abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 743 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Podobenstvá o kravách...

    14.7.2010 11:59 | Přečteno: 2123× | 6

    Malé srandovné podobnestvá o kravách a štátnom/naboženskom zriadení (povaľovalo sa to niekde na nete)... :-)

    KRESŤANSTVO: Máš dve kravy. Jednu dáš susedovi.

    ISLAM: Máš dve kravy. Obe sú ale kompletne zahalené.

    BUDDHIZMUS: Máš dve kravy, ale stále medituješ o tom, aké by to bolo žiť vo svete bez kráv.

    HINDUIZMUS: Máš dve kravy, ale obe sú posvätné, takže sa živíš trávou.

    SURREALISMUS Máš dve žirafy. Štát ťa vyzve, aby si sa naučil hrať na harmoniku....

    DIKTATÚRA: Máš dve kravy. Štát ti ich zoberie a teba vezme do armády.

    PALESTÍNSKY RADIKALIZMUS: Mal si dve kravy, jedna sa odpálila v nákupnom stredisku a druhá pri synagóge.

    ANARCHIA: Máš dve kravy. Buď predáš za lacno mlieko susedovi, alebo ti kravy zoberie a teba zastrelí.

    FEUDALIZMUS: Máš dve kravy. Feudál ti zoberie trochu mlieka.

    KOMUNIZMUS: Máš dve kravy. Štát ti obe vezme a zavrie ťa.

    SOCIALIZMUS: Máš dve kravy. Štát ti obe vezme a dá ti trochu mlieka.

    FAŠIZMUS: Máš dve kravy. Štát ti vezme obe a predá ti trochu mlieka.

    NACIZMUS: Máš dve kravy. Štát ti vezme obe a zastrelí ťa.

    MARXOV SOCIALISMUS Máš dve kravy. Štát ti ich zoberie a dá do kravína s ostatnými kravami. Ty sa musíš o všetky kravy starať. Štát ti dá do pohára mlieko.

    GOTVALDOV SOCIALISMUS: O tvoje kravy sa starajú bývalí chovatelia kurčiat. Ty sa musíš starať o kurčatá, ktoré im zobral štát. Štát ti dá toľko mlieka a vajec, koľko stanovia predpisy.

    ČISTÝ KOMUNISMUS: Podelíš sa o svoje kravy so susedmi. Dohaduješ sa s nimi, kto z vás je spoločensky najužitočnejší a kto má aké potreby. Nikto zatiaľ nepracuje, nikto nemá mlieko a kravy hynú hladom.

    RUSKY KOMUNISMUS: Máš dve kravy. Musíš sa o ne starať a štát si vezme mlieko. Ukradneš toľko mlieka, koľko pôjde a predáš ho čiernom trhu.

    RUSKÁ „PERESTROJKA“: Máš dve kravy. Mafia zoberie všetko mlieko. Ukradneš toľko mlieka, koľko pôjde a predáš ho na ”voľnom” trhu.

    KUBÁNSKY KOMUNIZMUS: Máš dve kravy. Obe fajčia cigary a pomaly plávajú k brehom Floridy.

    SEVEROKOREJSKÝ KOMUNIZMUS: Mal si dve kravy. Jedna čo zostala zdochla od hladu a tá druhá žije v Južnej Kórei.

    ČISTÁ DEMOKRACIA: Máš dve kravy. Susedia rozhodujú, kto má dostať mlieko.

    VYSPELÁ PARLAMENTNÁ DEMOKRACIA: Máš dve kravy. Susedia niekoho ustanovia, aby ti povedal, kto má dostať mlieko.


    !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

    EUROPSKA ÚNIA: Máš dve kravy. Najskôr ti určia, ako ich máš živiť a kedy dojiť. Potom ťa platia za to, že ich nedojíš. Potom obe zabavia, jednu zastrelia, druhú podoja a mlieko nalejú do kanálu. Potom ti dá formuláre, aby si nahlásil stratu dvoch kráv.

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D


    RANNÝ KAPITALISMUS: Nemáš žiadnu kravu. Banka ti nepožičia na nákup kráv peniaze, pretože nemáš žiadnu kravu ako záruku.

    TRADIČNÝ KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Jednu predáš a kúpiš býka. Tvoje stádo sa násobí, ekonomika rastie. Predáš všetko a žiješ z peňazí, ktoré si získal.

    ČESKÝ KAPITALIZMUS: Podľa dodacieho listu máš dve kravy. Neskôr zistíš, že jedna je iba atrapa, pretože tu pravú niekto pred časom vytuneloval. Ešte neskôr zistíš, že ti nepatrí ani ta druhá, pretože sa na ňu vzťahuje reštitučný nárok. Vo finále si teda obžalovaný z daňového podvodu, pretože si kravy odpísal z účtovníctva a nevyúčtoval DPH.

    ČESKÁ AKCIOVKA: Na dve kravy si vezmeš pôžičku od banky vo výške 1600 mil. Kč a odsťahuješ sa na Bahamy. Banka neskôr zistí, že to neboli kravy, ale kozy. Rozdiel zaplatia daňoví poplatníci.

    AMERICKÝ KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Predáš jednu a nútiš druhú, aby dávala mlieko za štyri. Neskôr najmeš konzultanta, aby zistil, prečo krava zdochla.

    KANADSKÝ KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Keď na to príde, vyzerajú skôr ako párik losov a to naozaj aj sú. Jedna hovorí francúzsky, druha anglicky. Jedna bojuje za vytvorenie novej zeme, druha sa tomu bráni. Obidve hrajú celkom slušne hokej.

    FRANCÚZSKY KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Ideš do štrajku, pretože chceš tri.

    JAPONSKÝ KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Navrhneš ich tak, aby boli desaťkrát menšie a dávali dvadsaťkrát viac mlieka. Potom vytvoríš leporelo o chytrej krave nazvané Kravakimono a budeš ho predávať po celom svete.

    ČÍNSKA AKCIOVKA: Máš dve kravy. K tomu 300 ľudí, ktorí ich doja. Vykazuješ plnú zamestnanosť, vysokú dojivosť a zatkneš novinára, ktorý tieto čísla zverejnil.

    BRITSKÝ KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Obe sú šialené.

    TALIANSKY KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Nevieš ale kde sú, a tak ideš na obed.

    RUSKÝ KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Spočítaš ich ešte raz, a zistíš, že ich máš päť. Spočítaš ich ešte raz, a zistíš, že ich máš 42. Spočítaš ich ešte raz, a zistíš, že sú len dve. Prestaneš počítať a otvoríš ďalšiu fľašu vodky.

    ŠVÉDSKY KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Keďže sú obe ženského pohlavia žiadaš vládnu podporu za podnecovanie rodovej rovnosti.

    ŠVAJČIARSKY KAPITALIZMUS: Máš 5000 kráv, žiadna ti však nepatrí. Účtuješ si za ich uskladnenie.

    NEMECKÝ KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Vyprojektuješ ich znovu tak, aby žili sto rokov, jedli jedenkrát za mesiac a dojili sa samé.

    MALAJZIJSKÝ KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Jedna je čínska a druhá malajzijská. Čínska dáva mlieko, malajzijská je vo vláde.

    NOVOZÉLANDSKÝ KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Tá vľavo je celkom roztomilá...

    POLSKÝ KAPITALIZMUS: Nekúpiš výhodne dve kravy?

    SLOVENSKÝ KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Jednu prerozdelíš dôchodcom aby ťa zvolili za vodcu stáda. Z druhej urobíš svoju ministerku.

    SOMÁLSKY KAPITALIZMUS: Krava? Čo to je?

    ŽIVOTNÝ KAPITALIZMUS: Máš dve kravy. Jedna je tvoja žena a druhá tvoja svokra.        

    Hodnocení: 70 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    14.7.2010 12:24 brutalniBommel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    autora si dost povazuji, takze prosim, nebrat to osobne.

    Jiste si toho jiz nekdo vsimnul, ale tento blog, i jine a i clanky tak nejak ukazuji, ze je neco ve vzduchu. Tolik prazdnoty, takove to ideove bezvetri uz nebylo sakra dlouho citit. Minimalne 1/2 roku se uz mlati jen prazdna slama, nejen zde, ale i na rootu, linuxsoftu a jinde. (i v zahranici). Nevim cim to je, domnivam se, ze se dosahlo nejake hranicni hodnoty, kdy je na rozhodujicich mistech uz tolik zoufalcu, ze se dusevni vyvioj spolecnosti zastavil.

    Je mi az lito, jak se kolega Bravenec snazi odbornym clankem o tom pouzivani ucetnictvi trochu prolomit ledy a je to jako by hrach na zed hazel. Zrovna tak na rootu ten clanek o tech embedded zarizenich, to je to jedine. Zbytek ty povrchni kecy o tech vsech distribucich, editorech , porad dokola ...

    Jiste nekdo namitne, proc tedy neco nenapisu sam. Taky jsem si tu otazku polozil a mam takovy divny pocit, ze nedokazu najit nejaky rozumny duvod, proc bych to delal.

    Beznadej?
    14.7.2010 12:32 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    S tímto se dá pouze souhlasit. Těžko říct, z jakého důvodu to tak je, nicméně to tak je. V zahraničí to tak zlé není, najde se spousta webů (i když občas náhodou) kde jsou kvalitní články na kvalitní témata.
    Heron avatar 14.7.2010 12:48 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...

    Tak zle bych to neviděl.

    Taky jsem si tu otazku polozil a mam takovy divny pocit, ze nedokazu najit nejaky rozumny duvod, proc bych to delal.

    Já bych třeba občas i něco (co v praxi běžně dělám a umím) sepsal. Ale jednak mám na sebe poměrně přísné nároky a nezdá se mi to nikdy dobré a pak psaní jedné A4 do odborného článku mi trvá týden + vyzkoušení, to je hrozně moc času. Za další, když už se něco nového naučím, tak mi to přijde triviální a ztratím důvod, proč o tom psát (navíc delší dobu, než jsem se to učil). Navíc, po 8h v práci se mi nechce další hodiny sedět doma, psát a testovat. Takže, odborných autorů je málo, redakce jim plný úvazek nezaplatí a doma se to chce málokomu. Tolik z mého pohledu.

    Je mi az lito, jak se kolega Bravenec snazi odbornym clankem o tom pouzivani ucetnictvi trochu prolomit ledy a je to jako by hrach na zed hazel.

    Z čeho tak usuzuješ?

    14.7.2010 13:06 limit_false
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Experts predict that the penultimate catastrophe will occur at approximately 7:15 p.m. Thursday night, when the social networking tool Twitter will be used to communicate a series of ideas so banal they will instantaneously negate the three centuries of the Renaissance.
    Nadir Of Western Civilization To Be Reached This Friday At 3:32 P.M. (The Onion) :-)
    14.7.2010 13:25 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Je to rok staré, takže máme štěstí, už jsme na tom lépe :)
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Michal Fecko avatar 14.7.2010 13:35 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Ale ved je uhorkova sezona, popijam chladeny pivec, nohy mam vo vode - nuda - necakaj nic svetoborneho - tento post je iba na relax a oddych...
    14.7.2010 13:42 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    dusevni vyvioj spolecnosti zastavil

    a niekde aj ten dosiahnutý stupeň vývoja prudko upadá... rovnaký pocit
    14.7.2010 15:45 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Také se toho bojím.
    Nějaký zdejší frikulín, který třeba zavrhuje sériový port jen proto, že je "starý" a vůbec nechápe, že právě jeho elegantní jednoduchost je výhodou, mě asi obviní ze staromilství a takových těch věcí, možná nějaký komsomolec ze mě udělá levičáckou zrůdu..Ale co už, s tím se smířím.

    Čím dál víc mně však dá práci se smiřovat s tím, že třeba:
    - skoro nic už se nedělá kvalitně, a tam, kde ano jsou pod velkým tlakem jít s kvalitou dolů
    - svět je stále více zaplaven nepotřebným šmejdem s inovacemi pro inovace
    - Evropa a Amerika se kvůli vexlu zbavila téměř všeho, co tvořilo podstatu jejich úspěchu - opravdové výroby a tvorby hodnot, neumí již produkovat téměř nic
    - mládež nechce studovat techniku a matiku, protože to se nedá okecat a být třeba právnickým parazitem je cool
    - vztahy mezi lidmi jdou stále dolů, protože v prostředí, kde je vše založeno na primitivním kšeftování se vším včetně zdraví to prostě ani jinak nejde
    - za chvíli si nebudu moci ani koupit chytrý telefon, který by mě nešmíroval za radostného hýkání facebookového stáda
    - i ta slušná část lidstva zdá se už rezignovala
    - ...
    14.7.2010 17:20 Marv-CZ | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    To jsem rád, že takovéhle depresivní pocity nemám jen já.
    14.7.2010 17:26 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    mládež nechce studovat techniku a matiku, protože to se nedá okecat a být třeba právnickým parazitem je cool

    Technicky a matematicky nadaní sú asi väčšinou muži a zrejme len ich menšia časť. Napriek tomu technika je neraz útočisko pre takých, čo sa nedostali inde - pretože na to nemali. Druhá vec je, či to zvládnu. Ale niekedy sa divím, kto každý to zvládol, a tak sa trochu bojím, že budú autobusom na jazdy odpadávať podvozky a rúcať sa novopostavené domy šťastným majiteľom nových bytov na hlavu, a že mi raz odrežú zdravú nohu, funkčnú ľadvinu alebo vyoperujú jediné oko, na ktoré vidím:-). Pokiaľ viem,, nikto nechce študovať už ani také odbory ako je história, filozofia, archívnictvo a pod. .. veď s tým, dôvodia, sa nedá uživiť! A tak nám potom o dejinách Slovákov a Maďarov na tých hnusných koníkoch :-) vykladá technik Slota:-). Ja si myslím, že to bolo tak vždy, že boli ľudia s intelektom, s väčšou vnímavosťou a citlivosťou v mešine( nemuseli mať formálne vzdelanie ) a že ich to predurčovalo k tým pesimistickým náladám a pocitom rezignácie- ale aj k vzdoru a k túžbe niečo zmeniť. Verím, že tá chvíľa, keď príde ešte hlad po myšlienke, ideáloch je za dverami.
    14.7.2010 18:23 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Když jsem se kdysi hlásil ke studiu na VŠ - na vysněnou kybernetiku - bylo to s vědomím, že berou každého čtvrtého(!), přijímací zkoušky byly poměrně tvrdé. Po přijetí bylo ještě znovu v prvních 2 semestrech nekompromisně odděleno zrno od plev. Kdo na to neměl prostě musel jít pryč - co s takovým inženýrem. Během studia jsem si pak uvědomil, že někteří moji spolužáci jsou v lecčems daleko lepší než já - prostě brilantní matematické mozky. Studovat techniku bylo v mnoha oborech prestižní záležitostí.
    Dnes se mně chce zvracet, když třeba vidím absoloventy, kteří za celé studium nepochopili co to je derivace, jak funguje třeba PID regulátor, konečný automat, CPU...Nebo když vidím nagelované spratky z VŠE či právnické fakulty, kteří sežrali všechnu moudrost světa a v přeneseném slova smyslu v rukách třímají prapory, zpívajíc budovatelské písně....
    Pokud se neobjeví nějací idealisté, kteří by lidem dokázali dát rozumný směr a cíl, ta naše slavná Západní civilizace zhyne.
    14.7.2010 19:13 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Ľuďom dnes nejde o to, aby niečo vedeli, len aby to tak vyzeralo, ženú sa len za titulmi, každý chce byť dotoreee a profesoreee ako v talianskej komédii, nadutí a drzí hlupáci so širokými lakťami prekrikujú a odstrkujú z cesty útlocitných intelektuálov,zvykajú si,že im nič nestojí v ceste. Ale kým to ešte niekoho štve, možno nie je všetko stratené.
    14.7.2010 23:06 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    S temi muzi se podle me trochu pletete. Ja si myslim, ze neni zadny problem, vyjma kulturniho/socialniho, aby inzenyrstvi studovalo a pracovalo v nem nejakych 30% zen. Ale proste to z nejakych duvodu, ktere nehodlam rozebirat, je to podstatne mene.

    Kazdopadne, ja bych rekl, ze predrecnik narazel na to, ze vetsina lidi studuje ekonomii, "IT", sociologii, zurnalistiku (a jine "kecaci" obory) nez stredovekou historii. Zajem o stredovekou historii atd. je porad stejny. Je to hezka vec, ale prece jen dam prednost tem inzenyrum, tech spolecnost potrebuje skutecne asi vic.
    15.7.2010 00:01 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Hádať sa nebudem, určite je to, že ženy dávajú prednosť humanitným vedám a jazykom pred technickými alebo aj prírodnými odbormi kult. a soc. podmienené - ale je tiež fakt, že majú aj určité vrodené predpoklady pre rozvoj určitých schopností lepšie ako muži, a naopak. Vo všebecnosti. Myslím si, že ide skôr o to, aby žurnalistiku, sociológiu alebo históriu vyštudoval len ten, kto je na ňu nadaný a má o ňu ozaj záujem, a nie hocikto, kto si povie, že tam to štúdium zvládne, na rozdiel od matematiky.Lenže to je zase ten istý problém, čo som už spomenula: mnohí idú študovať čokoľvek, na čo si trúfajú, nie kvôli vedomostiam, lebo ich to baví, ale kvôli titulu- a potom aj tak robia niečo iné.Napr. v našej politike je dosť mat.fyz.:-).No a stredoveká história by pre tých mat.fyz. v politike bola veľmi poučná!!!
    14.7.2010 20:24 slk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Vážení diskutéři, vysvětlete mi, prosím, proč jsem jako právník parazitem. Děkuji
    14.7.2010 20:59 brutalniBommel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    no, kdyz uz se tu pouziva biologicka terminologie, tak bych rekl, ze problem je v tom, ze jste se nam nejak premnozili ...
    14.7.2010 21:35 slk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Pořád jsem se nedozvěděl, čím škodím :)
    14.7.2010 23:18 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Z mého textu ale logicky nevyplývá, že zrovna vy musíte být škůdcem. Neznám vás. Kromě toho nemusíte pojem parazit chápat hned pejorativně - berte jej jako pojem převzatý z přírody. Parazit má hostitelský systém, kterému občas dokonce i poskytne nějakou tu službičku, ale jinak nic kloudného nevytváří a vyžírá hostiteli zdroje.
    Nepřipadá vám pozoruhodné, že třeba na mnohých technologiích se zpravidla napakují úplně jiní lidé než jsou jejich tvůrci? Co třeba patenty a šmelení kolem nich? To dělají technici?
    15.7.2010 09:33 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Parazit má hostitelský systém, kterému občas dokonce i poskytne nějakou tu službičku,
    to si pleteš, protislužba je znakem vztahu symbiotického, nikoliv parazitického
    15.7.2010 14:26 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Parazit klidně může pro hostitele něco vykonat, podstatné ale je, aby celkově snižoval jeho fitness. To se vzájemně nevylučuje, i když moc častý případ to nebude.
    15.7.2010 14:33 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    mno, já vidím drobný rozdíl mezi "službičkou" a "vedlejším efektem"
    15.7.2010 15:10 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Slovíčkaření, ale budiž.
    16.7.2010 09:16 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    mno, v kontextu "nemusíte pojem parazit chápat hned pejorativně" mi to přišlo jako celkem důležitý rozdíl ...
    16.7.2010 10:35 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Aha, já vlákno četl až od tvého příspěvku, to je potom jiná.
    14.7.2010 23:19 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Právníci
    Právníci jsou jako jaderné zbraně:
    1) Když už tu jednou jsou, nikdy se jich nezbavíš.
    2) Když je máš ty, musí je mít i druhá strana.
    3) Čím víc jich máš, tím víc jich potřebuješ.
    4) Když je vypustíš, nejdou už zastavit.
    5) Kde se jednou objeví, zůstane jen spoušť.
    6) Nikdo o ně nestojí... ;-)
    14.7.2010 22:01 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    proč jsem jako právník parazitem

    mňa by mrzelo, keby ste sa cítili osobne dotknutý, ale asi veľkú nepopularitu získali ako exekútori( často s divnými metódami), správcovia majetku v konkurze, advokáti bezohľadných podvodníkov, mafiánov, politici a ich nominanti v rôznych funkciách št. a verejnej správy atď.... ten systém, keď vyhrá ten, kto si môže zaplatiť právnika, vie v tom chodiť, na rozdiel od napr. naivných dochodcov, od ktorých ktosi vymáha umelo vytvorený dlh, kde je právo len ťažko vymožiteľné, ale dá sa kúpiť, je chorý
    14.7.2010 22:27 slk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Některé problémy jste pojmenoval docela trefně, ale tvrdit na tomto základě, že právníci jsou paraziti je podobné, jako kdybych tvrdil, že IT odborníci jsou škodná, protože na internetů působí plno spammerů, black hat hackerů, nigerijských podvodníků, operátorů botnetů, atd. :)
    vencour avatar 14.7.2010 22:33 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...

    Právě proto, že je na webu spousta těch, co IT odborníci nejsou, vypadá web tak, jak vypadá. Stejně tak, že se řeší projekty tak, aby především nestály moc.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    14.7.2010 22:56 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    ja som to netvrdila o právnikoch, o filozofoch, sociológoch ani o IT odborníkoch--- no a nigerijskí a pravidelne podvodníci mi pravidelne ponúkajú sobáš v listoch preložených googlom:-))
    14.7.2010 23:22 brutalniBommel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    ted jste se ale silne prozradil, bezny pravnik by to slovni spojeni operátorů botnetů v zivote nedal dohromady ...
    15.7.2010 09:44 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    ... tvrdit na tomto základě, že právníci jsou paraziti
    ale to tady nikdo netvrdil, původní věta byla "být třeba právnickým parazitem je cool"

    z toho rozhodně neplyne, že všichni "právničtí" jsou paraziti

    stejně tak jako z věty "být třeba ledním medvědem je cool" neplyne, že všichni "lední" jsou medvědi - co třeba "lední" hokej?

    krom toho, tyhle reakce ovšem jen potvrzují, že účastnící se právník je ona škodná, a že představy o něm na základě nějakého zažitého stereotypu jsou správné, jestliže původní vcelku neškodné a neurážející tvrzení takto překroutil
    15.7.2010 10:28 slk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Ahoj, tady je zase ten parazit... Představte si třeba totožně vytvořený pojem "cikánští paraziti". Opravdu není neurážejcí? Opravdu z něj mluvčí neodvozuje, že cikán=parazit? :)
    15.7.2010 11:11 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Také to paušalizovanie, strkanie do jedného vreca na základe jednotlivých subjektívnych skúseností, neúplných informácií ( najmä pochádzajúcich od nejakého známeho, ktorý sa v tom vyzná a má ich z prvej alebo druhej ruky), zaužívaných opakovanie stereotypov a odvolávanie sa na autority ( ,,aj Jano povedal !")= je základ predsudkov.Predsudok je charakteristický tým, že je rigidný ako je rigidné myslenie, ktoré k nemu vedie. Je nevyvráteľní a všetci, čo by mali iný postoj sú ,,blbci a kreténi"... alebo čo ja viem ... ,,čubky"? :-) Vy sa chcete dobrať podstaty veci a priviesť oponenta k tomu, aby vysvetlil príčiny svojho postoja. Základná chyba - odpoveď na PREČO v tomto prípade: LEBO MEDVEĎ ! ( čoím nechcem nikoho osobne uraziť, len upozorniť, že predsudky sú sprevádzané nenávisťou a túžbou zničiť protivníka)
    15.7.2010 11:13 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    ježiši .. už robím pravopisné chyby a brhlím slovosled:-)...
    15.7.2010 14:56 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    mohu poprosit ještě jednou a jednodušeji? - nějak se ztrácím ...
    Vy sa chcete dobrať podstaty veci a priviesť oponenta k tomu, aby vysvetlil príčiny svojho postoja.
    nezdá se mi, že by kolega něco takového chtěl, ale budiž, klidně vysvětlím - příčinou mojeho postoje, že spojení "pravničtí paraziti" neimplikuje, že každý právník je parazit, ba ani že by vůbec nějaký právník parazitem byl (i když celý kontext původní věty toto již předpokládá, že nějací takoví existují) je mé vyznání, víra v kritický úsudek, a tedy trvání na logickém ("objektivním") výkladu jazyka, víra, že jazyk má sloužit k tomu, abychom se dorozuměli, a odmítnutí kreativních (čti: totálně vyhaluzených) vlastních interpretací s původním textem souvisejících jen užitím části stejných nebo podobných slov

    p.s. lebo medveď na štyri je maco!
    15.7.2010 16:52 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Keby som bola právnik, ktorý rešpektuje etické princípy svojej profesie, dotklo by sa ma, že niekto spája práve slovo ,,právnickí" so slovom ,,paraziti", ako keby sa práve a najmä v tejto profesii vyskytovali príživníci, žijúci na úkor tých, čo ,,vytvárajú hodnoty". Tiež z Vami napísaného vzniká dojem, že byť právnikom zvládne každý a že sa do právnických profesií hrnú všelijakí menej schopní( ako aj na iné kecacie odbory), ktorí sa chcú len priživovať na tých, čo robia naozaj niečo užitočné.Keby to aj z väčšej časti bolo tak, neplatí to v každom jednotlivom prípade a o všetkých, as už vôbec neplatí, že ľudia z ,,kecacích" odborov nič hodnotné pre spoločnosť neprinášajú, alebo že dokonca len škodia. Ale často sa to tu stereotypne a bez hlbšieho zdôvodnenia opakuje.Váš oponent chcel od Vás zdôvodnenie a ja som si dovolila poznanenať, že predsudky majú sklon k zotrvačnosti a že ich sprevádza záporný emocionálny náboj, odmietanie osoby, ktorá nepatrí k nám (užitočným, logicky mysliacim, poctivo pracujúcim, vytvárajúcim hmatateľné hodnoty ) - ale k nim ( zbytočným, neschopným efektívnej komunikácie, priživujúcim sa na našej robote, odjedajúcim z hodnôt, ktoré vytvárame.)P.S. Skúste maca na dva :-)
    16.7.2010 09:38 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    sorry, ale politickou korektnost nežeru

    protože nějaká skupina má i slušné členy, tak se budeme tvářit, že daný negativní jev ve skupině vůbec neexistuje?
    Tiež z Vami napísaného vzniká dojem ...
    doporučuju ještě jednou si prohlédnout hlavičky příspěvků, jsou tam podpisy ...
    Keby to aj z väčšej časti bolo tak, neplatí to v každom jednotlivom prípade a o všetkých
    a věta, kterou zde rozebíráme, hovoří o všech nebo každém jednotlivém právníkovi?
    Váš oponent chcel od Vás zdôvodnenie
    možná bych doporučil podívat se nejen do hlaviček příspěvků obsah, ale i znovu si pořádně přečíst jejich obsah ...
    16.7.2010 09:54 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    možná bych doporučil podívat se nejen do hlaviček příspěvků obsah, ale i znovu si pořádně přečíst jejich obsah ...

    =>

    možná bych doporučil podívat se nejen do hlaviček příspěvků, ale i znovu si pořádně přečíst jejich obsah ...

    oops :)
    16.7.2010 12:03 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    tyhle reakce ovšem jen potvrzují, že účastnící se právník je ona škodná,

    To citujem vás, nie ? Poviete, že som to vytrhla z kontextu. To nie je môj zámer. Nechcem nič prekrúcať a nikomu dokazovať, že to čo povedal myslel tak alebo onak. Napísala som, ako by tie vyjadrenia pôsobili na mňa, keby som bola právnik. Tiež sa mi zdá ten právny štát na americký spôsob poriadne vyšinutý, ale zároveň si nemyslím, že právnici sú zbytoční a že sú všetci na jedno kopyto ( brdo):-).Práve som tu mala dlhú diskusiu s kolegyňou na tému Cigáni, sterilizácia a koniec poskytovania soc. dávok tejto neprespektívnej skupine obyvateľstva. teda, to je názor kolegyne. Keď ideme do hĺbky a šírky, zistíme, že tie návrhy končia tam, kde majú začať protiargumenty. Tie sa nepočúvajú. Diskusia kočí : ,,A basta!" ( Ale nepobili sme sa. Len sa v niektorých veciach nedohodneme.)
    15.7.2010 14:40 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Ahoj, tady je zase ten parazit... Představte si třeba totožně vytvořený pojem "cikánští paraziti". Opravdu není neurážejcí? Opravdu z něj mluvčí neodvozuje, že cikán=parazit? :)
    "cikán = parazit" z toho odvozuje asi tak stejně, jako "led = medvěd"
    15.7.2010 17:21 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Lední medvěd je opravdu nesmyslný příklad, protože tato dvě slova dohromady tvoří zvláštní pojem.

    Když už tedy medvěd, tak: zasraný medvěd

    Je to urážlivé, nebo jen neutrální hodnocení hygieny?
    15.7.2010 22:18 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Je to urážlivé, nebo jen neutrální hodnocení hygieny?
    Může to být jen prosté hodnocení situace, jako např: "...no, a pak se jim ta barva vylila všade vokolo a ten medvěd od teho byl tak zasraný..." ;-)
    16.7.2010 09:51 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Lední medvěd je opravdu nesmyslný příklad, protože tato dvě slova dohromady tvoří zvláštní pojem.
    no a "právnický parazit" není dohromady zvláštní pojem?

    prostě to vymezuje skupinu právníků, které autor považuje za parazity na základě nějakých znaků

    stejně tak jako "lední medvěd" vymezuje skupinu medvědů na základě nějakých znaků

    a stejně tak jako "zasraný medvěd" vymezuje jinou skupinu medvědů, zase podle jiného znaku ...

    formální urážlivost záleží na kontextu - když bude daný medvěd od hoven, je to hodnocení hygieny, když bude čistý, a přesto bude označen za zasraného, je to urážka ... že některé medvědy může urazit, když opravdu budou od hoven, a ty jim to řekneš, že jsou zasraní, to už je čistě jejich osobní problém, kvůli tomu přeci nemůžem zakazovat (nebo říkat, že není správné) mluvit o tom, že medvěd může být zasraný

    a pokud mluvíš o tom, že "být zasraným medvědem je cool", tak jak z toho proboha vyvodíš, že tato věta tvrdí, že každý jednotlivý medvěd je zasraný - jak jsem pochopil, že si ji tak zde někteří vykládají?
    16.7.2010 12:56 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    formální urážlivost záleží na kontextu - když bude daný medvěd od hoven, je to hodnocení hygieny, když bude čistý, a přesto bude označen za zasraného, je to urážka ... že některé medvědy může urazit, když opravdu budou od hoven, a ty jim to řekneš, že jsou zasraní, to už je čistě jejich osobní problém, kvůli tomu přeci nemůžem zakazovat (nebo říkat, že není správné) mluvit o tom, že medvěd může být zasraný

    a pokud mluvíš o tom, že "být zasraným medvědem je cool", tak jak z toho proboha vyvodíš, že tato věta tvrdí, že každý jednotlivý medvěd je zasraný - jak jsem pochopil, že si ji tak zde někteří vykládají?
    Protože v tomto případě a v tomto kontextu je to standardní, obvyklý výklad. Jistě, je možný i jiný výklad, ale ten patří buď blekovi v sobotní diskusi na rootu nebo (což je v tomto případě docela ironické) právníkovi v soudním jednání.
    Je všeobecně známo, že D.L. nekolikrát využil služeb prostitutek, takže výrok obžalovaného "co tady dělá ten zkurvenej cikán" byla jen obyčejná otázka s vymezením osoby na základě nějakých znaků a rozhodně to nebylo míněno urážlivě. Reakce jmenovaného D.L. je pak zcela nepochopitelná, místo odpovědi na otázku začal mého klienta vulgárně slovně napadat.
    No ale dobře, mezi tzv. "ajťáky" bych výklad o striktním a neutrálním výroku akceptoval (koneckonců, mně samotnému se to stává docela často). Kdyby to tak ale dodatečně vysvětlil jeho autor a případně se i omluvil. To tak ani neučinil, navíc urážlivý výklad je konzistentní s jeho dlouhodobě prezentovanými názory.
    16.7.2010 13:05 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Jak se tak dívám, učinil. Sice to udělal stylem "císař pán není vůl, on je korunovanej", ale dejme tomu.

    Každopádně, celá tato diskuse opět ukazuje jak je komunikace mezi lidmi problematická.
    15.7.2010 21:19 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    mne sa tu logika jazyka stráca:-) .. ak spojím ľad+Cigán =vyjde mi z toho Inuit:-)
    14.7.2010 23:16 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Pokud si to prectete poradne (to byste mohl, jako pravnik ;-)), on mluvi o "pravnickych parazitech", tedy a priori o parazitech, takze nerika, ze pravnici jsou parazite, ale ze mohou byt.

    Problem s pravniky je podobny jako problem se zbranemi - vytvareji svou vlastni poptavku. Cim vice pravniku (nebo zbrani) existuje, tim vice jich je potreba na obranu a utok. A protoze tvori svou vlastni poptavku, neplati pro ne trzni zakonitosti poptavky a nabidky.

    Vlastne me napada, ze je jeste druhy problem s pravniky, a to je ten, ze umele omezuji nabidku prostrednictvim profesnich organizaci, takze funguji trosku jako oligopol.
    14.7.2010 23:10 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Ja to citim podobne, uz dlouho.

    Ale posledni dobou koukam docela dost na Keiser report, a mam pocit, ze ta rezignace skutecne zacina dosahovat vrcholu.
    14.7.2010 13:48 Martin Beránek | skóre: 33 | blog: mousehouse | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Možná že už přichází ten čas, kdy se počítače začnou používat k práci a nebude třeba vymýšlet ptákoviny jak zabavit miliony IT zaměstnanců.
    never use rm after eight
    14.7.2010 23:16 Dr. Eddy | skóre: 9 | blog: glog | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    +1
    14.7.2010 12:35 tired joe | skóre: 17 | blog: rootlet | Trenčín/Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    pri novozélandskom som skoro pukol od smiechu :D
    Človek sa riadi zdravým rozumom, až keď už nezostáva žiadne iné riešenie.
    rADOn avatar 14.7.2010 13:21 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Muzes zabednenemu evropanovi vysvetlit co je na tom tak legracniho?

    btw ta americka je spatne, ted by tam melo byt:
    Mas dve kravy. Jednu prodas abys mel na nove auto. Druhou prodas abys mel na vetsi dum. Mleko koupis z ciny na dluh.
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    14.7.2010 14:17 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Muzes zabednenemu evropanovi vysvetlit co je na tom tak legracniho?
    asi se směje tomu jinému zabedněnému evropanovi co to psal a napsal o kravách a neví, že na Zélandu se šukaj ovce?
    btw ta americka je spatne, ...
    kdyby jen americká ... autor se snaží být za každou cenu vtipný a je to pěkná křeč

    btw, něco o židovských kravách by nebylo?
    14.7.2010 17:30 tired joe | skóre: 17 | blog: rootlet | Trenčín/Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Pobavilo ma to preto, lebo to bolo nečakané.
    Človek sa riadi zdravým rozumom, až keď už nezostáva žiadne iné riešenie.
    houska avatar 14.7.2010 14:10 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...

    - ocekaval jsem neco kapanek jineho

    - priste bych (a asi nejen ja) moc ocenil preklat "tezkych" slovenskych slov ... ze svokra je tchyne jsem opravdu nevedel :)
    14.7.2010 14:26 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    - priste bych (a asi nejen ja) moc ocenil preklat "tezkych" slovenskych slov ... ze svokra je tchyne jsem opravdu nevedel :)
    LOL :-D

    dokud jsem si nepřečetl o kravách ve slovenské vládě, tak mi ani nedošlo, že je to slovensky - teprv potom jsem si říkal, že to psal nějakej Slovák, a pak mi došlo, že to nenapsal česky ;-)
    14.7.2010 14:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Že svorka je tchýně mi bylo křišťálově jasné... z kontextu...
    14.7.2010 17:37 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    svorka :-))) tchýň by ťa uhnala na smrť
    gtz avatar 14.7.2010 16:03 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    co kdyby to bylo po Brněnsku :) to by se také muselo překládat?

    Dokážete si představit co by PT na toto téma napsal?
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    14.7.2010 18:09 Fëannatar | skóre: 19 | blog: Annals of Taurelador
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    co kdyby to bylo po Brněnsku :) to by se také muselo překládat?
    No, to by muselo :-D
    Your freedom ends where others' begins. It's the same with software => promote LGPL.
    14.7.2010 17:24 Marv-CZ | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Asi nějakej mladší ročník co nezažil Československo, že?
    gtz avatar 14.7.2010 18:51 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Já ho zažil i v pracovním procesu. To stejně by se muselo překládat kdyby to bylo třeba nějakým slovenským nářečím (třeba někde od Trebišova/Přešova) popř. po Východ-ňiarsku (copak vím zda to píšu správně sakra naposledy jsem tam byl na vojně v 1983).
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    14.7.2010 17:39 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    a to ičše ňeznaš co to švekra:-)
    AraxoN avatar 14.7.2010 21:43 AraxoN | skóre: 47 | blog: slon_v_porcelane | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Vyruc tote riňave fusekľe do kany naj tu nešmerdza! :-D
    14.7.2010 22:09 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    oprem o scenu, naj sebe šmerdza, co sebe obuješ v nedzeľu do koscela, kec bym ich vyrucela?
    14.7.2010 14:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    14.7.2010 18:11 Fëannatar | skóre: 19 | blog: Annals of Taurelador
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Snad akorát ten německý kapitalismus mi nedošel. Jinak jsem se smál u všech a u některých až k popukání :-D
    Your freedom ends where others' begins. It's the same with software => promote LGPL.
    Michal Fecko avatar 14.7.2010 18:19 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Vyprojektuješ ich znovu tak, aby žili sto rokov, jedli jedenkrát za mesiac a dojili sa samé.
    Prvá časť zaváňa jednoznačne genovým inžinierstvom (ktoré je v Nemecku populárne a aj bolo kedysi) a vyšľachtenim "správneho" typu kráv a ta druhá zautomatizovanim a uľahčením práce a nákladov (tým su nielen Nemci znami).
    14.7.2010 18:20 Marcela | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Vtipné, milé, výstižné :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    14.7.2010 18:41 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Na Uncyklopedii je celá sbírka takovýchto kravismů, takže pokud umíte anglicky, vřele doporučuju :-)
    14.7.2010 21:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Arch Linux: You have two stripped-down cows that consist only of basic parts necessary to keep a cow alive. You configure said parts yourself and add other parts to make the cows into whatever you want.
    ;-) ;-)
    15.7.2010 00:53 rainman
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Mě rozsekal tenhle :-D
    Quantum Physics

    You have two really tiny cows. They exist as both cow particles and cow waves. You can't really measure them because attempting to measure them will make them collapse into a penguin. Your two cows are intricated : whenever one of your cows is milked, the other is milked too, and your two cows lose their phase and only their amplitude remains. You decide to forget about them and buy two chickens instead. You're much better off.

    robotics avatar 14.7.2010 20:28 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    14.7.2010 23:26 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Mě to moc nebavilo. Nějaký byly dobrý, ale ten zbytek - nuda až trapnost.
    15.7.2010 07:58 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    důkaz ze nejlepe jsou na tom lide v islamskem state. Mas dve kravy, sice zahalane, a tvoje. Nikdo po tobe nejde, nikdo ti je nechce sebrat. To se o jinych zrizenich evidentne neda rict.
    15.7.2010 10:28 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    :))) To může říct jenom blázen nebo lhář. Zajeď si s těma krávama třeba do Afganistánu. :)))) V dalších islámských zemích (třeba ve Francii) ti ty krávy zase podpálej přistěhovalci apod.
    AsciiWolf avatar 15.7.2010 12:27 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    Vidím, že propaganda USA zafungovala. :-)
    15.7.2010 13:30 void
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    S USA to nemá nic společného. USA naopak muslimy brání - třeba Kosovo. Že občas napadnou nějakou muslimskou zemi, to je věc jiná. Muslimy jako takové brání. :(

    Takže se víc dívej na Večerníček a míň na Moora, ty chytráku.
    15.7.2010 12:36 Robo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Podobenstvá o kravách...
    njn, ked po nicom inom clovek netuzi :-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.