Portál AbcLinuxu, 25. dubna 2024 07:27

grétiny sněhový pusinky

3.1.2020 12:40 | Přečteno: 3377× | poslední úprava: 3.1.2020 12:34

Vám musim napsat jak se mi jako konečně o vánocích podařilo upíct sněhový pusinky!! Sněhový pusinky jsou jedno z nejvíc nejepších cukroví a jsou děsně jednoduchý když se ví jak na ně ;D


Jo a sledujte co se teďkonc děje v diskuzích na mimibazaru hele :O :O
Jedna z hloupějších mamčinejch kámošek má na mimibazaru prodávací účet nebo co a že prej ji tam chodí nějakej ruskej spam a že prej ať se na to mrknu. Má mise skončila hnedka jak začala :D :D Jen jsem se na mimibazaru registrovala a jen jsem jako stačila někam plácnout že čočková polívka je hnusná a hnedka mi zabanovaly účet!! nekecám!! :O :D :O :D :O :D jsem se teda jako rozhodla trošku tamty matrony z mimibazaru poškádlit. A škádlit přestanu až mi účet zase odblokujou a sem do blogísku pod receptík napišou že čočková polívka je fuj hnusný svinstvo a vlastníma slovama co všecko na tý polívce a čočce je hnusný a slíběj že už ji nikdy nebudou vařit a všechnu čočku co doma maj nahážou z voken holubům :D :D pak taky ukážu jak jsem to škádlení jako dělala včetně zdrojáčku ;D
Si teda myslim že jsem jako ještě na ně moc hodná zhledem k tomu mimifašizmu co tam jako maj. Se jako chystaj teď přejít na nějakou uplně novou supr moderní verzi mimibazaru a si myslim že by se jim jako hodilo vědět co tam maj teďko špatně protože je jako reálná šance že se je jejich ajťáci pokusej ošulit. Opakuju vám matrony že já jsem jako ta hodná a doporučuju se omluvit a vyházet všecku čočku ;D ;D

Recept


Je to dobrej způsob jak jako zpracovat bíky z vajíček když vám zbydou třeba z dělání vaječňáku nebo mňamozního bejlíz se žloutkama misto pudingu hele ;D příští vánoce se vám recept muže hodit!! Postup uplně jednoduchej ale je v něm jedna pitomá zrada. O tý pak pod receptem:

  1. Počkáme až mamka nebude doma a výmečně si umyjeme ruce a pustíme se do dělání sněhovejch pusinek.
  2. Začneme tim že zapneme troubu protože to nějakou dobu trvá než se ohřeje ;D
  3. Nastavíme teplotu v rozmezí 100-150°C já v elektrický nastavila při spodním a dolním ohřevu 130°C. Jestli někdo z vás peče tak si asi jako všimne že to jakože dost nízká teplota.
  4. Připravíme si na stůl jakože ty samotný bílky z vajíček, cukr, něco na šlehání nejlíp elektrickej šlehač, nějakou nádobu nebo misku (bejvá u toho šlehače), kuchyňskou váhu, troubu, chňapku, aspoň jeden plech do trouby, pečicí papír, nůžky a látkovej pytlík. Jestli nemáte takovej ten cukrářskej pytlík tak mužete použít třeba igeliťák s ustřiženým růžkem :D :D
  5. Nastříháme si pečicí papír podle veliosti plechů do trouby, parkrát ho různě přeložíme a zase rozložíme aby se nám zase nechtěl jakože sám od sebe skovat do ruličky a položíme na každej plech. Jinej způsob je vymastit plech máslem ale s tim je 100x větší prasečina než když dáte pečicí papír.
  6. Spočítáme bílky a odvážíme 75 gramů cukru krát počet bílků. Bílky dáme do nějaký misky a začneme z nich šlehat sních. A jak jako šleháte ten sních tak se do něj pomalu po malejch dávkách přisype všechen cukr. Někdo do sněhu přimíchává ještě kokos nebo rozinky. Jak je ten bílek jako bílej tak je ho děsně lehký obarvit potravinářským barvivem jak jako zrovna chcete ;D při tom mixování si dávejte pozor na vlasy strašně blbě se pak z mixéru vymotávaj a nikdy je nevymotáte všechny a pak se v těch pusinkách mužou najít :O
  7. No a pak ten sních nacpeme do pytlíku a budeme z něj vytlačovat na plech takový jakoby malinkatý bobky. Dva bílky mi vyšli na jeden plech.
  8. Snažte se udělat všecky ty pusinkový bobky stejně velký a taky je nedělejte moc prťavý nebo obrovský protože jejich povrch a oběm samo ovliňuje dobu pečení. Malý se pečou rychle velký zase pomalu jasný jak facka. U velkejch se musí trošku snížit teplota a prodloužit doba pečení jinak bude šlupka upečenější než vnitřek. Takhle bude mit teplo čas prostoupit až dovnitř tý pusinky. Správná sněhová pusinka by taky uvnitř měla zustat trošičku jakože měká ale pořád upečená a to je prej největší kumšt protože dovnitř tý pusinky neni vidět. Mužeme v průběhu procesu jakože brát vzorky a ochutnávat ;D
  9. Když budete mit plnej plech tak ho strčíme na 15 minut do tý vyhřátý trouby nastavený na 130°C ale tim to nekončí!! Za těch 15 minut snížíme teplotu na 50°C a ještě pusinky 10 minut dosušíme. Tady je výhoda mit dvě trouby a jednu mit nastavenou na 130°C a druhnou jako sušicí na 50°C protože tak se dá jakoby ušetřit 40% času. Nebo zvýšit produkci ;D
  10. Jo a ten plech všdycky chytejte s nasazenou chňapkou a to i při těch 50°C!! se to muže zdát jako málo a v tom to je právě nebezpečný :O :O

Hotovo!!!!!!! Zavřete je do nějakejch pixel ve kterejch budou moct dejchat aby je to časem jako ještě trošku mohlo dosoušet a snažte se je hnedka nesežrat :D :D :D :D

Zrada

Dlouho pro mě jako byla záhada proč mi dělat sněhový pusinky nejde. Mamka je nedělá že prej to je hnus sladkej a že nejsou nic dobrýho pro mý ADHD ale si spíš myslim že je neumí protože vanilkový rohlíčky dělá. Když si pustíte videjko na youtube tak tam sněhový pusinky jako dávaj uplně senilní báby a pologramotný krávy a já s obrovským usilím dostanu maximálně takovej divnej šedobílej šlem co připomíná tu hnusnou Ovococucníčkovu tajnou přísadu hele do rybí polívky. Blééééééé :'(
Zkoušela jsem všechno možný, čarovat s poměrem bílků a cukru, s teplotama, rychlostí mixéru, různý druhy nádob a furt nic. Se mi teda někdy podařilo ušlehat sních ale nikdy nevydržel dýl než tak jednu minutu a uplně vždycky se zase změnil v ten hnusnej šlem. Když už máte takovej ten hnusnej šlem z nepovedenejch pusinek a nechcete ho vyhodit i když se vám z něj jako vobrací kufr tak do něj mužete přimíchat citrón a potravinářský barvivo a mit z toho jako zdobení na perníčky. Jak do bílku nakapete jako ten citron tak se v bílku začnou srážet bílkoviny a jak je jako rozmícháváte pri tom srážení tak z toho máte supr vizkóní sajrajt jakože na to zdobení perníčků. Mužete taky řikat že to vod začátku mělo bejt to zdobení protože když třeba neni mamka doma tak to nikdo nepozná že jste to jako zmršili a na mixování polevy na perníčky jim nebude připadat nic divnýho :D :D

Nejvíc mě mátlo že sněhový pusinky spousta lidí kolem mě dává a uplně se stejným postupem kterej mi ale jako vyprodukoval ten hnusnej bělavej šlem. Mi to nedalo a použila jsem uplně identický suroviny co používaj voni a najednou se stabilní sních hnedka na první pokus poved :D :D :D :D
Hnedka mi bylo jasný kde hledat. Pusinky jsou totiž o použitým cukru. Když se dělá nějaký jiný cukroví tak se jako uplně bežně do všeho dává cukr krupice a bez problémů to jede. Vono se totiž moc neví že von má v sobě navíc protispékavý složky co pomáhaj aby těsto z něj bylo supr jemný ale který taky zabraňujou tomu aby se vám jako podařilo našlehat z bílků sních. Takže je důležitý si vybrat správnej druh cukru kde máte fakt jenom samotnej cukr a žádný další ty přídatný látky. Prostě si pozorně přečtete co jako v tom cukru všecko je obsažený ;D

A teď se o recept podělíme se zbytkem světa!! Jsem to teda původně chtěla hodit na GNOME Recipes ale voni maj jenom flatpack a nemaj binárky ani pro linux a už vůbec ne pro windows abyste to jako nainstalovali svejm mamkám do počítačů hele :'( :'( no tak jsem teda recept hodila jako na mimibazar :D :D až mi odblokujou mimibazarovej účet a napišou sem že čočková polívka je hnus ze všech hnusů nejhnusnější tak vám ukážu jak jsem tam receptík jako nasdílela. Neni to nic extra ale na mimibazary to bohatě stačí si myslim ;D

 

       

Hodnocení: 56 %

        špatnédobré        

Obrázky

grétiny sněhový pusinky, obrázek 1 grétiny sněhový pusinky, obrázek 2

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

3.1.2020 13:15 Lukáš
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Dá se do toho onanovat? Udělat to jako s otvorem vhodných rozměrů. Ten název je sexy.,
Gréta avatar 4.1.2020 02:22 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky

se zeptej ovococucníčka z čeho doma jako dělaj sněhový pusinky ;D

já to vědět nechci :D :D :D :D

3.1.2020 13:44  
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Fuj Gréto, ze slepičí ovulace? Že se nestydíš vykořisťovat slepičky zmutované aby za cenu zdraví vyprdnuli jedno vejca denně oproti jednomu měsíčně. Jde to lépe.
Gréta avatar 4.1.2020 02:20 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky

pusinky z fazolí nebo cizry neni to podvod :O :O

proč ne rovnou z čočkový polívky jako :D :D

regine2 avatar 3.1.2020 16:37 regine2 | skóre: 14
Rozbalit Rozbalit vše sněhový pusinky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin

How to make meringues

sněhový pusinky
Dokud nepřiletí mimozemšťané, všechno už jaksi bylo.
Gréta avatar 4.1.2020 02:15 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
Rozbalit Rozbalit vše Re: sněhový pusinky

supr :D :D ale dvě hoďky a něco v troubě to je šílený si myslim!! sem slyšela že nějak kolem ani ne 80°C chcípne většina běžnejch mrňavejch breberek a bacilů co v tom muže bejt a tý teploty se musí dosáhnout v celým tom pečeným jídle. když tam uďály jakoby ty velký bobky a pekli je při těch 90°C tak to dlouho trvá než to proleze dovnitř v celý tý pusince :'( jak je ta pusinka velká tak si myslim že kdyby se jako pekla při větší teplotě a kratší době tak by jako mohla praskat na povrchu jak by tam už byla upečená a jak by se uvnitř jako ještě roztahovala ta studená hmota :'(

z pytlíku jsem vytlačila jako menší bobky než v tom videjku takže ty čísla neseděj. podobný hodnoty se opakujou ve víc receptech na netu takže to mam u sebe dobře si jako myslim ;D

jo a s tim skladováním nevim. se neskladovaly zase tak dlouho aby se to nějak stačilo projevit :D :D

4.1.2020 12:44 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: sněhový pusinky
Díky za krásný příběh.
Gréta avatar 5.1.2020 03:27 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
Rozbalit Rozbalit vše Re: sněhový pusinky

sse příště budu snažit aby měl jako nějakou pointu teda ;D

3.1.2020 21:49 odin
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Fuj, to radsi ty bilky hodim hned do sebe.
Gréta avatar 5.1.2020 03:31 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky
4.1.2020 12:43 Tomáš Roll
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Moc pěkné počtení, nebránil bych se ani pokračování.

Díky
4.1.2020 12:56 _
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
+1 za Gretobota )))
PepaSFI avatar 4.1.2020 16:39 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
vznáším protest! Čočková polívka je skvělá! Včera jsem jí sežral velikej hrnčál a to v ní ani nebyla klobása. Vlastně kromě sádla co se na něm smažila cibule, to bylo skoro veganský jídlo a po tom všem svátečním žraní všemožných nesmyslů takový obyčejný jídlo přišlo k chuti. A vlastně i prospělo, páč jsem měl po těch svátkách nějak rozhozený trávení, nějak se mi bouřili ti mikrouti ve střevech, břišní nepokoj s občasným urychlením. Čočkovka to srovnala, dnes už pohoda, ani po tý čočce neprdím.
Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
4.1.2020 21:18 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky
+2

a ešte červená šošovica (čočka), to je ham ham.. Chodím do takej polokebabárne práve preto, že ju tam denne majú, takže keď dostanem chuť, viem kde ju nájdem.
Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
Gréta avatar 5.1.2020 03:48 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky

se mi nelíbí jak je jakoby jenom napůl polívka a napůl kaše to je takový divný

PepaSFI avatar 5.1.2020 10:03 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky
to je právě omyl. Řídká čočková polívka je nesmysl. Čočkovka je právě typická "svačinová" polívka jako třeba gulášovka nebo držťková. Plně nahradí hlavní jídlo, obzvlášť když se vylepší třeba klobásou nebo uzeným masem, kousek chleba nebo nějaké pečivo k tomu a máš vystaráno. Můžeš si ji vzít v nějaký piksle třeba na svačinu do lesa, ohřeješ to v ešusu na ohýnku nebo třeba na motoru traktoru. Když si to ohřeješ v kanclu v mikrovlnce, třeba v hrnku na kafe, tak všichni kolem budou čuchat a slintat jak bernardýni, můžeš přidat pár hipsterských ekohomobio keců o superpotravině a budeš hvězda maximální :-)
Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
22.1.2020 08:27 MM
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky
Já nemám rád čočku na husto, ani kašovou čočkovou polívku, ale miluju čočkový vývar (nesmí se to moc rozvařit - je tam jen čočka a voda).
26.1.2020 10:08 SKK
Rozbalit Rozbalit vše Re: grétiny sněhový pusinky
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
kurník, mne sa v živote z bielkov nič nepodarilo upiecť, ani tá poleva mi nevyšla, bolo to ako sopeľ... a tak si to dávam nakoniec na ksicht ako pleťovú masku, na špárovanie to je fakt dobrá vec, len to potom nesmieš príliš dôkladne poumývať... si jednička, Grétka, rodičia a iní pedagógovia z teba museli mať obrovskú radosť tak okolo puberty a adolescencie.... (tie pusinky skúsim podľa tvojho receptu, pleťových masiek v mojom veku nie je nikdy dosť) :-)

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.