abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
včera 21:44 | Zajímavý článek

DataSpii Report podrobně rozebírá únik citlivých dat skrze osm rozšíření webových prohlížečů (Hover Zoom, SpeakIt!, SuperZoom, SaveFrom.net Helper, FairShare Unlock, PanelMeasurement, Branded Surveys, Panel Community Surveys) a jejich téměř okamžitý prodej.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 11:44 | Zajímavý článek

Článek na Fedora Magazine rozebírá možnosti modifikace lokálních účtů Windows, například resetování hesla, pomocí Fedory nebo libovolné jiné linuxové distribuce a nástroje chntpw.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
včera 00:11 | Nová verze

Po více než dvou měsících od vydání Red Hat Enterprise Linuxu 8 byl ve verzi 8 vydán také jeho klon Oracle Linux (Wikipedie). Podrobnosti v příspěvku na blogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
18.7. 12:11 | Komunita

Na YouTube byly zveřejněny videozáznamy přednášek z konference a setkání vývojářů a uživatelů svobodných grafických softwarů Libre Graphics Meeting 2019.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
17.7. 20:00 | Komunita

Tým Fedory pro diverzitu a inkluzi organizuje Fedora Women’s Day (FWD) 2019. Oslavy žen přispívajících do open source projektů včetně Fedory budou probíhat po celém světě v měsících září a říjen. Návrhy akcí lze předkládat do pátku 23. srpna 2019.

Ladislav Hagara | Komentářů: 111
17.7. 19:22 | Zajímavý článek

Společnost Intezer zabývající se počítačovou bezpečností publikovala na svém blogu analýzu malwaru pojmenovaného EvilGnome, poněvadž se malware tváří jako rozšíření GNOME Shellu. Výzkumníci spojují EvilGnome s hackerskou skupinou Gamaredon.

Ladislav Hagara | Komentářů: 9
17.7. 15:00 | Nová verze

Byla vydána nová verze 19.7 open source firewallové a routovací platformy OPNsense (Wikipedie). Jedná se o fork pfSense postavený na HardenedBSD. Kódový název OPNsense 19.7 je Jazzy Jaguar. Přehled novinek v příspěvku na blogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
17.7. 11:11 | Zajímavý článek

Společnost Latacora věnující se počítačové bezpečnosti publikovala na svém blogu článek The PGP Problem poukazující na nedostatky PGP, OpenPGP a GnuPG. Článek obsahuje jak odkazy na další zajímavé články, tak i odkazy na alternativní softwarové produkty: Magic Wormhole pro přenos souborů, Tarsnap pro zálohování, Signify nebo Minisign pro podepisování balíčků, kryptografickou knihovnu libsodium nebo nástroj age pro šifrování souborů [Hacker News].

Ladislav Hagara | Komentářů: 14
16.7. 20:44 | Komunita

KDE Plasma 5 slaví 5 let. Verze 5.0 byla vydána v červenci 2014. Aktuálně poslední je verze 5.16 z června letošního roku. Připomenutí jednotlivých verzi ve videu na YouTube nebo na PeerTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
16.7. 15:55 | Nová verze

Byla vydána verze 6.0 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
Používáte ještě 32bitový software na PC?
 (19%)
 (14%)
 (20%)
 (48%)
 (8%)
 (28%)
Celkem 138 hlasů
 Komentářů: 11, poslední včera 21:05
Rozcestník

Domácí pekárna

9.6.2011 12:05 | poslední úprava: 9.6.2011 12:05

Ahoj,

omlouvám se za mikroblog, uvažuji o tom, že si pořídím domácí pekárnu. Chtěl bych se zeptat, zda někdo z Vás má s tímto "hardwarem" zkušenosti. Zvlášť dlouhodobé. Nerad bych koupil něco co mi za dva roky úplně odejde, nebo se z toho začne loupat teflon,

Jinak, díval jsem se třeba sem

Předem děkuju

       

Hodnocení: 100 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Vložit další komentář

9.6.2011 12:13 R00T
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
CEZ bude mat z teba radost :-D Neviem ci chlieb z domacej pekarne vyjde lacnejsie ako klasicky z obchodu...
9.6.2011 12:17 Jirka Keresteš | skóre: 12
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Chutove na tom bude lip urcite ;-)
A physics book seems to be a mathematician's worst nightmare.
Luboš Doležel (Doli) avatar 9.6.2011 12:20 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Hmm, mně vždycky chutnala Šumava líp než kterýkoliv domácí chleba.
kyknos avatar 14.6.2011 11:15 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
fuj
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
kyknos avatar 14.6.2011 11:15 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
nicméně z domácí pekárny může vylézt i "šumava"
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
msk avatar 13.6.2011 16:09 msk | skóre: 27 | blog: msk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Nebude.
9.6.2011 15:20 Iva
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Tady máte Test pekárny Bifinett, včetně spotřeby energie - spotřeba elektřiny je na výrobě chleba asi to nejlevnější (ze 3,5h programu vlastně "topí" jen hodnu, většinu času pečka stojí - těsto v ní kyne) A tady jsou, jestli chcete, dva články (z mnoha) o dnešním chlebíku Co možná nevíte o chlebu, který jste si koupili
A druhý Konec českého chleba To všechno jsou důvody, proč si pečivo doma už dlouho pečeme sami.
Všechny potřebné suroviny se dají koupit v akci, i semínka, netřeba za ně dávat hromadu peněz, jak si někdo myslí :-)
Kilový chlebík by vás měl vyjít asi na 12-15 Kč, podle toho, jaké suroviny použijete.
Přeju vám, ať se vám pečení daří ;-)
masožravá palma avatar 9.6.2011 12:34 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
My mame pekarnu uz cca 5 rokem. Letos jsme kupovali novou protoze po temer dennim pouzivani se porouchaly vnitrni prevody.

Cena pekarny se na domacim chlebu zaplati (elektrina, suroviny, samotna pekarna) cca do roka (opet v zavislosti na cetnosti pouzivani).
Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
9.6.2011 13:22 Dadam | skóre: 12 | blog: dadamovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Tuhle máme taky :-) Co se týče výdrže tak největším zlem (pokud se forma nechá po pečení odmočit a nedrhne se drátěnkou) je řezání zapomenutých metliček v chlebu
A i B mají svoje výhody a nevýhody. Vyberte si to, co vám vyhovuje víc, a necpěte A tam, kam patří B.
masožravá palma avatar 9.6.2011 13:32 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
To jo, ale neni velky problem kontaktovat vyrobce a ten za pomerne nizkou cenu zasle metlicky nove.
Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
9.6.2011 15:33 Dadam | skóre: 12 | blog: dadamovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Tak ony se taky jedním zaříznutím nezničí...

Těžce offtopic otázka, ale co je to za trollovinu s tou Mars kamerou? :-D
A i B mají svoje výhody a nevýhody. Vyberte si to, co vám vyhovuje víc, a necpěte A tam, kam patří B.
masožravá palma avatar 9.6.2011 15:37 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Taky to mama objednavala cca po 3 letech rezani :D

Mars kamera je projekt z php, kdyz mi bylo 15
Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
cynic_asshole avatar 9.6.2011 12:43 cynic_asshole | skóre: 28
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
A co to zkusit bez ní? Rohlíky Šumavan
Neznáš nějakou linuxovou distribuci pro Windows?
9.6.2011 13:41 goldenfish | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
diky. To se dost hodi.

gf
9.6.2011 14:07 cthulhu
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
domácí pekárna je o tom, že doma vyrobíme domácí (tedy bez éček, starého rozemletého chleba atp.) chleba ve slušné kvalitě, chuti a hlavně v rozumném časové době (do 5min. suroviny a zmáčknout tlačítko), což se o ruční práci, kterou zde popisuješ, rozhodně říct nedá
Pravák Bob avatar 9.6.2011 12:45 Pravák Bob | skóre: 13 | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Klasická domácí pekárna má nevýhodu že buď musíš z vykynutého těsta vyndavat metličky, nebo máš v hranatém bochníku díry, a to se mi moc nelíbí. Uhníst si těsto rukama, udělat bochník a upéct v troubě je mnohem větší požitek. Ale je s tím spojená práce, řekl bych až posilování :-)
knowledge brings fear
9.6.2011 18:59 Dadam | skóre: 12 | blog: dadamovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Díry jsou menší když se tam ty metličky nějaký čas po vybrání nechají
A i B mají svoje výhody a nevýhody. Vyberte si to, co vám vyhovuje víc, a necpěte A tam, kam patří B.
9.6.2011 13:02 Azzurro | Liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Bohužel tam neběží linux, tak se sem tam kousne :-).
9.6.2011 13:16 Tom
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
hlad je prevtelena zizen ;)
Max avatar 9.6.2011 15:43 Max | skóre: 67 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
jj a každá nemoc je jen zanedbané chlastání :).
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
9.6.2011 13:18 Dadam | skóre: 12 | blog: dadamovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
My máme pekárnu už několik roků, ani nevím kolik (roků a pekáren - mamka si furt kupuje další :-D). Chleba pečem každý den, je lepší než kupovaný, levnější (počítali jsme to), díry po metličkách nám nevadí - na namazání si vezmem z druhé strany, děravý přikusujem k párkům ;-). Počkej do konce června, mamce v Doně vyjde kuchařka, jmenovat se to bude myslím Pekárnománie. Narozdíl od receptů, které jsou uvedené v návodech peček a nedají se jest (!!!), tyhle prošly pečlivým vývojem a testováním (jedním z testovacích subjektů jsem i já :-D). Pokud bys chtěl ty recepty hned, tak tady. Možeš se optat i ohledně té pečky, s výběrem, údržbou a životností ti rozhodně poradí líp než já. Jinak dá se v tom péct nejen chleba, ale aj buchty, sekaná a tak... (testováno na lidech).
A i B mají svoje výhody a nevýhody. Vyberte si to, co vám vyhovuje víc, a necpěte A tam, kam patří B.
19.9.2011 08:57 Dadam | skóre: 12 | blog: dadamovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Tak pokud byste chtěli, kniha už vyšla, koupit se dá tady, jmenuje se Pekárnománie - kompletní průvodce pečením nejen v domácí pekárně
A i B mají svoje výhody a nevýhody. Vyberte si to, co vám vyhovuje víc, a necpěte A tam, kam patří B.
9.6.2011 13:21 kyytaM | skóre: 35 | blog: kyytaM | Bratislava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Pouzivam uz zopar rokov noname z Lidlu (najlacnejsie, co existovalo) a funguje to spolahlivo. Dokonca nebol problem ani dokupit druhu teflonovu nadobu (jedna pre bezlepkovy chlieb, jedna pre normalny) od servisnej firmy (ani nebola draha).
9.6.2011 13:22 oryctolagus | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Kamarádka to má (bezlepková dieta) a nemůže si to vynachválit. Onehdá jsem ochutnal aj normální chleba z teho (ne bezlepkovej) a bylo to teda chuťově delikatesa. Levnějc to ale určitě nevyjde. Dobrý na tý pekárně je, že to je bez práce, prostě vrazíš přísady a komplet to uhněte, upeče,...
9.6.2011 13:23 Dadam | skóre: 12 | blog: dadamovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Levnějc to ale určitě nevyjde..
Počítal jsi to nebo odhaduješ?
A i B mají svoje výhody a nevýhody. Vyberte si to, co vám vyhovuje víc, a necpěte A tam, kam patří B.
9.6.2011 13:46 oryctolagus | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Ta kamarádka to počítala, ale je pravda, že to je ta bezlepková verze, a tam to dělá hlavně cena bezlepkový mouky. Lepkovej bude levnější. A taky levnej chleba ze supermarketu je výrazně míň kvalitní. Takže ve výsledku je možný, že se to vyplatí...
gtz avatar 9.6.2011 14:59 gtz | skóre: 27 | blog: merlins | Brno - Venkov / Rosicko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
že to je ta bezlepková verze
většinou to bývá z kukuřičné a žitné mouky a ty suroviny bývají dražší.
- nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
9.6.2011 13:44 goldenfish | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
zdravim,

toto me taky dost zajima. Zejmena pokud ma nekdo nejakou kalkulaci, co to celkove stoji. Idealne nejaka tabulka. Pripadne by se hodila nejaka casova pracnost.

Bezne jsme kupovali cvrcovicky chleba, ale ten se neda od Noveho roku uz moc jist. To same jsme odpiskali rohliky z Horovicke pekarny. Bejvavalo. Nejaka alternativa by se hodila.

gf
masožravá palma avatar 9.6.2011 14:22 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Vypracuji presneji az dorazim domu a zkouknu suroviny.

Jinak co si pamatuji kdyz jsme to kdysi pocitaly, tak cena vychazela pro nejobycejnejsi chleb 10-15 Kc a kdyz se do toho pridavaly ruzne dalsi suroviny (syry, seminka atp.) tak na 20-25 Kc. Pracnost: 10 minut na sesypani surovin u obycejneho chleba. cca pul hodiny u chleba do ktereho se pridava smazena cibulka (pripadne jina surovina, ktera potrebuje predpripravit mimo pekarnu).
Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
Michal Wirth avatar 9.6.2011 17:47 Michal Wirth | skóre: 26
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
doma mamka pece v pekarne jiz nekolik let, mame asi takovou, je to jiz druha ... u prvni se rozbil michaci mechanismus (nevyplatilo se to opravovat), mamka je s touto zatim spokojena

jinak jeden normalni 1.3 kg chleba nas vyjde na priblizne 13 korun (vcetne el. energie), pokud se podari koupit levnejsi mouku apod., tak i mene

casove narocny to neni (priprava cca 10 min), pece se to samo 3.5 hodiny, zvladnu to i ja :-) ... s receptem od mamky

chleba je moc dobry, IMHO lepsi nez z obchodu, nevyhodou je ponekud hranatejsi tvar a diry po metlickach (neni to ale nic hroznyho)
Důležité se časem stává absurdním, absurdní se časem mění v důležité.
9.6.2011 14:18 cthulhu
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
máme cca 2 roky SENCOR SBR 930 SS, tj. asi jedna z těch nejlevnějších. dělá co má, dá se programovat - zatím no problem. Kalkulace, jestli je o 59,8 halířů levnější chleba z Tesca, nebo domácí, naštěstí řešit nemusím, protože ta chuť je prostě dobrá.
9.6.2011 14:32 goliash | skóre: 11 | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Jako jeden ze svatebních darů jsme si vyžádali domácí pekárnu. Pekli jsme pořád skoro rok (zhruba každý druhý den). Teď je bohužel v reklamaci, protože se netočí hnětací háky. Chleba pečeme podle tohoto receptu a je výborný :-) Vyjde levněji než kupovaný: elektřina (naměřena) 0,5 kWh (takže zhruba 2,50 Kč), suroviny odhadem 10 Kč na 700 gramový chleba. Výhody: máš chleba, kdy chceš, nemusíš chodit tak často do obchodu, je vždy čerstvý.
PepaSFI avatar 9.6.2011 15:08 PepaSFI | skóre: 6 | blog: zlodej_casu
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
pekárnu máme taky už pár let. Sice nepečem nějak často, spíš tak když koupený chleba dochází a nevychází to jet na nákup, ale celkově spokojenost. Je mi celekm fuk jestli to vyjde o pár halířů dráž nebo levněji, hlavní je že mám chleba čerstvý, dobrý a když se mi chce tak si můžu vymýšlet a ladit recepturu. Já teda ten chemický kupovat nemusím, máme tady v okolí pár dobrých pekáren co pečou chutný chleba ale na nákup jezdím jednou týdně a tak někdy chleba dojde a pak přijde pekárna vhod.
Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
9.6.2011 16:00 pht | skóre: 48 | blog: pht
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Já peču chleba normálně v troubě. Je to trochu jiná dimenze a člověk se při tom hodně naučí. Když se mi nechce tak si zajdu na trh nebo do obchodu s dobrou pekárnou. Tam maj totiž obvykle lepší chleba než lze udělat v jakékoliv domácí pekárně.
In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
9.6.2011 19:14 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Nám rozflákali pekárnu děti. V práci. Jinak dobrý. Vofšem, pokud vo něco jde, tak vo kvásek a spol. Tedy suroviny, O zbytek též, ale jsou to jen zbytky.
kyknos avatar 9.6.2011 19:19 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Zkušenosti mám krátkodobé, takže o spolehlivosti hovořit nebudu. Ale chleba je výborný, nesrovnatelný s běžným komerčním hnusem. A čerstvě připravený chleba k snídani je k nezaplacení.
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
Grunt avatar 9.6.2011 23:28 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Hele a zkoušel někdo péct normální chleba třeba v troubě a ošatce? Podle všeho to vypadá strašně jednoduše a teplý křupavý, kváskem zadělávaný chleba bych si teda dal.
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
9.6.2011 23:58 Dadam | skóre: 12 | blog: dadamovo
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Ono je to pracnější, musí se to průběžně potírat vodou atd., stejně nám to obyčejně popraská. Navíc mně osobně nijak víc nechutná. Kváskový chleba se dá péct i v pečce, narozdíl od toho nekváskového se dá jest ještě třetí den.
A i B mají svoje výhody a nevýhody. Vyberte si to, co vám vyhovuje víc, a necpěte A tam, kam patří B.
Grunt avatar 10.6.2011 00:13 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
musí se to průběžně potírat vodou atd.
A to je problém? To kuře taky.
Kváskový chleba se dá péct i v pečce, narozdíl od toho nekváskového se dá jest ještě třetí den.
O to nejde, ale kváskový chleba líp chutná než když se do toho šoupne kypřící prášek nebo soda s podmáslím a konzumuje se pak jen se samotným oxidem uhličitým. Sám takové chleby pamatuju už snad jenom jako malé děcko.
Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
10.6.2011 01:22 oryctolagus | skóre: 29 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
No tak asi záleží, kolik máš času si s tím vyhrát. Hníst těsto v ruce a pak na to dohlížet v troubě je přecijen časově docela náročný...
10.6.2011 07:47 pht | skóre: 48 | blog: pht
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Ad "kváskový chleba" - "kvásek" je dost obecný pojem a dobrý chleba jde udělat z kvásku který si pěstujete několik let, tejden, nebo ho uděláte den předem z instantního droždí, nebo taky z žádného.

Ad potírání vodou během pečení - to je nesmysl. Můžete lehce potřít před pečením aby na tom držely semínka, případně lze během prvních několik minut pečení zajistit páru v troubě. (Kuře se taky nemusí potírat :)

Ad hnětení - ruční je práce, lze si to zjednodušit, nebo si koupit mixér s hnětacím hákem.

Co se týče časové náročnosti, chleba je o tom že se jednou za několik hodin podíváte na těsto případně s tím něco uděláte. Jednoduše to vypadá, ale jednoduché to není, je potřeba vědět jak to funguje uvnitř. Doporučuju třeba tuhle knihu nebo web.
In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
10.6.2011 08:39 JaSel | skóre: 17 | blog: kseles
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Zkoušel jsem to. Jako jeden z posledních pokusů jsem se odhodlal k tomu, spolehnout se na kvásek a nepoužít vůbec droždí. Výsledek byl chuťově výborný, na vzhledu je třeba ještě zapracovat.

Je to časově relativně náročné, takže jako zásadní problém se ukázalo vzpomenout si v pondělí, že mám založit kvásek, aby se do soboty stihl rozjet.

V porovnání s droždím to samozřejmě kyne výrazně delší dobu, na což by asi chtělo dát pozor, kdyby to člověk plánoval v domácí pekárně. Na nějaký automatický program na 3.5 hodiny můžeš asi zapomenout, za tu dobu to prostě nemá šanci vykynout.

Celé je to dobré hraní. Než si koupím pekárnu, tak chci umět udělat ručně kváskový chleba. Až to budu pořádně umět, tak dám dohromady požadavky na pekárnu a koupím si ji. Někde jsem četl, že to někdo třeba na kynutí na těch pár hodin vypne, pak zapne a dopeče, ale to mi nepřijde jako moc systémové řešení.
10.6.2011 17:13 rajcze | skóre: 6 | blog: rajcze | kus od Brna
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
nevim, tak treba pekarna co ma mati (nevim bohuzel typ), umi "odlozene peceni" - vrazis tam suroviny, reknes "zacni v 3:30" a je chleba v 8 na snidani ;-) takze to by se urcite dalo poresit timhle.
Rules of Optimization: Rule 1: Don't do it. Rule 2 (for experts only): Don't do it yet.
10.6.2011 18:17 pht | skóre: 48 | blog: pht
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
To asi nebude úplně ono - před kynutím se to musí prohníst a počas kynutí lehce taky.
In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
10.6.2011 13:20 Jan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Domácí pekárna
Ne ze by chleba z toho byl spatny, ale nekdo to tam vsechno musi dat a hlavne se na to musi vzpomenout. Zena ji asi pred dvema roky chtela a jestli jsme pekli jednou mesicne prvni rok - tak je to maximum, jinak jako lapac prachu a prekazec v pohybu vzhledem ke svym rozmerum funguje spolehlive.

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.