abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Tak už mi nefňukej

    14.9.2013 12:11 | Přečteno: 1254× | poslední úprava: 14.9.2013 13:35

    Domluvil jsem se s Janou, že dáme jídlo a řeč ve městě. Jak jsme řekli, tak jsme udělali. Pak se k nám přidal její muž, a protože jsem dostal houby, včera. Láďa mi je po skupině večer přivezl, tak jsem k těm houbám dostal nápad, že Martin i Jana si zaslouží smaženici. Sedli jsme na Smíchově do rychlého a velkého auta a jeli na Barrandov. Smaženici jsem udělal, Martin si prohlížel mého iMaca, přišel na skvělý nápad, že bych mohl upgradovat na vyšší systém. Což jsem udělal.Nějak jsem si nevšiml, že vyšel nový Mountain Lion. Tedy velmi využitý večer. Smaženice prý jim chutnala, nakonec, to se ze zdvořilosti říká. Ale.„Doma jez co máš, jinde, co ti dají.” Říkala moje babička. Měla recht. Ona měla recht skoro pořád. Povídali jsme povídali, pak šli domu, děti, z nich ta starší je má kmotřenka, mají u babičky, zažívají trochu klidu.

    V blázinci předevčírem maloval pacenti ze skupin společný erb. Sice jsem u toho nebyl, ale potěšilo mě, že k erbu přidali i pravidla skupiny, tak jak je prezentuji. Malovali erb ve formě kormidla. Tak jsem toho využil, vysvětlil jsem jim, že nejsem jejich šéf, ale spíš lodivod. Oni jsou každý za sebe kapitáni svého života a já jsem jen ten, který je vede v případě, že vplouvají se svojí lodí do neznámého přístavu. To se jim docela zamlouvalo. Já jsem přesvědčený, už docela dlouho, že většina lidí si se svým životem docela umí poradit. I závislí v blázinci. Nakonec, pokud se člověk zamyslí, dokáží si tam mnozí i zařídit pohodlný život. Přes veškerou snahu týmu, aby to zas až tolik pohodlné neměli. Konečně, lidé si dokáží zařídit pohodlný život téměř kdekoliv. Mají-li zájem. A oni většinou zájem mají. On, když s e tak člověk zamyslí, tak veškerý pokrok pramení z lidské lenosti a pohodlnosti. Nebýt toho, lezeme po stromech a rozbíjíme kokosové ořechy kameny.

    Stejně jako jsem přesvědčený, že většina lidí si dokáže zařídit život podle svých představ a nikoho k tomu celkem nic moc nepotřebuje. Jako já ke svému štěstí nepotřebuji mimo jiné, celkem nic jiného, než pěkné linuxové distro, jako Debian. Nainstaloval jsem si ho dnes, hezky po kouskách. Napřed základní systém, pak xorg, potom fluxbox a pak už jen přidávám. Moc, Gwenview, VLC, VIM a další aplikace, které mi krásně slouží. Debian, podobně jako Slackware jde krásně nastavit k mé spokojenosti. Jen se musí číst. Když se čte, nic nechybí. Klávesnice je pak česká, qwerty. Což mi zcela vyhovuje. Všechno funguje, všechno jak má být. Inu klasika.

    Jo, jak se začne s příliš moderními hračkami, pak nic není jak má být. Všichni hovoří o pokroku, ale ono je to stejné jako u Linuxu. Příliš mnoho nového k ničemu dobrému nevede, leda ke zmatkům. A jak už bylo řečeno, zmatky jsou dobré pro lovce v kalných vodách, nikoliv pro spořádané lidi. Také proto se vytvářejí zákony, které vedou jen ke zmatkům, protože pak ti vládnoucí a právníci mají z těch zmatků užitek. Je-li něco nepřehledné, dá se s tím nádherně manipulovat. Manipulovat v neprospěch veřejnosti a a dá každý se vykládat libovolně a šíbři toho bez váhání využijí.

    To nemá co dělat s kapitalismem, ale s lotry, co bez váhání okradou kohokoliv jak na pravici, tak na levici. Bohužel se v jich v téhle zemi vyrojilo nějak moc. Chybí nám morálka a chybí nám chuť je kontrolovat, občas na ně vzít bič a hnát je svinským krokem. Tohle zas říkal můj nebožtík tatík, co sice neměl jako babička pořád recht, neb byl věčně nalitý, ale občas recht měl, když byl střízlivý. Míval v dobách, kdy byl mladší takové chvíle.

    Zrovna jsem na něj dnes vzpomínal. Vzpomínal, jak jsem s ním jezdíval bud na lokomotivě. Pochopitelně parní, nebo se starou škodovkou, když jezdil jako závozník. To auto vypadalo impozantně,Škoda 706 R mělo neuvěřitelný zvuk, jezdilo naložený do kopce pomalu, ale pro jedenáctiletýho až čtrnáctiletýho kluka v šedesátých letech minulého století, to byla věc. Pěkně pomalu do kopce, mraky kouře na ním, zvuk jako motorová nákladní loď. Jo jo. V tomhle směru jsem měl krásný mládí. Jako kluk na parní lokomotivě a nebo v takovýmhle autu, pak jako mladík na parníku nebo motorové nákladní lodi. Případně na nákladním člunu. Nebo za ZKMR jako na tomhle ZKMR BESKYDYJo, tomu se v mých vzpomínkách nic nevyrovná. Na Beskydech jsem byl dva roky, na Šumavě, jako kmenový loďmistr, čtyři. Ta fotka je z posledních let a zdá se že zadokolák protahuje do Ǔstí vlek složený z postrků. .

    Lidé si přejí různé věci, které jim mají zlepšit život. To je v pořádku a nemá smysl propagovat nějakou extra střídmost, když není nutná. I když by se dalo říci, že mě střídmost celkem nijak nevadí. Pro mne dobrá je a nikomu ji proti jeho vůli necpu. Kdybych si měl vybrat mezi lodní linkou na Nový Zéland a leteckou, měl dost času a peněz, vybral bych loď. A nemusela by být ani první třída a klidně bych si cestu odpracoval, jako si ji kdysi odpracovávali různí dobrodruzi. Měli to v těch dobách báječný. Chtěl do Ameriky, nastoupil na parník jako topič a už mazal. Byla to dřina, jenže v Americe řekl, bye bye a měl vystaráno.

    Dnes to asi také jde, hlavně někde v asijských zemích, kde se zřejmě moc ty byrokratické překážky nevyskytují. Inu vládnutí byrokratů, zájem intošů o obecné blaho nám bere možnosti svobody. To už tak bývá. Čím víc starostí o „blaho” národa, tím víc možnosti zmatku a chaosu. A jsme zase tam, kde jsme byli. Multikulturalisti vynakládají děsné úsilí o integraci menšin, místo toho aby nechali těmhle záležitostem jejich směr a řád, tak aby se pomalu urovnaly samy. Tedy aby si je občané zařídili sami. Vždycky se totiž najde nějaké mudrc, který si myslí, že je mnohem moudřejší, než tisícileté zkušenosti a chce všechno změnit teď hned. Podle hesla: „Hop na krávu a už je tele." Jo jo.

           

    Hodnocení: 47 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    14.9.2013 14:42 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Ten intimni zacatek jste si mohl odpustit, ale ta druha cast sedi. Na komfortni zivot plny luxusu se zvyka strasne rychle a dobre a riziko ztraty je obrovska motivace. Kdo zazije jakou svobodu a volnost davaji penize, jake pocity moci a neotresitelnosti, tim vic po nich prahne. K dosahnuti takovych cilu jsou prakticky jen dve cesty - genialita v oboru ktery lze monetizovat nebo vladnout a parazitovat na ostatnich lidech mocenskymi prostredky. Prvni varianta je mimoradne vzacna, ta druha naopak bezna a provazi nas od pocatku. Vedle hrube sily je nejefektivnejsim nastrojem manipulace. Zmanipulovany dav je jedna z nejvetsich prirodnich sil ktere znam. Metody a technologie na ovladnuti lidske mysli se za ta staleti neskutecne zdokonalily. Uz prvni hack lidskeho vedomi skrz viru a jeji systematizace v podobe nabozenstvi ukazala cestu. Ne nahodou ma k nemu blizko napriklad moderni neuromarketing.

    Komplexnost systemu a jak pisete "kaleni vody" k efektivnejsi manipulaci urcite patri. I tak primitivni metody jako umely rozklad danovych sazeb, poplatku nebo uroku "aby to nebylo tak hrozne velky cislo a ovce se zbytecne neplasili" kupodivu funguji. Me ani tak nedesi psychopati kteri vladnou, ani ti kteri vladnou tem kteri vladnou nam, ale ta vetsina ktera jejich hram podleha a ktera jim tim dava silu kterou sami nemaji.

    14.9.2013 14:44 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    s/neplasili/neplasily/
    14.9.2013 14:45 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Ten intimni zacatek jste si mohl odpustit

    Jedna z mých svobod, na kterou si nedám sáhnout, je svoboda říkat a psát, co uznám za vhodné.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.9.2013 16:25 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Nikdo Vam tu svobodu nebere, jen jsem se ozval jako ctenar nezasveceny do Vaseho soukromi a proto ze mi unikaly souvislosti. Zas tak casto sem nechodim.
    Agent avatar 14.9.2013 23:55 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    To vám nikdo nebere. Jde spíš o formu. Dát to do samostatnýho článku by bylo asi lepší. Ale je to vaše věc. Pokud ale chcete, aby to někdo čet, tak určitá z5ná vazba neni k zahození.

    "Všichni hovoří o pokroku, ale ono je to stejné jako u Linuxu. Příliš mnoho nového k ničemu dobrému nevede, leda ke zmatkům."

    Tak s tim 100pro souhlas. Nesnáším inovaci pro inovace. Mě nejvíc nasere, když něco funguje, člověk si na to zvykl i s těma chybama třeba a najednou někdo dostane pocit, že už je to dlouho nějaký stejný a že by bylo třeba změnu. Pokud něco funguje, tak se na to nemá šahat!

    Někdo vymyslí dotykáč a všichni se vopičej. Už skoro nikdo nědělá founy s HW klávesnicí. Nebo cpát Metro na desktop. To může napadnout indiota. Hlavně, že je pokrok. Na funkční věci se prostě nesahá. Anebo jen tehdy, když je novinka skutečně lepší, ale i tak bych měl mít možnost vrátit se z5.

    Kdyby někdo věděl o modernější náhradě za n900, ať dá vědět. Díky.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    AsciiWolf avatar 14.9.2013 16:11 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Me ani tak nedesi psychopati kteri vladnou, ani ti kteri vladnou tem kteri vladnou nam, ale ta vetsina ktera jejich hram podleha a ktera jim tim dava silu kterou sami nemaji.
    +1; připomíná mi to jeden citát:
    “The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”
      ~ Albert Einstein
    
    14.9.2013 16:33 rbc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Einstein ? Znam ;-) Takova symbioza mimoradne inteligence s moudrosti. To se moc casto nevidi.

    Nedavno tu probehla debata o GMO, ktera mi pripomnela jeho proroctvi ohledne zaniku civilizace po vyhynuti vcel. Nekdo to bagatelizuje existenci plodin, ktere se opyluji jinak napr. vetrem, ale imho v tom videl signal daleko sirsich souvislosti ve zmenach v prirode.

    14.9.2013 22:04 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    rozklad danovych sazeb, poplatku nebo uroku "aby to nebylo tak hrozne velky cislo a ovce se zbytecne neplasili"
    +1, rozdeleni na 1) dan 2) socialni 3) zdravotni pojisteni me vzdycky hrozne stvalo.
    Me ani tak nedesi psychopati kteri vladnou, ani ti kteri vladnou tem kteri vladnou nam, ale ta vetsina ktera jejich hram podleha a ktera jim tim dava silu kterou sami nemaji.
    +1, i blbi lidi maj volebni pravo. Je to sice lepsi nez nejak omezovat volebni pravo, ale stejne me to stve...
    14.9.2013 15:14 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Aj Mekka, má jen ten, laje-li on. Je-li, nu. I k sově dí stroj, jako Debí a Jan. Jsi z Té, i my. Pak i k vzorku, potom v luka z boků jsi. Moc k Véně vyju velice, vím a polykat s léky Věrky tý. Kápi, táhli jsme s málem. Ba, ba, JJ - by _rok_, rád tu, jémine! Tož ucha, osu mu léty kul, tur a listí o jiné té krad jsi. Mudrc.
    14.9.2013 17:58 pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    to je nádhera!

    někdo by si nedělal tolik práce a klidně by napsal "táhni zase klidně do hajzlu", ale takhle se to dá říct taky :-)

    Hlavně ty háčky nádherně matou: 'linuksové distro jako Debian' -> je-li nu. I k sově dí stroj ... kam na to člověče chodíš? :-)
    14.9.2013 18:07 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    "táhni zase klidně do hajzlu",

    tak zase vím, že jsem mezi hovadama :-) Ale dá se i říci: hovady.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.9.2013 18:34 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    To, že si vyberáš spoločnosť je znakom slobody. Využil si ju podľa Tvojej potreby.
    14.9.2013 18:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    No jasně, ty jen dokazuješ její úroveň :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.9.2013 19:34 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Jasno je do úkazu ješity. Jen ji rovnej.
    14.9.2013 21:56 hofgh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Jen Hovado píše 'hovado' po dvoutečce.
    14.9.2013 19:11 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    to je nádhera!

    někdo by si nedělal tolik práce a klidně by napsal "táhni zase klidně do hajzlu", ale takhle se to dá říct taky :-)
    Nádhera se dá říct tolik klidně. Táhni? Zase si někdo nedělal práce.
    kam na to člověče chodíš? :-)
    Kam na to? Člověče, díš? Nádherně matou hlavně zlu! Hač, aby taky ty si to takhle napsal! A to haj!

    Shovívavost, pokud jsem opomněl nějaké původní slovíčko.
    14.9.2013 19:56 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej

    To mě připomnělo:

    Rmoutím se. Cap tě
    sper. Au, Tom ctí mě.
    Směr matoucí tep.
    Super, míco, tma tě
    tasí. Mě Rom, tupce.
    Co mísa tě trupem
    a trusem, co mě tip.
    Spím. Teatr EU.com.
    Ruse, co tam? Pít mě!
    Care, pustí mě. Tmo.
    A co musíme trpět?
    Metru moc pěstí
    a maso. Tucet měr pí.
    Těm pomastí ruce,
    puse, těm rotacím.
    Měsíc mu per, tato.
    A tít poměr sumce.
    O mapě. Mstít ruce.
    Astru pět emocím
    a poser tě mít cum!

    Nalezeno 6. června 2045 v paměti notepadu vyhozeného do koše ve společenské místnosti psychiatrického oddělení

    :-D

    14.9.2013 20:28 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Mírou městet pac! ;-)
    14.9.2013 20:39 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Měrou míst cepat.
    14.9.2013 22:05 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Prosim o preklad.
    14.9.2013 22:49 alex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    ja bych rekl, ze Vin uz napovedel tim, jak objevil dalsi dve moznosti - fakt bezva zabava. :-)

    Ja uz nad tim sedim peknou chvili a nic dalsiho me nenapadlo.
    Dalibor Smolík avatar 14.9.2013 16:26 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Mám dvě poznámky: jedna je o technických novinkách - také zjišťuji, že ne každá novinka je ku prospěchu věci a jde o skutečnou novinku. A pokud je, kolik lidí ji v reálu využije. Zjišťuji, že přístroj, který je - jak říkají Američani - "heavy duty", má základní funkce, je nejpraktičtější. Zejména, když spadne do záchodu a po rozebrání zase funguje. :-)) Uznávám, že pro některé speciální případy, kterých může být méně jak 10 % se novinky hodí.
    Druhá poznámka je o politicích. Hodně lidí si spojuje pravicové myšlenky s politiky, kteří tunelují, rozkrádají, šidí níže postavené skupiny obyvatelstva apod., pravice je jen pro bohaté a podobné mýty. Vážím si člověka, který byť je třeba levicového smýšlení, ale je poctivý. Když jsem byl v létě na chalupě, povídali jsme si s bývalým starostou obce, stále přesvědčeným komunistou, za svitu svíček na terase do půl druhé v noci a byla to velmi zajímavá diskuze. Sice u toho padla láhev něčeho ostřejšího (k tomu já jsem samozřejmě nepřispěl, mně stačil pomerančový džus), ale byl to poctivý chlap, který tvrdě celý život pracoval. Vyměnili jsme si názory a všechno bylo v pohodě. On pak šel druhý den na houby, přinesl mi košík hříbků. Já jsem si do lesa netroufl.
    No a k tomu Debianu, to je opravdu vděčná distribuce. Koupil jsem nový počítač od Mironetu, instalace Debianu trvala chvilku, propojil do sítě s ostatními stroji a mohlo se začít pracovat. Trochu mě zlobí tiskárna, ale to se doladí :-).
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    14.9.2013 22:39 Karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    to ze se kamaradite s komunistama me tolik neprekvapuje. Kdyby z toho neco kaplo, tak si budete povidat do noci i s luciferem. Typicky pan Smolik.

    Dalibor Smolík avatar 15.9.2013 00:41 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Co asi může kápnout ze starého člověka. Trochu přemýšlejte, než vypustíte z huby takovou prasárnu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Agent avatar 15.9.2013 22:58 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Lepší s komunistama než s černoprdelníkama.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Dalibor Smolík avatar 16.9.2013 01:06 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    V malé vesnici o 30 číslech člověk vychází s ostatními, protože se vzájemně potřebují. Je úplně srdečně jedno, jaké politické názory ten člověk má, jde o to, jaký je: zda pomůže nebo je podrazák, udavač .. prostě je to o lidech. A říká se, že v nouzi poznáš přítele.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Agent avatar 17.9.2013 22:10 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    A tak jistě. I když ani ty vesnice už nejsou co bejvaly. Je tam spousta chalupářů, chatařů z měst, ty lidi už se mezi sebou ani neznaj. Holt ten dnešní individualismus.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Dalibor Smolík avatar 27.9.2013 12:25 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Tak tam u nás to ještě není tak zlé. Chalupářů je tam tak půl na půl a někteří jsou původní majitelé těch domů (jejich potomci), ostatní jsou tam 20 let. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    14.9.2013 18:30 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Vy jste ještě neumřel!?
    435/2001 avatar 14.9.2013 18:39 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    to je nejaké bostonské pitie čaju, zase
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    14.9.2013 18:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    hele slinta přišla komentovat pod blog a naučit se jak se blogy píšou. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    14.9.2013 20:16 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Hele, šou jak naučit se přít, bloka plamenit a stínovat blok ... seš pod koly.
    14.9.2013 20:43 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Prosim o vysvetleni nevrazivosti mezi SKK a JJ, o co jde?
    14.9.2013 20:54 w4rr10r (falešný)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    nabízel mi erotickou eskapádu, já odmítla a nemá mě rád. tečka.
    14.9.2013 20:54 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    upš, už mám v těch cizích identitách bordel, psala jsem to já - Miriam
    gtz avatar 14.9.2013 21:04 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Která Miriam?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    14.9.2013 21:31 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    a co je vám vůbec po tom!?
    14.9.2013 21:37 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    do háje, už jsem se bál, že jsem prokec, že jsem Jardík...
    14.9.2013 20:52 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    ano, váš blog se mi líbí a ráda se od vás něco přiučím (PS: píšu česky, abych si přehodila myšlení, někde jsem četla, že jiný jazyk osvobozuje člověka od zažitých vzorů chování a zrovna mně by to mohlo pomoct)
    Grunt avatar 14.9.2013 21:46 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Jo tak to je „ta slinta“?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    14.9.2013 21:52 Marčela
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Slinta jsem já!!!!!!!!
    kotyz avatar 18.9.2013 11:42 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Musí vás mít fakt ráda, když se vás drží na každym kroku a pořád má potřebu se ke všemu vyjadřovat. To už vyžaduje jistou osobní oběť. Já bych si toho skoro i považoval. Mít fanoušky je fajn :-D
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    14.9.2013 19:34 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    GTFO
    14.9.2013 20:18 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    OGTF
    14.9.2013 20:53 w4rr10r (falešný)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    *TITS or GTFO!
    14.9.2013 20:29 psisovajitelek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    ej juch!
    435/2001 avatar 14.9.2013 23:22 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Naozaj nechápem, ako niekto ako Jílek bez akýchkoľvek psychologických kompetencií, charakteru, základov slušného správania, môže vykonávať prácu terapeuta, aj keď len ako abstnujúci alkoholik laického. Je mi jasné, že tento ješitný siahodlhý blog(ktorý som mimochodom nečítala, pretože sa už iba opakuje a tie jeho samochvály ma prestali už dávno baviť) napísal, pretože chcel aby som tu "diskutovala" - aby sa potom následne mohol vyslintať. Zrejme ostal nedostatočne uspokojený po tom, ako zneužil moju prezývku na tie svoje obscénnosti. Pozoruhodné, že sa niekto toľko rokov dokáže "dobre baviť" sledovaním mojej bezvýznamnej osoby. Keby som si tak pamätala, čo som pred azda asi aj 10 rokmi tak dobre trafila, že si doteraz líže rany. Tým som debatu skončila a nemám k tomu otravnému bláznovi, posadlého nenávisťou, už čo povedať.

    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    15.9.2013 00:19 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    bez akýchkoľvek psychologických kompetencií, charakteru, základov slušného správania, môže vykonávať prácu terapeuta,
    toto je jeden z velkych omylu. Terapeut muze byt absolutni charakterova nula, ba dokonce to muze byt i velka svine (coz u Jilka vsechno odpovida) , ale presto muze jako terapeut uspokojive fungovat. Dokonce si myslim, ze pri praci s lidmi s problemy zavislosti musi takovy terapeut s temi pacienty pohrdat, tryznit je, srazet je a vubec je ruzne dusit. Nesmi mit zadny citovy vztah, nejake porozumneni, chapat jednotlivce a tak. To by ho odvadelo od te prace ty lidi zlomit, udelat z nich povolne trosky, ktere si nakonec nechaji rict a tech drog nebo alkoholu nechaji byt.

    Znam jednoho akademickeho malire, ktereho take takhle vylecili z alkoholizmu. Nevyhoda je, ze ti lide pak nepiji, ale jakoby se v nich neco zlomi, jsou to v urcitem smyslu mrtvoly s fungujici fyziologii. Jilek je nakonec take vyleceny alkoholik.
    15.9.2013 06:51 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Dokonce si myslim, ze pri praci s lidmi s problemy zavislosti musi takovy terapeut s temi pacienty pohrdat,

    Větší hovadinu si snad ani debile vymatlanej nemoh napsat. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    15.9.2013 10:42 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Musi? Nesmi? Mrtvoly? Jste si jisty s temi absolutnimi soudy? Co kdyz... prilevate jen olej do ohne?
    15.9.2013 06:53 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    "dobre baviť" sledovaním mojej bezvýznamnej osoby.

    Jo jo, vstávaje, lehaje, na nic jiného slinto nemyslím, než na tebe. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    435/2001 avatar 14.9.2013 23:32 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    posadlému...
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    xxx avatar 15.9.2013 00:00 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Á, po přečtení diskuse nutno konstatovat, že staré dobré časy jsou zpět.
    Please rise for the Futurama theme song.
    15.9.2013 00:24 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    já myslím, že jemu se po tom stýskalo nejvíc ...
    15.9.2013 00:28 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    jo to jo zvlášť když odcházel že prý se nebude stýskat. :-)))) ale jo, proč ne vždycky je dobré mít nějakého primitivního oponenta, páč do hloupých se nejlépe kope. PS: myšleno sebekriticky a sebe ironicky. :-))))
    15.9.2013 00:24 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    ááááááá dlouho to netrvalo a psychopat je z5! :-))))
    Agent avatar 15.9.2013 00:40 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Kradlousek se vrátil? To snad ... Jo ty myslíš p. Jílka? No tak každej máme něco, že jo.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    kotyz avatar 18.9.2013 11:45 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Mohly by se vrátit starý dobrý časy. Amiga by moh zase rozjet komix KERNEL ULTRAS, kralyk sepisovat hlášky, moh by se vrátit tomeš a freshmouse... :-D Ale to se asi nestane. Ale kdyby se to stalo, vrátil bych se taky, ikdyž teď mě zaměstnává spousta důležitějších a zábavnějších věcí... Chtěl bych zase ábíčko jaký tady bylo před pěti lety. To byly zlatý časy.
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Agent avatar 18.9.2013 22:20 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak už mi nefňukej
    Taky by se mohla vrátit Amiga.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.