abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 741 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Jeden z amerických pohledů na EU

    11.6.2010 13:46 | Přečteno: 1735× | poslední úprava: 11.6.2010 16:08

    Člověk ve srovnání s jinými obvykle přehlíží to, co u něj funguje dobře, a pak je zajímavé si občas přečíst pohled z druhé strany:


    Europe has to deal with the same planning problems for medium-distance infrastructure, except that instead of states vying for dollars from a federal government, they have sovereign nations that have to raise most of the necessary funds by themselves.

    Language barriers aside, each country has its own historical culture of planning local and regional projects. Even when there is violent agreement on which cross-border projects are needed, how planners need to conduct the environmental reviews and how to fund the whole she-bang, there are still technological and operational hurdles to overcome – especially in the railway sector.

    And yet, somehow, the EU has managed to herd all these cats and got them to buy into a planning framework called TEN-T for 30 “priority axes”; that will create new opportunity for efficient mobility between member states, especially for goods. The timescale for implementing the whole program is a generation, but that doesn't seem to faze anyone.

    Member states are taking their cues from the effort in enlightened self-interest, the EU bureaucracy's job here is mostly to co-ordinate existing national plans such that they join up at the borders. This effort has allowed national planners – and politicians – to re-assess priorities and adjust routes, phasing etc. That said, many controversial big-ticket projects that had long been no more than a gleam in anyone's eye only make sense in the wider European context.

    Examples include five base tunnels through the Alps (two of them in Switzerland, which isn't even an EU member), the Oresund and Fehmarn Belt bridges in Denmark, the Lainzer tunnel in Austria, new run-through central stations in Berlin, Stuttgart and Vienna etc.

    Nothing comparable to TEN-T has happened in the US since the Interstate highway program. You can't “perfect our union” with interminable land wars in Asia. You need modern civilian infrastructure to accomplish the uniting – never mind perfection. Smart grid, PTC signaling on freight rail lines, high speed rail, water management, disaster preparedness etc.

    (zdroj)


    Tedy zhruba:

    Evropa se musí potýkat se stejnými problémy při plánování infrastruktury na střední vzdálenosti, jen místo států peroucích se o federální dolary tam mají samostatné země, které musí zaplatit většinu nákladů ze svého.

    I když pomineme jazykové bariéry, každá země má své vlastní zvyky při plánování místních a regionálních projektů. Přestože se všeobecně shodnou na nutnosti přeshraničních projektů, na hodnocení vlivů na životní prostředí a na financování celé věci, zůstane ještě hodně technologických a provozních překážek – obzvlášť na železnici.

    A přes to všechno se EU povedlo zkrotit tento pytel blech a sjednotit členské státy v plánovacím rámci TEN-T se 30 „prioritními osami“, které vytvářejí nové příležitosti k efektivnímu pohybu mezi členskými státy, především pro nákladní dopravu. Realizace programu sice bude trvat celou jednu generaci, ale nevypadá to, že by to někoho šokovalo.

    Členské státy řídí své akce osvíceným sobectvím a úkolem evropské byrokracie je především koordinace těchto plánů, aby se na hranicích potkaly. Takto směrovaná snaha umožňuje státním plánovačům – a politikům – přehodnocovat priority, měnit konkrétní trasy a etapizaci atd. Jinak řečeno, mnoho kontroverzních drahých projektů by vůbec nezvniklo, protože dávají smysl pouze v širších souvislostech.

    Mezi příklady takových projektů se řadí pět základnových tunelů pod Alpami (z toho dva ve Švýcarsku, nečenské zemi), mosty přes úžinu Øresund nebo přes ostrov Fehmarn, Lainzer tunnel ve Vídni, nové průjezdné stanice v Berlíně, Stuttgartu a ve Vídni atd.

    Ve Spojených Státech se nic srovnatelného s TEN-T nepostavilo od dokončení Interstate systému*. Dokonalosti Unie se nedá dosáhnout neukončitelnými válkami v Asii. Moderní civilní infrastruktura je nezbytná ke sjednocení, natož k dokonalosti Unie. Tedy konktrétně Smart Grid (inteligentní přenosová soustava), kompletní vybavení železniční sítě vlakovým zabezpečovačem, stavbu vysokorychlostní železnice, lepší zacházení s vodou, připravenost na katastrofy, atd.

    * systém mezistátních dálnic stavěných na popud federální vlády od 50. do 80. let 20. století


    Už se těším na reakce věřících euroskeptiků.        

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    11.6.2010 13:55 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Neřekl bych, že euroskeptikům vadí spolupráce. Vadí jim režijní náklady a pronikání evropské byrokracie do záležitostí, které není nutné řešit centrálně.
    JiK avatar 11.6.2010 14:09 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    +1

    Na to aby si Dansko a Svedsko postavili (za svoje) tunel a most pres Øresund nepotrebuji zakazovace krivych bananu a zarovek ani specialisty na kreativni statistiku z Recka.
    11.6.2010 17:51 Ondřej Kubečka | skóre: 29 | blog: datlovo | Ulm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    zakazovace krivych bananu
    Myslím, že jste to nevolky vystihl docela přesně. Za odporem vůči jsou EU jsou začasté dezinformace a nepochopení, které jsou dále a dále předávány jako lidová slovesnost, aniž by se kdokoliv pozastavil obtěžoval s jejich ověřováním jejich věrohodnosti. Je to o náladách, nenávisti, samospravedlnosti, ideologiích... fakta by byla zbytečnou přítěží.

    A tak se kmenoví vlastenci po večer stahují kolem ohňů a vyprávějí si děsuplné historky o utlačovaných banánech, které si sami vymýšlejí pro snazší výchovu svých dětí a předání základních hodnot života ve lži.
    11.6.2010 18:19 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Jenže s těmi banány (okurkami, ...) je to pravda. Tyhle píčoviny ale soudruzi už (asi před dvěma roky) zase zrušili a hrozně se divili.

    Kolem ohňů se slejzáš maximálně tak ty a další eurohujeři. Nejhorší je, že eurokomisaři a další elity EU za to dostali zaplaceno, že uškoděj, jenže vy, vy idiotští eurohujeři, to děláte zadarmo! PROČ?
    kyknos avatar 11.6.2010 18:25 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Kazdy dela, co je pro nej vyhodne. Pro me je vyhodna sjednocena Evropa.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.6.2010 18:28 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    To byla otázka síš pro svéprávné.
    11.6.2010 18:31 Ondřej Kubečka | skóre: 29 | blog: datlovo | Ulm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Já vím, že tomu věříte. Ale křivý banán opravdu nikdy nebyl (alespoň ne v EU na úrovni EU) nikým zakazován. Je mi líto (vlastně není), ale je to lež, řekl bych, že cílena dezinformace od lidí, kteří nedokázali přijít s žádným lepším a faktickým důvodem, proč je EU matkou všeho zla.

    Nevím jak ostatní Eurohujeři, ale já si uvědomuji, že národovecké nadšení 19. století je nejenom zastaralé, ale i potenciálně velmi nebezpečné. Jen si vzpomeňte na krásné 20. století, které jsme si na těch ideálech vybudovali.

    Také si uvědomuji, že atomizace není v době globalizace asi nejlepší cesta k přežití. Pokud chceme zachovat alespoň nějakou iluzi moci volených zástupců (demokracie), tak na úrovni pidistátečků to určitě nepůjde.

    No a pak je tu ten detail, že nejsme v Eurovakuu, kde svět je definován udatným zápasem mezi Čechy a Němci, ale máme tady jiné a velké hráče (Rusko, Čína, USA), se kterými můžeme být společně partnery v dialogu a nebo se hrdě a samostatně nechat rozporcovat do jejich sfér vlivu jako závislá území.
    11.6.2010 18:41 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Já vím, že tomu věříte. Ale křivý banán opravdu nikdy nebyl (alespoň ne v EU na úrovni EU) nikým zakazován.
    Buď pravdu znáte a lžete, nebo jste naivní jak dvanáctka (holka, ne pivo).

    Banány, okurky a další ovoce a zelenina sice formálně nebyly zcela zakázány, ale prakticky ano - byly vyřazovány z kvalitního zboží. Ale to je jedno. Podstatné je to, že se někdo touto píčovinou vůbec zaobíral. Že vydal normu.

    To prostě o něčem svědčí.

    Na zbytek nereaguji, nestojí mi to za to. Podle toho, co píšete, jste o své pravdě stejně asi skálopevně přesvědčen.
    11.6.2010 20:29 Ondřej Kubečka | skóre: 29 | blog: datlovo | Ulm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Pardon, ale jakostní kategorizace zboží a zákaz zboží jsou opravdu totéž pouze v propagandistických lžích.
    Na zbytek nereaguji,
    protože nemáte žádné faktické a rozumné argumenty. A shodou okolností někdo vaše pohádky o banánovém apartheidu nebaští. Ale to už většina z nás dávno ví. ;)
    Vykook avatar 13.6.2010 00:05 Vykook | skóre: 23 | blog: Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU

    +100000

    Void evidentne neumi uvazovat v sirsim kontextu a casovem horizontu, ale smat se mu prece nebudem ;-)

    Nejde nám o dobro druhých. Nejde nám o bohatství. Jde o čisté opojení mocí.
    13.6.2010 09:44 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    atomizace není v době globalizace asi nejlepší cesta k přežití.
    V dějinách politiky je tohle známo pod heslem Divide et impera! neboli rozděl a panuj. Atomizovaný houf individualistů, kteří pokud možno bojují všichni mezi sebou, se ovládá lépe než spolupracující organizace. Protože cílem pravicové politiky je ovládat bezmocné, je jí jakákoliv spolupracující integrace trnem v oku. Aplikováno na EU, důvody k obavám mají především lokální mocipáni nebo ti, kteří mají ambice se jimi stát.
    13.6.2010 02:25 marvn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    +1
    11.6.2010 22:25 Lord Vetinari
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Ak je krivost bananov to najhorsie co na EU euroskeptici vidia...

    IMO mohli by najst iny menej otrepany mytus, ktory sa tazsie vyvracia.

    11.6.2010 15:56 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Jenze ona ta byrokracie je proste soucasti moderni kultury, at uz jde o EU, nebo i o jednotlive clenske staty. Kazdy stat ma mnoho byrokratickych uradu vytvarejicich narizeni/vyhlasky/normy. At uz se jedna o bezpecnostni normy, technicke normy, normy na potraviny. To tu bylo nezavisle na unii a v ramci unie se to akorat harmonizuje. EU tu je akorat obetni beranek, na ktereho to je mozne svest, ale skutecna pricina je spolecenska kultura vytvarejici tuto byrokracii, ktera je tady v lidech bez ohledu na EU.

    EU naopak vytvari potencial pro snizeni nakladu na byrokracii a urcite pro snizeni jejiho dopadu na obyvatele. Pokud bychom misto EU meli jenom zonu volneho obchodu, kde by ale kazda zeme vytvarela vlastni technicke/obchodni/bezpecnostni normy, pak na to celkem bude treba vic uredniku, nez kdyz se ty normy budou vytvaret na uradech EU a lokalni urady je budou jen pripominkovat.

    Pro podnikatele to ma zasadni prinos v tom, ze mohou vyvazet zbozi do cele EU a nemusi studovat desitky skoro stejnych norem a certifikovat sve vyrobky pro kazdy stat zvlast. Nezavisle normy vytvareji defacto obchodni bariery. Na tomhle je hlavne videt naivita euroodpurcu prosazujicich ciste zonu volneho obchodu - pouze volny obchod bez sjednocenych pravidel je plny implicitnich obchodnich pseudobarier (nekdy i zamerne vytvarenych za ucelem ziskani obchodni vyhody - takove pripady byly i v EU, ale evropsky soudni dvur s nima zatocil). Pro volny obchod je treba jednotna pravidla a pro jednotna pravidla je treba organy, ktere je vytvori.
    11.6.2010 17:55 Ondřej Kubečka | skóre: 29 | blog: datlovo | Ulm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    No a špatně nebo dobře, je to prostě stav "vyspělého" světa. Na které straně Atlantiku zrovna jste je celkem jedno. Mohou se lišit témata, předměty regulace, formy a příjemci dotací... ale objem byrokracie bych si netroufl na ano jedné straně označit jako znatelně menší.
    11.6.2010 21:06 pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU

    Pro podnikatele to ma zasadni prinos v tom, ze mohou vyvazet zbozi do cele EU a nemusi studovat desitky skoro stejnych norem a certifikovat sve vyrobky pro kazdy stat zvlast. Nezavisle normy vytvareji defacto obchodni bariery. Na tomhle je hlavne videt naivita euroodpurcu prosazujicich ciste zonu volneho obchodu - pouze volny obchod bez sjednocenych pravidel je plny implicitnich obchodnich pseudobarier (nekdy i zamerne vytvarenych za ucelem ziskani obchodni vyhody - takove pripady byly i v EU, ale evropsky soudni dvur s nima zatocil). Pro volny obchod je treba jednotna pravidla a pro jednotna pravidla je treba organy, ktere je vytvori.
    HaHaHaHa...... Pro každou zemi jsou sice "nezávislé" normy EU, ovšem každá země má ještě své dodatky k těmto normám, které musí výrobce dodržet. Takže ve skutečnosti musí být výrobek certifikován dvakrát nebo musí být certifikace prováděna s ohledem na podmínky dané země...
    13.6.2010 09:37 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    ovšem každá země má ještě své dodatky k těmto normám, které musí výrobce dodržet. Takže ve skutečnosti musí být výrobek certifikován dvakrát nebo musí být certifikace prováděna s ohledem na podmínky dané země...
    Jenomže to není problém EU, to je právě problém toho, že integrace nepokročila dostatečně. A neplatí to o obecně, naopak předpisy se postupně harmonizují.

    A tento problém je přesně opačný, než "euroskeptici" obvykle používají, totiž že jsou jednotlivé státní normy přísnější než normy EU. Takže žádná přehnaná evropská přísnost a zbytečná byrokracie, ale naopak.

    Osobně tíhnu spíš k tomu, aby se jako celoevropský standard přijala ta nejpřísnější státní norma.
    thingie avatar 13.6.2010 22:14 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Osobně tíhnu spíš k tomu, aby se jako celoevropský standard přijala ta nejpřísnější státní norma.
    To by byla slušná katastrofa. Už jenom proto, že ty normy bývají přísnější v něčem, méně přísné v jiném. Kombinací toho by snadno mohla vzniknout norma ne jenom nejpřísnější, ale taky třeba i nesplnitelná.
    Růžové lži.
    thingie avatar 11.6.2010 20:38 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Ta režie by se dala dost zlepšit tím, že by EU dostala přímé pravomoce a vliv, a nemuselo by se úplně všechno řešit koordinací nesmírně moc národních orgánů, mezinárodních smluv a všemožných dohod. Jenže to zase euroskeptici začnou vařit o ztrátě suverenity a podobných nesmyslech.
    Růžové lži.
    11.6.2010 14:31 Jirka P
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Dokonalosti Unie se neukončitelnými válkami v Asii.

    Něco tu chybí...
    11.6.2010 15:21 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    <neumím anglicky> Mě přijde, že i v originále </neumím anglicky>
    Baník pyčo!
    11.6.2010 16:04 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    "Perfect" je aj sloveso == zlepsit. Potom to uz dava zmysel.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    11.6.2010 16:09 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    opraveno, díky za připomínky. Aneb tak to dopadá, když člověk větu desetkrát edituje poté, co už napsal něco dalšího. :-(
    tomboytom-deviant avatar 11.6.2010 15:05 tomboytom-deviant | skóre: 7 | blog: lojdovo | .com
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Na tuhle spolupráci není potřeba EU v dnešním slova smyslu. (Socialistické přerozdělování bídy v rámci plánovaného hospodářství.) To ví snad i dítě ve školce, že když spolupracuji, dosáhnu svých cílů s nižšími náklady. Na to nepotřebuji ten dnešní šílený aparát v Bruselu.
    11.6.2010 16:16 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Otázka je, jestli by to bez té EU v dnešním slova smyslu bylo levnější (viz Santiagův komentář), nebo zda by to vůbec šlo - viz bojovnou historii Evropy až do roku 1945.
    kyknos avatar 11.6.2010 17:31 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Není ale lepší zrušit šílené aparáty v Praze, Athénách, Římě... a nechat místo všech jeden v Bruselu?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.6.2010 18:26 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Už se těším na reakce věřících euroskeptiků.
    Reakce na co? Na to, že dobrá dopravní infrastruktura je dobrá věc, a proto (vždyť to z toho jasně plyne!) bychom se měli přimknout k dubisku?

    Prvně jsem nechápal. Až pak jsem uviděl odkaz na blogísek populárního idiota a lháře Jirky Hlavenky... Pochopil jsem vše. Narazil jsem na hnízdo bláznů.
    12.6.2010 21:27 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    a proto (vždyť to z toho jasně plyne!) bychom se měli přimknout k dubisku?
    Lidská blbost je prostě fascinující. Těžko se divit, že volby vyhrává propagandistický marketing. Je to tu debil vedle debila, akorát tamhle v poslední řadě výjimka...
    13.6.2010 10:57 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Těžko se divit, že volby vyhrává propagandistický marketing.
    Tím myslíš ČSSD? Vyhráli volby, ne? :-P
    13.6.2010 19:01 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Tím myslíš ČSSD? Vyhráli volby, ne? :-P
    Ne, tím myslím ty dvě supernovy s minimální členskou základnou (v poměru k získaným křeslům) s co nejutajenějším programem a TV-maskotem ve formálním čele a kampaní ve stylu "Český sen" (ty volební výsledky mi silně připomínají úprk magorů k těm kulisám, na to překvapení, až kulisy prolezou, si ještě počkám). Jedna lokální stranička přímo napojená na byznys, druhá recyklační projekt toho, co pod starou firmou nebylo životaschopné...

    Osobně mám dojem, že jak obecně klesá gramotnost obyvatelstva, mají takovéto marketingové projekty čím dál větší šanci. Ostatně, proto taky trendy k mezinárodní izolaci (český pecivál sežere, co se mu naservíruje) a též skutečný důvod zavádění školného (díky čemuž energie věnovaná na zaplacení účtu nahradí energii vydanou na vzdělávání, a tudíž porostou počty sebevědomých blbečků).
    belisarivs avatar 13.6.2010 21:45 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Ano, kdyz ti priznivec CSSD rekne, ze voli protoze chce 13. duchod nebo davky, tak to opravdu znamena, ze je to vylozene duchaplny clovek.

    A kdyz nekdo neni schopen diskutovat se studaky na vysce a pak se jim jeste snazi zlikvidovat volby nanecisto, taky to neco nelichotiveho vypovida o volicich toto schvalujicich.

    Paroubek mohl jednat na rovinu, ukazat se pred studaky jako rovny chlap. Krize v Recku mu taky nahravala. Mohl poukazat na to, jak socialisticke vlady u nas hospodarily, ze Recko privedla do maleru pravice a dalsi. To vse mu nahravalo. Namisto toho jenom rozjel nenavistnou kampan a narod mu za to ukazal prostrednicek.

    Mrkni na to, jak se to dela: http://www.filipcihal.eu/2010/03/doporucuji-prednasku-miroslava-kalouska.html

    Tomuhle Paroubek nesaha ani po kotniky. Ac Kalouska rad nemam, vidim, ze umi jednat na rovinu a nepreleva se jak sliz podle pruzkumu u volicu, na rozdil od Paroubka.

    Mne osobne volby velice mile prekvapily. Byt jsem nevolil ani ODS ani KDU09, tak mam z vysledku radost. Necas je, narozdil od Paroubka, demokrat. Ze jde do haje Langer, Bem a dalsi smradi, to me vylozene tesi. Ze konci Paroubek, byla tresnicka na dortu. Bohuzel, dalsi slizak a pseudodemkrat a predevsim hajzl velkeho formatu, Rath tam jeste bude smrdet dlouho.
    IRC is just multiplayer notepad.
    14.6.2010 08:05 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    umi jednat na rovinu a nepreleva se jak sliz podle pruzkumu u volicu
    Myslime toho samyho Kalouska? Toho, co brojil proti komunistum, ale sestavit vladu za jejich podpory mu nevadilo? Toho, co vykladal jak je dobrej hospodar, ale jeho ucetnictvi byl samy Pisvejcuv koeficient? Toho Kalouska, co kdyz videl, ze KDU-CSL by mohla jit do kopru, tak zalozil/nezalozil novou, rovnou parlamentni stranu?
    belisarivs avatar 14.6.2010 09:39 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    umi jednat na rovinu a nepreleva se jak sliz podle pruzkumu u volicu
    Myslime toho samyho Kalouska? Toho, co brojil proti komunistum, ale sestavit vladu za jejich podpory mu nevadilo?
    To byl chladny kalkul. Socani navenek s komancema taky nic mit nechteji (teda jenom jedna tretina jejich volicu, zbytek by chtel mit zase koncentraky a zadratovane hranice), ale ticha podpora je uz koser.

    Navic, jak jsem rekl, Kalouska rad nemam, pruseru nadelal dost. Ale mne osobne je jedno, kdo da konecne finance do poradku. Jestli to bude on, nebo nekdo jiny, je mi jedno.
    Toho, co vykladal jak je dobrej hospodar, ale jeho ucetnictvi byl samy Pisvejcuv koeficient?
    Mohl bych poprosit o blizsi informace? Nejaky odkaz kde to je sepsano a tak. Dekuji.
    Toho Kalouska, co kdyz videl, ze KDU-CSL by mohla jit do kopru, tak zalozil/nezalozil novou, rovnou parlamentni stranu?
    [citation needed]

    Pokud vim, tak to bylo tak, ze ho proste vyprali ze strany prave pro ochotu jednat s komancema. Ze si zalozil stranu novou je mi uprimne jedno.

    To klicove ale zustava. To, co predvedl na te prednasce by Paroubek nezvladl ani s podporou jeho dream teamu s expertem Tvrdikem v cele.
    IRC is just multiplayer notepad.
    14.6.2010 10:35 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Mohl bych poprosit o blizsi informace? Nejaky odkaz kde to je sepsano a tak. Dekuji.
    Ty si uz nepamatujes na ten skvely rozpocet 2008, co skoncil se schodkem cca 19 miliard. Pak se sice ukazalo, ze ve skutecnosti byla sekera 70 miliard, ale to uz vsichni nezaznamenali, jak vidno i na tvem pripade. A rozpocet na rok nasledujici, kdy uz v lete byl zleva zprava upozornovan, ze jeho predpoklady jsou naprosto mimo realitu snad taky nebudu zminovat.
    Pokud vim, tak to bylo tak, ze ho proste vyprali ze strany prave pro ochotu jednat s komancema. Ze si zalozil stranu novou je mi uprimne jedno.
    Tolik Radio Jerevan. Oni ho nevyprali ze strany, oni ho vyhodili ze sedla predsedy. V roce 2006. TOP09 se zrodila o TRI roky pozdeji. Ustavujici sjezd mela v listopadu 2009. Pritom uz od leta vystupovala jako "parlamentni strana TOP09". Strana, ktera neexistovala, nemela program, nikdo ji do parlamentu nevolil.

    Jak vidis, o kvalite tvych informaci se da s uspechem pochybovat. Ale to dulezity tam je. Paroubek.
    belisarivs avatar 14.6.2010 11:48 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Mohl bych poprosit o blizsi informace? Nejaky odkaz kde to je sepsano a tak. Dekuji.
    Ty si uz nepamatujes na ten skvely rozpocet 2008, co skoncil se schodkem cca 19 miliard. Pak se sice ukazalo, ze ve skutecnosti byla sekera 70 miliard, ale to uz vsichni nezaznamenali, jak vidno i na tvem pripade.
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=499634

    Tady jsou trochu jina cisla.
    A rozpocet na rok nasledujici, kdy uz v lete byl zleva zprava upozornovan, ze jeho predpoklady jsou naprosto mimo realitu snad taky nebudu zminovat.
    Pokud vim, tak to bylo tak, ze ho proste vyprali ze strany prave pro ochotu jednat s komancema. Ze si zalozil stranu novou je mi uprimne jedno.
    Oni ho nevyprali ze strany, oni ho vyhodili ze sedla predsedy.
    Budiz. KDU-CSL jsem nikdy moc nesledoval.
    V roce 2006. TOP09 se zrodila o TRI roky pozdeji. Ustavujici sjezd mela v listopadu 2009. Pritom uz od leta vystupovala jako "parlamentni strana TOP09".
    Diky za doplneni.
    Strana, ktera neexistovala, nemela program, nikdo ji do parlamentu nevolil.
    To se nesmi?
    Jak vidis, o kvalite tvych informaci se da s uspechem pochybovat. Ale to dulezity tam je. Paroubek.
    Nikoliv. Dulezita je Kalouskova prednaska a tva snaha okecat a bagatelizovat Paroubkovo selhani proti kteremu i Kalousek zari. A to je co povedet.
    IRC is just multiplayer notepad.
    14.6.2010 11:59 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    :-)

    Precetl sis alespon ten clanek, ktery sis narychlo vygooglil? Ten je z 5.9.2007. Cili je to plan. Ja pisu o tom, co se skutecne stalo.

    Kuci usaty, nenutte mne delat Paroubkovi dablova advokata, muj kun to neni. A cely muj prispevek je o mem podiveni nad tim, ze Kalousek je ferovy a neni slizoun. Ja o nem vim, ze je inteligentni, politicky obratny, ma i jiste charisma. Ale je to politicky slizoun prvni kategorie, hlasajici A a konajici B, krivak, jemuz necini problem lhat do oci a diktafonu a ani se nezacrvenat. O nicem jinem.

    A taky o tom, ze jste, ac nesporne inteligentni podlehli stadnimu "hrrr na nej", ktere ma zvelicenim bradavice jednoho prehlusit selhani ci podvody druheho. Kdyby mel kdokoliv ze secdem za sebou takovou slizovou stopu jako exbratr Kalousek, tak byste jej verejne ugrilovali na namesti.
    belisarivs avatar 14.6.2010 13:31 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    :-) Precetl sis alespon ten clanek, ktery sis narychlo vygooglil? Ten je z 5.9.2007. Cili je to plan. Ja pisu o tom, co se skutecne stalo.
    Jasne ze precetl. Nic lepsiho jsem k tomu nenasel. :-(

    Ja mam readeji nejake zdroje. Ze mi neco povis je sice pekne, ale ja bych to radeji nejak dolozene. Ale to nemusis resit. Zas tak mi to zily netrha.
    Kuci usaty, nenutte mne delat Paroubkovi dablova advokata, muj kun to neni. A cely muj prispevek je o mem podiveni nad tim, ze Kalousek je ferovy a neni slizoun.
    Ja ovsem nepsal, ze je Kalousek ferovy. Ja ikam, ze na tom videu jedna narovinu a nepreleva se ze strany na stranu jak Paroubek. Proste rika svuj nazor a v podstate nerika nic noveho.

    Mrkni na ta videa a mrkni na tohle:

    http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=Paroubek-Nesmysly.jpg

    Nebe a dudy. A na to poukazuju. Ze Kalousek byl alespon u trictvrte bilionu dluhu, ze kolem nej byly ruzne afery, a koneckoncu i to paktovani s komunistama, to nepopiram.
    A taky o tom, ze jste, ac nesporne inteligentni podlehli stadnimu "hrrr na nej", ktere ma zvelicenim bradavice jednoho prehlusit selhani ci podvody druheho.
    Nene. Muj postoj vuci Paroubkovi se postupne vyvijel. V jednech volbach jsem ho dokonce volil (to kdyz v podstate zacinal). Ale kdyz jsem videl jaky je, jak se chova a jak jedna, tak jsem ho hodil pres palubu. V techto volbach jsem nedal hlas ani Paroubkovi ano Kalouskovi a ani ODS nebo VV. Takze honu jsem nepodlehl. Proste jsem jeho chovani vnimal jako nebezpecne (co to je za demokracii kdyz namisto toho, aby se studenty diskutoval, tak se pokusil zatnout tipec volban nanecisto? Muze mi nekdo soudny rici, jak muze Paroubek tohle podelat? Vzdyt to skoro ani nejde. Prece nemuze prohrat s politikem, ktery studentum sdeluje, jak si to odeserou.) a velice arogantni.
    Kdyby mel kdokoliv ze secdem za sebou takovou slizovou stopu jako exbratr Kalousek, tak byste jej verejne ugrilovali na namesti.
    Ratha jeste nikdo neugriloval. A to je panecku kardinalni svine srovnatelna snad jenom s Langerem.
    IRC is just multiplayer notepad.
    14.6.2010 13:46 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Ac Kalouska rad nemam, vidim, ze umi jednat na rovinu a nepreleva se jak sliz podle pruzkumu u volicu
    Ja ovsem nepsal, ze je Kalousek ferovy
    Je to to samy, neni to to samy... asi ne :-) A soudit politika podle jednoho videa... uz toho radsi nechame.
    belisarivs avatar 14.6.2010 21:03 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Je to to samy, neni to to samy... asi ne :-)
    Uznavam. Nabehl jsem si. Mel jsem tam dodat, ze to je v kontextu te prednasky.
    A soudit politika podle jednoho videa...
    To taky nedelam. Porovnavam. To je rozdil. Mam tu dva krivaky a zatimco jeden priznava barvu (byt neprizna, ze u tvoreni pruseru asistoval), druhy mele pohadky o krasne zemi, na kterou si pujcime.
    uz toho radsi nechame.
    Dobre tedy.
    IRC is just multiplayer notepad.
    14.6.2010 04:25 Ant
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    myslím ty dvě supernovy s minimální členskou základnou
    Kterakoliv jina strana mimo "velkych parlamentnich stran" ma minimalni clenskou zakladnu. Je to o karieristech. Kdyz VV/Top09 uspely ve volbach, hned se do nich zacali hlasit stovky lidi.
    jak obecně klesá gramotnost obyvatelstva
    Ja myslel, ze gramotnost klesa jen Nemcum :-)

    11.6.2010 18:43 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Kdyby někdo chtěl vidět EU za pár let už teď a nemá zrovna stroj času, ať se vydá do Jižní Afriky.
    11.6.2010 22:29 Lord Vetinari
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Futbal sa hra v EU uz dlho. A zlatych bani je tu poskromne. Takze pochybujem. Mas na mysli nieco konkretne ? :)
    12.6.2010 00:47 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU
    Má na mysli to, co česky znamená jeho přezdívka. :-D
    13.6.2010 22:39 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jeden z amerických pohledů na EU

    Coz je zaroven taky dobry popis toho, co ma v hlave.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.