abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    dnes 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | IT novinky

    Nejvyšší soud podpořil novináře Českého rozhlasu. Nařídil otevřít spor o uchovávání údajů o komunikaci (data retention). Uvedl, že stát odpovídá za porušení práva EU, pokud neprovede řádnou transpozici příslušné směrnice do vnitrostátního práva.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Zajímavý článek

    Minulý týden proběhl u CZ.NIC veřejný test aukcí domén. Včera bylo publikováno vyhodnocení a hlavní výstupy tohoto testu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    včera 04:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 3.5.0 svobodné implementace protokolu RDP (Remote Desktop Protocol) a RDP klienta FreeRDP. Přehled novinek v ChangeLogu. Opraveno bylo 6 bezpečnostních chyb (CVE-2024-32039, CVE-2024-32040, CVE-2024-32041, CVE-2024-32458, CVE-2024-32459 a CVE-2024-32460).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (67%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 535 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Mame sa naozaj spatne?

    14.3.2012 17:36 | Přečteno: 1826× | Ostatní | poslední úprava: 14.3.2012 17:34

    Neslo sa nevšimnút, že poslednô dobô sa množo svazko nespokjencô zo súčasným režimôm. Ale je to skôtečno tak zle? Akobysom sa pozrel do mjinulosti, ve srovnáňu sňú to nevyzerá tak ôplně tragicko. Za komunismu alebo fašismu nebolo možno kritizjovat vládô, tedy presněji bylo to možno, ale človôk za to nesl následoky, mohol skončit v koncentračnom taborô, nebo za komunismu ve vození a jeho rodinu čekaly dalšie perzekjuce, horšie pracovnie zaradieje, zakôz studjovaňa. A dnôs? Možeme celkom dobre nadjavjať na politiku. Abysta mě špatňo nechápali, ja ňjechcu obhajovať dněšně rježim, ale jě určitô lepší ako ty predešlé. Nicménǒ, by potreboval jisté zmeny. Posílot ulohu občanoch, treba podobno ako to fungôja ve Švajcarsku. Nějakým způsobom zamezit koropci, hey, aby bola kontrola nad každou koronou, kterú občanoch zaplaťo polikom za státně sluzby. Taka sa ma nepáčá akésy pronásledovánjě za zakazanjé symboly, naprékklaď pravicovoch extremistickovovjéch. Tu ja celkov zajimuvavá problematika. Alebo komonistická symboloka tak ňak nevadja, takže by sa dalo rict, že zakôn o propagaci hnutě potlačujěce svobod občanôch je ohjebján len na jednu straňu. Myslím, že v prvé radě by maly politické straně vládnůt tak, aby ljudě nemuseli vôliť extremistickovovjéch straň. A pokaď sa skutěčno dostaňa akási extremistickovovjá straňa k moči, bude to chybja jeň a jeň politikôv, které na své voličov kašlaly. Chleba už nestoja 420 miliardoch marôk, hej, ako sťal běhôm Velkó hospadarskó krizi v Alemánii. Pokavaď sa jedná o té zakazanie straň, asi by sa měly sleďovať té strani, ktoré čerpaju a hlásajů sa ke své totalitně mjinulosti a šíríjé přímo nenávist vůči ake skupině obyvatelov. Alebo když už jsam u té nenávisti, když o někom řeknu, že ja bôhatí, hezký a má se dobre, nemohlo by to u ňakoho podnítit nenávist, potažmňo závist? Dúfam, že sa súčasný režôm buďa lepčit, a ne sa pomalju a plíživja kazať.        

    Hodnocení: 30 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    14.3.2012 17:45 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    zrovna vcera jsem byl nakupovat v pekarstvi. Nadaval jsem na politiku, prezidenta sem poslal hlasite do prdele, ale presto po me chteli abych zaplatil.

    K tomu Svycarsku - kazdej druhej blog vychvaluje Svycarsko - proboha, jen se z te zemicky neposerte.
    14.3.2012 17:49 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    jééé, dade, ty si ale blbec :) - pročpak tě irituje připomenutí švýcarska? - pochlub se :)
    14.3.2012 20:41 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Maj tam křivý tunely :-)
    14.3.2012 21:07 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    a dad zásadně neodpovídá na konkrétní dotazy :-)
    15.3.2012 00:19 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    v nejakym minulym blogu to s tim Svycarskem vysvetlil Dag. Na idnes je taky rada blogu, jak bychom to meli dalat jako Svycari a ve vsech tech diskuzich pod tema blogama to komopetentni lide vysvetluji, proc jsou takove myslenkove pochody scestne.

    Me uz je to jen hloupe to tady znova vsechno opakovat. A aby si nahodou nekdo nemyslel, ze mam neco proti Svycarum, tak dcera tam uz leta pracuje a protoze je tady bezne se vytahovat cizim perim, tak to taky reknu, ze tam vydelava 140 tisic sfr rocne a prave pred tydnem si koupila do bytu (cinze 1600 sfr/mesicne) televizi Panasonic s uhloprickou 55" za 2000 EUR. A pokazde kdyz je v Basileji vanocni trh tak mi posle krabici tech 'basler leckerli'. A proto vim z prvni ruky, jak to v tom Svycarsku opravdu chodi a proto bych skoro vzdycky blil, kdyz tu ctu ty nesmysly o tom, jak bychom to meli delat jako Svycari.
    15.3.2012 09:28 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Dát volební právo pouze lidem, u nichž vyšel IQ test nad stanovenou hranicí? Tito voliči by hlasovali anonymně přes internet a informace o nich by byly tajné, aby se zabránilo nenávisti z řad těch hloupějších. Vím, že je to docela utopie, ale mohl by to být zajímavý systém se zajímavými výsledky.
    15.3.2012 10:49 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Ja jsem to tedy nepochopil, co je na Svycarsku spatne. Dag to sice vysvetloval, ale jednak odkazem na Komarka, ktereho opravdu nemusim, diky, a druhak odkazem na ty banky. Ale Svycarsko nejsou jen banky - maji dost prumyslovou ekonomiku, a proexportne orientovanou, ale v tom nevidim az takovy problem.

    Jinak PD ma i Kalifornie a spousta dalsich statu USA, a vetsinou jsou na tom velmi dobre.
    15.3.2012 11:14 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    taky tomu moc nerozumím - znám lidi co tam emigrovali v 68 a neměnili by, tuhle si tam třeba v referendu sami odhlasovali, že nechtějí víc dovolené - mě to přijde jako docela dobré zřízení

    možná dadovi vadí, že se mají dobře a přitom tam není komunismus - nezapadá mu to do jeho světonázoru :)
    15.3.2012 12:33 .....
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Tvoje kritika dada je velmi konstruktivni a vecna, trochu ve stylu nekterych zdejsich pseudopravicaku.

    Delal jsem tam 2 roky a ta zeme ma svoje plusy i minusy, jako kazda jina, zalezi na nature, jestli jsi mistni nebo jenom za praci.
    15.3.2012 12:51 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    stejně jako jeho věčné navážení se do podnikatelů a podobně - dad je mi tak trochu volnej, ale proč si nerejpnout
    15.3.2012 16:41 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    jestli se ti tim ulevi..., myslel jsem, ze jde o vecnou diskuzi s nejakymi fakty ohledne zivota v ruznych zemich, samotneho mne to zajima, pobyl jsem v dost ruznych zemich.
    15.3.2012 17:03 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Na Svycarsku neni nic spatne. A je jiste legitimni se pidit po tom, proc nam nektere tamni spolecenste pricipy pripadaji vyhodne a jak toho tam dosahuji. Presto je otazka, jak je mozno neco z toho transferovat do CR. Jak pise pan Smolik, a to mohu potvrdit, lide tam jsou jini. Ale hlavne to bude tim, ze si lecos mohou dovolit. Napr. v Basileji ma ta nejvetsi mistni firma (Roche) zisk pred zdanenim 5.2 miliardy EUR. A 1/4 z toho pripadne kantonu. To se pak trochu jinak organizuje socialni bydleni. A na cem vydelava Roche. Leciva. Prodavaj do cele Evropy a jsou zivi z tech statnich zdravotnich systemu okolnich zemi. Jak tohle transformovat do Cech?

    Pres dceru jsme se seznamili se Svycary, maji male hospodarstvi tak 80 km na sever od Bernu. 4 deti, matka doma, otec napul to hospodarstvi a napul u nejake mistni firmy, mminka pro mistni pekla chleba a kdyz nebyli doma, tak si mistni proste vyzvednou to objednane pecivo sami v kuchyni, vsechno otevrene. Proste v CR nemyslitelne pomery. A tahleta vzajemna duvera samozrejme setri naklady na zamky, bezpecnost, polici. A taky jsem se jich ptal, jak je to s temi referendy. Tak rikali, ze je to castecne taky pekny podfuk, daj mnohdy nekolik nesouvisejicich temat dohromady a pres media se da taky hodne ovlivnit. Ucastni se toho tak kolem 40% lidi. Samospasitelne to neni.

    Myslim si, ze nezbyde nez hledat vlastni cesty, ktere odpovidaji nasi mentalite a nasim soucasnym podminkam.
    16.3.2012 08:18 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Ja na narodni mentalitu neverim. Na druhou stranu, je pravda, ze existuji jakesi vnitrni parametry spolecnosti, kterym se dohromady rika socialni kapital, takze neni uplne mozne nasadit (socialni) instituce z jednoho systemu ze dne na den do jineho systemu. Ovsem pokud ty instituce za neco stoji (tedy ten socialni kapital vytvareji a udrzuji, nez aby ho bouraly), pak to v prubehu 1-2 generaci prenest lze. I kdyz tady lide s oblibou rikaji, ze zadna pravidla nefunguji, ve skutecnosti to neni pravda, pravidla formuji chovani lidi temer vzdy a nakonec fungovat tak ci onak zacnou. I USA by mohlo diky prohibici nakonec spotrebu alkoholu uplne vymytit, a vlastne ji za tu dobu dost snizili (ovsem melo to svou socialni cenu jinde).

    V te knizce "23 veci co vam nerikaji o kapitalismu", autor popisuje stav Ciny dnes a USA nekdy kolem 1860. To ze to prvni byla Cina jsem uhodl, ale to druhe ani nahodou. V podstate slo o ten stejny popis - korupce a byrokracie. Take tam popisuje Nemce a Japonce jako line. To totiz historicky byli, ve srovnani s Brity nebo Americany. Dnes popisujeme tak Reky, prestoze melo Recko po valce ohromny rust. Takze jaka mentalita? Takze podle me je to jen o tom, aby si lide prestali rikat, ze za to muze "narodni mentalita" a uvedomit si, ze to chteji zmenit. I u nas se deji pozitivni zmeny, i kdyz to tak nevypada. A jak jsme se minule shodli s M-trainem, dalo by se zacit od toho, co nic nestoji. Chovani uradu. Zruseni akreditace pravum v Plzni. Atd.
    Dalibor Smolík avatar 16.3.2012 09:13 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Ja na narodni mentalitu neverim.
    Já ano. Ona to snad není mentalita národa jako takového, ale "duch" určitého území. Stejné principy se dají nasadit všude, ale pokaždé s jiným výsledkem. Odlišnosti se musejí brát v úvahu. Není třeba chodit do extrémů, jako je třeba Řecko versus Švédsko. Stačí se projet po Spojených státech a trochu mluvit s lidmi. Pobýt ve státě Indiana a pak přejet do Kentucky. Markantní rozdíl! Nejen v prostředí, ale i v chování a mentalitě lidí, způsob myšlení. Mechanismy nástrojů fungují jinak. Asi jako když se přejede z Bavorska do Ćech. A to jde o stále jeden "národ".
    Knížku 23 věcí .. jsem si přečetl a musím konstatovat, že je tam hodně věcí k zamyšlení, ale ne úplně se vším bych souhlasil. No, ale to není na závadu, je dobře, že taková kniha existuje.
    S tou leností Němců..souvisí to s určitými cykly vývoje té které společnosti. Starý Řím uspěl díky ohromnému úsilí a píli. Ke konci impéria byl systém zastaralý, přebujelý, lidé ztratili motivaci. A pak zanikl. Takže hodně dělají okolnosti.
    I USA by mohlo diky prohibici nakonec spotrebu alkoholu uplne vymytit
    Na to jste přišel proboha jak? Některé jevy nejdou vymýtit. Žádnými prostředky. To je alkoholismus a prostituce. Prohibice musela skončit, neboť by se celá země stala jedním doupětem gangsterů. (Důvody byly i jiné, to bylo na dlouho). U alkoholu jsou vyjímky muslimské země, ale ani tam si nejsem jist. Tam není nic vidět, když se za štamprli seká ruka ;-)
    I u nas se deji pozitivni zmeny, i kdyz to tak nevypada. A jak jsme se minule shodli s M-trainem, dalo by se zacit od toho, co nic nestoji.
    Tady naprosto souhlasím.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.3.2012 09:55 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Knížku 23 věcí .. jsem si přečetl a musím konstatovat, že je tam hodně věcí k zamyšlení, ale ne úplně se vším bych souhlasil. No, ale to není na závadu, je dobře, že taková kniha existuje.
    Ano, presne tak. I kdyz nevim s cim je tam moc co nesouhlasit - tezko muzete nesouhlasit s fakty, ktera tam jsou, a autor zadny vlastni recept v podstate nedava, akorat ukazuje, ze je to vzdycky slozitejsi.
    Na to jste přišel proboha jak? Některé jevy nejdou vymýtit. Žádnými prostředky. To je alkoholismus a prostituce.
    No, je otazka, jestli by neprisla jina droga. Ale alkohol IMHO vymytit muzete (prostituci asi tezko - sex neni droga). Stejne jako nabozenstvi (lepe receno viru v boha) nebo koureni. Protoze to jsou vsechno jevy, ktere vznikaji tim, jake spolecnosti jsou vystaveni deti a mladi lide. A ten zvyk se pak "dedi". Pokud se ta cast populace, ktera to predava dal, snizuje, nakonec ten jev vymizi. Proto rikam, ze ta "zmena narodni povahy" je otazka jednotek generaci.
    Dalibor Smolík avatar 16.3.2012 11:08 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jen namátkou - Afrika se v 60. a 70. letech rozvíjela, vývoj se pak zastavil vlivem globlizace. V Africe je stále velmi silné kmenové hnutí, navzájem nepřátelské skupiny obyvatelstva. Společnost si musí projít nějakým vývojem, který má Evropa za sebou, ale Afriku ještě čeká. Srovnejme kmenové hnutí u nás (vyvraždění Slavníkovců) a události ve Rwandě.(To srovnání neberte doslova, je to jen příměr)
    Účinná pomoc africe naráží na bariéru místních bossů, přes které se nic dál nedostane. Problém není jen ve volném trhu.
    Takže je to složitější. Tím kvalitu knihy ale nepopírám, nastoluje řadu otázek a některé věci opravdu se člověk jinde nedočte.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.3.2012 20:49 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    No, nevim, tady se mi zda, ze zjednodusujete vy. Co si to porovnat treba s Jugoslavii? A podle toho, jak tu nekteri mluvi o Romech, ona ta slecna genocida muze jednou navstivit i nas.
    Dalibor Smolík avatar 17.3.2012 12:59 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jugoslávie .. několik let jsem v oblasti žil a mluvil s hodně lidmi. V 80. letech. V minulosti tam bylo hodně záště. Zejména v době 2. světové války, kdy Chorvaté, podporováni nacisty a doprovázeni místními muslimy, zabírali domy a vyháněli Srby z celých oblastí a vraždili po tisících. Titovi se podařilo na čas doutnající konflikt zastavit, to by bylo vyprávění na dlouhou dobu. Ale v určité situaci vypukl naplno. Byla to msta za minulá příkoří. Dnes, po skončení války stále více lidé nostalgicky vzpomínají na bývalou Jugoslávii, lidi ze všech oblastí "Titovy říše" se kamarádí, vypomáhají si i finančně - bývalí nepřátelé. Mají společné kulturní pořady, diskuzní fóra na netu, hodně se poučili. Jo, ještě jsou v Evropě výbušná místa, to nepopírám a nezjednodušuji to. Srovnávat s Afrikou to však nelze. Jednou k tomu také dojdou. A životní úroveň se postupně bude zlepšovat. Stačí rozvoj turistiky - jaké nádherné pláže jsou třeba na pobřeží Keni.
    Genocida u nás? Nedá se vyloučit. Ale spíš bych věřil, že se problém vyřeší jako vždy u píva ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.3.2012 11:46 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    ...je pravda, ze existuji jakesi vnitrni parametry spolecnosti, kterym se dohromady rika socialni kapital, takze neni uplne mozne nasadit (socialni) instituce z jednoho systemu ze dne na den do jineho systemu. ...

    jo

    Jinak k te mentalite. Jako technik se na svet divam jako na soustavu partialnich diferencialnich rovnic a spolecnost je tedy nejaky subsystem pro ktery plati nejaka konkretni soustava tech rovnic. A az se narodi nejaky novy Maxwell, ktery nam prozradi ty rovnice pro to fungovani socialni spolecnosti, tak pak dosadime konkretni hodnoty a budeme vlastne moct uhadovat budoucnost.

    A protoze ty rovnice nezname, tak si pomahame nejakymi pojmy, ktere tu problematiku zastresuji - a jeden z nich je mentalita. A politicka ekonomie nam dava do ruky dalsi takovou berlicku, kdy vysvetlje fungovani ve spolecnosti na zaklade ekonomickych vztahu. A do hry prichazeji pojmy jako kapital, nadhodnota a vlastnictvi vyrobnich prostredku. Tim mame pohromade ale uz vsechno, abychom mohli vyrknout vlastne tu znamou pravdu - spolecnost jedna podle komplikovanych socialne - ekonomickych zavislosti.

    Jestlize tedy vim a jsem schopen uchopit co stoji vyse napsano, tak nemohu jinak, nez rici, ze odpovedi na takove otazky, co by se melo transformovat ze Svycarska proste neznam.
    16.3.2012 14:29 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Myslim že spíš než rovnice, tak živý organizmus. A hafo bifurkací.
    16.3.2012 14:25 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jsem vybral jen jeden aspekt. Dole další píše dad že. Ispirovat se jde leckde, ale nejde přenést automaticky systém. Stejní lidé co se chlámou jak dopadají snahy do Afriky přivézt naší formu vlády, ekonomiky, tak stejní lidě by sem prostě přenesli model ze země, která je jinde. A já píšu jinde, ne výš. Prostě jinde, jako jsou jinde v Africe, Švédsku, Americe. A Švýcarsko je, fakt myslim, hlavně prostě "vyfutrovaný".

    Přejmout jde osvědčené zákony, postupy. Ale to zase nejsme ochotní.
    Dalibor Smolík avatar 15.3.2012 15:18 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Do Švýcarska emigroval někdy v roce 1980 můj spolužák, dosud tam žije a přijel na sraz, abychom si popovídali. Vracet se rozhodně nehodlá (vysokoškolák - návrhářství v automobilovém průmyslu) a nedá na Švýcarsko dopustit. Ale život je tam trochu jiný - s oblibou říká anekdotu: "Víte, jaký je rozdíl mezi hlavní třídou v Zurychu odpoledne a ústředním hřbitovem ve Vídni o půlnoci?" "Žádný, jen na tom hřbitově je větší sranda".
    Jinak ta televize musí být super :-), koukal jsem nedávno na tohle, cenově to zhruba odpovídá ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    15.3.2012 15:56 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    presne tahle to je. Ona je to samozrejme 'vyhodna koupe', protoze panasonic s tou radou pry konci a nove typy budou mit jen navic ten internet a ostatni kraviny, ktere holka nechtela a budou stat o 30% vic. Taky to shanela po vsech certech.
    Dalibor Smolík avatar 15.3.2012 22:46 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Každý nový výrobek má spoustu funkcí navíc, které člověk vůbec nevyužije, ale zaplatí. A o tom to je ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.3.2012 10:32 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    ano, a kdyz vidim vsechny tyhle svinarny, tak mi nezbyde nez rici:

    pane profesore, dekujeme
    Dalibor Smolík avatar 16.3.2012 11:13 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Není to ani tak chybou profesora, jev je obecnější a celosvětový. Narážíme na technologické - psychologické bariéry současného vývoje. Jestliže není "co zlepšovat" po technologické stránce, dochází k úpadku a demotivaci. Do té doby, než dojde ke kvalitativnímu skoku, ke kterému došlo víckrát v minulosti. (nástup páry, elektřiny, dieselového motoru, kybernetiky) Jenže se mi nezdá, že takový kvalitativní skok se v nejblližší době chystá.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    15.3.2012 17:20 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Kolegové dělají na WHO v Ženevě a mohu potvrdit z mého zážitku a jejich zkušenosti tu 'živou' hlavní třídu v Zurychu. Známí raději bydlí přes ranvej místního letiště na druhé straně ve Francii, protože o místních Švýcarech říkají, že jsou zastydlí Němci.
    15.3.2012 16:00 sidik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Sry ale "kompetentní lidi" pod blogama na iDnes mě hrozně rozesmáli :D
    14.3.2012 18:14 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jsem byl v sobotu v Globusu a nakoupil jsem 18kg masa - zasoba tak na mesic a pul pro 2 lidi. A na politiku jsem nenadaval a normalne zaplatil.....

    I kdyz to zdrazovani nepotesi. Ale i tak se da porad neco delat.

    Blby je, ze nemuzu rikat, ze se mam spatne. Spise bohuzel mohu rikat, ze nestiham.... Je hodne veci, co tak nejak dost lidem nedocvakne, ze za to ostatni mohou platit.

    gf
    14.3.2012 20:10 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    mesic a pul = 45 dni x 2 lidi = 90 porci masa = 200 gramu na osobu a den. To je silene cislo, prezrani Nemci jedi 170 gramu/den. Spravne je 90 gramu/den.

    No nastesti se jen vytahujete, ze si to muzete dovolit.
    15.3.2012 11:03 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Příloha:
    Proc si myslite, ze se vytahuju ? Fotka z mobilu neni moc valne kvality.....

    gf
    15.3.2012 15:53 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    ja vim, ze si to muzete koupit a ze slusne vydelavate. Ale pripada mi to obrovsky nezdrave a tak jsem si rek, ze to nemuze byt mysleno vazne. Navic kdyz je jedna osoba jeste zena, ta by mela mit spotrebu masa jeste o 30% nizsi nez muz.
    15.3.2012 18:21 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jo, trosku jim. Zeru. Zajedno mi chutna, za druhe porucha taky asi metabolismu a dobre mi travi.

    A kdyz vcelku dost pracujete, tak musite i jist. Krmit 90kg chlapa prevazne zeleninou je fajn, ale energii z toho moc mit nebudete. A ze je celostatni prumer na cloveka 9.5 kg hoveziho rocne, me moc nepali.

    No a proc jsem psal. Proste, kdyz se clovek snazi, tak ma. I bez politiku a pomoci druhych. A pokud nekteri lide porovnali zaslanou fotku masa s tim, co maji doma a doma je toho podstatne mene a vadi jim to, tak je treba hledat nekde chybu a zacit u sebe.

    gf

    15.3.2012 18:44 sidik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    +1

    Když se člověk nestará o ostatní, nekouká co má kdo lepšího nebo kdo má víc ale místo toho maká aby se sám měl dobře, tak zjistí, že to není tak těžký nemít hluboko do kapsy. Jen to chce víc píle a méně závisti.
    16.3.2012 20:52 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Ja nechapu, kdyz se goldenfish tak vubec, ale vubec, nestara o ostatni, jak mohl vedet, ze nas tim tak ohromi? A pokud nevedel, zda nas ohromi, a vlastne se o nas ani nechtel starat, proc to sem tedy daval? Fakt mi to nejde do hlavy..
    15.3.2012 19:27 vegetarián
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Tak tohle je největší maso (doslova). Majitel významného linuxového portálu, nařčen z fabulace, vybere maso z lednice, vyfotí ho a fotku uploadne na diskuzní fórum.
    15.3.2012 20:00 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Tak fotka je pred focena pred naporcovanim a vlozenim masa do mrazaku.
    16.3.2012 14:38 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    jestli tomu dobře rozumím, tak pilně pracujete a za to se odměníte tím, že v dobytčáku nakoupíte mnoho kilo masa. Pak si maso vyfotíte a dáte do mrazáku a jíte a jíte a pracujete, dokud ho nesníte.

    A tím se cítíte tak trochu nezávislý na stavu společnosti okolo.

    Já jsem tím uhranut! Teda jako básník, co ve mně dříme. To je kouzelný obraz! Máte na tenhle postup životní copyricht? Já bych to někde použil. Anonymně, samozřejmě.
    16.3.2012 16:39 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Tak ta fotka vznikla tak trochu nahodou. Jen jsem chtel po par dnech videt, kolik toho vseho je. Da se rici, ze mam doma trochu dumyslnejsi logisticky system, co se tyce zasobovani potravinami. Je zbytecne se drit. A je zbytecne nakupovat az za moc draho.

    Ale je pravda, ze dobre jidlo je motivace. Pro me tak nejak automaticka. Ani o ni nemusim moc premyslet. Ono kdyz si postavite nejak do rady urcite veci a v urcitem poradi, co cloveka motivuji, tak postupne zjistite, ze se z toho da udelat neco, co Vas bude hnat tim zivotem automaticky. A nebude to stat ani moc usili.

    Copyright na toto nemam. Tak nejak jsou to bezne veci. Nebo alespon drive byvaly. Obraz klidne pouzijte, kde chcete.

    Spolecnost je nutno tak trochu prehlizet, pokud nejdete tim hlavnim proudem. Ale mit ji i v merku. Muzeme to pak i nazyvat nezavislosti. Ono je otazkou, zda je nutne byt zavisly na stavu spolecnosti anebo do jake miry ?

    Me tak nejak udivuje, co maji lide za cizi problemy a co vlastne resi. Vlastne to nechapu. Mam na mysli ceskou zavist a starost o politiku. Je zbytecne si kazit den a ztracet cas. Vecer mam k veceri buckovou pomazanku a v sobotu dodelam tu vicevlaknovou aplikaci..... Oboji je zabava.

    gf
    16.3.2012 21:53 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Nic proti téhle motivaci a promyšlené logistice. Má láska k jídlu se podobá spíše hledání možností, příležitostí, zážitků, než promyšlené akci sna vytvoření mocného zázemí. Každý má svoji cestu. Je to nepodstatné.

    Ideálem stavu politiky je stav, kdy se o ní není proč zajímat, úředníci to zuřadují. Někdy po 89 jsem se těšil že to bude u nás nějak tak. Nejeví se mi to. Obávám se, že se blíží spíš chvíle, kdy bude třeba zaujmout postoj a nebo útěk. I to se stává, Khon za nacizmu, kulak za Stalina a další, pokud nebyli velmi hloupí, si politikou kazili život a počítali s ní. V tom nejsme, ale myslím že ani v tom stavu možné ignorace.

    Závist, Já ji moc nepozoruji. Pozoruji že za závist se vydává zájem o velmi podezřelé jevy. Neslyšel jsem že by někdo vyčítal bohatství Gottovi, Jágrovi. Na závist si naopak stěžují fugury z podsvětí a politiky. Politik je osoba veřejná, zájem je naprosto namístě.
    15.3.2012 16:10 sidik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    "Správně je 90 gramů/den" podle koho? Podle tebe? Nebo nějakýho cáknutýho chytrolína přes zdravou výživu? 200 gramů masa na den je celkem málo. Jsou lidi co do sebe denně nacpou i víc.
    15.3.2012 16:30 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    asi to probírali na schůzi ROH
    17.3.2012 17:42 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    +1 :-)
    17.3.2012 20:49 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    A nezapomnel nas poucit, kolik konzumuji burzousti v Nemecku. Myslim, ze je to spravny absolvent vumlu. :-P
    15.3.2012 16:59 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    A já si koupil dvě plata vajec!

    No nic, to byla trocha komunálního humoru...
    15.3.2012 17:04 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    fakt nechapu proc. Paroubek uz prece odstoupil.
    15.3.2012 17:15 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Aha! Nojo. Já myslel drahý vajíčka, to je teď téma. Nedhodil jsem dvě plata, pro případný return.
    Dalibor Smolík avatar 15.3.2012 22:50 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Vajíčka jsou fakt teď drahá. Vždyť za pouhých 6 vajec se dá pořídit litr benzínu :-))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.3.2012 22:43 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Já mám v lednici tři vajíčka, někomu chudému je daruji. Vajíčka si občas koupím abych si udělal volskýý voka, se bez volských ok obejdu. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 17.3.2012 18:06 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Já mám volská oka rád. Sice jen "nasucho" a místo špeku plátek šunky, ale i tak jsou bezva. Ale když na to příjde, také se bez nich obejdu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.3.2012 17:51 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Dejme tomu, ze prumerna cena byla 250 CZK za kg masa. Tzn. 18 * 250 = 4500... To vam na mesic pro dva lidi prijde hodne? Ach jo, prejte mu to, kdyz mu chutna. Ja si bez poradne flakoty take neumim obed predstavit.
    17.3.2012 21:01 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    O tom tady ale nebyla vůbec řeč? O ceně? O nepřejícnosti.
    15.3.2012 16:53 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Nevim, jestli si delas srandu, nebo jestli prezentujes svou neschopnosti si zorganizovat svuj cas a povinnosti. Bohaty clovek by asi nenakupoval jak lovec mamutu, ale porizoval by si zdravejsi a cerstvejsi jidelnicek, schopny a bohaty by si zaplatil nekoho, kdo mu tyhle zalezitosti obstara. Nevim.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 14.3.2012 18:24 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Co je to za jazyk?
    14.3.2012 18:28 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Slovenština. To nepoznáš?
    Luboš Doležel (Doli) avatar 14.3.2012 18:51 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Má to k ní nejblíž, ale slovenština to není.
    14.3.2012 19:01 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jistě, že není. Ale mně slovenština přijde jako docela legrační jazyk, tak jsem se pokusil něco napsat. A na to, že jsem se slovensky nikdy neučil, to není špatné, moje nářečí je možná ještě srandovnější než originál.
    14.3.2012 19:40 Adam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Toto nieje Slovenčina!!! Vyzerá to skôr ako Moravčina Slováka či skôr nárečie zo Slovensko-česko-poľského pohraničia. A keby ší barz chcel ta ci možem popisac daco aj vo vychoďnarskom nárečí aby ši še daco poučil, chlopčiku.
    15.3.2012 14:55 blizzz | blog: Filmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Veľmi sa to podobá Štúrovej Slovenčine :D
    15.3.2012 15:40 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Parobci,slovenčina še ňepiše s veľkim S na začatku - to mi ľem išče mušela dodac, bo toten Ľudevit še v hrobe už akurat dojsc naobracal, kec patrel na totuny hotentočcinu. Vecka už budzece vedzec, ňe? Ćuj, hotentotu, špatne še u nas povi plano...Choľem už budzeš vedzec, kec še zaš budzeš vydavac za Slovaka ( to še piše s veľkim, duračku).
    14.3.2012 20:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    ani žiaden slovenský dialekt, na slovenčinu sa mi to nepodobá, mätie len ten dosť atypický vokáň, autor ho tam nasekal hlava -nehlava ... podľa mňa je to albánsky
    Luboš Doležel (Doli) avatar 14.3.2012 20:53 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    podľa mňa je to albánsky
    :-D
    Dalibor Smolík avatar 15.3.2012 15:06 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Albánsky trochu rozumím, albánština to není :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    14.3.2012 21:01 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Ten jazyk textu je důkazem, že čím má člověk nižší IQ, tím je spokojenější.
    14.3.2012 20:21 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Máme se výborně. Až se začnem mít špatně bude pozdě s tim něco dělat. Teda nebude, ale bude to daleko horší.

    Máme se... to je kravina co? Kdo my? Každej se nějak má. Objektivní podmínky i subjektivní pocit - to bude rozdílů.
    14.3.2012 22:05 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Nemame se spatne. Diky vysoke mire prerozdelovani a permanentnimu zadluzovani statu se ma hodne lidi lepe, nez by se melo mit.
    15.3.2012 10:51 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Vy asi budete jeden z tech, co se staraji o sousedovy kozy, co?
    15.3.2012 11:29 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Odpor k vysoke mire prerozdelovani a zavist je neco jineho. Tomu, kdo si svou zivotni uroven zaslouzi, ji ze srdce preji. U souseda se staram leda tak o kozy jeho manzelky :-P
    15.3.2012 11:32 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    A zaslouží si ji čím?
    15.3.2012 11:36 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Svou cinnosti, pili, vzdelavanim, puvodem, atd. Rozdil mezi urednikem a podnikatelem, ktery dava praci lidem a poctive plati dane(a vidi, jak jsou tyto penize zneuzivany), je snad zrejmy.
    15.3.2012 11:41 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Takže podnikatel je člověk co dává práci a úředník je ten kdo zneužívá jeho daně? Takhle to máte nastaveno?
    15.3.2012 15:32 blizzz | blog: Filmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    loki má pravdu, štát = mafia, dane = výpalné a štátny zamestnanec je len obyčajný príživník, ktorý sa priživuje na cudzom majetku.
    15.3.2012 16:23 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Když já nevim jestli si děláte srandu, Výpalné, jak to myslíte?

    Takže učitel, policista, zahradník, zdravotní sestra jsou příživníci? Nebo ve chvíli kdy se to kde pracují stabe soukromé stanou náhle pracujícími? :-)

    Čí je jaký majetek? :-) Všichni se přiživujem na majetku a práci jiných. Nějakým způsobem. Nebo jste si tenhle svět vyrobil z ničeho?
    Dalibor Smolík avatar 16.3.2012 13:55 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Souhlas. Státní zaměstnanec nemusí automaticky znamenat, že je to nějaký příživník. Záleží na tom, jak to má ten stát organizované. Jediný rozdíl je v tom, že když jsou neefektivní zaměstnanci soukromé firmy, firma může zkrachovat. U státu se to tak snadno nepozná, neefektivní úřady a pracovníky stát lépe "spolkne". Ale zaplatí to všichni. Takže pokud se máme o tom bavit, musí se posuzovat konkrétní místo, úřad atd.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.3.2012 14:03 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Ano, mate pravdu. Bohuzel jsem se vyjadril dosti nepresne.
    16.3.2012 22:40 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Mě se jen líbí, jak si valná většina národa stěžuje na korupci a valná většina národa ji zařadila do svého způsobu života. Udělá někdo dopravní přestupek, je to na ztrátu papíru. Provinilí zcela klidně si je koupí zpátky. Potřebuje, někdo n něco urychlit, zaplatí a klidně se pochlubí svými známostmi. A vědomostmi komu a kam. Kolik jsem slyšel takových historek. Že máme úplatné policajty, soudce, úředníky, no a co? Jsou to lidé, kteří žijí mezi námi. Berou, protože mnozí dávají. Jen někteří mají na dávání víc. Na co si stěžujete? Že vy dáváte a oni berou? Nedávejte a nebudou brát. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    Dalibor Smolík avatar 17.3.2012 18:10 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Což o to, v případě dopravního přestupku nebo něčeho podobného se to dá celkem přejít. U soudce to může být horší v případě, že se díky korupci dostane do vězení nevinný člověk, který tolik peněz nemá. Ale tomu se nedá zabránit nikde na světě, to není česká specialita.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    15.3.2012 16:46 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    štátny zamestnanec je len obyčajný príživník, ktorý sa priživuje na cudzom majetku.

    Jinak bych to neřekl, to je přesné, co si o místním klaunovi Jílkovi a jeho 'práci' v blázinci myslím. Díky za perfektní definici.
    16.3.2012 22:33 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jílkovi jsi ukradený i s tím co si myslíš. A v tom asi bude tvůj největší problém. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    16.3.2012 13:12 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    štátny zamestnanec je len obyčajný príživník

    toto je iba chytľavý slogan, nepodložený rozumnými úvahami
    15.3.2012 14:56 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jak vypada zaslouzit si neco puvodem?
    16.3.2012 14:02 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Proste mit stesti a dobre se narodit. ;-)
    Dalibor Smolík avatar 16.3.2012 14:09 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Třeba jako dítě Billa Gatese :-)))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    15.3.2012 11:31 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Pokusil jste se někdy připustit, po pod pojemem "mít se dobře" si jde představit i něco jiného než výplatní pásku a konto v bance?
    15.3.2012 11:39 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jiste. Pro mne take nejsou penize na prvnim miste. To vsak nesouvisi s odporem k prerozdelovani. Kdyz vite, ze penize, ktere date statu, umite vyuzit lepe(ze sveho pohledu samozrejme) nez on, tak je prirozene, ze s tim nesouhlasite.
    15.3.2012 11:44 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Vám ten odpor neberu, je bych jen řekl že se Vám z toho udlěla idea fixe. Každopádně to není jediný a sotva i prvotní problém světa a toho "jak se máme".
    15.3.2012 12:22 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Keď sa zaujímaš o prerozdeľovanie jeho výplaty a bankového účtu, potom si prinajlepšom rovnakým materialista ako on.
    15.3.2012 12:46 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Keď sa zaujímaš o prerozdeľovanie jeho výplaty a bankového účtu, potom si prinajlepšom rovnakým materialista ako on.

    Já se na něco takového ptal?

    prinajlepšom nic proti, ale jak se ta stupnice určuje?
    15.3.2012 08:28 Honz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jen hloupí nadávají, že se nemají dobře teď. Ostatní přemýšlejí, jak se budou mít zítra...
    Bedňa avatar 15.3.2012 08:37 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Google translate a rnd()
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    15.3.2012 15:02 blizzz | blog: Filmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Ja by som navrhoval obmedziť demokraciu, len na tých ktorí platia dane a prispievajú tak na chod štátu, ten kto platí vyššie dane by mal viac hlasov. Tí čo neplatia dane vôbec, by nemali mať možnosť zúčastňovať sa na verejnom živote.
    15.3.2012 16:07 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?

    To by chcelo definovať, čo je to ne/platenie dane. Ono taký Haščák (Penta) dane platí, ale predstava, že by vďaka nalepeniu na štátny cecok mal mať jeho hlas väčšiu váhu ako menší/žiaden hlas nejakej starej Blaškovej zamestnanej na Obecnom úrade v Hornej Dolnej...

    15.3.2012 16:14 sidik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    To by se socani a bolševici teprve posrali vzteky :D
    15.3.2012 16:26 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Asi neděláte srandu...

    Jasně. takže nejvíc hlasů by měl Mrázek a spol. Roman a spol. Pak Jágr. Jo, to by dali dohromady ten stát hned :-) Vy jste komici. :-)
    gtz avatar 15.3.2012 21:19 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Dagu, vždyť on neví co plácá.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    15.3.2012 16:36 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    To máte lepší zrušit stát. Třeba byste přežili? Týden... Stát zatím není firma na produkci zisku ale společenství lidí definovaných nějakým územím, případně národem. Dochází k dělbě práce a moci a mělo by to být tak, aby výsledek ideálně přinášel zisk

    všem

    obyvatelům. Pochopitelně bohatší samovolně mají větší moc, tím pádem i větší moc opět zbohatnout, což se děje. Bez onoho státu by všichni bohatí měli kulový, za a) nejvíc se bohatne na státu, ale nikoliv jako zaměstnanec, ale jako správce nebo dodavatel. B) bez fungující infrasrukrury, správy, měny... by mohli lovit zajíce v lese
    15.3.2012 16:37 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    A inak, chýba tomu logika. V demokracii sa nerozhoduje len o tom, akým spôsobom sa budú plýtvať prostriedky nakradnuté na daniach, ale aj o iných veciach (súdny poriadok, správne konanie, trestné činy, požiarne predpisy, školské osnovy, vyrovnanosť uhoriek uhoriek...).
    15.3.2012 17:52 pan Demagog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Hm. Tak to je solidní ptákovina. Stačilo by pouze jemně hýbat daňovým systémem a tím se udržet u moci na věčné časy. O anonymitě volení nemluvě.
    15.3.2012 18:41 sidik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    A co? Současný systém stejně nefunguje a ačkoliv tu máme volby, pořád jsou tam stejný xichty. Takže buď jsou volby zmanipulované nebo jsou lidi blbí. Podle toho co potávám na ulici a v obchodech to ale bohužel vidím na tu druhou možnost.

    Zásadní problém demokracie je v tom, že každý může kecat do všeho, ikdyž tomu vůbec nerozumí. Neschopnost lidí zvolit si rozumné zástupce je očividná. Zloději, flákači a lemplové volí ČSSD, protože ta sype do jejich kapsiček státní podporu. Důchodci volí světlejší zítřky s KSČM, přestože je, stejně jako KSČM, žádné nečekají. Podnikatelé volí většinou ODS (hádám že po tom co předvedla v současné vládě to padne), protože ta z nich až doteď nedřela kůži, aby se kdejaký flink mohl mít dobře i bez práce. A pak jsou tady blázni, co volí VV, TOP09 nebo Piráty, ačkoliv jsou to strany, které jsou buď zkorumpované, účelové nebo úplně mimo.

    Ono tu v podstatě ani není koho volit. Nemáme tu žádnou pravicovou stranu, jen bandu levicovejch populistů, který hrajou do karet vždycky určitý skupině obyvatel. A protože češi jsou zatím pořád národ závistivejch a nepřejících šmejdů (ještě to bude asi chvíli trvat, než se toho zbavíme), tak si všichni hrabou na svůj píseček. A proto tady nemá demokracie místo. Ostatně, češi si nikdy neuměli vládnout, to je historicky prokázané.
    16.3.2012 08:22 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Myslim, ze mate na realitu moc vysoke naroky. Asi bude lepsi slevit, protoze IMHO zbytecny stres skodi zdravi.
    16.3.2012 15:43 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Drive byl proti tomuto modelu absolutne. Ale s pribyvajicim vekem si zacinam myslet, ze revize naseho zrizeni je nutna. Nevim, jestli volebni pravo vazat na dane je spravne, ale stavajici stav je neudrzitelny.
    20.3.2012 11:13 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Fascinuji mne lide, kteri neznaji historii, takze netusi, ze jejich genialni napady uz jednou selhaly na cele care... a pak, kdyz dojde na nejakou tu Parizskou komunu, tak se divi.
    gtz avatar 15.3.2012 19:05 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    máme se prý lépe, ale lépe se já jen pár tunelářů a gaunerů. Normální lidé se mají stejně špatně. Nějaké ježdění ven, ano můžeme, ale kdo si to dnes dovolí? Že by si na dovolenou vzali půjčku aby za ni zaplatili o 50% více. apod.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    15.3.2012 21:06 sidik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    A kdo těm gaunerům dovoli se mít líp? Lidi. Tím že si je zvolili jako své zástupce. Tím že věří každé kravině a dají své peníze kdejakému podvodníčkovi. Co třeba důchodci? Věčně brečí jak mají malé důchody, nedá se z toho žít a přitom každou chvíli nějakého důchodce okradou o desetitisícové, i statisícové částky.

    Mám se dobře. Tunel jsem žádný neudělal, jestli jsem gauner, to sám těžko posoudím ale pokud vím, nikoho jsem neokrad. Ikdyž chápu, že bejt podnikatel a chtít aby mi za odvedenou práci zaplatili, se tady zřejmě považuje za okrádání.

    A víš proč? Nestarám se jak se mají ostatní, nestrkám nos do jejich talíře a nebrečím jak se oni mají dobře a jak je to nespravedlivý. Místo toho makám. A světe div se, funguje to.
    gtz avatar 15.3.2012 21:15 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Tunely nedělají malí podvodníčci, ale byly prováděny systematicky partou krkavců a modrých strak. Já makám také a nemám se špatně, ale hlava mi jde kolem z těch keců co se na toto téma vedou. Nejde o to mít se dobře, ale být za vodou a to si myslím, že v této republice nejde udělat čistě bez nějakých obezliček. Normální, myslím normální lidé se mají stále stejně tak jak dříve v dnešní době možná hůře než dřív. Hustá práce za mrzký peníz s nejistou budoucností člověka nijak nepotěší. A když slyším ty kecy co vedou ty lichvářské firmy co půjčují prachy tak se jen divím kam jsme se to dostali.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    15.3.2012 22:17 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    A když slyším ty kecy co vedou ty lichvářské firmy co půjčují prachy tak se jen divím kam jsme se to dostali.

    mrkla som trochu na tú diskusiu s Jílkovou o exekútoroch a advokátoch... zároveň o tom hovorili na 24-ke...tú Jílkovú nemám veľmi v láske, ale dnes bola dobrá;-)...ak je v poriadku systém, v ktorom sa darí podvodníkom a úžerníkom, čo bezohľadne za pomoci súdnictva okrádajú ľudí z nízkymi príjmami, tak potom som ozaj v neporiadku ja

    za tými okradnutými, na mizinu privedenými často umelo vyrobenými dlžníkmi nikto nevidí zničených ľudí a zničené životy... človek aby sa každý deň bál, či mu niekde neostane mimovoľne nejaký 10 korunový dlh, ktorý za pár rokov narastie na desaťtisíce a potom na seba nabalí ďalšie dlhy na advokátov a súdne poplatky a nakoniec ho dostane pod most

    bolo vidieť, že tí páni, čo stáli na exekútorskej strane, nemajú o reálnych pomeroch obyčajných ľudí ani šajnu - pre nich sú len zdrojom príjmov, za kt. si môžu obstarať svoj vysoký nadštandard
    15.3.2012 22:18 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    s nízkymi
    gtz avatar 15.3.2012 22:59 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    exekutoři jsou stát ve státě, nikdo nad nimi nemá dohled, dělají si co chtějí a nijak se moc neohlížejí nad tím co za sebou zanechají. No a ty lichvářské firmy na tom jen parazitují, protože ví, že dostanou vždy peníze nějak nazpět. Ale pro některé lidi je to poslední možnost jak zaplácnout dluh/nebo si něco pořídit na co prostě nemají. nedávno jsem četl něco o jedné lepší "profesionálce" co pocházela z podobných poměrů a to řemeslo začala dělat jen proto, aby měla peníze na to co by nikdy neměla. No jak psala po pár měsících zaplatila rodičům dluhy, koupila jim auto a defacto je dále živí. No a advokáti, tam platíte jen vstoupíte do dveří a o ostatních poplatcích ani nemluvím. Prostě je to nějak špatně. No na druhou stranu cikáni si tyto problémy způsobují sami, proglgají dávky a pak si na vysoký úrok půjčí od svých soukmenovců peníze, které jim při výplatě dávek zase vrátí. No a celé kolečko jde dokola protože dávky dají na dluhy a zase si musí půjčit na jídlo apod. Prostě žádná cesta ven. Jistě je to i naším státem, který jim nedává práci jak to bylo dříve. Na kopání výkopů máme levnější ukrajince a práce pro tuto skupinu vesměs žádná.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    16.3.2012 13:06 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Viacerí tu lobbujú za minimálny resp. žiadny štát, lenže práve toto je úlohou štátu - dozerať, aby boli vyvážené práva a povinnosti všetkých občanov, aby nikto na nikom nemohol takto parazitovať. bez štátu by sa títo príživníci utrhli úplne z reťaže. Stav je bohužiaľ taký, že sa fakticky štátu prostredníctvom korupčných a mafiánskych praktík zmocňujú, že preliezajú do všetkých zložiek moci. (Mne sa veľmi páči tá Vaša pani Hana Marvanová, nám v politike také osobnosti bohužiaľ chýbajú.)

    Pokiaľ ide o advokátov, doteraz som nejaké tie právne záležitosti riešila bez nich, a zakaždým úspešne. Ušetrila som. Pri troche námahy si aj človek bez právnického vzdelania dokáže svojpomocne poradiť s právnymi podaniami a nemusí sa dať na súde nikým zastupovať.
    15.3.2012 22:22 sidik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jj, modré straky. Třeba Tvrdík, Gross, Srba, kauza Diag Human (jo, za to taky může ČSSD), kauza Internet do škol... Myslím, že by měli držet hubu jedni jak druzí, protože špinavé ruce od zlodějiny mají všichni co tam jsou.

    Být za vodou ale znamená pro každého něco jiného. Když mi bylo 18, chtěl jsem bejt za vodou, mít tolik peněz, že bych nemusel zbytek života sáhnout na práci. Když jsem začal vydělávat tolik, že jsem si mohl dovolit chodit do práce tak dvakrát do měsíce, zjistil jsem, že finančně sice jsem za vodou ale nějak to není přesně ono. Nakonec jsem skvěle placenou práci vyměnil za vlastní podnikání, které sice nesype tolik, musím se víc otáčet ale baví mě to. A to je pro mě "za vodou". Dělat co člověka baví a zároveň ho dobře živí.

    Vydělat miliony jde i bez obezliček ale je to běh na dlouho trať a s minimem odpočinku. Navíc ti pořád někdo hází klacky pod nohy (socani, závistivci...). Ne každý na to má nervy.

    Budoucnost je nejistá pro každého. Někdo počítá každou korunu a neví, jestli zítra bude mít co do huby, jiný se v penězích topí ale nemá jistotu, jestli mu nějaký mafián zítra neustřelí makovici. Tam kde jistoty lidem poskytuje stát, ztrácí se motivace a lidi leniví. Stačí se podívat na naše specifické spoluobčany. Stát dal jistou podporu, tak co by se snažili. A když už je stát donutí jít někam makat nebo alespoň se ucházet o místo, tak žebrají u firmy o to, aby je nepřijali a napsali jim do papírů že nevyhovují (pár takových jsem tu měl).

    Když si někdo půjčí od lichvářů, tak je vůl. S bankou se dá dohodnout (člověk třeba zaplatí víc ale pokud ukáže snahu a ochotu platit, většina vyjde vstříc), s lichváři ne. V tomhle směru by stát měl zasáhnout a povolit poskytování půjček jen bankám, spořitelnám, pojišťovnám nebo firmám, kterým dá (na základě nějakých pravidel) akreditaci ČNB.
    gtz avatar 15.3.2012 22:46 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Když si někdo půjčí od lichvářů, tak je vůl
    Ano to s Vámi souhlasím, jenže pro ty lidi je tato půjčka poslední šancí jak zaplácnout své dluhy jinde apod. prostě vím je to jejich chyba, ale stát by nad tím měl mít nějaký dohled. Nejde jen o to, kdo to byl zda někdo z modré nebo oranžové partaje obě strany na tom jsou hodně podobně (banky, kampeličky apod.), tunelování firem ve stylu "špatný podnikatelský záměr, já nic nemám všechno má manželka apod" a ti tzv. podnikatelé co si dnes naberou zboží, neplatí a až se na to přijde tak? nic se nestane, zkrachuje s tím, že nic nemá a druhý den si založí podobnou firmu se stejnými lidima na stejném místě. Jako kde žijeme? Co exekutoři? to je parta lidí na kterou nikdo nemá dohled apod.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    16.3.2012 10:25 sidik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jenže zaplácnout dluh tím, že vytvořím nový nedává moc smysl. S věřiteli se dá většinou domluvit splátkový kalendář a dluhy taky nevzniknou jen tak, bez příčiny. Jedna věc jsou dluhy, které člověk získá nevydařeným podnikáním a něco jiného jsou dnes tak časté dluhy z půjček na zbytečnosti.

    Tihle "podnikatelé" mi taky lezou na nervy. Ale nejsou jediní. Dělají to téměř všichni, i obyčejní lidé.

    Exekutoři jsou stát ve státě. Teď jim sice stát mírně šlape na krk, takže si snad nebudou moct účtovat tak vysoké provize ale i tak by nad nimi měla dohlížet státní instituce.

    On by kde kdo nejradši měl samá práva a žádné povinnosti. Lidi si napůjčujou a neplatěj. A křičej, že věřitel chce svoje peníze a že to je nemorální. Pak přijde exekutor, ten je sedře z kůže, namastí si na tom kapsu a pak křičí, když mu stát šlápne na krk.
    16.3.2012 14:52 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    -1
    17.3.2012 07:33 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Stále se tu řeší, že lidé volí špatné strany, že... ale nikdo neví jakou tedy volit.

    Ale asi je něco špatně v systému, když u nás po jednu generaci nevyprodukoval a nedosadil osobnosti, ktré by byly odborně a lidsky na výši pro vysoký post ve státě. A jinde to není o moc lepší, jen mají lepší kontrolní mechanizmy a větší zábrany v sobě. Není čas se neopájet vírou a přiznat si že to nefunguje? Neměly by skutečně stát spravovat na to studovaní odborníci, které by "jen" zástupci občanů kontrolovali a dávali jim zadání, směr, priority? Nepříklad.

    Systém stran produkuje to co produkuje zcela zákonitě. Neřídí se podle matematických modelů, ani selského rozumu, řídí se podle nastavení lidské bytosti a většinou nemá na zpracování příliš velké moci sw. Selže a stane se z ní... kokot.

    A nebo učit (ale kvalitně) ty "humanitní vědy" a opovrhovanou "morálku". Ona ta morálka pro nic za nic nevznikla. Co lépe ohlídá člověka než on sám, když přistoupí na to, že by měl něco v sobě korigovat. Protože bez korekcí je člověk dost hnusný zviřátko.
    17.3.2012 07:35 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Neměly.... já se ze sebe pose... asi zase myslim na ženský! :))))
    17.3.2012 13:34 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    v te oblasti moralky je myslim jeden zakopany pes.

    Hradni debil sice hlasa, ze globalizace a trzni hospodarstvi je bezvadna win-win situace pro celou zemekouli, ale rada lidi tomu neveri. Priklani se spise k nazoru, ze vyhra jednoho je prohra toho druheho. A zde vidim problem v te moralce. Jakym zpusobem se to vysvetli, ze jestlize se nam bude darit lepa, tak ze to musi nekdo nutne zaplatit. Je dostatecne moralni nekomu takovemu hodit par zbytku z naseho hodovniho stolu?

    Vim co myslis, jde ti predne nyni o tu moralku, ktera panuje 'uvnitr' toho statniho celku. Uplatneni te moralky by vedlo kratkodobe k nivelizaci rozdilu ve state, k tomu, ze ten rozdil mezi majetnymi a chudaky by byl mensi. Problem nastane stejne ale v tom okamziku, kdy nebude dost na kryti tech zakladnich potreb. Pak je treba si to vzit 'zvenku'. Jsme dostatecne 'nemoralni' na to, abychom tu moralku 'navenek' dokazali odlisovat od te 'vnitrni'?
    17.3.2012 14:21 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    ze jestlize se nam bude darit lepa, tak ze to musi nekdo nutne zaplatit.

    Tohle je tak nepříjemná pravda, že to si asi málokdo připustí.

    No, k té otázce. Jde o to, co by takový nárůst chování, které pro nedostatek jiných názvů nazvem "morální" udělal se systémem, jeho produktivitou... sebezáchovnou silou. To je otázka .
    Dalibor Smolík avatar 17.3.2012 14:28 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Tohle je tak nepříjemná pravda, že to si asi málokdo připustí.
    Ještě mě napadá jeden pohled na věc (kromě toho marxistického, třídně antagonistického): Je férové, aby měl každý možnost se mít přiměřeně dobře, jako se máme aspoň my. Kdyby se to dotáhlo do konce - jak by vypadal svět, kdyby všichni lidé (včetně Afriky a Bangladéše - lidí žijící ve slumech) se měli dobře jako my? Vešli bychom se vůbec na zeměkouli a měli bychom co jíst?
    Mám nepříjemný pocit, že kvalitní život je tu jen pro někoho. A není to dáno "třídně", ale oblastně.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.3.2012 14:44 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Ona je tady ještě jedna, možná nepříjemnější. Jedním z axiomů naší civilizace (poskřesťandké) je, že svět je místo k radování. Že na radost "kvalitní život", zdraví, krásu a voňavý nohy má nárok. Uplatňování tohoto nároku je daleko zhoubnější než nárok na nějaký "dávky".

    Pokud na někoho padne pocit, že má tenhle nárok uplatnil, hledá důvody proč to tak je jak ten nepřirozená stav udržet. Kope kolem sebe, zmítá se v chaotická činnosti a říká tomu práce, nakonec třeba krade a stejně skončí špatně - mrtvej. Kdyby přijal svět jaký je, snažil by se v něm zařídit co nejlépe, ale ztratil by tu křeč. A byl by otevřenější, což je přímo spásné.

    Jo, nevešli, neuživili. Je nás moc. Přemnoženej druh.
    17.3.2012 15:04 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    a voňavý nohy má nárok

    hm, ale to by sa muselo Číňanom zakázať predávať tie rakváky na rozmnožovanie kvasiniek
    Dalibor Smolík avatar 17.3.2012 15:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Křesťané vždy mluvili o "slzavém údolí", takže blahobyt na tomto světě neslibovali. Ano, správně píšeš - je to postkřesťanská civilizace. Plně to platí na Západě, ale platilo to i u nás. Kdo neměl banány a plesnivé džíny, byl dvojka :-)))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.3.2012 12:15 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    zato vyprodukoval osobnosti, ako sú napr. tí traja slovenské mladí konzervatívni experti na reformu sociálneho systému zo Štefánikovho konzerv. inštitútu - tu sú ich pravicové zámery:

    Zníženie rozsahu vynucovanej sociálnej solidarity by reformná vláda mohla dosiahnuť realizáciou nasledovných opatrení:

    - zrušiť jednorazové nesystémové sociálne dávky v hotovosti (príspevok pri narodení prvého, druhého a tretieho dieťaťa, príplatok k príspevku, príspevok na pohreb, príspevok rodičom, ktorým sa narodili tri a viac detí), -neposkytovať z verejných zdrojov iné nesystémové sociálne dávky (napríklad vianočný príspevok), - financovanie služieb (strava, ubytovanie a preprava) v komunitnej a inštitucionálnej sociálnej a dlhodobej starostlivosti preniesť na ich klientov (resp. ich príbuzných) v spojení s príjmovým a majetkovým testovaním, -redukovať sociálne dávky a zníženiť rozsah sociálnej starostlivosti, -zrušiť univerzálne sociálne dávky v hotovosti (prídavok na dieťa) a pretransformovať ich do podoby adresne poskytovanej pomoci chudobným, -,,zaviesť princíp adresnosti" a testovať majetok a príjmy pri každom sociálnom transfere jednotlivcovi, napríklad peňažné príspevky na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia - ,,zvýšiť adresnosť" poskytovania kompenzačných príspevkov ťažko zdravotne postihnutých (na kúpu motorového vozidla, druhého elektrického vozíka a pod.) - financovať poskytovanie náhradnej starostlivosti deťom len osobnou formou (so striktnými kritériami pre náhradných rodičov), -zmeniť zákon o soc. poistení tak, aby sa zaviedol postupný pokles zásluhovosti vo výpočte dôchodku pracujúcich poistených v prvom pilieri, ... zaviesť valorizáciu dôchodkov len o infláciu a maximálne vo výške 75% rastu priemernej mzdy v hospodárstve, - postupne zvyšovať vek odchodu do starobného dôchodku (o pol roka za každý rok) na 65 rokov pre mužov aj ženy, -zrušiť možnosť predčasného starobného dôchodku - - -predložiť reformu starobného dôchodkového systému do NR ako ústavný zákon, ktorá by priniesla postupné obmedzovanie výdavkov z 1. piliera v budúcich volebných obdobiach

    Konečným cieľom reformy by malo byť ,,vyviazanie sa občanov zo systému verejného dôchodkového systému" (ukončiť 1. pilier a presun jeho záväzkov na výplatu adresných dávok ľudí s nízkymi príjmami do štátneho rozpočtu.Namiesto neho má existovať dobrovoľné súkromné dôchodkové sporenie ( 2. pilier) ako jedna z alternatív zabezpečovania zdrojov na dôchodok v starobe.

    Momentálen sa u nás po zmenách pravidiel úhrad za soc. služby v domovoch dôchodcov dôchodcovia vraj zadlžujú, lebo ich d§chodky za celoživotnú drinu nestačia na financovanie ich pobytu. Siaha sa im na úspory na pohreby a musia na nich doplácať príbuzní, ktorí sú sami na hranici soc. odkázanosti.
    17.3.2012 12:59 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Pánom tlieskam. Škoda, že v parlamente máme najväčších pravičiarov v podobe centristov zo SaS.
    17.3.2012 12:59 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    aj keď by som zopár menších výhrad našiel...
    17.3.2012 14:14 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    To fakt? SaS - tí populistickí tlčhubovia, ktorí sa hrajú na pravých liberálov sa dostali k moci práve v dôsledku tej naivity, s ktorou im pred predošlými voľbami zožrali tie ich sľuby (dekriminalizácia marihuany a pod.) mladí! Zneužili vo svojom výťahu k moci a ku korytám práve tých, ktorí ešte reagujú na populistické slogany!Ja som to mojim vravela... a teraz tvrdia, že to ja som ich nakriatla, aby ich volili;-). Hoci ja som volila Bugára.))

    Už aj v Bratislave zabodoval Smer(ktorý som nevolila nikdy, podobne ako HZDS!).To svedčí o tom,že sa hosp. a soc. situácia na Slovensku zhoršuje a už aj v Bratislave, kde sa doteraz žilo neporovnateľne lepšia ako na zbytku územia,je to nahnuté.I po doterajších pravicových reformách a prognózach ich pozitívneho dopadu.

    Že nemáme pravicu v parlamente je nám ľúto? Akú? My nie sme krajina pravice.Ani HSĽS nebola jednoznačne pravicová( podľa uhlu pohľadu- bola krajne nacionalistická, fašistická, z toho pohľadu extrémne pravicová- ale inak s kresťansko-socialistickými sociálnymi postojmi.) Slovensko je chudobná krajina, potrebuje solidaritu a spoluprácu.Možno i pevné vedenie. Preto bidujú strany, ktorých líder má vodcovské črty.
    17.3.2012 14:15 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    bodujú
    17.3.2012 16:40 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?

    To fakt. Človeka by to ťahalo označiť tak OKS, ale tí nepatria medzi relevantnú politickú stranu a keby aj, stále sú na tej istej úrovni ako SaS. Len trocha konzervatívnejší v spoločenských otázkach.

    Podľa mňa zlý pohľad. Skôr ide o Gorilu, Sasanku a nedodržanie sľubov (marihuana, Fico v sukni...). Možno to bude dôvodom, prečo najviac pohoreli práve SDKÚ-DS (Gorila) a SaS (Sasanka, marihuana).

    Mne to ľúto je. HSĽS som neštudoval, takže neviem, či ide o klasických fašistov/nacistov a teda ich nedokážem označiť za extrémnu ľavicu. Slovensko solidaritu možno potrebuje, ale ak sa to bude preháňať, tak chudobné ostane.

    17.3.2012 19:49 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    HSĽS som neštudoval, takže neviem, či ide o klasických fašistov/nacistov a teda ich nedokážem označiť za extrémnu ľavicu.

    nikto nehovoril o extrémnej ľavici))...len že historicky pre Slovensko nie je typické ani pravicové zmýšľasnie, ani pravicová soc. politika

    OKS...tie ,,osobnosti" mi okrem Zajaca nič nehovoria a už to , že šli na Matovičovu kandidátku bolo divné

    keby som bola šla voliť, šla by som Budaja a spol... tam aspoň viem, o koho ide ( ľudia, ktorí majú v hlave a nemajú špinavú minulosť a charakter)
    Dalibor Smolík avatar 17.3.2012 20:26 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    historicky pre Slovensko nie je typické ani pravicové zmýšľasnie, ani pravicová soc. politika
    Těžko říct, v roce 1946 vyhráli volby v českých zemích komunisté (asi 40 % hlasů), ale na Slovensku měli smůlu ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.3.2012 11:25 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    to nebola smola, to bolo dôsledkom Konzervatívnosti slovenskej spoločnosti, ktorá sa hrozila najmä boľševického ateizmu, za Slovenského štátu sa tiež vedelo a zverstvách Stalinovej krutovlády, mal povesť diabla v ľudskej podobe (taktne sa zamlčiavalo, čo robia na okupovanýmch územiach na východe nacisti)+ historická nedôverčivosť Slovákov k ,,panskému huncútstvu"- politike(keďže sme národ, čo nemal vlastnú šľachtu=zástupcov v Uhorskom sneme, iba ak prebehlíkov k vládnucej vrstve,a tí jednotlivci čo ostali stáť za obyčajnými ľuďmi, nič nezmohli). Nemali sme priemyselné centrá ako vy so vzdelanejšíma triedne uvedomelejším robotníctvom -len vidiecke mestečká s polomanufaktúrnou výrobou...Komunizmus sa na Slovensko dostal z USA- KSS zakladali americkí Slováci! Paradox, čo?
    18.3.2012 11:32 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    P:S. Čo neznamená, že by Slováci ,,pravicovo" zmýšľali.Naopak. Keď si vezmete tých málo časových vrstiev slovenskej inteligencie, zstíte, že u nej prevažovali ľavicové resp. sociálne postoje, čo vyplývalo z jej pôvodu, z jej osobných životných skúseností, zo vzťahu k prostým ľuďom,z kt. pochádzali. Nie komunistické. Aj tí, čo sa nechali v mladosti ovplyvniť komunistickými ideami po nástupe totality rýchlo vytriezveli.Stačí čítať medzi riadkami-i takého Novomeského.
    Dalibor Smolík avatar 18.3.2012 23:26 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Díky za vysvětlení.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.3.2012 13:24 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    takove prace, studie, navrhy se najdou v kazde zemi dnesniho zapadu. Ve Francii, v Nemecku. Je priznacne, ze se jedna vesmes o mlade, perspektivni spoluobcany, kteri vetsinu zivota stravili ve skolnich systemech svych zemi. (vesmes za statni penize). Je sice smutne, ze musisme v roce 2012 cist takove nesmysly, ale kam bychom to prisli, kdyby na Slovensku byl kazdy genius. Nezoufejte, bude hur.
    17.3.2012 13:59 PH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Ano, to jsou přesně ty dobré nápady, které pomůžou potřebným a nechají hladovět ty líné a nevezmou peníze těm, kteří si je pracně musí vydělat. Pochopitelně zastáncům sociálního státu v dnešním rozsahu ještě nikdo nevysvětlil, že dluhy se musí platit a do nekonečna si půjčovat nelze a lidé mohou mít jen takovou životní úroveň, na kterou si vydělají. Nemusí se nám líbit, že budeme chudí, ale pokud by sociální stát šel tím samým směrem jako dosud, čeká nás větší bída, než při těch reformách. Protože se celý systém zhroutí.
    17.3.2012 14:17 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Zatím se nikde neprojevil nějaká výraznější kladný efekt omezení těch slavných sociálních výdajů. Naopak země Evropy kde mají tyto výdaje velké jsou ty, co jsou na tom lépe. Pokud hledáte jednotící prvek těch "úspěšných" je to sever a velká sociálné péče (i když se omezuje, stále je velká). Ale to raději hledat vysvětlení v zimě, než připustit... :-)

    Tohle téma je klasické vrtění psem. Odvést pozornost od problémů k závisti a nenávisti mezi lidmi (ten bere dávky a kupuje si za to mercedesy). Izolovat lidi podle sociálního klíče a postavit proti sobě. Pak jsou nejlépe ovladatelní, lidé to sežerou, tak jako vždy.
    17.3.2012 14:20 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    obdivujem dada, že sa dokáže zdržať a na zámerné prekrúcanie nereaguje
    18.3.2012 13:16 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Jeste jste zapomnel na moji oblibenou pohadku "demokracie vede k diktature" (ostatne jako vede k diktature kazda snaha zavest spravedlnost).
    17.3.2012 12:23 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    by sa Štefánik s Masarykom možno aj v hrobe obrátil
    18.3.2012 13:16 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mame sa naozaj spatne?
    Ja myslim, ze uz se obratili i zpatky. :-)
    16.10.2018 12:25 3% úvěrová nabídka platí nyní
    Rozbalit Rozbalit vše 3% úvěrová nabídka platí nyní
    Přílohy:
    Získání legitimní půjčky bylo vždy velkým problémem pro klienty, kteří zoufale potřebují finanční pomoc. Otázka úvěru a kolaterálu je něco, na co se klienti vždy obávají, když hledají půjčku od soukromých věřitelů. mikro finanční pomocná společnost byla akreditována věřitelskou radou, která poskytuje úvěry místním i mezinárodním klientům za 3% úrokovou sazbu. kontaktujte nás prostřednictvím e-mailu: clark123156@gmail.com , whatsapp číslo: +18635356458

    16.10.2018 12:28 clark
    Rozbalit Rozbalit vše 3% úvěrová nabídka platí nyní
    Příloha:
    Získání legitimní půjčky bylo vždy velkým problémem pro klienty, kteří zoufale potřebují finanční pomoc. Otázka úvěru a kolaterálu je něco, na co se klienti vždy obávají, když hledají půjčku od soukromých věřitelů. mikro finanční pomocná společnost byla akreditována věřitelskou radou, která poskytuje úvěry místním i mezinárodním klientům za 3% úrokovou sazbu. kontaktujte nás prostřednictvím e-mailu: clark123156@gmail.com , whatsapp číslo: +18635356458

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.