abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 753 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Ano, uznávám, pomalu, ale jistě to na mém blogu vyhnívá... hlavně kvůli nedostatku času a nápadů, co si budeme povídat :-/ No a jelikož se většina mých zápisků v poslední době čím dál tím více odchylovala od zaměření ABC Linuxu, rozhodl jsem se založit tématicky volný blog Letters from Earth, na který jsem zároveň přesunul zápisky odsud za poslední půlrok.

    FuxBlog budiž tedy nadále ryze technickým blogem se zaměřením na IT. Snad na něj budu mít čas...

    Aktuální zápisy

    Nový repozitář OpenOffice.org

    23.9.2009 10:00 | Přečteno: 1654× | Linuxení aneb hrátky se šrotem | Výběrový blog | poslední úprava: 23.9.2009 09:11

    Vzhledem k množství chyb, které se vyskytují v sestaveních OpenOffice.org z BuildService a nedostupnosti oficiálního SUNovského repozitáře, jsem se rozhodl vytvořit si vlastní repozitář OpenOffice.org. Vzhledem k tomu, že je umístěn na veřejně dostupném místě, předkládám jej k dispozici i Vám.

    V tomto repozitáři jsou uloženy SUNovské buildy OpenOffice.org, které jsou dostupné například na ftp://ftp.linux.cz s tím rozdílem, že jsou uloženy do formy repozitáře, který budu pravidelně aktualizovat po vydání nové verze. Pro uživatele, který si tento repozitář přidá do svého balíčkovacího systému tak odpadá nutnost ručního hledání, stahování a instalace nové verze. Vzhledem k omezenému prostoru, který je pro mne dostupný, repozitář obsahuje pouze Linuxové i586 a x86_64 buildy s českou a slovenskou lokalizací. Repozitář lze použít pro jakoukoliv RPM distribuci (Mandriva, (open)SUSE, Fedora, RedHat...).

    Kromě samotných OpenOffice v něm lze nalézt i dvě základní rozšíření OpenOffice.org - PDFImport (pro obě architektury) a český slovník dict-cs (obojí v adresáři extras).

    Instalace - (open)SUSE

    Instalaci pod openSUSE lze provést buď přidáním repo souboru do YaSTu (pro přítele grafických nástrojů) nebo spuštěním následujícího příkazu pod uživatelem root (pro příznivce konzolových nástrojů):

    zypper ar -r http://home.zcu.cz/~khruska/ooorepo/ooorepo.repo
    

    Instalace - Fedora, RedHat, CentOS

    Omlouvám se za svou neschopnost sestavit RPM balík pro tento repozitář, snad se to časem naučím. Prozatím vám mohu poskytnout pouze návod k ruční instalaci - nejprve je třeba stáhnout si repo soubor, který uložte do adresáře

    /etc/yum.repos.d/
    
    (vyžaduje práva roota). Následně lze tento repozitář povolit v preferovaném správci balíčků (Smart, KPackageKit, yum).

    Instalace - ostatní

    Zde bohužel nemohu sloužit, proto prosím následujte FAQ své distribuce.

    Případné problémy s repozitářem prosím pište do diskuze níže, pokud to bude v mé moci, pokusím se je odstranit. Výpadky repozitáře jsou možné, měly by nastávat pouze na krátkou dobu první pátek v měsíci, kdy probíhá údržba hardware.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    tsLnox avatar 23.9.2009 11:26 tsLnox | skóre: 31 | blog: Blog jednoho ukecaného Gentoolemana | Žďár nad Sázavou
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nový repozitář OpenOffice.org
    Ač Gentooleman :), dávám ti jedničku s kašpárkem :-) Snaha se cení :-)
    23.9.2009 11:53 aaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nový repozitář OpenOffice.org

    O bylo špatného na OO z buildservice. Podle mých zkušeností je OO od Novellu mnohem použitelnější než to od SUNu. Navíc zmíněný repozitář používám a ničeho jsem si nevšiml.

    23.9.2009 16:43 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nový repozitář OpenOffice.org
    O jaké problémy ve verzi z BuildService jde? Je to otázka chybějících patchů, nebo nějakých chyb při balení? Nicméně BuildService umožňuje spolupráci, takže by stálo za to se domluvit s lidmi, co se tam o OO.org starají a vyřešit to tam.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    pushkin avatar 23.9.2009 20:12 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nový repozitář OpenOffice.org
    Ono těch problémů je víc. Jeden z nich jsem řešil v blogu již dříve a bohužel s novými verzemi se tyto chyby stále opakují (ač SUNovský build je neobsahuje). Nově v OOo 3.1.x přibyly problémy s některými přechody / efekty v Impressu (namísto plynulého přechodu mezi snímky se zobrazí sekané blikání a najednou nový list prezentace, efekt "odmazat" má také jakési podivně sekavé chování).

    Spolupráci se samozřejmě nebráním, ale jednak pochybuji, že v BuildService budou uvedené chyby řešit, když hlavní vývoj OOo je jinde, a jednak prostě nemám čas OOo zkoušet - prostě jej potřebuji používat v danou chvíli, ne až po opatchování.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.