Portál AbcLinuxu, 24. dubna 2024 05:49

Blokovanie reklám sa vyplatí!

26.6.2016 17:30 | Přečteno: 3623×

Blokovať reklamy sa vyplatí, je to omnoho rýchlejšie :-)

 

       

Hodnocení: 40 %

        špatnédobré        

Obrázky

Blokovanie reklám sa vyplatí!, obrázek 1

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (1) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

26.6.2016 18:39 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
15 procent je IMHO docela hovno, když si vezmeš, že to, co děláš, bere webům chleba. Nedá mi to, abych si tu neulevil.

Jasně že eBay nebo fejsbukvice se nepoloží, ale těm ostatním webům, na který chodíš načerno, to docela výrazně škodí*. Jestli se s tím něco v blízké budoucnosti nestane, tak asi vyhyne velká část webů, který jsou dneska zadarmo. Zůstanou ty, který mají fakt hodně velké jméno a objemy návštěvníkků (a la AnandTech) a ty, kde mají nízká náklady/nároky na obsah.

Čili zjednodušeně řečeno zůstane bahno, bulvár a clikcbait na jedný straně, a pak nějaké weby za paywallem, který ale bude zase strádat z nedostatku návštěvníků, protože platit se nikomu nebude chtít. Mpžé se pak zase začnou objevovat pirátské metody jak číst zadarmo palcený weby?

* Ano, chození na weby s adblockem je jako ježdění v MHD na černo. Využíváš infrastrukturu a obsah webu bez toho, abys přispěl na zaplacení těch věcí metodou, kterou ti provozovatel dává k dispozici. A cynicky spoléháš na to, že tu věc udrží v provozu "platby" reklamou od ostatních lidí. Co mi na tom ale hlava nebere je, když si lid nechcou přiznat, že to tak je a vymejšlej si pro to omluvy.
26.6.2016 18:51 source
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
1. Jsi vůl, když ani neumíš číst. 2. Digitální svět není svět fyzický. Jakkoliv je porovnávat bude vždy o kompromisu a podle toho, jak se to komu zrovna hodí.
26.6.2016 19:10 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
1. vysvětli. 2. nesmysl. Digitální server potřebuje fyzické prachy, aby neumřel. Adblocking = méně peněz, web umře. Vlastní zkušenost, mind you.
Jendа avatar 26.6.2016 19:52 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
1. vysvětli.
Zápisek je o tom, že prý je to rychlejší s reklamami.
26.6.2016 20:03 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
A jo, to je pravda, nevšiml jsem si, že je to ironie (protože jsem mírně přetaženej z různých souvcisejících i nesouvisejících věcí). Z čehož vyplývá, že jsem trošku hijacknul komentáře (i když ne na úplně diametrálně), ale jinak si za tím, co jsem tu napsal stojím. Jenom se omlouvám kotrčkovi, pokud to vyznělo jako rant konkrétně na něj, to prosím promiň.

Jinak třeba adblock+ ano, ten měl IIRC docela velkou spotřebu prostředků a klidně bych tomuhle věřil. Mám sám Firefox bez blokování a nikde moc nepociťuju problémy (přitom mám CPU se současnou cenou tak 1000 - 1500 Kč). Takže občas si to i vysvětluju tím, že lidi mají prohlížení zpomalené právě jen těma blokovačema a myslí si "ty krávo, no tenhle web to je běs, vždyť kdybych neblokoval, tak by to snad už vůbec nešlo, no ne?"... no jo, no, svět není fér.

k3dAR avatar 27.6.2016 13:22 k3dAR | skóre: 62
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Blokuju reklamy, kdyz vypnu blokovani reklam, tak se zvedne CPU teplota o ~10-20C, roztoci se vetrak, nacteni stranek trva 3-10x dele...

Pokud provozovatel webu nechce zpristupnit obsah bez zobrazene reklamy, at ten obsach kompletne zablokuje, je to jeho volba, moje volba je ktere casti jeho webu si zobrazim ve svem prohlizeci...

Jakakoliv reklama je AGRESIVNI, jde o psychologicky natlak az primo vymyvani mozku, cele je to JEN a jedine o tom presvedcit uzivatele ze potrebuje sluzbu/produkt, kazdy "reklamak" ti rekne, ze nejlepsi reklama je ta ktera presvedci ke koupi i toho kdo by si to jinak NIKDY neporidil protoze to VUBEC nepotrebuje...

I presto ze jde o nenemoralni zalezitosti, tak navic reklamni spolecnosti prostrednictvim webu pouzivaji(pokud bych neblokoval) MOJE energie, hardware, pripojeni k internetu, i MUJ cas, protoze nacteni stranek trva dele a to vse bez toho abych jim k tomu dal souhlas, abych mel procenta z jejich prijmu (nejde mi o jejich "krvave" prachy, zminuji jen pro princip)

Casto ctu, ze nejdo ma nejakej malej web co dela pro zabavu, zobrazuje tam reklamy a protoze mu je (nekteri) navstevnici blokujou, tak mu to nezaplati ani provoz serveru... smesne, za domenu+hosting da 35Kc/mesic, pokud dela neco pro zabavu neni schopny zaplatit 35Kc ze sveho na svoji zabavu?

i kdyz je to castecne nadsazka, v podstate sem pro: "Zobrazeni reklamy poskytovatelem obsahu by melo byt trestne, tvrde pokutovane, reklamni spolecnosti zakazane..."
porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
k3dAR avatar 27.6.2016 13:26 k3dAR | skóre: 62
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
jinak dalsi vec je tedy to ze s zobrazovanim reklam jde v ruku v ruce sber dat, sledovani navstevnosti, casu stravanem na strankach, jake oblasti ci ste vice ktere mene, odkud kam ctenar prechazi i mezi "nezavislejma" serverama(spojenejma stejnym nebo zpratelenym sledovacem)... je to proste humac...

a jeste k reklamam, by me zajimalo jestli kdyz nekdo "moralizuje za zobrazeni reklam"(=lobuje za vymejvani mozku), tak jestli kdyz je v televizi reklama, tak jestli ji peclive sleduje, nebo snad prepne na jinej kanal, vypne zvuk, odejde na zachod, apod ;)
porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
27.6.2016 13:35 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Je to slozitejsi. Reklamou muze byt i vhodne napsana recenze, zfalsovana hodnoceni na Heurece, komentarovy spam apod. I vydani tiskoveho prohlaseni, ze firma predstavuje nejaky novy produkt, je reklama. Nemel bys jak rozhodnout, co reklama je a neni.
26.6.2016 20:09 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Adblocking = méně peněz, web umře. Vlastní zkušenost, mind you.
Napsal jsi prave, ze nejaky tvuj web financovany z reklam zemrel kvuli narustu ad blockingu? Mluvis tu o moralce a o tom, jak je blokovani reklam spatne (a proto jsi pred cca rokem sam reklamy prestal blokovat).

Oprav me, pokud se pletu, ale rozumim tomu takto:
  • provozoval jsi web financovany z reklam, ale sam jsi pouzival AdBlock
  • kvuli narustu lidi blokujicich reklamy tvuj web zkrachoval
  • byl jsi na lidi blokujici reklamy nastvany, ale protoze jsi reklamy sam blokoval, nemohl jsi to dost dobre zduvodnit
  • prestal jsi blokovat reklamy a v diskuzich lobbujes za to, ze je to hrozne amoralni
Jendа avatar 26.6.2016 20:30 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Mluvis tu o moralce
Někdo zase může považovat za nemorální, když jsou mu agresivním způsobem nuceny ke koupi různé věci…
26.6.2016 22:48 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ke koupi tě nikdo nenutí. Co je problematické je kupovat (jít na dotyčný web), ale neplatit (bloknout reklamu). Nejít na ten web je tvoje svaté právo. Dalo by se tak argumentovat třeba kdyby byly reklamy na webu k podávání daňových přiznání, ale když je to něco typu abclinuxu, kam chodíš úplně ze své vůle a pro svůj prospěch/užitek, tak se na to vymlouvat nelze. Prostě je třeba akceptovat, že v životě mívají věci závazky. Byť je třeba v praxi ta druhá strana může jen těžko nějak silou vymáhat, neznamená to, že je OK na ně kašlat.
26.6.2016 23:47 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Protoze me docela zacinas srat nulovou argumentaci a opakovanim stejnych veci stale dokola, trochu to urychlim.

Je nemoralni, ze se webove prohlizece snazi omezovat spousteny kod? Vsak prece tvurce stranky ti poskytuje obsah a ty mu za nej zaplatis tim, ze ti do systemu nainstalujes nejaky spyware (uplne neskodny, jen to bude sbirat nejaka ta data).

Uved seznam ci uroven vsech konkretni omezeni, ktera smi uzivatel na sve strane aplikovat tak, aby to bylo (dle tebe) moralni. Uz vime, ze ti vadi blokovani reklamy. Zvaz dale nasledujici priklady:
  • pocitac je urcen pro vzdelani malych deti
  • uzivatel je lecici se alkoholik a pri konfrontaci s reklamou na alkohol citi pokuseni
  • uzivatel trpi epilepsii, nebo reklamy blokuje v ramci generalni prevence pred timto nebo podobnymi onemocnenimi
Odpovis, ze v tech pripadech je v poradku reklamu blokovat. A muzu tedy prohlasit nasledujici:

Lze se oduvodnene obavat, ze vsechny agresivni formy reklamy (rvouci videa, vyskakujici boxy, ale i velke a rusive pusobici bannery zabirajici vetsinu stranky) zpusobuji u uzivatelu narust nervozity a stresu, protoze se citi ruseni. Prokazatelne nizka odezva u pocitace ("sekani") zvysuje riziko infarktu myokardu a to se tedy vztahuje i na reklamy (vzhledem ke zvysene vypocetni narocnosti). Cili ze zdravotniho hlediska lze doporucit reklamy blokovat.

K tomu doplnim, ze Internet je v jadre postaven na svobodnych a otevrenych technologiich a kazdy ma pravo si nastudovat, jak funguje TCP/IP, jak funguje HTTP apod. Navzdory tomu, co se snazis tvrdit, nikde neni jakkoliv dano, ze webovou stranku MUSIS stahnout celou, vc. vsech jejich soucasti, a ze ji MUSIS zobrazit nejakym konkretnim zpusobem. Proste to neni pravda – smir se s tim.

Tedy: blokovani reklam je zcela svobodna volba. Tim, ze nekdo zpristupnil svuj server v Internetu, automaticky souhlasi s tim, ze ja na ten server muzu delat requesty, a to vc. implikaci viz vyse. Kdyby s tim nesouhlasil, muze server zpristupnit jen lidem na whitelistu, pricemz na whitelist se bude mozne dostat pouze podepsanim smlouvy, kde se uzivatel zavaze k zobrazovani a uzivani webove stranky konkretnim zpusobem, a tedy napr. vc. reklam.

Pokud nedokazes smysluplne odpovedet na polozenou otazku a pomoci vhodnych argumentu vyvratit me vyroky ve 3 predchozich odstavcich, diskuze konci a tvoje vyroky jsou povazovany za nepravdive.
Jendа avatar 27.6.2016 05:29 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ke koupi tě nikdo nenutí.
Asi záleží na definici termínů, já sociální inženýrství, jehož cílem je, aby člověk něco koupil, za nucení považuju.
27.6.2016 13:49 juraj
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Pokud máš web financovaný reklamou, tak je tvůj zákazník reklamní společnost (ten kdo platí). Ten kdo čte stránku je produkt (za co se platí), který prodáváš reklamní agentuře. Všechny morální problémy, které aplikuješ na čtenáře, tak vůbec nejsou validní.
⧠ A = 0 avatar 27.6.2016 14:23 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
+1  
Nevolte zmrdy.
12.8.2016 15:34 Ben Abir
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Souhlasím, hlavně google reklamy, je to hnus a otravuje to celý internet a kdo chce zbohatnout na návštěvnosti svého vebu ať si najde normální práci a nestěžuje si, vždy blokuji reklamy,krom seznamu.cz a tak to bude nadále, nejsme přeci popelnice na odpad googleho zhovnatělého světa...
27.6.2016 17:13 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
IMHO zase pokus si to nějak vnitřně obhájit. Není to IMHO pravda.
xkucf03 avatar 26.6.2016 21:00 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Napsal jsi prave, ze nejaky tvuj web financovany z reklam zemrel kvuli narustu ad blockingu?
Já mám spíš opačnou zkušenost -- web sice neumřel, ale přestal jsem na něj chodit, protože reklamy nešly snadno zablokovat (ID a CSS třídy kolidující s jiným obsahem) a byl to takový fekál, že jsem se na to nechtěl koukat.
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
26.6.2016 22:44 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
1. A - Neprovozoval jsem ho já, já byl spolupracovník nebo tak něco. Ne moc vysoko, ale ještě jsem se dostal k echu o tom, jak na tom příjmy jsou. B - adblock jsem přestal používat delší dobu předtím, než jak se říká "hovno padlo do větráku" :) Nebo aspoň dřív, než se ke mě ty informace dostaly. Takže tam není kauzalita. Prostě jsem si sáhl do svědomí sám od sebe, ne kvůli tomu, že by na mě přišly rány egyptské.

2. Je to trošku složitější. Ale pro potřeby diskuse dejme tomu, že ta stránka skončila. Pokud mohu soudit, tak hodně podobných českých webů bude teď ve ztrátě, nebo jsou dlouhodobě, ale fungovaly doteď dál buď asi s nadějí, že je někdo koupí, nebo že se to teď obrátí, když jde ekonomika nahoru. Příjmy z reklamy ovšem jdou stabilně dolů a nemění se to, takže IMHO se to začne lámat a weby teď víc budou mizet. Plus na poli blokování to nevypadá růžově, vzhledem k tomu, že ho chcou zavést operátoři, výrobci mobilů - to může být pro provozovatele ještě docela rána. Z tohohle soudím, že přímo zkrachovalé weby, které v tuhle chvíli my jako návštěvníci přímo pozorujeme, jsou jenom špička ledovce. Bude jich o dost víc takových, co jsou ve ztrátě, akorát to provozovatelé ještě nevzdali (je to ale asi akorát otázka času).

3. Já jsem dost morálně/eticky založenej člověk, když něco považuju za nesprávné/nespravedlné, tak mě to hodně sere, a to i když se to netýká přímo mě. Nebo spíš ještě víc. Když se na mě něco sesype (nemoc, neúspěchy, nepřízeň lidí), tak jsem na to už zvyklej, ale jiný lidi lituju... Kdyby to bylo jenom něco spojeného s mým vlastním zájmem, tak bych si asi nedovolil tolik pěnit právě proto, aby to nebylo honění vlastní agendy. Ale podle mě je ten etickej problém univerzální - jde třeba i o abíčko a džob spousty dalších lidí. Na mě v podstatě sral pes, ale jsou i lidi, kteří do tvorby nějakýho webu dali hodně úsilí, až by se dalo říct kus života a mají v tom "zainvestováno" o dost víc než já.

4. ano, jak vidíš, ale skončil jsem už dřív, viz 1. Pokud si dobře vzpomínám, mohl to být tak leden, únor 2015, kdy jsem si řekl, že by se to dělat nemělo a zařídil jsem se podle toho.
27.6.2016 18:07 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Já jsem dost morálně/eticky založenej člověk, když něco považuju za nesprávné/nespravedlné, tak mě to hodně sere, a to i když se to netýká přímo mě.
Jestli jsi teda tak morálně založen, možná by bylo na místě si uvědomit, co tady vlastně obhajuješ. Z mého pohledu to nejsou ani tak nějací autoři webu, ale zejména velké korporace, které tu reklamu zprostředkovávají a víceméně zneužívají informace o soukromí lidí poskytováním reklamy získané.

Kdyby odinstalace ad-blockeru měla pouze ten efekt, že Pepovi od vedle, co má ten svůj web, přijdou nějaké dolárky, byl bych pro. Jenže ono to bohužel má ten efekt, že se tím otevře možnost korporacím typu Facebook, Google a mnohým dalším šmírovat člověka prakticky po celém internetu; tyto firmy na tom ve výsledku trhnou řádově více než ten tvůj Pepa, a to je jen finanční otázka.

Co je na tom tvém postoji morální mi uniká.
27.6.2016 19:22 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Tak to chce napsat na řemen a těm pitomcům, co do krve obhajují reklamu (tj. reklamní systémy) to oliskat o čuňu.
Václav 27.6.2016 09:20 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Sice to takhle sepsané zní jako pokrytectví, ale i kdyby to tak bylo (Což tak docela není, jak pak výše vysvětlil), co je špatného na tom poučit se z vlastních chyb vlastním pádem na hubu? Pokud dělám roky něco špatného, zjistím jak moc je to špatně a následně napravím své jednání, nemám právo říct ostatním že to není zrovna nejlepší jednání?

Přeneseno jinam, pro napraveného zločince je amorální snažit se o osvětu pro ostatní kteří by mohli sklouznout na stejnou cestu?
Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
27.6.2016 12:46 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Protoze mu pak nejde o dobro ostatnich provozovatelu, ale o sve vlastni dobro (coz jinak zaryte popira a tvari se jako velky moralista).
Václav 27.6.2016 13:04 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Spoustě lidí dojde vlastní chyba až ve chvíli kdy se obují do bot postiženého. Morálka není nic vrozeného.

I kdyby tohle zjistil na vlastním příkladu, nemorální pokrytec by byl jen kdyby reklamy blokoval dál a kázal o opaku.
Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
27.6.2016 13:52 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Znamena to, ze nad moralnosti sveho jednani driv nepremyslel a doslo mu to az ve chvili, kdy se nekdo zachoval stejne vuci nemu. Jak potom lze brat vazne jakykoliv z jeho vyroku? Kdyby dostal praci jako vyvojar nejakeho komerecniho ad blockeru, nezmenil by pak zase nazor, ze prece je blokovani reklam zcela v poradku?

Moralnost cloveka zavisi i na tom, jestli zaujima stale spise stejne postoje, pouze obcas neco obmenuje s tim jak starne a ziskava nove zkusenosti. To je ale v rozporu s tim, kdyz se tady 32-lety chlap vzteka jako maly capart a pouziva naprosto zcestne argumenty. Je rozdil mezi upravou sveho postoje ("driv jsem blokoval, ale zacal jsem z toho mit divny pocit, tak uz to nedelam") a uplnym otocenim ("blokovani reklam je spatne! kdo to dela, krade! paraziti! cerni pasazeri! driv jsem taky blokoval.").

Rozumime?
27.6.2016 17:20 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Přečti si ten příspěvěk vejš.

Ano, štve mě to jako globální záležitost, bez ohledu na mě samého. Ono mě na tom extra vytáčí to pokrytectví, které by my čistě z ekonomického pohledu mohlo být jedno, protože to by mi nešlo o motivace/myšlenky těch lidí, ale jenom o prachy, že.
Znamena to, ze nad moralnosti sveho jednani driv nepremyslel a doslo mu to az ve chvili, kdy se nekdo zachoval stejne vuci nemu. Jak potom lze brat vazne jakykoliv z jeho vyroku?
1. Jak už jsem řekl, přestal jsem blokovat už dřív ;)

2. Když se bavíme o nějaké morální zásadě, tak přece individuální pochybení mluvčího nemůže podrývat tu morální zásadu. Když Babiš říká, že krást nebo podvádět se nemá, tak to, že udělal dotační podvod s tím hnízdem přece nic nemění na tom, že "podvádět je špatné/nemorální/etc". Argumentovat proti tomu ad Babiš je v takovém případě polemickej faul.
27.6.2016 17:28 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jak už jsem řekl, přestal jsem blokovat už dřív ;)
Ano, to jsi sice rekl, ale nikde jsi bliz nespecifikoval, co znamena "driv" a co te k takovemu rozhodnuti primelo. Pokud jsi v te dobe pracoval (nebo se chystal jit pracovat) pro kohokoliv zijiciho z reklam, plati to porad.
Když se bavíme o nějaké morální zásadě, tak přece individuální pochybení mluvčího nemůže podrývat tu morální zásadu.
Muze to podryt verohodnost mluvciho a ochotu ostatnich vyslyset jeho argumenty v neexaktne rozhodnutelnych otazkach.
26.6.2016 18:55 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Zrovna třeba na aukru bych reklamy vypínal klidně bez výčitek, pro založení aukce musíš zaplatit procenta serveru (teda aspoň to tak bylo když jsem se před pár lety registroval).

U věcí jako eshopy nebo banka přemýšlím nad tím, že udělám nějak whitelist na jednotlivé objekty :-D (peníze mají stejně z provedeného nákupu/transakce).

Zase na druhou stranu třeba takovej twitch nemá skoro žádný reklamy, ale javaskript UI je příšerně pomalý a i přehrávání třeba přes youtube-dl je o ničem, protože ten protokol vyžaduje cyklicky načítat seznam odkazů na úryvky videa a audia (blésmrt).
26.6.2016 19:01 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Dle tvoji logiky je nemoralni i navstevovani webovych stranek z linksu, nebo z browseru se zakazanymi obrazky a JavaScriptem. Lidi maji zazitou predstavu, ze na webech jsou reklamy, prohlizece ty reklamy sami od sebe odjakziva zobrazuji, a jakakoliv odchylka od normalu automaticky znamena, ze clovek parazituje na provozovatelich webu.

Realita je takova, ze kdyz nekdo vystavi server do Internetu, musi pocitat s tim, ze lide na ten server budou delat requesty a s odpovedi si muzou nalozit jak chteji. Nikde neni dano, ze si to musi zobrazit v aktualnim Chromu bez pluginu.

Na Internetu se zacalo obchodovat s reklamou a spolehalo se na to, ze takovych pripadu bude minimum. Pokud uz to dal neplati, neni to problem mne, jako uzivatele, ale problem provozovatele – ano, i za cenu, ze by provoz sluzby mel ukoncit. Ostatne, pokud masove zacnou ruzne webove sluzby krachovat a prechazet na placeny model, znamena to, ze i ceny za obsah jako takovy se dostanou do nizsich, prijatelnejsich mezich.

Jsem v klidu. ;-)
26.6.2016 19:18 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Realita je takova, ze kdyz nekdo vystavi server do Internetu, musi pocitat s tim, ze lide na ten server budou delat requesty a s odpovedi si muzou nalozit jak chteji.

To je jenom jedna z těch pokryteckejch výmluv, sorry. Schválně, jakej prohlížeč jsi zrovna teď využil? Links? A jinej jsi na PC vůběc neměl, žejo?

Když to fakt technicky nejde, tak OK, ale to je něco úplně jiného, než když si ty reklamy zobrazit můžu, abych nebyl černej pasažér, ale místo toho na to seru a schválně je zablokuju. Tam je to úplně jasným byla to moje (bezohledná) volba a nic mě neomluvá.

Ostatne, pokud masove zacnou ruzne webove sluzby krachovat a prechazet na placeny model, znamena to, ze i ceny za obsah jako takovy se dostanou do nizsich, prijatelnejsich mezich.

Tohle jsem viděl spoustu lidí říkat, ale IMHO v 99% lžou a platit nebudou ochotní. My lidi jsme prostě takoví. Trochu mě na tom štve, protože 90kách když jsem já byl mládě, tak mi přišel super nápad, že časopisy a noviny budou placený z reklamy a nebude se za ně muset platit. Obě strany vyhrajou, a zacvaká to nějakej inzerent. Dneska lidi strašně zpohodlněli, a už nejsou ochotní udělat nejmenší ústupek na úkor svýho pohodlí. Jsme pěkný šmáčka, IMHO (do toho zahrnuju i sebe, protože adblock jsem sám přestal používat až asi před rokem).

Jinak morální blokování reklam existuje. Jmenuje se to nechodit na weby/služby, které jsou reklamou placené.

⧠ A = 0 avatar 26.6.2016 19:26 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Používám Chromium, na Javascript mám whitelist. Z principu mi vadí šmírování googlem a ostatními reklamními giganty. S nikým jsem neuzavřel smlouvu o tom, že za požadavky na jejich servery si musím spouštět nedůvěryhodné skripty těchto datových trollů.

Насрать.
Nevolte zmrdy.
⧠ A = 0 avatar 26.6.2016 19:42 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Mimochodem, s „lokální“ reklamou bez šmírovacích skriptů od datových trollů naprosto nemám problém.
Nevolte zmrdy.
26.6.2016 19:43 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To s tou smlouvou není tak docela pravda. Nikde to sice není psané ani podepsané, ale uzavíráš kupní smlouvu s tím webem, od kterého si stahuješ obsah. To, že se ti příčí nějaká smlouva spojená s reklamním poskytovatelem je OK. Ale na to můžeš reagovat tak, že odmítneš smlouvu a nebudeš stahovat obsah z webu. Ne tak, že sereš na smlouvu a stáhneš si to stejně, což jsi udělal.

V reálném světě tomu odpovídá, kdyby sis řekl, že neschvaluješ globalizaci aničení tropických ekosystémů a tak abys potrestal dané firmy, tak budeš zboží s palmovým tukem krást místo kupování (nebo nekupování ;).

Docela to sedí, protože tím taky škodíš ne tomu skutečnému škůdci, ale jenom jinému malému koncovému obchodníkovi. A než nějakej chytrák zase řekne, že v digitálním světě neexistuje krádež, tak to je taky blbost. Server stojí peníze a váš přístup na něj má určitou vyčíslitelnou cenu, kterou provozovatel musí zaplatit (i pokud by bw byla zadarmo, tak vždycky od určitého počtu lidí je třeba větší kapacita hardwaru a připojení, čímž vznikají přímé náklady. Navíc jsou tam samozřejmě ještě velké náklady fixní, které využíváte jako černý pasažér a přenášíte vámi způsobené náklady na ty poctivější lidi, co reklamou platí).

Jinak se omlouvám všem, kterých se tu dotknu nebo který naštvu, jelikož to není mým záměrem a dělám to vždycky nerad, protože sám takový věci těžko nesu. Ale tohle jsou holt tvrdý fakta a lidi jsou strašně málo ochotný si je přiznat. Vytěsňujou a lakujou si to, seč můžou. Příliš málo se ta realita připomíná a když si třeba nějakej web dovolí požádat o výjimkou z blokování, tak se půlka návštěvníků hrozně urazí a vymejšlí si různý myšlenkový konstrukce, kterýma si v palici udělaj škůdce z toho chudáka provozovatele, aby si to svoje jednání hezky ospravedlnili. Docela depresivní.
⧠ A = 0 avatar 26.6.2016 19:48 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To s tou smlouvou není tak docela pravda. Nikde to sice není psané ani podepsané, ale uzavíráš kupní smlouvu s tím webem, od kterého si stahuješ obsah.
Nech se zbavit svéprávnosti, vzhledem k projevované neznalosti práva to tak pro tebe bude lepší.
Nevolte zmrdy.
26.6.2016 19:50 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
LOL!
Nikde to sice není psané ani podepsané, ale uzavíráš kupní smlouvu s tím webem, od kterého si stahuješ obsah.
Ne, opravdu neni mozne uzavrit kupni smlouvu aniz by to nekde bylo psane. :-D
27.6.2016 17:22 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jako nepodpisuješ nic fakticky, ale třeba i nákup v obchodě u pokladny se chápe jako uzavírání kupní smlouvy. Tady jsem to bral spíš trochu jako analogii, když už tam předřečník tu smlouvu u služeb/analytiky Googlu (nebo o co tam šlo) zmiňoval
27.6.2016 17:33 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Koupe zbozi ma oporu v zakone. Je stanovena povinna zarucni lhuta, podminky reklamace apod. Na navstevu verejneho webu se nic takoveho nevztahuje.
Gilhad avatar 3.7.2016 01:14 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Kdyz v obchode koupis syr a je na nem napsano: Nejlepe chutna opeceny s cibulkou a s vychlazenym bilym vinem, tak to rozhodne neznamena, ze musis kupovat i cibuli a vino (a vse na nich zminene)

Kdyz si stahnu Http stranku a je v ni napsano: nejlepe se zobrazuje v IE6 na monitoru 800x600, tak to neznamena, ze pujdu instalovat backdoor a shanet historicky HW.

Kdyz si stahnu Http stranku a je v ni napsano: nejlepe se zobrazuje s CSS souborem z adresy xxx, obrazky z adres yyy zzz a s reklamou Alzy, tak to taky neznamena, ze nutne budu stahovat dotycny CSS, obrazky a reklamu Alzy.
Jendа avatar 26.6.2016 20:26 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To s tou smlouvou není tak docela pravda. Nikde to sice není psané ani podepsané, ale uzavíráš kupní smlouvu s tím webem, od kterého si stahuješ obsah. To, že se ti příčí nějaká smlouva spojená s reklamním poskytovatelem je OK. Ale na to můžeš reagovat tak, že odmítneš smlouvu a nebudeš stahovat obsah z webu. Ne tak, že sereš na smlouvu a stáhneš si to stejně, což jsi udělal.
To s tou smlouvou není tak docela pravda. Nikde to sice není psané ani podepsané, ale server se mnou uzavírá smlouvu tím, že mi posílá obsah. To, že se mu příčí nějaká smlouva obsahující nestahování věcí, které jsou v poslané stránce referencované, je OK. Ale na to může reagovat tak, že odmítne smlouvu a nebude mi obsah posílat. Ne tak, že na smlouvu sere, pošle mi to a pak se vzteká.
cezz avatar 27.6.2016 12:30 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
+1

Inak toto realne niektore servery robia, ze ti neposlu obsah ak mas zapnute blokovanie reklam, takze to nie je len taky teoreticky blabol ale realna prax. Plus je to IMHO win-win, oni nedaju nikomu obsah zadarmo a ja taku stranku uz viac nenavstivim. :-)
Computers are not intelligent. They only think they are.
26.6.2016 19:38 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Schválně, jakej prohlížeč jsi zrovna teď využil? Links? A jinej jsi na PC vůběc neměl, žejo?
Jaky prohlizec jsem pouzil je irelevantni. Udelal jsem request na server a odpoved si nechal vyrenderovat pro me vhodnym zpusobem.
Když to fakt technicky nejde, tak OK, ale to je něco úplně jiného, než když si ty reklamy zobrazit můžu, abych nebyl černej pasažér, ale místo toho na to seru a schválně je zablokuju. Tam je to úplně jasným byla to moje (bezohledná) volba a nic mě neomluvá.
Jestlize legitimnim duvodem pro konani cinnosti jinak povazovane za amoralni muze byt blize nespecifikovana relativni nutnost, jinak dosud videna jako nevyhoda, pak dojde k tomu, ze zacnou byt zamerne vytvarene takove okolnosti, aby v nich tato z nevyhody vyplyvajici nutnost vznikala.
Tohle jsem viděl spoustu lidí říkat, ale IMHO v 99% lžou a platit nebudou ochotní.
Irelevantni. Tak z Internetu zmizi 90 % serveru. No a co?
Trochu mě na tom štve, protože 90kách když jsem já byl mládě, tak mi přišel super nápad, že časopisy a noviny budou placený z reklamy a nebude se za ně muset platit. Obě strany vyhrajou, a zacvaká to nějakej inzerent.
"Nejakej inzerent" musi ty penize nekde brat. Reklama ztraci na ucinnosti a ostatne, fenomen bannerove slepoty je velmi dobre znamy. Mohl bych tedy tvrdit, ze je nemoralni dovolit svemu mozku vytvorit si bannerovou slepotu, a spravny, cestny navstevnik webovych stranek by si prohledl veskery jejich obsah, vc. vsech reklam. Je to stejne absurdni jako zobrazovani reklam zablokovat uz na technicke urovni.
Dneska lidi strašně zpohodlněli, a už nejsou ochotní udělat nejmenší ústupek na úkor svýho pohodlí. Jsme pěkný šmáčka, IMHO (do toho zahrnuju i sebe, protože adblock jsem sám přestal používat až asi před rokem).
Smacko jsi mozna ty, me do toho laskave netahej.
26.6.2016 19:49 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Mohl bych tedy tvrdit, ze je nemoralni dovolit svemu mozku vytvorit si bannerovou slepotu, a spravny, cestny navstevnik webovych stranek by si prohledl veskery jejich obsah, vc. vsech reklam.
+1 !
26.6.2016 22:49 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To je zase jenom (defacto pokrytecká) snaha si to nějak obhájit nějakou bizarní konstrukcí, sorry.
26.6.2016 22:58 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Zpochybňuješ bannerovou slepotu?
Bedňa avatar 27.6.2016 06:41 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ovoce by ti zakázalo prepnúť prepnúť aj TV na druhý kanál keď ide reklama.

Tie jeho klenoty sa tu opakujú stále dookola. Hoci sám reklamy neblokujem, po tých jeho výplodoch začnem aby som si uľavil, keď ho už nemôžem kopnúť do zadku.
KERNEL ULTRAS video channel >>>
27.6.2016 17:24 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ten TV kanál jsem tu někde už rozebíral, nebudu se opakovat. Ale je to úplně jinej případ. U webové reklamy odpovídá přepnutí TV kanálu to, že reklamu necháš zobrazenou, akorát ji ignoruješ. Zablokování webové reklamy je něco úplně jiného.
Bedňa avatar 27.6.2016 20:20 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ja som venoval veľkú časť života tým, že pomáham projektom ktoré podľa mňa niečo pozitívne tomuto svetu prinášajú a štvú ma ľudia ktorí ma chcú ochcávať za to, že niečo blokujem možno nevädome.

No príklad asi po pol roku používania distra antiX, mi dcéra hovorí ty blokuješ reklamy? Však tie weby z toho žijú. Tak som sa na to mrkol a v distre je by default cez nastavenie siete (mimo prehliadač) blokovanie reklám, chceš ma za to upáliť? Nejak mi ani nedošlo že tých reklám je fakt menej.

Niesme blbci, chápeme že to webom dáva možnosti rásť, sám na reklamy občasne klikám ako odmenu za dobrý článok, ale nemám chuť to robiť pod hulvátskym nátlakom.
KERNEL ULTRAS video channel >>>
Jendа avatar 27.6.2016 22:13 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Není, přepnutí TV kanálu zaznamenají peoplemetry, a i když ho nemáš, tak zadavatel inzerce vyhodnotí, že má míň konverzí, a příště TV stanici zaplatí míň. A ještě ses nevyjádřil, jak hodnotíš stažení a nezobrazení.
26.6.2016 19:45 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Schválně, jakej prohlížeč jsi zrovna teď využil? Links? A jinej jsi na PC vůběc neměl, žejo?
Já použil starou Operu s vypnutým javaskriptem (takový ty superultramegacool stránky se spoustou JS ji shazují). Pro zapsání komentáře jsem si javaskript povolil. Daný prohlížeč používám jako hlavní prohlížeč.

Trochu mě na tom štve, protože 90kách když jsem já byl mládě, tak mi přišel super nápad, že časopisy a noviny budou placený z reklamy a nebude se za ně muset platit. Obě strany vyhrajou, a zacvaká to nějakej inzerent. Dneska lidi strašně zpohodlněli, a už nejsou ochotní udělat nejmenší ústupek na úkor svýho pohodlí.
Hmm akorát bez koupení toho výrobku nebude mít prodejce stejně žádný prachy, to mám kupovat všechno, na to se mě zobrazí reklama? Co když bude výrobce chtít inzerovat jen přes adobe flash, nebo silverlight?

Jinak taky čím víc těch bannerů bude, tím víc je člověk nebude vnímat (bannerová slepota).
Heron avatar 27.6.2016 10:18 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Tohle jsem viděl spoustu lidí říkat, ale IMHO v 99% lžou a platit nebudou ochotní. My lidi jsme prostě takoví. Trochu mě na tom štve, protože 90kách když jsem já byl mládě, tak mi přišel super nápad, že časopisy a noviny budou placený z reklamy a nebude se za ně muset platit.
Když jsem já byl v 90's mládě, tak jsem si platil předplatné (tehdy odborného) časopisu a vycházely v něm technické články (kódování, šifrování, tehdy se soutěžilo o AES (Rijndael), probíraly se normy jednotlivých jazyků, jejich překladače apod). Prostě super. Získal jsem i starší čísla a tam vycházely testy klávesnic, kde se měřila síla a průběh stisku klávesy a porovnávaly se jednotlivé způsoby mezi sebou, rozebírala schémata AT(X) zdrojů apod. Takto si představuju IT magazín.

Potom se časopis zdražil a současně se v něm začaly objevovat reklamy. Kvalita článků padala dolů. V té době jsem si předplatné již neprodloužil. Dneska už je to jen bulvární plátek, kde jsou návody jak ve Win10 pustit čištění disku a který z komerčních zálohovacích programů je ten nejlepší. Takže já osobně placení formou reklamy za ideál rozhodně nepovažuji.
29.6.2016 10:51 uBlock
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jseš vedle. Mluvíš o morálce. Neznám žádné morální pravidlo, že si musím reklamu zobrazit. To sis teď vymyslel ty nebo reklamky. Nemorální by ale mohlo být, že placený web mi nadále bude zobrazovat reklamy. Nebo že ukradnu přístupové údaje do sekce bez reklam.

Blokování reklam IMHO není nemorální, a to přes to, že to nehraje do business modelu provozovatele nebo poskytovatele obsahu. Za nemorální nepovažuji, když mě web za blokování reklam penalizuje, nebo mi neumožní přístup.

Když internet začínal, šlo to i bez reklam. Reklamy dnes blokuji proto, že
  • 1, to jde
  • 2, neexistuje ani placená možnost zobrazit obsah bez reklam
  • 3, je to zcela legální
  • 4, myslím si že mám právo rozhodnout které informace jsou pro mě hodnotné a chci je
  • 5, zobrazení bez reklam mě nijak neochuzuje
ještě přidat srdcervoucí příběh o hladovějících dětech provozovatelů webů, kde jim uživatelé blokují reklamy. Když se s tím poskytovatel obsahu nedokáže vyrovnat a najít cestu jak to ufinancovat, ať jde dělat něco jiného, např. dřevěné hračky.

howgh.
29.6.2016 10:56 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Nemorální by ale mohlo být, že placený web mi nadále bude zobrazovat reklamy.
To mi připomíná Endomondo. Platícím uživatelům za***ou půl stránky reklamami a pak se diví.
26.6.2016 19:29 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
1. mam whitelist a weby ktore vyslovene nejdu do extremu neblokujem. samozrejme, da sa namietat ze ked mi extremne reklamy vadia, nemam na ten web chodit vobec. to uz necham na posudenie inym, ja zatial chodim.

2. MHD platim tak ci tak, ci sa veziem alebo nie. takze ako priklad to nie je uplne dobre.

3. na ebay nema co byt reklama, plati to nakupujuci a predavajuci. a popravde, ani neviem co presne sa tam blokuje, dal som to len ako priklad toho, ze je zvlastne ak nieco co sa nezobrazuje zabera na "nevykreslenie" viac CPU casu nez komplet vykreslena verzia.
Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
⧠ A = 0 avatar 26.6.2016 19:31 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
3. na ebay nema co byt reklama, plati to nakupujuci a predavajuci. a popravde, ani neviem co presne sa tam blokuje, dal som to len ako priklad toho, ze je zvlastne ak nieco co sa nezobrazuje zabera na "nevykreslenie" viac CPU casu nez komplet vykreslena verzia.
Jenže to platí leda tak pro prvotní načtení stránky. Typická stránka s reklamou pak žere prostředky i po načtení, třeba že v některých případech je prvotní načtení „rychlejší“.
Nevolte zmrdy.
26.6.2016 19:48 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Taky jsem to tak dělal. Ale ten whitelist je ve skutečnosti docela problém. Na spoustu webů přijdeš jenom jednou a buď tě nenapadne si předtím ten adblock vypnout, nebo se nebudeš obtěžovat. Dávat výjimku každýmu webu se nikomu nechce (zase vlastní zkušenost). Takže v realitě každej s trochou ochoty odblokne pár svých oblíbených, ale většina dalších navštívených webů má pořád smůlu.

Když jsem končil s adblokem, tak jsem se nejdřív díval, jak bych mohl přejít na něco používající jen blacklist (a blokovat jenom tam, kde je to fakt děsné). Ale bohužel se tvůrci těch pluginů vůbec nesnaží něco takového poskytnout, pro nás "moralfagy". Takže jsem zrušil blokování úplně, a světě div se to vůbec není problém (mám pravda desktop s 8GB RAM, ale ani na netbooku s 2GB to není nějak moc poznat, takže argument s výkonem moc neuznávám - to je právě to, že lidi nejsou ochotní obětovat ani kousíček pohodlí a radši jednou načerno).
26.6.2016 19:51 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jinak ještě jedna moje zkušenost. Když jsem ještě měl AB+ a selektivně odblokovával, tak se mi stávalo to, že jsem si jakoby hledal důvody, proč mě ten kterej web naštval (u zpravodajskejch nějakej komentář, s kterým jsem nesouhlasil, například). Ale to je vlastně pořád blbě, protože nekvalita, nebo nějaký jiný prohřešek webu mě přece neopravňuje k tomu, abych ho "trestal" - ve skutečnosti jsem si jemom hledal záminky pro to, abych byl zase černej pasažér neboli darmožrout.

Ale pro to reálné ospravedlnění neexistuje. Když nechci reklamu, tak nesmím vzít ani to zboží, které je jí zaplaceno. Jinak jsem ten darmožrout/černej pasažér.
26.6.2016 20:03 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Muzu se zeptat na tvuj vek? Pusobis na me jako velmi naivni clovek a pripominas mi moje uvazovani v 15 letech.
26.6.2016 22:50 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
32, MGr.
26.6.2016 22:47 becherekmg | skóre: 12 | blog: bech_blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Když tak rád srovnáváte digitální svět s reálným, tak bych od Vás rád viděl napsanou nějakou radu, jak se mám chovat, abych nebyl takový nemožný padouch, jak píšete. V televizi, když běží reklama, vypínám zvuk nebo přepínám na jiný kanál, v MHD reklamy nečtu, koukám raději z okna, inzertní stránky v novinách rovnou otáčím atd. Je toto správné? Pokud ne, tak proč? A pokud ano, jak toto zajistím v digitálním světě, když je reálnému podobný?
"Všechny velké idee se nakonec utopí v krveprolití, které se rozpoutá jejich jménem." J. Fouche v seriálu Muž v pozadí
26.6.2016 22:59 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
V televizi, novinách nebo MHD je to jiná věc. Tam zaplatili pevnou částku za to, že je reklama vylepená. To, jestli koukáš nebo ne, nic nezmění. Je pravda, že když se začnou masově prodávat nějaké televize, které budou reklamu detekovat a vyhazovat, tak se to asi projeví tím, že inzerenti začnou za ni méně platit. (A kdyby někdo vyrobil nějaké implantáty na reklamu na tramvajích, tak dtto). Ale na webu je ta zpětná vzaba mezi neshlédnutím a nezaplacením už teď, přímá a okamžitá. Je to úplně jiný případ, než ta televize etc.

Poskytovatel dostane platbu jenom za ty reklamy, které uživatelé nezablokujou a zobrazí (ale pozor, nemusí se na ně dívat, číst je, kdlidně je můžou očima obejít - což je ekvivalent toho, co děláte v té MHD - koukáte se jinam, nevymažete ten bilbord ze světa, který vidíte).

Navíc některé blokovače kompletně uříznou veškerou analytiku, nejen inzerát, takže web přijde nejen o ten mimodhodem dneska dost mrňavý bakšiš (proto se každý návštěvník bez bloku počítá) za zobrazení, ale navíc ještě jakoby přijde o tu návštěvu. Návštěvníci sežerou BW a zdroje serveru/připojení, ale na statistické návštěvnosti webu se neprojeví, takže web má menší váhu/rank a o to míň dostane peněz i z toho zbytku svých neblokujících návštěvníků.

26.6.2016 23:11 becherekmg | skóre: 12 | blog: bech_blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Poskytovatel dostane platbu jenom za ty reklamy, které uživatelé nezablokujou a zobrazí (ale pozor, nemusí se na ně dívat, číst je, kdlidně je můžou očima obejít - což je ekvivalent toho, co děláte v té MHD - koukáte se jinam, nevymažete ten bilbord ze světa, který vidíte).
Mohl byste tohle trochu rozvést - jak mohu očima obejít vyskakující okna, pozadí celého webu, animovanou (čili hýbající se) reklamu... Pokud víte jako na to, sem s tím...
"Všechny velké idee se nakonec utopí v krveprolití, které se rozpoutá jejich jménem." J. Fouche v seriálu Muž v pozadí
26.6.2016 23:27 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Úplně stejně jako když jede tramvaj okolo toho billboardu? Já nevím, mě vůbec nepřijde těžký číst nějakej web a kašlat přitom na reklamu toho nebo vloženou jako obrázek někde mezi odstavcema. V tištěnejch novinách to přece vypadá úplně stejně. Jedinej rozdíl jsou asi inzeráty při vstupu na stránku, než se zobrazí. No tak ho odkliknu, a nedělám z toho tragédii jako kdyby mě mučili.

Třeba na ábíčku je ve sloupečku mezi zprávičkama malej box s inzercí jobs.cz (momentálně - nevím, jestli vždycky od nich, asi někdy i od jinejch inzerentů). Ale ať se propadnu, jestli si někdy všimnu, co v něm stojí. IMHO to teda vůbec není těžký ignorovat a vy lidi akorát děláte primadony. Ta neochota ustoupit i o úplně bezvýznamnej krůček mě tedy po pravdě trošku deprimuje.

xkucf03 avatar 26.6.2016 23:42 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
IMHO to teda vůbec není těžký ignorovat a vy lidi akorát děláte primadony.
Takže zablokovat si tu reklamu v mozku je OK, ale zablokovat si ji v prohlížeči ne? Vždyť výsledek je stejný: nic inzerovaného si nekoupím.

Naopak mi přijde férovější poslat k zadavateli informaci "takové reklamy mě nezajímají, nesleduji je, neklikám, nekupuji", než se tvářit, že je všechno v pořádku, že se reklamy zobrazují a lidé je vnímají.
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
Jendа avatar 27.6.2016 05:39 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Takže zablokovat si tu reklamu v mozku je OK, ale zablokovat si ji v prohlížeči ne? Vždyť výsledek je stejný: nic inzerovaného si nekoupím.
Když se zobrazí, provozovatel dostane zaplaceno. Jenže pak inzerent zjistí, že lidi to ignorují a taky to přestane platit, takže to vyjde nastejno.
27.6.2016 00:12 becherekmg | skóre: 12 | blog: bech_blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Tady nejde o ochotu ustoupit, ale o to, co vlastně chci. Je smutnou skutečností, že majitelův webů spíše zaleží na inzerentech než na konzumentech jejich obsahu. Třeba z tohodle důvodu jsem přestal chodit na idnes, protože to vypadalo spíš jak výkladní skříň tu banky, tu e-shopu s kdečím apod. než jako stránky, které by měly informovat o podstatných věcech. A než mě zase chytnete za slovo - ne, platit za obsah jsem nebyl ochoten, tudíž už je nenavštěvuji. Já nevím, jak vy, ale já prostě nejsem schopen nevnímat otravné reklamy - dneska člověk prakticky nemá šanci vypnout mozek, pokud chce mít jenom to, o co má zájem. V obchodech, aby jeden neustále studoval složení a zároveň aby někde scháněl informace, jak se co jmenuje, aby věděl, jak to může výrobce ve snaze co nejvíce klamat přejmenovat. Zároveň je jako volič dobré vědět, co kde kdejaký podvodník plácá za nesmysly, aby mu při volbách nenalítnul. Teď do toho starosti s rodinou a když má někdo štěstí i v zaměstnání atd. Prostě lidem chybí energie řešit takové blbosti jako je neblokování reklamy. Já třeba naprosto nechápu, proč když si někde v nějakém e-shopu něco objednám, tak mi začnou chodit naprosto zbytečné nabídky, abych si u nich koupil něco dalšího. Světu bohužel vládne marketing - podstatná není informace, ale kolik se z ní nechá vyrazit peněz. A pokud se tohohle kolotoče nechcete zúčastnit, tak mi řekněte, jak se bránit, když zároveň potřebujete výše uvedené informace, abyste nebyl za úplného "vola".

Zkusím to ještě jinak - zákon akce a reakce - čím agresivnější metody, tím ráznější odpovědi. Nikdo nemá právo na internetu podnikat, pouze možnost. A pokud má potřebu zobrazovat reklamu, tak mu holt nezbyde než konzumentům, kteří ji blokují zamezit k němu přístup. Tohle není o morálce, tohle je obchod. Já naprosto nechápu, proč všechni ti, co chtějí, aby se reklama neblokovala, si prostě neudělají placené stránky.

Nebo ještě jinak - asi nemám šanci Vás přesvědčit o zvrácenosti neblokování reklam, ale prostě pokud není něco zakázané, je to povolené.

A abych odpověděl na Váš dotaz - já neumím nevidět pozadí webu nebo pravidelně se střídající části stránky, když si na tom webu něco čtu... A doufám, že z výše uvedeného textu je patrné, že jsem reklamou přesycen - já ji téměř nepotřebuji. Jedině, kdy ji vyhledávám, když něco hledám na Seznamu (třeba nedávno hotel na dovolenou). Ale to si pro ní jdu aktivně. Když je mi něco nuceno, budí to můj odpor. Zkuste si to představit, jako kdyby Vám někdo nutil při čtení tohoto názoru ještě něco, co Vám vadí (třeba poslech hudby, která je Vám nepříjemná). Netvrdím, že Vás přesvěčím, ale třeba Vám to pomůže si předstvit, jak na mě reklama působí...
"Všechny velké idee se nakonec utopí v krveprolití, které se rozpoutá jejich jménem." J. Fouche v seriálu Muž v pozadí
Jendа avatar 27.6.2016 05:38 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Já nevím, mě vůbec nepřijde těžký číst nějakej web a kašlat přitom na reklamu toho nebo vloženou jako obrázek někde mezi odstavcema.
Mně to jde dost blbě, když se to hýbe. I proto mám vypnutý JS, CSS animace nastavené na jedno opakování a GIFy zastavuju (nyní na to musí být ve Firefoxu rozšíření, dřív to šlo nativně Esc).
xkucf03 avatar 26.6.2016 23:20 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Navíc některé blokovače kompletně uříznou veškerou analytiku, nejen inzerát, takže web přijde nejen o ten mimodhodem dneska dost mrňavý bakšiš (proto se každý návštěvník bez bloku počítá) za zobrazení, ale navíc ještě jakoby přijde o tu návštěvu. Návštěvníci sežerou BW a zdroje serveru/připojení, ale na statistické návštěvnosti webu se neprojeví, takže web má menší váhu/rank a o to míň dostane peněz i z toho zbytku svých neblokujících návštěvníků.

Sorry, ale já nechci třetím stranám říkat, na jaké servery chodím a jaké si tam čtu stránky. Když si chce někdo sledovat návštěvnost, tak ať si rozjede Piwik na své doméně, nebo prostě počítá na HTTP serveru, kolik mu tam přišlo HTTP požadavků.
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
Jendа avatar 27.6.2016 05:35 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To, jestli koukáš nebo ne, nic nezmění.
Nikoli. Pokud nekouká, tak zadavatelé reklamy vyhodnotí, že je méně účinná, a budou za ni méně platit. Je to stejná situace jako ta, kterou popisuješ v následujících větách.
Ale na webu je ta zpětná vzaba mezi neshlédnutím a nezaplacením už teď, přímá a okamžitá.
Může ji tedy stáhnout a nezobrazit?
26.6.2016 19:58 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Takže jsem zrušil blokování úplně, a světě div se to vůbec není problém (mám pravda desktop s 8GB RAM, ale ani na netbooku s 2GB to není nějak moc poznat, takže argument s výkonem moc neuznávám
A to ti neprijde nemoralni plytvat elektrinou (a tedy cennymi prirodnimi zdroji) jen pro to, aby tvuj procesor mohl vykreslovat nejake stupidni animace, spoustet neefektivni spehovaci JavaScripty a krmit chrtan marketingovych korporaci? :-P
Jendа avatar 26.6.2016 20:38 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Vykreslování ještě budiž, ale naprosto šílené jsou stánky, které žerou CPU i když jsou jen tak otevřené v neaktivním tabu.
26.6.2016 23:00 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Když se podíváš na zátěž/frekvence, tak CPU běží +- stejně, ten vliv reklamy se IMHO hrozně přeceňuje. Na obyčejných +-statických webech to moc nepřidá, a na takových těch hrůzách žere mnohem víc ta samotná stránka.
27.6.2016 08:34 Nobody
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jasně že eBay nebo fejsbukvice se nepoloží, ale těm ostatním webům, na který chodíš načerno, to docela výrazně škodí*. Jestli se s tím něco v blízké budoucnosti nestane, tak asi vyhyne velká část webů, který jsou dneska zadarmo.

Hele mel by ses rozhodnout, jak to vlastne je. Bud adblockeri, jak to podavas, jedou na cerno, nebo je web zadarmo, ale nemuzou jet nacerno, tedy tak nejak z principu bez zaplaceni, na webu zadarmo.
27.6.2016 17:25 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
OK, měl jsem to upřesnit a říct zadarmo, ale výměnou za reklamu. Na zbytku toho, co říkám, ale takovej sémanticekej detail fakt nic nemění.
28.6.2016 09:24 Nobody
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Meni toho hodne, predevsim proto, ze to neni detail. Cely tvuj moralni argument stoji na tom, ze web zadarmo neni, ze je to smena neco za neco, a blokovac se zly a spatny tim, ze svoji cast obchodu neplni. Jenze sam popiras vychozi predpoklad.
Heron avatar 27.6.2016 09:54 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
asi vyhyne velká část webů, který jsou dneska zadarmo
Sám chodím především na weby, kde žádná reklama není a považuji je za to nejkvalitnější, co na netu je. Proč? Protože to ti lidé dělají proto, že je to baví. Tyto weby nikdy nezhynou. Jestli se odstraní odpad (kopie kopií bez jakéhokoliv vlastního přínosu, jen pro dolary z reklamy), tak je to za mě jen dobře (ale to se stejně nestane).

Toto je "krásně" vidět na YT. Někdo natáčí videa, protože ho to baví (a jde to na tom fakt vidět). Najednou získá hromadu odběratelů, tak klikne na svůdné tlačítko monetizace a celý kanál jde do háje, protože najedou se řídí nesmysly jako je sledovanost a výnos z reklam. Už to nedělá pro radost, ale pro peníze. Čest výjimkám.
A cynicky spoléháš na to, že tu věc udrží v provozu "platby" reklamou od ostatních lidí.
Tohle je nesmysl. Náklady na provoz serveru jsou prakticky nulové. Kdo chce mít web, ten jej bez výmluv může mít. Problém je v pokrytcích, kteří říkají A (chceme psát web), ale ve skutečnosti chtějí B (příjmy z reklam).

A ano, používám AdBlock / uBlock(Origin) a nepovažuji to za vůbec nic amorálního nebo cynického. Se svým připojením k internetu si můžu dělat co chci a nikdo mě nemůže nutit stahovat data, která nechci. Stejně tak stahuji videa z YT a jiných webů pomocí youtube-dl, protože 3 reklamy v jednom 20minutovém videu fakt vidět nechci.
27.6.2016 13:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ano, chození na weby s adblockem je jako ježdění v MHD na černo. Využíváš infrastrukturu a obsah webu bez toho, abys přispěl na zaplacení těch věcí metodou, kterou ti provozovatel dává k dispozici.
Tak až se provozovatel uráčí nabídnout metodu, která se nebude lidem snažit agresivně lézt do soukromí, nechť dá vědět.
kyknos avatar 1.7.2016 23:30 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Dobrý primer, v metru jezdim zadarmo, tak proč bych neměl blokovat reklamy?
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
17.11.2016 18:47 jiří
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Také blokuji reklamy a používám Adblock a mám zakázané cookie na všech webech. Adblock ten je super, na službách google(youtube, překladač, mapy atd)mě začalo vadit neustálé potvrzování nějakých nesmyslů formou vyskakujících formulářů a tak jsem zakázal cookie a pomocí Adblocku ještě ručně pomocí příkazu Blokovat reklamu na této stránce vyčistil obrazovku od nepotřebných věcí(loga Google, youtube, nápovědy, přihlašovací ikony atd) a mám stránku ořezanou a čistou, načítání je také o dost rychlejší. To samé je se schránkou na dopisy, mám tam cedulku se zákazem vhazování letáků. Reklamu šíří akorát nekreativní individua, kteří potřebují prodat neprodejné výrobky a služby, dobrý výrobek reklamu nepotřebuje, dobrý výrobek se prodává sám. Reklamy je proto nutné blokovat a odmítat, na to má člověk právo.
26.6.2016 19:34 Geri
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
AdBlock je dobrá věc. Doma jsem to ještě spojil s blokováním reklamních domén na routeru v DNS.

Manželka také nemá ráda reklamy na webu a byla překvapená, že stránky se (ve většině) načítají rychleji. V prohlížeči nemá žádný blokátor a tak ji vždycky zamrzí, že i ostatní to nemají stejně, jako to máme my.

Geri
⧠ A = 0 avatar 26.6.2016 19:40 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
+1  
Nevolte zmrdy.
xkucf03 avatar 26.6.2016 20:57 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
AdBlock je dobrá věc. Doma jsem to ještě spojil s blokováním reklamních domén na routeru v DNS.

Přesně tak. Já kromě AdBlocku používám Bind na localhostu a v něm jsem přes DNS zablokoval Google, Facebook a různé reklamní a měřící (čti šmírovací) servery -- je to jistější (přes AdBlock přeci jen něco proleze).
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
Bystroushaak avatar 26.6.2016 21:53 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
AdBlock je dobrá věc. Doma jsem to ještě spojil s blokováním reklamních domén na routeru v DNS.
Adblock je docela sračka. Jednak je docela náročný a zpomaluje načítání, ale taky jeho tvůrci uzavírají různé pochybné smlouvy na úrovni vydírání. Já použvám uBlock Origin.
26.6.2016 22:53 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Znamenám si, díky. Jak řešíš riziko, že ten plugin bude (cokoliv) bonzovat svému tvůrci?
Bystroushaak avatar 26.6.2016 23:55 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Neřeším.
26.6.2016 23:59 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
cezz avatar 27.6.2016 13:01 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ja osobne pouzivam Privacy Badger. Nie je to primarne na blokovanie reklamy, v podstate to len vynucuje "do not track" header, ale v zasade vsetky reklamy sa snazia ta sledovat, takze ich vacsinu zablokuje.

Velka vyhoda je, ze tam nie je ziaden blacklist, alebo nieco take. Doplnok sa sam uci, co ma zablokovat. Cize tam nie je vplyv tretej strany kedy by vedeli zaplatit aby sa nieco na blackliste neobjavilo. (teda okrem toho, ze by to bolo priamo v kode, co je dost viditelne - plus zastresuje to EFF, ktorej ja osobne v tomto verim)

Ale opat opakujem, nie je to primarne na blokovanie reklamy, takze neurobi taku robotu ako uBlock a podobne, ale pre mna osobne je to prekvapivo efektivne.
Computers are not intelligent. They only think they are.
27.6.2016 15:27 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Používám totéž, po ručním doladění odstraní prakticky všechnu reklamu. I ve Firefoxu, když přepnu privacy.trackingprotection.enabled na true, tak na některých stránkách zmizí 80% reklamy.

Reklamu bych na některých oblíbených webech toleroval, aby redaktoři neumřeli hladem, ale nebudu tolerovat, aby někdo sledoval moje chování napříč internetem. Nebo tomu aspoň budu bránit.

A ještě jsem si vzpomněl, jak jedno pako v diskuzi na konkurenčním webu razilo a obhajovalo myšlenku, že provozovatelé IoT sítí budou jednou prodávat data z ruzných IoT, aby se jim provoz sítí vyplatil.
Bystroushaak avatar 29.6.2016 20:38 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ja osobne pouzivam Privacy Badger. Nie je to primarne na blokovanie reklamy, v podstate to len vynucuje "do not track" header, ale v zasade vsetky reklamy sa snazia ta sledovat, takze ich vacsinu zablokuje.
Já na tohle používám ještě ghostery.
cezz avatar 30.6.2016 10:51 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ma to nejake vyhody oproti PB? Co tak pozeram, tak akurat vymienaju cudziu reklamu za svoju a este to ani nie je free software. Ak to teda chapem spravne.
Computers are not intelligent. They only think they are.
1.7.2016 22:58 chrono
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Privacy Badger sa len pokúša zisťovať, či sa nejaké dáta nedajú používať na sledovanie používateľa (a ak si myslí, že sa tie dáta dajú na sledovanie použiť, tak ich zablokuje).

Ghostery žiadnu reklamu nevymieňa a na blokovanie používa zoznam.
26.6.2016 21:05 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
To, ze blokovani zobrazeni reklam privadi nektere weby ke krachu, mne netrapi, protoze takovy uz je trh. Na druhou stranu vsak lidi, kteri reklamu nezobrazuji, povazuji za ubozaky a zlodeje. :-(
26.6.2016 22:14 R
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
A co ti ludia, co pozeraju film v televizii a ked je reklama, tak prepnu na iny kanal alebo idu na hajzel? :D
26.6.2016 22:21 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Trestny cin dle §19, čl. 18: „Kdo nebude sledovat, poslouchat či číst jemu určená reklamní sdělení, bude potrestán peněžitým trestem ve výši dvojnásobku prodejní ceny inzerovaného zboží či služeb.“
26.6.2016 22:22 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Eeh, preklep, cislo clanku melo byt 84. ;-)
26.6.2016 23:03 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Špatná analogie, rozkecal jsem se o tom tady: http://www.abclinuxu.cz/blog/Fedorka_a_spol/2016/6/blokovanie-reklam-sa-vyplati/diskuse#46

Ekvivalent toho, když přepneš na jinej kanál je, že na webu přečteš stránku, ale na banner nebo postranní inzerát se zvlášť nekoukneš, nebudeš ho číst nebo si pouštět jeho blbý video. V obou případech poskytovatel dostane normálně zaplaceno.
27.6.2016 08:33 R
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Pohlad poskytovatela ma to vobec, ale vobec nezaujima. Je to len jeho problem, ze chce dostavat peniaze za nic (stiahnutie reklamy - nehovori nic o tom, ci bola skutocne zobrazena a ci si ju niekto pozrel). Jediny rozdiel oproti televizii je v tom, ze tam reklamu vysielaju bez ohladu na to, ci ju niekto pozera alebo nie.
26.6.2016 22:01 this0ne
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ma to smysl zobrazovat reklamy kdyz je stejne nevidim? Zrovna dneska jsem si uvedomil jak silne vyvinutou formou banner blindnes mam, 3 dily serialu ve flashi prekryte nejakou reklamou ktera byla pruhledna. Az diky jedne kolemjdouci osobe jsem si uvedomil ze je tam neco navic.
Agent avatar 26.6.2016 22:44 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ovocnář:

A jak to mám udělat, ty chytrolíne, když zboží chci, ale na reklamu zvědav nejsem a web nenabízí možnost zaplatit za obsah přímo s tím, že se mi po zaplacení nebudou zobrazovat reklamy?

Jinak seš ale totálně mimo. Si vážně myslíš, že to zaplatíš, když koukáš na reklamu a přitom si nic z té reklamy nekoupíš? To je minimálně stejně pokrytecký přístup. Takže nepindej mrdky a koukej si kupovat věci, které ti reklama nabízí, jinak seš stejná pokrytecká mrdka jako ostatní.

Pokud ten výrobek chci, nebo potřebuju, tak si jej koupím stejně bez ohledu, jestli na reklamu koukám nebo ne. Pokud jej nechci, tak ode mě peníze nedostanou i kdybych na reklamu čučel permanentně 24/7.

Co se týče názoru, že zhynou odborné weby a zůstane bulvár, tak mám pocit, že to bude spíš naopak, nebo to bude fifty fifty. Nebo snad považujež lŽivě za odborný web? Tady na těchto webech moc reklamy není, pokud vůbec, a je tam plno dobrýho počtení - itnetwork, codeproject, airdump, nehe.ceske-hry.cz/tut_obsah.php.
Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
26.6.2016 22:57 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Si vážně myslíš, že to zaplatíš, když koukáš na reklamu a přitom si nic z té reklamy nekoupíš?
Perpetuum mobile :-D.
Pokud jej nechci, tak ode mě peníze nedostanou i kdybych na reklamu čučel permanentně 24/7.
Za předpokladu, že nevyvinou nějaké účinější formy subliminálních zpráv.
26.6.2016 23:09 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ovocnář: A jak to mám udělat, ty chytrolíne, když zboží chci, ale na reklamu zvědav nejsem a web nenabízí možnost zaplatit za obsah přímo s tím, že se mi po zaplacení nebudou zobrazovat reklamy?
Nikde není dáno, že máš právo si určit cenu za odebraný zboží. Pokud ti nevyhovuje cena nebo způsob platby, tak máš práo akorát nevzít a jít dál. To je jak argumentovat tím, že ukrást auto je v pořádku, protože je moc drahý a já na něj nemám. Nebo že se nedá koupit za hotový kvůli zákonům a já si odmítám pořídit platební kartu nebo účet.
Jinak seš ale totálně mimo. Si vážně myslíš, že to zaplatíš, když koukáš na reklamu a přitom si nic z té reklamy nekoupíš? To je minimálně stejně pokrytecký přístup. Takže nepindej mrdky a koukej si kupovat věci, které ti reklama nabízí, jinak seš stejná pokrytecká mrdka jako ostatní.
To teda nejsem. Za zobrazení reklamy se platí. Tvůj argument je se obávám založený na chybné informaci.
Ovocnář: Pokud ten výrobek chci, nebo potřebuju, tak si jej koupím stejně bez ohledu, jestli na reklamu koukám nebo ne. Pokud jej nechci, tak ode mě peníze nedostanou i kdybych na reklamu čučel permanentně 24/7.
Nehcápu, co tímhle chceš říct. Výorbek (web) má víceméně z praktických důvodů stanovenou cenu v reklamě. Ber nebo nech bejt, je to jednoduchý. Když vezmeš a zdrhneš bez placená (adblock), tak jseš prostš ten černej pasažér!
Co se týče názoru, že zhynou odborné weby a zůstane bulvár, tak mám pocit, že to bude spíš naopak, nebo to bude fifty fifty. Nebo snad považujež lŽivě za odborný web? Tady na těchto webech moc reklamy není, pokud vůbec, a je tam plno dobrýho počtení - itnetwork, codeproject, airdump, nehe.ceske-hry.cz/tut_obsah.php.
Nevím, jak je na tom živě finančně, ale IIRC (10 let stará zkušenost) spíš blíž k tomu bulváru, ne?
xkucf03 avatar 26.6.2016 23:35 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To teda nejsem. Za zobrazení reklamy se platí.
Za zobrazení se platí s vidinou, že část lidí klikne a část z nich koupí. Když přestanou sledovat/klikat nebo kupovat, tak je to dlouhodobě neudržitelné a firmy přestanou peníze do takové reklamy sypat. A je celkem jedno, kde se ten řetězec zadrhne (jestli u toho sledování/klikání nebo u utrácení reálných peněz), výsledkem je, že se neprodalo a výdaje na reklamu se nevrátily.

Proč se jinak díváš na uživatele, u kterého se to zasekne v bodě 1, než na uživatele, který sice bodem 1 projde, ale zasekne se to u něj v bodě 2? (výsledek je stejný -- nic si nekoupil)

Co když jsem jako uživatel došel pozorováním k závěru, že naprostá většina reklam je fekál a míjí se s mými zájmy a potřebami, a tudíž šance, že bych si něco z inzerovaného koupil, se blíží nule, takže nemá ani smysl ty reklamy stahovat a obtěžovat se s nimi?
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
27.6.2016 00:03 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
že naprostá většina reklam je fekál a míjí se s mými zájmy a potřebami, a tudíž šance, že bych si něco z inzerovaného koupil, se blíží nule
Třeba pištící zelenej hajzl :-D.
Bystroushaak avatar 27.6.2016 01:05 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
27.6.2016 17:28 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To teda nejsem. Za zobrazení reklamy se platí.
Za zobrazení se platí s vidinou, že část lidí klikne a část z nich koupí. Když přestanou sledovat/klikat nebo kupovat, tak je to dlouhodobě neudržitelné a firmy přestanou peníze do takové reklamy sypat. A je celkem jedno, kde se ten řetězec zadrhne (jestli u toho sledování/klikání nebo u utrácení reálných peněz), výsledkem je, že se neprodalo a výdaje na reklamu se nevrátily.

Proč se jinak díváš na uživatele, u kterého se to zasekne v bodě 1, než na uživatele, který sice bodem 1 projde, ale zasekne se to u něj v bodě 2? (výsledek je stejný -- nic si nekoupil)

Co když jsem jako uživatel došel pozorováním k závěru, že naprostá většina reklam je fekál a míjí se s mými zájmy a potřebami, a tudíž šance, že bych si něco z inzerovaného koupil, se blíží nule, takže nemá ani smysl ty reklamy stahovat a obtěžovat se s nimi?
To je přece úplně irelevantní. Tady jde jenom o to, že nezablokoval = neupřel webu příjem/platbu. Zablokoval = černej pasažér, co sežral bw a zdroje serveru a utek. Nikdo na straně autora obsahu po tobě nechce, aby ses podle tý blbý reklamy choval nebo se ti nedejbože líbila. Tyhle argumenty s tím nemají co dělat, akorát odvádějí pozornost.
27.6.2016 17:52 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Co si o tom treba neco zjistit, nez zacnes zamorovat diskuzi faktickymi chybami?

Existuje vic druhu reklamy a kazda je zpoplatnena jinak. Existuje PPC, tj. pay-per-click. Pokud na tu reklamu nekliknes, provozovatel webu nic nevydela. Pokud na ni kliknes ze soucitu s majitelem webu, okradas inzerenta.

Existuje pronajem banneru, kde majitel webu zverejni informace o navstevnicich (jejich pocet, demograficke slozeni a dalsi) a za sjednanou cenu a na sjednane obdobi inzerentovi zobrazuje banner. Majitel webu sve penize dostane. Inzerent muze byt nespokojeny, ze banner neprinesl zvysene prodeje, ale je uplne jedno, jestli to je kvuli ad blockerum nebo bannerove slepote.

To, o cem mluvis, se vztahuje pouze na pripady, kde je vyplaceni penez provozovateli podminene stazenim reklamy od inzerenta.

Zcela mylne predpokladas, ze navstevnik blokujici reklamu stoji provozovatele webu penize, ale to jednoduse neni pravda. Kdyby to pravda byla, misto zobrazovani nejakych notifikaci "Prosim, neblokujte reklamu." by provozovatel rovnou zablokoval pristup.

I navstevnik blokujici reklamu je pro provozovatele webu porad cenny, protoze:
  • muze poslat link dalsim lidem (z nichz cast reklamu blokovat nebude)
  • zvysuje navstevnost webu a to muze cenu nektere reklamy zvysit (viz vyse)
  • stale se mu budou zobrazovat PR clanky (reklamni clanky)
  • nasdilenim odkazu zvysuje GPR domeny a tedy zvysuje cenu pri prodeji zpetnych odkazu (toto se tyka mensich webu a dnes uz to postupne umira, ale porad to existuje)
Myslenkovy model, se kterym pracujes, je naprosto odtrzeny od reality.
Jendа avatar 27.6.2016 21:59 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Kdyby to pravda byla, misto zobrazovani nejakych notifikaci "Prosim, neblokujte reklamu." by provozovatel rovnou zablokoval pristup.
Ne, provozovatel doufá, že návštěvník vypne blokátor a stránku reloadne, takže nakonec ten zisk mít bude.
27.6.2016 22:44 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ano, ale mohli by ti skryt veskery obsah dokud blokovani reklamy nevypnes, coz vetsina z nich presto nedela (duvody imho viz vyse).
k3dAR avatar 28.6.2016 03:07 k3dAR | skóre: 62
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
+
I navstevnik blokujici reklamu je pro provozovatele webu porad cenny, protoze:
  • komentuje clanky...
  • pise zpravicky...
  • prispiva do diskuzi...
  • radi ostatnim v poradne...
  • pise blog...
tedy pomaha vytvaret to nejdulezitejsi, obsah a dobre jmeno webu, tim dela web zajimavejsim, pomaha navraceni ostatnich navstevniku co se vraci reagovat na komentare, chodi vice navstevniku zadat o rady atd...
to vse samozrejme ten reklamu blokujici zlej nastevnik dela ve svem volnem case a zadarmo, pro dobry pocit, pro zabavu, nebo proto ze chce predat sve zkusenosti dal ostatnim a pomoci zacatecnikum...
porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
28.6.2016 03:22 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To uz je imho spis podmnozina tech bodu vyse, ale jinak, souhlasim.
xkucf03 avatar 28.6.2016 00:08 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To je přece úplně irelevantní. Tady jde jenom o to, že nezablokoval = neupřel webu příjem/platbu.
A jak k tomu přijde zadavatel reklamy, když ho vydavatel obsahu a čtenář takhle šidí? On do toho sype peníze a nic z toho nemá -- vydavatel si naopak namastí kapsu a čtenář dostane nějaký ten obsah. Proč se ohlížíš na vydavatele a zájmy inzerenta ignoruješ?

Já v tom nějak nevidím rozdíl. Nevím, proč bych měl (obecně) jednoho z nich upřednostňovat -- oba to jsou prostě komerční subjekty, které chtějí vydělat peníze (na tomu sice není nic špatného, naopak, ale nepodporuji to automaticky, bezdůvodně).
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
Jendа avatar 27.6.2016 05:55 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Nikde není dáno, že máš právo si určit cenu za odebraný zboží. Pokud ti nevyhovuje cena nebo způsob platby, tak máš práo akorát nevzít a jít dál.
#26, provozovatel třeba zase nemá právo určovat, jak s daty, co mi poslal, naložím.
Bystroushaak avatar 26.6.2016 23:57 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
A jak to mám udělat, ty chytrolíne, když zboží chci, ale na reklamu zvědav nejsem a web nenabízí možnost zaplatit za obsah přímo s tím, že se mi po zaplacení nebudou zobrazovat reklamy?
Já si třeba prostě přiznávám, že jsem amorální svině a že je mi dobro provozovatele tak nějak v prdeli. Tím ti odpadne spousta morálních problémů, i nutnost se nějak obhajovat. Když chci provozovatelům nějak pomoct (většinou nechci, ale občas se to stane), tak pro ně napíšu blog/článek.
Gilhad avatar 27.6.2016 02:53 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ja pouzivam AdBlock bezne a porad. Na zacatku jsem smazal vsechny Filter Subscriptions (nemyslim, ze by nekdo jiny nez ja vedel lip, co jsem a nejsem ochoten tolerovat) a ostatni vyjimky. Tudiz by se mi teoreticky melo zobrazit vse zobrazitelne.

Nasledne jsem normalne pouzival web a pokud me nejaka vec vadila, tak jsem ji zablokoval. Jednoduse jsem rekl pocitaci, ze tento konkretni zdroj informaci nechci pouzivat. Pomerne rychle se z epileptickeho papouska stalo neco, na co se dalo divat.

---

Co se moralky tyce - ja vyslu dotaz na nejakou (vetsinou) HTML stranku - moje volba. Server tento dotaz prijme a vyhodnoti dle pozadavku sveho majitele a neco mi posle, nebo taky neposle - jeho volba. Vetsinou je to nejaky HTML, cili text s poznamkami, jak si jeho autor predstavuje, ze by se mel zobrazit a casto s odkazy na nejaka dalsi mista, ktere si mysli, ze bych mohl chtit pouzit.

Ja si to nejakym zpusobem necham zobrazit (on ten HTML dnes nebyva az tak prehledny, takze rovnou necham prohlizec at mi misto TABLE, TR a TD prislusne oznacene bloky zobrazi jako zarovnanou tabulku, A HREF at zobrazi jao klikatelne odkazy na dalsi stranky ale obsah odkazu zatim necte, obsah odkazu CSS at nacte a pouzije pro detailnejsi upravy zobrazeneho, obsah odkazu u IMG at nacte, prelozi z binarniho slizu na barevne tecky a zobrazi jako obrazek atd atd.) Cili uz ted nevidim to, co mi poslal ten server, ale jen nejakou interpretaci.

Navic jsem driv casto do teto interpretace zasahoval pomerne vydatne napriklad tim, ze jsem prohlizeci naridil odkazy podtrhavat. A neinstalovat automaticky kdejake doplnky jako napriklad reklamni listy, prehravac flashe a podobne.

Z teto interpretace - uz ted pravdepodobne odlisne odlisne od puvodni predstavy autora (nepouzil jsem IE dane verze na danem rozliseni) jsem navic cetl jen vybrane casti, nekde text clanku, jinde mi stacil titulek ci jmeno autora a zbytek jsem ignoroval a stranku zavrel.

Dokonce jsem neproklikal ani vsechny okazy na strance uvedene, ackoli byly jako odkazy zretelne oznaceny a casto i doprovozeny textem jako "Zde si prectete vic" nebo "Senzace - tohle proste musite videt".

A jine odkazy jsem si treba naopak zabookmarkoval.

To byla zase moje volba, kterou cast te odpovedi serveru pouziju a jakym zpusobem. Nikde jsem nepodepsal, ze projdu vsechny odkazy a stahnu vse co se da stahnout a ani mi to zadny zakon neuklada. Stejne jako neuklada majiteli serveru, co presne mi ma v odpovedi na dane URL poslat.

Znamena to, ze nenainstalovanim flashplayeru, reklamni listy a neproklikanim se celym obsahem serveru (a i vsech ostatnich serveru nekde zminenych) - vetsinou se prez par kliku dalo dostat na neco jako seznam stranek a odtamtud na libovolnou jinou stranku - coz jsem vsak neucinil - takze znamena to, ze jsem porusil nejakou svou povinnost,nebo naopak, ze jsem vyuzil sveho prava nepouzit veskery zpristupneny material?

Pritom cast z toho filtrovani za me provadel automaticky program - napriklad nenacetl a nezobrazil bez kliknuti odkaz z kazdeho A HREF.

Ted jen pouzivam dalsi program, ktery mi umoznuje snadneji zpracovat predlozene informace - napriklad AdBlock na zaklade mych explicitnich prikazu nenacte odkazy, u kterych jsem predem rekl, ze o jejich nacitani nestojim. A pritom mi umozni na par kliknuti videt jejich seznam a nechat si je zobrazit, pokud si tak budu prat.

Co je konkretne nemoralniho na tom, ze cast umorne driny prenecham strojum a ze na muj vyslovny prikaz mi vytridi do jednoho mista informace, o kterych jsem se vyjadril, ze cist nechci a do druheho ty ostatni a necha na me, zda a jak ktere z nich pouziju? A co je na tom nezakonneho?

----

Me se blokovani reklam vyplati, nebot mam dost vykonny pocitac na to, aby dokazal nalezt v textu odkazy, porovnat je s par regularnimi vyrazy a na zaklade toho mi poskytnout informace ve tvaru, ktery mi vyhovuje lepe, nez cisty nefiltrovany HTML - at uz jde o zobrazeni tabulky, nebo napriklad neozbrazeni hnusneho skreta (ktery je sam o sobe duvodem, proc v neterych prodejnach nic nekoupim a tudiz me ani nezajima co prodavaji natoz za jakou cenu - ostatne vy byste nakupovali neco seriozniho v prodejne, ktere hlasa, ze oslavy zimniho slunovratu jsou v lete?)

----

Navic nejde rict, ze bych blokoval vsechny reklamy a vsude - blokuju jen ty zdroje, ktere jsem uz videl a zhodnotil, ze je uz vidat nechci. Napriklad reklamy Alzy ci Microsoftu. Naopak napriklad na DX.com jejich kontextove reklamy (ostatni, co si koupili tento osciloskop si koupili take: seznam rady dalsich vyrobku, ktere maji s dotycnym nejakou souvislost a casto si z nich i nekolik otevru a pripadne i koupim - ale ta reklama je a) na konci stranky, kde nerusi, za b) provedena celekm decentnim a rozhodne nikoli zavadejicim zpusobem a hlavne za c) k veci. )

----

Takze asi takhle - pokud me reklamou budete obtezovat, ja si ji jednoduse nejenze neotevru, ale ani nezobrazim.

Pokud mi reklama decentne nabidne skutecne relevantni veci, tak si ji rad a opakovane najdu i na konci stranky.

Pokud reklama nebude k veci, ale nebude ani rusit, hulakat, odtrhavat oci od cteni neustalym blikanim ci jinymi blbymi animacemi ci nadmerne zatezovat pocitac, nejspis mi nebude stat ani za precteni ani za blokovani. Pokud tedy bude umistena nekde, kde mi nevadi. (viz treba "Piseme jinde" tady na abclinuxu dole, ktere sice vetsinou nectu a takrka nikdy neotviram, ale klidne tam nechavam byt)

27.6.2016 12:19 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Všechny reklamy blokuju kombinací několika blokátorů. Reklamy zabírají vetšinu stránky, leckdy jsou ve video formátu a jediné co dělají je tak maximálně žraní pozornosti. Dokud se managoři neproplesknou a nezačnou tlačit normální formát reklam který nekomplikuje čtení stránky, nic nevypnu.
27.6.2016 12:55 Bohouš Marek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
To, že jsou weby placeny z reklam uznávám, dokonce by mi ani rozumně udělaná reklama nevadila. Ale když mi přes 90% monitoru pobíhají tisíce nejrůznějších panďuláků nejsem kolikrát schopen požadovanou informaci, pro kterou jsem na web šel vůbec nalézt. Stačilo by trochu soudnosti u zadavatelů i tvůrců reklam a zmíněná problematika by se nemusela řešit
27.6.2016 17:30 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
90% obashu zabreného jsem ještě neviděl, nebo aspoň ne na regulérním webu. Když takový extrémy berete jako argument pro to, proč osrat i normální weby, které se snaží moc neotravovat (viz třeba i ábíčko), tak je to nefér. Mě přijde, že lidi si takovéhle argumenty vymýšlejí z pokrytectví, i když si to třeba ani sami neuvědomující, pročež se omlouvám za ten výraz.
27.6.2016 13:36 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Cas od casu vypnu adblock a zkousim to bez nej. Vetsinou mne to nebavi dyl nez den, nez zjistim, co zas uchylaci v reklamkach vymysleli. Takze za sebe sdeluju provozovatelum jednoznacne... sorry, dokud bude vase reklama lezt do obsahu, sledovat pri rolovani stranky, zrat radove vetsi mnozstvi prostredku nez vlastni obsah a kecat cokoliv, mate smulu. A je jedno kolik vyderacskych hlasek mi na monitor na poslete. Dosahnete maximalne toho, ze se na vas vykaslu uplne.

Vsechno je v umerenosti a vkusu. Budete-li se chovat jak trhovci v Maghrebu, budu s vama tak zachazet.
27.6.2016 14:15 berniek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Na počest Ovoce jsem si vyndal Ábíčko z výjímek a vesele blokuji. Aneb lekce techniky norimberských trychtýřů v praxi.
27.6.2016 17:33 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
No, to seš teda grand. :(

BTW, právě protože vím, že lidem tohle zvedá mandle (nepopulární názor/pravda par excellence...), tak o tom normálně ani neceknu, jak je rok dlouhej držím hubu a krok.

Ale včera jsem se holt zasek a řek jsem si, že jednou tu hubu držet nebudu a řeknu to naplno. A za vším, co jsem tu napsal, si stojím.
27.6.2016 17:44 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jinak ještě pro pořádek. Já vnímám to blokování reklamy jako v podstatě stejnej případ jako pirátění filmů/hudby atd. Z toho taky vyplývá, že to až tak moc silně neodsuzuju, určitě se kvůli tomu nepřestanu s někým bavit nebo kamarádit. Vím, že pirátit hudbu je prakticky norma -děláme to prakticky každej a ani já nejsem nevinej.

I u toho pirátství (kde už sám zainteresovanej nejsem, pro hnidopichy), i u toho blokování mi na tom nejvíc vadí, když k tomu někdo má pokryteckej postoj. To znamená, že si nechce přiznat nemorální charakter toho jednání a snaží si k tomu vykonstruovat různý výmluvy a kličky, který by to racionalizovaly. Obecně většinou buď odvádí vinu na někoho jiného (ty reklamy jsou zločin, google je špión, provbozovatel webu/studio/hollywood je zmrd co si nic nezaslouží), nebo si vymejšlí nějaký důvody, proč je to v pohodě (protože jsou lidi, co browsí s Linksem) nebo si dokonce vymyslí vlastní ideologii, podle který je to morální.

To mě tedy přiznám se, fakt pije krev. S pirátem, kterej si nic nenamlouvá s nemaluje se jako hrdina a posel zítřka, nemám nejmenší problém, ale pokrytectví mě sere.
27.6.2016 18:06 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Já vnímám to blokování reklamy jako v podstatě stejnej případ jako pirátění filmů/hudby atd.
Jasne, je to uplne to same. V jednom pripade je ti nabizen produkt vymenou za penize, ve druhem je ti zdarma poskytovan obsah a spoleha se na to, ze dostatecne velke mnozstvi lidi uvidi i reklamy (a bude se podle nich ridit!).
si nechce přiznat nemorální charakter toho jednání a snaží si k tomu vykonstruovat různý výmluvy a kličky, který by to racionalizovaly
Stale jsi nebyl schopen upresnit, jak presne je nemoralni, ze si ze serveru verejne zpristupneneho v Internetu dobrovolne nestahuji nektery obsah. Argument se zarazenim na whitelist po podpisu smlouvy jsem ti zde v diskuzi uz predlozil a nebyl jsi schopen na nej jakkoliv zareagovat.
7.7.2016 09:22 Martin Mareš
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
A za vším, co jsem tu napsal, si stojím.

Ono toho moc nebylo, jen jste to napsal mnohokrát ;-)

Ale k tématu: Nechť je tedy v pořádku, že si provozovatel webu může diktovat, co s jeho obsahem smíme dělat, a je nemorální to nerespektovat. Není pak úplně stejně nemorální, když provozovatel webu nerespektuje přání uživatelů, co smí dělat s jejich osobními daty? Leč weby své uživatele vesele sledují, ač o to uživatelé vůbec nestojí a mnohým to vysloveně vadí. Tak proč bych měl já respektovat jejich přání stahovat si reklamu?

Suma sumárum: Pokud se budou provozovatelé chovat slušně, považuji za samozřejmost, že se k nim budu chovat vstřícně. Pokud mne proti mé vůli sledují a vnucují mi reklamu nejotravnějším možným způsobem, pak považuji za zcela morální se bránit.
27.6.2016 15:59 sonny
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Reklamy blokuju (pres hosts),

vzdycky, kdyz me napadne to zmenit, tak si pustim web bez blokovani - a hned jsem zpatky mezi blokarema. Chapu reklamu vlastni - prodavate sportovni potreby a na vlastnim webu mate baner o zbozi , ktere je prave v akci. Ale proc na webu o pocitacich mam koukat na vlozky v akci? A jeste na me blikaji a rvou abych nahodou o neco neprisel.

A pokud provozujete web tak predpokladam, ze bud to mate jako hobby, pak naklady platite sami stejne jako za jine zaliby, nebo je to na komercni bazi a pak mi prijde scestne postavit existenci na zobrazovani reklamy s nesouvisejicim obsahem.

Je to kazdeho vec jak si to nastavi - pokud by reklama zabirala 10% stranky, nervala, neblikala, nehrala, tak ji blokovat nebudu. To co je k videni na strankach tech co nejvic rvou, je k pos..ni. Tady jde pouze o byznys z klikani, na obsahu zalezi az v dalsi rade.

27.6.2016 17:21 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Reklamy blokuju (pres hosts)
Podelis se o hosty, ktere blokujes? Jak je to ucinne, kolik toho realne zablokujes? hosts aktualizujes manualne, nebo to mas nejak zautomatizovane?

A jeste doplnujici otazka, na jakeho hosta to smerujes? V pripade neexistujici adresy, nevadi necemu ty neuspesne requesty?
A pokud provozujete web tak predpokladam, ze bud to mate jako hobby, pak naklady platite sami stejne jako za jine zaliby, nebo je to na komercni bazi a pak mi prijde scestne postavit existenci na zobrazovani reklamy s nesouvisejicim obsahem.
Mikroplatby (tusim, ze se tomu rikalo) mi prijdou jako dobra cesta. Konkretni provedeni ted neresim. Nema to sanci zacit fungovat poradne dokud je vetsina obsahu financovana prevazne z reklam.
27.6.2016 18:11 sonny
Rozbalit Rozbalit vše Hosts
Příloha:
pouzivam tenhle soubor, je tam i windows, z doby kdy jsem mel okna. puvodni soubor jsem nekde nasel, uz nevim kde, prubezne ho doplnuju podle toho co na me zrovna kde vyskoci.

jako filtr pouzivam zive.cz - co se objevi tam, musi do souboru :-)

Jsem pomerne adds+stalking-alergicky, tak tam obden neco spadne

vsechno na 127.0.0.1 nebo 0.0.0.0, zpomaleni nepozoruju

27.6.2016 18:26 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Diky!
vlastikroot avatar 27.6.2016 18:50 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Taky dik, uz to mam v hosts :-D
We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
27.6.2016 20:20 chrono
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
vsechno na 127.0.0.1 nebo 0.0.0.0, zpomaleni nepozoruju
Ja zvyčajne také požiadavky smerujem na 127.0.0.2 (aby sa mi to neplietlo s normálnymi požiadavkami smerujúcimi na 127.0.0.1, napr. ak potrebujem použiť Wireshark)

PS: Inak ja mám nainštalovaný Dnsmasq (primárne ako DNS cache), takže ho používam aj na blokovanie (pretože tak je oveľa jednoduchšie zablokovanie všetkých sub domén)
Jendа avatar 27.6.2016 22:09 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Já tomuhle nějak nikdy na chuť nepřišel, prostě mám defaultně vypnutý JS a mám Ghostery nebo DoNotTrack+ a ono to většinu otravností (lhostejno zda reklam nebo jiných) odfiltruje. Kupodivu zbudou právě relevantní reklamy (typicky textové) a občas mě i nějaká zaujme. Akorát si nepamatuju, že bych si někdy něco podle nich koupil (hm, možná jednou), takže za mě vlastně zaplatí PPC a nic z toho nebude. Dokonce se na základě dementních reklam snažím některým značkám (Alza, Pribináček) aktivně vyhýbat. Když něco potřebuju, tak většinou hledám na zbozi.cz a ještě k tomu se snažím vyhýbat odkazům, které jsou nahoře jenom proto, že jsou zaplacené (protože mě zajímá cena, dostupnost a kvalita e-shopu, ne to, kolik nalil Seznamu).
xkucf03 avatar 28.6.2016 00:17 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Mnohem účinnější je nainstalovat Bind (nebo jiný DNS server) a do něj nasypat domény druhého případně třetího řádu a nasměrovat do prázdné zóny.

Příklad:
// Blokované domény:
zone "google.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "googlecode.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "google.cz" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "google-analytics.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "googleadservices.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "doubleclick.net" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "gmail.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "gstatic.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "youtube.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "youtube-nocookie.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "facebook.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "fbcdn.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "aspnetcdn.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "sharepointonline.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };

zone "addthis.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "addtoany.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };

zone "kissmetrics.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; }; // „What if… you knew every person and everything they did“
zone "scorecardresearch.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "dynamicyield.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "fetchback.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "quantserve.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };

zone "im.cz" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; }; // reklamy na Seznamu

zone "rouming.cz" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "roumen.cz" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "roumenovomaso.cz" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "demotivators.to" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };

zone "performax.cz" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "gemius.pl" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "atdmt.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "leadforensics.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };

zone "semnicneposilejte.cz" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "chartbeat.net" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "chartbeat.com" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
zone "skrz.cz" in { type master; file "/etc/bind/db.empty"; };
Zablokuje to vše v dané doméně/zóně -- nemusíš mít přesnou shodu na celé doménové jméno, jako je tomu u /etc/hosts.

Koukám, že toho tam spousta chybí → budu muset doplnit, abych ulehčil práci AdBlocku a prohlížeči :-)
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
28.6.2016 09:00 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
A nepřestane ti pak fungovat google? To pak můžu rovnou vypnout internet, vyjde to skoro nastejno :
28.6.2016 10:55 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Google neni internet. Google bez internetu být nemůže, internet bez Googlu úplně v pohodě.
kyknos avatar 28.6.2016 11:19 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
internet bez googlu je jako sex bez ženský
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
28.6.2016 11:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Internet s googlem je jako sex s někým s herpesem. To vyhledávání je fajn, ale bohužel s tím chytíš i spoustu věcí, který bys radši fakt neměl.
kyknos avatar 28.6.2016 12:37 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
ja jsem od googlu jeste nic nechytil

vyhledavani je zaklad

ovcemm google poskytuje mnohem vic, nez jen vyhledavani
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
28.6.2016 12:11 R
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Takze super :D
kyknos avatar 28.6.2016 12:37 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
ano, jsou takovi, kterym to vyhovuje o samote :)
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
Jendа avatar 28.6.2016 11:26 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Já se přiznám, že si nedokážu představit žít bez Google Search. Bohužel všemožné alternativy co jsem zkoušel vracely prostě horší výsledky.
28.6.2016 11:33 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Njn. Já to "řeším" používáním startpage.com, ale neumí to pořádně obrázky nebo hledání v jiných jazycích.
⧠ A = 0 avatar 28.6.2016 12:15 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Jo, google vyhledávání je fajn, ale časem se pro mne zhoršuje.
Nevolte zmrdy.
xkucf03 avatar 28.6.2016 18:50 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Startpage a DuckDuckGo jsou většinou použitelné. K tomu stačí mít profil Firefoxu, který používá třeba socks proxy na nějaký tvůj jiný stroj, kde Google neblokuješ -- když potřebuješ, tak hledáš přes tenhle prohlížeč, ale jinak ti Google nezahnojuje a nešmíruje normální používání webu.
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
Fluttershy, yay! avatar 28.6.2016 19:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Startpage je Google Search s proxy, takže opět závisí na Google (a je to v terminologii některých diskutujících „černý pasažér“).

DDG sice používám, ale nakonec většinou opět jen jako proxy pro další vyhledávače; výsledky z DDG jsou pro mě v případě hledání netriviálních záležitostí v zásadě nepoužitelné.
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
xkucf03 avatar 28.6.2016 23:13 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše ávislost na Googlu a centralizace
Takže to znamená, že je svět totálně v prdeli? …když všichni závisí na jedné jediné firmě.
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
Fluttershy, yay! avatar 28.6.2016 23:40 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: ávislost na Googlu a centralizace
Předtím to byla Altavista, teď Google. Tyhle služby chybí… a málokdo má dostatečné zázemí na to, aby indexoval všechno včetně obsahu PDF v zapadlých rozích webu. Co může pomoct, je Archive a systematičtější decentralizovaná síť Data Hoarders.
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
xkucf03 avatar 29.6.2016 00:06 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: ávislost na Googlu a centralizace
málokdo má dostatečné zázemí na to, aby indexoval všechno včetně obsahu PDF v zapadlých rozích webu
Řešením IMHO je decentralizovaná databáze, kde každý bude indexovat něco, a výsledek se agreguje.
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
Fluttershy, yay! avatar 29.6.2016 00:12 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: ávislost na Googlu a centralizace
Jo, ostatně jsem to sám napsal, jenže teď praxe…
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
xkucf03 avatar 29.6.2016 07:58 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: ávislost na Googlu a centralizace
V zásadě by každý mohl indexovat to svoje (tzn. obsah, u kterého má zájem, aby byl nalezen) a pak stačí centralizovat jen reference o tom, jak má který zdroj kvalitní obsah a jak relevantní výsledky poskytuje (což je mnohem méně dat a výpočetního výkonu než kolik potřebuje samotná indexace a vyhledávání).
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
29.6.2016 08:09 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: ávislost na Googlu a centralizace
Jak potom na konkretni dotaz najdes vsechny stranky, ktere tomu dotazu odpovidaji?
Jendа avatar 29.6.2016 08:12 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: ávislost na Googlu a centralizace
DHT a pokročilá černá magie. YaCy to nějak umí.
29.6.2016 08:29 R
Rozbalit Rozbalit vše Re: ávislost na Googlu a centralizace
Nieco take by sa hodilo, pretoze ani Google mnohe veci nenajde. Neprejde napriklad cez rozne formulare na vyber typu HW, modelu. Takze ked chcem napr. BIOS na nejaky konkretny typ Aceru, nenajde mi nic oficialne, len falosne weby plne malware...
kyknos avatar 29.6.2016 11:11 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: ávislost na Googlu a centralizace
to ale nenahrazuje google, to je katalog, ne vyhledavac
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
xkucf03 avatar 29.6.2016 23:18 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: ávislost na Googlu a centralizace
Ne, byla by to soustava vyhledávačů, ke kterým bys přistupoval přes nějaký metavyhledávač/proxy. Ta proxy by byla katalog, ale nikoli katalog stránek, nýbrž katalog vyhledávačů.

Zadal bys např. dotaz „Ubuntu 16.04 Radeon HD 6670 sddm“ a metavyhledávač by ho přeposlal na Ábíčko, Root, Stackoverflow a spoustu dalších serverů, ty by prohledaly svoje indexy, vrátily výsledek a metavyhledávač by to zagregoval. To celé by mohlo být několikaúrovňové (metametavyhledávače…), jen by to chtělo předávat informaci, kudy dotaz prošel, aby se to nezacyklilo :-)

Zajímavé mi na tom přijde oddělit ty dvě věci:

1) Místo pro indexy a výpočetní výkon poskytuje ten, kdo daný obsah zveřejnil, protože má zájem na tom, aby ho šlo najít (případně to dělá někdo jiný, kdo má zájem, aby daný obsah šlo najít).

2) Nezávisle na tom někdo jiný hodnotí kvalitu takových vyhledávačů a určuje váhy – ten má naopak blíž k uživatelům. Hodnocení je samozřejmě subjektivní, ale může tu paralelně fungovat víc autorit, které budou poskytovat relevantní hodnocení pro dané skupiny uživatelů (resp. uživatelé se podílejí na vytváření těch metavyhledávačů a ovlivňují jejich chod – hlasováním, klikáním na nalezené odkazy, posíláním příspěvků…).
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
29.6.2016 23:48 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: ávislost na Googlu a centralizace
To pak kazdy publisher obsahu bude muset mit infrastrukturu dimenzovanou na miliony vyhledavacich dotazu za vterinu? A timeout na strane toho agregatoru bude zvolen jak? Zpracuje pouze vysledky vracene do, rekneme, 300 ms? A opravdu bude mozne agregovat pres vysledky vracene z milionu serveru dostatecne rychle?

Posledni zminovane by bylo mozne vyresit tak, ze agregace by probihala hierarchicky na vice urovnich. Napr. bude globalni agregator, pak agregatory na urovnich statu atd. Tim se ale jeste zhorsuje problem s latencema - pokud nejaky agregator nestihne vratit vysledek vcas, jeho vysledky nebudou vubec zahrnuty (a cim vys v hierarchii ten agregator bude, tim horsi to bude mit dopady).

Dalsi vec, moc mi neni jasne, jak by se pocitalo skore. Pokud dva weby vrati pro dany dotaz stranku se stejnym skore, jak se rozhodne, ktera stranka je vic relevantni? Muzes si pamatovat nejaky koeficient pro kazdy web (nebo konkretni dotazy, nebo skupiny dotazu na dany web (e.g. "vse co obsahuje toto slovo") a tim pak vracene skore prenasobit. Ale jak to skore urcovat? Pouze podle hodnoceni uzivatelu?

Jak zabranis tomu, aby nekdo podvadel, a vracel vysledky i pro zcela nerelevantni dotazy? Google investuje znacne mnozstvi prostredku do potirani ruznych black-hat SEO praktik (typu "ve strance jsou ruzna klicova slova, ktera jsou skryta pomoci CSS"). Ty bys tomu nemel jak zabranit jinak nez sbiranim nejakeho feedbacku od uzivatelu. (Pozn.: S feedbackem od uzivatelu by bylo mozne manipulovat pomoci botu delajicich umele hledani).

Dale standardni vyhledavace pouzivaji k hodnoceni autoritativnosti webu pocet zpetnych odkazu (opet s vahou podle toho, jak je autoritativni ten odkazujici web). To znevyhodnuje nove weby, pravda, ale docela to funguje - nebo ne? Podobne se preferuji casto aktualizovane weby pred mrtvymi, nekolik let nezmenenymi. To funguje velmi dobre a ty tohle opet nemas jak zaridit, aniz bys to sam crawloval a indexoval.

No, celkove vzato... Myslenka by to byla zajimava, ale v te podobe, v jake to popisujes, je to IMHO nepouzitelne.
28.6.2016 10:41 chrono
Rozbalit Rozbalit vše Re: Hosts
Facebook používa domény (a subdomény na nich): facebook.com, facebook.net, fbcdn.com, fbcdn.net, tfbnw.net :)
27.6.2016 16:34 jn
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Blokování reklam jsem považoval dlouhodobě za zbytečnost, stejně jako ostatní doplňky prohlížečů. Od počátků internetu (myslím samozřejmě své počátky) jsem zvyklý koukat doprostřed, tam bývá důležitá informace, vše okolo jsou reklamy nebo navigace. Ano jsou weby, kde je reklama rafinovaně zamíchaná do obsahu, ale jsou to výjimky. Reklamy jsem začal blokovat ne kvůli reklamám jako takovým, ale kvůli jejich prasácké implementaci na jednom nejmenovaném aukčním portálu, dnes spíše e-shopu. Když jsem zjistil, že načítání stránky trvá pět minut z toho důvodu, že nemůže nalézt několik desítek zbytečných položek (několik desítek (možná i stovka) krát timeout dalo docela dost času), hledal jsem, jak zbavit prohlížeč nutnosti je hledat. Od té doby používám adblock a podle toho, kolik vidím reklam třeba i na tomto portálu ho nemám nastavený nijak agresivně (pravda je že blokuju *facebook* a podobně; "lajkovací" tlačítka doslova zamořila internet, nechci nic lajkovat na žádné ze sítí). Pokud tvůrci webu udělali reklamy nesnesitelnými, lze čekat, že se najde protilék (jak píšu, přítomnost reklam mě nevadila, ale to že se načítání stránky sekalo kvůli neplatným odkazům na ně už jo). Druhou variantou je totiž na takové weby nechodit, věřím že pro většinu tvůrců by to byla varianta horší. Pokud šlo o ten e-shop, tam jsem musel dokončit rozeběhlé transakce, než jsem jej opustil, jinak bych to ani neřešil.
vlastikroot avatar 27.6.2016 18:14 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin

Kdyz dam neco na internet, je to verejny. Co si z toho verejnyho obsahu vemu, je ciste jen moje vec. I kdybych web prohlizel jen linksem, neni to zadny zlocin ani nemoralnost. Skrze samotnou podstatu webu a HTML mi nikdo nemuze prikazat, abych videl nejaky obsah.

Myslim si, ze obchodni model skrz reklamu na webu je nesmysl, tudiz podporuju lidi v blokovani reklam, kdyz tohle udela dost lidi, vsichni zjisti, ze se to nevyplaci a reklamy (napr. placene za zobrazeni) z webu zmizi. Stejne tak "autorstvi", je to proste nesmyslnej a umelej obchodni model a casem zmizi, i kdyz se nejdriv budou ti, co z toho ted maj, zlobit.

We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
28.6.2016 14:07 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jasně, když všem všechno dáme, budem všichni všechno mít dohromady. Jenže to má jeden háček: jak přimět lidi, aby dávali?
28.6.2016 14:17 Xerces
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Nemusíte nikoho nutit. Je to lidská přirozenost. Důkazem budiž můj příspěvek, který tímto zveřejňuji zcela zdarma a bez nároku na honorář :-D
28.6.2016 15:10 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To asi neznáte klasické přísloví: "Hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere."

Důkazem vašeho hlubokého omylu je i tato diskuse. Není tu ani jeden jediný člověk, který by byl ochotný dělat kvalitní obsah bez odměny. Zato je tu přehršel kecalů, kteří by všechno chtěli zadarmo dostat, ale sami plodí jen hloupé plky a ještě mají tu drzost kvákat o morálce.
Fluttershy, yay! avatar 28.6.2016 15:22 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Není tu ani jeden jediný člověk, který by byl ochotný dělat kvalitní obsah bez odměny.

S tím bych brzdil.

🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
28.6.2016 18:19 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Procpak? Kolik lidi zde dela obsah bez honorare? Kolik lidi zde dela kvalitni obsah bez honorare? Snad ty, kolibaci? ;-)
Fluttershy, yay! avatar 28.6.2016 19:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Z této diskuze vím o aspoň dvou protipříkladech k předřečníkově tvrzení.
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
28.6.2016 19:49 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
OK, beru zpet a tem, co opravdu delaji kvalitni obsah bez honorare, se omlouvam. Vlastne i u tebe jsem si nyni po chvilce uvedomil par clanku, ktere byly velmi dobre.
28.6.2016 20:26 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Nejde jen o články AbcLinuxu. Jsou tady lidé, kteří napsali zdarma příspěvky do software, ze kterého velmi pravděpodobně nepřímo benefituje spousta lidí včetně tebe.
28.6.2016 22:51 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Slo mi o clanky. Se software mas samozrejme pravdu.
28.6.2016 21:46 .
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Tolik od člověka, co sem chodí do diskuzí akorát otravovat nerelevantními příspěvky.
  • zprávičky: 0
  • wiki záznamy: 0
  • dotazy v poradně: 0
  • zápisky v blogu: 0
  • komentované diskuze: 322 (převážně chlubení se svým majetkem a německými předky)
Nic, z čeho by si někdo jiný něco odnesl, ale přesto si dovolí otevírat hubu.
28.6.2016 22:50 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
No vidis a stejne si tu hubu otevru. :-D Kdyz ti me prispevky vadi, zablokuj si mne. Tuto moznost abicko podporuje uz docela dlouho. A pro lepsi pocit muzes jit a volit nejakou levicovou stranu a doufat, ze mi muj skromny majetek vezmou, kdyz ti to udela dobre. Nevim, proc do toho tahas me predky, nech je prosim spat. Ja, patrne na rozdil od tebe, mohu byt na sve predky hrdy, coz ale ty nemuzes pochopit. ;-)
29.6.2016 03:07 .
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!

Jsi na komunitním linuxovém portále. Ke komunitním portálům offtopic diskuze tak nějak patří, ale když sem někdo chodí diskutovat výhradně o offtopic tématech a soudit jiné lidi, tak to už je na pováženou. K tomu stojí za to zmínit, že potřeba pocitu uznání a závisti od anonymních kolemjdoucích na Internetu moc nezapadá do profilu úspěšného, šťastného a psychicky vyrovnaného člověka.

29.6.2016 21:22 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Pokud myslis, ze me prispevky jsou na povazenou, zablokuj si mne. Mas pravdu, ze cizi zavist mne tesi a to tim spise, pokud pochazi od nejakeho zamindrakovaneho levicoveho radoby myslitele. ;-) Ano, bavi mne to. Cizi uznani je mi jedno. Nevim, zda jsem uspesny. Jak to vlastne definovat? Spise se mi stava, ze zavistivci mi neustale opakuji, ze uspesny nejsem. :-D Psychicky vyrovnany? Asi to same jako s tou uspesnosti... A jestli jsem stastny? Ano jsem. Mam se pekne, nemam dluhy a dokonce mam manzelku, ktera se mnou sdili nazor na svet, penize a politiku. Pravdu mas v tom, ze tech pet minut za den, ktere venuji diskusim zde nyni, mi k pocitu stesti take trochu pomuze, protoze vzdy zjistim, ze lide jsou stale zamindrakovani a stale flakaji svou praci a ja pak vim, ze ja sam o praci nouze mit nebudu. ;-)
30.6.2016 15:38 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Řešení je prosté: Vytvořit program, nebo případně by stačil asi i datafile do programu fortune, který by ti náhodně vypisoval nějaké "zamindrákované" závistivé nebo podobné komentáře. Přijde mi to jako win-win, ty by ses na tom vyžíval do syta a na abc by bylo méně těhle s**čkoidních egoistických výlevů...
1.7.2016 23:24 M_train
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jsi nemocný sám sebou, a tvoje zdůrazňování majetku, rodiny a manželky zní srandovně v souvislosti informací, jak celý týden žereš po hospodách. Být tady kvalifikovaný psycholog, tak ti kydne obratem přesnou diagnózu.

Zajímavé je, že téměř na každém diskuzním fóru se objevuje takový neuvěřitelně šťastný a úspěšný byznysmen, který to potřebuje vysvětlovat ostatním, aby si dobil svoje ego. Věřím, že jsou už na to téma sepsány diplomové práce.
If you don't ask, you don't get
6.7.2016 22:53 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Z této diskuze vím o aspoň dvou protipříkladech k předřečníkově tvrzení.
Dobrá, uznávám, že jsem poněkud přestřelil. Nedopatřením jsem do pytle s příživníky přihodil i ty, které jsem původně chtěl hájit.

Lidí, co dávají dobrovolně něco "zadarmo" si vážím. V podstatě rozdávají ze svého (tedy, když ne z peněz, tak ze svého času). Obvykle to dělají jen proto, aby byl svět o trochu lepší. Za to jim patří velký dík.

Proto mě rozčilují sobečtí hňupové, kteří považují za samozřejmost jen brát, ale pro jiného by nehnuli prstem. Někteří si dokonce myslí, že na to braní mají nějaký nárok. A ještě se drze zaštiťují těmi, co rozdávají. Přijde mi to jako ukrást kabát a pak se obhajovat tvrzením, že boty z charity jsem dostal taky zadarmo.
k3dAR avatar 6.7.2016 23:37 k3dAR | skóre: 62
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
tak schvalne... kdo je podle tebe clovek co blokuje reklamu a chodi na abclinuxu(napr.) aby zdarma ve svem volnem case:
- pomahal tem co maji problem s linuxem a pisi zde sve dotazy...
- psal komentare pod clanky/zpravicky ktere doplnuji ci rozporuji informace a tim i zvysoval jejich nastevnost a zajistoval navraceni ctenaru co clanek jiz cetli
- psal zapisky do blogu...

vidis svet nejspis jen cernobile, protoze tihle blokatori reklam rozdavaji mnohem vice nez kdyby si zobrazili reklamu, pro mnohem vice lidi a zustava po nich neco i do budoucna pro nove/dalsi navstevniky...

pak je tu aspekt toho ze blokatori reklam to delaji z racionalnich duvodu, brani si sve soukromi, nechteji podporovat amoralni svet reklamnich spolecnosti, nebo technicke ze nechteji aby se jim zpomaloval pocitac/internet, zvysovala spotreba, apod... jednoduse si svobone vyberou co zobrazi na svem pocitaci, pres svuj internet za svoji spotrebu energie a z ceho? z neceho co je volne dostupne po internetu... pokud se to nekomu nelibi tak at neposkytuje obsah volne ale jen pro VIP

btw:pokud mas problem s tim ze mas nejaky web pro zabavu a stve te ze ti na nem lide blokuji reklamu a nezaplati se ti ani provoz toho hostingu+domeny, tak asi nechapes ze vetsinou lide za svoji zabavu plati, takze ten tvuj web pro tvoji zabavu by jsi tema 30Kc za mesic mohl snad zaplatit sam ;)
porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
7.7.2016 17:01 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
vidis svet nejspis jen cernobile, protoze tihle blokatori reklam rozdavaji mnohem vice nez kdyby si zobrazili reklamu, pro mnohem vice lidi a zustava po nich neco i do budoucna pro nove/dalsi navstevniky...
I tihle blokátoři reklam využívají prostředků serveru, kteří platí jiní. Je otázka, nakolik se to rentuje. On ten zisk z reklamy není žádné terno.

Ty vaše "racionální důvody" mi moc racionální nepřipadají. K ochraně soukromí blokování reklam rozhodně nestačí. Naopak ochránit soukromí jde i se zobrazenou reklamou. Zpomalení počítače a internetu ... no pokud přistupujete z mobilu přes GPRS, tak snad. Jinak jsou to jen okecávky. Ten obsah není volně zadarmo, platíte za něj oklikou v ceně výrobku, který je propagovaný tou reklamou.
tak asi nechapes ze vetsinou lide za svoji zabavu plati, takze ten tvuj web pro tvoji zabavu by jsi tema 30Kc za mesic mohl snad zaplatit sam ;)
No zvláštní na tom je, že zrovna vy sám za svoji zábavu platit nechcete. Ať platí ti ostatní, že. No hlavně že máte jasno v tom, co je amorální.

7.7.2016 17:39 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Muj argument dosud nikdo v teto diskuzi nedokazal vyvratit: #55 (predposledni odstavec).

Zaroven bych se rad zeptal, zda pouzivas open-source. Pokud ano, v jake mire prispivas kodem, hlasenim bugu, ktere se te netykaji (tzn. reportujes to pro ostatni, nikoliv pro sebe), psanim dokumentace, financnimi prispevky, vypocetni silou apod.? Povazujes tyto sve prispevky za dostatecne, umerne vzhledem k dobe a rozsahu uzivani open-source?
pavlix avatar 7.7.2016 18:14 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
+1
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
Fluttershy, yay! avatar 7.7.2016 17:40 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ten obsah není volně zadarmo, platíte za něj oklikou v ceně výrobku, který je propagovaný tou reklamou.

Ehm, služby/obsah zdarma jsou, jenom uživatel není zákazník, nýbrž produkt.

🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
pavlix avatar 7.7.2016 18:13 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ten obsah není volně zadarmo, platíte za něj oklikou v ceně výrobku, který je propagovaný tou reklamou.
To je nesmysl. Pokud ten obsah není volně zadarmo, ať mi ho tedy druhá strana neposílá, dokud se nedohodneme na splnění nějakých podmínek.
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
7.7.2016 18:22 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Naopak ochránit soukromí jde i se zobrazenou reklamou.
Povídej, přeháněj...
7.7.2016 18:52 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
I tihle blokátoři reklam využívají prostředků serveru, kteří platí jiní. Je otázka, nakolik se to rentuje. On ten zisk z reklamy není žádné terno.
Ono to opravdu je principielně podobné tomu pirátství: Stejně jako odpůrci pirátství ten hlavní argument je "nechcete lidem dopřát zisk", přitom to ale není v mnoha případech pravda (IMHO ve většině).

Jde spíše o to, že systém, jakým se te zisk generuje, považuju za špatný, protože je, nefér k uživateli, porušuje soukromí, atd. Z toho důvodu dává smysl blokovat (i pirátit), prostě protože člověk nechce být součástí, podporovat ten zkažený systém.

Opět jako u pirátění se nabízí otázka, proč lidé jako ty ten systém podporují. Často omílaný a různými fanatiky typu Jirsák protežovaný argument "udělejte to kvůli majitelům webů" (příp. "kvůli autorům obsahu" v případě pirátství) je v podstatě ekvivalent "Think of the children", tj. logický klam apel na soucit - cz, en.
pavlix avatar 7.7.2016 19:46 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Česky se tomu říká citové vydírání.
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
8.7.2016 03:33 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Řekl bych, že to je něco trochu jiného. Citové vydírání předkládá nějaký skutečný, existující problém, kterým se oportunisticky snaží vzbudit soucit a vynutit žádanou reakci (ať už upřímně, právem, nebo manipulativně, přehnaně), zatímco klamný apel na soucit si prostě „argument“ tahá z nosu. „Myslete na děti“ je typický příklad, kdy se na nějaký nesouvisející problém nelogicky naroubuje klamný zívěr, že tady jde o děti, takže přece musíte konat, pokud nejste bezcitní… Prostě snaha protistranu oklamat, obelhat.
8.7.2016 03:34 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
(závěr)
pavlix avatar 8.7.2016 09:17 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Nemyslím si. Citové vydirání je hlavně o tom vynutit si něco na základě silných emocí toho, kdo to má poskytnout. Jestli se použije reálný nebo smyšlený problém je myslím úplně irelevantní. Nejčastější formou silného citového vydírání bude dost možná předstírání srdeční příhody.
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
8.7.2016 10:47 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
protože je, nefér k uživateli, porušuje soukromí, atd.
Provozovatel prostě na svůj web dal reklamu, kterou se snaží pokrýt náklady na provoz. Propaguje výrobky/služby někoho jiného, kdo bu za to platí. Co je na tom nefér? Reklamou si vydělávají i sportovci, herci.
Opět jako u pirátění se nabízí otázka, proč lidé jako ty ten systém podporují.
No, přijde mi fér buď přistoupit na podmínky, které provozovatel toho serveru určil, nebo je odmítnout, ale se vším všudy. Pokud je někde otravná reklama, tak tam nelezu vůbec. (Je to stejné jako s čímkoliv jiným - když se mi boty v obchodě zdají moc drahé, tak je přeci nebudu krást, ale prostě jen půjdu nakupovat jinam.)
Často omílaný a různými fanatiky typu Jirsák protežovaný argument "udělejte to kvůli majitelům webů" (příp. "kvůli autorům obsahu" v případě pirátství) je v podstatě ekvivalent "Think of the children", tj. logický klam apel na soucit - cz, en.
Tak to mi podsouváte něco, co jsem nikdy neřekl. (Logický klam: podsunutý argument.) Dále se zaštiťujete jakýmsi "fanatikem" (Argumentum ad hominem).

Jinak, u lidí jako ty bych očekával, že budou polemizovat o jiném - férovějším - způsobu, jak majitele webu podpořit. Takhle to vypadá, že se jen trapně vymlouváte.
kyknos avatar 8.7.2016 10:57 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
a proč bych ho měl podporovat? takový zájem mám možná u jednoho webu ze sta
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
8.7.2016 11:04 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Tedy tvrdíte, že chcete číst zajímavý obsah, ale nechcete podpořit jeho autora, ani provozovatele webu?
kyknos avatar 8.7.2016 11:15 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
1) nijak to z vyse uvedeneho nevyplyva - vetsina obsahu nijak zvlast zajimava neni, dokonce je mnoho webu, ktere povazuji za skodlive

2) ale ano, ze je obsah zajimavy jeste samo o sobe nestaci, abych chtel provozovatele podporovat
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
8.7.2016 12:13 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
1) Vyplývá to nepřímo, proto jsem se přímo zeptal. A když je většina webů nezajímavá, nebo dokonce škodlivá ... proč je navštěvujete?

2) Děkuji za upřímnost. Je to vaše svobodné rozhodnutí býti sobecký. Pokud to takto přiznáte a neoháníte se zástupnými argumenty o soukromí a morálce reklamních společností, tak to beru.
kyknos avatar 8.7.2016 13:14 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
1) a) abych nasel ty zajimave, nemam kristalovou kouli; b) obcas i proto abych napravoval jimi napachane skody

2) to je evoluce, sobecti jsou vsichni, jen nekdo si to neuvedomuje :)
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
8.7.2016 13:49 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Provozovatel prostě na svůj web dal reklamu, kterou se snaží pokrýt náklady na provoz.
Prostě? Kdyby opravdu provozovatel "prostě" jen udělal tohle, neměl bych problém. Ve skutečnosti to většinou je tak, že provozovatel "prostě" ke svým stránkám přibalí neznámý blob kódu, který se napojuje na stránky velké firmy XY (Google, Facebook, české reklamní servery), která si pak na stránce dělá co chce a s uživatelovými daty o vizitaci mnoha různých webů si také dělá co chce. Těchto přibaleným blobů je často na stránkách slušné množství.
No, přijde mi fér buď přistoupit na podmínky, které provozovatel toho serveru určil, nebo je odmítnout, ale se vším všudy.
To mi nepřijde jako dobrý nápad, protože jak je z toho jasné, kde je problém? To se pak vůbec neliší od situace, kdy se mi nelíbí obsah webu. Přitom ale to by nebyla pravda. Proto mi přijde lepší vyjádřit zájem o obsah webu, ale nesouhlas se způsobem zpěněžení. Ditto pirátství.
Jinak, u lidí jako ty bych očekával, že budou polemizovat o jiném - férovějším - způsobu, jak majitele webu podpořit. Takhle to vypadá, že se jen trapně vymlouváte.
To je opět to samé jak v diskusi s Jirsákem - je tam ta presumpce viny, člověk musí dokázat, že není paškrta a má zájem provozovatele / autory podpořit. I Jirsákovi jsem musel vyčíslovat, kolik jsem kde dobrovolně přispěl na to nebo ono autorské dílo, free software, atd. a že nemám adblocker zapnutý např. pro AbcLinux atd.

Nehledě k tomu, že u toho adblockingu je to ještě mnohem nesmyslnější argument; u toho pirátství je obvykle bez problému možné z ideologických důvodů odmítnout podmínky a dílo neupirátit (ačkoli IMHO pro to není moc důvod), ale u těch reklam by si člověk znemožnil přístup na ~90% webu a to mi nepřijde prakticky reálný. To fakt nedává smysl.

Když ten celej problém zredukuješ na "Provozovatel prostě na svůj web dá prostě reklamu a uživatel ji prostě nechce vidět a dělá prostě černého pasažera", tak je jasný, že ti z toho prostě vyleze nějaký prostý morální závěr. Ten je ale bohužel zavádějící a vůbec se nedivím, že se ti na něj většina lidí prostě *****.
pavlix avatar 8.7.2016 14:48 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To mi nepřijde jako dobrý nápad, protože jak je z toho jasné, kde je problém? To se pak vůbec neliší od situace, kdy se mi nelíbí obsah webu. Přitom ale to by nebyla pravda. Proto mi přijde lepší vyjádřit zájem o obsah webu, ale nesouhlas se způsobem zpěněžení. Ditto pirátství.

To už se ovšem pouštíš do bouřlivějších vod. :) Od teď tvé argumenty už vůbec nepadnou na úrodnou půdu.
Nehledě k tomu, že u toho adblockingu je to ještě mnohem nesmyslnější argument; u toho pirátství je obvykle bez problému možné z ideologických důvodů odmítnout podmínky a dílo neupirátit (ačkoli IMHO pro to není moc důvod), ale u těch reklam by si člověk znemožnil přístup na ~90% webu a to mi nepřijde prakticky reálný. To fakt nedává smysl.
Stejný argument platí i pro pirátství. Pokud chce člověk zapadnout mezi ostatní a chápat jejich kulturní narážky, je dobré ta známá díla zhlédnout. A ne vždy je praktické se k nim dostávat legální cestou, zvlášť pokud je dlážděna překážkami.
Ten je ale bohužel zavádějící a vůbec se nedivím, že se ti na něj většina lidí prostě *****.
Asi tak. :D
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
k3dAR avatar 7.7.2016 22:35 k3dAR | skóre: 62
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
si delas prdel? proc nereagujes na tu otazku kdo je podle tebe blokator reklam kterej pritom tvori obsah a/nebo radi uzivatelum zadarmo ve svem volnem case???

k ochrana soukromi je potreba blokovat veskere 3rd casti webu, tedy jak analiticke tak advert skripty... teprve v pripade ze by web provozoval VLASTNI reklamni system na sve domene, se da za urcitejch okolnosti bavit o tom ze jde zobrazit reklamu bez ztraty soukromi...

zpomaleni pocitace je neokecatelne... na slabsim pocitaci je po zakazani reklam znatelnejsi rozdil, nez kdyz vymenis HDD za SSD a jeste misto CoreDuo das deskku s i5...
na pocitaci s i5 to neni znatelne vizualne(dokud nesledujes vytizeni CPU na kterem je to videt) ale je to slyset... pokud zapnu reklamu/skripty na i5 2520 s 16GB RAM, tak teplota CPU vzroste o 10-15C, vetrak se roztoci o ~2000rpm vice...
ale to jsou "jen" technicke zalezitosti....

zvlastni tedy je ze si ignorovat tu moji zasadni otazku, co blokovac co navstivi web jen proto aby jeho uzivatelum necim pomohl, zadarmo, ve svem volnem case, cerpajic ze zkusenosti co nasbiral za desitky let...

reklama je jednoznacne amoralni, jiny nazor muze mit jen nekdo kdo je jeste vic amoralni, nebo nekdo kdo fnuka ze nema 30Kc na mesic na provoz sveho "serveru pro zabavu", pripadne nekdo interesovanej primo v reklamnim prumyslu...
reklama je pouze o tom aby se vnutila zbozi/sluzba zakaznikovi ktery o to nema zajem, vyuziva k tomu psychologickeho natlaku a praktik ktere hranici (nebo jsou kolikrat i za hranici) vymejvani mozku...
porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
8.7.2016 11:01 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
proc nereagujes na tu otazku kdo je podle tebe blokator reklam kterej pritom tvori obsah a/nebo radi uzivatelum zadarmo ve svem volnem case???
Tedy myslíte člověka, který si bere co chce a na oplátku dává co chce, nebo taky nic. Tedy jinak řečeno, kupuje za cenu, kterou si sám vynutí. Tak takovým lidem já říkám "komunisti". Spokojen?

pavlix avatar 8.7.2016 11:24 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Říkej si komu chceš jak chceš a kdy chceš, za předpokladu, že jsi připravený si nést následky. Já osobně s nikým smlouvu o prohlížení reklamy neuzavírám. Přijde mi to nedůstojné. Reklamu sice explicitně neblokuju, ale blokuju běh skriptů s výjimkou těch, které mi k něčemu jsou. To je celkem triviální na detekci. Dotyčný má tedy na výběr, zda mi obsah poskytne či nikoliv, stejně jako má navýběr, zda to podmíní platbou, umožní platbu dobrovolnou, nebo poskytne obsah volně. A je mi v celku u prdele, jaký na to má kdo názor. Když chce někdo moje peníze, má se snažit, abych mu je chtěl dát.
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
8.7.2016 12:45 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
No právě. Dotyčný si vybral, že poskytne obsah spolu s reklamou, která mu pokryje náklady. A vy to nerespektujete. To je celé. To že je tato forma platby pitomá nemění nic na tom, že se tomu placení vědomě a úmyslně vyhýbáte. Tak si to prostě přiznejte: poskytovatele webu docela obyčejně okrádáte, protože vám nenabízí způsob na zaplacení, který by vám vyhovoval.
pavlix avatar 8.7.2016 13:02 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
No právě. Dotyčný si vybral, že poskytne obsah spolu s reklamou, která mu pokryje náklady. A vy to nerespektujete. To je celé.
Samozřejmě, že nerespektuju, já to totiž vůbec nezjistím a ani mě to nezajímá. Není to tedy můj byznys.
To že je tato forma platby pitomá
Nikdo mě o žádnou platbu nežádal a už vůbec tím nepodmiňoval přístup k obsahu. Není to tedy můj byznys.
nemění nic na tom, že se tomu placení vědomě a úmyslně vyhýbáte.
Nemění to nic na tom, že se placení nijak nevyhýbám, natož vědomě či úmyslně. Není to tedy můj byznys.

Pokud chceš moje peníze, musíš si o ně umět říct tak, abych měl zájem ti je dát. Pokud mi nechceš bez platby poslat obsah, tak mi ho neposílej. So easy. :)
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
8.7.2016 21:09 Martin Mareš
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Dotyčný si vybral, že poskytne obsah spolu s reklamou, která mu pokryje náklady. A vy to nerespektujete. To je celé.
Čtenář se rozhodl, že bude číst články bez reklamy (třeba proto, že platí za přenesená data), a poskytovatel obsahu to nerespektuje. To je celé.

Vidíte, úplně stejný argument jde použít i z druhé strany. Proč bych měl tu vaši stranu považovat za korektní, a přitom tu druhou ne?

Poskytovatel si představuje, že vymění své články za mé koukání na reklamu. Já si to zase představuji úplně jinak (třeba tak, že vyměním jeho články za své hodnotné komentáře). Každý máme svou představu, ale ani jeden jsme ji žádným dobře definovaným způsobem tomu druhému nesdělili, a není-li naplněna, dál se tváříme, jako by nic: poskytovatel poskytuje obsah (ačkoliv nečtu reklamu), já čtu články (ačkoliv mi on vnucuje reklamu). Jeden jako druhý svá přání navzájem ignorujeme. Vážně si máme co vyčítat? :-)
pavlix avatar 9.7.2016 00:37 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
+1
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
xkucf03 avatar 9.7.2016 12:41 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Každý máme svou představu, ale ani jeden jsme ji žádným dobře definovaným způsobem tomu druhému nesdělili
Co když provozovatel webu bude chtít před vstupem souhlas se smlouvou, ve které se čtenář zaváže k tomu, že nebude blokovat reklamy?
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
9.7.2016 13:33 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Pak bys reklamy blokovat nemel a jednoduse to moralne zduvodnit nelze. Provozovatel vsak nebude schopen nedodrzeni takovych podminek sankcionovat - lezelo by na nem dukazni bremeno (tzn. musel by dokazat, ze k nenacteni a nezobrazeni reklam na strane navstevnika nedoslo z nahodnych, navstevnikem neovlivnitelnych okolnosti, ale kvuli zamernemu pouzivani blokatoru) a zaroven by u soudu musel dokazat vzniklou skodu (5 Kc za "usle kliknuti"?). Blokovani reklam by bylo mozne udelat i tak, ze rozpoznatelne nebude (viz komentar Bystroushaaka o umisteni reklam mimo viditelnou plochu, resp. neco jako "display: none" a pravidelne promazavani trackovacich cookies apod.).
Fluttershy, yay! avatar 9.7.2016 13:50 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Pak bys reklamy blokovat nemel a jednoduse to moralne zduvodnit nelze.

Jistěže lze, pokud je samotná existence/povaha reklamy nemorální.

🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
9.7.2016 14:21 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To je jako jit do hospody, u vchodu se smluvne zavazat, ze vypijes nejmene 5 panaku, a pak tam pit pouze vodu, ktera je zdarma, nebo vyrazne levnejsi a argumentovat tim, ze prodavat alkohol je nemoralni.

Nemoralni by bylo jak chovani provozovatele, ktery zobrazuje reklamu (pokud reklamu obecne povazujes za nemoralni), ale soucasne i tvoje chovani, protoze jsi porusil podminky, ktere jsi se drive zavazal dodrzovat.

A konecne, je otazka, zda by vubec bylo mozne povazovat za nemoralni zobrazovani reklamy pouze tem, kdo s tim vyslovne souhlasi.

Mimochodem, osobne reklamu jako takovou za nemoralni nepovazuju, z casti proto, ze je velmi problematicke reklamu vubec nejak presneji definovat a vymezit. Je nemoralni, kdyz vyrobce na svem blogu zverejni clanek s objektivnim popisem jejich produktu? Reklama muze nest i hodnotnou informaci – dozvis se o tom, o cem by ses jinak nedozvedel. Trochu problematicke je to, ze zalezi na mnozstvi financnich prostredku te ktere firmy. Mlada firma s vynikajicim produktem se nemusi snadno prosadit. Takova nerovnovaha ale existuje vsude, i v prirode, a proto to neresim.

A pro uplnost – divam se na to pragmaticky. Reklama existuje a vsude se pouziva, proto bych ji bez nejmensich vycitek o moralce pouzil taky. Ostatne, urcitou reklamou je i jakakoliv tva osobni vizitka, prezentace, zivotopis. Je to neco, cim prodavas svou praci. Za nemoralni povazuju lhat, nebo vyznamne zkreslovat informace, ale nikoliv poskytnout ten dokument jako takovy – zvlast na vyzadani.
Fluttershy, yay! avatar 9.7.2016 14:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Kupec benátský
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
xkucf03 avatar 9.7.2016 15:18 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Tohle je snad oblíbenější než Marxův Kapitál :-)

Ale nějak mi to sem nepasuje. Některé věci se ze zásady nedělají, neriskují – jako např. to, že si nechám vyříznout libru masa z těla. Natož kvůli takové blbosti, jako půjčit si peníze pro nějakého alkoholika, aby udělal dojem na ženskou. Stejně tak vysedávat do hospody nikdo chodit nemusí – tak když se mu nelíbí podmínky, ať tam nechodí. A nakonec přišel o majetek ten chudák Žid. Příště bych volil nějaké lepší dílo k citaci.
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
Fluttershy, yay! avatar 9.7.2016 15:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Některé věci se ze zásady nedělají, neriskují

Ty některé věci jsou dány společenským kontextem.

Další klasický příklad je znásilnění – ve stávajícím kontextu děs a hrůza, zatímco civilizace schopná efektivně a na počkání manipulovat s pamětí by to třeba zdaleka tak neřešila… kdežto (když se obloukem vrátíme zpět do stávajícího kontextu) v současných podmínkách se manipulace považuje za problematickou.

No a co je nevyžádaná reklama? Manipulace motivující ke konzumaci.

🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
9.7.2016 15:56 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Pokud nevyzadnou reklamou myslis spam emaily, tak na to uz jsou zakony. Pokud tim myslis reklamu na webu, pak si uvedom, ze na dotycny web, kde je reklama umistena, chodis dobrovolne a z vlastni vule. Nikdo te k tomu nenuti kolibaci..
9.7.2016 16:00 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Tak pro uplnost bych dodal, ze o te reklame se dozvis teprve az ve chvili, kdy ten web nactes, takze se o dobrovolne zobrazeni reklamy rozhodne nejedna. To by bylo podchycene az tou smlouvou.
9.7.2016 16:28 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ano, stejne jako tento web na neboheho navstevnika bez smlouvy strili kolibacovy prispevky.
9.7.2016 16:47 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ano. Ja ten nazor ostatne nezastavam a nemyslim si, ze by provozovatel mel povinnost me na reklamu predem upozornit. Protoze ji ale videt nechci, nezobrazuju ji.

Nelze ovsem tvrdit, ze si nejaky obsah, nebo jeho cast, zobrazujes dobrovolne a vedome, jestlize o tom obsahu nic nevis. To samozrejme neznamena, ze je to automaticky ve vsech pripadech spatne. V tech pripady, kde to ma zasadnejsi vyznam (NSFW, nasilne/nechutne zabery ve zpravodajstvi, spoiler alerts apod.), je to obecne celkem dodrzovano.
9.7.2016 16:49 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
*pripadech
Fluttershy, yay! avatar 9.7.2016 16:25 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
na to uz jsou zakony

Étatista!

dobrovolne a z vlastni vule

Shots fired.

🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
pavlix avatar 10.7.2016 12:06 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Pokud nevyzadnou reklamou myslis spam emaily, tak na to uz jsou zakony.
Které lépe fungují jako hajzlpapír.
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
10.7.2016 23:24 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ano, to ano. :-) Pres to vsak nelze srovnavat nevyzadanou postu dorucenou do schranky a reklamni sdeleni, ktere je umisteno na soukromem webu, na ktery jsem zavital naprosto dobrovolne kliknutim na odkaz ci zadanim adresy do prohlizece.
11.7.2016 01:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
No jo, ale stejně tak ten web tam ten člověk vystavil zcela dobrovolně s vědomím toho, že lidé můžou stahovat různé jeho části a nemusí nutně zobrazovat reklamu.
Jendа avatar 9.7.2016 22:59 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
ale soucasne i tvoje chovani, protoze jsi porusil podminky, ktere jsi se drive zavazal dodrzovat
Za předpokladu neexistence monopolů a podobných věcí.
Jendа avatar 9.7.2016 23:00 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Mimochodem, osobne reklamu jako takovou za nemoralni nepovazuju [...] Je nemoralni, kdyz vyrobce na svem blogu zverejni clanek s objektivnim popisem jejich produktu?
Hm, řekl bych, že předřečník taky nemyslel nemorálnost veškeré reklamy, ale jenom nějakých konkrétních způsobů.
9.7.2016 23:08 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Mozna nemyslel, ale napsal to tak.
11.7.2016 07:30 Martin Mareš
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Co když provozovatel webu bude chtít před vstupem souhlas se smlouvou, ve které se čtenář zaváže k tomu, že nebude blokovat reklamy?
To zní rozumně. Ale tím se nejspíš dotyčný připraví o indexování vyhledávači, neboť ty sotva budou schopny odsouhlasit smlouvu.

Ovšem pokud přijmeme takovýhle způsob uzavírání smlouvy, nezbývá než přijmout, že své podmínky může deklarovat i uživatel a na provozovateli je, aby je buďto respektoval, nebo jasně odmítl. (Tedy například hlavičky typu "Do not track" by měly být právně závazné.)
k3dAR avatar 8.7.2016 12:24 k3dAR | skóre: 62
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
proc nereagujes na tu otazku kdo je podle tebe blokator reklam kterej pritom tvori obsah a/nebo radi uzivatelum zadarmo ve svem volnem case???
Tedy myslíte člověka, který si bere co chce a na oplátku dává co chce, nebo taky nic. Tedy jinak řečeno, kupuje za cenu, kterou si sám vynutí. Tak takovým lidem já říkám "komunisti". Spokojen?

Spokojen :-D je videt ze jsi totalni demagog a beres jen to co se tobe hodi do kramu ;) nebo to zkusim jeste jednou pro blbe (nebo reklamni agenty?): jsou 2 situace:

situace 1.) uzivatel vleze na stranky, zobrazi si reklamu, neco si precte a jde dal

situace 2.) uzivatel vleze na stranky, nezobrazi si reklamu, precte si dotazy navstevniku, venuje svuj cas a zkusenosti tomu aby jim pomohl vyresit problemy, pak si precte zpravicky/clanky a pripise komentare ktere rozsiruji/upresnuji puvodni text, nebo jsou soucasti diskuze ktera prilaka k navraceni i predchozi navstevniky, v obou pripadech tedy jsou spolutvoritelem obsahu

mas pocit ze situace 2) je o "cloveku co si neco vynuti"? :-D mas pocit ze situace 2) neprinasi serveru MNOHEM VICE nez kdyby slo o situaci 1)?


a v neposledni rade, reklama je amoralni, jde o vyplach mozku...
porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
8.7.2016 13:05 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Situace 2) si vynutí přístup na server bez zobrazení reklamy, tedy bez zaplacení. To, že to přiláká další čtenáře a ve finále se to možná provozovateli vyplatí, na tom nic nemění. Spousta komunistů byla (a i dnes je) pro společnost přínosem, což ale nutně neznamená, že je ta ideologie jako celek správná. Funguje to pěkně, dokud jsou takoví lidé v menšině. Jakmile získají převahu, začnou se dít ošklivé věci. (Tedy v tomto případě bude zisk z reklamy natolik malý, že nepokryje náklady a web zkrachuje.) Takže ano, jste přínosem, ale jen v případě, že je vás takových málo.

Reklama sama o sobě nemorální není, prostě to je šíření informací o něčem, co chce zadavatel reklamy prodat. Pokud si to koupí po zralé úvaze a daný výrobek/služba mu přinese opravdu objektivní užitek, tak bych v tom nějakou amorálnost neviděl. Jasně, pokud reklama tvrdí něco, co není pravda a zblbne člověka tak, že si koupí kravinu, o kterou by normálně nestál, tak to to nemorální určitě je. Já jsem dost inteligentní na to, abych takovou manipulaci poznal a odolal jí, proto si zobrazování reklamy můžu dovolit. :-)
pavlix avatar 8.7.2016 13:12 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Obě situace jsou bez zaplacení. Zobrazení reklamy není platba a v případě absence dohody to není ani nefinanční plnění. Provozovatel to dělá prostě proto, že ta reklama bez jakéhokoli vztahu s návštěvníky něco vynese. Ovšem kolik to vynese, jestli to návštěvník opravdu vidí a jestli to návštěvník rozklikne, to je problém mezi provozovatelem a reklamní agenturou.

Navíc je řešení tak jednoduché a v případě blokování všech skriptů ještě jednodušší. Stačí obsah návštěvníkovi neposlat a místo toho ho informovat o podmínkách, za kterých mu ten obsah dám. Stěžovat si na uživatele je nesmysl.
Já jsem dost inteligentní na to, abych takovou manipulaci poznal a odolal jí, proto si zobrazování reklamy můžu dovolit.
Pak ovšem podle své vlastní logiky okrádáš provozovatele o platbu, která se nepřímo odvíjí i od konverzí, které jsou smyslem té reklamy a které inzerenti od placení reklamy očekávají.
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
8.7.2016 13:58 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Pak ovšem podle své vlastní logiky okrádáš provozovatele o platbu, která se nepřímo odvíjí i od konverzí, které jsou smyslem té reklamy a které inzerenti od placení reklamy očekávají.
Však já na tu reklamu občas i kliknu, když mě zajímá. A někdy (velmi zřídka) dokonce od toho inzerenta něco koupím, což je pravý smysl zadávání reklamy.

Pravidla hry jsou jasná. Já čtu obsah, který za mě platí inzerent. Ten na oplátku dostane prostor, aby mě zaujal nějakou svojí nabídkou. Jestli se mu to podaří, je jeho boj - tu možnost, za kterou zaplatil, dostal. No a vy v této hře zneužíváte mezeru v implementaci. Nedáváte poskytovateli obsahu a inzerentovi žádnou šanci. Jste tedy docela obyčejný cheater. A je velmi zábavné, jak se tento prostý fakt snažíte obhájit.
8.7.2016 14:38 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Pravidla hry jsou jasná. Já čtu obsah, který za mě platí inzerent. Ten na oplátku dostane prostor, aby mě zaujal nějakou svojí nabídkou.
Inzerent na oplátku dostane prostor a technické možnosti tě zaujmout cílenou reklamou na jizdní kolo, protože jsi před dvěma dny prohlížel několik zcela nesouvisejících blogů o jizdních kolech.

Jestli tobě to přijde v pořádku, prosím, klidně poskytni nějaké třetí firmě svou webovou historii, určitě s ní nenaloží špatně /s. Bylo by ale fajn, kdyby ses tady nesnažil lidi vmanipulovat do téhož nějakými apely na soucit a zcela nemístným osočováním ze sobectví.
pavlix avatar 8.7.2016 14:49 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Pravidla hry jsou jasná. Jen jsou jiná, než si myslíš. :) :D
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
Gilhad avatar 9.7.2016 02:27 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ted jsem si jen tak na zkousku stahnul tuto stranku - je na ni minimalne 2098 odkazu. Pokud jste si nestahnul vse, na co tyto odkazy vedou (a nezobrazil to), tak jste nejenom cheater, ale navic pokrytec. A urcite take dokazete snadno ukazat, kde je presne na teto strance zobrazen zavazek vsechny tyto odkazy stahnout, pokud tvrdite, ze je to jasne dane pravidlo. Nebo aspon nekde jinde, kde je napsano, ze jste povinen stahnout obsah vseho, na co vede nejaky odkaz.

Nebo se na to muzete podivat tak, ze na vas HTTP dotaz jste dostal soubor, ktery obsahuje nejaky text, nejake znacky a nejake odkazy a je na vasem rozhodnuti, ktere (a zda vubec nejake) odkazy pouzijete a stahnete si do pocitace to, na co ukazuji. A pokud to stahnete a obsahuje to nejake dalsi odkazy, ze je zase jen na vas, mzda si stahnete vse, na co ukazuji, jenom neco z toho, nebo treba i nic. Stejne jako je na vasem rozhodnuti, zda prectete cely poskytnuty text, nebo jen nektere jeho casti (napr. nove prispevky), nebo zda zavrete stranku zcela neprectenou.
Fluttershy, yay! avatar 8.7.2016 13:40 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Tedy v tomto případě bude zisk z reklamy natolik malý, že nepokryje náklady a web zkrachuje.

To je podobná snůška nesmyslů, jako když militantní příznivci kopírovacího monopolu tvrdí, že bez kopírovacího monopolu nebude umění. Hovnajs. Prostě se přejde na jiný obchodní model, ba dokonce nepůjde o obchod. Umění je tu tisíce let, kopírovací monopol stěží několik set let. Totéž s obsahem.

Já jsem dost inteligentní na to, abych takovou manipulaci poznal a odolal jí, proto si zobrazování reklamy můžu dovolit.

Úsměvné.

🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
8.7.2016 14:00 hypvofxy | skóre: 5 | blog: hypvofxy | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Dodam, ze (subjektivne) stale vice hudby je k dispozici zdarma. Nekteri se hudbe venuji jen ve volnem case a sva dila zverejnuji bezplatne. Ostatne, zridit si male domaci studio nevyzaduje nijak masivni investice.
8.7.2016 14:14 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Prostě se přejde na jiný obchodní model, ba dokonce nepůjde o obchod.
No, možná. Je celkem zřejmé, že spousta webů ten přechod nepřežije. Pro zajímavost, jaký obchodní (nebo neobchodní) model byste navrhoval?
Umění je tu tisíce let, kopírovací monopol stěží několik set let. Totéž s obsahem.
Jo to jo. Dřív vždycky býval nějaký král, který oškubal své poddané a tu mramorovou sochu zaplatil. No a tenhle obchodní model skončil spolu s králem a zpravidla s sebou vzal i ty sochaře. Současný kopírovací monopol nejspíš skončí taky. Otázka je, co přijde po něm.
pavlix avatar 8.7.2016 14:52 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Je celkem zřejmé, že spousta webů ten přechod nepřežije.
Who cares. Pokud chce někdo moje peníze, musí si o ně umět říct. Nedávno se to zadařilo root.cz, takže to zjevně není zase až taková utopie. :)
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
⧠ A = 0 avatar 9.7.2016 11:50 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Spousta komunistů byla (a i dnes je) pro společnost přínosem, což ale nutně neznamená, že je ta ideologie jako celek správná.
A není snad?
Nevolte zmrdy.
Bystroushaak avatar 8.7.2016 21:42 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Možná by bylo použitelné, kdyby lidi, kteří blokují reklamy a mají s tím morální problém, že je třeba trápí svědomí reklamy načítali, jen nezobrazovali ve viditelné ploše (šlo by je například absolutně přesunout na pozici y=-10000, nebo tak něco. Tím by provozovatelům nejspíš neubýval zisk a vlk by se přitom nažral.
kyknos avatar 9.7.2016 00:14 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jenže oni jsou placeni ne za zobrazeni ale za kliky či spis dokonce nákupy (pokud ne primo, tak na základě nějakých předpokládaných statistik - ovšem i ty by se casem zhoršily, pokud by se tento přístup významné rozšířil). Takže to je tak maximálně na svedomi placebo.
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
xkucf03 avatar 9.7.2016 12:43 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To není pravda. Resp. platí se jak za zobrazení, tak za klikání, tak za nákupy. Současně funguje několik modelů.
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
kyknos avatar 9.7.2016 12:52 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
viz druhá část sdělení - za zobrazení se platí jen a pouze proto, protože se předpokládá, že vede k prodeji, při tomto švindlu se samozřejmě tento předpoklad sníží a bude se platit úměrně méně
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
9.7.2016 09:56 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ale to neřeší otázku šmírování ze strany reklamních systémů, Googlu, Facebooku a podobných.
xkucf03 avatar 9.7.2016 13:08 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
To není z morálního hlediska o nic lepší. Jen podvádíš (dá-li se to tak nazvat) zadavatele reklamy místo provozovatele webu.

Podvod to ale zřejmě není, spíš se z toho stala konvence a víceméně jsou s tím všichni smířeni – lidé jsou různí, někteří se reklamou řídí, nakupují víc impulzivně a pocitově a jiní nakupují víc racionálně, sami si aktivně vyhledávají informace a porovnávají zboží. Reklamy typicky blokují právě ti, kteří by se reklamou stejně neřídili a měla by u nich nulový efekt, takže nikoho to blokování nemusí mrzet. Ty různé lišty apelující na vypnutí blokátorů jsou určené hlavně pro lidi z té první skupiny. Jsou lidi, kteří reklamy sledují rádi, aby věděli, co právě frčí, mohli si to hned koupit a byli „in“ – ti určitě blokovat nebudou, protože by se připravili o (pro ně) cenné informace.

A taky je to dost o přístupu – je rozdíl jestli ta inzerce vypadá a) „tahle hodná firma si nás vybrala a sponzoruje nás a my vám díky tomu přinášíme více kvalitních článků“ nebo b) po celé stránce jsou nablité blikající hnusy nabízející nějaké šmejdy a pochybné služby + hromada šmírovacích skriptů a celé je to takové anonymní a neosobní – prostě si nějaký retard usmyslel, že udělá „kampaň“, protože nemůže prodat ty svoje šmejdy nebo chce oškubat ještě víc lidí, a kdesi něco naklikal a napumpoval ty svoje sračky na spousty webů, se kterými nemá vůbec nic společného.
Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
Jendа avatar 28.6.2016 16:43 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Opravdu neznáš žádné vývojáře kvalitního svobodného software, kteří to dělají bez odměny? Žádné kvalitní články na serverech, které odměnu autorům nevyplácejí?
vlastikroot avatar 28.6.2016 17:55 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Nebo hudba, kde to umelci delaji bez (jiste) odmeny. Muzikanti ktery ja znam, jsou proti autorskymu pravu, penize ziskaji koncertovanim a to treba jen na pokryti nakladu.
We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
28.6.2016 21:43 becherekmg | skóre: 12 | blog: bech_blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Tak, jestli to má skončit tak, že sem budou moci přispívat jenom ti, kteří jsou ochotni dělat kvalitní obsah bez odměny, tak to bude chudá diskuze. Ale to je vedlejší, spíše by mě zajímalo, jaká autorita rozhodne, že má někdo kvalitní příspěvky. Schválně, co z následujících vět je kvalitní příspěvek?
  • Iron Maiden forever
  • Se Sovětským svazem na věčné časy
  • Za vše může pražská kavárna
  • Messi je Bůh
  • Microsoft je zlo
  • Být sám se sebou spokojený je ta největší životní výhra
  • Miluj bližního svého
  • Divák TV Nova má nízké IQ
  • .
  • .
  • .
Nic? Všechno? Nebo jenom něco? Je kvalitní příspěvek nějak exaktně měřitelný?

Nemyslím to útočně, jen by mě zajímalo, jak mám v této diskuzi oddělit zrno od plev...
"Všechny velké idee se nakonec utopí v krveprolití, které se rozpoutá jejich jménem." J. Fouche v seriálu Muž v pozadí
vlastikroot avatar 28.6.2016 17:49 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Ja nejsem zadny levicovy naivka, jen si myslim, ze neprirozene obchodni modely by meli zaniknout. Primet lidi aby davali nejde, proste bud budou chtit (a budou mit proc), nebo ne.
We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
kyknos avatar 27.6.2016 20:22 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Boze, to jsou kidy.

Blokovat, blokovat, blokovat. Neblokovat je nemoralni.
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
28.6.2016 10:07 press
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Problém reklamy u väčšiny webov je jednoduchý

blokovanie vs. platba za obsah

99% prípadov stránok nieje natoľko kvalitných a zaujímavých aby som periodicky alebo jednorázovo platil za obsah ale som ochotný ho navštevovať ak ma nebude rušiť nechcená reklama (spam) a tým zvyšovať jeho hodnotu.

Mimoto, niekedy platba za obsah je v cenách úplne mimo realitu.. (napr. oproti tiskovinám)
28.6.2016 13:59 Atom321 | skóre: 20
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Překvapuje mě, jak málo webů umožňuje oba způsoby.
28.6.2016 14:21 Xerces
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Platit někomu za reklamu (off-topic obsah) na www je nesmysl, ovšem tohle 20letým klučíkům co studují VŠE těžko vysvětlíte. Já osobně reklamy neblokuji, pouze si zobrazuji části zveřejněné informace, kterou považuji za relevantní.
JiK avatar 28.6.2016 20:55 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Blokuju, a nemam z toho spatny pocit.

Az mi adblock nabidne jednim kliknutim povolit neagresivni textove reklamy bez grafiky, takove co neblikaji, nezerou vypocetni cas, nezpomaluji vykresleni webu, nesleduji mne, nestahuji se z pomaleho serveru, nesnazi se mi za zady otevrit 3 dalsi okna/taby a volat domu, a nainstalovat mi spyware, rad je povolim.

Do te doby ne.
Jirka Cech
Fluttershy, yay! avatar 28.6.2016 21:02 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Původní AdBlock právě tohle do jisté míry dělá. Proto vznikl microBlock.
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
pavlix avatar 29.6.2016 15:18 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Jenom patnáct procent? Já teď obecně blokuju skripty, na většině webů je to úplně jedno, a vliv na rychlost, zasírání paměti a četnost zdravotních restartů browseru je naprosto nevyčíslitelný. K tomu dramatické zvýšení životnosti laptopu.

Morálka? Jestli chce ode mě provozovatel zaplatit, má to říct narovinu a když mě zaujme, budu platit. Jestli chce provozovatel, abych čuměl na reklamy, tak ať mě ty reklamy neruší a nežerou nadměrný výkon. Pokud peníze nechce a chce si na mém stroji spouštět náročný kód, který vygeneruje něco, co mě akorát tak nasere, tak ať mi políbí prdel nebo ať mi rovnou zablokuje přístup.

Není moje zodpovědnost živit provozovatele webů. Naopak je v jejich zájmu zařídit, abych je živit chtěl.
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
Jendа avatar 29.6.2016 16:34 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jenom patnáct procent?
Taky sis nevšiml, že zápisek je rýpnutí do chyby měření/implementace.
Já teď obecně blokuju skripty, na většině webů je to úplně jedno
Já bohužel narážím na weby, kde se např. vůbec nezobrazí obsah (i když je to blbost, protože obsah je čistý text a skripty principiálně k ničemu nepotřebuje).
29.6.2016 17:48 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jednou jsem narazil na stupidní zahrádkářský web, kde na mě vybaflo, že blokuju reklamu a mám utrum. Jenomže než to vybaflo, byl na zlomek vteřiny text vidět. Ve Firefoxu stačilo kliknout v adresním řádku na tu ikonku "Zapnout zobrazení čtečky".
Jendа avatar 29.6.2016 19:50 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Já mám na tohle bookmarklet na vypnutí CSS, pomáhá to i u nekontrastních stránek.
javascript:for%20(%20i=0;%20i<document.styleSheets.length;%20i++)%20{void(document.styleSheets.item(i).disabled=true);}
29.6.2016 19:51 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jo a nebo (nejen) googlebotovi, tomu to předhodí taky bez omezení.
Bystroushaak avatar 29.6.2016 20:40 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Jednou jsem narazil na stupidní zahrádkářský web, kde na mě vybaflo, že blokuju reklamu a mám utrum. Jenomže než to vybaflo, byl na zlomek vteřiny text vidět. Ve Firefoxu stačilo kliknout v adresním řádku na tu ikonku "Zapnout zobrazení čtečky".
V tom uBlocku jdou docela kreativně vytvářet pravidla na konkrétní elementy. Zrovna na tyhle věci většinou stačí cca tři kliknutí.
pavlix avatar 29.6.2016 20:59 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Nevšiml, máš pravdu.
Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
30.6.2016 16:49 Atrament
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Blokuju a blokovat budu. Reklama je amorální svinstvo, takže nechápu proč bych se měl cítit provinile, že se ji snažím ve svém životě eliminovat jak se dá. Je problém tvůrců webů, že se nechali zadavateli reklamy vmanévrovat do tak nevýhodného postavení a že si nejsou schopni najít lepší způsob jak na sebe vydělat. Jak už tu zaznělo výše, web je veřejný prostor, cokoliv je na něm veřejně vystaveno si má každý právo číst jakým způsobem sám uzná za vhodné a nikdo nemá právo mu do toho kecat. Chápu nářky tvůrců webů, ale brečej na špatném hrobě, mají tlačit na zadavatele těch reklamních hnusů a vyjednat si paušální platby, nebo to prostě zabalit.
Jendа avatar 1.7.2016 01:02 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
To je sranda, zrovna je na technetu etarget reklama na biofeedback, na kterou bych si chtěl kliknout, ale jejich javascriptová věc mě tam nepustí, a když javascript povolím, tak mi to nabídne jenom personalizované reklamy, kde tento banner není :-D
Já to s tou denacifikací Slovenska myslel vážně.
1.7.2016 13:12 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Pornomód nepomáhá?
Jendа avatar 1.7.2016 14:44 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
Rozbalit Rozbalit vše Re: Blokovanie reklám sa vyplatí!
Zkoušel jsem jiný browser a nepomohlo.

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.