abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 726 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Jaký DNS hosting?

    11.7.2014 09:55 | Přečteno: 2184× | plky | poslední úprava: 11.7.2014 13:09

    Je v dnešní době problém s DNS hostingy? Máte s tím nějaké zkušenosti?

    Proč?

    Mno, stále nevím, co s doménama našich dceřinek. Vesměs má naše firma rozházené domény po různých firmách. V případě změn je to pak o kontaktu technické podpory, domlouvat se s nimi na termínech změn atd. Žádná z nich nemá web ksicht pro nastavování dns.

    Vlastní dns servery by byly dobré, ale máme jen lokální a tak bych to i ponechal. Přecijen, když chci mít stabilní dns server, na kterém visí nemálo firem, tak je třeba řešit umístění serverů, jejich údržbu atd. přitom v dnešní době existuje nemálo registrátorů, kteří umožňují vedení DNS zdarma. Přijde mi tedy bezpečnější a levnější využít již stávajících poskytovatelů.


    Kam?

    Problém už jen zůstává, kam si přesunout domény a jaké využít DNS servery? Některé společnosti umožňují vedení DNS zdarma v případě, že bude u nich vedena i doména. Jiným firmám je to šumák.

    Přemýšlel jsem zatím o těchto : Active24, Subreg, Wedos, Forpsi.

    Nastavování DNS u Active24 mi nepřijde moc ideální / pohodlné Navíc to kvůli nim toto řeším, jelikož se nám jedna firma nabídla, že nám předá správu domény, protože všechny vedou u Active24 a odcházejí od nich.
    Subreg mi přijde ok, ale zase, má všechny dns servery na jedné doméně "gransy.com", to mi také nepřijde moc ideální (i když je to diskutabilní), navíc nevím, jaká je současná míra stability jejich služeb :-/.
    Wedos, tam jsem teď šoupnul 14 domén pro malé firemní webíky, nic business critical. Klikačky mají pěkné, serverů dost a na jiných doménách. Nedávno poprvé měli nemalý výpadek komplet hostingu, ale DNS asi po celou dobu běžely ok. Jsem u nich ale na pochybě s bezpečností webového ksichtu, přecijen, vývoj tam jde pořád dost kupředu a PEN testy většinou nebývají u dosti firem na pořadu dne.
    Forpsi, tam vím, že patří do té vélké party, ale víc asi nic.

    Každopádně tak jako tak by to měla být česká firma. Máte s někým zkušenosti, popř. doporučení?


    Díky
    Zdar Max        

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Fluttershy, yay! avatar 11.7.2014 11:36 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Webxichty sajou. Když jsem byl kdysi u Forpsi, v tom webu jsem se vůbec nemohl vyznat – jenom najít administraci domén byl pomalu nadlidský úkol. U Wedosu se mi pro změnu stalo, že po nějaké změně hostingu se mi automaticky přepsaly všechny DNS záznamy, a to včetně e-mailu hostovaného jinde, takže jsem se divil, že mi pár dní nechodily e-maily.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.7.2014 11:59 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Mám domény u forpsi. Když se přihlásím, objeví se mi několik nepřehlédnutélných ikonek jako kráva, jedna s nápisem „Domény“. Kliknu na ní a objeví se mi seznam domén. Kliknu na nějakou z nich, jsem v administraci. Nijak jsem v tom od první chvíle nehledal problém. Nepovažuji se za génia, ale asi musím přestat číst internetové diskuse, protože reální lidé kolem mě jsou docela průměrně chytří, ale v diskucích …
    Fluttershy, yay! avatar 11.7.2014 12:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Možná už to změnili. Ono je teda dost pravděpodobné, že to od té doby změnili. Ale co já vím, třeba jenom nemám mozek poškozený jistými návyky, protože na mě ani MS Windows a související ekosystém nepůsobí dojmem intuitivního uživatelského rozhraní.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.7.2014 13:22 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    U forpsi jsem asi 10 let. Fakt člověk musí být totální idiot, aby se v nastavení u forpsi v DNS nevyznal. Opravdu velice velice neschopný. Protože tohle pochopí i retard.

    Já jsme se rozhodl po diskusi ve zprávičkách o programovacím jazyce a tady. Prostě na abclinuxu.cz končím.

    V reále opravdu vidím, že kolem jsou naprosto normální lidi. Ale když diskutuji na abclinuxu.cz, mám pocit že IQ šíleně kleslo.

    Nebudu nikoho na abclinuxu trápit, ani trápit sebe. Toto je poslední příspěvek a už tento web ani neotevřu. Nestojí to za to.

    pavlix avatar 11.7.2014 13:28 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    A teď tu o karkulce.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.7.2014 14:45 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Nebudu nikoho na abclinuxu trápit, ani trápit sebe. Toto je poslední příspěvek a už tento web ani neotevřu.
    To už tady jednou bylo. Kdybych byl optimista, řeknu si, že to tentokrát třeba vyjde. Ale nejsem, takže bych řekl, že je to zase akorát výlev nepovedeného horoskopu.
    Quando omni flunkus moritati
    Fluttershy, yay! avatar 11.7.2014 15:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Kdyby jednou...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.7.2014 19:50 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Ma smysl odchazet kvuli vecnemu studentu Kolibacovi a jemu podobnym?
    multi avatar 11.7.2014 13:35 multi | skóre: 38 | blog: JaNejsemOdsut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Vidim to podobne.

    Aoutor blogu zkusenosti ma tak si sam asi neco nakonec vybere. Me by se také líbilo mít pod palcem přímo DNS server nebo možnost editoat promo souborem pro bind. Moje skusenost je takova, ze ti co nabizeji jen hosting, tak je pro cokoli ostatniho jejich sprava DNS nepouzitelna.

    Nejlepsi moznosti a administraci maji ti co jsou primo registratori. Ted casto pracuju s Wedos a u nich to dobre pouzitelne. Jen skoda, ze jsem neprisel na to jak provest ten hromadny import nastaveni...
    Luk avatar 11.7.2014 11:53 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Nepochopil jsem smysl této věty:
    Některé společnosti umožňují vedení DNS zdarma v případě, že bude u nich vedeno i DNS.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    pavlix avatar 11.7.2014 12:38 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Čtení mezi řádky říká, že se v druhé části mělo mluvit o registraci domény.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Max avatar 11.7.2014 13:12 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Přesně tak, děkuji, opraveno.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Luk avatar 11.7.2014 11:55 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Aktuálně mám většinu domén u Web4U. I když není úplně ideální, tak klikátko pro správu DNS je celkem slušné a ceny za registraci/prodlužování domén rovněž.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    11.7.2014 12:40 danaketh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    +1 a tak podobně
    11.7.2014 12:21 Olga
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    11.7.2014 12:44 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Nedávno poprvé měli nemalý výpadek komplet hostingu, ale DNS asi po celou dobu běžely ok
    A o pár týdnů poté (koncem června) měli výpadek právě DNS. Teda výpadek... mají jeden NS na wedos.net, zapomněli zaplatit doménu, té se po expiraci změnily nameservery na něco, co na všechny dotazy odpovídá A záznamem nějakého reklamního webu. A ten se potom "náhodně" zobrazoval nejenom místo webu wedosu, ale také místo webu lidí, co mají jejich NS.

    Ale prý učinili opatření, takže už by se snad nemělo stát, že se místo firemního webu zobrazí "doména je na prodej"
    Quando omni flunkus moritati
    11.7.2014 13:31 Lenny_ | skóre: 10 | blog: lenny | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?

    Pro domény/DNS preferuju subreg.cz. Rozumný rozhraní, dobrý ceny, poměrně profi support a podpora DNSSEC u všeho, kde je to možný. Případně bych taky mohl navrhnout řešení v podobě vlastního NS a slave serverů u he.net.

    Josef Kufner avatar 11.7.2014 14:08 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Před pár měsíci jsem přesunul svých pár domén na cloudns.net. Umí dynamické DNS pro libovolný počet záznamů, zdarma můžeš mít u nich 3 zóny (!) s neomezeným počtem domén v každé. Takže jako náhrada za dyndns.org je to super.

    Webové rozhraní mají velice povedené. Umí import i export zónových souborů pro Bind, sdílet zóny mezi uživatelskými účty (můžeš dát oprávnění k editaci zóny jinému uživateli) a kopírovat záznamy mezi zónami. K prémiovým účtům dostaneš i HTTP API.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    11.7.2014 15:00 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Jeden server vo firme (master). Ak je nejaka pobocka alebo ine podobne miesto, kde sa da umiestnit druhy server (alebo pouzit existujuci), tak tam dat slave. Ak nie je, tak vlastny server do hostingu.
    11.7.2014 18:13 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?

    Přesně tak.

    Mám pár domén, k nimž občas potřebuji přidat nějaký záznam. Než abych se trápil s webovými formuláři, které polovinu věcí neumí, a řešil další autentizaci, tak jsem na server, kde už něco jede, dal bind a můžu si dělat, co chci, kdy chci, jak chci.

    Řešil jsem zálohu. Registrátor ochotně nabízel hosting, zálohované servery, první i poslední. Tak já na něj, že to je všechno hezké, ale že potřebuji jen sekundár. To prý nejde. No tak když nejde, tak jsem si v jiné síti v jiném městě na jiný server, který je master pro jinou doménu, přidal definici pro slave, a je vyřešeno. Oba DNS servery se vzájemně vykrývají a všichni jsou spokojení.

    11.7.2014 16:58 Filip Jirsák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Domény registruju u Web4u a DNS servery mám momentálně u ClouDNS.net. Web4u má podle mne snadno použitelnou administraci a dobré ceny, ke ClouDNS jsem přešel z vlastního serveru, oni těch serverů mají přeci jen víc :-)
    11.7.2014 17:29 pta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Vi nekdo o ceskem DNS hostingu, ktery podporuje ANAME zaznamy ?
    pavlix avatar 11.7.2014 17:32 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Proč?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.7.2014 17:40 pta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Ja se ptal jestli tu takovy hosting je. Nevim proc bych to mel zduvodnovat.
    pavlix avatar 12.7.2014 22:41 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Nevím, proč bych se nemohl zeptat na důvod. Zda dostanu odpověď je druhá věc.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.7.2014 18:41 martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    ano
    pavlix avatar 12.7.2014 22:41 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    +1
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.7.2014 19:39 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    firemni domeny mame myslim vsechny u A24, svoje osobni mam z casti u forpsi a myslim neco u wedosu a godaddy. Ani s jednim neni problem, administrace forspi je skareda a zastarala ale funguje, wedos me prijde uz tradicne zmateny (ty jejich menu jsou proste divne) a A24 jsem snad jeste nevidel. Tak si vyber :-)
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    12.7.2014 13:10 filbar | skóre: 36 | blog: Denicek_programatora | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Ještě mi přijde jako dobré IGNUM - teda domena.cz, webxicht je sice složitějčí, ale zase se tam dá nastavit skoro všechno.
    the.max avatar 14.7.2014 00:22 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    S provozovatelem / majitelem subregu se znám už roky osobně a co vím, tak ti co mají u něho doménu i s DNS, tak nikdy nehlásili nějaký závažný problém. Docela dost se o to stará a nemá tam zaměstnané žádné tupce, dává si na to bacha, obzvlášť když se snaží pronikat i do zahraničí. Takže za mě, určitě na subreg.
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    cezz avatar 14.7.2014 13:21 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký DNS hosting?
    Ak chces mat spravu DNS nezavislu od registratora, kukni aj Amazon Route 53. Zvlast ak mas niektore z tych stranok na S3/EC2, je to pekna kombinacia. Ale rataj s tym, ze to par drobnych (cca $0.50/domena) bude stat.

    Mne osobne sa kombinacia Route 53 a S3 velmi paci pre staticky web. (aj ked verim, ze su podobne a lacnejsie riesenia)
    Computers are not intelligent. They only think they are.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.