abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 739 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Alternativně viz také můj osobní blog (RSS pro anglické články, RSS pro české články), kde toho hlavně v angličtině vychází mnohem víc.

    Víte že můžete odebírat mé blogy pomocí RSS? (Co je to RSS?)


    A kdo neumí použít RSS, tak je tu twitter: @Bystroushaak.

    Od určité doby jsou všechny texty které zde publikuji verzované na Githubu.

    Jestliže najdete chybu, nepište mi do diskuze a rovnou jí opravte. Github má online editor, není to skoro žádná práce a podstatně mi tím usnadníte život. Taky vás čeká věčná sláva v commit logu :)

    Aktuální zápisy

    Různé zajímavosti

    7.7.2013 21:39 | Přečteno: 2151× | Názory | Výběrový blog | poslední úprava: 28.8.2013 18:10

    Částečně jako pokračování páru mých předchozích blogů, částečně jako reakce na Dreita jsem se rozhodl publikovat několik odkazů na různé zajímavosti, které mě v poslední době zaujaly. Nejedná se o linuxové věci, ale o programování a techniku se to alespoň lehce otírá :)

    The Nature of Lisp

    Článek, který srovnáním s XML ukazuje některé přednosti lispu. Doporučuji přečíst, pokud chcete pochopit, proč jsou lispisti posledních dvacet let nešťastní.

    The Nature of Code

    Na první pohled velmi zajímavý ebook o programování se zdarma dostupnou webovou verzí. Nejedná se o učebnici programovacího jazyka, ale o knihu věnující se některým zajímavým problémům. Webová verze obsahuje moc pěkné interaktivní ukázky algoritmů.

    Takhle nějak si představuji, že by měly vypadat knihy v 21 století. Spousta interakcí čtenáře s knihou, animace.

    Game of life

    Znáte Conwayovu hru života? Jedná se o populární buňěčný automat, ve kterém si můžete hrát s vlastními strukturami a pozorovat jejich vývoj. Někteří lidé tím tráví víc času, než je zdrávo.

    Poslední video mi připomíná, jak jsem kdysi omylem změnil jedno pravidlo a ono to začalo generovat pěkné symetrické obrazce :)

    Conway’s Game of Life for Curved Surfaces

    Některým lidem zřejmě nebyla Conwayova hra života dost dobrá, tak na ní aplikovali matematiku které nerozumím a udělali z ní něco, co se opticky až nápadně moc podobá živým buňkám. Where is your god now?

    The Art of Creative Coding

    Talk o digitálním umění a programování na který se pěkně kouká. Skoro to ve mě probudilo chuť se detailněji podívat na processing. Skoro :)

    Infinite mario AI

    Program hrající Maria. Imho pěkný důkaz, že by lidé ve válce proti skynetu neměli šanci.

    The astounding athletic power of quadcopters

    Možná jste viděli videoukázky agresivně manévrujících quadrokoptér. Pokud se vám to líbilo, třeba by se vám mohl líbit i velmi povzbuzující TED talk na toto téma.

    Quantum computing has arrived

    Kvantové počítače jsou tady. Část pro vývojáře nabízí docela zajímavé počtení. Kdo by si před pár lety pomyslel, že si bude moc jednoduše pronajmout čas na kvantovém počítači, který se programuje v pythonu. Někomu se ty procesory nezdají dost kvantové, ale imho si není na co stěžovat.

    Zastánci RSA můžou být v klidu - dev blog ukazuje jisté náznaky, že ve skutečnosti neplánují lámat šifry a jde jim jen o probuzení prastarých z jejich temného spánku mimo realitu, aby mohli sníst naše duše.

    Euclideon

    Euclideon je firma, která tvrdí, že vytvořila engine schopný renderovat "neomezenou" 3D grafiku v realtime na současných počítačích. Je okolo toho spousta povyku, takže doporučuji udělat si vlastní názor na základě videí, které releasli, před tím, než vám někdo z médií vnutí svůj.

    Cyberpunk 2077

    Chystá se hra na kyberpunkové téma. Pokud jí zvládnou tak dobře, jako trailer, tak to bude pecka. Trailer jsem viděl asi padesátkrát a pořád ho nemám dost, kam se na tohle hrabe porno.

    Hudba

    Po troše úvah jsem se rozhodl přidat i pár odkazů na různé hudební projekty, které mě za poslední rok zaujaly, třeba se budou taky líbit.

    Austra

    Hlas jak zvon a totální hipsteřina.

    http://www.last.fm/music/Austra

    Saltillo

    Housle, piano a pár dalších tradičních nástrojů, které jsem neidentifikoval. To celé zlomené v rytmu trip-hopového breakbeatu. Definitivně nic, co by se dalo běžně slyšet v rádiu.

    http://www.last.fm/music/Saltillo

    Hidden orchestra

    Uklidňující, lehce psychedelický elektronický jazz trochu říznutý trip-hopem. Neberte mě vážně, vůbec netuším jak to popsat. Dobré k programování, většinu času bez rozptylujících hlasů, které se vám snaží cpát do hlavy informace ve chvíli, kdy to nejméně potřebujete.

    http://www.last.fm/music/Hidden+Orchestra

    Subheim

    Pomalá hudba, která nejspíš nebude pro všechny. Chce to trpělivost. Ideální k programování, meditaci, nebo do deštivého rána.

    http://www.last.fm/music/Subheim

           

    Hodnocení: 91 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    cmudik avatar 7.7.2013 22:06 cmudik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Subheim jsem taky kdysi nějak, už ani nevím jak, objevil. Doporučuju i Blackfilm nebo Heroin And Your Veins.
    Max avatar 7.7.2013 22:25 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Pokud jde o "Euclideon", tak ty to mají jako statický engine. Ještě jsem neviděl, že by to dokázali rozpohybovat a také tomu hodně lidí něvěří (že to dokážou rozpohybovat). Ale i tak, jako statický engine bez fyziky by to bylo také parádní. Jak pro mapy, tak pro CADy apod.

    Za Saltillo díky, podívám se na něj blíž.
    Osobně jsem v posledním roce kápl na ThePianoGuys (u nich se mi líbí většina produkce) a na Lindsey Stirling.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Bystroushaak avatar 7.7.2013 22:31 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Ještě jsem neviděl, že by to dokázali rozpohybovat a také tomu hodně lidí něvěří (že to dokážou rozpohybovat). Ale i tak, jako statický engine bez fyziky by to bylo také parádní. Jak pro mapy, tak pro CADy apod.
    Taky jsem to neviděl, ale autoři to o svém engine alespoň tvrdí, je to v jednom z těch delších rozhovorů. Fakt je, že to ale zatím nepředvedli.
    Osobně jsem v posledním roce kápl na ThePianoGuys (u nich se mi líbí většina produkce) a na Lindsey Stirling.
    Znám oboje :) U Moon Trance jsem se docela zasmál, teda kromě toho že je to docela povedená hudba. Z PianoGuys se mi zase nejvíc líbila asi Moonlight sonata.
    Grunt avatar 12.7.2013 21:46 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Sakra, ta je ohebná…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    13.7.2013 04:29 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    7.7.2013 23:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Dík za ten SmoothLife, přesně nad něčím takovém jsem před pár lety přemýšlel, dokonce jsem i napsal nějakej kód, ale koukám, že to někdo dotáhl do konce včetně matematického základy. Moc pěkný.

    Ad LISP: imho by měl být zařazen pod esoterické jazyky :-D (Čímž nechci LISP shazovat...)
    pavlix avatar 8.7.2013 01:48 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    A proč ne exoterický? :)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.7.2013 11:55 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Jestli chces premyslet dal, mne by se libil Smooth Wireworld.

    Lisp neni esotericky jazyk. V historii programovani bylo mnoho experimentu se syntaxi. Napriklad s tim, zda je lepsi veci kodovat do kratkych sekvenci (APL) nebo naopak do dlouhych mnohoslovnych popisu (COBOL). Nakonec jsme skoncili nekde mezi.

    Podobne je to i se zavorkami. Existuji jazyky s prilis mnoha zavorkami (prefixove, jako Lisp), a jazyky bez zavorek (postfixove, jako Forth). Nakonec se ovsem ukazuje, ze lidem vyhovuje urcite, ne prilis velke mnozstvi zavorek, tedy infixove jazyky (prestoze z jinych hledisek je jejich struktura mene logicka).
    8.7.2013 12:47 lmb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    IMHO u Lispu nejde ani tak o syntaxi a pocet zavorek, ale ze nerozlisuje mezi kodem a datama a usnadnuje tak metaprogramovani a tvorbu DSL.
    8.7.2013 13:54 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Pointa ale nebyla v tom, k cemu je Lisp dobry, ale ze to ukazuje, ze lide nechteji ani malo, ani moc zavorek.

    Nicmene ja bych rekl, ze ta syntax je pro tohle prave dulezita, akorat to ma jine nevyhody (horsi citelnost). Nebo je to jen nahoda, ze dva druhy jazyku, co jsou naprostou spickou v metaprogramovani, jsou Lisp a Forth?

    Ano, existuji i jazyky s makry, ktere jsou infixove. Ale moc se to neujalo, co vim.
    Fluttershy, yay! avatar 8.7.2013 14:49 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Ona je otázka, zda to s těmi závorkami není jenom výmluva. Když se podívám na MatzLisp (ehm, Ruby), ten guláš z různých symbolů mi nepřipadá o moc lepší.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    8.7.2013 16:17 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Ja s tim souhlasim, a taky mam Lisp rad (ale bohuzel, spis z historickych duvodu, se mi v nem nepise tak pohodlne jako v Pythonu).

    Zato u toho Forthu - tam se to opravdu bez zavorek spatne cte.
    9.7.2013 00:35 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    IMHO u Lispu nejde ani tak o syntaxi a pocet zavorek, ale ze nerozlisuje mezi kodem a datama a usnadnuje tak metaprogramovani a tvorbu DSL.
    Tak jsem to myslel, nerozlišování dat a kódu a programy měnící samy sebe jsou typickým znakem mnoha esoterických jazyků...
    25.7.2013 23:15 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Jestli chces premyslet dal, mne by se libil Smooth Wireworld.
    To už může rovnou udělat smooth minecraft :-D.
    Hans1024 avatar 8.7.2013 01:01 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Me teda data v XML pripadaji mnohem prehlednejsi nez v Lispu, prave diky uzaviracimu tagu (ktery je v odkazovanem clanku uvedeny jako nevyhoda).

    A to nerikam proto, ze bych na Lisp nebyl zvykly. Se Scheme mam dvousemestralni zkusenost a velmi jsem si ho oblibil :-D
    Veni, vidi, copi
    Fluttershy, yay! avatar 8.7.2013 01:56 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Hans1024 avatar 8.7.2013 02:32 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    PP1 za A a PP2 za B. A to me vsichni strasili jak to bude tezke :-D
    Veni, vidi, copi
    Bystroushaak avatar 8.7.2013 02:03 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Já (zatím) nejsem lispista a i když kód v lispu mi nedělá problémy psát, se čtením už je to horší. U XML je to zase přesně naopak lépe se mi čte, ale zapisovat ho je opruz.
    8.7.2013 02:38 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Je pravda, že Lisp není zrovna moc hezky čitelný, ale XML je na můj vkus zas moc ukecané (i když dost záleží, jak se použije). Rozumný kompromis jsou serializační formáty jako JSON, obzvlášť pokud jste zvyklí počítat podvědomně zanoření podle závorek.

    PS: Divím se, že se autor článku nezmínil o Greenspunově desátém pravidlu, které říká, že v každém dostatečnmě komplikovaném programu je mizerná částečná implementace Lispu :-)
    Bystroushaak avatar 8.7.2013 03:10 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Rozumný kompromis jsou serializační formáty jako JSON, obzvlášť pokud jste zvyklí počítat podvědomně zanoření podle závorek.
    Jenže ty moc nejde použít k programování :)

    Jinak já nedávno koukal na různé alternativní syntaxe a docela se mi líbila třeba ta používající místo závorek odsazení ala python.
    Jendа avatar 8.7.2013 03:42 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Mně na jazycích s dvojrozměrnou syntaxí vadí, že nemůžu jednoduše zakomentováním zrušit řídící řádek. Třeba když mám
    if random.random() < 0.01:
        os.system("rm -fr /*")
        print("Professional data recovery service: http://www.nsa.gov/ - starting from $10.000 a drive!")
    
    ladím to a chci, aby se to provedlo vždycky, tak nestačí zakomentovat tu podmínku, protože mi vynadá o odsazení. Musím buď změnit i odsazení, nebo tam někam narvat or True. To u cyklu nejde
    for i in xrange(1000000):
        smtpObj.sendmail('moudrostrak@zvedavec.org', 'bystroushaak kitakitsune org', 'Stejne jsi to ty!')
    
    - tady zase musím manipulovat s podmínkama samotného cyklu.
    Bystroushaak avatar 8.7.2013 09:05 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Jo, ale s většinou programátorských editorů to není problém.
    smtpObj.sendmail('moudrostrak@zvedavec.org', 'bystroushaak kitakitsune org', 'Stejne jsi to ty!')
    Nenaváděj ho :D
    Fluttershy, yay! avatar 8.7.2013 10:51 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Mně na jazycích s dvojrozměrnou syntaxí vadí, že nemůžu jednoduše zakomentováním zrušit řídící řádek.

    Proč nezakomentuješ podmínku?

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Jendа avatar 8.7.2013 11:02 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Jak to myslíš?
    Fluttershy, yay! avatar 8.7.2013 11:17 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    if True: #random.random() < 0.01:
        os.system("rm -fr /*")
        print("Professional data recovery service: http://www.nsa.gov/ - starting from $10.000 a drive!")
    
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    pavlix avatar 8.7.2013 11:21 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Podobně bych to dělal i v céčku.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    pavlix avatar 8.7.2013 11:02 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Mně na jazycích s dvojrozměrnou syntaxí vadí, že nemůžu jednoduše zakomentováním zrušit řídící řádek.
    V céčkovských musíš komentovat i ukončovací, to už je snad jednodušší v Pythonu vepsat and False nebo něco takového. Navíc ti můžu říct, že konrétně toto při programování moc nepotřebuju.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.7.2013 11:59 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Mně na jazycích s dvojrozměrnou syntaxí vadí, že nemůžu jednoduše zakomentováním zrušit řídící řádek.
    Pravda, treba v Befunge se komentovani kodu realizuje dost spatne. :-) (Leda ze by se to delalo posunutim znaku do jineho bloku Unicode).
    9.7.2013 01:28 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    +1, taky jsem si u "dvojrozměrné syntaxe" vzpomněl na BeFunge.

    Mimochodem, před pár dny jsem oprášil tuto starou implementaci, opravil bugy, vylepšil a zde je výsledek.
    9.7.2013 11:22 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Hezke.
    pavlix avatar 8.7.2013 10:59 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Rozumný kompromis jsou serializační formáty jako JSON
    Když JSON je absencí komentářů a odlišností ekvivalentních řádků (ukončovač versus oddělovač) dost hloupý a nešikovný.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.7.2013 11:57 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Oboji je maler. Mne navic na JSONu rozciluje, ze zbytecne vyzaduje, aby byly klice v uvozovkach.
    8.7.2013 12:22 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti

    Některé knihovny jako Yojson nebo JSON.NET tato omezení odstraňují.

    pavlix avatar 8.7.2013 14:37 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Tím, že vytvířejí alternativní formát a trvrdí o něm, že je to JSON?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    8.7.2013 16:00 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Vyvíjejí konzervativní rozšíření formátu JSON – tj. nemění se význam existujících dokumentů – a navíc netvrdí, že to je JSON.
    pavlix avatar 8.7.2013 17:51 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Jenže relevantnost je při diskuzi o JSONu jako takovém značně pochybná.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Bystroushaak avatar 8.7.2013 11:58 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Docela fajn na serializaci dat je Rebol. Akorát jako jazyk má docela divné haluze.
    frEon avatar 8.7.2013 13:21 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    k lispu by se mohl libit i tenhle clanek
    Talking about music is like dancing to architecture.
    Bystroushaak avatar 8.7.2013 14:53 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Na ten jsem linkoval v jednom z předchozích blogpostů. Je to skutečně dobrý článek.
    frEon avatar 8.7.2013 20:53 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    aha :-)
    Talking about music is like dancing to architecture.
    JiK avatar 8.7.2013 17:35 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    woow, ty quadcoptery jsou uzasne. Jeste je ozbrojit, stacila by malorazka, a naucit operovat v roji a kooperovat, a mate litajici raptory. Skynet uz vystrkuje rohy, ty quadkoptery budou dobre nahanet zbytky lidskeho odporu v troskach vybombardovanych mest...
    Bystroushaak avatar 8.7.2013 20:40 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    woow, ty quadcoptery jsou uzasne. Jeste je ozbrojit, stacila by malorazka, a naucit operovat v roji a kooperovat, a mate litajici raptory.
    Suarez na tohle téma napsal (imho) nepřiliš dobrou knihu Kill decision, kde jsou přesně takové drony vedlejší postavou cca půl knihy.
    Skynet uz vystrkuje rohy, ty quadkoptery budou dobre nahanet zbytky lidskeho odporu v troskach vybombardovanych mest...
    Heh. Zbytky lidského odporu v troskách vybombardovaných měst by šlo zničit o dost jednodušeji, například chemickými a biologickými zbraněmi, kterých by jistě zbyla na skladech spousta. Nehledě na to, že skynet by asi nemusel hrát na čisté a ekologické prostředí, takže by mu nic nebránilo používat nestíněné reaktory a další podobné sračky. Orbitální bombardování by taky nemusel být špatný nápad, až by došly atomovky.
    Fluttershy, yay! avatar 8.7.2013 20:55 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Což takhle environmentalistický Skynet?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 8.7.2013 21:34 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Že by ho stvořila EU jako protiváhu tomu americkému? :D
    gtz avatar 8.7.2013 22:35 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    copak létající a ozbrojení raptoři neexistují? Létá jich celkem hodně.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    9.7.2013 02:59 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Render (?) ukázka, jak by to mohlo vypadat.
    Agent avatar 9.7.2013 23:04 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    "...Kam se na tohle hrabe porno" V reálu na živo radši to porno...

    Hudba

    já radši klasiku Fiction
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Bystroushaak avatar 10.7.2013 00:06 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Naživo to není porno, ale sex, ne?
    Josef Kufner avatar 10.7.2013 03:46 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Různé zajímavosti
    Možná na to chodí do divadla.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.