abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    21.4. 19:11 | Komunita

    Thunderbird 128, příští major verze naplánovaná na červenec, přijde s nativní podporou Exchange napsanou v Rustu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 25
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (18%)
    Celkem 679 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Deprese z KDE :-(

    24.6.2008 23:55 | Přečteno: 1749× | poslední úprava: 25.6.2008 00:00

    Pozor, deprese - kdo jste náchylní ke změně nálady, raději to nečtěte (ale vy mě máte už stejně blokovaného :-) ) Vy odvážní, kteří to čtete, prosím, berte to s jistou, raději větší, rezervou (ale to vy stejně děláte, že?)

    Dnes jsem zkonstatoval, že začínám mít z KDE 4.x docela depresi. V práci zkouším KDE 4.0, doma mám KDE 4.1 (oboje na openSUSE, ale moc nevěřím, že by to byl tak velký rozdíl - znám naše KDE lidi a soudím, že to spíš vylepšují, než aby kazili). Ani jedno se nedá kloudně používat.

    Ano, trochu se to používat dá, ale právě jen trochu. Na pohled je to opravdu krása - tady se vývojáři vyšvihli a KDE 4.1 je ještě o pěkný kus úžasnější než čtyřnulka - ale je to na mé mašině pomalé (přitom to není tak slabý stroj - čtyřjádrový Phenom se 4 GB paměti, stál jisté peníze a mnohem víc nervů, než mi to začalo jakžtakž fungovat), neohrabané, ale především tam jsou bugy, které se táhnou od 4.0 ke 4.1.

    Příkladem budiž náhodné pozadí ikonek v systrayi - bug #158094, už se to tu řešilo - a fakt, že nejde přesouvat widgety na panelu (bug #154119) - v souvislosti s tímto bugem jsem dostal dokonce vynadáno, neboť a) je to plánováno do KDE 4.2 (!!), b) distribuce na to udělají patch, c) ať držíme hubu a nepřekážíme vývojářům v práci. Asi jsem si o to koledoval, protože jsem prudil, ale... ksakru, kde se vzal ten přístup, že oni vědí nejlépe, jak to má vypadat, tak ať si zvykám a držím kušnu? Měl jsem dojem, že tohle uvažování je výsada týmu kolem GNOME :-( Desktop je tu přece pro nás, pro uživatele, a ne naopak - kam se poděla všechna ta konfigurovatelnost, ta svoboda, která byla v KDE trojce všude kolem?

    Tohle myšlení bohužel cítím i v dalších věcech v KDE 4.0 - všimli jste si, že tam sice jsou úžasné skiny, ale změnit barvu panelu na jinou člověk nemůže? Jde jen měnit předpřipravené skiny - působivé, třpytivé, ale kdybych chtěl něco svého, mám docela smůlu (no, nemám, protože něco z C++ znám a jsem dost obsesivní na to, abych se do toho dal, ale co normální uživatel?)

    Celková pomalost a neohrabanost celé té věci je mi taky divná. Původně jsem soudil, že prostě všechno optimalizují na akcelerovaný desktop - tím jsem si vysvětloval i některé chyby ve vykreslování - ale jak se zdá, není to tak jednoduché. Dnes ráno jsem ze zoufalství nahodil Xfce. Nejen, že fungovalo velmi dobře, ale jen tak z plezíru jsem zapnul kompozitor - a hle, průhledné rámečky oken, stíny, okna přesunující se i s vykreslováním obsahu! (Speciálně přesouvání oken je u mne v KDE 4 pomalé dokonce i tehdy, když vypnu zobrazování obsahu a kreslí se jen rámeček!) Nerozumím.

    Když se nad tím zamyslím, tak ty technické věci jsou podružné. Chyby jsou a budou, chyby "ležáky" se vyskytují ve všech projektech (sám jich pár mám). Co mi ale hlavně vadí, je ten přístup - přijde mi, že v týmech KDE se šíří jakási arogance, která tam předtím nebyla (Pozor - teď mluvím o upstreamu, ne o kamarádech ze SuSE - ti jsou v pohodě).

    Pozn.: Při tom experimentování s Xfce jsem zjistil, že různé programy čtou nastavení fontů nejméně na dvou různých místech - v adresáři $HOME/fonts.conf a v databázi Xrm. Tím se vysvětlilo, proč mi například Firefox kreslí fonty v KDE dobře a v Xfce hnusně - je třeba zapsat nastavení na obě místa. Za tohle by někdo zasloužil. Ale aspoň trochu jsem se pomstil - zdokumentoval jsem to.

           

    Hodnocení: 95 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    25.6.2008 00:21 USAMA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Já bych řek, že srát do vlastních řad je docela pozitivní záležitost. Čím více se sere na jednom místě tak tím jsou hovna nejenom více vidět ale i znatelně cejtit. A čím bude více smradu a hoven na pískovišti tím rychlejc se odkliděj...
    Bluebear avatar 25.6.2008 00:26 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Ona to není střelba do vlastních řad; jak jsem podotkl, naši KDEčkoví vývojáři jsou v pohodě. IMHO se něco nepěkného děje v upstreamu.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    25.6.2008 07:57 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    ono střílíš nejvíce tam kde cejtíš vlastní řadu, někdo to má v SUSE a nekdo to má v KDE. :-))) ne tedka vážně... Jako řadu jsem myslel celý KDE. :-)
    extender avatar 25.6.2008 06:41 extender | skóre: 1 | blog: extender
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    jojo :-D Bohužel ti to zase nějaké lečo s mlíkem na bradě a administrátorskými právy "smaže" :-D
    Zed's dead baby, Zed's dead.
    25.6.2008 09:23 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Vážený pane, i člověk s inteligencí leguána po lobotomii zajisté pochopí, že admini nahlížejí na diskuse jinak v případě, že jde o blog a úplně jinak, když je pod zprávičkou, nebo článkem. Takže diskusím pod blogy se nechává prakticky absolutní volnost, kdežto zprávičky a články se prostě hlídají víc.

    Vaše lečo

    (na mlíko jsem alergický, takže mi po bradě teče jen ve zcela výjimečných případech).
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    extender avatar 25.6.2008 09:29 extender | skóre: 1 | blog: extender
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    :-D Děkuji za veselé vysvětlení :-D
    Zed's dead baby, Zed's dead.
    David Heidelberg avatar 25.6.2008 00:37 David Heidelberg | skóre: 46 | blog: blog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Tak já myslím, že takové věci s systreayem a přesouvání widgetů v panelu není nic o čem by vývojáři KDE nevěděli, ale prostě to není v tento moment jejich priorita (tím nechci říct, že není podstatná barva pozadí ikonek v systray, ale že prostě řeší podstatnější problémy). Poslední verze KDE se celkem stabilizují, plasma funguje bez náhodných pádů. Už je to velice slušně použitelné (ale i přesto všem doporučuji zkoušet až bude teprve 4.1)
    Bluebear avatar 25.6.2008 00:55 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Tak já myslím, že takové věci s systreayem a přesouvání widgetů v panelu není nic o čem by vývojáři KDE nevěděli, ale prostě to není v tento moment jejich priorita

    S tím souhlasím, jenže bohužel na mě to působí dojmem, že pro ně je priorita přidávat víc a víc eye-candy. Což se jim daří a je to opravdu působivé, ale tohle já nepotřebuju! Kdybych potřeboval omračovat windowsáře tím, jak je Linux úžasný na pohled, tak rozhodně sáhnu po KDE 4.1. Jenže na používání potřebuju především přizpůsobitelnost a to, aby se mi to rozhraní nepletlo pod nohy. KDE 4 se plete - samozřejmě to může být jenom nezvyk, ale přijde mi, že je to principiální. Proč se náhledy obrázků v Dolphinu při změně prolínají? Proč se, když zvětším okno Dolphinu, ikonky pevných disků a adresářů nejdřív "efektně" postupně zvětší, aby se pak přeskládaly? Totéž na desktopu s widgety a ikonami. Proč nejde panely prostě přetáhnout myší, proč musím kliknout na ikonku plazmy a pak v působivé liště nastavovat vlastnosti?

    Poprvé je to možná hezké (pro mne ne, já se lekl), ale když v časovém presu hledám v mnoha adresářích jeden diagram nebo obrázek, tak je to k zešílení. A takových věcí je tam spousta, fakt spousta.

    tím nechci říct, že není podstatná barva pozadí ikonek v systray

    IMHO náhodný bitový šum místo obrázku je velmi podstatný příznak - to znamená, že se pracuje s neinicializovanou pamětí nebo se čte z náhodného pointeru. Oboje může být poměrně dost nebezpečné.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    25.6.2008 08:24 Septyk | skóre: 2 | Teplice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    To s tou lištou...někde jsem četl že to je kvůli dotekovým obrazovkám a podobně. Všimni si, že vůbec neklikáš pravým tlačítkem při změně panelu, a to to jim jde. Já jako majitel myši/touchpadu jsem pro klasiku, mohli tam nechat obě možnosti.
    ...
    25.6.2008 08:59 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    takze znovu vymyslime mac? ;-)
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    26.6.2008 09:59 Septyk | skóre: 2 | Teplice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Já nejsem vývojář, mě se neptej.
    ...
    Luboš Doležel (Doli) avatar 25.6.2008 00:40 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Když jsem viděl KDE 4.0, řekl jsem si, že počkám na KDE 4.1. Teď vidím KDE 4.1 a taky to není k tomu :-(
    25.6.2008 00:46 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Počkáme si na KDE 4.5.9 :-)
    elenril avatar 25.6.2008 00:53 elenril | skóre: 21 | blog: Raziel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    :-) Tak nějak. Jelikož mě to jejich kůl eyecandy vůbec nebere, tak jsem na KDE4 nezaznamenal snad jediné vylepšení oproti 3.5.
    Grunt avatar 25.6.2008 01:28 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    A nebo mezitím přejdeme na GNOME.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bluebear avatar 25.6.2008 01:35 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    No, nevím; když do GNOME zadáš bug, tak tě ještě přesvědčí, že to není bug, ale že to tak má být a že jsi to přesně takhle chtěl, a pokud ne, tak jsi zpátečník a brzda pokroku :-)

    V KDE se sice na bug vykašlou, ale čestně připustí jak to, že je to bug, tak to, že na něj kašlou :-)
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    25.6.2008 07:53 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Co to je za blbé řeči? Zadal jsem desítky oznámení o chybách a žádostí funkcí, a to, co říkáš, se mi stalo jen jednou. Jinak mi téměř vždy vyhověli (v ostatních případech to uvázlo na tom, že to nikdo neměl (zatím) čas vyřešit).
    25.6.2008 08:01 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Týkalo se něco z toho GIMPu? :-)
    26.6.2008 08:13 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Ne, ohledně GIMPu jsem nikdy nic nehlásil.
    25.6.2008 10:31 pnemec | skóre: 8 | blog: jotter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    To nejsou blbe reci. Ma zkusenost je naprosto stejna. Vim proc to tak je, chapu proc to tak je. Ale i tak mne to stve.
    26.6.2008 08:12 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Podle profilu používáš KDE. Takže jestli do GNOME Bugzilly hlásíš něco jako "chtěl bych, aby to a to bylo jako v KDE", je mi jasné, proč je tvá zkušenost taková...
    26.6.2008 08:21 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Pssst, on ve skutečnosti používá MasOX! ;-)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 25.6.2008 01:39 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    No tak to opravdu ne :-)
    25.6.2008 01:42 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Tak to se snad raději naučím používat Links a odinstaluju Xserver. :-)
    extender avatar 25.6.2008 06:44 extender | skóre: 1 | blog: extender
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Tak to radši přejdu na WOW Vistu :-D Dokud bude existovat něco jiného než GNOME, cokoli, vždycky tomu dám přednost.
    Zed's dead baby, Zed's dead.
    juraj-bit avatar 25.6.2008 08:33 juraj-bit | skóre: 14 | blog: X BLOG X | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Kedy vyjde KDE 5? Rád by som túto 4-orkovú verziu preskočil ;)
    25.6.2008 01:18 spang
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Tak tak, díky za takovéhle zápisky, když jednou za čas dostanu nutkání se do KDE4 pustit, tak mi zase položí nohy na zem ;-). Ale nemůžu se dočkat, až to použitelné bude.
    vogo avatar 25.6.2008 06:20 vogo | skóre: 34 | blog: "Skládat papír"
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    z kde 4.0, 4.1 mám naprosto stejný pocit…
    Nejsem paranoidní, ale to ještě neznamená, že po mě nejdou.
    25.6.2008 08:00 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Mno, já myslím, že se nakonec všichni sejdeme (s Erikem a Aničkou :-)) u opatchovaného Fluxboxu. ;-) Ještě že aspoň Qt4 na aplikace už je použitelná, a KDE myslím takový deal breaker nebude...tedy aspoň pro nás. ;/ Použitelné KDE by se ale pro "normální uživatele" pro příštích pár let určitě hodilo. ;/
    Václav 25.6.2008 08:58 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    No, nemožnost posouvání plasmoidů po panelu je opravdu krize, i když jistým řešením je odebrat ho a znovu přidat na požadované místo. Tak často zase panely neměním, tak mi to ani nevadí.

    Chování ikonek v trayi je o dost horší problém, mimo jiné to neuvěřitelně kazí celkový dojem z prostředí...

    To že nejde nastavit barva panelu a podobné je krize, docela doufám že se časem někde vynoří klikátko pro tvorbu / přizpůsobení plasma témat.

    Nejvíc ze všeho mě ale deptá bug č. 155707, pro KDE je to imho dost ostuda, spousta univerzit / podniků jedoucích přes proxy má takhle zatím smůlu, dokonce i ve stabilní řadě.

    Nějakou pomalost vykreslování jsem zatím nepozoroval, takže tam nevím. KDE 4.1 z SVN mi šlape jako hodinky. Vlastně, nějakou dobu byl nepoužitelně pomalý dolphin, ale to už je v pohodě.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    otula avatar 25.6.2008 10:32 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Vlastně, nějakou dobu byl nepoužitelně pomalý dolphin, ale to už je v pohodě.
    Jj, člověk je tvor přizpůsobivý, zvykne si na leccos ;-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Václav 25.6.2008 10:48 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Nikoliv, žádné přizpůsobování se z mé strany nekonalo. Označení ikonky jednu chvíli trvalo i několik vteřin (zásek celého delfína), takže jsem se na nějaký čas vrátil ke konqueroru. Ale tu chybu už opravili.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    otula avatar 25.6.2008 10:55 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Však ten můj příspěvek nebyl myšlený vážně :-) Ale občas mám také pocit, že něco běhá rychleji, než běhalo, jenže potom náhodou sednu k tomu, s čím jsem dřív srovnával, a rychle mne to zchladí ;-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    25.6.2008 10:07 s0 | skóre: 32 | blog: nejchytřejší kecy | prágl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    teď jsem nahodil čerstvý 4.1 snapshot a vypadá to, že systray už blbne nějak míň. kde4/qt4 ikonky podkresluje správně, kde3/qt3 ikony barcou, kterou mám nastavenou v kde3. Ale možná mám jenom kliku s obsahem paměti.

    Jinak na 4.1svn jedu už pár týdnů a dá se to. Zase je pravda, že toho moc v práci nepotřebuju.

    Poslední dobou mám takový teple vlhký pocit při přepínání ploch, což se kolikrát zadrhne i na pár vteřin. Nějaký načítání náhledů oken do paměti nebo co.

    Jinak bych se o kde nebál, ono se to nějak ustálí. Na druhou stranu jsem už ten pocit "arogance a nadřazenosti" na vlastní kůži také zažil. Zkrátka mám pocit, že se něco děje s core lidma. Ale třeba jsou jen nervózní, že je okolí neustále jebe.
    Kuolema Kaikille (Paitsi Meille).
    25.6.2008 10:56 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    souhlas, a hlavně "Co mi ale hlavně vadí, je ten přístup - přijde mi, že v týmech KDE se šíří jakási arogance, která tam předtím nebyla" :-(
    25.6.2008 12:07 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Pozor, deprese - kdo jste náchylní ke změně nálady, raději to nečtěte (ale vy mě máte už stejně blokovaného :-) )
    Takže blokuješ sebe sama? ;-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    Bluebear avatar 25.6.2008 12:43 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    U mě to není změna nálady, já už tu depresi mám :-)
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    25.6.2008 14:39 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Nerozumím, proč jsi to napsal.
    Fluttershy, yay! avatar 25.6.2008 14:52 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Čtyřka je v Japonsku číslo smrti. Například proto nevyšel Palm Tungsten T4, nýbrž rovnou T5. KDE4 ve mne vzbuzuje rozporuplné dojmy...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Jardík avatar 25.6.2008 15:25 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    KDE4 je sra*ka, stejně jako celý Linux.

    PS: Jak je možné, že ksnapshot spuštěný pod obyč. uživatelem může udělat snapshot okna spuštěného pod rootem? To je docela velký bezpečnostní problém ...
    Věřím v jednoho Boha.
    Fluttershy, yay! avatar 25.6.2008 15:37 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Zalez.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    26.6.2008 08:32 s0 | skóre: 32 | blog: nejchytřejší kecy | prágl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    klid, ještě pár hodin a rodiče ho odlifrujou k babičce na vesnici, kde bude šikanovanej vod místních, protože nemá fichtla a na zastávce, oblíbeném místě omladiny, neumí plivat na zem a bavit holky...
    Kuolema Kaikille (Paitsi Meille).
    Jardík avatar 26.6.2008 10:17 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Smůla, na vesnici bydlím a fichtla mám.
    Věřím v jednoho Boha.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 25.6.2008 15:37 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Že tě tady baví otravovat, trole.

    PS: To je ale blbá otázka. Když to okno vidíš a máš ho ve své relaci Xek, tak proč by mělo být na screenshotu vyříznuté? Díra by to byla, kdyby šlo dělat screenshot z cizí relace X.
    Max avatar 25.6.2008 19:39 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    S tebou to jde v poslední době nějak k nule ... :-/.
    Začlo to JXPCommanderem(resp. jeho licencí), pokračovalo to placením za win verzi fatratu a teď? Fudy v blogách a trollení ve foru :-/. Fakt moc pěkný :(. Děláš si vskutku pěkné jméno ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    25.6.2008 20:10 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Myslím, že tenhle vývoj se u Jardy dal očekávat, jakmile začal něco psát. ;] (A vůbec, může jít z kopce něco, co nahoře nikdy nebylo?)
    Jardík avatar 25.6.2008 21:15 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Pořád lepší než nějaká GPL fašistická sra*ka, ze které je tu akorát kýbl GPL fanatiků, který musejí mít vše pod GPL jinak jsou celý zes*aný - příkladem budiž ovladače nvidie. Místo toho, aby uznali jejich kvalitu (BTW jsou to nejkvalitnější ovladače pro grafické karty pro Linux) tak radši buzerujou nvidii, aby je otevřela - a vymlouvají se na "bezpečnost" toho kódu a přitom v GNU/Linuxu Xka běží pod rootem a pak si klidně jediná X aplikace vezme do hrobu celý systém - viz můj nějaký zápis.
    Věřím v jednoho Boha.
    thingie avatar 25.6.2008 21:20 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Vyvaruj se hazardu, vzpomeň si na Jardu!
    Růžové lži.
    25.6.2008 21:21 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Luboš Doležel (Doli) avatar 25.6.2008 22:09 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Když jsou tady samý fanatici a kdovíco, tak proč sem furt lezeš a prudíš?
    Max avatar 25.6.2008 22:09 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Nikdo nic nemluvil o GPL, ač si myslím, že určitš lepší než tebou vymyšlená.
    (BTW jsou to nejkvalitnější ovladače pro grafické karty pro Linux)
    Hu? Hehe. Nejkvalitnější, nejlepší, nejmocnější ... atd. Mohu tě ubezpečit, že nic není nej ;-). Spíš by jsi měl napsat něco jako "... pro mně to jsou nejkvalitnější grafické ovladače ..." a nešířit tu zase fudy ;-).
    Toto je totiž zcela individuální věc. Každý má jiné potřeby Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    pushkin avatar 25.6.2008 17:51 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Co s tím? Počkat, než se to odladí... Do vydání KDE 3.5.x jsem používal Fluxbox, protože KDE mi přišly jako neobratnej moloch, pak se záhadně něco změnilo a používat šly. Takže mám KDE 3.5.9 a předpokládám, že následující, které zkusím budou tak 4.5.x, možná 4.6.x B-) Tedy pokud se do té doby neobjeví něco, co by to trumflo na celé čáře :-)
    juraj-bit avatar 25.6.2008 20:49 juraj-bit | skóre: 14 | blog: X BLOG X | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Gnome 3.0 s Plasmou?
    25.6.2008 22:29 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    KDE 5? :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    mirec avatar 25.6.2008 21:51 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Smeruje KDE4 správnym smerom? Dnes som sa snažil zmeniť kódovanie súboru počas behu kwrite a voľba kódovanie fuč! Pokiaľ sa nemýlim kedysi to v KDE4 išlo.
    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    26.6.2008 09:46 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    nějak jsem nepochopil, kterou verzi jsi zrovna "dnes" použil :-)

    v KDE 4.0.5 to jde, jenom se to přesunulo z menu Pohled do Nastavení, ale to se událo tuším už mezi 3.5.6 a 3.5.7 nebo tak nějak, prostě "dávno" ;-)
    mirec avatar 26.6.2008 13:37 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    KDE 4.1 beta, nie je to tam fakt
    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    26.6.2008 13:52 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    wov, tak to je ... no nemám slov

    => bugzilla?
    26.6.2008 14:07 s0 | skóre: 32 | blog: nejchytřejší kecy | prágl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    asi jo, ale už na to nějak nemám sílu.
    Kuolema Kaikille (Paitsi Meille).
    Václav 27.6.2008 08:40 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Tools -> Encoding?
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    25.6.2008 22:31 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Inu, KDE4 je KDE4. Na posledním UDS v Praze jsem se ptal pár vývojářů Kubuntu, jestli sami nějakým způsobem využívají plasmu - nevyužívají :o)

    Asi se to všechno dělá pro nějakého mýtického uživatele, který strašně miluje grafická klikátka, ale mám takový pocit, že ten uživatel je spokojen s Vistami/Leopardem a ani to nejzářivější pozlátko ho nepřesvědčí zkusit systém, kde stejně nenainstaluje Photoshop/svou oblíbenou hru.

    A ten pocit nemám jen z KDE4 - jako trochu staromilec nevítám iniciativy jako je PolicyKit a PackageKit (nezdá se mi způsob řešení "dělejme všechno přes D-BUS").

    Stručně a jasně: všechny ty D-BUSy a KDE4 bych zakázala. Všechny vývojáře fluxboxů, openboxů a fvwm bychom měli natlačit pod hrozbou přechodu na Windows do jednoho projektu a vytvořit "wm" - dokonalý, superrychlý window manager.
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).
    thingie avatar 25.6.2008 22:33 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Já to asi nepochopim. Tisíce let chodí miliardy zoufalců kolem, pindají něco o tom „všechno zrušit a udělat jedno nejlepší a nejdokonalejší“, nikdy to ještě nikam nevedlo, ale jim to nedojde a nezavřou tlamu, no.
    Růžové lži.
    25.6.2008 22:36 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Pokud si myslíš, že jsem zoufalec... mysli si to dál, já se zlobit nebudu. Cena za 1. místo (Ubuntu na desktopu) v Distribuci roku 2008 nad postelí mne utěší :o)
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).
    thingie avatar 25.6.2008 22:44 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Však já říkám, že když chcete nějaký takový „jednotný“ Linux, tak si ho udělejte. Mě zase těší, že stále existují distribuce kde probíhá nějaký pro Linux přínosný vývoj (není případ Ubuntu a Canonicalu) a které nejsou tak rozbité… Ale jen bych poprosil, abyste si teda všichni s tim vašim názorem to Ubuntu stáhli, používali a zalezli s kydy o jednotnosti někam.
    Růžové lži.
    25.6.2008 22:51 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Pokud na chvilku odložím falešný knír a brýle, tak musím říct, že mi nejde až tak o úplně jednotný Linux (pokud vím, o tom se diskutuje v jiném postu), ale jen o to, abychom víc váhali při vymýšlení a horlivém adoptování nových technologií. Že KDE4 není pro mne, to ještě chápu, ale spíš se mi zdá, že bývalo pro lidi jako já a teď už je cílené na ryze imaginární uživatele, které blýskavé rozhraní nepřesvědčí ("něco" jim tam vždycky bude chybět).

    A ten "wm" si napíšu sám, to se neboj. :o)
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).
    thingie avatar 25.6.2008 23:01 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Mně se to celkem líbilo. A většina KDE4 aplikací se mi zamlouvá mnohem víc než ty staré KDE 3, které jsem kdysi používal. Jako celek mě ten desktop nezajímá ať už bude celkem libovolný, asi.
    Růžové lži.
    Bluebear avatar 25.6.2008 23:16 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    A ten "wm" si napíšu sám, to se neboj.

    To snad radeji ne, uz tak je jich az ouvej. Radeji pomozte nekteremu existujicimu - urcite by lecktery uvital dalsiho vyvojare (no, uznavam, ze nektere vyvojarske tymy jsou nepratelske, ale snad ne vsechny).
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    26.6.2008 10:09 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Že KDE4 není pro mne, to ještě chápu, ale spíš se mi zdá, že bývalo pro lidi jako já a teď už je cílené na ryze imaginární uživatele, které blýskavé rozhraní nepřesvědčí ("něco" jim tam vždycky bude chybět).
    no, já mám spíš pocit, že je cílené na vývojáře, kterým je jedno, že něco zrovna nefunguje, hlavně že to jejich svn a gcc pořád chřoupe nový kód, a kteří chtějí a dělají si pro sebe kopii Macu :-(

    já tu novou módu fakt nedovedu pochopit, ze začátku bylo KDE skvělý unixový desktop, ale už před několika lety se to začlo zvrtávat, pro mě první viditelný průser je tento, a pak to pokračovalo dál a dál, nejmarkantnějším dnešním příkladem budiž SystemSettings vs kcontrol (tady se mnou asi Ubuntisti nebudou souhlasit, ale co do stylu ovládání je to snad jasné :-))

    nerozumím, proč si ti lidé prostě nepořídí Mac, proč z něj musí kopírovat styl a prznit tak tradiční unixovský přístup; kdybych chtěl mít systém jako na Macu, tak si ho koupím, nevidím důvod, proč by pro mě někdo měl ohýbat KDE tak, aby se mu blížilo

    jenže co naplat, KDE aplikace jsou v současnosti snad nejpokročilejší co do vybavenosti funkcemi a integrace, takže těžko odejít někam jinam (navíc ovládání Gnome fakt nedávám ...) :-(
    26.6.2008 12:48 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Tak aplikace... jedině snad bez K3B se neobejdu, ostatní mají důstojné konkurenty i jinde. Ovšem moje a Vaše požadavky budou asi jiné (jsem studentem informatiky, který nemá příliš potřebu editovat video či akcelerovat přehrávání kdovíjakého kodeku přímo grafickou kartou :o). Trochu mne mrzí, že vývoj aplikací teď spíše stagnuje (Kopete, Kaffeine i k3b), zatímco se prudce vyvíjí KDE desktop.
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).
    26.6.2008 13:03 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    no tak třeba Thunderbird (a jiné) mě nepadne tak jako kmail ...

    nevím, jestli OOo 3 bude (a kdy bude) důstojným konkurentem koffice - pro moje použití

    qmmp (ok, ne KDE, ale Qt) má narozdíl od Audacious použitelný ekvalizér

    a tak různě :-)
    26.6.2008 10:17 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    To že KDE 4 není zaměřeno pouze na imaginární uživate ti právě teď úspěšně vyvrátím: KDE 4 představuje (i přes všechny své dosavadní mouchy) přesně ten směr vývoje a ten typ desktopového prostředí, který mně osobně vyhovuje a líbí se mi (a ne, opravdu nejsem uživatelem Windows ani Mac OS, používám výhradně Linux už přes půl desetiletí).
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    26.6.2008 10:27 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Tak me dej vedet az bude KDE4 ve verzi 4.0, ne spis 4.0.1 nebo snad 4.1...ci snad 4.2... proste az bude pouzitelne... To ted proste neni a zatim to nevypada, ze by v dohledne dobe bylo.
    26.6.2008 23:27 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Pro mě použitelné je. Nemám rád takové univerzální spekulace o tom, jak je něco nepoužitelné. Každej máme jin požadavky.
    pushkin avatar 26.6.2008 07:40 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Na ten "Jednotný Linux" bacha, takovej pokus už tu byl a zrovna slavně nedopadl...
    26.6.2008 10:07 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    To ale kvůli SCO, ne?
    pushkin avatar 26.6.2008 07:36 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Všechny vývojáře fluxboxů, openboxů a fvwm bychom měli natlačit pod hrozbou přechodu na Windows do jednoho projektu a vytvořit "wm" - dokonalý, superrychlý window manager.
    To bych nedělal, každý z těch window managerů má trochu jinou filozofii a vyhovuje trochu jiné skupině uživatelů. Rád jsem používal Fluxbox, ale do openboxu nebo FVWM bych nejspíš nikdy nešel. Prostě Fluxbox je Fluxbox a s těmi dalšími ať si hrají jiní. :-) Zachovejme si "wmdiverzitu" :-)
    26.6.2008 10:24 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Chápu že třeba do FVWM byste nešel, ale do Openboxu? Vždyť Fluxbox a Openbox je prakticky jedno a to samé, liší se jen vnitřnostmi a formátem konfiguračních souborů ;-) Teda pokud nevyužíváte ve Fluxboxu taby, pravda ty pokud vím Openbox nemá.
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    pushkin avatar 26.6.2008 10:44 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Openboxu schází i lišta, na té jsem zatím bohužel závislý :-) Jinak taby jsem rád využíval a bych bych rád, kdyby bylo možné je nějak naučit i kwina, přeci jen dát si do jednoho okna relace třeba IRC, Skypa a ICQ a přeppínat mezi nimi v dekoraci je luxus :-)
    otula avatar 26.6.2008 11:43 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Openbox má, na rozdíl od velmi rychlého Fluxboxu, velmi pomalé překreslování oken. Možná jen něco permanentně špatně nastavuji, ale zkoušel jsem ho vícekrát na různých počítačích, a bylo to všude stejné,
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Jardík avatar 26.6.2008 14:22 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    To není nastavením, to je tím, že to - stejně jako GTK - používá glib a každá blbost je tam programovaná přes pomalý gobject.
    Věřím v jednoho Boha.
    otula avatar 26.6.2008 15:13 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    díky za vysvětlení
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Max avatar 26.6.2008 15:27 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Mám pocit, že to co chceš je hranaté kolo ;-). S počtem funkcí a možností stoupá i nějakým způsobem objem a náročnost. Nehledě na to, že třeba flufbox bych nebral jako zrovna rychlejší :-/. Možná tak ve spouštění ... ;-)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    26.6.2008 16:45 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Deprese z KDE :-(
    Nehledě na to, že třeba flufbox bych nebral jako zrovna rychlejší :-/. Možná tak ve spouštění.
    Znáš oroborus? Na tom teď ulítávám já. Jediné, co mi chybí, je "chytré" pokládaní nových oken (terminálů).
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.