abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Alternativně viz také můj osobní blog (RSS pro anglické články, RSS pro české články), kde toho hlavně v angličtině vychází mnohem víc.

    Víte že můžete odebírat mé blogy pomocí RSS? (Co je to RSS?)


    A kdo neumí použít RSS, tak je tu twitter: @Bystroushaak.

    Od určité doby jsou všechny texty které zde publikuji verzované na Githubu.

    Jestliže najdete chybu, nepište mi do diskuze a rovnou jí opravte. Github má online editor, není to skoro žádná práce a podstatně mi tím usnadníte život. Taky vás čeká věčná sláva v commit logu :)

    Aktuální zápisy

    Smrtelník

    28.7.2013 04:05 | Přečteno: 2693× | Názory | poslední úprava: 28.7.2013 17:41

    Když jsem začal pracovat, po určitý čas, který se dá přibližně vyjádřit jako půl roku jsem pil spousty energydrinků. Prakticky každý pracovní den jsem vypil jeden nebo dva, od lehkých kalibrů jako je Shock! po těžké ala RedBull. Jednoho dne přestaly náhle fungovat a získaly naopak záporný efekt, kdy jsem byl po enegydrinku unavenější než před ním. Následovalo pár měsíců bez kofeinu, kromě čaje. Pak jsem objevil Smrtelníka.

    Coffee? Too much mainstream..

    Co je Smrtelník?

    Smrtelník je čaj, alespoň technicky. Z čistě praktického hlediska je to silně kofeinatý nápoj, který vás na 8 až 12 hodin nakopne tak, že neusnete a po většinu té doby se budete moct silně soustředit.

    Nástup nabuzení není rychlý, trvá tak čtvrt až půl hodiny a po celou dobu je více/méně konstantní, až na konec, kdy sice neusnete, ale myšlení už tak příjemné nebude.

    Na rozdíl od enegydrinků je to čistě přírodní produkt a jako bonus nechutná kysele, ale někde mezi hořkou chutí a popelem, takže bez cukru se nejspíš neobejdete.

    Smrtelník?

    Ten název mě napadl při první konzumaci, kdy mně, ve snaze zbavit se nějak hnusného Cejlonského čaje, který mě stál skoro 60kč, napadlo, že bych ho mohl míchat s jinými a srazit tak jeho hnusnou chuť.

    Tehdy se mě po vypití jednoho koncentrovaného hrnku zmocnilo něco, co si zpětně vykládám jako menší infarkt okořeněný křišťálově čistým stavem mysli a kofeinovou akcelerací.


    (Obrázek pochází z filmu Sedmá pečeť.)

    Velice mi to připomnělo vlastní smrtelnost, kterou bych si mohl vypitím větší dávky otestovat. Jelikož jsem o tom zážitku chtěl napsat na IRC, rozhodl jsem se, že čaji budu říkat Smrtelník.

    Z čeho se skládá Smrtelník?

    Do jednoho hrnku/konvice Smrtelníka dávám:

    • jednu lžičku Gunpowderu
    • jednu lžičku Roibosu
    • jednu lžičku Černého cejlonského čaje, který chutná jak vařená pneumatika a smrdí hlínou
    • dvě až tři lžičky čaje Mate ginkgo guarana

    Gunpowder a Mate ginkgo guaranu seženete v Kauflandu. Sypaný roibos a cejlonskou botu pak v Tescu, nebo v libovolné prodejně čajů.

    Musím podotknout, že pokud si dáte kterýkoliv ze zmíněných čajů samostatně v množství pěti lžiček, efekt se nekoná. Teprve jejich zkombinováním vzniká Smrtelník.

           

    Hodnocení: 50 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Smrtelník, obrázek 1 Smrtelník, obrázek 2 Smrtelník, obrázek 3 Smrtelník, obrázek 4 Smrtelník, obrázek 5 Smrtelník, obrázek 6 Smrtelník, obrázek 7 Smrtelník, obrázek 8

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    28.7.2013 05:31 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    skus Hot Blood - najsilnejsi legalny stimulant aky som kedy vyskusal - predavaju to v predajniach pre kulturistov (pouziva sa na prekrvenie a nastartovanie pri cviceni) okrem fyzickeho vykonu stimuluje aj psychiku takze okrem cvicenia sa hodi aj na pracu, ucenie, alebo diskoteku. pozor ale je to chemicke svinstvo (obsahuje megadavku kofeinu + kreatin a desiatky dalsich chemikalii) extremne zvysuje tlak - takze pozor na infarkt.
    28.7.2013 07:17 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Přestaňte do sebe prát ta svinstva (ve velkém množství je to i čaj nebo káva) a raději se snažte trochu více a pravidelně spát. Uvidíte, jak se subjektivní pocit i výkon zlepší.
    Mám to vyzkoušené léty praxe.
    28.7.2013 07:28 někdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    snažte trochu více a pravidelně spát.
    presne!!! a odísť z interiéru, kedy je to len možné
    28.7.2013 15:14 Earl Gray
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    ja preferujem pigi čaj
    8.8.2013 22:18 klo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Jo. Můj názor na tyhle látky je, že ti *nedodávaj* energii, ale pomáhaj ti z těla vyždímat její zásoby. Což vede asi k rychlejšímu vyčerpávání zásob a rychlejšímu stárnutí.

    No dobře, a teď jak je to ve skutečnosti. Než kupovat čaj a kafe v Pesku, doporučuju zelenej čaj vietnam (v lepších vietnamskejch večerkách, ještě lacinějc na Sapě v Libuši), půl kila cca za 100,- (když se nepřelouhuje, delikátní chuti, když se přelouhuje, vydatnej smrťáček), Cejlon a Rize k dostání v Praze u Libanonců (Spálená a Myslíkova) za cca podobnou cenu a množství, káva v pražírně v holešovickém přístavu (kdo hledá, najde -- kvalitní arabika za 240/kg, 100/kg za robustu, při jejímž nákupu se na vás ovšem budou dívat trochu s opovržením, ale má zas větší množství kofeinu). Do přístroje na Mocca se dává snad 20g kávy a přstože speed jsem nikdy neměl, tipoval bych účinek srovnatelný. Arabové a Indové přidávají kardamon, kterej prej snižuje toxicitu kávy.

    Ginkgo samotný se dá naškubat coby listí i v parku (uctívači ginkga věděj kde), prokrvuje mozek, což může bejt současně pro někoho kontraindikace.

    Akorát že tyhle stimulanty po jistý fázi únavy imho nesnižujou únavu, ale jenom bráněj spánku. Takže člověk není schopnej ani práce ani spánku. A pak neni schopnej ničeho jinýho, než číst lehké texty na ábíčku a psát do diskusí :-)))
    9.8.2013 15:52 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    J, vietnam (od vietnamců, ne z prodejny čajů Oxalis a podobně, nemá nic společného) je libový!
    Baník pyčo!
    Grunt avatar 9.8.2013 18:53 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    To je velice dobrý nápad. To mě ještě nenapadlo zkusit vietnamský čaj přímo od Vietnamců. Už kolikrát jsem nadával, že v těch jejich občerstveních vymýšlejí všelijaké kraviny a není u nich k dostání poctivá Vietnamská kuchyně s šálkem dobrého teplého čaje a pokec s rodilým Vietnamcem u pultíku (přitom ty zakrslé Vietnamky vypadají tak křehce a mile). Akorát bych měl strach, že jak znám obchodního ducha pravého vietnamského obchodníka, tak to bude v zájmu co největšího prodeje nařezané bůh ví čím.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 9.8.2013 18:56 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    To mě ještě nenapadlo
    Vlastně kecam. Vygooglil jsem si vietnamský pazvuk pro čaj a zkoušel jsem to u pultíku společně s bánh mì Sài Gòn a i přes vydatnou pomoc obecenstva si za pultíkem mysleli, že si z nich střílím. Je to tak rok, dva zpátky.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.8.2013 00:18 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Tak já to vybalil na jednu vietnamku co prodává hadry a nebyl problém se domluvit, vozí si z vietnamu to normálně pro sebe, ale právě díky obchodnímu duchu jsme se hned domluvili a dala mi i dobrou cenu (kilo - tedy pořádný pytel - dobrého čaje za 400 Kč). Ale ne všichni vietnamci ho znají, zkoušej spíše ty starší, mladým to moc nejede.
    Baník pyčo!
    Grunt avatar 10.8.2013 13:06 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Asi zkouším špatné vietnamky…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    18.8.2013 17:29 klo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Napiš si to na papírek a ten jim dej přečíst. To bude problém s tónama. Klesavý, stoupavý, atd... Vona ta intonace těch "pazvuků" jim dává význam, často třeba úplně opačnej, takže se člověk snadno dopustí faux pas. Zvlášť když se snaží pozdravit, maj asi šest různejch zdvořilostních způsobů oslovování, takže je možný že mladýmu chlapovi řekneš "dobrý den" způsobem, kterej se má řikat jenom starejm ženskejm.

    Jinak ten čaj sem sami dovážej a balej na Sapě v Praze-Libuši, kde jde nejlaciněji koupit. A jiné laciné exotické dobroty. A je fakt hodně dobrej. Che Thai Nguyen - Dac Biet (plus obskurní diakritika, kterou nemám na klávesnici) se to jmenuje.
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 07:54 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Grr. Některé věci jsou prostě dané.

    Já chápu že je to asi míněno jako dobrá rada, ale je to na úrovni Máš potíže s váhou? Zkus (ne)jíst. Tohle není něco co by se pilo denně, je boost pro situace, kdy se člověk nemůže jen tak sebrat a odejít vyspat do jiné dimenze, kde neplyne čas.
    28.7.2013 08:01 někdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Od energetických nápojov a výživových doplnkov propagovaných posilňovňovými expertami tu jeden chlapec približne v tvojom veku dostal infarkt a umrel. Ak máš rád čaj, tak si kúp čerstvý zázvor ( ďumbier:)) a pi ten čajík s citrónom a trstinovým cukrom. Nebueš mať ani len virózu.
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 08:25 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Od energetických nápojov a výživových doplnkov propagovaných posilňovňovými expertami tu jeden chlapec približne v tvojom veku dostal infarkt a umrel. Ak máš rád čaj, tak si kúp čerstvý zázvor ( ďumbier:)) a pi ten čajík s citrónom a trstinovým cukrom. Nebueš mať ani len virózu.
    Já radši nějaký kvalitnější zelený. Pro chuť.
    Grunt avatar 28.7.2013 13:41 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Louhovaný zázvor je moc dobrý. Jen to nesmíš přehnat s louhováním, protože pak je to palčivý hnus a musíš si najít tu správnou rovnováhu s cukrem/medem. Akorát díky tomu, že čerstvý obsahuje gingerol (něco jako kapsaicin v chilly), tak když jde dolů krkem tak podobně jako chilly také štípe a pálí, takže se hodí na pití spíš v zimě. A používá se k úplně jiným účelům než čaj.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    28.7.2013 17:19 Valašku gront
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    A používá se k úplně jiným účelům než čaj.
    jako afrodiziakum, taky:)

    Grunt avatar 28.7.2013 17:30 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Venku vedro na padnutí, nedá se tam nic dělat, že…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    28.7.2013 19:58 Valašku gront
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    ...paseme ovečky, seno obracíme :-D
    Grunt avatar 28.7.2013 13:32 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    čerstvý zázvor ( ďumbier:)) a pi ten čajík s citrónom a trstinovým cukrom
    To už ovšem není čaj.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    29.7.2013 12:06 danaketh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Velice záleží i na konzumovaném množství a celkovém zdravotním stavu. Pokud je někdo pitomec a vypije litr energy drinků denně, nemůže se divit. Ostatně, není to tak dávno co někdo zemřel na Coca-Colu, protože jí vypil snad 6l denně. Idiot... Nic se nemá přehánět a člověk by měl především používat vlastní rozum a nevěřit všemu co kde plácnou v reklamě.
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.7.2013 12:45 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Co je divnýho na tom, vypít 6l Coca-Coly? Slečince by se zvednul žaludeček? :-D
    kotyz avatar 30.7.2013 13:05 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Tak ale von těch 6 litrů denně pil asi po dobu 20 let, to se nakumuluje. Jinak by to jednorázově ani při krátkodobějšim pravidelnym užívání nikoho zabít nemělo...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    28.7.2013 08:04 někdo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    alebo ešte lepšie s medom:)
    28.7.2013 10:06 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Pokud jsi měl (máš) potřebu pít přibližně dva energy drinky denně, tak ti opravdu mnohem víc než hledání správné kombinace čajů pro pořádné nakopnutí prospěje zlepšení organizace času a hlavně vyhrazení dostatečného prostoru pro odpočinek, Tělo je sviňa. Pokud ho budeš příliš dlouho uměle podpírat chemií a povzbuzovadly, tak si na to zvykne - u tebe zřejmě už zvyklo, když říkáš že redbully přestaly fungovat - a začne je požadovat i pro běžný provoz. A to už není moc příjemná situace. Kromě toho pálíš zdroje které by ti měly vydržet ještě tak dalších 50-60 let, a to už vůbec není dobrý nápad.
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 17:24 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Měl. Jenže taky zcela jasně píšu, že jsem s tím přestal. A jelikož je článek půl roku starý, je to víc jak 3/4 roku. Od té doby jsem měl energydrink cca 2x, protože ho prostě nepotřebuju.
    Grunt avatar 28.7.2013 16:17 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Sorry, ale já s nima souhlasím. Když už ti tělo nechce chytat na běžné povzbuzovače, tak to nezní jako občasný boost (mimoto sebrat se a odejít se vyspat do jiné dimenze můžeš kdykoliv, dělat cokoliv ostatního když nechceš nemusíš nic). Tohle zní jako klasické zvyšování dávky. Pokud tak činíš sám pro sebe, tak je to ještě pochopitelné (no nicméně by si měl asi problém vyřešit), pokud tak činíš kvůli někomu jinému, tak by si zasloužil záhlavec aby se ti rožlo.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 17:25 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    mimoto sebrat se a odejít se vyspat do jiné dimenze můžeš kdykoliv, dělat cokoliv ostatního když nechceš nemusíš nic
    Jen aby se z té dimenze dalo vrátit zpět :D
    Grunt avatar 28.7.2013 17:40 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Proboha, to valíš na něčem tak tvrdém?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 17:41 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Jo, na staré matraci :)
    28.7.2013 12:08 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Přestaňte do sebe prát ta svinstva (ve velkém množství je to i čaj nebo káva) a raději se snažte trochu více a pravidelně spát. Uvidíte, jak se subjektivní pocit i výkon zlepší.
    Mám to vyzkoušené léty praxe.
    Tomu se říká knížecí rada.
    28.7.2013 16:54 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Presne tak. Ani ked som sa ucil pred skuskami, tak nikdy som sa neucil v noci. Niekedy som si len precital poznamky (obcas som zaspal aj nad tym...), niekedy som stihol aj dvakrat (ale ked boli tri skusky za tyzden alebo dve za den, tak sa to nedalo). Vzdy som sa radsej poriadne vyspal, aj posledny den pred skuskou.

    BTW. Ked citim ten smrad z Red Bullu (a pod.), tak mi je na grcanie. Do huby by som to nedal.
    Jendа avatar 29.7.2013 04:58 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Pravidelnost mi nepomáhá, ba co víc, nedaří se mi jí dosáhnout. Ale když můžu spát, kdy chci, a pracovat, kdy chci, tak jsem produktivní i bez kofeinu.
    mirec avatar 28.7.2013 10:26 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník

    V poslednej dobe som pekne vyťažený. Zisťujem ale, že čokoľvek čo mi má dodať energiu je skôr kontraproduktívne. Nedávno som ťahal 2 dni bez spánku a prestávky .. a celkom sa dá takto pracovať produktívne. Pri väčšej únave pracuje mozog silne singletaskovo (žiadne nutkanie pozerať čo nové na abclinuxu a iných (a)sociálnych sieťach), pri sústredení sa na jednu úlohu sa dá ľahko zabudnúť na únavu.

    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    Fluttershy, yay! avatar 29.7.2013 15:41 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Why programmers work at night?
    Nedávno som ťahal 2 dni bez spánku a prestávky .. a celkom sa dá takto pracovať produktívne.

    To se mi nikdy nepovedlo, ale nerad bych dopadl takhle.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Dreit avatar 28.7.2013 10:31 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník

    No vidíte to, já když usínám ke konci pracovní doby, tak si prostě řeknu, že jsem nespal svých 8 hodin a musim to dohnat -> jdu dřív spát -> další den je naprosto perfektní ;-) Energy drinky jsem nikdy nepil a dvoulitrovka CitroColy mě dokáže nakopnout na několik hodin, i když ne vždy to funguje. Pokud to nezafunguje, tak jsem prostě málo spal a jdu to hned dohnat (víkendové večery u PC).

     

    Mimochodem: http://en.ilovecoffee.jp/posts/view/79

    Nope
    28.7.2013 11:50 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Jo, asi tak. Já na energy drinky taky nejsem. Jednou jsem si koupil v automatu RedBulla, ne že bych ho zrovna potřeboval, ale chtěl jsem prostě jen zkusit jestli na něm vůbec něco je. Bylo to spíš nepříjemné, než aby mě nějak povzbudil. Jediné co jsem cítil bylo mírné mravenčení v konečcích prstů a k tomu jsem byl nervózní a nesoustředěný. Tělo na to prostě nebylo zvyklé, a došel jsem k názoru že ani není důvod aby si zvykalo.

    S tím spaním je to pravda. Mně se teď v létě po pár měsících konečně podařilo narovnat si pošramocený spánkový cyklus (jdu pozdě spát -> těžké ráno -> horko těžko přežiju pracovní dobu -> v podvečer doma vytuhnu -> , probudím se po osmé večer plnej energie -> a jéjé, dvě ráno, v sedm vstávám -> těžké ráno...a tak pořád dokola), do postele chodím dostatečně unavený před půlnocí, dobře spím, a celý den je mnohem snazší bez jakýchkoliv umělých povzbuzovadel.
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 17:28 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    No vidíte to, já když usínám ke konci pracovní doby, tak si prostě řeknu, že jsem nespal svých 8 hodin a musim to dohnat -> jdu dřív spát -> další den je naprosto perfektní ;-)
    To bude možná tím, že neděláš ve směnném provozu :] Ono jít na pětkrát za sebou na 12h noční směnu, kde končíš v pátek ráno v 07:00 a v sobotu v máš směnu od 07:00 do 19:00 není tak úplně něco, co by se dalo řešit tím, že se prostě vyspíš.
    Grunt avatar 28.7.2013 17:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    To už se také ale ovšem nedá nazývat „noční směna“, nýbrž „noční týrání divé zvěře“. To už je na hranici snesitelnosti lidským organismem.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Jendа avatar 29.7.2013 05:05 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    kde končíš v pátek ráno v 07:00 a v sobotu v máš směnu od 07:00
    Konečně mě napadlo, jak vyjádřit svůj problém: Zatracené sudé násobky 12 hodin!
    29.7.2013 14:00 Chulda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Už si to nepamatuji přesně, ale IMO je to v rozporu se zákoníkem práce. Tolik nočních za sebou nebylo/není dovoleno.

    Kdysi sem to v práci měl taky, ale pak se to právě pro rozpor se zákonem zrušilo.
    Bystroushaak avatar 29.7.2013 16:08 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Už si to nepamatuji přesně, ale IMO je to v rozporu se zákoníkem práce. Tolik nočních za sebou nebylo/není dovoleno.
    Pět nočních je povoleno. A pak máš mezi tou denní dvanáctkou oficiálně 24h volna.
    29.7.2013 17:01 Chulda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Teď koukám, že už jo. Dříve to bylo tak, že max 2 noční za sebou a pak 36h volno. Tuším.

    Jinak dneska má plánovat směny na 40h pracovní týden (u směnného provozu méně) a ostatní je přesčas, který může max půl roku (nebo rok s kolektivní smlouvou) a max 8h týdně.

    Takže IMHO je to v rozporu se zákoníkem.
    pavlix avatar 29.7.2013 21:39 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Ve státě, kde zákoník práce zjevně nedodržují ani úřady práce je každá rada drahá.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Grunt avatar 29.7.2013 21:44 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Hele a když chceš tak moc peníze, nebylo by jednoduší vykradnout nějakou tu banku? Se aspoň vyspíš…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bystroushaak avatar 29.7.2013 22:48 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Já si ty noční beru dobrovolně, příplatky za ně zas tak moc velké nejsou a alespoň na chvíli synchronizuji můj denní (ehm, noční) rytmus s tím pracovním :)
    Grunt avatar 29.7.2013 22:50 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Já si ty noční beru dobrovolně
    Víš jak jsem mluvil o tom záhlavci? Mýlil jsem se… ty si minimálně na kladivo do hlavy.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    xxx avatar 28.7.2013 10:37 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    RedBull ma kvalitni marketing. Prej tezkej kalibr. Prectete si nekdy etiketu. Toho podstatneho je vsude stejne, neb je to dane zakonem. Na druhou stranu musim priznat, ze u mne tenhle placebo efekt drahe znacky, taky fungoval.
    Please rise for the Futurama theme song.
    28.7.2013 11:53 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Když už si koupím energiťák, tak nějaký za 7 Kč, mám odzkoušené, že to chutná a "funguje" stejně jako ty drahé ;-).
    Baník pyčo!
    PepaSFI avatar 28.7.2013 13:16 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    tak s tím si dovolím nesouhlasit protože levný energeťák chutná jako špatná limonáda zatímco Red Bull chutná jako špatná zubní pasta.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    28.7.2013 13:20 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    zaleží jaký levný a jaký drahý (neexistuje jen redbull ;-)) srovnáš
    Baník pyčo!
    28.7.2013 17:27 b4aa9 | blog: blogoblogoblogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Jednou jsem dostal Monster a bylo to hrozne hnusny. Pritom RedBull mi chutna.
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 17:29 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Monster je největší hnus široko daleko. Je to tak sladký, že se to nedá pít a ta příchuť zubní pasty.. blee.
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 17:32 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    RedBull ma kvalitni marketing. Prej tezkej kalibr. Prectete si nekdy etiketu.
    Já tady nechci dělat reklamu redbullu a jeho marketing se mě moc nedotýká, protože nemám televizi už pěkných pár let. Přišel mi vždy nejkoncentrovanější a nejúčinnější a to jsem otestoval skoro všechno co se dá v čechách koupit.
    Fluttershy, yay! avatar 29.7.2013 15:02 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Kdybych si náhodou chtěl koupit takový blaf, beru právě Býka — za podporu eSports.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    28.7.2013 11:52 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Pohřební hlína alias pchu-er by nestačila? Ale to pak nesmíš kupovat v Tescu a hlavně ne od Oxalisu (!) ;-).
    Baník pyčo!
    bambas avatar 28.7.2013 12:10 bambas | skóre: 20 | blog: bambasovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Proc ne Pu-erh od Oxalisu?
    28.7.2013 13:16 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Protože oxalis neprodukuje čaje, ale smetí ;-). Jasně, když nemám v okolí nic jiného, tak to ze zoufalosti občas taky koupím, ale s čímkoliv jiným je ten rozdíl propastný. U třeba u zelených čajů to jde poznat extrémně.
    Baník pyčo!
    28.7.2013 14:42 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    +1, Oxalis je smetí, a typicky ještě naparfémovaný, aby nebylo poznat, že přirozenou vůni má nulovou. To je lepší zajít do čajky. Ceny +/- stejný, ale kvalita úplně někde jinde...
    Grunt avatar 28.7.2013 14:45 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Nechci ti do toho kecat ale řezání čaje (ostatně nejen čaje) je metoda starší než ty nejstarší čajovníky. K něčemu podobnému se to zvrhne vždy když se z čaje stane jen komodita. Briti by mohli mluvit, ti už v tom mají staletou tradici. Když chceš být fakt super echt…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    28.7.2013 18:02 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Existujou "čajky" které vaří z oxalisu ;-). Takže spíše si nechat poradit (třeba i tu dobrou čajku), zvlášť když člověk s čajem začíná a netuší co je kvalita. A ta rozumná kvalita (poměr ceka/výkon) je kolikrát stejně drahá jako stejná gramáž shit oxalisu.
    Baník pyčo!
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 17:33 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Tak já čaje na chuť kupuju v prodejnách čajů :) Černé mi ovšem moc nechutnají, takže je kupuju kde buď.
    Fluttershy, yay! avatar 29.7.2013 15:02 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Nebo Gandalf.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    28.7.2013 12:29 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    v noci nebo pozde vecer radsi varim ruzne magoraky(vetsinou ceylon - tak 5 lzicek/hrnek*10minut) nez kafe, se spoustou cukru (aby se to vubec dalo pit) to ma "plynulejsi" ucinek.
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 17:34 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    nez kafe, se spoustou cukru
    Já kafe nepiji vůbec.
    29.7.2013 09:44 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Ono k tomu provokativnímu obrázku - ten čaj je mainstream úplně stejně :) To co lidi doma běžně maj je v případě kafe i čaje akorát sajrajt, co pravý čaj/kafe vidělo možná v kamionu, co ho předjel po dálnici.
    Grunt avatar 28.7.2013 12:31 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Co to máš zas za patok? Trocha namixovaného obarveného čajového smetí z Tesca a to má být „Smrtelník“ jo? Tak to asi ještě nevíš, jak se to dělá v Rusku. Klidně se to nechá louhovat i celou noc.

    Osobně ovšem můžu doporučit çay. Viz nějaké videa přípravy: [1], [2]. Ti turbaníci přismahlí na to přišli. Připravuje se to ve speciální dvoudílné konvici, kde ve spodní části se ti jen vaří čistá voda a vodní pára ohřívá dno druhé konvice, ve které se už louhuje samotný čaj. Můžeš to klidně nechat vařit několik desítek minut a pouze dolévat odpařující se vodu a v horní části získáš zabijáka ze kterého samotného se klidně pobliješ. Pak jen ředíš vřící vodou ze spodní konvice do tebou snesitelné podoby. Výhodu to má taky v tom, že z jedné konvice můžeš klidně zásobovat celý kancl a každý si namixuje sílu dle vlastí chuti (když je dost naředěný tak chutná fakt výborně). V Turecku to mají místo alkoholu pro případy kdy se Alláh dívá a prodává se to tam minimálně po pytlech.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    28.7.2013 12:45 2013
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    recept na obyčejný magorák - ve vězenském žargonu

    Marcela ve vězenském žargonu znamená homosexuál -
    Grunt avatar 28.7.2013 13:04 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Díky moc. Tento typ „českého“ čaje jsem ještě ve svém repertoáru neměl. Akorát mi není jasné proč takhle zbytečně plýtvat drahocennými čajovými lístky. Vždyť vylouhovat se dá všelicos, všelijakými houbičkami počínaje…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.7.2013 13:12 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Darm to ani nelouhuje, ten to žere rovnou :-D
    Grunt avatar 28.7.2013 13:19 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Radši se ani neptám co to zas bylo za akci… :-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.7.2013 13:36 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Nějakej jejich poníkovskej teplosraz...
    Grunt avatar 28.7.2013 14:06 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Počkej. A ty si jako myslíš Darm, Xeelee, kotyz a jiní mladí „dredaři“ a zavalití, neoholení mimoňové se scházejí na akcích aby společně oslavovali náklonnost k fiktivním čtyřnohým pohádkovým mluvícím zvířatům? Ty si ale naiva! Podívej se na ten stůl. Na co si myslíš že všechny ty skleničky a takové množství nealkoholických nápojů je? Samozřejmě je to obyčejná (alokoholo-)drogová seance kamuflovaná za sraz milovníků různobarevných mluvících potvor. A ty ti mluvící poníci? To má jednoduché vysvětlení. Když budeš tak sjetej jako oni tak k tobě bude promlouvat i nejbližší stojící kaštan a svou náklonnost budeš projevovat i pod ní stojící dřevěné lavičce.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Václav 29.7.2013 15:50 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Byli jsme odhaleni :(
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    Grunt avatar 28.7.2013 14:07 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Se ani radši neptej kolik toho svinstva v sobě Darm a dokola stojící kolegové v sobě měli, když prováděli tyto scény… bys valil očiska.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    kotyz avatar 28.7.2013 15:27 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    lol, ty děláš jako bys tam u toho byl... ještě chodíš zevlovat na brony fórum nebo už tam máš banána? ;-) to zajímavý se neděje na srazech, ale až po srazech...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Grunt avatar 28.7.2013 15:37 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    BAN, ostatně jako zbytek fóra.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    28.7.2013 17:09 Valašku gront
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    rozkladný živle, změň sebe sama a změníš svět :-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 28.7.2013 22:41 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Vyhoň si ho...
    kotyz avatar 28.7.2013 22:56 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    dobrej nápad, a ještě zasunout dračí dildo pěkně hluboko do řiti by to chtělo pro optimální účinek... :-D
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    kotyz avatar 28.7.2013 22:58 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    nebo koňský, to bude ještě optimálnější...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    28.7.2013 23:56
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    A proč ne psí?
    kotyz avatar 29.7.2013 01:29 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    moc malý. ale zase maj uzel...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    29.7.2013 08:50 Liga na ochranu zvířat ČR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    moc malý. ale zase maj uzel...
    Vlastní zkušenost?

    § 302 trestního zákoníku, hlava VIII. (trestné činy proti životnímu prostředí)

    § 203 Týrání zvířat

    (1) Kdo týrá zvíře, ačkoliv byl za obdobný přestupek v posledním roce postižen nebo za takový čin v posledních dvou letech odsouzen, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.

    (2) Kdo utýrá zvíře, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.

    (3) Odnětím svobody až na dvě léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném.

     

    § 302

    Týrání zvířat



    (1) Kdo týrá zvíře

    a) zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem, nebo

    b) surovým nebo trýznivým způsobem veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném,

    bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

     

    Zákon České národní rady č. 246/1992 Sb.

    § 4

    Za týrání se považuje

    a) nutit zvíře k výkonům které neodpovídají jeho fyzickému stavu a biologickým schopnostem a prokazatelně překračují jeho síly,
    b) podrobit zvíře výcviku nebo je použít k veřejnému vystoupení či podobným účelům, pokud je pro ně spojeno s bolestí, utrpením      nebo poškozením,
    m) zacházet se zvířetem, přepravovat je nebo je pohánět způsobem, který vyvolává nepřiměřenou bolest, utrpení nebo poškození       zdraví anebo vede k jeho neúměrnému fyzickému vyčerpání,

    formulář slouží k nahlášení týrání zvířat ONLINE (psi, kočky, koně, hospodářská zvířata ...)

    zde

    29.7.2013 12:52 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    "Sex se zvířaty" je dle zákonů ČR nelegální pouze v případě, že dojde ke skutečnému - prokazatelnému - týrání zvířete.

    Tudíž, milý trolle, pokud se tady snažíš ohánět zákony, alespoň si je skutečně přečti, ať příště nejsi za hlupáka tak jako nyní... ;-)

    29.7.2013 14:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Proč se, vážený (bez)konkurenční hlupáku, nepodepíšeš vlastním trollím jménem a nedokážeš, že se vyznáš v zákonech líp, než já, objekt tvé trollí žárlivosti? Tudíž, dokazování trestního činu je procesní záležitost, a kdyby na to přišlo, já bych tě prohnal, že by ses nestačil divit. Pokud teda jsi jeden z těch zoofilně-pedofilních internetových pornomagorů :-).

    29.7.2013 15:39 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Došly ti argumenty, tak jsi namísto nich raději použil Argumentum ad hominem? Roztomilé. :-)
    kotyz avatar 29.7.2013 13:43 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    My se tu ale bavíme o silikonovejch dráždidlech z bad dragona, o reálnym zvířeti tu nepadlo ani slovo, takže buď si kretén nebo neumíš číst...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    29.7.2013 14:56 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Souhlasím, podle mne je ten anonym taky kretén, který neumí číst. Nechápe, že tady není řeč o ničem skutečném, ale že se zde mluví vždy výhradně jen o silikonovejch dráždidlech. Teda, alespoň pokud jde o výše uvedenou sestavu ;-) uživatelů.
    pavlix avatar 29.7.2013 15:30 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Potrefená husa nejvíc kejhá.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.7.2013 15:50 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    kejháš jsa potrefenej?
    29.7.2013 15:35 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Pokud sis milý trolle nevšiml, já pouze reagoval na komentář uživatele "Liga na ochranu zvířat ČR"...
    29.7.2013 15:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    taková neuvěřitelná podoba...nevšim :-D
    29.7.2013 12:54 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    moc malý.
    Když myslíš...
    29.7.2013 08:18 Valášku gront
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    " Děte do píči s poníkama!"1

    [1] Malý manuál pro uživatele Amigapower [online]. 2007-13--- [cit. 2010-04-10]. Dostupné na World Wide Web:  <http://www.abclinuxu.cz/blog/Strider_BSD_koutek/2010/4/maly-manual-pro-uzivatele-amigopower>.

    Grunt avatar 29.7.2013 09:19 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Tož co hoši? Jak se vám líbí můj osobní anonymní troll? Že je roztomilý?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    29.7.2013 09:26 Valášku gront
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    sám seš osobní troll :-D
    29.7.2013 10:03 Valášku gront
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    28.7.2013 14:49 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Wikipedie:
    Energy drinks have the effects caffeine and sugar provide, but there is little or no evidence that the wide variety of other ingredients have any effect.
    A review published in 2008 found no documented reports of negative or positive health effects associated with the amount of taurine used in energy drinks, concluding that "The amounts of guarana, taurine, and ginseng found in popular energy drinks are far below the amounts expected to deliver either therapeutic benefits or adverse events".
    Energy drinky jsou co do efektů jen jinak chutnající kafe...
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 17:37 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Energy drinky jsou co do efektů jen jinak chutnající kafe...
    Ano. To je tak nějak pointa pro nás, co kafe nepijeme. Jinak ostatní ingredience určitě nějaký vliv mají, vzhledem k tomu, že kofeinu je všude stejně, ale efekty mají všechny jiné.
    28.7.2013 20:28 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    1. udělej studii (korektní, musí to být zaslepený atd.), 2. publikuj, 3. nechej projít peer review, 4. oprav wikipedii, 5. ???, 6. Profit! ;-)
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 20:41 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Když ten profit by byl krapet nulový na to abych se s tím namáhal. Navíc já je už pít přestal a začínat s tím nehodlám.

    Jinak dřív jsem dělal na jednotlivé značky recenze řízené čistě tím, jak mě daný ED dokázal nakopnout. Uznávám, že to nebylo to moc objektivní, ale je to docela jednoduše měřitelná hodnota minimálně binárně, ala dokázal/nedokázal, případně "po tomhle se mi probudil mozek tak, že jsem v kuse 5 hodin programoval".
    Jendа avatar 29.7.2013 05:10 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Když ten profit by byl krapet nulový na to abych se s tím namáhal.
    But they'll keep being wrong!

    OT: Tys smáznul velkou část své wiki, nebo to jenom neumím najít?
    Bystroushaak avatar 29.7.2013 13:52 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Smazal jsem velkou část všeho.
    28.7.2013 15:09 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Já tě varuju! Nepřeháněj to! To není nic proti tobě, pouze vlastní zkušenost. Časem se fakt můžeš dostat k infarktu a zdravotním problémům. Na sobě cejtím že už je to tak nějak na hraně... :-(
    28.7.2013 15:22 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    telo ma jit do hrobu zhuntovany
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    28.7.2013 16:04 anonymator | skóre: 3 | blog: anonymator
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Zaujímavý prístup... lenže v tom zhuntovanom tele si ešte pár desaťročí požiješ, než definitívne vypovie službu.
    28.7.2013 18:40 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Vo veku 30 rokov?
    28.7.2013 21:01 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    no tak nejak priblizne :-D
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    Fluttershy, yay! avatar 29.7.2013 15:48 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    #YOLO
    To není nic proti tobě, pouze vlastní zkušenost. Časem se fakt můžeš dostat k infarktu a zdravotním problémům.

    USÁMA měl infarkt!

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kotyz avatar 29.7.2013 16:43 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    All YOLOSWAGGERS must die! :-D
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    pavlix avatar 29.7.2013 21:40 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Však oni umřou, ale dle statistiky až po tobě :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    AsciiWolf avatar 29.7.2013 21:32 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    YOLO?
    Václav 30.7.2013 12:01 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    You Obviously Love Octavia?
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    Fluttershy, yay! avatar 30.7.2013 13:00 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Škodovkář!
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    =^..^= AmigaPower® avatar 31.7.2013 11:29 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    You Obviously Love Olcit? :-D
    28.7.2013 15:35 Earl Gray
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Red Bull je super - za den ich vypijem tak 7 - 10 a keby rano nevypijem aspon 2 plechovky tak ani nevstanem z postele.
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 17:40 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Kazdy den za 350kč? :P
    Grunt avatar 28.7.2013 17:42 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Anonym jménem „Early Grey“ si je umí ve svém kotlíku uvařit.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    gtz avatar 28.7.2013 16:36 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    to raději plnotučného RB :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    28.7.2013 17:17 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Myslim, ze efekt bude zpusobovat to matee. Kdysi jsem si v nejake cajovne dal celou konvici. Efekt byl takovy, ze jsem nemohl usnout az do rana a klepaly se mi ruce jak nejakemu notoriku. Jinak dekuji za zajimavy recept, zkusim to otestovat. Btw myslim, ze vhodnejsi nazev nez smrtelnik by byl smrtak. :-)
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 17:40 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Myslim, ze efekt bude zpusobovat to matee.
    Ne. Toho mate tam dávám stejně jako když si ho vařím samotný a takový efekt prostě nemá, je to jen lehce povzbuzující. Dělá to v kombinaci s něčím jiným.
    Btw myslim, ze vhodnejsi nazev nez smrtelnik by byl smrtak.
    To je moc očividný.
    gtz avatar 28.7.2013 22:02 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Jako když jsem viděl jak "basmani" si dělají čaj tak mně jako mladému spadly brejle ... prostě takový čaj magoráček ...

    No k tomu RB, zkoušel jsem jak plnotučný tak i ten poloviční RB, Semtex, kamikaze a dalších tuny věcí, ale nakonec jsem musel uznat, že RB je opravdu ten pravý. Před pár lety jsem po dlouhém pracovním týdnu odjížděl s rodinou ven a řídil jsem vkuse skoro 17 hod. Za tu dobu jsem dal 4 RB a odpoledne na místě jsem nebyl schopen zamhouřit oči. Nakonec to litr vína spravil.

    Jednou v podobné situaci jsem koupil na cestu 4 kousku Semtexu Forte a po nějakých 12 hod. jsem cítil, že jsem nějak moc ucasnovanej. Takže benzínka -> italský kafe, cigáro, koupil jsem si velký RB a byl jsem fit.

    Ony ty ostatní taky fungují, ale jsou tam veliké rozdíly jak v nástupu tak i v udržení pozornosti.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Grunt avatar 28.7.2013 22:07 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Takže benzínka -> italský kafe, cigáro, koupil jsem si velký RB a byl jsem fit.
    Tak tohle jsem nikdy nepochopil. Zrovna v Itálii pod širákem mezi těma rozpálenýma šutrama by to mohlo být hodně zajímavé.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    gtz avatar 28.7.2013 22:15 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Nelze, kdybych byl sám tak to zalomím kdekoliv, ale když más být od - do v nějakém místě tak prostě smůla. Mezitím popojíždíš 4 hod. cca 10 km za hodinu ve vedru a to taky není příjemné. Najednou zjistíš, že máš pár hodin na dopravu do místa tak to řešíš tím co pomůže.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Grunt avatar 28.7.2013 22:17 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    ale když más být od - do
    Mám pocit, že Pendolína jsou Italské vozy, ale ve světle současných událostí nevím co doporučit.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    gtz avatar 28.7.2013 23:09 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Pendolína
    Ty tak daleko nejezdí, u nich jsou dražší a lepší vlaky než ty naše.
    od - do
    Pokud se musíš se ubytovat od 16:00 do 18:00 pak to je někdy tak tak. Už jednou jsem musel volat, aby na nás počkali, ale naštěstí se kolona rozjela a já to stihl v pohodě.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Bystroushaak avatar 28.7.2013 22:31 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Ony ty ostatní taky fungují, ale jsou tam veliké rozdíly jak v nástupu tak i v udržení pozornosti.
    +1

    Přesně to jsem se snažil sdělit jinde v diskuzi, jen mě z toho vedra nenapadla správná formulace.
    mca avatar 28.7.2013 19:01 mca | skóre: 17 | blog: keep_walking | Lévis, Québec City
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Zbav se toho drive, nez to odnese telo. Nejsem vyjimkou, take jsem si musel varovne nabit hubu, jinak bych sve navyky nezmenil. Mym oblibencem je caj Gyokuro a litry Coca-Cola Light jsem vymenil za vodu. Proste mi chutna. Dobra kava stejne nejlepe chutna v klidu, kde muzu "vypnout a dobit se", coz zadny energy drink, nebo cucave bombony (obvykle pro ridice) nedokazi.

    "Hloupe dotazy posiluji kolektiv... ostatnim v tu chvili stoupne sebevedomi"
    28.7.2013 19:31 b4aa9 | blog: blogoblogoblogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    S tematem to souvisi spis okrajove, ale nekdy bych chtel vyzkouset DMT. Je to velmi silny halucinogen, nenavykovy, zdravotne nezavadny, neni tezky ho vyrobit a pusobi cca 20 minut. Efekt se da shrnout jako - je to jako sen pri plnem vedomi, ktery se zda byt realnejsi nez realita.
    28.7.2013 21:58 alexander shulgin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    pozor na psychadelika, nie su sice navykove, mozu ti priniest vela zaujimavych duchovnych zazitkov, ale staci jeden bad trip a mozu ta psychicky vykolajit aj na niekolko rokov, v horsom pripade mozes skoncit na psychiatrii (niektore su neurotoxicke) a mozu ti sposobit zmeny na mozgu, tvoja psychika uz nikdy nebude taka ako predtym.

    mna osobne velmi laka DOB/STP (2,5-dimethoxy-4brom-amfetamin) - ucinok trva 24 hodin a este dalsie dva dni odoznieva http://philez.visions.cz/intervision/DROGY/fenetylaminy.html - nic pre slabe povahy.
    Grunt avatar 28.7.2013 22:01 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Mě by zajímalo jak tvrdý náraz do hlavy potřeba je aby někoho začali lákat psychadelika…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    28.7.2013 23:36 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Tenhle clovek to ma v hlave dost srovnane, ale presto me tento clanek od nej zaujal. Lide jsou ruzni.
    28.7.2013 23:50 b4aa9 | blog: blogoblogoblogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Ja zase nechapu jak nekoho muzou NElakat psychadelika ;)
    Jendа avatar 29.7.2013 05:14 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Nevím, tak nějak si zakládám na tom, že vždy co nejvíc duchem přítomen v tomto světě, jak to jen jde. Proto neužívám ani ethanol.
    Jendа avatar 29.7.2013 05:29 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Článek od JS si přečtu zítra. Každopádně první odstavec mi připomněl: nějak nedokážu vyrobit konzistentní morální model, ve kterém se berou drogy jenom někdy. Jde mi to jenom pro nikdy (tento jsem si vybral) nebo all-time-high (přijali-li bychom myšlenku, že cílem je jít ke smějícímu se zombie [1]). Actually, protože [1] není hodnota, které bych si cenil, a proto bych čas strávený na tripu považoval za ztracený.

    gn
    29.7.2013 11:06 b4aa9 | blog: blogoblogoblogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Co to je presne za moralni model, ktery sis vybral?
    Jendа avatar 29.7.2013 20:58 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    To by bylo na dlouho to sepsat. Prostě model, podle kterého jednám. Je dost komplikovaný a blbě se to vysvětluje :)
    29.7.2013 21:01 b4aa9 | blog: blogoblogoblogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    To by bylo zajimavy jako blog, hlavne kvuli diskuzi (teda spis flamu) :)
    Fluttershy, yay! avatar 29.7.2013 21:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Je dost komplikovaný a blbě se to vysvětluje :)

    Occamova břitva

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    29.7.2013 13:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Tohle už si párkrát psal a stále tomu vůbec nerozumim... Jak s tím vůbec souvisí morálka? Je to kvůli porušení zákona? To by ale pak neplatilo pro alkohol... Nerozumim tomu, kde při konzumaci nějaký drogy dochází k porušení nějakýho morálního pravidla (jakýho vlastně?). Je to kvůli důsledkům? Například že se někdo vožere a zničí něčí majetek nebo tak něco? Přijde mi, že to ale neplatí pro obecný případ. Prostě nechápu ;-)
    Jendа avatar 29.7.2013 20:57 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Tohle:
    Actually, protože [1] není hodnota, které bych si cenil, a proto bych čas strávený na tripu považoval za ztracený.
    Prostě to považuju za ztrátu času.
    Je to kvůli porušení zákona?
    Mě neznáš, že nevíš, že jsou mi zákony úplně u zadele? :)
    29.7.2013 23:55 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Ie. ztrácet čas je amorální? Zajímavé. Ale jo, asi se to dá tak brát...

    Osobně jsem toho názoru, že ztrácení času v míře větší než malé není ani tak amorální, jako spíš symptom nějakýho problému...

    Co se týče ničení zdraví, tak to se asi za amorální považovat dá, jen nevim, jak pak může člověk naší branže - sedící neustále u počítače - žít s klidným svědomím :-D
    30.7.2013 01:33 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    nějak nedokážu vyrobit konzistentní morální model
    Otazka je, jestli by mel byt moralni model konzistentni, kdyz lide samotni nejsou. ;-)

    Ale v podstate tam Sam Harris pise to co lide tady - ze je to jako nejaky novy zazitek, akorat intenzivnejsi. Opravdu zalezi tolik na tom, zda ten novy obsah pochazi z reality (jako vylet za exotikou nebo adrenalinovy sport), nebo z mysli jineho cloveka (jako film nebo knizka), nebo z mysli nasi vlastni (jako trip)?
    Jendа avatar 30.7.2013 01:58 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Jenže když si připustím nekonzistentní chování, dostanu se na šikmou plochu…

    Já si nalhávám, že i většina knih, co čtu, mě snad nějak posune. To u tripu nějak nevidím.

    (sorry, článek jsem ještě nečetl, ale mám ho otevřený)
    30.7.2013 12:24 b4aa9 | blog: blogoblogoblogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Já si nalhávám, že i většina knih, co čtu, mě snad nějak posune. To u tripu nějak nevidím.
    Z toho co jsem cetl, te muze trip (hlavne LSD) posunout mnohem vic nez knizka. Napr. Steve Jobs rekl, ze to ze zkusil LSD byla jedna ze dvou nebo tri nejdulezitejsich veci v jeho zivote.

    BTW: DMT se prirozene vyskytuje v lidskem tele, takze tu drogu uz pouzivas. Taky to znamena, ze telo ji dokaze dobre metabolizovat.
    Grunt avatar 30.7.2013 12:27 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Steve Jobs rekl, ze to ze zkusil LSD byla jedna ze dvou nebo tri nejdulezitejsich veci v jeho zivote.
    Právě jsem pochopil to pozadí v Mac OS.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    29.7.2013 11:05 b4aa9 | blog: blogoblogoblogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    No, ale tahle uvaha se zaklada na spatnem predpokladu. Nevidim duvod proc se za kazdou cenu snazit byt porad duchem pritomen v tomto svete. Da se rict ze vsechno co delas je s konecnym cilem uzivat si nebo nemit se spatne. A alkohol jednou za cas, popr. jiny drogy jsou jedna z cest.
    Jendа avatar 29.7.2013 21:03 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Da se rict ze vsechno co delas je s konecnym cilem uzivat si nebo nemit se spatne.
    Pokud by se tedy vyřešily logistické problémy (se sháněním fetu) a největší zdravotní problémy (s ničením těla), třeba kdyby někdo nabízel zavedení DBS do centra odměny, jel bys na tom 24/7?
    29.7.2013 21:20 b4aa9 | blog: blogoblogoblogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Pokud by to bylo lepsi nez byt v realite, tak jo. Proc ne? Chapu instinktivni pocit ze na tom je neco spatne, ale ve skutecnosti neni.
    29.7.2013 21:22 b4aa9 | blog: blogoblogoblogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Cteni a filmy se od toho tak nelisi, taky to je do urcity miry unik z reality.
    29.7.2013 11:09 b4aa9 | blog: blogoblogoblogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Zkusit DMT je v podstate to same jako jit se projet na horskou drahu, podivat se do nejakeho exotickeho mista, zkusit jen tak ze zvedavosti nejakou novou distribuci Linuxu atd.
    29.7.2013 00:04 b4aa9 | blog: blogoblogoblogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Co jsem cetl, tak bad trip neni moc casty a vetsinou nema dlouhotrvajici negativni efekty.

    Beru to tak, ze zkusit DMT ma mozna urcita rizika (podle me hodne mala), ale porad se to vyplati.
    28.7.2013 22:13 Breaking Bad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Pozor na predavkovanie.
    28.7.2013 22:24 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    No předávkování kofejnem je pěkný hnus ;-).
    Baník pyčo!
    28.7.2013 22:43 Breaking Bad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Kamoska mala z predavkovania kofeinu krce,mdloby a bola 4 dni v nemocnici....
    28.7.2013 23:31 alexander shulgin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    to je este ten lepsi pripad, mohla dostat aj infarkt alebo mozgovu prihodu
    Jendа avatar 29.7.2013 04:56 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Club-Mate. Hned.
    Na rozdíl od enegydrinků je to čistě přírodní produkt
    Nechápu tuto posedlost čistě přírodními produkty a nevyřčenou implikací, že by to snad mělo být kvůli tomu zdravější. Třeba taková muchomůrka zelená je taky čistě přírodní produkt.

    Osobně kofein téměř nekonzumuji, díky tomu si nevybuduji rezistenci a v případě potřeby (co jsem začal kašlat na češtinu a dějepis a pak i úspěšně dokončil školu, tak vlastně už nikdy) na mě i přiměřená dávka zapůsobí jako zmiňovaný lektvar na tebe. Obdobně je to s konzumními painkillers (paracetamol, ibuprofen).

    Dlouhodobou konzumaci kofeinu nechápu, celkový výsledek je podle mě nulový (ze začátku ti možná roste produktivita, ale pak se to při stejných dávkách zase srovná a když vysadíš, tak jsi zase nějakou dobu mimo, což vyrovná ten nárůst produktivity na začátku).

    OT: Efekt minimálně některých čajů lze velmi zvýšit zalitím v termosce a následným louhováním přes víkend. Takto vzniklý nápoj byl rozléván v nejmenovaném pražském hackerspace :) po panácích a potom vznikají takové ty projekty, jako že přes noc dáme lasercutter.
    pavlix avatar 29.7.2013 10:28 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Za dva dny už se do čaje docela slušně dává plíseň.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Bystroushaak avatar 29.7.2013 13:53 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    To ho pak musíš znova převařit a použít plíseň samotnou jako novou příchuť ;)
    Jendа avatar 29.7.2013 21:07 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Když ho vařící naleješ do termosky a zavřeš, zůstane to zakonzervované.
    pavlix avatar 29.7.2013 21:42 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    A musíš ji naplnit po okraj nebo to zakonzervuje i trochu toho vzduchu?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Jendа avatar 30.7.2013 01:34 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Řekl bych, že i vzduchu. Zavařeniny taky nemáš až po okraj.

    Možná je Maté oproti normálnímu čaji takový dryák, že v něm nic neroste :)
    pavlix avatar 30.7.2013 01:52 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Zavařeniny projdou trochu jinou tepelnou úpravou.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.7.2013 09:29 Honz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Neuvěřitelná pitchovina... Žádej léčbu kardiovaskulárního systému někde jinde, nechci to platit ze svého!
    Bystroushaak avatar 29.7.2013 13:55 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Neasi, přijdu k doktorovi a budu žádat léčbu z účtu anonymního debila. Mohl bys ještě nechat IP adresu, abych jí tam mohl dát doktorovi místo podpisu.
    29.7.2013 09:45 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Na mne funguje zelený čaj. Nejraději mám England Green Tea. Sice to asi nebude nic extra, ale zvykl jsem si na něj. Je to takový můj ranní společník.

    Energetický nápoj jsem zkusil poprvé před půl rokem kdy jsem potřeboval vydržet dvě noci vzhůru (kvůli nějakému závodu). Nejsem na to zvyklý. První noc jsem vydržel jen o zeleném čaji. Ráno jsem usnul docel rychle a spal jsem asi 6 hodin. Druhá noc byla horší, otevřel jsem si nějaký Shock nebo jak se to jmenovalo. Bylo ho asi 1l. To jsem popíjel celou noc a v pohodě ji přežil. Ráno jsem usnul normálně, ale za dvě hodiny mne vzbudila šílená bolest hlavy a nemohl usnout ani za nic. Bohužel jsem si zřejmě pitím toho humusu uhnal zánět močových cest a trvalo mi několik měsíců se toho zbavit. Bohužel to občas zlobí doteď. Už to v životě nevezmu do huby.
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    PepaSFI avatar 29.7.2013 10:14 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    já při závodech měl odzkoušené kamikaze. Ne že by to byl kdovíjaký lomcovák, on na mě obecně kofein nemá nějak drastické účinky, ale po náročném víkendu jsem nebyl tak zničený. Teď už to nějak neřeším, závodění jsem přenechal lepším operátorům a dělám jen občasnou technickou a jinou podporu týmu OK5Z. Ty energydrinky většinou dehydrují, někdo taky může být citlivější na kofein, takže když se to přežene může to rozhodit metabolismus a minerály v těle jak kocovina po chlastu. Chce to hodně pít.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    29.7.2013 13:34 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Ja, blbec, prave nic jineho nepil. Uz jsem moudrejsi. Jel jsem 80M CQ WW CW v tymu OL7M. Priste, tedy jestli nejake bude, radeji budu pokracovat se zelenym cajem a vodou. Bude to bezpecnejsi.
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    gtz avatar 30.7.2013 00:40 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    odzkoušené kamikaze
    na mně nezabral tak jak by asi měl

    nástup celkem okamžitý to je pravda, ale za 2 hod. jsem nevěděl co s očima. Takže první dálniční odpočívadlo co jsem našel, ksicht do vody, cigáro, nějaký to kafe a nějaký ten RB.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Bystroushaak avatar 29.7.2013 13:58 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    za dvě hodiny mne vzbudila šílená bolest hlavy a nemohl usnout ani za nic. Bohužel jsem si zřejmě pitím toho humusu uhnal zánět močových cest a trvalo mi několik měsíců se toho zbavit
    Nějak si to nedovedu představit v praxi, ale whatever. Je to v podstatě sladká limonáda s kofeinem, nic víc, tak mi moc není jasný ten zánět.
    gtz avatar 30.7.2013 00:57 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Je to v podstatě sladká limonáda s kofeinem, nic víc
    No RB myslím recept docela hodně tají a ty ostatní napodobeniny jsou sice účinné, ale jak jsem psal je důležité to brát jako celek -> nástup -> účinek -> útlum.

    Jednou jsem jen tak pro srandu koupil nějaký ten energy drink v Lídlu (tuším 0.2l za 12.90) a nebylo to za ty prachy zase tak špatné.

    Nevím jak kdo, ale já mám raději a více u mne zabírají sycené verze těch energy.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Grunt avatar 29.7.2013 21:33 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    První noc jsem vydržel jen o zeleném čaji
    Měl si zkusit vydržet celou noc na čaji Jasmínovém.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bystroushaak avatar 29.7.2013 22:56 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Jasmín, ach jasmín, jak já tu sračku nemusím, tak jí poslední dobou cpou všude*. Prudká alergie tomu taky nepomáhá. Koupit dneska ve městě kvetoucí čaj bez jasmínu, to je na pátrání přes detektivní kancelář.

    *Až jsem si přitom vzpomněl na jablka.
    Grunt avatar 29.7.2013 23:04 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Holt smůla, no.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    gtz avatar 30.7.2013 00:50 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Shock nebo jak se to jmenovalo. Bylo ho asi 1l.
    Já zkoušel to balení v plechovce (0.5l) a bylo to v klidu.

    Bylo ho asi 1l
    No já jsem asi dva-krát v životě dal za cestu cca 14-17 hod. 4 kousky RB (ten s max. obsahem a sycený) a odpoledne jak jsem byl na místě tak jsem nedokázal usnout. Nakonec to k večeru napravil litr vína a já pinkal jak brouček (to byla moje chyba já jsem si poslední RB dal dvě hodiny před dojezdem do cíle a pak jsem se divil, že nespím).

    V používání RB hraje roli i fyzická konstelace člověka. Takže ať je RB dražší, ale on účinkuje a celkem bez nějakých ostatních účinků.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    29.7.2013 11:26 bača Jano
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    neserte sa s tým čajom, stavte sa u mňa na salaši a dajte si žinčice

    16.35:)
    Václav 29.7.2013 12:46 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    On bohatě stačí puehr :) Mimochodem, místo předražených energiťáků doporučuji v lékárně Ascoffin, popřípadě na různých e-shopech se dá najít čistý kofein a míchat si energy drinky svoje (akorát je potřeba dávat bacha na dávku, přehnat se to dá snadno)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    Bystroushaak avatar 29.7.2013 13:55 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    On bohatě stačí puehr :) Mimochodem, místo předražených energiťáků doporučuji v lékárně Ascoffin, popřípadě na různých e-shopech se dá najít čistý kofein a míchat si energy drinky svoje (akorát je potřeba dávat bacha na dávku, přehnat se to dá snadno)
    Zkoušel jsem na VŠ a neosvědčilo se.
    Jakub Lucký avatar 29.7.2013 14:34 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    doporučuji v lékárně Ascoffin,
    A začít shánět dárce na transplantaci jater...
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    Václav 29.7.2013 15:53 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Proč? Vždyť je to to samý co je v energiťáku, jen jako rozpustnej prášek. Ten čistej kofein je podstatně riskantnější.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    Jakub Lucký avatar 29.7.2013 16:08 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Spletl jsem si si Ascoffin s Acylcoffinem...
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    Salamek avatar 29.7.2013 16:50 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník

    Energitaky nepiju (Pokud se nejedna o "kridla" na nejake chlastacce) , kavu nepiju, caj tak 1x za mesic, nekourim, nefetuju. Poju vodu jim normalni jidlo a spat chodim v 1:00 - 3:00 a vstavam v 7:00 - 8:30.

    A jsem v pohode!

    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    30.7.2013 08:22 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Takhle dlouho si vyspávat? :)))
    PepaSFI avatar 29.7.2013 18:43 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    ono by se to asi s tím kofeinem nemělo moc přehánět
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    29.7.2013 18:58 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Fluttershy, yay! avatar 29.7.2013 19:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník
    Až na to, že až na přesycenost společnosti kafem (a alkoholem) je to nesmysl. Jednak na kafe hardwarová závislost prakticky nevzniká, jednak předávkování kofeinem vypadá jinak.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    31.7.2013 17:36 trolič
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Smrtelník

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.