abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    dnes 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | IT novinky

    Nejvyšší soud podpořil novináře Českého rozhlasu. Nařídil otevřít spor o uchovávání údajů o komunikaci (data retention). Uvedl, že stát odpovídá za porušení práva EU, pokud neprovede řádnou transpozici příslušné směrnice do vnitrostátního práva.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Zajímavý článek

    Minulý týden proběhl u CZ.NIC veřejný test aukcí domén. Včera bylo publikováno vyhodnocení a hlavní výstupy tohoto testu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    včera 04:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 3.5.0 svobodné implementace protokolu RDP (Remote Desktop Protocol) a RDP klienta FreeRDP. Přehled novinek v ChangeLogu. Opraveno bylo 6 bezpečnostních chyb (CVE-2024-32039, CVE-2024-32040, CVE-2024-32041, CVE-2024-32458, CVE-2024-32459 a CVE-2024-32460).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    Google Chrome 124 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 124.0.6367.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 22 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 02:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.3 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Novinkou je vlastní repozitář DietPi APT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (67%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 524 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje

    7.9.2015 20:50 | Přečteno: 4462× | plky

    Samozřejmě zcela legálně, ale vše má menší ale... Bylo nebylo...


    iPhone 5s, jak to bylo...

    Má to naprosto odborný název, říká se tomu "opakované upadnutí na zem". iPhones 5s s rozkašeným displejem, vypadlým tlačítkem, ale přecijen zcela funkční. V takovém stavu nám byl předán s tím, že můj šéf pronesl něco o nerentabilní opravě a koupě nového telefonu pro šéfa jednoho oddělení.

    S kolegou jsme trochu zagooglili a začali jsme přemýšlet, že ho za vlastní many opravíme. Kolega od toho nakonec upustil a já měl před sebou těžkou volbu. iPhone má totiž UV tvrditelným lepidlem přilepené vrchní krycí sklo na displej. Když se rozkaší sklo, tak dotyk a vše okolo funguje, není to jako s běžnými Android telefony, kterým praskne vrchní sklo, jenž dělá i dotykovou část a poté nic nefunguje.

    Opravujeme iPhone

    Rozhodl jsem se rozebrat iPhone, pomocí horkovzdušky nahřát gorila glass + displej a pomalu střepy odlepovat, následně vyčistit lihem a UV tvrditelným lepidlem přilepit nové krycí sklo (na pokladně ve firmě mají UV světlo na many, takže světlo na vytvrzení lepidla by bylo). Na internetu je spousta ukázkových videí :
    iPhone 5S screen replacement / digitizer glass and LCD reinstallation instructions
    iPhone 5 front glass replacement only
    iPhone 5S Screen Repair Replacement HD teardown Guide

    Cena takové akce je do 500,-Kč z aliexpressu. Cena v nadpisu značí, že se asi vše nezdařilo dle představ. Ano, vše šlo celkem dobře, ale zřejmě jsem nebyl dostatečně trpělivý/šetrný a u jednoho z posledních střípků jsem si štípnul roh displeje, kde jsou zrovna napojeny obvody. Už ani nemělo cenu to skládat dohromady a zkoušet funkčnost.

    oprava iPhone 5s oprava iPhone 5s oprava iPhone 5s oprava iPhone 5s oprava iPhone 5s oprava iPhone 5s oprava iPhone 5s


    Pokus druhý

    Šel jsem tedy zpět na aliexpress a jal se koupit displej + vrchní sklo, kompletní set za 700,-Kč. Nastal ovšem menší problém. Tento problém byla moje první zkušenost se ztrátou balíku Českou poštou. V Track systému byl stále na Praze120 (to je ta pošta, kde je deklarace a mohou to zadržet celníci). Toho jsem si všiml po pár týdnech a začal jsem to řešit. Mailem mi sdělili, že mám špatné info, že už druhý den po přijmutí mají balík odepsán na výstupu, ať se informuji na doručovací poště. Na doručovací poštu se mi podařilo dovolat asi po týdnu občasného zkoušení. Tam mi řekli, že to není balík, ale obálka, nicméně to tam nemají, ať zkusím poštu v místě doručení.
    V poště v místě doručení měli stejné info jako na poště Praha120. Bylo mi řečeno, že je balík ztracen, že je to mrzí, ale občas se stane, že není dobře čitelná adresa, nebo se odlepí nálepka s adresou apod. V takovém případě balík skončí někde u Brna v nějakém skladě. Pravděpodobnost ho získat je prý velmi mizivá a byla mi doporučená reklamace, kterou musí podat odesílatel (to už jsem věděl, protože než jsem začal něco řešit, tak jsem si vše vyzjistil). Zkrátím to, 50 denní ochrannou lhůtu na aliexpressu jsem projel, ale Číňani jsou v tomto ok a poslali mi many na Paypal.


    Pokus třetí

    Na aliexpressu mezitím šly ceny nahoru a displeje začaly mít ve specifikacích celkem malé rozlišení (vypadalo to na pěkný šunt). To by se mi už moc nevyplatilo, tak jsem z aukra koupil za 1500,- komplet set origo retina. Výměna se zdařila parádně.

    oprava iPhone 5s oprava iPhone 5s oprava iPhone 5s


    Pokus čtvrtý

    To už je jen takový malý úsměv, protože hned druhý den se mi telefon podařilo zablokovat. Nevím, zřejmě jsem zapomněl pin. Přes web Applu pomocí fce "Hledat iPhone" jsem odblokoval během vteřiny formou výmazu telefonu. Neměl jsem zálohu, takže veškeré instalace a nastavení od začátku.


    Konstrukce iPhone

    Konstrukce a rozebíratelnost mně velice mile překvapila. Když si vzpomenu na ty vzlyky uživatelů, jak u iPhone nejde vyměnit baterie, nejde tohle a tohle atd. Není to pravda, jde to a celkem poměrně jednoduše a vnitřek iPhone je pěkně uspořádaný a snadno rozebiratelný. Dokonce si troufnu tvrdit, že je na tom iPhone s rozebíratelností lépe, jak mnoho Android telefonů.


    Proč jsem utekl od androidu?

    Měl jsem Desire Z, od začátku líná potvora. MIUI romka to značně vylepšila, hw klávesnice parádní, ale výkon opravdu mizerný (a to jsem měl x let přetočený CPU na 1GHz). Postupně jsme do firmy nakupovali android telefony (několik typů jsem musel rootovat, protože romka od výrobce byla tristní) a přišlo mi to jako celkem tragedie. V mém platovém zařazení mám nárok na telefon do cca 6000,- z nabídky O2, protože máme přidělený nějak budget. Rozhodl jsem se raději investovat vlastní many do opravy iPhone, než abych si nechal koupit nějaký android šunt. Další věcí bylo, že už jsem měl plný zuby nepodporovaných telefonů. Kdo chce telefon s podporou (a nemít třeba děravou romku a čekat, až někdo trapným posláním sms prolomí telefon), tak má na výběr tři věci : Nexus, Xiaomi, iPhone. Vše ostatní je o věčné údržbě, řešení alternativních romek, čekání, než to někdo naportuje a odladí apod. Kombinací toho všeho mi vyšlo, že jsem zvolil správnou cestu.


    Zkušenosti s iPhone 5s

    Rozhraní je krásně plynulé, na což jsem se velmi těšil. HW klávesnice z Desire Z mi strašně chybí, stále si na dotyk nemohu zvyknout. Chybí mi na displeji informace o ztlumeném zvuku, chybí mi systray pro aplikace, třeba na androidu aplikace nagios ukazovaly krásně status pomocí barvy tučňáka, v iPhone se musím spokojit jen s občasnými událostmi. Nemohu si zvyknout na poštu, menší barevnou odlišnost (nepřijde mi to tak přehledné jako dřív u Desire Z s MIUI). Přehlednost v kalendáři mi také nepřijde nějak úžasná (můj starý android byl na tom lépe). Nahrání vlastních upozornění a vyzvánění není také úplně přívětivá věc. Na druhou stranu má iPhone pěkné vychytávky v ovládání, na uzamykací obrazovce apod. Spoustu z těchto věcí má samozřejmě i Android, ale né každý výrobce :-/.

    iPhone bude asi můj první telefon, kterému pořídím kryt (skoro stejný jako tento : UAG Navigator White). Desire Z jsem nosil po kapsách, což s iPhone dělám také, ale bojím se pádu, protože iPhone jednou padne a sklo praskne. Znám lidi z okolí, jeden pád a ko. Hliníkové šasi je pěkné, ale tolik nepruží, takže pády se zkroutí a displej odstává apod. Samozřejmě s ním neplánuji házet, ale můj Desire Z mi za ty 4 roky padnul na beton 2x. Prostě se stane.


    Závěr

    Mno, zatím tedy spokojenost, navíc se nám ve firmě vynořil iPhone 4s, který bude vyřazen a snesl by výměnu displeje + baterie = celkem 1500,-Kč. Ač je to stařík bez LTE, tak na něj stále chodí aktualizace a bude podporovat i iOS9 + se svižností zatím problémy nemá, takže přemýšlím, že taktéž opravím a někoho z rodiny obdaruji.

    A do čeho bych šel, kdybych měl skutečně na výběr? Šel bych do Androidu s HW klávesnicí. Kdybych netoužil po HW klávesnici, tak bych asi začal skutečně porovnávat iPhone s nějakým Android Phone, ale asi by to skončilo taktéž androidem. Docela se mi na androidu např. hodila lokální konzole (možnost diagnostikovat routování, dns apod. pěkně z cmd)

           

    Hodnocení: 60 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    7.9.2015 21:05 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    +1 za Apple

    Imho ale nema smysl venovat tolik casu a bastleni telefonu za par tisicovek.
    8.9.2015 07:11 Matlák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    On nový iPhone 5S stojí teď klidně desítku i víc. Ani z druhé ruky moc pod 10k není. Navíc si autor určitě užil ten skvělý pocit, pro který stojí za to bastlit - oživil to a začlo to fungovat :-)
    Max avatar 8.9.2015 07:33 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    To na obrázku je 16GiB verze, takže se pohybujeme na cenové relaci 10kkč.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    7.9.2015 22:38 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    tych zariadeni s dlhsou podporou je viac.

    posledne vyndousfouny vyzeraju ze by mohli este nejaku dobu byt podporovane (asi sa MS prebudil po tej facke co mu uzivatelia dali po odpisani WP7)..

    popripade BlackBerry...
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    Max avatar 7.9.2015 23:19 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Tím MS si nejsem zas tak moc jistý, zatím to sice vypadá dobře, ale těžko říci. Na iOS vychází aktualizace každou chvíli. Na MIUI ještě častěji, Nexus už je na tom hůř. Každopádně WP mi nevyhovuje, přijde mi to silně nepřehledné a neergonomické + šíleně dlouhé animace (asi aby eliminovali cukání, nebo nevím).
    BlackBerry znám jen od pár lidí a nevypadají moc nabušeně. Přecijen Android, nebo iPhone mají tunu aplikací, her a všeho. Ano, občas si rád zahraju šachy, nebo Escape from Room apod.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    8.9.2015 12:00 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    BlackBerry znám jen od pár lidí a nevypadají moc nabušeně. Přecijen Android, nebo iPhone mají tunu aplikací, her a všeho. Ano, občas si rád zahraju šachy, nebo Escape from Room apod.
    Na BB behaji Android aplikace naprosto bezproblemove (osobni zkusenost). Jediny problem muze nastat na BB s mensim displejem, kde nektere Android aplikace nepocitaji s tak malou uhloprickou (cti "neumi setrit mistem a maji spatne UX") a pouzivani je nepohodlne.
    8.9.2015 14:02 tom62 | skóre: 14 | blog: tom62 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Bezproblémově možná ano, ale na Q10 mi jejich odezva přišla srovnatelná s těmi úplně nejlevnějšími několik let starými Android telefony, takže v praxi mi to přišlo nepoužitelné. Navíc takové věci jako kalendář se v BB těžko nahrazují.
    8.9.2015 14:29 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Z me zkusenosti se odezva dost ruzni a predevsim zalezi jak je aplikace napsana. Spatna zprava je, ze psat kvalitni (z pohledu odezvy) aplikace pro Android jde tezko, takze tech pomalych lze nalezt vyrazne vice. Je vsak faktem, ze BB je citlivejsi na tuto kvalitu nez Android telefony.

    Ohledne nahrazovani built-in aplikaci souhlasim - na druhou stranu vetsinou lide chteji pridavat, nikoliv nahrazovat, protoze nahrazovani miri smerem "chci vlastne uplne jinou platformu nez jsem si vybral".
    8.9.2015 14:59 tom62 | skóre: 14 | blog: tom62 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Nešlo mi ani tak o to kalendář nahradit (ve smyslu odstranit vestavěný a nainstalovat jiný). Líbí se mi pro Android např. Business Calendar. Na Androidu si můžu dát na plochu widget s nadcházejícími událostmi (takže mám vždy přehled), na BB tato možnost není (vestavěný kalendář něco podobného umí, pokud běží, ale zase mi v něm mnoho věcí chybělo). E-mailový klient (už si nepamatuji jaký) zase nezobrazoval správně upozornění na nové zprávy. Prostě ten běh aplikací pro Android má jistá omezení. Ale máte pravdu, po několika týdnech používání Q10 jsem došel k tomu, že mi vlastně bude vyhovovat úplně jiná platforma a vrátil jsem se k Androidu.
    Rezza avatar 9.9.2015 18:18 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    V poslednich aktualizacich uz jde odzoomovat ci zobdelnikovat.
    Rezza avatar 9.9.2015 18:25 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Tak to te mozna potesi, ze BB prechazi na Android. Me to bohuzel mrzi, protoze proste produktivitu BB10 nejde nahradit ani plnyma kapsama iPhonu a Androidu :(. A ty Angry Birds si tam clovek taky zahraje :). A vypada to, ze pujdou do celkem stock Androidu (proc proboha porad jsou ty tri tlacitka pod displejem, kdyz vsechno z toho jde udelat jednim swipe palcem!) s par aplikacema, ktere udelaji trosku BB like prostredi (jako Hub a BBM). Osobne uz mam druhy Passport, to je genialni zarizeni. Ted jsem presel na stribrny, stary jsem znicil odlakovacem na nehty a vymena displeje a klavesnice byla jeste draha - dily jeste nepadly.
    8.9.2015 07:46 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    mne sa pacia udavane udaje o vydrzi a celkom aj ceny

    vie niekde kde je realita? telefon pouzivam zriedka, najcastejsie (tak hodinu denne) na pocuvanie hudby. nokia e52 vydrzi tyzden aj po 5 rokoch. potom vyzadujem offline gps, wifi by bolo strasne fajn a hw numpad uplne blaho.
    Bystroushaak avatar 8.9.2015 10:42 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Přílohy:
    Taky jsem nedávno měnil zadní kameru, která je bohužel přidělaná tak blbě, že je to jedna z posledních věcí, ke kterým se dá dostat. Výměna oné „nevyměnitelné“ baterie je oproti tomu docela sranda, kde stačí odšroubovat pár šroubků a je to.
    8.9.2015 17:13 hulk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    fuj, těch papírových kapesníčků..
    8.9.2015 12:30 prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Max avatar 8.9.2015 13:37 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Na 99% ne. Takže až přijde BSOD, aspoň vím, odkud vítr vane. Pokud do dvou let nepřijde, prohlásím to za fake :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Max avatar 2.9.2016 00:37 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Tak to bude rok a zatím bez BSOD. Nicméně na displeji mám dva malé světlé fleky. Nevím ovšem, zda tam už nebyly předtím (jsou vidět jen při určitém pozadí, které na mém telefonu moc často nebývá). Nemohu tedy 100% potvrdit, že to za tu dobu vzniklo :-/.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    8.9.2015 22:42 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Hehe to by se v magicianu nestalo :-D.
    Grunt avatar 8.9.2015 21:30 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Heh. Pamatuje ještě někdo ALFInu? To si dostal v jednom paklu všechny díly(vč elektronické desky), šroubovák, klíč a návod k sestavení a pokud si chtěl finální produkt, musel sis ho na stole doma sešrubovat. Si mi vnuknul s tímhle takový nápad. Na jednu stranu naprd že než se člověk dostal k finálnímu produktu tak to vyžadovalo ještě nějakou chvilku navíc ale zas si to aspoň procvičil a výměna pokažené součástky už potom nebyla takový problém. Bylo by zajímavé mít i takový telefon. Zvlášť když za něj jeden uvalí víc než 10k.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    8.9.2015 21:42 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Grunt avatar 8.9.2015 22:05 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Pěkné. A kde to ná šroubovák?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    8.9.2015 22:25 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Zatim neni Ara vydany, takze zatim neni. Ale po vydani se urcite objevi modul podobny sroubovaku ze SwissCard Lite nebo Quattro ;-)
    Grunt avatar 8.9.2015 22:30 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    No já jen že s těma modulama bez šroubků to musí být docela prdel když to spadne na zem a rozfláká na jednotlivé moduly.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    8.9.2015 22:34 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    O Ara skoro nic nevim, ale podle videi a ruznych testu, ktere jsem videl a cetl vydrzi Ara hodne a moduly nevyleti ani se jen tak nerozflakaji.
    8.9.2015 22:52 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Já u tohodle nechápu, proč to musej elektromagneticky zamykat, na to by krásně stačilo nějaký manuální zacvakávadlo. V deluxe verzi klidně i elektrickej "eject", ale kontinuální lock? To i blbá CDROMka lze odemknout ručně (po elektrickým zasunutí).

    Ale pokud ho nezrušej, tak do něj asi půjdu, ale ještě by to chtělo nějakej GPIO modul.
    8.9.2015 22:58 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Ale pokud ho nezrušej, tak do něj asi půjdu, ale ještě by to chtělo nějakej GPIO modul.
    Myslim, ze Ara projekt Google nezrusi a skutecne pristi rok vyda. Kazdopadne jsem 100% presvedceny, ze hodne lidi bude chtit GPIO modul pro Ara (jinymi slovy bude zajem o mobilni RasPi) a tento se velice rychle objevi na trhu (bude to vlastne pouze radic a to ani ne prilis slozity).
    8.9.2015 23:21 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Jj to bych mohl opustil pomalej magician.
    8.9.2015 22:48 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Tak aspoň si uživatel procvičí tiling :-D.
    Bedňa avatar 8.9.2015 22:11 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Maxi až pôjdeš náhodou cez Slovensko a uvidíš tento nápis ja ti predvediem ako ti Desire Z nebude lágovať. No a na Nexus s Ephoria OS som mal záplaty skôr ako vyšli tie od Google, hoci ich už mali hotové a až po týždni ich uvoľnili, chápem veľká firma si dáva čas na testovanie.

    Keď o píšeš mám chuť za tebou prísť a ukázať ti že aký potenciál majú alternatívne ROMky a na iPhone by sa ani nepozrel. Nehovoriac o možnostiach nastavení, keď aj ja slepý dokážem mať na displeji 56 ikon s čitateľným písmom.

    Až to lágne darujem ti ladvinu.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Max avatar 8.9.2015 22:31 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Silnější slova se těžko někde najdou ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Bedňa avatar 8.9.2015 22:46 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Čo ma fakt baví je flashovanie ROMiek do telefónov a že som ich dokázal za deň vymeniť aj niekoľko. Brandované ROM sú úplne to najväčšie zlo, dnes majú bežne 1GB, zato taká ROM bez špionáže má aj dnes 50-60MB a flash je otázkou chvíľky. Keď si tam nahodíš F-Droid a nenaťaháš nič od NSA ti garantujem že pôjdeš do kolien ako to bude valiť.

    Neviem ako ti to dokázať, keď si to neodskúšaš, na IRC a Jabbery som každý deň tak až chceš o tom pokecať a skúsiť niečo, nieje problém.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    8.9.2015 22:47 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    ad to sklo: To ti to přejel parní válec ne? :-D Když jsem chtěl jednou z rozbitýho LCD z nokie (takže ne víc než 320x240) vybrakovat polarizér, tak jsem to musel hooodně namáhat, aby to prasklo.

    technická: Jestli je to sklo jen ochranný a takhle ruplo, nebylo by efektivnější tam dát nějakej pružnej plast?
    Grunt avatar 8.9.2015 22:55 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    No IMHO to bude něco na bázi polymetylakrylátu, jeneže ten se taky láme a štípe. Jestli znáš něco lepšího, sem s tim.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    8.9.2015 23:04 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Jestli znáš něco lepšího, sem s tim.
    Amarouny :-D (nebo něco s podobnou pružností :-D)
    Max avatar 9.9.2015 07:30 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Mně ne, původnímu majiteli opakovaně vypadl, asi na beton/silnici. Mělo by to být Gorilla Glass.
    Jinak u telefonu potřebuješ jistou pružnost i tvrdost. Tvrdost právě proti poškrábání. Dále nevím, jak je na tom plast s povrchovými úpravami (zda třeba po něm prst tak dobře klouže jako po skle - to je třeba důvod, proč lidi si na telefony kupují ochranné sklo a né folii, ale chápu, že toto není přirovnání).
    Ve finále tedy potřebuješ extrémně tvrdé a pružné sklo a to jaksi nejde moc dohromady :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    9.9.2015 19:58 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Holt na vnořený LCD do těla mobilu nic nemá :-D. Tak se růžek uštípne těžko.
    Max avatar 9.9.2015 21:02 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Záleží na těle. Podle mně je iPhone v nevýhodě kvůli tomu hliníku. Je to vidět na iPhonech, co spadly, nebo ty, co jsou nějak namáhány. Hliníkové tělo je zkrouceno a to pak tlačí na displej. Uložení je sklo-hliník bez gumiček a dalších věcí, co by trochu odstínilo nějaké rázy, či vůle.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    8.9.2015 23:02 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Když si vzpomenu na ty vzlyky uživatelů, jak u iPhone nejde vyměnit baterie, nejde tohle a tohle atd.
    Tak průměrný uživatelé iPhonu si nebudou montovat přídavnej acupack nebo hackovat nabíjecí čip :-D.
    Rezza avatar 9.9.2015 18:21 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iPhone 5s za 2000,-Kč - výměna skla/displeje
    Ali je zajimave misto - naposledy jsem menil displej na BB Z10. Ten clovek si nejdriv koupil jen sklicko a pokus o odtentovani a pritentovani jsem rovnou vzdal. Uz jen kvuli tomu, ze jsem za nejake tri kila objednal displej i s celym rameckem (ktery mel trosku nalomeny), strevama. A vymena byla na pet minut. Z10 je moc pekne udelana a pekne se rozebira (i pokud se meni jen displej). Ale proste jak muze za 3 kila se vsim z Ciny prijit vec, na ktere je napsane Made in Mexico a jeste nedavno se na ceskem BB shopu prodavalo za 6k :))).

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.