abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    17.4. 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Fedora 11 Reloaded

    10.6.2009 01:36 | Přečteno: 4246× | Jiné

    Takže tady je mé celovečerní snažení.

    Je to anglicky (snad správně), budu to totiž asi ještě publikovat na nějakém anglickém serveru o Linuxu.

    Doporučiji prohlížet v pořadí zleva-doprava shora-dolů.

    Kvůli omezení velikosti obrázku na ábíčku jsou některé obrázky JPG. Celý tento bastl lze stáhnout z rapida. Archiv obsahuje PNG verze obrázků, co jsou tady v JPG.

           

    Hodnocení: 36 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Fedora 11 Reloaded, obrázek 1 Fedora 11 Reloaded, obrázek 2 Fedora 11 Reloaded, obrázek 3 Fedora 11 Reloaded, obrázek 4 Fedora 11 Reloaded, obrázek 5 Fedora 11 Reloaded, obrázek 6 Fedora 11 Reloaded, obrázek 7 Fedora 11 Reloaded, obrázek 8 Fedora 11 Reloaded, obrázek 9 Fedora 11 Reloaded, obrázek 10 Fedora 11 Reloaded, obrázek 11 Fedora 11 Reloaded, obrázek 12 Fedora 11 Reloaded, obrázek 13 Fedora 11 Reloaded, obrázek 14 Fedora 11 Reloaded, obrázek 15 Fedora 11 Reloaded, obrázek 16 Fedora 11 Reloaded, obrázek 17 Fedora 11 Reloaded, obrázek 18 Fedora 11 Reloaded, obrázek 19 Fedora 11 Reloaded, obrázek 20 Fedora 11 Reloaded, obrázek 21 Fedora 11 Reloaded, obrázek 22

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Marián Kyral avatar 10.6.2009 05:31 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded

    Pěkný komix :-)

    Milan Lajtoš avatar 10.6.2009 07:09 Milan Lajtoš | skóre: 22 | blog: /blog/babraq
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    A toto bolo vydanie Fedory, ktoré som chcel už skúsiť. Ďakujem za ušetrený čas. ;)
    “Every great achievement was once considered impossible.”
    10.6.2009 10:16 ája
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Klidně Fedoře ještě nějakou šanci dej. 11tka je super. Jardík imho šel do recenze už dopředu s tím, že ji shodí(to musí uznat!). Já jsem s ní už od prerelease víc než spokojená.
    10.6.2009 07:37 Dramon | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded

    OK, nové téma není nikterak krásné, ale s tím se dá žít a těžko říct, co se nelíbilo SELinuxu, že se objevila zobrazená hláška.

    Ovšem fuc*ing big to je proto, že si dotyčný nepochybně nenastavil správné DPI. Otevřený dialog na to již má, ještě to chtělo použít tlačítko "Details...". Pak by si nemusel zmenšovat ikony a ani písmo. Tedy já osobně bych při reálném DPI měl problém vidět písmo velikost 8. Když už Fedoru testoval ve VB s velikostí okna nula celá nic, tak měl použít téma z Gnome pro netbooky, v poslední verzi jej tam přidali - Compact widget theme for small screens in 2.26.

    Že je k dispozici 62 aktualizací - je to tak :). Jestli se systém musí nebo nemusí restartovat je trochu problém, Fedora to raději píše po skoro každé aktualizaci. Přiznám se, že pokud se mi pod rukama změní např. Nautilus, tak chápu, proč mi to radí, i když to nedělám a vše funguje :). 32bit balíčky v 64bit distru jsou předpokládám schválně, aby bylo možné si je nainstalovat. Možná by to chtělo nějaký filtr, třeba jej přidají, pokud se to objeví v bugzille.

    No a odstranit pulse-audio byl opravdu nápad jako prase :). Prostě je to sdrátované s Gnome a jeho odstraněním příjdu i o něj. Nepochybně to jde obejít, ale ne takto humpolácky.

    michich avatar 10.6.2009 07:43 michich | skóre: 51 | blog: ohrivane_parky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    OK, nelíbí se ti výchozí nastavení Nautila. Mně taky ne, ale nějak to prostě nastaveno být musí a pro libovolné nastavení se najdou lidi, kterým se nebude líbit. Tohle je prostě upstream default.

    "[Pulseaudio] cripples your soundcard!" - tohle máš skutečně vypozorováno s F11, nebo se tak domníváš po starších zkušenostech?

    Pokud chceš PA opravdu odstranit, odstraň alsa-plugins-pulseaudio a v programech používej ALSA.

    Nevím, proč se divíš, že se odstranilo i gdm, když tě na to předchozí obrazovka upozorňovala.

    Po odstranění gdm už gdm nenajede, to není zas tak překvapivé.

    Předposlední screenshot mi není tak docela jasný. Po přepnutí na Alt+F2 jsi tam hned viděl ten pokus o smazání /proc/1/... ? Nebo to je až výsledek tvého rm -rf /* ?. Že po provedení tohohle příkazu už nic nefunguje, by nebylo nic zvláštního.
    Jardík avatar 10.6.2009 12:39 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    To je výsledek rm -rf /*, dolu jsem to napsal ještě jednou, protože to zmizelo z obrazovky kvůli těm hláškám. Ale co hold se systémem, kde nenajede grafický režim, ručně to fakt v texťáku konfigurovat nechci a potřebuju Xkový login manager, abych nemusel "startx" jak vůl. Závislost gdm na PulseAudio nechápu. Na co proboha. Tak ať to závisí třeba na gstreamu a ten může jet přes alsu nebo pulse a když odstraním pulse, tak ať se přepne na čistou alsu.
    Po odstranění gdm už gdm nenajede, to není zas tak překvapivé
    Jó, ale on se ani neukáže textový login a musíte si ručně přepnout na jiný VT.
    tohle máš skutečně vypozorováno s F11, nebo se tak domníváš po starších zkušenostech
    PulseAudio mi podělává Audigy 2 ZS, předělá ji na softwarový šmejd plnej lagů. Když najdete nějaký můj starší blogpost, tak se to tam dočtete. Dělalo to ve všech distrech, např. Fedoře 10, Ubuntu 9.04, Mandrivě 2009.1 i ve Fedoře 11. Je to prostě snad vlastnost PulseAudia.
    Věřím v jednoho Boha.
    michich avatar 10.6.2009 12:50 michich | skóre: 51 | blog: ohrivane_parky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    To je výsledek rm -rf /*
    No dobře, ale od této chvíle jsou tím pádem další screenshoty zbytečné.
    PulseAudio mi podělává Audigy 2 ZS, předělá ji na softwarový šmejd plnej lagů
    Chápu, že to nasere. Je to sice z velké části bug v driveru, ale to je jedno. Nicméně to odstranění Pulseaudio je potřeba udělat s rozmyslem a neodstranit si celé Gnome a gdm. Jestli ta závislost dává smysl nebo ne, nebudu hodnotit.
    Jardík avatar 10.6.2009 13:11 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Jakej bug v driveru? Se samotnou alsou to jede jak o závod a s HW mixováním. S PulseAudio to jede jako SW šmejd a laguje to. To je jasná chyba v PulseAudio.

    To je něco jako když se pomalost KDE hází na ovladače grafik. Pak aktualizujete Qt 4.4 na 4.5 a ono to najednou nějakým zázrakem jede o dost rychleji (ale né stále dost rychle) aniž bych aktualizoval ovladač. To opravdu vypadá na chybu v ovladačích (sice tam asi taky ten ovladač nějakou roli hraje, ale určitě to není jen jeho chyba).
    Jestli ta závislost dává smysl nebo ne, nebudu hodnotit.
    Škoda, a já se chtěl hádat :-) Každopádně v login manageru opravdu zvuk asi potřeba není - neřekl bych ani slovo, kdyby to bylo pro slepé a přehrávalo to, co napíšete a předčítalo zadejte jméno, zadejte heslo, chybné heslo, uživatel Franta neexistuje apod. Ale to nedělá a akorát to tak umí pípnout při zobrazení login obrazovky a i to jde vypnout, tak proč by to mělo být linkovaný ke "zvukové" knihovně, kterou to může načíst "za běhu" až bude potřeba. Nebo třeba závislost gnome-panel na pulse ... vždyť to nic nepřehrává, možná tak nějaký plugin, ale v tom případě na tom má záviset plugin a né panel.
    Věřím v jednoho Boha.
    michich avatar 10.6.2009 13:38 michich | skóre: 51 | blog: ohrivane_parky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Se samotnou alsou to jede jak o závod a s HW mixováním. S PulseAudio to jede jako SW šmejd a laguje to. To je jasná chyba v PulseAudio.
    Pulseaudio využívá ALSA API intenzivněji než běžný přehrávač. Volá prostě funkce, které do té doby nebyly moc využívané.
    michich avatar 10.6.2009 07:50 michich | skóre: 51 | blog: ohrivane_parky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Ještě k těm aktualizacím - to, že je hned v den vydání mnoho dostupných aktualizací, je úplně normální. Během freeze před vydáním se mohly do vydání aktualizovat pouze balíky opravující kritické chyby. Ostatní chyby musely jít do updates. Krom toho se ve Fedoře běžně vydávají i aktualizace přinášející nové upstream verze programů. Úvaha "v den vydání mi to nabízí hodně aktualizací => vydání musí být tedy velmi zabugované" tedy není logicky správná.
    tralala avatar 10.6.2009 09:33 tralala | skóre: 9 | blog: tralala
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded

    v poslednom screene mas chybu - usabitlity

    na mojom hp6720S fungovala krasne, dokonca aj s uspavanim obrzovky cez gnome-power-manager ( ale arch je arch )

    tralala avatar 10.6.2009 09:35 tralala | skóre: 9 | blog: tralala
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded

    to som ale hovado :) usability

    10.6.2009 10:14 kks
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Tie komentáre sú teda dosť odveci (f*king, WTF). To sa nedalo trochu porozmýšľať a dosadiť nejaké neutrálne slovné tvary aj pre ľudí, čo radi slušné popisky?
    Jardík avatar 10.6.2009 12:42 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    ups ... večer to opravím, teď nemám náladu. Jsem myslel, že se to každýmu bude líbit a on mi každý nadává :-(
    Věřím v jednoho Boha.
    vain avatar 10.6.2009 10:27 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Být tebou tak to už nikde jinde nepublikuju, my tě známe a takovou hovadinu od tebe vezmeme s nadsázkou, ale jinde by to mohlo vypadat fakt uboze pro čtenáře.
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    Jardík avatar 10.6.2009 12:44 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    :-(
    Věřím v jednoho Boha.
    10.6.2009 15:26 Václav HFechs Švirga | skóre: 26 | blog: HF | Kopřivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Ale jo, dal jsem ti špatné, ať máš radost.. ale taky fedoru nemusím...
    Baník pyčo!
    10.6.2009 16:32 Radek Hladik | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded

    No já nejen, že bych to jinde nepublikoval, já bych  to nepublikoval ani tady. Stačilo napsat: Nová Fedora se mi nelíbí, protože má pulseaudio a nelíbí se mi defaultní vzhled. Protože dál je to ilustrovaná snůška trapností  :-( Přece můžu očekávat, že když odinstaluju GDM, že mi nenaběhne login, že když to celý smažu, tak mi to neudělá shutdown,.... Takových popsaných bitů a bajtů a zbytečně :-( Howgh

    Jendа avatar 10.6.2009 17:10 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    IMHO na těch podělanejch závislostech něco bude. Přecijen není normální, aby gdm záviselo na pulse, ne?
    michich avatar 10.6.2009 17:24 michich | skóre: 51 | blog: ohrivane_parky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    gdm nezávisí na kompletním pulseaudio, pouze na jeho klientských knihovnách (balík pulseaudio-libs) (nepřímo přes gnome-settings-daemon).
    10.6.2009 17:43 Radek Hladik | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded

    Jo, závislosti jsou problém. Možná by nemuselo GDM záviset na pulseaudio a to ani nepřímo.  Ale je potřeba si položit otázku, stálo by to za tu práci? Je potřeba si uvědomit, že vývojáři Fedory, Ubuntu, kernelu nebo čehokoliv obdobného nám dávají spoustu svojí práce vpodstatě zadarmo. A chtít po nich další práci, jen proto, že mně se něco nelibí nebo mi něco nefunguje... Kdyby si to pulseaudio vypnul (určitě to nějak půjde), tak by všechno a všichni byli spokojený.

    Jednu dobu byl mc závislý na Xlib (už ani nevím přesně proč, ale snad to bylo nějak aby pod Xky lépe spolupracoval s prostředím) a prostě bylo potřeba tam mít tu knihovnu. Samozřejmě, že je možné mc přeložit bez podpory Xlib. A třeba i bez podpory slangu... A předpokládám, že i F11 půjde předělat bez PulseAudio.... Ale prostě vývojáři pro nás připravili takovouhle kombinaci, odzkoušeli jí a já nevím co všechno. Mně třeba osobně nevyhovuje selinux (důvody tu nebudu pitvat), tak mám udělaný RPMko selinuxoff, který na stroj naistaluju a ono selinux vypne. Hotovo konec, RPMko jsem i se studovanim dokumentace delal půl hodiny a instalace je otázka minuty. Ale odinstalovávat kvůli tomu selinux?  408 balíčků z 794ech by šlo pryč včetně kernelu :-) A pokud by mi vadilo, že ten selinux v systému mám, tak si pořídim gentoo nebo něco, kde si to všechno přeložím sám.

    11.6.2009 13:57 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Depencency hell. Typicka vlastnost RPM distribucii.
    vain avatar 11.6.2009 14:58 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Před pěti roky možná, takovou blbost bych nečekal, že někdo v dnešní době vypustí z huby.
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    Jardík avatar 11.6.2009 17:04 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    A depncy hell není, když jedna aplikace závisí na 10 dalších a každá z nich na 10 dalších a ty ještě na 10 dalších? To už máme 1000 závislostí kvůli jedný 100kB blbině (např. nějaká GTK aplikace). Pak nainstalujete jinou 100kB blbinu (např. Qt aplikace), která závisí na knihovnách jiných, co dělají úplně to samé, ale jinak.
    Věřím v jednoho Boha.
    vain avatar 11.6.2009 17:52 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    A když je ta aplikace v DEB balíčku tak její závislosti odpadají....
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    Grunt avatar 11.6.2009 00:38 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    nelíbí se mi defaultní vzhled.

    K tomu se musím přidat. Ono to totiž mělo původně vypadat jinak. Nechápu proč z toho odstranili tu chlupatou potvoru.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    vain avatar 11.6.2009 07:11 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Neodstranili ;-) jen musíš mít větší rozlišení =) http://vain.cz/ftp/pozadi.png
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    michich avatar 11.6.2009 07:22 michich | skóre: 51 | blog: ohrivane_parky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Nebo si nastavit pozadí z balíku leonidas-backgrounds-lion.
    Grunt avatar 11.6.2009 07:58 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded

    Aha, tak takovou placku fakt přístupnou nemám.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    vain avatar 11.6.2009 08:03 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Dvě devatenáctky vedle sebe, super věc, dvě fullscreen aplikace naráz =) Vpravo ovšem většinou XPcka ve virtualu (pracovní desktop)
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    10.6.2009 11:49 vita
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded

    To muselo dat praci a pritom je to takova blbost...;)

    10.6.2009 14:17 ____ | skóre: 15 | blog: _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Nechceš se podělit o téma? :) Líbí se mi.
    Jardík avatar 10.6.2009 17:26 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Pokud se jedná o to, co mám ve svém systému (a né to v té Fedoře), musím ho nejprve dokončit a požádat autora originálního tématu pro Windows XP o svolení téma zveřejnit.
    Věřím v jednoho Boha.
    Jardík avatar 11.6.2009 17:24 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded
    Svolení ke zveřejnění mi bylo uděleno s podmínkou, že to musím nejdřív dodělat :-)
    Věřím v jednoho Boha.
    11.6.2009 17:03 JB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded

    Kliknul jsem na par vasich odkazu - uzasne!

    Takovych postrehu, kterych by si snad i nikdo nevsimnul.

    Nerozumim tomu, musi to byt preci strasne deprimujici, hledat si na vsem to spatne.

    Strefovat se do neceho opravdu velkeho to je ale umeni ba i um.

    A bude hure, podobnych clanku jako kazdou vyvojovou periodu vyplodi podobni autori vice

    nez hafo jako by prozivali kazdy svou vlastni periodu.

     

    Sam jsem zkusil Fedoru 11 a temer  vse se zda byt bezproblemove

    Ano drobnosti se daji nalezt, ale to by byl velmi sterilni svet,

    kdyby nam v nem vse fungovalo.

     

    Co bysme pak delali my?

     

     

    Grunt avatar 11.6.2009 17:26 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Fedora 11 Reloaded

    bylo vysvětlováno. Pouhopouhá kompenzace.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.