abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 754 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Plan Samson pocesku...

    10.3.2016 22:07 | Přečteno: 2217× | Zivot a tak | poslední úprava: 10.3.2016 23:49

    Vse, co budete cist je fikce, jde ciste o what-if scenar.

    Vim, ze ted je v Evrope vse ruzove, mekke a bezpecne, ze spolehame na "spolecnou obranu", Armade CR davame na obranu necela 2% HDP a vsichni mocne verime, ze zadne nebezpeci nehrozi. Tak moc si to prejeme, ze tomu verime. Historicky a empiricky je vsak ve stredni Evrope 70 let bez zasadnejsiho ozbrojeneho konfliktu velka anomalie. Vyjimka.

    Nebudu vymyslet detailni scenare, ale predstavime-li si rozpad Evropske Unie, iniciovany cimkoli, od 19.teho, jako-ale-fakt-posledniho balicku pomoci Recku, pres neshody okolo ilegalnich migrantu, po odchod Britu, nebude tezke preddstavit si a domyslet si i treba nasledny porozpadovy narust extremistu a zvoleni nacionalistu po cele Evrope a pripadny rozchod/rozpad NATO. Nebo aspon jeho politickou paralyzu. K tomu treba vysadek ruskych "turistu" do pobalti, ktery ted simulovali Britove, a jejich nevesely zaver, ze NATO realne nikoho branit nebude, a to ani v pripade, ze Rusove prvni pouziji takticke JZ. Zaver byl, ze kdyz o pulnoci vyjde slunce nad Rigou, Velka Britanie posle pouze ostrou diplomatickou notu. Zbytek asi ani to.

    Navic nase ozbrojene sily historicky prokazali znepokojivou schopnost ne-odhadnout, odkud na nas nekdo zautoci. Branime-li se na zapade, nepratele prijdou z vychodu...a naopak.

    Moje otazka tedy zni, jak douho by Cesku anebo treba i cele V4, kdyby to bylo takto postaveno, vyvinout & vyrobit funkcni jaderne zbrane, ne koncept, ale pouzitelne zarizeni, jako krajni a posledni prostredek odstraseni, tak jak je ma pro obranu treba i srovnatelne velky a lidnaty Izrael.

    Pro ty, kteri mysli, ze je to zbytecne, ze jedina fungujici a osvedcena obrana je lehnout si na zada a roztahnout nohy, pripominam, jak dopadla Ukrajina. Kdyz se sama jednostranne jaderne odzbrojila, vsechny tehdejsi mocnosti ji slibovaly obranu a uzemni integritu, jako slibovaly jezinky smolickovi. Odzbrojili se, netrvalo ani 2 dekady a nekomu prislo jako bezva napad obsadit jim 1/4 uzemi.

    Zkratka, kdyby ted Prezident Zeman, jako vrchni velitel ozbrojenych sil zavelel Ceskemu GS, ze chce mit ASAP pouzitelne JZ pro Cesko, jak by to probihalo, je to realizovatelne, a jak dlouho by to s nasim stavem prumyslu, a know-how trvalo? Roky? Mesice? Jaka forma by byla asi zvolena? Jaderne granaty do houfnic jsou vcelku hi-tech, diky rozmerum a vaze, navic mame dostrel vcelku na nic, raketove nosice nemame mezikontinentalni ale ani stredniho doletu, ne? Nejaky Scud z muzea? Asi zbyva jen letecka munice, nesena nejakym Grippenem, ktery posvisti sakra rychle a sakra nizko, pod radarovym horizontem...ale zase ten dolet, jen 800 km, v prizemni vysce snad i hur? Nebo by to slo i jinak?

    A jako bonus, do ankety, jak byste tu operaci pojmenovali, plan Samson ma uz zabrany Izrael.        

    Hodnocení: 46 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Jake by melo byt jmeno operace kdy Cesko v krajni nouzi pouzije vlastni jadernou zbran nebo zbrane?
     (4 %)
     (22 %)
     (15 %)
     (59 %)
    Celkem 27 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    10.3.2016 22:27 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Nejsou třeba jaderné zbraně, protože ta nejničivější věc už je zde dávno vyvinuta, odjištěna a ve své podstatě i odpálena - zdejší obyvatelstvo.
    10.3.2016 22:49 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    O tomto jsem premyslel jiz dlouho dozadu a musim rici, ze by se mi to celkem zamlouvalo. Pro vyjednavani je treba mit argumenty a JZ jsou docela zajimavy argument.
    10.3.2016 22:52 Lana Wachowski
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    kdyz o pulnoci vyjde slunce na Rigou
    nastane u šílence JiKa úplné zatmění mozku

    11.3.2016 23:46 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Už mu za louží z těch Amíků a nekonečných hambáčů cáká na maják
    If you don't ask, you don't get
    10.3.2016 22:56 Lana Wachowski
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Ať žije Bernie Sanders - a Democratic candidate for President of the United States!!!
    JiK avatar 10.3.2016 23:34 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    I ja bych si pral Bernieho jako kandidata. Ale jinak jsou mi ty volby ukradene, vlada stejne jen bere lidem penize a utraci je za nesmysly.

    Az se nekdo zavaze ke dvojnasobeni rozpoctu na tvrdou vedu, ne na genderove aspekty ledovcu, za 413 tisic dolaru z mych dani, a zaprisahne se, ze v jeho volebnim obdobi pristane NASA na Marsu, tak jako to udelal JFK, ma mou podporu. Stejne mu bude k prdu, protoze nevolim.
    11.3.2016 17:30 Lana Wachowski
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    i kdyz je socialista?
    JiK avatar 10.3.2016 23:51 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Da se nejak editovat anketa? Napadla mne jeste jedna poeticka varianta: "Perunova pest"
    11.3.2016 07:12 Uranusak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Vývoj jaderné zbraně by se Česku nebo V4 nevyplatil, než bychom měli něco použitelného.... Postačuje, že by útočící stát měl alespoň nějakou jadernou energetiku, která by mohla zamořit rozsáhlé oblasti. Popřípadě špinavé bomby, kde nám stačí jaderný odpad, stejně nevíme kam sním, nikdo to pod barákem nechce. :-)
    JiK avatar 11.3.2016 14:35 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Ja ten plan ale opravdu nezamyslel jako narodni sebevrazdu, ale jako verohodnou hrozbu odvety, ktera pripadneho utocnika neporazi, ale aspon zaboli natolik, ze prehodnoti svou agresi. Prostudujte si, jak funguje ten plan Samson. Izrael take neslibuje odpareni Pekingu ani Moskvy, za to ze drzi ochranou ruku nad Iranem. Ono to funguje i jinak, kdyz se zapremejsli.

    Grunt avatar 11.3.2016 19:00 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Ja ten plan ale opravdu nezamyslel jako narodni sebevrazdu
    Vývoj jaderné zbraně v zemích bývalého východního bloku zní jako národní sebevražda víc než co jiného. To už je i Slotův plán na obsazení Budapešti na ponících vyslaných ze Záhorské Žyliny reálnější.
    Izrael take neslibuje odpareni Pekingu ani Moskvy
    Jakože až se rozhodne Baťuška zahrnout do své nezměrné říše svoje západní Slovanské bratry, tak pouze země v čele se Zemanem, Ficem a Orbánem zůstanou hrdě odolávat náporu a zůstanou v Evropě jako jediné nepokořené nositelem západních hodnot? Nechci ti kazit iluze, ale ty se naučí lízat prdele ve tvaru Azbuky jako první. Tobě doporučuju udělat to samé.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    17.3.2016 09:55 Slota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Žiliny s YPSILONOM PO Ž ??? Nepi už...
    Grunt avatar 17.3.2016 12:57 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Po vzoru Dylina. :-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    24.3.2016 06:50 !
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    dilino sa píše s mäkkým, nevieš rómsky
    24.3.2016 06:51 !
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    a s malým;-)
    Jendа avatar 12.3.2016 23:54 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Vývoj jaderné zbraně by se Česku nebo V4 nevyplatil, než bychom měli něco použitelného....
    Hlavně když jich vyrobíš jen pár, tak vědí, že moc škody nenaděláš. A taky máš všechna jaderná sila na malinkém území ČR, což je single point of failure.
    Postačuje, že by útočící stát měl alespoň nějakou jadernou energetiku, která by mohla zamořit rozsáhlé oblasti. Popřípadě špinavé bomby, kde nám stačí jaderný odpad
    To jsou spíš psychologické operace.
    13.3.2016 02:49 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Samotné vlastnictví jaderného arzenálu (pokud je má více než jen jedna strana) je psychologická operace.
    11.3.2016 08:24 gsnak | skóre: 22 | blog: gsnak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Začnite s vysťahovaním
    Čo Rys, to vrah!
    11.3.2016 21:52 Lana Wachowski
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    uz sme zacali:)... Kotleba obsadil B.B. a už aj 10 % v NR SR
    11.3.2016 12:00 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    golem je takový moc židovský, použil bych KRLEŠ, což sice taky má kořeny jinde, ale v takto zkomoleneé podobě už by jsme to mohli považovat za české
    17.3.2016 10:06 Slota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Izrael by Vám Čehúňom mohol tie jadrové zbrane dodať, vy ste taká židovská krajina a dokonca ste aj Davidovu hviezdu ktora je aj na Izraelskej zastave vymysleli :-)
    pavlix avatar 17.3.2016 10:48 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Obávám se, že vztahy mezi ČR a Izraelem už dávno nejsou na takové úrovni jako za Jana Masaryka.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    pavlix avatar 17.3.2016 11:05 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Taky se obávám, že v době prvního použití davidovy hvězdy ještě žádné češi nebyli.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.3.2016 13:31 Nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Dle mne by vyvoj jaderne zbrane, za nepredstavitelnych nakladu, trval 10 let. Pak by byl zrusen a dalsich 10 let by se patralo, kdo ty penize ukradl.
    11.3.2016 15:12 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    +1 :-D
    17.3.2016 10:07 Slota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    A hlavne by sa pátralo kto, komu, za kolko a kedy tie už vytvorené prototypy predal :D
    11.3.2016 14:24 Demokrat
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Já jsem určitě pro atomovky. Mohli bysme pak s Tymošenkovou vyhladit východ Ukrajiny. A kdo je proti, je Putinův agent a mel by být popraven, jupííííííí
    Grunt avatar 11.3.2016 15:39 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Zkratka, kdyby ted Prezident Zeman, jako vrchni velitel ozbrojenych sil zavelel Ceskemu GS, ze chce mit ASAP pouzitelne JZ pro Cesko, jak by to probihalo, je to realizovatelne, a jak dlouho by to s nasim stavem prumyslu, a know-how trvalo? Roky? Mesice?
    Vzhledem k tomu že jsme ratifikovali NTP (mimochodem dohoda o Novém STARTu se podepisovala v Praze), že z našeho průmyslu zbyly montovny ovládané zahraničnímu obézními dědky (ano mluvím o kapitalistech) a vzhledem k tomu že mi absolutně není jasné kdo a kde by něco takového jako měl vyvinout, tak předpokládám že asi hodně dlouho a náš vrchní velitel ozbrojených sil by se toho nedožil. Nechápu co to zas máš za mokré sny…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    11.3.2016 21:20 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    NTP ratifikovala i Saúdská Arábie, a JZ má. Sice asi dvě procenta toho co Izrael, ale má.
    ⧠ A = 0 avatar 16.3.2016 20:01 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    To není moc odstrašující arsenál. I když kdyby bylo potřeba, asi by jim jich byl schopen Pákistán nalifrovat víc. Ale to by zas trvalo, takže proti překvapujícímu úderu jim je to stejně houby platné.
    Nevolte zmrdy.
    Grunt avatar 11.3.2016 15:55 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Nejaky Scud z muzea?
    Jinak SCUDy si většinou Sověti po 91 odvezli naložili na své dvoukolejné bryčky a odvezli zpět do své unie. Takže pokud by se nenašel nějaký dobrovolník co by si to dobrovolně nenaložil na záda a nedosprintoval za nepřátelské linie s hlavicí na zádech nemám ponětí jak jinak by si chtěl jaderné hlavice na nepřátelské území depoynout.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    JiK avatar 11.3.2016 16:23 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Rozumim argumentu, ze klub jadernych mocnosti se uzavrel a je tezke az velmi tezke se do nej dostat.

    Resenim je tedy zacit v hlubokem miru, ted. Vse popirat, nebo dotazy vubec neresit. Kdyz se vse zcela zjevne verejne proflakne, i s videem z kompletace na CNN, hrozi maximalne nejaky summit a pak dalsi summit. Je nutne koupit, nevyvmyslet, ale koupit VSE co jen pujde off-the-shelf, a naraz, dokud nikdo nema podezdreni. A kdyz to dokaze nejaky asijsky polonegramot jako Kim, nebo Iran, ktery je 40 let pod superprisnym embargem, a kazdy jeho nakup blbejch trubek na leseni je 3x zkouman s mikroskopem, a ma navic reputaci svetoveho padoucha no.1, nevim, proc by to tise a rychle nezvladla mala stredoevropska zeme s pokrocilym prumyslem.

    Dival jsem na rocenku, a DIAMO statni podnik uz vic nez dekadu tezi a prodava 500 tun uranu rocne. Vim, ze je to skoro o jeden rad mene nez driv, ale porad si myslim, ze by to stacilo. Nevim, v jake forme a komu to exportuji, na zpracovani & obohaceni. Nicmene verim, ze obohaceni by ceske firmy v domacich podminkach zvladly, zejmena kdyz MO nebude koukat na nejakou kacku a da za to treba tolik co za Pandury. Historie ukazuje, ze funguje i uranova bomba.

    Plutonium je zcela zjevne lepsi volba, ale zkusenosti se separaci, cistenim, obohacovanim, metalurgii, obrabenim a tak u nas asi nejsou. Neco mozna vedi stari zbrojnosi vedy a vyzkumu, kteri delali v CCCP ruzne aspirantury, ale rusaci je urcite nepustili k nicemu klicovemu. Nicmene vyhoreleho paliva mame dost z JE. Z toho by to blbe ale slo. Projekt Manhattan mel take paralelni cesty.

    To je jen stepny material. Chybi nam cesky Oppenheimer, ale mozna by to nekdo z Reze dal...

    A pak je tu argument, ze JZ nejsou žádné "všespásné řešení", které by nahrazovalo obranný systém, ale jsou naopak primarnim cilem. Pokud totiž existují JZ, ale nikoli vynikající obrana, JZ budou záhy zničeny úderem infiltrovaného komanda po zemi, vzdušným útokem, aeromobilní brigádou vysazenou v zájmovém prostoru, úderem balistickými střelami nebo SPDL nebo jakýmkoli jiným prostředkem. Navic bez rozumneho systemu doruceni JZ nefungují jako strategické odstrašení, což vyžaduje nosiče schopné zasáhnout klíčové body na území protivníka. Tedy buď extrémně silné jaderné letectvo, nebo daleko spíše ICBM a strategické ponorky. A to jsou přísně kontrolvoané technologie, které nemá dokonce už ani Británie, jen Francie, a nikdo jiný je nepustí.

    Moji odpovedi je plausible deniability. Zadne verejne testovani jako Kim, nepopirat, nevyvracet, nepotvrzovat, a hlavne, vyvoj jeste v hlubokem miru. Kdyz te specialni munice budou jen jednotky kusu, muze byt kazdy jinde. A myslet nekonvencne, klidne muzeme jednu ulozit do sklepa GS, mezi mobilizacni plany z roku 1954. Tam to nikdo hledat nebude. Munici by kazdy (vojak) hledal v municaku, a kdyz bude zapecetena krabice nekde v Prostejovskych kasarnach, u specialu, asi tam nejmin 10 let nikomu prekazet nebude...A pokud bude protivnik chtit znicit/obsadit kazdou moznou bazi, ze ktere muzou nouzove/jednorazove operovat Gripeny, tak je to tak desitka letist, plus kazdy rovny kus dalnice, nebo i lepsi silnice. To by tech uderu specialu a aeromobilnich komand muselo byt tak 30-40?

    Navic, nemluvim o mezikontinentalnim uderu, na to asi fakt klasicky nemame, ale o jednorazove odvete nebo spis jen verohodne hrozbe odvetou, v hodine dvanacte, tak jako je ten plan Samson. Tam taky neslibuji odparit Peking nebo Moskvu, za to ze drzi ochranu nad Iranem, ale funguje jim to jinak. Prostudujte si to.

    Co se tyka toho nekonvencniho mezikontinentalniho pouziti, tak neni duvod (ani moznost) delat ICBM na par kusu JZ, ani to nezvladneme, to je uz jednodussi udelat bezny spedicni kontejner, jakych beha po svete million denne, deklarovat jako auta, nebo jako presne stroje, a odpalit ho jeste na lodi, pred vylozenim a pred celnikama, kdyz bude vjizdet nekam do pristavu, at uz je tim pristavem Boston, Shanghai, nebo Petrohrad. Fakticky to mesto neznici, ani poradne nezamori, ale predposrani novinari a lidova panika udela vic skod nez zbran samotna. To je ale spis fiktivni blackhat scenar.

    Realnejsi je fakt aspon verohodna hrozba odvetou, v ramci Evropy, a uder dvojice gripenu na Vmax, v prizemni vysse, kdy bude podvesen 1ks specialni munice (prinejhorsim treba jen na jednom eru) na existujicim hardpointu, ktery unese 1000lb Mk.83 bombu, s GBU-12 seekerem, coz je kombo, ktere se da koupit i dnes, v hlubokem miru, za $20k...
    11.3.2016 16:55 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    ty si rad hrajes na vojaky, ze?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    11.3.2016 17:19 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Ten spíš ty atomovky dělá pro strýčka Sama.
    11.3.2016 17:27 Lana Wachowski
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Grunt avatar 11.3.2016 17:45 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    ale koupit VSE co jen pujde off-the-shelf, a naraz, dokud nikdo nema podezdreni. A kdyz to dokaze nejaky asijsky polonegramot jako Kim, nebo Iran, ktery je 40 let pod superprisnym embargem
    Aha. A z čeho máš ve svém geniálním plánu něco takového zaplatit? Jakože bychom prodali naleštěné nerezové vrata z před MO do šrotu, ministr Stropnický i se synátorem by si vzali na triko nějaké stáže v Holywoodu v roli fiktivní vrchního náčelníka generálního štábu a z toho se to pak zafinancuje? No to nevím jestli projde. Spíš ne. Země jako Korejská lidově demokratická republika či Islámá Iránská Republika v jaderných programech utopí docela podstatnou část svého miniaturního rozpočtu (vlastně takovou že už nezbývá moc na jiné služby), mají své výzkumné centra ve kterých drží pod hrozbou pracovních táborů nejchytřejší asiatské hlavy…kurňa, vždyť oni si píšou vlastní Linuxové distra a my? My bychom to mohli nechat na Babišově Agrofertu. Ten to dá. :-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    11.3.2016 17:54 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Prodejem drog na západě? :-)
    Grunt avatar 11.3.2016 17:57 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Afghánistán už obsadili Amíci. My bychom mohli tak maximálně exportovat našeho Banána a jeho produkty z makového pole a ještě ke všemu mám takovej pocit že ta smažka je Slovák takže docela smolík.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    11.3.2016 19:42 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Tak můžou znárodnit Zentivu a zahltit trhy amfetaminem. Což teda už umíme i bez znárodněný Zentivy, ale tam se z těch peněz nefinancuje válka (nebo alespoň ta česká). :-)
    Grunt avatar 11.3.2016 19:44 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Já bych prvně prodal ty vrata do šrotu. Tím bych začal…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    11.3.2016 19:50 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    No hele neblázni, za ty vrata se nekoupí ani jedna centrifuga. Naopak, až by se jedna pořídila, tak by se mohla za tyhle vrata schovat! To by nikdo neprokoukl ani kdyby tam chodil s dozimetrem.
    Grunt avatar 11.3.2016 19:52 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Tak za nákupní cenu těch vrat by se ty centrifugy daly sehnat tak tři. Minimálně.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    11.3.2016 20:02 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    No jasně, ale za nákupní cenu. Tu už nikdo nikdy neuvidí, teď už zbylo jen to železo a umělecká hodnota. :-)
    Jendа avatar 13.3.2016 00:04 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Podle mě je to docela dostupná technologie, kdyby se to nerozkradlo.
    Grunt avatar 11.3.2016 17:53 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    No a v první řadě mi není vůbec jasné proti čemu chceš vlastně jaderné hlavice poslat? Co furt blbnete? Jakože vybombardujeme plot u Maďarské hranice v případě že Asmád bude vyhrožovat že ho přeleze nebo přes něj přehodí svoji manželku v burce s ratolestma či jak? Já si všiml že už i AČR kosí s POKOSem ale co vám všem šibe? Proti čemu chcete jako zbrojit? A nebo má někdo strategické informace které já postrádám?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    11.3.2016 18:23 pavele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Ano, všechny strategické informace jsou poskytovány nějakým p. Chocholouškem. Doporučuji se obrátit přímo na něj. :-)
    Grunt avatar 11.3.2016 18:28 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Též mi to tak přijde. :-) Tohle patří spíš na Palbu nebo Vojsko. Tam by se pár autorů podobného fantasy žánru co přitakalo najít mohlo, tady asi chudák JiK zůstane ve svých bujných fantaziích velmi nedoceněn.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    11.3.2016 18:25 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Proti komu zbrojit? Nepratel je hodne a i ten, kdo se dnes zda pritelem byt, muze se zitra stat nepritelem. JZ jako odstrasujici argument je perfektni reseni.
    Grunt avatar 11.3.2016 18:31 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Jako třeba konkrétně kdo? Jaderné zbrojení patří do minulého století, ne do toho současného. ČR může zastrašovat ta maximálně svou reprezentací, rozhodně ne svým arzenálem. A hlavně mě nenapadá koho.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    11.3.2016 18:34 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Kdo? Ten, kdo bude potreba. Konkretizovat to nechci, protoze nestranim zadne velmoci a vuci vsem statum mam stejny a rezervovany postoj. JZ by mohly byt dobry prostredkem pro zajisteni neutrality.
    Grunt avatar 11.3.2016 18:38 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Pro zajištění neutrality jsou potřeba bankovní instituce, valuty z celého světa a vlastní spolková armáda, ne Máchovo jezero a prvenství v požírání vlašského salátu.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    11.3.2016 18:59 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    ?
    Grunt avatar 11.3.2016 19:00 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    !
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    ⧠ A = 0 avatar 16.3.2016 20:10 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    +1. Na druhou stranu, vůle po neutralitě je v českých zemích pramalá, a naopak koncentrace všelijakých zahraničních agentů převeliká.
    Nevolte zmrdy.
    16.3.2016 23:03 ajtakmikradnetenick
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    vůle po neutralitě je v českých zemích pramalá
    akurát včera niekto spomínal, že podľa prieskumov 2/3 obyv. ČR by radšej neboli v EU
    ⧠ A = 0 avatar 17.3.2016 23:10 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    A před vstupem do EU byla snad ČR neutrální, nebo co? Severoatlantický pakt neexistuje?
    Nevolte zmrdy.
    12.3.2016 17:18 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Plutonium je zcela zjevne lepsi volba, ale zkusenosti se separaci, cistenim, obohacovanim, metalurgii, obrabenim a tak u nas asi nejsou. Neco mozna vedi stari zbrojnosi vedy a vyzkumu, kteri delali v CCCP ruzne aspirantury, ale rusaci je urcite nepustili k nicemu klicovemu. Nicmene vyhoreleho paliva mame dost z JE. Z toho by to blbe ale slo. Projekt Manhattan mel take paralelni cesty.
    Hlavní problém u plutonia je to, že nemáme vhodný typ reaktorů, naše VVER mají po dokončení palivového cyklu ve zbylých palivových tyčích příliš málo použitelného plutonia, tudíž by bylo nutné buďto palivové tyče vytahovat o dost dříve, nebo postavit reaktor čistě na účely výroby, což je na druhou stranu o dost jednodušší než stavět reaktor pro energetické účely (např. reaktorová nádoba nemusí odolávat vysokému tlaku vody), ostatně v programu Manhattan takové měli mnohem dříve, než postavili Rusové první (spíše demostrační) jadernou elektrárnu. Možná by šly použí i výzkumné reaktory jako ten v Řeži, za předpokladu, že by nevadilo mnohem pomalejší tempo produkce.

    Nicméně je pravda, že by jako vstupní materiál šlo použít i vyhořelé palivo, ale plutonia je v něm málo a separace by byla dost náročná, s malou výtěžností oproti tomu, co by se získalo z čestvě ozářeného čistého uranu z výrobního reaktoru.

    Jinak plutonium se zpracovává ještě o něco hůře než uran (viz alotropie plutonia), ale není to nic proti tomu, jak z něj samotného udělat bombu - zatímco uiranové bomba je relativně primitivní zařízení, tak plutoniová implozní je velmi náročná jak po teoretické stránce, tak po té praktické výrobní, protože pokud se při odpalu nepodaří inicializovat a zaostřit všechny jednotlivé nálože správně s dostatečně vysokou přesností, ke štěpné reakci buďto dojde jen částečně (tzv. fizzle), nebo vůbec.
    Grunt avatar 12.3.2016 18:27 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Viděl bych to na vodíkovou bombu inicializovanou červenou rtutí. To by mohlo být pro naše končiny jednoduší a použitelnější :-D
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Heron avatar 14.3.2016 15:28 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Problém je, že všechny reaktory na výrobu plutonia skončily docela průserem. O RBMK v SSSR netřeba vyprávět, potom třeba Sellafield. Amíci to umí ututlat, tam o výrobě plutonia moc k disposici není (kdysi byl na Neviditelném psu článek: Jak málem přišli o Denver (asi), ale ten se mi už roky nedaří najít).

    V našich veverkách není možné palivo vyměňovat tak často, to by ten reaktor vůbec neběžel. (Proto jsou všechny reaktory na výrobu plutonia udělaný tak, aby to palivo šlo vyměňovat za provozu.)
    Grunt avatar 14.3.2016 19:49 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Co zas házíš předčasně flintu do žita? Když už nic tak reaktory kanalneje jsou jednoduché. Tak jednoduché že jak fungují jsem schopen pochopit i já.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bystroushaak avatar 14.3.2016 22:26 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Problém je, že všechny reaktory na výrobu plutonia skončily docela průserem
    Kdyby někdo neznal: Kyshtym disaster.
    Jendа avatar 13.3.2016 00:02 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Z toho by to blbe ale slo.
    Spíš blbě než šlo, v běžné JE je stupeň vyhoření takový, že tam máš strašně moc toho neštěpitelného izotopu. A u Pu je ten rozdíl jen 0.4 % (240 vs. 239), u U 1.2 %, takže se obohacuje hůř. O fyzikálních a chemických vlastnostech nemluvě.

    Ale k termojaderná jde zapálit i uranem, a deuteria je dost, ne?

    Jo a pak je ještě problém jak to v ČR otestovat, aby nám z ní taky něco zbylo :-)
    ale o jednorazove odvete nebo spis jen verohodne hrozbe odvetou, v hodine dvanacte, tak jako je ten plan Samson. Tam taky neslibuji odparit Peking nebo Moskvu, za to ze drzi ochranu nad Iranem, ale funguje jim to jinak. Prostudujte si to.
    OK, to zní rozumně, beru zpět svoji předchozí poznámku.
    to je uz jednodussi udelat bezny spedicni kontejner
    To se u nás určitě leakne před doplutím do přístavu.
    17.3.2016 10:09 Slota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Kim Čong Un sa do klubu jadrových mocností dostal :D
    11.3.2016 21:32 Rob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    V klidu - za chvíli budeme mit největší armádu na světě (po Číně) - 79 999 999 dobrovolných vojáků k nám přijde z německa
    12.3.2016 10:00 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    To by měli zbytečnou zajížďku, pojedou čerství rovnou přes Rakousko, Shapiro to už byl v Brně zorganizovat.
    12.3.2016 11:36 Rob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    nee, já myslel němce až budou zdrhat z německa - je jich cca 80 000 000, ale mutti tam určitě zůstane a bude šťastná a naplněná pocitem zhodnoceného života tančit ruku v ruce se svými novými dětmi - možná ještě pozve Jean-Clauda aby ten pocit zažil taky ...
    12.3.2016 21:34 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Jo tyhle jsi myslel, ale to by chtělo uspíšit. Půl milionu se jich už vrací do Ruska, mají šílené exkomoušky Adolfky dost. Nebo jsou to všichni Putinovi agenti :-D
    13.3.2016 07:44 Rob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    uvidíme dneska večer - i když bych se nedivil kdyby to ustála ...
    12.3.2016 01:32 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Jak na to tak koukám, tak o to není moc zájem mezi lidmi.

    Doporučil bych zkontaktovat nějakou církev, třeba tu Husitskou, ta se historicky osvědčila, že dokáže být militantní a až nastane ten správný čas, tak zachrání zemi českou. Jen poslední dobou trochu zaspávají na vavřínech.
    12.3.2016 10:23 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Kdysi Američané odhadovali, že ČSSR by byla schopná vyrobit vlastní jadernou zbraň za šest měsíců. To bylo v době kdy náš průmysl dokázal z vlastních zdrojů postavit atomovou alektrárnu na klíč. Po rozbití Československa jsme si pohoršili na devět měsíců. Dnes jsme na tom o hodně hůř.
    Grunt avatar 12.3.2016 10:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Dnes jsme na tom o hodně hůř.
    Vim že se RO produkovaný z našich elektráren u nás ukládá do uložišť, ale šlo by vůbec něco z něho použít? Vím že extrakci plutonia pro vojenské účely dovolovaly RBMKčka, proto se taky tak šířili, ale dá se s nečím takovým vůbec počítat u našich veverek? To by se ten odpad asi neukládal ale prodával, ne?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    12.3.2016 17:30 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Z reaktoru RBMK lze vytahovat palivové tyče za chodu, takže je možné něktré vyndat dřív, než se plutonium, které vzniká ozařovaním uranu 238 neutrony (přes uran 239 a neptunium 239), zase samovolně "splálí" v důsledku vlastní štěpné reakce. U VVER se musí reaktor odstavit celý, takže by sice šel na výrobu plutonia použít, ale bylo by to dost neefektiní, hlavně z energetického hlediska.

    Zjednodušené přirovnání je jako kamna, které chcete použít na výrobu dřeveného uhlí - pokud můžete některé uhelnatějící polena vyndavat za chodu, je získávání dřeveného uhlí o dost jednodušší, než u kamen, které je třeba pokaždé roztopit, ve vhdné chvíly uhasit, rozebrat, obsah vyndat, nový naložit a zas celé roztopit ...
    Heron avatar 14.3.2016 15:33 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Ne, u VVER to možné není.
    13.3.2016 09:05 tolerantní aktivista
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    Každý, kdo nevítá uprchlíky, je nácek a měl by jít do plynové komory. Heil Allahu!
    14.3.2016 16:17 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Plan Samson pocesku...
    jejich nevesely zaver, ze NATO realne nikoho branit nebude
    ... ó, velké překvapení
    Quando omni flunkus moritati

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.