle mých zkušeností) dost čekací i v případě, že jdeš jen zaplatit a vyzvednout, nedej bože abys chtěl cokoli navíc.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.7.2013 08:52 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy

    ... nedej bože, kdyby se ti ještě před cestou chtělo na záchod, to by ty minuty naskákaly ještě "hrozivěji", i když možná bys zase měl hned ten kabel...

    Tahle debata nemá smysl, pač ty považuješ čas půl hodiny (potažmo hodinu) věnovaný cestování MHD po Praze za neakceptovatelný. Abych to shrnul, chtěls-li opravdu kabel, centrála na druhém konci města prostě není, takže s dvěma hodinami do zavíračky bys to stihnul i pěšky se zastávkou na pivko. To bys ovšem pak v diskusích nemohl psát o posmolené Praze a zeleném hnusu, chápu.

    Fluttershy, yay! avatar 8.7.2013 11:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Tak hned, nebo za hodinu? O.o

    Pro srovnání: doma sednu na kolo a za 12 minut jízdy převážně po rovné cyklostezce jsem v bohemce.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    8.7.2013 13:16 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy

    Odkud se vzalo slovo "hned"? Cesta MHD by trvala jak dlouho?

    Tvá srovnání:

    Byl jsem v Praze, potřeboval jsem kabel, ale nejbližší obchod byl až přes ulici. Pro srovnání: doma bydlím v domě, kde se nachází i obchod, stačí tedy seběhnout schody a za pár vteřin jsem tam.

    Fluttershy, yay! avatar 8.7.2013 14:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Odkud se vzalo slovo "hned"?
    i když možná bys zase měl hned ten kabel...

    Konzistentní troll. /s

    Cesta MHD by trvala jak dlouho?

    Z domu? Samotný autobus jede tak deset minut.

    Byl jsem v Praze, potřeboval jsem kabel, ale nejbližší obchod byl až přes ulici. Pro srovnání: doma bydlím v domě, kde se nachází i obchod, stačí tedy seběhnout schody a za pár vteřin jsem tam.

    Až na to, že bydlím na vesnici a musím dojet do města. V Praze jsem v tom městě přímo byl, ale cesta do otevřeného obchodu byla delší. (Přitom Alza nepochybně není jediný obchod v Praze.)

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    8.7.2013 16:31 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    S tím "hned" se omlouvám, to jsem špatně pochopil...
    Samotný autobus jede tak deset minut.
    A interval je jistě přívětivý, viď? Ale dejme tomu.
    V Praze jsem v tom městě přímo byl
    Tak ještě jinak, když nechceš chápat: Loni jsem byl v Olomouci (Hejčín) a potřeboval jsem v šest odpoledne sehnat nějakou kabeláž. Říkal jsem si, že jsem přece v Olomouci, tak by to neměl být problém. Takú figu borovú. Menší obchody v okolí už zavíraly a u velkých obchodů (pozn. TS Bohemia) bych musel na centrálu na druhém konci města. Radši jsem se bez té kabeláže obešel, byť za cenu hnusného řešení. Posmolená Olomouc.
    Fluttershy, yay! avatar 8.7.2013 16:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    A interval je jistě přívětivý, viď? Ale dejme tomu.

    Co deset patnáct minut, což se moc neliší od toho Břevnova.

    Říkal jsem si, že jsem přece v Olomouci, tak by to neměl být problém.

    Až na to, že Praha má zhruba desetinásobek obyvatel a podle GDP na hlavu je klasifikována jako výrazně rozvinutější region, takže ti to "trochu" hapruje.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    9.7.2013 01:00 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    což se moc neliší
    V tom případě nechápu, na co si stěžuješ. V Praze urazíš MHD delší vzdálenost za stejnou dobu, je zde např. 5 poboček Alzy z nichž jedna má Drive-in. Je to prostě stavěné tak, že v konečném součtu rozdíl není, čímž jsme se i dostali k tomu, proč jsem na tebe reagoval.
    desetinásobek obyvatel, výrazně rozvinutější region
    Ano, máš pravdu. Výsledkem je to, že je zde mnoho lidí, kteří se do Alzy vydají autem, pač je na to Alza jak dělaná, u Vás jedete do TS Bohemia např. častěji na kole (čistě hádám). Z tvé logiky bych mohl začít tvrdit, že by měla mít TS Bohemia v Olomouci, v porovnání třeba s Uherským Hradištěm, pobočky dvě nebo Alza v porovnání s Mělníkem atd. To je přece hloupé, takhle to srovnávat.
    Fluttershy, yay! avatar 9.7.2013 10:34 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    V Praze urazíš MHD delší vzdálenost za stejnou dobu, je zde např. 5 poboček Alzy z nichž jedna má Drive-in.

    Co? Jednak centrálu Alzy jsi sem nacpal ty, mně by bylo relativně jedno, ve kterém obchodě bych ty kabely koupil; jednak o vyšší rychlosti MHD se tu neukázalo nic, maximálně opak (autobusem k bohemce urazím 5 km za necelých deset minut, z Břevnova k Alze je to 10 km a MHD trvá 30 minut urazit tuto vzdálenost).

    Výsledkem je to, že je zde mnoho lidí, kteří se do Alzy vydají autem, pač je na to Alza jak dělaná

    Takže potvrzuješ, že v Praze je problém bez auta po 18. hodině koupit kabeláž? LOL

    jedete do TS Bohemia např. častěji na kole (čistě hádám)

    Ano, hádáš.

    Z tvé logiky bych mohl začít tvrdit, že by měla mít TS Bohemia v Olomouci, v porovnání třeba s Uherským Hradištěm, pobočky dvě nebo Alza v porovnání s Mělníkem atd. To je přece hloupé, takhle to srovnávat.

    Pokud bys použil mou úvahu, tak nemohl. V Krnově bych byl mile překvapen, kdybych tam něco koupil po šesté odpoledne.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    9.7.2013 21:32 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    nacpal
    mně by bylo relativně jedno

    Pobočka nejblíže tvému místu otevřená i se skladem byla imo centrála Alza, takže necpal, pouze uvedl.

    vyšší rychlosti MHD se tu neukázalo nic

    tak teď: Olomouc MHD Bus v 18:09 Finanční úřad (u Hejčína) -> Na Pile (TS Bohemia) 30 minut 6 km

    Výsledkem je to, že je zde mnoho lidí, kteří se do Alzy vydají autem
    vysvětlivka: to byla reakce na rozvinutější -> více aut ve vlastnictví
    Takže potvrzuješ, že v Praze je problém bez auta po 18. hodině koupit kabeláž? LOL
    To jsi vyčet kde?
    V Krnově bych byl mile překvapen
    Já taktéž a co s tím?
    Fluttershy, yay! avatar 9.7.2013 21:51 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    tak teď: Olomouc MHD Bus v 18:09 Finanční úřad (u Hejčína) -> Na Pile (TS Bohemia) 30 minut 6 km

    Od finančáku je to asi deset minut do centra, pak je to méně než 20 minut (konkrétně 11 až 18 minut) autobusem/šalinou.

    Krom toho si myslím, že některý z tamních obchodů má otevřeno i po šesté.

    Já taktéž a co s tím?

    Že komentář s Mělníkem nebo čím je kapánek mimo.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 9.7.2013 21:56 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Od finančáku je to asi deset minut do centra, pak je to méně než 20 minut (konkrétně 11 až 18 minut) autobusem/šalinou.

    A pro zajímavost: pěšky je to sotva tři kilometry. To pod hodinu zajdu i kdybych nechtěl.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.7.2013 21:50 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Od finančáku je to asi deset minut do centra...
    To je myšleno pěšky? Z které zastávky autobusu a tramvaje pak? Mým zdrojem je jízdní řád IDOS, start Finanční úřad, cíl Na Pile, čas 18:00.
    Krom toho si myslím
    Použiji tvou terminologii: LOL
    Že komentář s Mělníkem nebo čím je kapánek mimo.
    Komentářem s Mělníkem jsem se očividně bezvýsledně snažil poukázat na absurdnost tvé úvahy týkající se rozdílu v počtu obyvatel. Člověk z Mělníka, který má 5x méně obyvatel než Olomouc, by mohl v Olomouci očekávat jistý rozdíl v nákupu v síti Alza, avšak zjistí, že je obslužnost totožná - jedna pobočka do šesti.
    To pod hodinu zajdu i kdybych nechtěl
    Právě naopak, zajdeš, jen pokud bys sis to chtěl dokázat. Běžná chůze se uvádí 4 někde 5 km/h. Vzdálenost pěšky je cca 2.6 km.
    Fluttershy, yay! avatar 10.7.2013 21:57 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    To je myšleno pěšky? Z které zastávky autobusu a tramvaje pak?

    Jsi líný podívat se na mapu?

    Komentářem s Mělníkem jsem se očividně bezvýsledně snažil poukázat na absurdnost tvé úvahy týkající se rozdílu v počtu obyvatel. Člověk z Mělníka, který má 5x méně obyvatel než Olomouc, by mohl v Olomouci očekávat jistý rozdíl v nákupu v síti Alza, avšak zjistí, že je obslužnost totožná - jedna pobočka do šesti.

    Alzu si narvi do špic. To tě platí, že ji sem furt cpeš?

    Právě naopak, zajdeš, jen pokud bys sis to chtěl dokázat. Běžná chůze se uvádí 4 někde 5 km/h. Vzdálenost pěšky je cca 2.6 km.

    Moment, takže pokud půjdu "běžnou" rychlostí¹, tj. podle tebe 4 km/hod, pak neujdu 2,6 km pod hodinu? Na čem jedeš?


    ¹ Běžně chodím rychlostí cca 6 km/hod, a to obvykle s větším batohem.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.7.2013 15:48 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Jsi líný
    Ptám se, pač jsem se na mapu podíval a nesedí ti to.
    Alzu si narvi
    Alzu si tam s dovolením nenarvu, pač žádné špice nemám. Neplatí mě, vycházím z prvotního postu, že to byla možnost, kde snadno nakoupit.
    Na čem jedeš?
    Trochu jsem tě přecenil, zdá se. Samozřejmě je myšlena celá cesta, tedy i zpět.
    Běžně chodím rychlostí cca 6 km/hod
    Jak už jsem předesílal, když chceš, tak ano. Já jsem to nastínil teoreticky. Jinak je to na úrovni: v tom a tom místě řídí autobus Pepa a ten jezdí rychleji než jízdní řád, takže ušetřím navíc 5 minut.
    Fluttershy, yay! avatar 11.7.2013 17:42 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Samozřejmě je myšlena celá cesta, tedy i zpět.

    Tohle je fakt špatný trolling.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    12.7.2013 10:27 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Tohle je fakt špatný trolling.
    Chuť "nandat" mi to v diskusi byla očividně silnější než racionální úvaha a teď je čas začít bagatelizovat než argumentovat, viď? Pokud bys totiž v příspěvku, na který jsem reagoval a kde píšeš:
    A pro zajímavost: pěšky je to sotva tři kilometry. To pod hodinu zajdu i kdybych nechtěl.
    měl na mysli jen cestu tam, pak jsi mi jinými slovy chtěl "pro zajímavost" sdělit, že tu vzdálenost "sotva tři kilometry" ujdeš větší rychlostí než "sotva tři kilometry za hodinu"? No to snad nemyslíš ani vážně, to bys mě pro zajímavost rozesmál.
    Fluttershy, yay! avatar 12.7.2013 10:34 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Takže nejde o to, zda bych to stihl před zavíračkou, nýbrž abych stíhal večerníček?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    12.7.2013 17:36 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Ty:
    Loni jsem byl v Praze (Břevnov) a potřeboval jsem v šest odpoledne sehnat nějakou kabeláž. Říkal jsem si, že jsem přece v Praze, tak by to neměl být problém. Takú figu borovú.
    Ty:
    ...což je super, když máš jenom nohy, kolo a se sebezapřením lístek na MHD. Tedy celkově dvouhodinový výlet.
    Před zavíračkou bys to stihl, takže nakonec šlo o ten Večerníček?
    Fluttershy, yay! avatar 12.7.2013 18:08 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Ty budeš asi retardovaný, když nechápeš rozdíl mezi půlhodinou MHD a půlhodinou pěšky. ~_^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    13.7.2013 10:24 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Těžko říci, na co reaguješ, pač předmětem je koupě kabelu, ale můžu tě ujistit, že ten rozdíl chápu velmi dobře. Za předpokladu, že cílem cesty je tedy koupě kabelu, je rozdíl analogicky stejný jako rozdíl mezi kilem železa a kilem peří.
    • MHD Praha Břevnov - Alza, vzdálenost cca 10 km, čas cesty k cíli cca 30 minut.
    • MHD Olomouc Hejčín - TS Bohemia, vzdálenost cca 6 km, čas cesty k cíli cca 30 minut.
    • Pěšky rychlostí cca 5,2 km/h Olomouc Hejčín - TS Bohemia, vzdálenost cca 2.6 km, čas cesty k cíli cca 30 minut.
    Výsledek uvedených variant je vždy stejný, tedy teoretická koupě kabelu za cca 30 minut. Rozdíl v tvých očích je v tom, že Praha je posmolená, má více obyvatel, je rozvinutější a "protože zelený hnus"

    BTW: díky za zajímavý odkaz, dovolil bych si také citovat: "Pokud nejsi slepý nebo blbý, tak to uvidíš a pochopíš."
    Fluttershy, yay! avatar 13.7.2013 11:49 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy

    Rozbor případů:

    1. Praha: Břevnov-Alza (Alzu jsi sem nacpal ty)
      • 8 km šalinou (podle jízdního řádu 28 minut; lístek za 24 Kč nebo 32 Kč, který by mohl vyjít i na zpáteční cestu)
      • 8 km na kole (s docela divokým výškovým profilem)
    2. Olomouc: finančák-bohemka (Hejčín jsi sem nacpal ty)
      • ~2,5 km pěšky nebo na kole (v zásadě po rovině)
      • 6 km autobusem (podle jízdního řádu do 30 minut; lístek za 14 Kč)
      • ~1 km pěšky do centra (po rovině) a pak 11 až 18 minut MHD (lístek za 14 Kč) — např. ~850 m k Prioru a šalinou přímo nebo s volitelný přestupem na autobus (pak je to podle jízdního řádu 13 minut)

    Výsledek? Asi nejvýraznější je v jízdě na kole (v Olomouci třetinová vzdálenost, navíc téměř bez převýšení, což se o Praze říct nedá) — a při použití MHD v Olomouci oproti Praze vždy ušetřím. Když půjdu rychleji než vycházkovou chůzí, ujdu v Olomouci celou vzdálenost v čase, který bych v Praze strávil v MHD, nebo při použití MHD si polepším o zhruba pětinu.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    13.7.2013 23:15 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    při použití MHD v Olomouci oproti Praze vždy ušetřím
    Když už tedy mluvíš o jízdném, ačkoli nesouvisí s dostupností koupě kabelu, sluší se upřesnit, že cena jízdného je v Praze 32 Kč na 90 minut, v Olomouci 14 Kč na 40 minut, tedy, že poměrově je cena od 40. minuty totožná. V tom uvedeném příkladě za celou cestu v Praze utratíš jen o 4 Kč víc. Navíc pokud by hypoteticky nějaká cesta trvala v intervalu minut (80 90>, ušetříš v Praze 10 Kč, takže bych vůbec cenu za jízdné nevyzdvihoval, naopak mě pražská cena jízdného v tomto srovnání příjemně překvapila.
    Rozbor případů
    Ano, z uvedeného příkladu vyplývá, že v Olomouci se vyplatí jízda na kole, ale já nikdy opak netvrdil, a je logické, že delší vzdálenost urazíš za delší dobu, o tom ani nemá cenu diskutovat. Ano, běžnou chůzí si nepolepšíš.
    nacpal ty
    Alzu jsem uvedl, pač to byla nejschůdnější varianta. Je mi naprosto jedno, který obchodník tam stojí, důležité je, že má sklad s dobrým výběrem a do osmi, takže Alzu jako takovou sem fakt necpu. Hejčín sem taktéž necpu, je to jen jeden příklad z mnoha pro srovnání cestování MHD Praha vs. MHD Olomouc.
    potřeboval jsem v šest odpoledne sehnat nějakou kabeláž
    Proč sis v Praze nekoupil kabel zůstává neobjasněno. Navíc v Praze bys uspokojil potřebu i ve stejný čas v neděli.
    Fluttershy, yay! avatar 17.7.2013 23:12 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Když už tedy mluvíš o jízdném, ačkoli nesouvisí s dostupností koupě kabelu, sluší se upřesnit, že cena jízdného je v Praze 32 Kč na 90 minut, v Olomouci 14 Kč na 40 minut, tedy, že poměrově je cena od 40. minuty totožná. V tom uvedeném příkladě za celou cestu v Praze utratíš jen o 4 Kč víc. Navíc pokud by hypoteticky nějaká cesta trvala v intervalu minut (80 90>, ušetříš v Praze 10 Kč, takže bych vůbec cenu za jízdné nevyzdvihoval, naopak mě pražská cena jízdného v tomto srovnání příjemně překvapila.

    Pražských 32 Kč v nejlepším případě je pořád horší než olomouckých 28 Kč v nejhorším případě, a to je třeba zvážit, zda to v Praze nebude spíše 48 Kč, resp. 56 Kč, pokud jedna cesta trvá ~30 minut a podle pavlixe vychází návštěva Alzy na 20 až 30 minut. To už by bylo pomalu levnější nechat si to zboží poslat poštou.

    Ano, z uvedeného příkladu vyplývá, že v Olomouci se vyplatí jízda na kole, ale já nikdy opak netvrdil, a je logické, že delší vzdálenost urazíš za delší dobu, o tom ani nemá cenu diskutovat.

    Proč o tom diskutuješ? Pointa mého komentáře hned na začátku vlákna byla, že ten obchod v Praze byl překvapivě daleko (hůře dostupný) oproti tomu, nač jsem zvyklý z výrazně menšího města.

    Ano, běžnou chůzí si nepolepšíš.

    Prosím? Běžnou chůzí v Olomouci oproti MHD v Praze ušetřím netriviální finanční obnos (viz výše).

    Navíc v Praze bys uspokojil potřebu i ve stejný čas v neděli.

    Kdyby byly v prdeli ryby...

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    gtz avatar 11.7.2013 00:16 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    nevím o čem se tu sakra bavíte, u nás Alza má do 18:00 a to jsme Brno. Kdyby náhodou něco hořelo tak se nějaká ptákovina i disk dá koupit někde v nějakém elektroshopu kde mají do 20:00 (no takto jsem před zdražením kupoval 1TB disk za staré ceny).

    Vzdálenost pěšky je cca 2.6 km
    Za hodinku celkem v pohodě
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    11.7.2013 15:55 nikdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Bavíme se o hovně, pač mě přijde možnost v 18:00 jet koupit kabel půl hodiny MHD do místa nákupu, kde maj do 20:00 hod. a centrální sklad, jako dobrá varianta. Někdo to považuje za důvod, aby si zanadával.
    pavlix avatar 8.7.2013 11:20 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Davida chápu. Vezmu to ze svého pohledu.

    Softcom: Cesta 5 minut, čekání v průměru tak dvě-tři minuty, vyřízeno za pět minut, domů za dalších pět minut.

    Alza: Tramvají (kdyby vůbec jezdila) a metrem na Vltavskou nějakých 20 minut, do Alzy tak pět minut pěšky, automat na placení, a pak z mých zkušeností 20-30 minut čekání. Pak se musím nažrat, abych měl zase dobrou náladu, a dalších 25 minut cesty domů.

    Těch 15 minut v Softcomu za to stojí i kdyby ta věc byla o dvě stovky dražší.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    gtz avatar 8.7.2013 22:01 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    v Softcomu v Praze jsem byl jednou a pohoda, byl jsem za 5min. pryč.

    Softcom v Brně se přestěhoval na lepší adresu, kde se dá dokonce i celkem slušně zaparkovat. Softcom má většinou ceny hodně podobné jako Alza, v Alze v Brně jsem byl snad 2x a vždy to bylo trvalo déle.. Softcom většinou má zboží hned a nemusí se čekat do druhého dne. Obě prodejny v Brně jsou kousek od sebe tak dá trak i tak.

    V Brně se ještě dá Alfa, ale posledně mne tam nazvedl poplatek za platbu bankovní kartou.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    pavlix avatar 8.7.2013 22:59 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    V Brně se ještě dá Alfa, ale posledně mne tam nazvedl poplatek za platbu bankovní kartou.
    To míval tady softcom, ale tak rozumný poplatek za dražší platební metodu mě skutečně neuráží.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    gtz avatar 8.7.2013 23:08 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Nebudu jim dávat nějakých 1.2% z ceny za to, že u nich něco koupím, tedy jim udělám kšeft. Poplatek míval i Softcom, ale myslím, že to bylo jen do nějaké hranice nákupu. Tehdy jsem u Alfy chtěl nějakou věc cca za 3500 a když mi to ten prodejce řekl tak jsem jen řekl děkuji, nechci a šel jsem jinam.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    pavlix avatar 8.7.2013 23:15 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Je to tvoje věc, nemám důvod tě přesvědčovat. Já nemám důvod se rozčilovat kvůli tomu, že dražší způsob platby se promítne i na mojí ceně.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    gtz avatar 8.7.2013 23:38 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Platba kartou je možná dražší způsob, ale ne pro mne. Pro mne by měla být cena vždy stejná, zda platím kartou nebo hotově. Tak je to zcela normální skoro všude. Firma když si pořídí terminál si musí sama dobře zkalkulovat zda se jim to vyplatí a zda jim to přitáhne zákazníky. Četl jsem o tom, že Kaufland v minulosti neměl možnost platit kartou na pokladnách, ale byl k tomu dotlačen trhem. No a možnost platby kartou pro ně znamenal nárůst zákazníků.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    pavlix avatar 9.7.2013 09:08 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Chápu tvoji radost nad tím, když někdo nabídne dražší možnost platby a nenaúčtuje ti ji. Nicméně vůbec nerozumím rozčilováním se nad tím, že to někdo jiný neudělá.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    gtz avatar 9.7.2013 09:51 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    nenaúčtují ji, protože by o ty zákazníky přišli.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    pavlix avatar 9.7.2013 09:57 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Možná, možná ne.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Fluttershy, yay! avatar 8.7.2013 23:16 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Takže chceš, abychom tě dotovali my, kdo si vážíme soukromí a kartou neplatíme? Trhni si.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    gtz avatar 8.7.2013 23:33 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    O nějaké dotaci nebyla řeč, obchodník si musí sám zvážit všechna pro a proti i jakou platební morálku bude používat. Vždy a všude je normální, že veškeré poplatky za používání terminálu jdou na vrub firmy.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Fluttershy, yay! avatar 8.7.2013 23:38 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy

    Ano, obchodník má právě dvě varianty:

    1. Poplatek za platbu kartou zaplatí zákazník platící kartou.
    2. Poplatek společnosti vydávající karty se rozprostře mezi všechny zákazníky.

    Nevidím nejmenší důvod, proč bych měl být penalizován vyšší cenou za to, že neplatím kartou.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    gtz avatar 8.7.2013 23:44 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Ty jsi obchodník? myslím, že nikoliv.

    Poplatek za platbu kartou zaplatí zákazník platící kartou.
    Toto způsobí odliv zákazníků k jinému dodavateli

    Nebudu se opakovat, firma musí dobře vědět zda se ji to vyplatí, když někam umístí terminál.

    Kdyby ten poplatek byl jen do nějaké částky (cca 100 CZK) tak neřeknu ani popel, ale je 1.2% na jakoukoliv platbu tak jim řeknu nasrat.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    pavlix avatar 9.7.2013 09:14 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Toto způsobí odliv zákazníků k jinému dodavateli
    To druhé ne?
    Kdyby ten poplatek byl jen do nějaké částky (cca 100 CZK) tak neřeknu ani popel, ale je 1.2% na jakoukoliv platbu tak jim řeknu nasrat.
    Já v tom stále nevidím problém. Když chceš podporovat karetní společnosti, tak to holt někde musíš dělat ze svého, jinde ne.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    9.7.2013 00:33 Michal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Stejně tak, jako člověk co většinou platí kartou, můžu argumentovat tím, že nechci dotovat lidi, co platí v hotovosti. Pokladní systém, kasa, denní transport securitou do banky (u těch větších, např. holešovická Alza), zdržování těch co kartou neplatí. Ano, v drtivé většině případů, kdy obchodníci mají již nové, rychlé bezkontaktní terminály, je zaplatit kartou (i klasickou s čipem) mnohem rychlější než lovit hotovost, dávat prodavačce, přebírat zpět a ládovat do peněženky. To vůbec nemluvím o těch co "tak já vám to dám přesně" se hrabou v drobných. Jen že spor karta x hotovost lze pojmout i trochu jinak... Zůraznění "my, kdo si vážíme soukromí a kartou neplatíme", raději kometnovat nebudu, na tenhle povýšený tón jsem tu zvyklý.
    gtz avatar 9.7.2013 00:45 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Platba kartou není výsada, ale nutnost. Díky platbám kartou mají firmy více zákazníků a stačí si všimnout kolik lidí platí nákup někde v supermarketu nebo u benzinky jakým platebním prostředkem. Z 10 lidí jich bude možná půlka i víc platit kartou. Kdyby tyto firmy neměly terminál tak tito lidé půjdou někam jinam kde tato možnost bude. Pokud by se u těchto firem stalo, že se náhle objeví nějaký poplatek tak pro ty firmy by to znamenala cesta do pekla.

    Jak jsem psal kdyby poplatek byl do nějaké částky tak neřeknu ani popel, ale když ten poplatek je vždy tak ať jdou někam.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    pavlix avatar 7.7.2013 11:46 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Můj nejbližší it.cz (původně cs21). Momentálně tam pracují lidí, co jsou docela při smyslech, takže jsem pár věcí koupil rovnou v obchodě a s rozumným doporučením.

    Můj druhý nejbližší Softcom se širokým sortimentem. Skoro všechno objednávkové řeším tam, nevidím důvod jezdit do Alzy.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.7.2013 12:17 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    subjektívny zápis o eshopoch z oblasti IT a spotrebnej elektroniky. Z pohľadu obyvateľa Prahy.
    hm, hm... koľko času zo života si ukrajuješ prieskumom tohto trhu a nakupovaním v tých šopoch? :) Na toto si, diťa mojo, odvandrovalo do toho veľkiho sveta? :))
    7.7.2013 12:24 Miriam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    SKK je kotrckova matka a bedňova manželka? 0.o
    7.7.2013 12:58 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    čo je toto 0.o, mirča ? Hydrokéla? Alebo ...? viď odporúčanie:)
    7.7.2013 12:47 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    koľko SVOJHO času si ukrajujem je snáď MOJA vec, nie? :-D
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    7.7.2013 13:03 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    a teraz ti budem do smrti vyčítať, že si na mňa REVAL:-D
    7.7.2013 14:08 PC
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy

    Bydlím v Praze na Čerňáku a mám to 5 minut do agem.cz.

    Po přihlášení, respektive přidělení obchodníka ceny o kterých se ostatním velkým e-shopům může jen zdát, což je dáno tím že to je primárně velkoobchod. Co jsem potřeboval bylo vždy skladem.

    7.7.2013 18:11 jojo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Bydlím v Praze na Čerňáku
    prave ze ne, bydlis tam, kam jeste moji rodice, skutecni prazaci, jezdili v nedeli na celodeni vylet.
    pavlix avatar 7.7.2013 21:10 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Troll alert.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.7.2013 17:49 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Hľadáš prácu?
    8.7.2013 08:10 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Hľadám samozrejme neustále.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    9.7.2013 19:13 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Že robíš prieskum spokojnosti s predavačmi. Ale, pri prieskume by som odporučil zamerať sa na trh práce. V tomto blogu uvidíš len pravdepodobné odchýľky hodnôt fluktuácie.
    9.7.2013 19:48 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    tento blog nemá nič spoločné s mojim hľadaním práce.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    9.7.2013 21:59 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Nezdá sa mi. Ale, to je z Tvojho pohľadu jedno.
    10.7.2013 00:31 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    prečo? prečo?
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    12.7.2013 21:14 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Nuž, keď sa tak musǐš pýtať
    gtz avatar 7.7.2013 17:59 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Co SOFTCOM?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    7.7.2013 18:51 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Jsem malý odběratel, takže nějaké slevy nikde nemám. Nejlépe mě vychází Mironet, jen mě dost serou poplatkem za platbu kartou. Tak holt platím hotově nebo převodem, když nespěchám. Něco beru také v CZC, ale většinou mají trošku vyšší cenu než Mironet. Zase nemají poplatek za platbu kartou. Alzu bojkotuji už jen kvůli tomu zelenému kreténovi. Občas jsem hledal i v jiných e-shopech, ale buď nebyla dobrá cena, nebo e-shop nebudil důvěru.
    7.7.2013 20:35 David Krch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    nebo e-shop nebudil důvěru.

    Podle čeho se to pozná ?

    Dle výše zmiňovaných eshopů by se ten zápisek měl spíš jmenovat "IT eshopy které znáte z reklamy". To že tihle vlecí řvou do světa že existují neznamená že nejsou jiní. Celkem zarážející že když se mluví o eshopech lidi mluví jen o těch, které znají z TV, bilboardů nebo banerů.

    7.7.2013 20:50 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Opravdu jsem párkrát usilovně hledal i mezi neznámými e-shopy. Našel jsem o pár korun, nebo desetikorun lepší cenu. Kontakt někam do Horní Dolní, platba předem, dodací lhůta týden, někdy velmi neumělý vzhled stránek... To ve mě nebudilo důvěru, ale neříkám že někdo z toho nemůže být nadšený.

    Co je špatného na tom, že preferuji z reklamy známý e-shop, s dobrými cenami, s širokou sítí kamenných prodejen, kde si většinou objednané zboží osobně vyzvednu (a kde ho případně můžu pohodlně vrátit nebo reklamovat)?
    8.7.2013 10:29 David Krch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Co je špatného na tom, že preferuji z reklamy známý e-shop...

    Na tom nic špatného není. Jen je dobré zamýšlet se i nad atrenativou v podobě menších obchodů, kde pracují většinou slušní a vzdělaní lidé (nehovořím o eshopech vedených z obýváku). Když všichni budou chodit pouze k jednomu, tak ten jeden, až zlikviduje konkurenci, nastaví vlastní politiku.

    Z reklamy je známý i systém Windows a přesto, stejně jako výše zmiňované eshopy, je to dračí vejce.

    8.7.2013 14:47 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Proč automaticky předpokládáte, že každý, kdo nakupuje v Alze, si ji vybral jen kvůli reklamě? Já v Alze nakupoval dlouho předtím, než jsem viděl první jejich reklamu. A jakkoli jsou ty reklamy otravné, jen kvůli nim tam nakupovat nepřestanu.
    8.7.2013 17:36 David Krch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy

    9,9 lidí (spotřebitelů) z 10 tam nakupuje protože jí zná z reklamy. Jste výjímka potvrzující pravidlo. I kdyby tam 5 nebo 10 lidí nenakupovalo kvůli reklamně tak to v tom počtu statisíc zákazníků nic neznamená.

    Já tam nenakupuju třeba proto, že vyvádějí peníze z čr. Raději podpořím malý český obchod. Je to asi o osobní volbě, jeden konzumuje vše, druhý jen to co mu příjde vhodné, třetí si raději odtrhne od huby než aby snědl něco co smrdí.

    pavlix avatar 8.7.2013 17:48 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    9,9 lidí (spotřebitelů) z 10 tam nakupuje
    A není to náhodou tak, že většina zákazníků z řad návštěvníků tohoto portálu tam nakupovala v době, kdy ještě ta reklama neexistovala? A co takhle drtivá většina zákazníků z řad těch, co na Abclinuxu chodí alespoň pět let? Statistický údaj je jedna věc, jeho interpretace druhá.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.7.2013 18:01 David Krch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Ne není to tak. Obrat internetového obchodu Alza.cz

    Ten prudký nárůst zákazníků zažívá Alza až od doby, kdy masivně investovala do reklamy (všeho druhu).

    Mimochodem je úplně jedno jestli jí někdo zná nebo nezná z reklamy a je úplně jedno jak si to kdo interpteruje a jak to kdo chápe. Bavme se o etickém rozměru nakupování v obchodě, který neplatí daně v ČR.

    8.7.2013 18:38 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Mně ten nárůst připadá celkem plynulý. Jediné, co by se dalo při troše dobré vůle interpretovat jako skok, je rozdíl mezi roky 2003 a 2004. Mimochodem, počet nakupujících stále ještě není stonásobkem hodnoty z roku 2002, tak z čeho vychází váš údaj "9.9 lidí z 10"?
    pavlix avatar 8.7.2013 18:58 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Třeba není, třeba je. Ale zřejmě jsi mi poslal špatný odkaz, o Abclinuxu se tam nic nepíše.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.7.2013 18:34 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Ještě bych dodal, že číslo vycucané z prstu nepovažuji za statistický údaj.
    pavlix avatar 8.7.2013 19:00 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Tak. A vzhledem k tomu, jak dotyčný reaguje výše na můj příspěvek o dlouhodobých návštěvnících Abclinuxu, tak mu nepomůže ani svěcená voda, natož statistický údaj.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.7.2013 10:29 David Krch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Bavme se o etickém rozměru nakupování v obchodě, který neplatí daně v ČR.

    Jak došlo na etiku diskuze končí ? Buď jste to přehlédl, nebo očividně nechápete co způsobuje centralizace "moci" do jednoho místa. Udivuje mě potom, že používáte Linux a ne systémy od MS.

    Fluttershy, yay! avatar 11.7.2013 10:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Čínská vláda taky AFAIK používá Linux.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.7.2013 20:18 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    A o čem bych se měl bavit? Já nevím, kolik platí Alza daní a kde - a ani nevím, jestli mám vůbec právo to vědět.
    7.7.2013 21:21 Miriam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Já měl na Mironetu studentskou slevu a nakupoval jsem tam až do doby, než mi někdo doporučil alfacomp, kde vyšla cena u mnou kupovaných věcí lépe než se slevou na Mironetu. Od přestěhování mám pobočku blízko a zkušenosti zatím *klep* *klep* *klep* dobré, jednou jsem vracel paměť, bez problémů vrátili peníze, když se mi rozbila MP3ka pár dní po koupi, tak výměna za dražší, co jsem si doplatil (nekupuju dvakrát ten samý šunt) a pohoda, reklamace další MP3ky rychlá. Vím, že jsou to věci, co mají být samozřejmost, jenže o to mi jde. Spotřební zboží na které spěchám skladem(flešky, cédéčka, dévédéčka, klávesnice, sluchátka, pár káblíků, mobil). Na druhou stranu tlučou cenu dolů, takže obsluha není úplně nejodbornější, reklamační je trochu stranou do schodů a jejich web toho spoustu neumí. Malej zelenej alza mě deptá, ceny tam mají většinou výšší. Až mě alfa něčím vytočí, zkusím zase Mironet nebo CZC.
    Fluttershy, yay! avatar 7.7.2013 22:32 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Od přestěhování mám pobočku blízko a zkušenosti zatím *klep* *klep* *klep* dobré, jednou jsem vracel paměť, bez problémů vrátili peníze, když se mi rozbila MP3ka pár dní po koupi, tak výměna za dražší, co jsem si doplatil (nekupuju dvakrát ten samý šunt) a pohoda, reklamace další MP3ky rychlá.

    On pod dva tři tisíce někdo kupuje něco jiného než Sansa Clip*?

    Spotřební zboží na které spěchám skladem(flešky, cédéčka, dévédéčka, klávesnice, sluchátka, pár káblíků, mobil).

    O_o Jdu se střelit.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    7.7.2013 23:03 Miriam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Zabila jsem kolibáče :-)
    7.7.2013 23:05 Miriam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    nebo to nebylo letální?
    Fluttershy, yay! avatar 7.7.2013 23:38 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    měl na Mironetu studentskou slevu a nakupoval jsem tam
    Zabila jsem

    Co na to říká ošetřující lékař?

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    8.7.2013 01:04 Mrliam*
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Co na to říká ošetřující lékař?
    Multiple Personality Disorder

    8.7.2013 08:13 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    jeden môj zákazník by ti asi vedel povedať. druhá reklámacia za 4 mesiace, reklamácia vybavená !!!opravou!!!.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    Fluttershy, yay! avatar 8.7.2013 10:57 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Nerozumím. To má být na ten clip? Pokud ano, rád se nechám poučit, který jiný levný přehrávač má slot na paměťovou kartu, srovnatelnou kvalitu zvuku a je rockboxovatelný.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    7.7.2013 22:37 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    ruzovka.cz
    l-shop.cz
    7.7.2013 23:33 Franta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Zatím naposledy jsem nakupoval v Mironetu a potkal jsem tam prodavačku, která vypadala jako Amy z BBT a byla moc milá :-)

    Dřív jsem nakupoval jenom v Alze – prostě lenost – ono když to někde člověk zná, má tam účet, ví, kam jet pro zboží, tak tam nakupuje, i když to není optimální. Pak mne párkrát naštvali a prolomil jsem to – něco jsem koupil v CZC, něco v Mironetu... Teď tedy nemám „výhradního dodavatele IT“ a vždycky kouknu do víc obchodů a nakoupím tam, kde mají nejlepší cenu a zboží skladem, když ho potřebuji. A co se týče toho výběru v Mironetu – už dvakrát se mi stalo, že jsem tam sehnal věc, kterou jinde skladem neměli.
    8.7.2013 08:16 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    už dvakrát se mi stalo, že jsem tam sehnal věc, kterou jinde skladem neměli

    to netvrdím, ale vždy keď som niečo väčšie potreboval, tak v hľadanej kategórii bol výber mizerný (potvrdené na mobile a notebooku).

    ani ja nemám dvorného dodávateľa, za posledný rok z toho finančne vyšla najlepšie Alza, užívateľsky mám rád CZC a Alfu (aj subjektívne, rád podporím menšie firmy).
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    8.7.2013 11:40 HUFU | skóre: 2 | blog: Ripping_yarns
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Mě ještě několikrát potěšil obchod lan-shop. Sehnal jsem u nich věci, co jsem nenacházel jinde. Zelený uřvaný hnus také bojkotuji, z velkých obchodů preferuji Mironet. Chováním k zákazníkovi velice překonávají mimozemšťana.
    8.7.2013 12:19 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Alza je pekny hnus aj u nas. "Skladom" u nich znamena na druhy den a este si zapocitaju poplatok za osobny odber (WTF?). V kazdom normalnom obchode znamena "skladom", ze odoslem objednavku, nasadnem do auta a o 20 minut osobne platim a preberam tovar (a za cenu, ktora je uvedena na webe).
    Václav 8.7.2013 16:58 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    Na síťové prvky, různou počítačovou kabeláž a podobné věci se mi velmi osvědčil krup
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    11.7.2013 16:10 danc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: IT eshopy
    No tak neda mi to a ackoliv nejsem placenym agentem Alzy, musim se podelit o jednu neutralni a jednu pozitivni zkusenost z poslednich dnu :-)

    Nakoupil jsem v Alze po dlouhych 9 letech - obnovil jsem si zapomenute heslo k uctu a nestacil se divit, ze v uctu mam archivovane faktury z poslednich nakupu v roce 2004.

    No nic, koupil jsem zakladni desku a procesor. Procesor deska oficialne podporuje, ale s poslednim biosem. Ten samozrejme nemela, takze mi nenabehla.

    Vzal jsem to do servisu Alzy at mi aktualizuji BIOS s nejakym starsim CPU. Kupodivu se v servisu tvarili vstricne - pouze s tim, ze jsou nyni vytizeni a kdyz to tam necham, tak behem nekolika dnu to bude hotove.

    Nekolik dnu se mi ale cekat nechtelo, takze jsem se rozhodl usetrit praci jejich techniku a koupit si a nasledne vratit procesor vhodny pro naflashovani. Kdyz jsem se ptal technika, jak to je s vracenim, tak mi potvrdil, ze pokud bude pouzity chladic, strhnou si 100 Kc.

    Procesor jsem tedy koupil, co nejopatrneji otevrel, pouzil jiny chladic bez pasty abych ho nezapatlal a pote ho donesl zpatky.

    Vratili mi na miste plnou castku, takze vse bylo vyreseno behem jednoho dne.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.