abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 722 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    International Space Camp: Zhodnocení

    4.1.2009 21:53 | Přečteno: 1573× | poslední úprava: 4.1.2009 21:53

    Space Camp i New York už mám za sebou, nastal ten pravý čas jednotlivé části výletu zhodnotit. Začnu Space Campem.


    Poznámka: Slíbený druhý zápisek, napsaný na zpáteční cestě, po mírném New Yorkském vystřízlivění. Space Campem začnu i skončím, New York zkrátka psát nechci.
    Doporučuji také zápisky mé spoluúčastnice: první, nejzajímavější druhý a bonusový NewYorkový.


    Celkové pocity jsou - rozporuplné. Bohužel musím říct že spíše k horšímu. Co že se mi tak nelíbilo? Celkový charakter byl zkrátka úplně jiný než jsem čekal. Space Camp jsem si představoval jako akci, na které si člověk vyzkouší a dozví se "opravdové věci". Jako něco "profesionálního". To je ovšem omyl - je to zkrátka normální letní tábor zaměřený na hraní si na kosmonauty. Myšlenka zajímavá, ale opravdu jde jen o hraní si, všechno je naprosto zjednodušené a dááleko od reality (důkaz místo slibů: úspěšně jsme přistáli s otevřeným nákladním prostorem raketoplánu). Nebo stavění malé rakety - zadání úkolu bylo "vymyslete svůj design rakety". To je na první pohled pěkné, ale už na ten druhý člověk vidí, že díky dostupným dílům je naprostá většina konstrukce daná, na vlastní invenci už pak příliš místa nezbývá. Završení stavby raket bylo vůbec nejlepší - kvůli "nebezpečnému počasí" (mohla by být bouřka) neletěly rakety k nebi, ale do koše.

    International Space Camp: Zhodnocení, obrázek 0
    (Ne)jdeme pouštět rakety. První cesta delší než ubytovna-jídelna. A přitom to tam mají takové hezké.

    Další věcí, která člověku evropskému začne brzy lézt na nervy, je obrovský důraz na bezpečnost a pravidla obecně. Není k tomu asi co napsat, jen to přispívalo k pojetí typu "daleko-od-reality". Když se ale člověk venku rozběhne a vedoucí na něj řve, at zastaví, že to nemůže, je to opravdu až směšné. Pravidla zde mají zkrátka větší váhu než uvažování a selský rozum - at už vezmeme to zmíněné běhání (které v tu chvíli opravdu nikoho ohrozit nemohlo, to mi věřte), nebo vyřazení z kola soutěže, při které jsme měli být co nejvíc potichu (kolem spali lidi) po tom, co jsem se po odevzdání odpovědi ujistil v "zakázané knize", v dobré víře nerušit diskuzí s ostatníma...

    Tým: Tým, tým, tým. Paralela s "týmovou" scénou v The IT Crowd mi během kempu přicházela na mysl poměrně často. Nejčastěji v Area 51, kde se týmově plnily různé úkoly (dostat se po dřevěných špalcích na druhý konec hřiště apod.). Po každém (mnohdy opravdu jednoduchém) úkolu následovala minimálně desetiminutová diskuze, kde se neustále dokola omílala důležitost "teamwork" apod. Což o to, já s tím souhlasím, ale co je moc, to je moc.

    International Space Camp: Zhodnocení, obrázek 1
    Diskutujeme o týmu. Všimněte si rukavic.

    Hodně z věcí, na které jsem si stěžoval, je zcela jistě zapříčiněno umístěním Space Campu - Alabama je jeden z nejkonzervativnějších států. Takové věci jako vyjít boso na chodbu, nebo si bez trika odskočit z koupelny pro ručník raději ani nezkoušejte. A koupat se jedině v dlouhých kratasových plavkách a v triku. Co se dá dělat, jiný kraj, jiný mrav, nezbývá než se přizpůsobit.

    A ted k tomu, co se mi líbilo. Z aktivit to bylo hlavně potápění s dýchacím přístrojem (SCUBA diving), kterého jsem se nemohl nabažit, dokonce jsem si kvůli možnosti jít se potápět podruhé vzal na závěrečné šestihodinové misi jednu z nejnudnějších pozic (CATO - sděluje zprávy veřejnosti). Je to zkrátka perfektní pocit, prohánět se s ploutvema deset metrů pod hladinou, určitě to ještě někdy zkusím, pokud možno ve větším prostoru. Za tohle jsem Space Campu vděčný.

    International Space Camp: Zhodnocení, obrázek 2

    Další zábavnou věcí, na kterou jsem si ted vzpomněl, byl takový ten "vystřelovací kolotoč" - věž, obklopená řadou sedaček. Sednete si, chvilku počkáte a jste vystřeleni nahoru (rychlost prý kolem 45mph). Byl jsem na tom už v italské Mirabilandii a těšil jsem se na opakování - pocitu vznášejícího se žaludku se nemůžu nabažit : )
    Dále se mi celkem líbily výklady z historie dobývání vesmíru - probíhaly v muzeu, většina věcí (kapsule z různých letů, lunar rover, ISS atd.) byla přítomna bud ve formě testovacího kousku, nebo aspon modelu 1:1. Nějaké velké detaily jsme se sice nedozvěděli, bylo to spíše povrchnější opakování, ale i tak se mi to líbilo. Poznámka: Ano, mluvili i o Rusech.

    Hlavním prvkem, který na Space Campu ocenuji, jsou lidi. Lidi z různých koutů světa pro mě udělali z programově ne zas tak zajímavé akce událost, kterou nakonec hodnotím kladně a na kterou budu vzpomínat. Jsem zkrátka člověk, který si rád povídá, a co může být lepšího, než povídat si s lidmi z celého světa a zjištovat, jací jsou. Jeden je chytrý, jeden je zábavný, jedna je praštěná, druhá je tichá - poslouchat názory a klábosit se všemi těmi lidmi je pro mě na jakékoli akci to nejzajímavější.
    Fajn byli i vedoucí (counscelors), kteří se v osobnější chvilce taky svěřili, jak je všechna ta pravidla @#$%%^, jak je americký školský systém neefektivní apod. Byla s nimi zábava a pokud mohli (stop it, managers could see it), ukazovali se z té lidštější stránky.

    International Space Camp: Zhodnocení, obrázek 4 International Space Camp: Zhodnocení, obrázek 5 International Space Camp: Zhodnocení, obrázek 6
    Lidi. Lidi v řadě. Lidi.

    Co se ještě lidí týče, někteří nesli loučení celkem špatně - extrémním případem byla jedna vedoucí, která se při závěrečné řeči regulérně rozbrečela ("...nejsme jen tým, my jsme jako opravdová rodina..."). No, lidi jsou různí. Některé smutné tváře z okolí New Yorku a Washingtonu DC se mi povedlo trochu rozveselit tím, že se v září možná ještě potkáme. (Update: Nestalo se. Klasický efekt táborového loučení. V nějakém větším kontaktu jsem zůstal zřejmě jen s kamarádem z Norska.)

    Co se jídla týče, byl jsem i příjemně překvapený - s trochou dobré vůle se dalo jíst i zdravě. Ale jíst nezdravě bylo mnohem snažší. Na snídani si člověk mohl vzít nějaké to ovoce (banán a jablko), cornflakes (slazené), ciniminis a podobné mlíkem zalívané věci, a většinu dní housku a maso na hamburger nebo vaječinu. Na pití džus, mlíko, nebo coca cola/fanta/další produkty fa. Coca Cola z takových těch čepovacích automatů. Dost mě překvapilo, že káva byla "For Adults Only" (obsahuje kofein..). Obědy se různily, od pizzy po kuře, hamburgery apod., vždy byla možnost nabrat si salát s nějakým dresingem - to bylo fajn. Celkově jsem se na Space Campu přejídal víc než obvykle - zřejmě se počítá s tím, že si člověk vezme jen něco, ale hlad má velké oči, znáte to : )

    Jaké je tedy celkové zhodnocení akce, která stála třicet tisíc, kvůli které jsem strávil hodiny a hodiny studováním historie letů do vesmíru, psaním eseje, životopisu a testu, která mě stála hodiny a hodiny zařizování letenek, víza, krojů, ... (to je asi všechno, ale zabralo to zatraceně hodně času : ) ? Jak už jsem psal, kladné. Ne díky programu, který mě poměrně zklamal a od kterého jsem čekal víc (stanové tábory jsem si z tohoto hlediska užil mnohem víc), ale díky lidem, se kterými jsem se seznámil, díky možnosti poznat zcela jinou část Země a její mentalitu.
    Co se týče necelých třiceti tisíc investovaných Moravskoslezským krajem, myslím si, že Českou Republiku jsme prezentovali tak dobře, jak jen jsme mohli - at už se jedná o úvodní představení na "Parade of Nations", kde jsme řekli pár nejvýznamnějších věcí o ČR a zatančili polku (díky které byla naše prezentace jedna z nejoblíbenějších) , nebo o naše normální civilizované chování (ano, choval jsem se slušně) a prezentaci formou různých letáčků apod. (Juliina práce, stejně budem pořád Czechoslovakia).

    International Space Camp: Zhodnocení, obrázek 8
    Reprezentujeme Česko. Za zapůjčení stylových slezských krojů děkujeme Obecnímu úřadu Háj ve Slezsku.

    Ještě mě napadá jedna perlička na závěr - do tamního IMAXu jsme šli zkouknout (kromě dalších dvou propagandistických filmů - něco ve stylu "love US army") nového Batmana. Film samotný mě teda nenadchnul, ale to hodnotit nechci. Zarazilo mě hlavně zařazení filmu - "For All Audience" nebo tak nějak, zkrátka bez omezení. Pokud jste ten film neviděli, tak vězte, že jde o čistou akci a brutalitou se tam moc nešetří. Nejsem zastáncem nějakého velkého omezování, od kdy se na co koukat, ale po všech těch restrikcích a napomínáních (this is not Space Camp appropriate) je to celkem...zarážející. Zkrátka jiná mentalita.
    Sledování filmu pro mě bylo celkem nepohodlné - promítalo se na kopulovité plátno (něco jako v planetáriu), což je sice fajn, ale jednak musíte mít celou dobu zakloněnou hlavu, a druhak byl obraz tak obrovský, že v akčních scénách prakticky nebylo možné rozpoznat, co se děje. Jako moc štastná forma mi to zkrátka nepříjde, ale třeba jsem jen špatný divák.

    Vypadám jako věčně nespokojený rejpal, že? Možná jo, ale lepší, než všude psát a říkat, jak to bylo úžasné. Už se těším na ty přednášky pro základky, které jsem škole slíbil, a na kterých se ode mně určitě neočekává vykládání, jak to za nic nestálo...

    Update: Přednášky pro základky byly v pohodě. (Doufám/myslím,že) neutrálně jsem odvykládal zajímavosti. Vypadalo to, že je to i celkem zajímalo.
    Ještě jsem byl na jedné otřesné konferenci (Konference vítězů) v Hradci Králové. Ještě, že nemám chuť to komentovat.

    Snad budu mít chuť a dám dohromady alespoň fotoblog z New Yorku + minimálně jedna zajímavá historka (24hodinový zásek na letišti v Hartfordu), třeba by to někoho i zajímalo.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    4.1.2009 23:17 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    A byla tam nejaka pekna divcina a chvilka na to se s ni sblizit? :-) To by chtelo napsat.
    5.1.2009 10:59 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Hádal bych, že díky těm příkazům a zákazům to bylo asi nemožné :-).
    5.1.2009 21:10 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Řeknu to takhle: Česko je Česko. Je to fakt rána, když se člověk vrátí prakticky odkudkoli ze zahraničí a chodí tady taková spousta pěkných holek : )

    Každopádně tou dobou jsem byl šťastně non-single, takže mi to bylo celkem jedno.
    I am Jack's wasted life.
    5.1.2009 21:52 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Byt stastne non-single a seznamit se se snad nevylucuje.. :-)
    6.1.2009 18:00 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    když se člověk vrátí prakticky odkudkoli ze zahraničí a chodí tady taková spousta pěkných holek : )
    Přesně. Já makal v Irsku - nevěřili by ste, jak jsou tam holky šeredný... no aspoň jsem se soustředil na práci atd...
    4.1.2009 23:52 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

        Ještě jsem byl na jedné otřesné konferenci (Konference vítězů) v Hradci Králové.

    asi bych se mel omluvit za svuj prispevek v predchozim blogpostu, kdy jsem nabyl dojmu, ze se jednostrane zajimate pouze o kosmonautiku a tak. Nyni vidim, ze vas zajima i politika a patrne jste i clenem soc. dem. strany. To je potesujici, vasi vrstevnici vetsinou totiz sedli na lep tem pravicovym sycakum.

    5.1.2009 00:04 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    pravicovym sycakum? delate si legraci? :-)
    5.1.2009 00:22 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Root má svého BLEKa, abclinuxu má dada; to by mě zajímalo, jestli mají i ostatní portály svého dvorního šaška...
    Quando omni flunkus moritati
    5.1.2009 11:18 Radovan Garabík
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    zeny.cz a dropin.cz maju tiez BLEKa :-) 

    Václav 5.1.2009 14:27 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Odnedávna i Lamer :D Ale jak řekla Anička, měnil bych…
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    5.1.2009 13:48 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Kdyby si to tak chteli vymenit... pro svate kernelove hackery mam slabost, i kdyz na siti vystupuji ponekud slabomyslnym zpusobem.
    ^D
    5.1.2009 20:38 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Tak aspoň že můžeš změnit server :o) Já bych býval měl slabost pro teoretičky, co ví, že nejlepší kód je pseudokód, ale kde nic, tu nic :o)

    Od praktiček raději ruce pryč, protože v praxi vládnou peníze a C#...
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).
    5.1.2009 22:33 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Pseudokód? A který vlastně? :-)

    Pod slovem "pseudokód" jsem už viděla všechno od IMHO ideálního způsobu zápisu algoritmů (viz třeba má oblíbená pohádková knížečka Algorithms od Papadimitriu a kolektivu "opravdových Američanů") až po nekonzistentní zhuštěný zápis , i při nejlepší vůli s několika možnými různými interpretacemi :-)

    Ale když už někdo přijde se zajímavým algoritmem, asi klidně beru i vstup pro Turingův stroj :-)
    ^D
    5.1.2009 22:45 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Musím přiznat, že jsem příliš klasifikací pseudokódu neviděl. Vezmi anglický jazyk, přisyp trochu symbolů z programování (algolítko, rovnítko, <=), k tomu dvojtečky a odsazení místo cyklů et voila: můj oblíbený jazyk je zrozen! (Jen nezapomeňte dokázat korektnost a konečnost.)
    Ale když už někdo přijde se zajímavým algoritmem, asi klidně beru i vstup pro Turingův stroj :-)
    Tady má zase někdo velikášský pocit :o) Stačí nějaký složitější algoritmus v assembleru (něco s kreslením rovinných grafů, třebas?) a určitě máš práci na drahnou dobu zajištěnu.

    Ještě tu o tom, jak se učíš 2 hodiny na zkoušku a pak odejdeš s jedničkou, prosím :o) Dneska jsem ji slyšel už dvakrát... :o) Ti matfyzáci, Skromnost I, II, III nám ve škole chybí.
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).
    5.1.2009 23:53 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Tady má zase někdo velikášský pocit :o) Stačí nějaký složitější algoritmus v assembleru (něco s kreslením rovinných grafů, třebas?) a určitě máš práci na drahnou dobu zajištěnu.

    Pche, blázníš? Samozřejmě to nebudu číst bez dalších pomůcek. Vezmu to jako pěkné praktické cvičení z Automatů a gramatik, zalezu si do kouta a užiju hackování. Mňam. Já teorii přece jen beru jen jako něco, co stojí za to znát, ne za své naplnění :-) A přitom ji moc neumím. I k dobré programátorce mám ještě spoustu světelných let...

    Z papíru bych dala maximálně tak kontrolu palindromů :-)

    Skromnost I a II myslím ve škole máme. Jen se to oficiálně jmenuje Rekurze.

    I když mně by klidně mohli za Skromnost II uznat Mlčkovo Temno, po jeho cvičení z logiky jsem si tím zcela jistá.

    A vůbec... byla bych spíš blázen než namyšlený hlupák, kdybych se zkoušela vytahovat zrovna před Tebou, ne? ;-)

    Ale jinak... není jich mnoho a většinou stojí za účast jen protože jsou povinné či povinně volitelné, ale i na matfyzu jsou zkoušky, z kterých se dá odejít po dvou hodinách učení s jedničkou, experimentálně vyzkoušeno. (Taky vím o dalších, z kterých se dá odejít bez účasti na přednáškách a učení s dvojkou... ale to už je perverze.)
    ^D
    6.1.2009 00:10 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    A přitom ji moc neumím. I k dobré programátorce mám ještě spoustu světelných let...
    Tak to asi každý z nás.
    A vůbec... byla bych spíš blázen než namyšlený hlupák, kdybych se zkoušela vytahovat zrovna před Tebou, ne? ;-)
    Zrovna Ty jsi jedna z těch, komu bych to věřil, kdyby to zkusil :o) Skromnost Ti sluší.
    Ale jinak... není jich mnoho a většinou stojí za účast jen protože jsou povinné či povinně volitelné, ale i na matfyzu jsou zkoušky, z kterých se dá odejít po dvou hodinách učení s jedničkou, experimentálně vyzkoušeno.
    S tím souhlasím, ale pro některé jsou (podle nich samých) všechny zkoušky takové. To já se netajím tím, že na zkoušky docela dřu, když mám čas.
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).
    6.1.2009 13:23 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    To já se netajím tím, že na zkoušky docela dřu, když mám čas.

    Já se zas netajím tím, že se snažím jít cestou nejmenšího odporu, a že u spousty předmětů beru zkoušku toliko za záležitost s binárním výsledkem. Pokud odejdu s trojkou z OZD, budu spokojená. Že mám jedničku třeba z databází je dané spíš tím, že se to celé IMHO jde naučit buď na jedničku nebo vůbec. A tak dále...

    Při tom, kolik mám na to učení času, nemám jinou možnost. Zvlášť když vím, že potom na pokus o jedničku z LAKu budu potřebovat určitě nejmíň deset dní... dovolené :-)

    Ovšem je fakt, že v jistých kruzích jsem za exota, přiznám-li se třebas, že jsem se na ZOS učila týden. (Ale taky jsem vůbec nechodila na přednášky, a pak se to narozdíl od mnoha jiných naučila pořádně a popravdě...)
    ^D
    6.1.2009 13:32 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Zrovna Ty jsi jedna z těch, komu bych to věřil, kdyby to zkusil :o) Skromnost Ti sluší.

    No, a, ehm, jak bych to jen řekla... kdyby na mě snad někdy náhodou přišla představa, že něco umím dobře, stačilo by u nás v obýváku otočit hlavu k vedlejšímu monitoru... a můžu se s klidem vrátit zpátky na strom :-)

    Má to samozřejmě jisté výjimky - například věřím, že umím dobře vařit :-) Ale tím to taky skoro končí :-)
    ^D
    6.1.2009 14:17 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    No, a, ehm, jak bych to jen řekla... kdyby na mě snad někdy náhodou přišla představa, že něco umím dobře, stačilo by u nás v obýváku otočit hlavu k vedlejšímu monitoru... a můžu se s klidem vrátit zpátky na strom :-)
    Trochu zaměňuješ pojmy "dobře" a "safra nejlíp" :o)
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).
    5.1.2009 21:55 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Presne tak. Ale ja se vdycky u te "poruchy osobnosti" pousmeju a docela mne to zahreje u srdce. Rozhodne mne to nevytaci jako kolega zde.
    5.1.2009 22:17 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Tak já jsem na tom zase úplně opačně, Blekovy hlášky o poruše osobnosti jsou k uzoufání nudné a jednotvárné, zatímco dadovy vejšplechty o hradním profesůrkovi nepostrádají originalitu a jistý satirický půvab. Blek říká pořád totéž o tomtéž, zatímco dad pořád o tomtéž pokaždé něco jiného, za což ho osobně obdivuju :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    5.1.2009 23:43 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    To je sice pravda, ale zapomínáš na falešné bleky. A když se přidá nějaký neznalý člověk s upřímnými darami, Lenin Power a v neposlední řadě konspirační sekce...

    Nic naplat, dad je na to sám, to je k ničemu.
    6.1.2009 00:53 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Ja bleka beru jako kolor[iy]t. Proste, kdyz prispiva blek, tak je situace naforu v norme. :)
    5.1.2009 08:06 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Ze by dalsi adept na blokaci?
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    5.1.2009 09:38 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    No to v žádném případě, výborně se bavím : )
    I am Jack's wasted life.
    5.1.2009 17:32 Drew | skóre: 15 | blog: Supi_hnizdo | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Pro mě je dad už dávno jediný blokovaný - jenže to stejně zas vždycky rozkliknu, co zas vyplodil...
    Dalibor Smolík avatar 5.1.2009 11:37 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    Důležité je, že ti levicoví  syčáci nejsou. Krausovo kakao, Grossův byt, Kavanovo konto, prostě samí andělíčkové se svatozáří ;-)

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.1.2009 14:00 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    > Kavanovo konto

    ... Kavanova francovka, Kavanův Srba, Kavanův Kato, Kavanův Kavan... Napadá mě švejkovská větička "Prostě samá lepší společnost".

    =^..^= AmigaPower® avatar 5.1.2009 21:22 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Kauza Doležal, Kauza Kořistka, Kauza Volf, Kauza Hovorka, Kauza Venclík, Kauza Knižní velkoobchod a nezapomenutelná Sponzorská aféra 1997 :-D
    Darth Phantom avatar 5.1.2009 21:46 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    A kde je dneska ten Viktor Kožený? Na toho šikovnýho kluka by se nemělo taky zapomínat. Nedávno se demokraticky nakupovaly před kongresem i nějaké černé duše. Taky jsou ti soudruzi z ptákostrany čistí jak lilie :-).
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    6.1.2009 00:56 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Tak v kazde strane jsou schopni lide, kteri to mysli vazne a maji sve presvedceni a bojuji za nej, ale i lide, kteri pachaji ruznou trestnou cinnost a hanobi tak jmeno sve partaje. To myslim si plati na pric celym politickym spektrem.
    Grunt avatar 5.1.2009 11:53 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    Pro zážitky z jiné mentality není třeba jezdit ani tak daleko, ale stačí se zajet podívat za hranice(sice to není až tak drsné, ale náznaky jsou).

    BTW:Ty slibované kroje jsou kde?

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Darth Phantom avatar 5.1.2009 15:14 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Nebo stavění malé rakety - zadání úkolu bylo "vymyslete svůj design rakety".
    Nebyl tam i nějaký malý esesáček na způsob von Brauna, co ty rakety konstruoval :-). Jojo, já to chápu, byl to prostě takový Artěk po americku.
    Poznámka: Ano, mluvili i o Rusech.
    Vážně, jo? To se divím, ti Rusové přece vůbec nic v kosmonautice nedokázali. Poslali jen prvního člověka do kosmu a první umělou družici na oběžnou dráhu. Da zdrávstvuet amerikánskaja drúžba! :) . Vyděržaj pioněr, a Služba je služba.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Grunt avatar 5.1.2009 15:32 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    Ehm…cože?

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Darth Phantom avatar 5.1.2009 15:38 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    H..no se klouže :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 5.1.2009 18:54 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    No abych to ještě trochu rozvinul. Stejně jako v minulém režimu se dostali jen ti nejlepší do pionýrského tábora Artěk v Sovětském svazu nebo do hvězdného městečka, tak dnes platí to samé pro Space camp. Důležitý je efekt ohromení - ty vado, on jako jeden z mála mohl být v zemi Velkého bratra ve Space campu! Tím samozřejmě nechci nějak napadat autora blogu. Já jsem samozřejmě rád, že si odnesl spoustu zážitků z pionýrského tábora ze země George Bushe. A rozdíl? Vůbec žádný.

    Stejně jako v případě bývalého Sovětského svazu jde o stavění Potěmkinových vesnic. Papírový model rakety si můžu postavit doma na dvorku. Na nějakou kosmickou atrakci si můžu zajít na Matějskou pouť a potápět se můžu jít do bazénu. Ale hlavně, že si "imprůvnul svou spíč" a poznal americkou mentalitu :-).

    Za nafintěnými raketami s nápisem USA a kosmickými úspěchy stojí hlavně ukradený esesák von Braun. V Rusku se obešli i bez esesáků a dokud žil Koroljov, byli na tom se svými výlety do kosmu lépe.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Grunt avatar 5.1.2009 19:23 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    Spíš mi šlo o to jak tou souvisí s mým původním postem, ale teď mi došlo, že to asi bude překlik.

    V Rusku se obešli i bez esesáků a dokud žil Koroljov, byli na tom se svými výlety do kosmu lépe.

    Koroljov ale také nezačínal na zelené louce a ukradená půlka von Braunova týmu asi také nebyla jen na koukání.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Darth Phantom avatar 5.1.2009 19:37 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Tojo no. Nějaké lidi si taky odvezli do Sovětského svazu. Šlo spíš ale jen o zbytky lidí a technického personálu, co nechali Peenemunde soudruzi z USA. Hlavní byl von Braun, který jako každý správný esesák věděl, jakou si vybrat stranu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    8.1.2009 00:02 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Člověče co máš za problém? Děláš, jak kdyby se tu někdo klaněl modle USA nebo co... I autor blogu si v podstatě stěžuje na to co ty, akorát méně agresivní a demagogickou formou. Proč máš potřebu nám tady dokazovat, jak jsou ti Rusové proti amíkům vlastně neviní?
    5.1.2009 18:35 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    To se divím, ti Rusové přece vůbec nic v kosmonautice nedokázali.
    Tohle ovšem tvrdíš jenom ty, abys časem mohl ukázat, jak jsou ti chudáčci Rusové utlačovaní a přehlížení.
    Quando omni flunkus moritati
    Darth Phantom avatar 5.1.2009 18:50 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Zalez, blbečku. Tvoje úchylnost nezná mezí: Ukájíš se i něčím jiným?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    7.1.2009 16:54 koffr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    Chápu, že jsi totalitní hovado a sověty bys nejradši píchal do ucha, ale trekker.dk má pravdu, předsedo. Je mi tě líto.

    Darth Phantom avatar 7.1.2009 17:39 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    I já chápu, že ty si další anonymní blbeček kufrr, co přispívá do diskuze svými hodnotnými příspěvky. Co tě na tom rozrušuje pitomečku, že jsem napsal pravdu o ruské a americké kosmonautice?

    I kdybych byl rusofil (jako že nejsem), tak co tě na tom pohoršuje? (a trekkera též). Je demokracie, tak budu psát o esesákovi Braunovi, i o Koroljovovi. Jdi si ho vyhonit do Brd pod radar, předsedo koffře :)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    7.1.2009 20:38 koffr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    :D a pak si díky uboze dojemným lidem jako ty nemám připadat nadřazený :D

    Je skvělé být geniální, chytrý, charismatický a krásný. Jak asi mohou žít ti hloupí a škaredí lidé kolem? No, nevesele…

    Darth Phantom avatar 8.1.2009 01:36 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    Jsem rád, že do diskuze přispívají i takoví pitomci, jako je anonymní koffr, nebo neanonymní trekker. Milý blbečku koffre, myslíš si, že si inteligentní? Stejně jako trekker si to trošku srovnej v hlavě, a jdi si narubat dřevo do lesa, protože Putin z Ruska zastavil dodávky plynu.

    Sice si trošku přiblblý, ale já to chápu. I pitomečci jako ty mají v dnešním světě místo. Narubej si dřevo v lese, protože Česká republika je závislá na ruském plynu jen z 80%. Vybuduj si i protiatomový kryt na zahradě, až se postaví v Brdech radar. Jak jsem již řekl, debilové jako koffr mají v dnešním světě místo. Přeju ti mnoho úspěchů.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    8.1.2009 16:06 koffr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    :) je skvělý jak si vymyslíš absolutně nesouvisejicí blitky a pak na ně stočíš ty tvý kecy :D jak ty tvý nesmysly o rusku, dřevu, brdech, putinoj a krytu souvisej s blogem? s jednou neutrální větou o rusku??? musím se ti smát, trosko ;) jdu se kouknout na mekgajvra, treba vyberu zrovna ten díl se scénou, kterou máš vybliklou v profilu :p

    Darth Phantom avatar 8.1.2009 16:26 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení

    I já se moc bavím, díky. Začal si pícháním sovětů do ucha, pokračoval si nějakými pseudointelektuálními žvásty o nadřazenosti,a skončil si až u blitků. Zkus se zamyslet, čím si přispěl do této diskuze.

    To je můj poslední příspěvek v této diskuzi. Marnit čas hovorem o píchání sovětů do ucha se mi už nechce. Ještě bych ti doporučil, aby ses znovu vrátil na první stupeň základní školy, a naučil se tam psát velká písmena. O tvé duševní vyspělosti mě už nemusíš více přesvědčovat, úplně mě to už stačilo. Lituji, že jsem promarnil čas diskuzemi s pitomcem, ale vrátit to už nelze :).
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    8.1.2009 16:28 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Když jsme u té základní školy, jak jsi na tom se zájmenem svůj? Já jenom že to bije do očí, takhle vedle sebe :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    5.1.2009 23:23 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    A kdo s váma vlasně jel jakožto "doprovod"? P.S. to ještě tu naprosto ujetou Kluibrovinu "konferenci vítězů" nezrušili? ;-)
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    6.1.2009 11:01 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Jako doprovod s námi jel jistý Zdeněk R. S dovolením to nechám bez komentáře, protože nerad lidi urážím. Ale každopádně, Kluiber hadr. I když tohle bylo trochu z jiného soudku. Výběr dozoru na tuhle akci musí vypadat hodně zajímavě.

    Ne, konference se stále konají. Pořád je přece třeba hrát si na elitu. Naštěstí už mě tam nikdo nedotáhne ani heverem.
    I am Jack's wasted life.
    Darth Phantom avatar 6.1.2009 14:52 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    Ne, konference se stále konají. Pořád je přece třeba hrát si na elitu. Naštěstí už mě tam nikdo nedotáhne ani heverem.
    Jsem rád, že si pochopil smysl amerických pionýrských táborů v Alabamě. Je úplně stejný, jako smysl pionýrského tábora Artěk na Krymu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    6.1.2009 15:01 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: International Space Camp: Zhodnocení
    No nevím, zda jsi s Zdeňkem K. někdy někam cestoval, ale přijde mi, že označení K. hadr je buďto podceněné, nebo to byl fakt fakt humus. Ono co si budem povídat, hlášky stylu "doprdele, já jsem se posral" jsou jen špičkou ledovce cestování s K. :-)
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.