abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Jak mě nadzvihlo ucho24.cz

    14.7.2017 13:44 | Přečteno: 1598× | To jsem vážně jediný?

    Všichni máme možnost sledovat v přímém přenosu na naší mediální scéně postupný rozklad stran a seskupení, které by mohly představovat pro hnutí ANO potenciální ohrožení dominantního postavení. Cílem je s největší pravděpodobností dosáhnout stavu, kdy pro uchopení moci bude Babišovi stačit pouze jeden malý bezvýznamný koaliční partner, na kterého pak bude moct házet své vlastní přešlapy, tak jako je dosud házel na ČSSD.

    U koalice KDU-ČSL + STAN totiž zcela reálně hrozí, že díky 10% hranici pro koaliční seskupení získá významnější podíl na moci, než by bylo Andreji Babišovi milé. Zřejmě to je ten pravý důvod, proč teď média masírují průzkumy preferencí den co den členskou základnu těchto stran, aby nahlodaly jejich sebedůvěru a tím přiměli k tomu aby iniciovali rozpad koalice dřív, než vůbec dojde na lámání chleba. A neváhají za tímto účelem šířit i evidentní výmysly a lži.

    Ukázkovým příkladem takového článku je poslední příspěvek na serveru ucho24.cz. Ne že bych považoval tamní články za relevantní, ale čtu je, protože jsou křivým zrcadlem současné politické scény, kterému občas nechybí vtip a nadsázka.

    Ovšem v tomto případě autor papouškuje, tak jako většina médií, že pochybnosti o smysluplnosti koalice KDU-ČSL a STAN vyvolal sám předseda Pavel Bělobrádek. Což evidentně není pravda a dokazuje to i rozhovor s Pavlem Bělobrádkem, na který odkazuje link z níže uvedeného obsahu e-mailu, který jsem se pokusil odeslat na adresu redakce@ucho24.cz, kterou tento server uvádí na stránce O nás.

    E-mail následujícího znění, se vrátil jako nedoručitelný i přes to, že šel z mé regulérní pracovní adresy. Tudíž se ohrazuji proti těm blábolům alespoň tohle cestou:

    V článku "Bratři v triku končí?! Bělobrádek s Gazdíkem do úterý zatím v objetí" uvádí váš autor pod akronymem -pšt- že iniciátorem rozpadu koalice KDU-ČSL a STAN je, podle dostupných zdrojů, lídr strany Pavel Bělobrádek.

    Jenže bublinku o rozpadu koalice KDU-ČSL a STAN vypustil pan Stanislav Polčák ze STAN a přizvukuje mu Jiří Čunek - neúspěšný kandidát KDU-ČSL na předsedu. Sám Pavel Bělobrádek v rozhovoru jasně potvrdil, že má zájem na zachování koalice. Viz https://m.ihned.cz/domaci/c1-65799210-konec-koalice-jsme-starostum-nenavrhli-je-to-jedina-mozna-varianta-volebni-spoluprace-tvrdi-belobradek

    Chtěl jsem na to reagovat hned pod článkem, ovšem jak se zdá možnost diskuze pod vašimi články je zřejmě pouhý fake.

    Nemám nic proti tomu když někdo veřejně prezentuje svůj názor, ale podsouvat jiným co nikdy neřekli to se nedělá.

           

    Hodnocení: 27 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    14.7.2017 15:27 ha ha ha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Ten článek mi připomíná zamilovanou holku do KDU-ČSL a STAN, která si nechce připustit, že její milý je na tom trochu jinak, než jí říkají růžové brále, její zamilovanost a hormonální bouře v jejím nitru po sexuálních aktech s ním.

    KDU-ČSL a STAN je strana, která koncentruje takovou koncentraci vlastizrádců a podržtašků, že už je to na pováženou i na český standard.

    Bude zajímavé, jestli STAN jakožto ke zmatení voličů nastrčená pátá kolona KDU-ČSL bude fungovat dostatečně manipulativně, aby je volič volil.

    Nicméně představa, že bych volil stranu, kde je např. ministra kultury Daniel Hermann, který se spíše podobá říššskému protektoru svým jednáním. A který jako oficiální zástupce vlády se jel do Norimberka 15. května 2016 omlouvat za vinu Čechů vůči Němcům právě ve stejný den, kdy všichni ostatní právě uctívali oběti nacistického řádění v Terezíně a kladli tam věnce - je dost drsná.

    Dále Daniel Herman a jeho zbytečná štvací akce s Jiřím Bradym a nedostáním medaile. Přičemž se ukázalo, že všechny je jinak a ke konci té šaškárny jsme se dokonce dozvěděli, že Daniel Herman není ani jeho strýček, ale prostě se to hodilo do Goebbelského krámu.

    Následně Gazdík (STAN) spolu s klérem (Halík, Vácha) a univerzitami (rektor olomoucké univerzity Jan Miller) + Pithart, Horáček, ... - organizují protesty na základě vylhaných indicií.

    Už tehdy jsem byl rád, pečlivě jsem situaci sledoval, abych věděl, koho není možné volit. Mezitím dotyční (Herman, Bělobrádek, Gazdík, ...) udělali x dalších průserů. Čertovské kopyto jednoduše musí konat podle své přirozenosti.

    Takže růžové brýle dolů, paní zamilovaná - váš milovaný je na tom hůře, než chcete vidět.
    14.7.2017 16:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    KDU-ČSL a STAN není jedna strana, ale koalice dvou stran. Což je dost zásadní rozdíl.

    Z hlediska programu k sobě mají velmi blízko. A to natolik, že jsem v minulých komunálních volbách podpořil místo KDU-ČSL právě STAN, protože na její kandidátce byli lidi, které osobně znám. A to i přes to, že v konečném důsledku v lokálním měřítku neuspěli, což mě pochopitelně nepotěšilo, protože jejich body pak shrábly strany, kterým bych v životě hlas nedal. Jenže takový je náš volební systém.

    Kdybych uměl číst v křišťálové kouli, tak bych místo STAN podpořil KDU-ČSL. Společná koalice tak pro mne osobně znamenala zjednodušené rozhodování pro volby co nás čekají.

    Podotýkám, že nejsem věřící. A od prvních voleb v r. 1990 kdy s námi tak pěkně vyjebalo OF jsem byl nevolič, dokud KDU-ČSL neprošlo katarzí, která ji oprostila právě od těch "vlastizrádců" a "podržtašků" co máte nejspíš na mysli.

    Pokud jde o sudetské němce, tak je nejvyšší čas, aby češi přestali strkat hlavu do písku a dokázali si přiznat, že i mezi čechy žily a dosud beztrestně žijí i sadistická hovada, ověnčená gloriolou hraničářů. A všem co tohle chtějí popírat doporučuji ke shlédnutí film "Utrpení Karla Vaše". Opravdu se mi dlouho nestalo, abych v totálním znechucení nedokoukal nějaký dokument. Tohle je bohužel ta nečestná výjimka.

    Pokud jde o Gazdíka, tak kamarád působí v rámci ČRDM - organizace, která zastřešuje všechny organizace co u nás pracují s mládeží a podle toho co říkal, patří zrovna on s Pavlem Bělobrádkem mezi to málo lidí ve vládě co nepovažují tyhle organizace za vyžírky a lidský odpad. A než někdo začne operovat nějakýma pionýrama, tak bych rád uvedl že největší počet dětí je v současné době organizován v rámci dobrovolných hasičů o jejichž prospěšnosti myslím tady snad nikdo pochybovat nebude. Jde totiž o jednu z mála organizací, která se práci s dětmi věnuje i na vsích.

    A vy zřejmě asi ve svých kramflecích asi nebudete nejpevnější, protože jinak byste tady anonymně netrollil.
    Petr Tomášek avatar 15.7.2017 21:24 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    A od prvních voleb v r. 1990 kdy s námi tak pěkně vyjebalo OF
    Chtěl jsi snad říct kdy Klauz vyjebal s OF, ne?
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    16.7.2017 21:54 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    co je zas tohle za bolsevicky vyblitek?
    AsciiWolf avatar 14.7.2017 20:20 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Další stupidní blogpost o politice?
    Agent avatar 15.7.2017 20:02 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Mi je to celkem fuk, jestli vyhraje Andrej. Horší než v minulosti to asi nebude. Všechny ty tunely, podvody, rozkrádačky... se vůbec divim, že tahle země ještě nekrachla. Ale těm Pirátům bych to asi přál. A pokud Kadlousek zůstane mimo sněmovnu (což asi nebude), otevřu lahvinku.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    15.7.2017 22:14 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Tak ono je docela jedno, jak volby dopadnou, protože o těch nejdůležitějších věcech rozhoduje Brusel.
    16.7.2017 13:20 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    To si jenom myslis, ve skutecnosti vsechno rozhoduje Bilderberg a JP Morgan.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    17.7.2017 09:21 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Horsie to bude. Napriek tomu, co si spomenul (tunely a podvody) mate jedno velke stastie - dalo sa u vas podnikat a vdaka tomu ste mali dobru ekonomiku. To sa vsak skoncilo a bude to len a len horsie. Par rokov vlady STB a bude to ako u nas - likvidacia malych podnikatelov a strednej triedy, vytvaranie korupcneho prostredia, prepojenie statu s oligarchiou a mafiou.
    25.7.2017 17:04 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Taky si myslím, že proti Slovensku je nám ještě hej (staší se podívat, jak tam justici dvacet let po Mečiarovi ovládá jeho člověk - těžkej gauner*). Měli bychom si toho vážit a ne poraženecky bulet že je všechno v prdeli. To pak taky bude, když se takhle rezignuje a nechaj se klientelistický ksindlové dělat co si zamanou.

    * Harabin
    15.7.2017 23:05 Kolodej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Je to kampan.
    17.7.2017 07:59 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    STAN nabulíkovali KDU, že tech 6-7% o které spadla TOP09 jsou její voliči, kteří za ní půjdou. KDU sedla na lep, je pouze otázka času kdy dojde k přetranformaci kandidátek z koalice dvou stran na systém který byl s TOP09, tedy KDU s lidmi ze STAN na kandidátkách. KDU sice má pocit, že takové přiznání by je nyní mohlo poškodit, ale více tratí na nejistotě při volbě této koalice. Nakonec pragmatický přístup zvítězí u obou uskupení.

    systém násobení % nutných pro vstup do PS počtem členů koalice je úplně debilní, a byl kdysi schválen snad za opo smlouvy jako kladivo na malé strany, aby neprudili.
    17.7.2017 08:22 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Dovolte, abychom těm se slabší pamětí připoměli kdo byl v r. 2000 premiérem vlády.

    Pro ČR je zcela typické, že do jejích volebních systémů byly integrovány nejrůznější prvky takovým způsobem, že defakto znemožňují vznik účinné vlády. Většinový volební systém byl aplikován na senát, místo na parlament. Z toho pak plyne snaha eliminovat negativní důsledky. Nejprve se zavedl takový přepočet hlasů, aby byly zvýhodněny strany s největším počtem hlasů. Ovšem to k jednoznačnému vítězství nestačilo, takže byla stanovena procentní hranice pro vstup do parlamentu která předem diskvalikovala většinu menších stran, a integrovala systém peška vstřícnéhho k tzv. stranám protestním. Tj. těm, co za sebou nemají žádnou historii, pouze ve ve vhodnou chvíli brnknou na city voličů. Zkrátka paskvil, který má zákonité důsledky.
    corwin78 avatar 19.7.2017 07:56 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    A už je to tady, tvoje křišťálová koule měla pravdu.
    Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
    19.7.2017 08:48 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    No. Podle mě je to spíš důkaz toho, jak dobře se Babišovi a jeho lidem daří korumpovat členskou základnu ostatních stran. Osobně mi to je putna, protože vím, že stejně nakonec budou nejvíc biti ti co ho tak velebí.
    17.7.2017 12:50 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    pouze jeden malý bezvýznamný koaliční partner
    To jste nemusel takhle dlouze opisovat, stačilo rovnou napsat KDU-ČSL.
    U koalice KDU-ČSL + STAN totiž zcela reálně hrozí
    Tady naopak chválím použití slova hrozba. Rozeberme si to:

    KDU-ČSL - to je strana, jejíž poslanci jsou schopni naprosto bohorovně prohlásit, že sebrat někomu řidičák na měsíc bez trestního řízení je v pohodě, aspoň si ten člověk odpočine od řízení. Taky je to strana politických prostitutek, která jde do vlády s každým. Pokud se ta jejich koalice se STAN rozpadne, budou to oni, kdo Babišovi pomůže sestavit vládu (když nebude schopen ji sestavit sám.)

    STAN - to jsou starostové, neboli hlavní iniciátoři veškerého svinstva na obecní úrovni. Třeba rozhodování typu "chceme támhle pozemek u potoka, ale vaši rodiče nám ho nechtějí prodat, tak vás nenecháme se jen tak připojit na kanalizaci."

    Plně s vámi souhlasím, stav, kdy by toto uskupení získalo větší podíl na moci, je skutečně hrozba.
    Quando omni flunkus moritati
    17.7.2017 13:57 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    To jste nemusel takhle dlouze opisovat, stačilo rovnou napsat KDU-ČSL.
    Napsal bych to tak za předpokladu, že by žádné jiné uskupení v úvahu nepřicházelo. Jenže těch subjektů, ochotných jít s ANO do spolku pod vidinou toho, že si konečně líznou moci, je poněkud víc. Mezi ty co se na to nejvíc třepou podle mě patří SPD (Okamura) nebo KSČM. A já bych se velmi nerad dožil opakování února 1948, nebo české obdoby noci dlouhých nožů.

    Ad tvrzení stran KDU-ČSL. Sorry, ale tohle klišé (že jde o stranu politických prostitutek) už slyším pěknou řádku let. Faktem je, že pokud se někdo u nás za současných podmínek chce nějakým způsobem podílet na vládě, tak musí dělat kompromisy. Ten kdo toho není schopen tam podle mě nemá co dělat. Což je mimochodem i Babišův klíčový problém.

    Račte prosím zalovit v paměti, kdo sestavil současnou vládu a kdo je jejím premiérem. Ne. Nebyl to Andrej Babiš se svým ANO, ale opovrhovaný Bohuslav Sobotka s ČSSD, který ho přizval do vlády, jelikož toto spojení tenkrát představovalo jedinou reálnou možnost jak vůbec nějakou vládu sestavit. Vtipné pak na tom je, že se s úspěchy jeho vlády Babiš chvástá, jako by to byla jeho zásluha - byť mnohdy to byl právě on a jeho lidé, kdo házel ostatním stranám vládní koalice klacky pod nohy.

    Onen Sobotkův veletoč s odvoláním Babiše byl jak se zdá pouze vyústěním dlouhodobého problému, který by nejspíš ani zdaleka nevyvolal takový humbuk, kdyby na hradě neseděl ten chorobný narcis, co tuhle zem táhne ke dnu jak balvan.
    17.7.2017 15:33 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Jenže těch subjektů, ochotných jít s ANO do spolku pod vidinou toho, že si konečně líznou moci, je poněkud víc. Mezi ty co se na to nejvíc třepou podle mě patří SPD (Okamura) nebo KSČM.
    Okamura mohl být už v této vládě - a nechtěl. Jaké má ambice KSČM, to neví nikdo - ale je to jedno, oni se lidovci rádi "obětují", aby se KSČM nedostalo do vlády.
    Ad tvrzení stran KDU-ČSL. Sorry, ale tohle klišé (že jde o stranu politických prostitutek) už slyším pěknou řádku let. Faktem je, že pokud se někdo u nás za současných podmínek chce nějakým způsobem podílet na vládě, tak musí dělat kompromisy.
    Přičemž KDU-ČSL se na vládě chce podílet vždy a tak moc, že všechny ty kompromisy za posledních pár let v podstatě vymazaly jakýkoliv reálný politický program. Prostě odhlasují všechno, co jim ODS/ČSSD/Babiš (příští rok) zrovna nadiktuje. Samozřejmě hesla mají stabilní, ale to všichni.
    Onen Sobotkův veletoč s odvoláním Babiše byl jak se zdá pouze vyústěním dlouhodobého problému, který by nejspíš ani zdaleka nevyvolal takový humbuk, kdyby na hradě neseděl ten chorobný narcis, co tuhle zem táhne ke dnu jak balvan.
    Na táhnutí se ke dnu si tahle země vystačí sama, nepotřebuje na to prezidenta, který nemá téměř žádné pravomoce. A že by odvolání jednoho z nejoblíbenějších politiků nevyvolalo humbuk, kdyby prezident nezasahoval? Tak to je opravdu hodně tenké stéblo, kterého se tady chytáte. A nebo možná hodně malý klacík, kterým chcete prezidenta bít.
    Quando omni flunkus moritati
    17.7.2017 21:05 BigBRAMBOR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    STAN je uskupeni vznikle puvodne z regionalnich politiků, ne kazdy STANda je starosta a ne kazdy starosta je STANda. Napsanim, ze STAN je uskupeni ktere muze za veskere svinstvo na urovni obcí, ze STAN starostove vydiraji spoluobcany, devalvoval jsi vlastne vsechny sve ostatni prispevky v diskusi na uroven "blabol blba" - jinak to opravdu asi napsat nedokazu.
    Darth Phantom avatar 18.7.2017 13:49 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Jó, na jezuity byl vždycky spoleh, už couvají, přesně tohle jsem očekával. Kolaborovali vždycky, už za komoušů v Národní frontě. Jediná jistota u jezuitů je, že budou vždy mlaskat u plného vládního korýtka, dostanou-li se do parlamentu. I když jsou v každé vládě, tak nikdy za nic nemůžou. Řekl bych ale, že o něco větší koncentrace vlastizrádců je v TOP 0,9 %. Až zjistí, že v koalici s Pekelníky & Satanáši budou mít 11 %, půjdou bez okolků do toho.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    18.7.2017 16:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Nechci předjímat věci budoucí, ale pokud skutečně dojde ke zrušení koalice KDU-ČSL a STAN, tak bych na místě Pavla Bělobrádka nejspíš složil předsednickou funkci, protože bych to vnímal jako podraz. Buď jsem byl zvolen, protože mi členové strany důvěřují a pak tedy není na místě zpochybňovat kroky které jsem učinil. Nebo mi nevěří a pak není důvod abych někomu dělal papírového čerta.

    Každopádně to je krok, po kterém touží především Babiš a jeho lidé.
    Darth Phantom avatar 18.7.2017 19:15 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz

    Správně. Babiš nemusí hnout ani prstem, o předvolební kampaň se mu spolehlivě postará panoptikum "tradičních" politických stran, jezuity nevyjímaje. No vidíš to, taková nerozlučná láska to byla.

    Nu což, zamáčni tedy slzu v oku. Ještě si můžeš s Lojzíkem a Tomáškem pustit gay klip, no a pak už nevim co by tě mohlo utěšit.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 18.7.2017 20:47 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz

    Pro mě to není nijak velké překvapení. V podstatě se jen potvrdilo, že pro jezuity existuje pouze jedna nejvyšší hodnota - a tou je láska ke korytu. No a ta zvítězila. Vidina korýtka plného sladkých pomejí je prostě neodolatelná. Hodující spoluvepři jsou nepodstatní. Petr nebo Pavel nebo Babiš to je jedno.

    Se Stanem to taky nevidím růžově. Už je nechce ani počamtaný degekníže s Mirkem. Mě to nevycházelo už od začátku. 5 - 8% + 0% (STAN) to prostě nesedí. Nakonec ale nabídku drobných pomejí ze stolu jezuitů neodmítnou, řekl bych.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    19.7.2017 06:38 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    pro Kalouska by místo Mirek nějaká trefná přezdívka nebyla? Třeba by pak váha tvých mouder byla ještě větší.
    19.7.2017 17:42 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Lihoslav Kradousek a kníža Šláfenberk von Rohypnol und Poserplína, nerozlučná dvojka :-D
    18.7.2017 21:35 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    U pragmatika slzu v oku jen tak nenajdeš. Scénář který jsem zmínil je možná právě ten, se kterým kalkulovali ti co usilovali o rozbití koalice KDU-ČSL. Moc bych za to nedal, že počítali s tím, že potrat tohoto nenarozeného dítěte (opět) vynese do vedení Čunka, který je stejný populista jako Babiš. V konečném důsledku si tím KDU-ČSL řízla větev, i když do sněmovny nejspíš projde. Škoda. Pokud by ten tlak ustáli, mohli mít mnohem lepší výsledek než jaký bude. Na druhou stranu je pochopitelné, že Bělobrádek respektuje rozhodnutí nižších organizačních struktur. No. Máme se nač těšit. Asi se dám do čištění.
    19.7.2017 02:07 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    V konečném důsledku si tím KDU-ČSL řízla větev, i když do sněmovny nejspíš projde.
    Spíš viděli předvolební průzkumy a přece jenom se rozhodli, že se do sněmovny dostanou. Můžete samozřejmě věřit, že by v té koalici do parlamentu prošli také, ale vzhledem k tomu, že si nebyli schopní zaplatit jediný průzkum, který by něco takového naznačil, tak to - realisticky - bylo dost nepravděpodobné.
    Quando omni flunkus moritati
    19.7.2017 06:45 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Asi to bylo zbytečné, jestli to je koalice, nebo větší strana s podporou malé, pro mě osobně to zásadní není. Byl by to risk kdyby se průzkumy pohybovaly kolem 10% a pohybujíli se okolo 7-8% je to zbytečné. Vlastně tomu rozumím a vůbec jim to nezazlívám. Že se Bělobrádek nechal přesvědčit od kolegů beru jako samozřejmost, víc by mi vadilo kdyby trval na svém za každou cenu.
    Darth Phantom avatar 19.7.2017 13:53 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    potrat tohoto nenarozeného dítěte (opět) vynese do vedení Čunka, který je stejný populista jako Babiš

    Aha, takže je to vlastně vnitrostranický puč Čunka. No dobrý, no. Já bych zase řekl, že Čunek je jeden z mála, který tam za něco stojí. Poněvadž má aspoň jasný názor. Typický jezuita žádný názor nemá; resp. je kdykoli připraven ho za hodinu změnit, je-li mu to ku prospěchu. Docela mě taky pobavilo, jak jezuiti proklamují, že nebudou ve vládě s tím, kdo bude podporovat EET. Ehm to je takové typicky lidovecké. Nejdřív čtyři roky obcují s ďáblem a pak si hrají Antisatanáše.

    Kdo pro vidinu mrzkého groše podrazí svého kamaráda z Pionýra s. Gazdíka, nemůže očekávat království nebeské. Kdo po čtyři roky obcuje s Ďáblem, nemůže si teď hrát na neposkvrněné zjevení. Brány pekelné se jednou otevřou a pohltí je. Můžou si tam ještě s sebou přibalit degeknížete. A navíc mi přijde krajně nevkusné, že strana s tak vysokou koncentrací vlastizrádců zneužívá ve svých přiblblých předvolebních klipech z Pionýra státní symboly České republiky. To je vrcholně perverzní.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    19.7.2017 15:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Já bych zase řekl, že Čunek je jeden z mála, který tam za něco stojí.
    To jsem si dřív myslel taky. V podstatě až do té doby co si 18. března odmávli tu koalici se STAN. Jenže Čunkova loajalita vůči stávajícímu vedení KDU-ČSL jak se zdá skončila 27. května – poté co mu nevyšla jeho vlastní kandidatura. Bůhví co mu a jeho příznivcům kdo přislíbil, ale podrývání důvěry v koalici se STAN bylo evidentně vodou na jeho mlýn. Není divu, že se našli takoví co vyměkli a raději dali zpátečku.

    Výsledkem této lapálie nebude nic než další pokles důvěry vůči KDU-ČSL, která se sice nejspíš do parlamentu dostane, ale bude tam pouze do počtu. V koalici se STAN totiž měli šanci urvat větší počet mandátů, jelikož stávající přepočet hlasů je nastaven tak, že zvýhodňuje ty co nasbírají víc % hlasů. Jinými slovy - koalice dvou stran která získá 10% hlasů je na tom z hlediska mandátů vždy lépe než dvě strany, které získaly 5%. Rozbitím této koalice tak členové KDU-ČSL co hlasovali pro zrušení uzavřené koalice defakto předem podryli důvěru potenciálních spojenců pro sestavení vlády po volbách.

    Škoda. Jenže KDU-ČSL není strana Pavla Bělobrádka a jeho koňů, tak jako je tomu v ANO, tudíž musí respektovat rozhodnutí svých členů, jakkoliv jsou chybná.
    25.7.2017 17:13 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak mě nadzvihlo ucho24.cz
    Já bych v tomhle prostě hodil vinu na STAN. Oni mají jistotu, že sami neprolezou, tudíž tou koalicí nemohli nic ztratit, kdežto KDU mohlo ztratit všechno. V situaci, kdy většinu procent by tomu stejně dodalo KDU kdežto STAN je trpaslík, bylo od STAN nemorální je vydírat tím, že buď koalice, nebo nic. A ještě se holedbat, že Lidovci sou zbabělci.

    Že to krachlo je čistě vina tohohle jejich egoistickýho nebo naprosto nerealistickýho přístupu (takovýto jejich holedbání, že půjdou sami, nebo že by najednou přitáhly několik procentních bodů z nerozhodnutejch... yeah right.) Házet tady cokolicv na Lidovce je mimo, ti dělali co mohli, když jim to tak dlouho tolerovali. Myslím, že by ta spolupráce ani v případě úspěchu možná nebyla moc dobrá, když se člověk na ten přístup dívá, čert ví, možná by STAN urval disproporční počet mandátů a KDU ještě ve sněmovně oslabil, IIRC těm STANdům přepustili na kandidátkám místa docela štědře.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.