abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 125.0.1, první verze z nové řady 125. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Vypíchnout lze podporu kodeku AV1 v Encrypted Media Extensions (EME). Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 125.0.1 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 16:44 | Nová verze

    Valkey, tj. svobodný fork již nesvobodného Redisu, byl vydán v první stabilní verzi 7.2.5.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:11 | IT novinky

    Společnost Espressif Systems oznámila, že rodinu SoC ESP32 brzy rozšíří o ESP32-H4 s IEEE 802.15.4 a Bluetooth 5.4 (LE) s podporou protokolů Thread 1.3, Zigbee 3.0 a Bluetooth Mesh 1.1.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 13:11 | Zajímavý software

    Kevin Bentley zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy počítačové hry Descent 3 z roku 1999: "Někdo se nedávno zeptal, zda budou zveřejněny zdrojové kódy Descent 3. Oslovil jsem svého bývalého šéfa (Matt Toschlog) z Outrage Entertainment a ten mi to povolil. Budu pracovat na tom, aby se to znovu rozběhlo a hledám spolusprávce." [Hacker News]

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Bezpečnostní upozornění

    Byla vydána verze 0.81 telnet a ssh klienta PuTTY. Opravena je kritická bezpečnostní chyba CVE-2024-31497 obsažena ve verzích 0.68 až 0.80. Používáte-li klíč ECDSA NIST P521 a použili jste jej v PuTTY nebo Pageantu, považujte jej za kompromitovaný.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:44 | Komunita

    Hra MineClone2 postavena nad voxelovým herním enginem Minetest byla přejmenována na VoxeLibre.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:11 | IT novinky

    Společnosti Avast Software s.r.o. byla pravomocně uložena pokuta ve výši 351 milionů Kč. Tu uložil Úřad pro ochranu osobních údajů za neoprávněné zpracování osobních údajů uživatelů jejího antivirového programu Avast a jeho rozšíření internetových prohlížečů (Browser Extensions), k čemuž docházelo prokazatelně po část roku 2019.

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Zajímavý článek

    Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 714 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Pozvánky

    V sobotu 20. dubna lze navštívit Maker Faire Jihlava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:44 | Zajímavý software

    Knihovna pro potlačení šumu RNNoise byla vydána ve verzi 0.2. Kvalitu potlačení lze vyzkoušet na webovém demu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (62%)
     (13%)
     (2%)
     (24%)
    Celkem 438 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Linuxové setkání v Žamberku

    3.9.2005 13:06 | Přečteno: 982× | Linux | poslední úprava: 11.9.2005 22:22

    Někdy letos na podzim plánuji v Žamberku uspořádat setkání zaměřené na Linux a svobodný software. Zatím je vše v plenkách, a tak přemýšlím, jak to celé provést a hlavně sháním lidi, kteří by byli ochotni se zapojit - účastí, radou, nebo pomocí s přípravou.

    Původní myšlenka je uspořádat Linuxovou akci (jako InstallFest, ale v miniaturním měřítku) pro spolužáky z Gymnázia Žamberk. Jednalo by se nejspíš o přednášku o tom, co je svobodný software, co je Linux, jaké má výhody, jakou má filozofii systému a práce s ním, jak je neuvěřitelně flexibilní, že si ho může uživatel svobodně přizpůsobovat a má téměř vždy možnost volby, ... atd. Pak by následovalo představení reálného fungujícího prostředí, liveCDček a případně rozdání instalačních CD, LiveCD, ... rady k instalacali... však to znáte. Tohle by se asi dalo provést v budově gymnázia, nejlépe ve výpočetce.

    Další možností by bylo uspořádat akci pro veřejnost. Pak si ale nejsem jist, zdali by to v GŽ šlo uspořádat. Rád bych, aby se podobné akce konaly i jinde než ve velkých městech. Myslím, že v okolí bude jistě pár lidí, co se zabývají svobodným sw, nebo by se s ním chtěli seznámit, ale neznají se osobně.

    Já osobně s organizací podobné akce nemám zkušenosti (dokonce jsem ani na žádné bohužel zatím nebyl :( ), ale myslím, že v rámci školy by to nebylo zas tak složité (mohla by to být první zkouška, jak to bude fungovat). Pokud jde o přednášku o freesw, myslím, že bych byl schopen toho dost připravit a mluvit tak, aby tomu rozuměli i ti, kteří o tom moc neví, ale rádi by věděli. Mohl bych ukázat svůj linuxový systém (musím ho ale nejdřív trochu oprášit a vyladit) a možná si i půjčit školní projektor.

    Entusiasmus je dobrý, ale problém může být volný čas. Maturita se blíží a tak nevím, jestli budu schopen to celé dát do kupy sám. Určitě bych ocenil jakoukoliv pomoc, ať už by šlo o radu od zkušenějších organizátorů (kteří se na AbcLinuxu určitě vyskytují), účast na akci, propagaci, nebo dokonce o zapojení se do organizace. Pokud myslíte, že byste mi mohli jakkoli pomoci, komentáře pod článkem nebo wiki linux.zamecnik.org/cs/linuxove-setkani jsou tím správným místem. Díky moc.

    Kontakt:
    Bohumír Zámečník (bohous)
    zamecnik.org
    linux.zamecnik.org
    icq #193034733
    profil na AbcLinuxu.cz

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    3.9.2005 14:14 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše maturit
    Zdravim

    Drzim palec.

    Asi takhle: Pokud neni maturita uz zejtra, tak je stale jeste dost casu. Overeno zkusenostmi ze skolstvi.

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    11.5.2018 12:16 play
    Rozbalit Rozbalit vše game
    Visit here and find the proves to audio connection online that the process for need you install window 10 bets version for access fixes connection to bluetooth audio device and wireless display in windows 10 if you have the lost some frequency getting here full function best for you.
    2.8.2018 12:45 fmk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové setkání v Žamberku
    O’Charley’s provides a vivid menu for breakfast, O’Charley’s Menu Lunch and dinner and a special O’Charley’s Menu for the Sunday brunch o'charley's menu
    27.10.2018 12:55 Play Store
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové setkání v Žamberku
    Download best apps from the play store app and enjoy free amazing applications. The paid option is also available to go with download play store
    31.10.2018 14:11 hostgator coupons
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové setkání v Žamberku
    Hostgator is a web hosting company which offers you coupon codes to get web hosting services. These services are awesome. This company provides various plans for shared web hosting. hostgator coupons
    8.1.2020 03:08 kayleig
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové setkání v Žamberku
    When I believed in forever, and everything would stay the same Now my heart feel like December when somebody say your name. surviv io

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.