Portál AbcLinuxu, 16. dubna 2024 19:41

o motivaci (doplněno)

23.10.2017 00:16 | Přečteno: 1578× | MeaningOfLife | poslední úprava: 13.11.2017 22:32

Občas mam i víc než pár minut čas. Když na to přijde, necháváme se v Aeru inspirovat dobrým filmem.

Onehdy to padlo na Tohle je náš svět, v originále Captain Fantastic. Fascinovalo mne, kolik toho při porovnání s naší realitou znají či "mají načtené". Stejně tak kolik balastu musí člověk v našem světě projít, aby se prokousal ke kvalitní informaci. Taky vnímam skoro ze všech stran, na co že jsou děti ještě mladé a malé. Tohle ještě budu zapracovávat ...
Každopádně už jsem chtěl po synovi, aby mi napsal, co se mu nejvíc líbí na Listině základních práv a svobod.

Ohledně motivace a přístupu k řešení životních situací mne trknul Elon Musk ve videu Elon Musk Incredible Speech - Motivational video By MulliganBrothers ... "život není jen o řešení problémů, musí zde být i věci, které vás inspirují a udivují, abyste byli rádi, že žijete."
Držím jim palce.

Do třetice ještě jedna drobnost ...
Co to jde chodíme na Deskohraní. V Tyršově domě si můžete půjčit deskové/karetní hry, vyřádit se a nakonec si je třeba i odnést. Ano máme doma už 4x Timeline a pátý bude asi nejpozděj k Vánocům. Z minulých let známe Zvířata, jsou celkem propracovaná a nápaditá. Na posledním deskohraní jsem objevil Vesmír a přijde mi jako katastrofa, na cca 20% herní kvality Zvířat. Princip her typu Mysli a spojuj je v propojování podobných "objektů". Ve Vesmíru jsou významově stejné objekty pod různými čísly a navíc je tam méně vyznamů jednotlivých prvků na rozdíl od Zvířat, takže celé je to ... naprd ...
Ptal jsem se Albi, zda to takhle myslelil vážně ...

pod dojmem pozitivní zkušenosti se hrou Zvířata jsme zakoupili také hru Vesmír - mysli a spojuj.
Bohužel jsme objevili opakované použití stejných symbolů, objektů, pod různými čísli. Např. Slunce má číslo 1, 11 a 41, Měsíc planety Země 21, 22, 27 a 28, kometa, asteroid i Polárka jsou opět pokaždé pod dvěma různými čísly.
Nechává to na nás dojem, že je to značně odfláklé, nepromyšlené, herně "ploché", nelze tolik kombinovat jako ve Zvířatech - kde například mají jednotlivé obrázky různé zařazení (studenokrevnost, žravost, létavost apod.).
Skutečně jsme si koupili to, co jste vymysleli? Nebude vám tedy vadit, když tento svůj pocit zveřejníme?
a dostal jsem v principu potěšující odpověď ...
mrzí mě, že Vás hra zklamala, bohužel u vesmírných těles nemohou být kategorie tolik variabilní jako u zvířat. I vzhledem k doporučenému věku a obtížnosti nelze zvolit tolik různých objektů na kartách jako u zvířat, ve kterých se děti lépe orientují a dělení je u nich širší.
Ještě k Vaší poznámce podotýkám, že řada her Mysli a spojuj! je pod licencí zahraničního dodavatele s podmíněným dodržením podoby a principu hry.
Samozřejmě pokud máte nějaké nápady na další objekty na karty, či jiné vylepšení, budeme rádi za odezvu, kterou můžeme při dalším dotisku projednat a výrobcem.
Váš osobní názor respektujeme a pokud máte potřebu ho zveřejnit, tomu lze těžko bránit.

Přijde mi, že zase vidím něco jako "na to jsou děti moc malé, aby to pochopily, nebudeme je zatěžovat složitostí (života)". A líbí se mi ona výzva, abych se připojil k lepší kvalitě oné hry. Na druhou stranu to asi bude dělat paseku, když nový dotisk bude jiný.

Měl jsem tohle rozepsané nebo rozmyšlené a i pod dojmem voleb jsem to zveřejnil. Nechceme nikoho zatěžovat přemýšlením a divíme se, jak se lidi stavějí ke své budoucnosti ...

A ještě jedna citace z elonx.cz ...
[Interplanetary Transport System] bude opravdovým zlomem. Falcon 9 je spíše evolučním krokem – znovupoužitelná raketa, která sníží cenu dopravy nákladu do vesmíru třeba na desetinu oproti ULA nebo Rusům nebo Číně. Ale my chceme dosáhnout stonásobného snížení ceny. A to je cílem marsovské rakety. Ta bude revoluční.
Jakmile ji uvedeme do provozu, všechny ostatní rakety budou zastaralé (smích). […] Opravdu jsme změnili celé odvětví a konkurence to začíná pociťovat. Je docela zábavné to sledovat. […] Když jsme vyrobili Falcon 1, říkali, že nikdy nevyrobíme raketu kategorie EELV. Tak jsme vyrobili Falcon 9 a začali s ním létat. Pak říkali, že se nám nikdy nepodaří raketu znovu použít, nebo že nedoletíme k ISS. Člověk je časem přestane poslouchat. […] Ostatní velcí konkurenti se nám vysmívali. Nejdříve nás ignorovali, pak proti nám bojovali a pak zjistili, že ve férovém souboji nemají šanci vyhrát, protože jsme byli úspěšní a byli jsme dvakrát, třikrát nebo i pětkrát levnější než oni. Takže to nebyl vyrovnaný souboj. A tak se nás snažili zničit politickou cestou nebo dalšími způsoby. A pak si postupně uvědomili, že musejí dělat to, co děláme my.
Takže začali oznamovat, že vyvinou znovupoužitelné rakety – budou zachraňovat motory nebo celé stupně – nebo že jejich rakety aspoň zlevní, aby byli konkurenceschopní. Kdyby nebylo tlaku ze strany SpaceX, tak ULA by v životě neuvažovala o nákupu motorů od Blue Originu. Stejně tak by Francouzi takhle rychle nenahrazovali Ariane 5 novou Ariane 6. Opravdu měníme svět. Rusové tvrdí, že pracují na raketě, která bude konkurovat SpaceX, což mi přijde vtipné (smích), protože na Angaře pracují už 22 let a letěla jednou. A najednou mají přijít s levnou variantou.
       

Hodnocení: 40 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (1) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

23.10.2017 02:12 Kim Ir Sen
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Odporucam film Propaganda!
vencour avatar 23.10.2017 15:54 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Ok, dokážete to shrnout dejme tomu ve třech větách, proč zrovna tohle mám vidět?
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
27.10.2017 11:18 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Funkční odkaz je tady: Propaganda - cz

Ale to je jen taková povrchní satira, kde řada věcí chybí. Jinak Amíci natáčeli to "přistání na Měsíci" 1969 v Arizoně na polygonu, kde byl už dávno připraven přesný model povrchu 1:1 ... Making the moon: the practice crater fields
vencour avatar 27.10.2017 14:21 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Chcete tím říct, že i Elon Musk je podvodník a nikam nelítá a na Mars živého člověka během 10 let nedostane?
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
27.10.2017 16:40 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
No nejspíš je to obdobný podvodník, jako ten esesák von Braun. Wernher von Braun tells the story of Apollo 11: "Footprints on the Moon" - 1969
Fluttershy, yay! avatar 27.10.2017 17:18 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Už zase? Ô_o
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
27.10.2017 19:10 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Telemetrie ze všech letů takzvaného "Apolla" na Měsíc je fuč, NASA nedostala za Van Allenovy pásy ještě ani opici nebo aspoň červa a pan Musk už tu bude bájit něco o Marsu. Jen plete lidem hlavy, úplně stejně jako esesák von Braun. To je realita. Aron Ranen about lost telemetry Apollo on CNN
Fluttershy, yay! avatar 27.10.2017 20:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
27.10.2017 21:34 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
No Sára zase matlá vše dohromady, typická práce západních umělců.
vencour avatar 27.10.2017 21:13 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
To, že něčemu nerozumíte, nemusí nutně znamenat, že je to špatně.
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
27.10.2017 21:38 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
No ti podvodníci mají vždy tisíce výmluv, ale telemetrie prostě neexistuje.
27.10.2017 21:57 Ivorne | blog: Ivorne
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Miluju jak ke každému svému příspěvku dáš odkaz, který naprosto očividně mluví proti tvojí interpretaci jeho nadpisu. Tak za prvé tenhle konkrétní odkaz vede k videu, kde moderátor naprosto zesměšní tu konspirační teorii, takže to není moc dobrý zdroj k přesvědčení dalších lidí o tom, že je to pravda.

Za druhé kdyby to byla konspirační teorie, tak by přece mohli vyrobit uměle tu telemetrii. Když údajně utratili milióny dolarů na vytvoření falešných záběrů z měsíce, tak by pro ně neměl být problém prostě vzít telemetrii z testování letových systémů Apolla, dát tam třeba trochu šum a prohlásit to za reálnou telemetrii.
27.10.2017 22:39 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Tam přece nemůže být šum, to musí ladit s veškerou jejich filmařinou a technickou dokumentací. To by byla spousta práce, než by to ti podvodníci řádně našvindlovali. No tak tvrdí, že to ztratili. Ale nevím, jak se jim může ztratit celá jedna místnost plná pásek ze šesti Apollo misí.
vencour avatar 27.10.2017 23:01 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Vy asi neznáte bordel v nějaké korporaci, co? :-) Že se tak divíte.
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
28.10.2017 08:43 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Pokud se "přistání na Měsíci" natáčí na polygonu v Arizoně, není nic zvláštního na tom, že ty pásky chybí.
28.10.2017 10:16 Ivorne | blog: Ivorne
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Aha, tak jak to může být argument pro tvojí konspirační teorii, když na tom není nic zvláštního? A co ten můj argument s tím, že mohli použít telemetrii z testů, to jsi náhodou přehlídl? Já se ani nedivím - jestli téhle teorii věříš, tak musíš mít mimořádnou dovednost ignorovat logiku.

Ale vlastně ti ani nevěřím, že nevěříš v přistání na měsíc. Já si spíš myslím, že jenom chceš, aby tě lidi poslouchali a je ti jedno, co budeš říkat. Tak tohle téma používáš jenom k tomu, aby sis otestoval, co všechno můžeš lidem nakecat.
28.10.2017 10:26 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
To je bohužel jen holá realita. Mainstream média sice přiznávají, že se něco poztrácelo, ale trochu opomíjejí upozornit na skutečnost, že se "ztratily a přemazaly" pásky nejen z toho slavného prvního přistání, ale celý program Apollo komplet... Ono nějak povrchně zfalšovat se dá cokoliv, ale aby se v tom už nikdo nešťoural, je nejjistější to všechno prostě "omylem přepsat" nebo "poztrácet". V NASA se ztratily nahrávky Armstrongova přistání na Měsíci
28.10.2017 11:32 Ivorne | blog: Ivorne
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Neslyšel jsi toho člověka na tom odkazu, co jsi posílal, jak říkal, že i kdyby ty data byly, tak by to stejně nikdo nerozkódoval, protože ty počítače, na kterých se to vyčítalo už stejně nefungují? Vzhledem k tomu, že jsi na webu o linuxu bych čekal, že si dokážeš představit, co to znamená mít haldu binárních dat bez představy o tom, jak je dekódovat.
28.10.2017 12:27 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
To je zase jen švindlování NASA s bezvýznamnými detaily. Snad k tomu existuje nějaká technická dokumentace.
28.11.2017 12:02 kapo | skóre: 15 | blog: runtime
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Tak hodne stesti s tim vsim falsovanim...

https://www.flickr.com/photos/projectapolloarchive/albums
Why make things difficult, when it is possible to make them cryptic... - Aksel Peter Jorgensen
27.10.2017 16:12 Ivorne | blog: Ivorne
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Pár hektarů plochy s dírama v zemi není přesný model povrchu měsíce 1:1.
27.10.2017 16:29 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
To je pravda. Do posledního kamínku to neodpovídalo a někde i prorůstala tráva, což se na Měsíci neděje. When We Blew Up Arizona to Simulate the Moon
28.10.2017 10:25 Ivorne | blog: Ivorne
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Ono to neodpovídá skoro vůbec. Maximálně ty větší díry mají stejné rozmístění, jako pár kráterů na měsíci. A tím ta podobnost končí. Ona i ta tráva by byla celkem problém při falsifikování záběrů z měsíce, ne snad? To ani nemusím mluvit o tom, že hlína má jinou barvy a texturu a kamínky mají jinou velikost a že ta plocha ani není dostatečně velká, takže by na záběrech byly vzadu vidět stromy.
28.10.2017 11:12 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
To už jsou detaily, které stačilo doladit. Měli tam reálný model 1:1 na základě fotek z Lunar Orbiteru.
28.10.2017 11:41 Ivorne | blog: Ivorne
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Jo detaily. To je jako když si nějaký začínající programátor sedne a napíše za víkend prototyp appky na online nakupování. Jasně, základ normálně funguje, stačí už jenom doladit detaily jako dopsání celé serverové části včetně škálovatelné infrastruktury, udělat celý marketing a sestavit síť zákazníků a obchodních kontaktů a přepsat ten prototyp od základu aby šel vůbec rozšířit a mohl dělat to, co se po něm OPRAVDU chce. Až na tyhle detaily je to ale samozřejmě dokonale funkční produkt.
28.10.2017 12:17 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Určitě je podstatně jednodušší doladit pár drobnosti, než se složitě tahat s celým vybavením na Měsíc a tam točit, jak hoši lezou po žebříku nebo jezdí v Lunar Roveru.
Blaazen avatar 28.10.2017 13:43 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
A co to zrcadlo na Měsíci, díky kterému se dá měřit přesná vzdálenost laserem?
Fluttershy, yay! avatar 28.10.2017 15:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
V tom se angažovat nechceš.
🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
28.10.2017 16:59 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Ale nesmysl. Ta diskuze byla uprostřed přešupnutá do extra vlákna, o zrcadle jsme se bavili předtím. To je vždycky první otázka - jak je možný, že Amíci nebyli na Měsíci, když tam mají odražeč.
28.10.2017 16:53 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Odražeč tam ti podvodníci z NASA dostali stejně jako Rusové. To je součást jejich fixlování.
30.10.2017 15:56 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
No nevím, jestli to je ten nejvhodnější film pro děcka.
23.10.2017 06:58 Want
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Nic nového pod sluncem. Doporučuji k přečtení knihu "Rebel s hlavou v oblacích", kterou nedávno vydala LLM. Otevře se vám tím nejenom zajímavé okénko do historie, ale především se seznámíte s osudem dosud opomíjeného vizionáře Miloše Seiferta - nenápadného člověka, učitele a vychovatele, jenž v průběhu let 1912-1930 ovlivnil a formoval celou řadu později významných lidí. Zjistíte jak málo stačí k totální dehonestaci nepohodlné osoby, a jak velké jsou dnes iluze o první republice.
vencour avatar 23.10.2017 09:17 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
Dík za tip, něco jsem našel, přidávam to do "to do".
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
28.10.2017 09:05 zasnachvíľu
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci
zaujímavé...vďaka za dobrý tip... dejiny nefalšovali len tí hejslováci zo "slovákštátu", ale prvorepublikoví "mainstreamoví" historiografi a ich pokračovatelia, a to, myslím si, plánovite a cieľavedome, kvôli posilňovaniu lojality k štátu a v mene tzv. vlastenectva... no líšili sa pohľady na ňu podľa sociálnej a regionálnej (národnostnej) príslušnosti objektívny obraz sa dá získať len porovnaním rôznych pohľadov a životných skúseností... bolo veľa protirečivého... a bolo by asi užitočné, keby si pokračovatelia I.ČSR uvedomili kam viedli staronové politické (a ľudské) chyby
23.10.2017 09:48 Rob
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci (doplněno)
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Každopádně už jsem chtěl po synovi, aby mi napsal, co se mu nejvíc líbí na Listině základních práv a svobod.

kolik je synovi let?
vencour avatar 23.10.2017 09:49 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci (doplněno)
Bylo deset. A už se o tom ve škole bavili. Mimochodem ve hře ri-li jsou právě z Listiny citace.
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
vencour avatar 4.11.2017 13:08 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci (doplněno)
Tohle je jen začátek, ono tam bylo zmíněno především toto ... Korporace mají stejná práva jako voliči a proto nejsou omezeny v limitu příspěvků volebním kandidátům.
A pozoruji, že záběr poznání je hodně určen tím, kde člověk žije. Aneb Američani asi pořád mají co se vyrovnávat se svojí minulostí či jejím dědictvím.
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
5.11.2017 15:42 John_Pitralon
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci (doplněno)
Vyspělé Amíky teď nejvíc zajímá lítání na Mars Muskovou rachejtlí. Raketou na Mars I když nechápu, co je tam láká, notabene když si neumětelsky přemazali svoje záznamy z Měsíca.
vencour avatar 5.11.2017 16:01 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci (doplněno)
Ty srandisto ... někdo to měl jako patičku ... pdf: MIT Buzz Aldrin "You Promised Me Mars Colonies. Instead, I Got Facebook."
Historie/vývoj se asi nepohybuje v přímce. Ale třeba se toho dožijeme :-)
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
Petr Tomášek avatar 27.10.2017 20:31 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
Rozbalit Rozbalit vše Re: o motivaci (doplněno)
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Nějak jsem nepochopil tu uslintanou reklamu na ego Elona Muska...

multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.