abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    21.4. 19:11 | Komunita

    Thunderbird 128, příští major verze naplánovaná na červenec, přijde s nativní podporou Exchange napsanou v Rustu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    21.4. 04:44 | Komunita

    Byly vyhlášeny výsledky letošní volby vedoucího projektu Debian (DPL, Wikipedie). Novým vedoucím je Andreas Tille.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    21.4. 00:11 | Nová verze

    Po osmi měsících vývoje byla vydána nová verze 0.12.0 programovacího jazyka Zig (GitHub, Wikipedie). Přispělo 268 vývojářů. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    20.4. 23:55 | Pozvánky

    Poslední měsíc byl plný zajímavých akcí, o kterých Vám bastlíři z projektu MacGyver mohou povědět, protože se na ně sami vydali. Kde všude byli, ptáte se? Objevili se na Installfestu, Arduino Day, Hackaday Europe a tajném srazu bastlířů z Twitteru. A z každé akce pro vás mají zajímavé poznatky.

    … více »
    bkralik | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 670 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    MIG Alley is the name given by U.S. Air Force pilots to the northwestern portion of North Korea "MIG Alley" is the name given by U.S. Air Force pilots to the northwestern portion of North Korea, where the Yalu River empties into the Yellow Sea. During the Korean War, it was the site of numerous dogfights between U.S. fighter jets and those of the Communist forces, particularly the Soviet Union. The North American F-86 Sabre and the Soviet-built Mikoyan-Gurevich MiG-15 were the aircraft used throughout most of the conflict, with the area's nickname derived from the latter. Because it was the site of the first large-scale jet-vs-jet air battles, MIG Alley is considered the birthplace of jet fighter combat.
    Aktuální zápisy

    Jak jsem zastrašil svého Acera.

    22.2.2011 12:20 | Přečteno: 2023× | Sranda | poslední úprava: 30.4.2012 15:43

    Než mě začnete lynčovat "co jsem si to koupil", vězte, že jsem byl plně při smyslech a poměr cena:výkon byl pro mě prostě neodolatelný. S HW notebooku jsem již řešil pár problémů, hlavně co se podpory v Linuxu týče, nicméně žádný se nevyřešil jako ten s "nemožností vypnutí wifi", tedy zastrašením.

    Nevím, zda je tomu na všech Acerech ale na tom mém se zapíná a vypíná wifi kombinací fn + 2xF3 a bluetooth kombinací fn + 1xF3. Zvykem bylo, že tento stav trval většinou jen do prvního uspání a od následného probuzení jakákoli kombinace fn + F3 zapínala a vypínala pouze wifi. Co na tom, bluetooth jsem potřeboval jen opravdu vyjímečně a když bylo potřeba a nešlo ho zapnout, stačilo zrestartovat a zase to na chvíli šlo. Hloupé ale dá se s tím smířit.

    Nedávno však došlo k jiné situaci. Wifi, která se automaticky při bootu počítače zapíná, náhle nešla vypnout. Jakékoli jiné kombinace fn + F(cokoli) stále fungovaly, i F3 jako taková fungovala ale jejich kombinace nedělala nic. S určitostí stejnou asi jako že umřu v 99 letech neštastný z toho, že se nedožiju stovky, to svádím na LiveCD Fedory s Gnome-shellem 2.91.6. Jelikož nvidiacké ovladače mi na mém desktopu nabídly stejnou podívanou, jako špatný signál na analogové televizi, musel jsem LiveCD nabootovat na notebooku s inteláckou grafikou a přesně od té doby nešla wifi vypnout(přičemž v Gnome-shellu nefungovala vůbec).

    Jal jsem se tedy problém řešit. Nejdříve tedy restart. Nic. Potom vypnutí a zapnutí. Nic. Tak vybití baterie, kdoví, třeba to něco udělá. Bohužel nic. Vzhledem k tomu, že problém se projevoval i ve Windows 7, které jsem tam nechal "co kdyby", začínal jsem být nervózní. Poslední možností, kterou jsem mohl vyzkoušet sám, byla výměna biosu.

    Jelikož už jsem se před nějakým časem připravoval na to, že k tomu jednou dojde, napsal jsem předem i na technickou podporu, což mají uvedeno jako požadavek v příručce. Prý si mám napsat o pokyny. Napsal jsem tedy vysilující popis problému, i s postupem jak ho plánuji řešit a požádal technickou podporu o vyjádření, či instrukce, jak se psalo v příručce. Bohužel se mi nepodařilo mou žádost dohledat, jejich vyhledáváč umí hledat asi jako MS Live Search a já si kopii neuložil. Nicméně odpověd experta technické podpory byla "opravdu ale opravdu nečekaná :D". Mohu i citovat, toto jsem si už pro případ reklamace uložil.

    Information To Customer:
    Dobry den,
    
    podporu pro systemy Linux bohuzel neposkytujeme. BIOS je mozne updatovat z prostredi windows.
    
    S pozdravem/Best Regards
    
    ******* Urbanek

    A pak se mám divit, že lidé radši nečtou licenční podmínky a příručky. Že podporu linuxovým systémům neposkytují, jsem si domyslel, už když jsem notebook vybíral a že flashnout bios můžu z Windows, to ví kdejaký desetiletý nadšenec. No nic, hlavně že mám to vyjádření technické podpory, co po mě chtěli v příručce. Aspoň nějaká páka, když už by došlo na reklamační řízení.

    Vzhledem k tomu, že jsem se obával situace, kdy servis Aceru v rámci úspor zamítne reklamaci proto, že jsem si dovolil používat necertifikovaný operační systém, rozhodl jsem se po sobě zamést stopy. Windows jsem obnovil do továrního nastavení, smazal jsem z nich linuxové oddíly a pak už jsem nenabootoval. No ještě aby, vždyt jsem smazal konfigurační soubory Grubu. Rychle jsem tam nějaký ten Linux vrazil abych aspoň nabootoval a začal přemýšlet co dál.

    Řešení je zřejmé. Obnovit zavaděč Windows. Tento plán má však jednu vadu na kráse. Acer nedodává k notebookům(a počítačům?) instalační DVD Windows. Pokud nepotřebujete obnovit zavaděč, je to velmi praktické. Rozbitý systém si mohu kdykoli obnovit z HDD bez potřeby šaškovat s nějakým DVD. Nevýhodou je obrovské množství zbytečného softwaru, který musím zdlouhavě odinstalovávat(viva správcům balíčků) a nemožnost efektivně editovat rozložení oddílů.

    Windows samozřejmě dokáží editovat diskové oddíly, nicméně zmenšit systémový oddíl běžících Windows už taková sranda není. Windows dokáží oddíl zmenšit jen po poslední soubor na disku. Kdysi jsem to zkusil v defaultních Windows, tedy v těch přecpaných vším tím OEM balastem. Systémový oddíl tehdy zabíral celý disk (když pominu oddíl se zálohou). Podařilo se mi systémový oddíl zmenšit na 320 GB ale to zrovna moc efektivně nevypadalo. Přecijen, systém o velikosti 20 GB (jestli vůbec) mít na 320GB oddílu a datový oddíl mít na tom zbytku, to je vážně hnus. Nu stačilo obětovat 3 hodiny vykopávání balastu, poté pro jistotu defragmentace a při druhém zmenšení jsem se dostal na 130GB. No a na 50GB jsem to dostal pomocí LiveCD Linuxu :D.

    Zpět k problému se zavaděčem. Jelikož nejsem pirát a krom tohoto notebooku už doma žádné Windowsové počítače nemáme, nastalo mi malé dilema. Od všech pirátů v okolí jsem se dávno distancoval a člověk na kterého jsem spoléhal, že si něco ukradl, mě také zklamal. Takže jsem to musel ukrást sám. Nakonec jsem během dne stáhnul instalátor Windows7 dvakrát. První nešel vypálit a druhý nešel nabootovat. Windows mi prostě nejsou souzeny.

    V tu chvíli už mi došla trpělivost. Ten bios flashnu ať to vyjde nebo ne ať si pak servis vymýšlí co chce. Napůl naštvaně a napůl odhodlaně jsem sednul k notebooku, v rukou jsem třímal USB klíčenku ostře nabitou nejnovějším biosem, střelhbitě jsem ji zasunul do USB portu a s drsným výrazem ve tváři ji otevřel(přeci nebudu mít zapnutý autorun, copak sem blázen?).

    Má nejdivočejší teorie říká, že mě zřejmě Acer sledoval webkamerou, protože když jsem naposledy zkusmo vypnul wifi, jako zázrakem se to povedlo. Z restartoval jsem abych se ujistil i v Linuxu. No opravdu to šlapalo, i bluetooth zase šlo zapnout. Notebook jsem úplně vypnul a zase zapnul a stále to šlo, úžasné. Ale už bylo moc pozdě, neukecal to, stejně sem ten bios flashnul, už kvůli monitoru baterie. Naštěstí k žádnému selhání nedošlo a notebook zase šlape jak hodinky a ještě líp.

    Věrně sloužil a snad bude sloužit i nadále ale je mu teprv půl roku a stále může dostát pověsti svého tvůrce. No uvidíme, snad to nebude tak horké. A těm co to dočetli až do konce děkuji, že takhle zaspamuju jsem netušil.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    22.2.2011 12:45 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    Pokud byl problem v systemech na sobe nezavislych, videl bych problem spise v HW.
    Max avatar 22.2.2011 14:28 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    Pokud jde o to změnšování partition a ntfs ve windows, tak opravdu jde jen po poslední soubor. Ten se ovšem jednoduše detekuje. Stačí si nainstalovat jakýkoliv trochu normální defragmentovací program, jako např. defraggler a ten hned ukáže, co tam visí. Většinou se ovšem jedná o soubory obnovení systému.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    tomboytom-deviant avatar 22.2.2011 14:48 tomboytom-deviant | skóre: 7 | blog: lojdovo | .com
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    Při změnšování oddílu doporučuji dočasně vypnout Nástroj pro obnovení systému, pagefile a hybersys file a potom provést defragmentaci a podle potřeby zmíněné funkce zase zapnout. Jak na to je popsáno v how-to na stránkách projektu MyDefrag v kategori FAQ.
    AsciiWolf avatar 22.2.2011 15:16 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.

    Zdravím,

    Když jsem naposledy FLASHoval BIOS u svého Aceru, vytvořil jsem si na to speciální Live CD, založené na Windows PE (utility pro vytvoření CD jsou zdarma ke stáhnutí z webu MS), do nějž jsem integroval tu Acerovskou utilitku pro FLASH BIOSu.

    Poté již stačilo systém vypálit na CD, nabootovat z něj (napsal jsem si script, který po nabootování přímo spustil tu utilitu), připojit FLASHku, v menu té utility zvolit soubor s BIOSem na FLASHce a kliknout na "FLASH".

    Jelikož ISO obraz tohoto CD měl pár desítek MB, plánoval jsem jej uveřejnit na webu, ale jelikož jsem si myslel, že by to stejně nikdo nevyužil, nakonec z toho sešlo... :-)

    gtz avatar 22.2.2011 15:54 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    Live CD, založené na Windows PE
    bartPE popř. upravené UBCD4WIN to umí také. Možná (musím se kouknout) zda HIRENS.bootCD to nemá také. Ale myslím, že v klidu by stačilo mít WINFLASH někde na disku včetně nového BIOSu nabootovat Hirens do módu MINI-XP a pustit přímo ten Winflash z HDD.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    otasomil avatar 22.2.2011 16:05 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.

    Moc bych neriskoval pac flashovaci utilita casto je naprogramovana pro pouziti v OS co je v notebooku predinstalovana. V Live edicich windows asi fungovat bude, ale opravdu bych to neriskoval.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    AsciiWolf avatar 22.2.2011 16:58 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.

    Ne neumí.

    Ten Acerovský bastl vyžaduje právo na zápis do (tuším) %Windir%, což je u BartPE a podobných docela problém.

    gtz avatar 22.2.2011 18:20 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    Záleží které mini-PE, zkoušel jsem jich celkem hodně pár jsem si jich i udělal sám pro rescue případy a co vím nejlepší byl MiniPE.v2k5.09 s posledním patchem. BartPE i ostatní se dají nastavit tak, aby se dalo %Windir% připojit tam kam je potřeba. Spousta datarecovery věcí chtějí mít %WInDir% připojený tak i připojený registr, proto jsem se tomu celkem věnoval. Jak si matně vzpomínám updatoval jsem takto Bios na své MSI desce (ale s tím bylo již počítáno při buildu PE) - tedy vše systémové věci a knihovny byly integrovány do PE. I tak se PE vlezly do cca 180MB a pro testovací účely jsem dělal něco podobného pro Visty (žijící a fungující image měl cca 210MB).

    Stačí se porozhlédnout po fóech jako jsou 911.cd apod, kde je celkem hodně návodů i inspirací.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    kotyz avatar 22.2.2011 21:40 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    kdyz ja poprvy a naposledy flashoval bios na cizim aceru (sam bych si nic od nich nikdy neporidil) winflasherem ve windows, tak se to v pulce seklo a pak uz neslo z niceho nabootovat ani to flashnout znova. takze sem si musel zridit paypal ucet a nechat si z jednoho anglickyho servisu (grant bios repair) poslat novej spravne naflashovanej cip. to byly nervy ze to uz nikdy nebude fungovat a budu mit problem. nakonec sem za to jeste dostal relativne dobre zaplaceno :-D kdepak flashovat bios z windows, neni nad dosovou startovaci disketu s awdflash.exe, ta me jeste nikdy nenechala ve stychu :-D
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    23.2.2011 21:06 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    To byl ten čip vyjmutelný? Tak to byla dobrá deska :-). Určitě ho ale šlo přeprogramovat v jiném kompu.
    otasomil avatar 22.2.2011 15:41 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.

    No jako s kazdym notebookem. Widle zajebany crapwarem musi pryc.

    Takze sehnat si (newarezite pac licenci mate a potrebujete si udelat pouzitelny windows, system bezproblemu pak online aktivujete a zadat licencni cislo doporucuji pozdeji tj do 30 dnu a ne pri instalaci) install DVD windows potrebne edice + ovladace na hardware (zde bacha na notebooky sony - tato arogant firma neposkytuje technickou podporu ve forme ovladacu) je naprosta nezbytnost. Zrovnatak jako prevalcovat HDD samyma nulama, vytvorit nove a hlavne celistve tabulky oddilu. Na recovery oddil chcije pes ... neni k nicemu a navic upraveny install obsahuje onen crapware.

    Ovladace muzete ziskat i pomoci softwaru Driver Genius tato trial licence zcela staci pac jej budete potrebovat jen jednou v originalnim systemu windows.

     

    Nekdy pouhy restart notebooku nestaci k tomu, aby nejake hardwarove funkce (ty co popisujete) zacaly fungovat. Nez s tim zacne se rejpat tak vypnout, vyjmout akumulator, ponechat par minut bez aku a pak slozit, zapnout.

    U toho BIOSu mohlo i pomoci vyjmout na delsi dobu krom akumulatoru i lithiovy clanek drzici hodiny takze treba update nebyl ani potreba. Tento clanek je dostupny obvykle pod krytem RAM modulu takze neni problem bez poruseni nejakeho zarucniho stitku tento odmontovat a clanek vyjmout.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    22.2.2011 16:10 medulin | skóre: 31 | blog: medulin | ČR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    U Asus Eee PC 900A žádný windows na aktualizaci biosu není potřeba. Bios si aktualizaci sám načte z USB a nainstaluje. Ale zapínání wifi přes FN + F2 tam také nefunguje bez restartu:-(.
    otasomil avatar 22.2.2011 17:17 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.

    >> Bios si aktualizaci sám načte z USB a nainstaluje.

     

    Asus EZ Flash technologie.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    23.2.2011 20:53 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    Tohle U-Boot umí taky ;-). Jinak počátek tohodle byl už vlastně v době AMI a AWARD BIOSů někde v '93. To zda to fungovalo spolehlivě je jiná otázka :-D.
    22.2.2011 17:43 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    900A je pouze linuxová verze netbooku. Kde tam najdu Windowsy?

    PS: právě proto jsem ji kupoval...
    22.2.2011 22:01 medulin | skóre: 31 | blog: medulin | ČR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    PS: právě proto jsem ji kupoval...
    To já také :-)
    22.2.2011 17:40 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    poměr cena:výkon byl pro mě prostě neodolatelný
    Kvůli této větě jsem to dočet až do konce a co říci více? Snad jen to, že "neodolatelnost" si představuji jinak. :-)

    Kdyby tak IBM chtěla znovu vyrábět Thinkpady s 15" full hd panelem, nějakým tím Core i5, SSD diskem a 16 GiB RAM za cenu low-end Aceru - TO by bylo neodolatelné. ;-)
    the.max avatar 22.2.2011 18:38 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    ...a pak ses probudil:-D

    me by bohate stacilo, kdyby IBM zacal vyrabet notebooky s matnym 4:3 LCD, ktery je velky od kraje ke kraji vika,a ne to co delaji dneska vsichni vyrobci, kdy sice napisi ze je tam 15.4" LCD, ale do vika by se vesla i 4:3 17".
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    23.2.2011 22:26 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    Ale byl to krásný sen, ne jako ty hovadiny co se mi obvykle zdají. :-)

    BTW: taky se mi zdálo, že panty displeje už nebudou mít nikdy žádnou vůli
    otasomil avatar 23.2.2011 07:54 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.

    Oni totiz dobrovolne opustili trh. Dnes uz jim ujel vlak a tezko budou naskakovat, ale s velkou slavou vyrabi pocitace do skolek.

    a poradaji nesmyslny souteze pocitace s clovekem, kde je jasny ze v ruznych ohledech nema sanci clovek a v jinych zas pocitac.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    22.2.2011 22:28 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    Ačkoliv se to zdá podivné, občast to opravdu funguje - už několikrát se stalo, že nefunkční součáska či celé zařízení začly zničehonic fungiovat zrovna v okamžiku, kdy už jsem koupil náhradu, nebo alespoň zařízení pohrozil, že tak udělám. Bohužel plané hrozby nefungují, je třeba myslet to opravdu vážně, jinak to nezafunguje.

    A dokonce to občas funguje i mnohem spletitějšímy způsoby: Když nám kdysi začala téct vana pračky (to je, pro nepračkology, to, v čem se točí buben), náhradní díl (prý) zrovna nebyl posledních pár týdnů či měsíců k dostání a vypadalo to, že tudíž budeme muset koupit novou pračku. Pro jistotu jsme ale nechali v prodejně telefoní číslo, kdyby čirou náhodou náhradní vana přišla. V okamžiku, kdy už jsme měli vybranou novou pračku a chystali jsme se jí o víkendu koupit, zničeho nic v pátek z prodejny zavolali, že díl je skladem a že si ho můžeme vyzvednou ... Vesmír je opravdu mnohem bizarnější, než se zdá :-)
    23.2.2011 16:08 b022d
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    BIOS jsem na svém Aceru flashoval z FreeDOSu, jednoduše, svižně a pohodlně (právě kvůli podobným problémům).
    23.2.2011 20:58 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    Ono i flashování třeba v linuxu by neměl být příliš velký problém, jen by musely být známo programování chipsetu pro tento účel.
    24.2.2011 20:22 12345 | skóre: 41 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak jsem zastrašil svého Acera.
    Nedávno jsem taky potřeboval opravit Windows bootloader bez instalačního média a pomohli mi tady. Kromě návodu jsou tam ke stažení image "instalačních" DVD, ze kterých nejde Windows nainstalovat, ale opravit ano.

    A co se týče zmenšování NTFS partitions, nikdy mě nezklamal GParted z live CD Ubuntu.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.