abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×

dnes 00:44 | Pozvánky

V sobotu 21. října 2017 se na půdě Elektrotechnické fakulty ČVUT v Praze uskuteční RT-Summit – setkání vývojářů linuxového jádra a uživatelů jeho real-time verze označované jako preempt-rt.

… více »
Pavel Píša | Komentářů: 4
včera 23:44 | Bezpečnostní upozornění

V Linuxu byla nalezena bezpečnostní chyba CVE-2017-15265 zneužitelná k lokální eskalaci práv. Jedná se o chybu v části ALSA (Advanced Linux Sound Architecture).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
včera 22:44 | Komunita

Greg Kroah-Hartman informuje na svém blogu, že do zdrojových kódu linuxového jádra bylo přidáno (commit) prohlášení Linux Kernel Enforcement Statement. Zdrojové kódy Linuxu jsou k dispozici pod licencí GPL-2.0. Prohlášení přidává ustanovení z GPL-3.0. Cílem je chránit Linux před patentovými trolly, viz například problém s bývalým vedoucím týmu Netfilter Patrickem McHardym. Více v často kladených otázkách (FAQ).

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
včera 22:04 | Pozvánky

Rádi bychom vás pozvali na přednášku o frameworku Avocado. Jedná se o testovací framework další generace, inspirovaný Autotestem a moderními vývojovými nástroji, jako je třeba git. Přednáška se bude konat 23. října od 17 hodin na FEL ČVUT (Karlovo náměstí, budova E, auditorium K9 – KN:E 301). Více informací na Facebooku.

… více »
mjedlick | Komentářů: 0
včera 21:44 | Bezpečnostní upozornění

Nový útok na WPA2 se nazývá KRACK a postihuje prakticky všechna Wi-Fi zařízení / operační systémy. Využívá manipulace s úvodním handshake. Chyba by měla být softwarově opravitelná, je nutné nainstalovat záplaty operačních systémů a aktualizovat firmware zařízení (až budou). Mezitím je doporučeno používat HTTPS a VPN jako další stupeň ochrany.

Václav HFechs Švirga | Komentářů: 2
15.10. 00:11 | Zajímavý projekt

Server Hackaday představuje projekt RainMan 2.0, aneb jak naučit Raspberry Pi 3 s kamerovým modulem pomocí Pythonu a knihovny pro rozpoznávání obrazu OpenCV hrát karetní hru Blackjack. Ukázka rozpoznávání karet na YouTube. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
14.10. 15:11 | IT novinky

Online obchod s počítačovými hrami a elektronickými knihami Humble Bundle byl koupen společností IGN. Dle oficiálních prohlášení by měl Humble Bundle dále fungovat stejně jako dosud.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
14.10. 06:00 | Zajímavý článek

Brendan Gregg již v roce 2008 upozornil (YouTube), že na pevné disky se nemá křičet, že jim to nedělá dobře. Plotny disku se mohou rozkmitat a tím se mohou prodloužit časy odezvy pevného disku. V září letošního roku proběhla v Buenos Aires konference věnovaná počítačové bezpečnosti ekoparty. Alfredo Ortega zde demonstroval (YouTube, pdf), že díky tomu lze pevný disk použít také jako nekvalitní mikrofon. Stačí přesně měřit časy odezvy

… více »
Ladislav Hagara | Komentářů: 8
13.10. 14:33 | Komunita

Společnost SUSE natočila a na YouTube zveřejnila dva nové videoklipy: 25 Years - SUSE Music Video (7 Years parody) a Linus Said - Music Parody (Momma Said).

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
13.10. 12:55 | Zajímavý projekt

Autoři stránky Open Source Game Clones se snaží na jednom místě shromažďovat informace o open source klonech proprietárních počítačových her. Přidat další hry nebo návrhy na zlepšení lze na GitHubu. Na stránce Open Source Text Games jsou shromažďovány informace o open source textových hrách. Opět lze k vylepšení nebo doplnění stránky použít GitHub.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
Těžíte nějakou kryptoměnu?
 (6%)
 (2%)
 (15%)
 (76%)
Celkem 718 hlasů
 Komentářů: 24, poslední 27.9. 08:30
    Rozcestník

    SF style kváskový chleba - update

    8.6.2014 23:13 | Přečteno: 1195× | ostatní | poslední úprava: 14.7.2014 00:29

    Dnes jsem jej zkoušel znovu a přišel jsem na pár věcí, které výsledek o dost vylepší.

    Jinak příští článek budu dělat z kvásku buď pizzu, nebo rohlíky... takže sem zas dám návod, jak na to.

    Takže, jak na to?

    Tento víkend je můj kvásek už 14 dní starý, takže by měl být o něco kyselejší a tím pádem chuť bude výraznější. Udělal jsem ale pár dalších změn. Trochu jsem změnil množství a ingredience; tentokrát jsem dělal jen jeden velký bochník.

    Ingredience

    2 hrnky vody + něco do trouby

    1.5 hrnku silné celozrnné chlebové mouky (14+% bílkovin)

    3.5-5.5 hrnku bílé chlebové mouky (12.5+% bílkovin)

    3/4 hrnku kvásku (pšeničný bílý s hydratací 100% nebo víc)

    2 čajové lžičky cukru

    2 čajové lžičky soli

    1/2 čajové lžičky škrobu

    Postup

    8-12 hodin před začátkem přípravy si přikrmte kvásek. Po těch 8-12 hodinách se pak přejde na přípravu.

    Nejdřív je potřeba smíchat 1.5 hrnku celozrnné mouky se stejným množstvím bílé mouky. Ve vedlejší misce (nebo odměrce) smíchejte kvásek a 1.5 hrnku vody. Nalejte do mouky a pořádně promíchejte. Pak je to třeba nechat 10-12 hodin (nejlíp přes noc) zakryto plastovou fólií v relativním teple (třeba kousek od topení).

    Další den přidejte cukr a sůl (a cokoliv jiného, co do chleba chcete dát - napadá mě třeba kmín nebo nějaké bylinky; prostě cokoliv, co chleba pro vás vylepší nebo co máte rádi) a přidávejte postupně bílou mouku, dokud těsto nezačne být tužší a nepřestane do určité míry lepit (resp. lepit bude, ale ne tolik). Pomoučete pořádně pracovní desku a ruce. Vyklopte těsto (pomocí vařečky) a pak uhněťte těsto tak, aby bylo jemné, nelepilo a prošlo windowpane testem (viz. předchozí článek). Potom vymažte misku olejem nebo máslem, dejte do ní těsto, které na povrchu taky trochu namažte, prostě aby se nepřilepovalo k misce. Bude vypadat nějak takto:

    Toto nechte kynout 2 až 2.5 hodiny (zakryté utěrkou). Po uplynutí tohoto času vyklopte těsto na pomoučenou pracovní desku a znovu prohněťte tak, aby vevnitř nebyly žádné bubliny. Toto pak položte na pomoučenou pracovní desku, vytvarujte do bochníku, zakryjte a nechte kynout hodinu až hodinu a půl. Před kynutím bude vypadat takto:

    Mezitím přiveďte k varu škrob v půl hrnku vody a odstavte. Před začátkem pečení taky předehřejte troubu na 205°C, pokud používáte pečicí kámen (což je nejlepší) tak jej dejte do studené trouby, aby se ohřál postupně spolu s troubou. Až je trouba ohřátá, vytáhněte kámen, pomoučete jej, chleba přeneste na něj (třeba pomocí "lopaty" na pizzu), ostrým nožem nebo žiletkou udělejte na povrchu dva kolmé zářezy podél celého chleba, a dejte péct.

    Po 10 minutách chleba vytáhněte, pomažte pořádně škrobem s vodou, a dejte jej zpátky na 25 minut.

    Potom vytáhněte a nechte vychladnout (aspoň 45 minut, pokud vám vůně chleba dovolí :)). A to je vlastně vše. Výsledek:

    Závěr

    Toto je celá úprava receptu s trochu realističtějším množstvím ingrediencí a celkově lepším výsledem díky celozrnné mouce. Přijde mi, že to s celozrnnou moukou i lépe kyne. Jak už jsem zmínil nahoře; příště se pokusím o rohlíky nebo pizzu... nebo možná něco úplně jiného; každopádně to bude zas z kvásku :-)

           

    Hodnocení: 91 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    9.6.2014 05:33 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Super, už se těším, až to vyzkouším. Manža si čvachtal?
    9.6.2014 09:21 Rimmer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Dílo dokonáno, změna na abcchleba.cz kompletní
    Václav 9.6.2014 09:45 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Vypadá to úžasně. Hned jak se vrátím z práce začnu s výrobou kvásku :) Příprava těsta vypadá jako dobrý relax k seriálu.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    q66 avatar 9.6.2014 10:46 q66 | skóre: 32 | blog: Q's CZ devblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Jestli budeš dělat vlastní, tak bych to nechal tak 3 týdny fermentovat, ať to trochu zkysne, protože budeš mít hodně mladý kvásek... i tak je dost možné, že budeš muset přidat trochu aktivovaného droždí (v tom případě by se cukr s droždím rozpustil v trošce vody, nechalo by se to aktivovat a to tam pak dát místo cukru samotného), aby to správně vykynulo (jinak z toho bude "těžký" chleba), i když to nemusí nutně být pravda - je možné, že 3 týdny tomu stačí, v každém případě je lepší droždí nepoužít... Jsem viděl, že na předchozím článku někdo dal do komentářů kváskovou mapu, tak by možná stálo za to se podívat, jestli nemá někdo v okolí už starší vyvinutý kvásek, který bys mohl použít. Jinak v každém případě kvásek držet ve vzduchotěsně uzavíratelné nádobě a správně se o to starat, ať se tam nedostane něco zvenku, co by to celé úsilí zkazilo...
    Václav 9.6.2014 16:50 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Mám pár vzduchotěsných dóz, takže rozjedu několik najednou a mezitím začnu zkoušet péct normálně s droždím, než se kvásek „dodělá“. Tvoje zápisky byly dobrou motivací :)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    q66 avatar 9.6.2014 19:19 q66 | skóre: 32 | blog: Q's CZ devblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    osobně používám klipfresh dózy z Tesca a docela se to na to osvědčilo - takové. nic to nepropustí. Měly by fungovat i skleněné dózy, ale plast je lečí a to víko je praktičtější (4x zacvaknu a je to)... hlavně, by to bylo inertní - protože kvásek je mírně kyselý, kovové nádoby se použít nedají, protože by to reagovalo; navíc je to stejně nejlepší, když je to průhledné...
    Václav 14.6.2014 00:39 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Tak konečně jsem se k tomu dostal. Nakonec jsem použil velkou sklenici a včera ráno jsem ho založil. Jmenuje se Adolf a už teď je to držka kyselá (a je ho tak o 50% víc než ráno). Momentální teploty mu zjevně svědčí :-)

    (Základ – celozrnná ječná mouka)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    Grunt avatar 9.6.2014 21:27 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Mně bylo doporučeno akvaristické topné tělísko. Dá se na tom nastavit stálá teplota při které máš jistotu, že pokud ti vykrmuješ, bude ti to kvasit. I když si nemyslím že v současných vlnách by byla teplota nějakou překážkou.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 9.6.2014 21:30 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Na chleba se vyprdni. To dovede kdejaká lama. Radši mi hilfnni s udonama, sobama a ramenama.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bystroushaak avatar 9.6.2014 22:48 Bystroushaak | skóre: 32 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Ramen bych rád ochutnal od doby co jsem viděl Ramen girl.
    Grunt avatar 9.6.2014 23:11 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Není problém. Ramen je v podstatě to co se prodává v pytlících po všelijakých Vietnamcích. Jestli myslíš to co čím se ládujou v Narutu, tak to GL protože už od pohledu je to práce tak cca na celý den s přípravou na den předchozí. A jestli myslíš opravdový Ramen tak to přeju ještě víc štěstí, protože na výrobu už ti nestačí jen YouTube, ale potřebuješ i nějaký ten skill (já zatím skončil jen s popálenýma prstama a pěknou sr***, takže ramen si nechávám nakonec). Mimochodem je to původem čínské.

    Za tip dík. Možná na to někdy mrknu.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bystroushaak avatar 9.6.2014 23:40 Bystroushaak | skóre: 32 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Není problém. Ramen je v podstatě to co se prodává v pytlících po všelijakých Vietnamcích.
    To co je v instantních polívkách je humus. Vietnamci mají nějaké svoje vlastní polívky (myslím co vaří), ale nic moc mi to nepřišlo. Spousta vody, troška masa, trochu mono-zeleniny (asi dva druhy jen) a nudle bez nějaké speciální chuti. Oproti tomu za stejnou stovku uvařím doma celý hrnec bramboračky na tři dny a bude hustá skoro jak kaše.

    Já jinak u Vietnamců jím docela rád (k těm kde kupuju teď stačí jen přijít, kývnout, podat stravenky a už se mi to automaticky chystá a ještě mají hroznou radost, že jim nechám 5kč navíc aby mi nemuseli vracet :D), kuře po sečuánsku si tam dávám skoro obden.
    Jestli myslíš to co čím se ládujou v Narutu, tak to GL protože už od pohledu je to práce tak cca na celý den s přípravou na den předchozí.
    Na Naruta jsem nikdy nekoukal. Nějak si mě to nedokázalo získat.
    A jestli myslíš opravdový Ramen tak to přeju ještě víc štěstí, protože na výrobu už ti nestačí jen YouTube
    Myslím opravdový Ramen, o tom je tak nějak skoro celý ten film :) Nechci ho dělat doma, dal bych si ho klidně někde v restauraci, pokud to bude s cenou do dvou stovek, nebo někde okolo.
    Za tip dík. Možná na to někdy mrknu.
    Osobně se mi ten film dost líbil, i díky tomu, že nekončí klišovitě. Je to taková lehce smutná, milá komedie o vaření Ramenu, která člověku zvedne náladu.
    Grunt avatar 9.6.2014 23:54 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Myslel jsem ty žluté instantní nudle. Tu žlutost nezpůsobují vajíčka nýbrž zásaditost… Řekl bych že to bude nejblíže tomu co by se dalo nazývat Ramenovými nudlemi a je u nás běžně dostupné.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.6.2014 09:09 Michal Kašpar | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    http://www.cuketka.cz/?p=10268
    Není problém. Ramen je v podstatě to co se prodává v pytlících po všelijakých Vietnamcích.
    To co je v instantních polívkách je humus. Vietnamci mají nějaké svoje vlastní polívky (myslím co vaří), ale nic moc mi to nepřišlo. Spousta vody, troška masa, trochu mono-zeleniny (asi dva druhy jen) a nudle bez nějaké speciální chuti. Oproti tomu za stejnou stovku uvařím doma celý hrnec bramboračky na tři dny a bude hustá skoro jak kaše.

    Já jinak u Vietnamců jím docela rád (k těm kde kupuju teď stačí jen přijít, kývnout, podat stravenky a už se mi to automaticky chystá a ještě mají hroznou radost, že jim nechám 5kč navíc aby mi nemuseli vracet :D), kuře po sečuánsku si tam dávám skoro obden.
    No ono na Pho to chce zajít někam, kde ho umí udělat (Praha Jiřák, jeden stánek v Holešovicích, slušný dělají i v Modrém Zubu). Proti bramboračce samozřejmě vodové bude, ale to je stejné, jako si stěžovat na hovězí vývar. Podstatný je u něj právě ten vývar a jeho ochucení.
    Myslím opravdový Ramen, o tom je tak nějak skoro celý ten film :) Nechci ho dělat doma, dal bych si ho klidně někde v restauraci, pokud to bude s cenou do dvou stovek, nebo někde okolo.
    No já bych ho doma někdy klidně zkusil. Jinak jediný ramen bar v Praze je asi Kitchen, ale vlastní zkušenost nemám.
    Grunt avatar 10.6.2014 09:20 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    No já bych ho doma někdy klidně zkusil.
    +1. Nevím jak komu ale mě tohle exotické jídlo přijde šíleně předražené (a to i v domvině), přitom co do ingrediencí je téměř zdarma a ještě docela trvanlivé. Jedině doma…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.6.2014 09:28 Michal Kašpar | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    +1. Nevím jak komu ale mě tohle exotické jídlo přijde šíleně předražené (a to i v domvině), přitom co do ingrediencí je téměř zdarma a ještě docela trvanlivé. Jedině doma…
    No já je měl posledně v Düsseldorfu a nijak předražený (samozřejmě vzhledem k německým cenám) mi nepřišly. Takže dá se i mimo domov. I když uznávám, že konkrétně tohle je trochu z ruky...
    Grunt avatar 10.6.2014 18:10 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    samozřejmě vzhledem k německým cenám
    No spíš se dívám, že ono to stojí po světě ± stejně a je jedno jestli v € nebo v ¥.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bystroushaak avatar 10.6.2014 20:42 Bystroushaak | skóre: 32 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    +1. Nevím jak komu ale mě tohle exotické jídlo přijde šíleně předražené (a to i v domvině), přitom co do ingrediencí je téměř zdarma a ještě docela trvanlivé
    A tak to zas ne že by nebylo. Ale zase to nechci jíst každý den, když ani nevím, jestli mi to bude chutnat.
    9.6.2014 11:56 pard | skóre: 17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Když už abcchleba, mám ocr pořádné pekařské příručky:
    ČESTMÍR VAVŘENA
    VÝROBA ŽITNÉHO CHLEBA
    Poznámky o žitné mouce, jejím skladováni, vedeni kvasů, zpracování těsta, pečení a hodnocení chleba
    Praha 1951
    9.6.2014 14:10 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Měl bych zájem, pokud to nechceš dát veřejně, můžeš mi to poslat na svirga@gmail.com? Díky :).

    PS: od Myriam čekám, že mi na ten e-mail pošle mYlostný dopis <3...
    Baník pyčo!
    9.6.2014 15:54 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    pošlu, pusiniko :-)
    Grunt avatar 9.6.2014 21:31 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Pod jakou licencí to je? Pokud by to bylo dobré, klidně bych si to vytiskl a nechal zalaminovat a svázat. Též se přimlouvám.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    9.6.2014 19:18 Martin Beránek | skóre: 33 | blog: mousehouse | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    neříká se kváskový ale kvasový
    never use rm after eight
    q66 avatar 9.6.2014 19:19 q66 | skóre: 32 | blog: Q's CZ devblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    může se říkat oboje...
    10.6.2014 16:59 Aleš Kapica | skóre: 46 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Háček je v tom, že kvas != kvásek. Takže nikoliv.
    10.6.2014 17:03 Aleš Kapica | skóre: 46 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Kromě toho ani argument že "u nás nejsme v Rusku", by neobstál, protože kvasem se tady odjaktěživa rozumí ovocná zkvašenina, připravená k výrobě destilátů.
    PepaSFI avatar 10.6.2014 19:11 PepaSFI | skóre: 5 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    když je řeč o tom kvasu, o tom ruském nápoji, dá se to koupit v prodejnách s biopotravinami ale některé jsou jen limonády dělané z kvasového koncentrátu jak píšou na té wiki. Ale dá se sehnat i opravdu kvašený, chutná trošku jinak, to kvašení tam je znát. Chuť zvláštní ale osvěžující. Trošku se to podobá kvašené limonádě z bezových květů a zřejmě podobné bude i takzvané zázvorové pivo. Zkoušel jsem to udělat, recepty se dají najít a taky to jde.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    11.6.2014 00:53 Aleš Kapica | skóre: 46 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Zázvorové pivo produkuji ( momentálně mám založeno ;-) ) a chuťově se to pochopitelně liší. Bohužel to co se prodává pod názvem kvas, nebo zázvorová limonáda je v podstatě jen voda sycená kysličníkem uhličitým. Výjimkou jsou (nealkoholické) výrobky od fy. Fentimans, jenže na těch jde poznat chuťově že to kvasí neloupané (má to takový zvláštní ocas). A pochopitelně Crabbies - to má volume jako vícestupňové pivo, nebo cider. Jinak největší zvrhlost co jsem viděl bylo zázvorové pivo - normální pivo a to toho vyždímaný zázvor (Vyrábí Nová paka). To byl takový hnus velebnosti, že to ihned putovalo do záchoda.

    K výrobě klasického kvasu jsem se zatím nedostal. Jinak se dělává kvas také z mléka a vůbec nechutná špatně - cukr + droždí šup do mlíka a nechat prokvasit.
    Grunt avatar 9.6.2014 21:22 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    Přílohy:
    Jak se tak dívám na tvar, určitě doporučuju investovat ještě do nějakých ošatek ve kterých to necháš nakynout. Nerozleje se ti to tak moc do stran a naopak to v nich nakyne pěkně do výšky. V tvém případě bych možná uvažoval o nějakém vysoustruženém ocelovém logu které by si při kynutí nechal do chleba obtisknout. Pak to zamašličkuješ a klidně to můžeš začít prodávat jako echt český chleba.

    Bohužel, jak už jsem řekl minule, pečení v troubě není nic moc. Spotřebuje to spoustu času, spoustu energie a stejně za víkend o moc víc než dva bochníky neuděláš (to v baráku většinou když je to ještě voňavé nevydrží ani do pondělka). Taky na to mám řešení. Viz příloha. Nechal jsem si nacenit materiál na stavbu a vyjde to na něco málo přes 20k,-Kč i s DPH. Bohužel to nemám kde mít, jinak už by to dávno stálo. V tom by se dali dělat věci.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    q66 avatar 9.6.2014 21:44 q66 | skóre: 32 | blog: Q's CZ devblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    testoval jsem to a vydrží to dobré asi 4 dny. Sice to není na konci úplně měkké, ale chutná furt dobře a jíst se dá... třeba k leču úplně v pohodě.

    Co se týče pece, žiju v bytě, takže to nepřichází v úvahu; ale troubu mám celkem slušnou (i drží správně teplotu), tak to jde.
    Grunt avatar 9.6.2014 22:00 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    BTW: Nosíš i do práce?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    q66 avatar 9.6.2014 22:15 q66 | skóre: 32 | blog: Q's CZ devblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    zatím jsem nezkoušel, ale přemýšlel jsem o tom...asi příště
    Grunt avatar 9.6.2014 22:16 Grunt | skóre: 22 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SF style kváskový chleba - update
    A jak to plánuješ dotáhnout čerstvé? Jestli jsem to počítal dobře, musel bych vstávat tak v jednu hodinu v noci a abych zadělal na chleba.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.