abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 726 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    zbytečný střet?

    9.9.2010 22:04 | Přečteno: 1648× | blabla

    Dnes jsem měl příhodu, která by se dala nazvat tradičně: "Srážka z blbem", tedy ti blbci byli minimálně dva.

    Jdem si takle kolem trávníku ve městě a u cesty právě vytlačil do trávy pes pořádný lejno. Jeho majtelé u něj do té doby stáli. Hned, jak bylo velké dílo dokonáno, sebrali se a pokračovali v procházce dál. Za pár sekund jsem je s přítelkyní míjel. Mé přítelkyni to nedalo a řekla jim co si o tom myslí:

    (Blíží se ke mně chlápek o hlavu vyšší a nejméně jednu váhu ve výhodě. Jeho očividně těhotná společnice mu anglicky něco vykládá o hovnech jeho psa, možná a i překládá co říkáme my. Je to cizinec.) (Sakra co mě má co kdo posílat pryč? Tak teď už teprve neodejdu. A zastavím se.) (Blondýna volá svým obřím telefonem asipolicii. Chlápek je ode mě už na dosah ruky, jeho pes se mě čumákem téměř dotýká. Chlápek vypadá rozčíleně a zvýšeným hlasem vyslovuje "Sťjupid! Fakjů!". Já si sice už vím, že se to nějak vymklo z rukou, ale všechna nebezpečí si v té chvíli - kupodivu - nějak neuvědomuju. Ve chvíli, kdy její rozhovor, kdo-ví-s-kým, končí větou: "... aha takže nemusím po tom psovi uklidit ..." to balím, otáčím se a odcházíme ...)

    Moje přítelkyně je pěkně vytočená. Doma to vrcholí hádkou, že naše děti přestaneme vychovávat. Že jsou všichni pekní čur... atd. atp. Snažím se jí vysvětlit, že nechci, aby naše děti dopadli stejně jako ti dva a jejich potomci. Že to udělala správně, ale příště nemá cenu to nechat dojít tak daleko ...

    Epilog: Zbytek dne byl pěkně pokažený. Lejno leží na trávě dál.

    I když naše městská vyhláška zakazuje znečišťování veřejných prostor psímy exkrementy, jsem přesvědčený, že vyhláška, zákon, policie a soud nevyřeší všechno. Lidé by se měli dohodnout. Ale ne vždy to jde ...

    A ano, je mi jasné, že historku budou (ti druzí), vyprávět svým známým také jako "Srážku s blbcem".

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Dalibor Smolík avatar 9.9.2010 22:24 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    V New Yorku je už mnoho let běžným pravidlem, že si páníčci po svých psech uklízejí. A dělají to bez reptání i filmové hvězdy. Proč by to nešlo i u nás?
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.9.2010 22:38 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    U nás to ti slušní dělají také.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Dalibor Smolík avatar 9.9.2010 22:43 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Je jich stále menšina. Také mám psa a vše poctivě uklízím .. ale na trávníku každou chvíli do něčeho šlápnu :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.9.2010 22:25 krotitelODS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    vase pritelkyne se zachovala spravne, kez by takovych zen bylo vice - bohuzel takovych situaci bud pribyvat. Individualisticko-kapitalisticka spolecnost rozdeluje lidskou spolecnost, dela z lidi bojovniky o pracovni smlouvy na dobu neurcitou, neveri jeden druhemu a proto se stahuji do svych osobnich ulit. Presto ale musi s nekym zit, komunikovat, nekomu neco narizovat a pro nekoho neco dobreho cinit. Proto ma dnes tolik lidi psa.
    Dalibor Smolík avatar 9.9.2010 22:50 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Individualisticko-kapitalisticka spolecnost rozdeluje lidskou spolecnost
    To určitě .. ale v mnou zmiňovaném New Yorku nebo v Německu je ta individualistická společnost také. Ale lidé po svých psech uklízejí a zcela samozřejmě a dobrovolně. Takže to bude u nás něčím jiným? ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    belisarivs avatar 10.9.2010 08:55 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    To je jasne. 40 let komunismu zanecha stopy.
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.9.2010 09:00 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    ... zejména takové, že někteří vidí komunisty i v ledničce :-)
    9.9.2010 22:38 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Stupidos americanos.

    Všude se chovají jinde, než doma. Tam jsou v hlubokém předklonu před autoritou. Mluvím z dost dlouhodobé zkušenosti.

    Tady jsou bohužel mnozí v hlubokém úklonu před těmadla vidlákama z úesej. Nositelama demokracie a pokroku. Včetně politiků.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    9.9.2010 23:18 krotitelODS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    halo, rovnou rikam, ze takova ta prehnana usluznost vuci americanum neni zdrava, ale v posledni dobe mam pocit , ze to zde upada a za druhe jsem skutecne nenasel nikde zminku, ze ten velky a silny pan byl american. No neva, asi jsem neco prehledl.

    Jinak jsme chtel jeste poukazat na to, ze ta situace by nutne nemusela byt s cizincem. Mohlo by to byt tak, ze by sla vyfintena pani s velkym a silnym panem a nechali by pejska volne behat a kdybyste je na to upozornil, tak by vam i cesky vynadali. Ten pan by rekl, 'hele smudlo, starej se vo svy veci, jinak dostanes facana, ze chytis druhou o zem'.

    Otazka:

    - jak se jmenuje ta pani
    robotics avatar 9.9.2010 22:42 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?

    Videl sem za svuj zivot nekolik pejskaru, ktery prede mnou lejno psa zvedli a uklidili do sacku a odnesli do kose. Stejne tak sem videl nekolik pejskaru, ktery meli psa na volno a kdyz me videli, psa dali na obojek. To jsou pro me PANI A DAMY pejskari. Tech si cenim, protoze tak se pozna slusny clovek.

    Bohuzel ale potkavam denne uplny opak. Pejskare co jdou se psem bez voditka a citi se jak machri, ze je ten pes posloucha, ze nikomu nic neudela a nechaji ho jit tri metry od nich a rikaji si, ze jejich pes je prece hodny a ze je na slovo posloucha. Ano, ale ten pes ma rad JENOM! svoje pany. Nikoho jinyho. Spousta takovych hov..ad co ani neuklidi po svym psovy, jsou stejny i ve zbytku zivota. Neohleduplni sobci.

    A takovym sem davam zaklinaci oddil, ktery kdosi kdysi na mem blogu ohledne psu pouzil:

    sorry ale ty jsi maximální blb. Kretén a hovado. Omezenec a naprostej duševní kripl. Bliju z tebe kubíky prasečího trusu za sekundu. Jsi největší hnus co kdy po světě chodil a co kdy existoval. Proklínám tě. Doufám že ti psa rozmázne tak deset aut, až to poslední ho zabije, bude pomalu umírat a ty umřeš o moc později na nejbolestivější nemoc světa. Doufám že nejdřív ale umřou všichni co máš rád a doufám že se strašně moc budeš chtít zabít ale nepůjde to. Blééééééésmrt!
    mirec avatar 10.9.2010 08:37 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    nechaji ho jit tri metry od nich

    To máte ešte fajn. Tu to býva tak 300m. Idete idete a zrazu pes a nikto na blízku. V takom prípade radšej pre istotu siahnem po zbrani (nemám rád strelné zbrane, zvyčajne so sebou nosím len poriadny nôž, občas mám pri sebe aj sekeru).

    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    10.9.2010 09:22 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    V takom prípade radšej pre istotu siahnem po zbrani ...
    hm, a proč by default projevuješ nepřátelství?

    když budeš psa ohrožovat(*), tak si dost podstatně zvyšuješ šanci, že na tebe zaútočí - na člověka chovajícího se neutrálně, nemá důvod být nepřátelský, pes nikdy nekousne bezdůvodně (čímž neříkám, že mezi psi neexistují vyšinutí jedinci, které vyprovokuje už pouhá tvá existence, ale je blbost předpokládat to by default)

    (*) význam zbraně nechápe, ale dost pravděpodobně to budeš doprovázet nějakou mimikou vyjadřující agresi - např. když ho budeš upřeně sledovat, pohled do očí je vpodstatě otevřená výzva k poměření sil
    10.9.2010 12:05 fred
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    lepší zabít čokla by default než bejt pokousanej.
    10.9.2010 12:27 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    ok, prosím pošli fotku, ať vím po kom preventivně střílet - lepší zabít freda by default než bejt jím jakkoli poškozen
    10.9.2010 13:23 fred
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    rozdíl je v tom, že fred není asociál co vlastní čokla, ani ostatní lidi nekouše. ale když si demagog, tak si polib....
    10.9.2010 15:40 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Fred je vlastně jen ten chudák, který na ty zlé psy bude muset vytahovat kvér, aby ho nepokousali. Podobně po městě musí jezdit v terénním voze pro případ, že by do něj nějaký nezodpovědný řidič vrazil. Jak jsou lidé asociální a jak je ten svět krutý.
    10.9.2010 16:12 fred
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    kvér ani teréňák fakt nemám. ale chtěl bych oboje :/
    11.9.2010 03:16 Ilan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Možná, že Fred netrpí problémem, že útočí na lidi jen proto, protože se mu dívají do očí. Pokud někdo nebo něco (třeba pes) tímto problémem trpí, tak by to mělo být pod dohledem majitele, aby to nikomu neublížilo.

    Pokud budou majitelé psů pěstovat mentalitu "neutíkejte, to ho provokuje", "nekoukejte na něj, to ho provokuje", "nekřičte, to ho provokuje" a tak dále, tak se bude obliba majitelů psů dále prudce snižovat. Fakt nehodlám žít ve světě, kde mne budou lidi na ulici komandovat, ať klopím zrak, jdu pomalu a potichu.
    11.9.2010 13:35 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Možná, že Fred netrpí problémem, že útočí na lidi jen proto, protože se mu dívají do očí. Pokud někdo nebo něco (třeba pes) tímto problémem trpí, tak by to mělo být pod dohledem majitele, aby to nikomu neublížilo.
    u psa to není problém, to je přirozené chování

    pokud sis až doposud myslel něco jiného, tak to reklamuj u rodičů, že tě to nenaučili
    Pokud budou majitelé psů pěstovat mentalitu "neutíkejte, to ho provokuje", "nekoukejte na něj, to ho provokuje", "nekřičte, to ho provokuje" a tak dále, tak se bude obliba majitelů psů dále prudce snižovat. Fakt nehodlám žít ve světě, kde mne budou lidi na ulici komandovat, ať klopím zrak, jdu pomalu a potichu.
    ok, takže až bude strojvůdce pěstovat mentalitu "neskačte mi pod tu mašinu, to ji nezastaví", tak v takovém světě nebudeš chtít žít a just pod vlak skočíš - dobře, už aby to bylo :-)
    11.9.2010 13:56 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Já souhlasím s předřečníkem - buď je pes vychovaný tak, že je schopný respektovat přirozené lidské chování (tedy že mu nevadí ža na něj někdo koukne, že někdo běží, křičí atp.) pak nemá mezi lidmi co dělat. Nebo se snad začnete modlit několikrát denně k východu, zahalíte svoji ženu/přítelkyni od hlavy až k patě jen proto, že je to přirozené u muslimů? Nehledě na to, že každý nemusí tyto "pravidla" znát.
    ok, takže až bude strojvůdce pěstovat mentalitu "neskačte mi pod tu mašinu, to ji nezastaví", tak v takovém světě nebudeš chtít žít a just pod vlak skočíš - dobře, už aby to bylo :-)
    No, to je zase analogie jak... Vlak má vyhrazenou cestu (železnici), dokonce stanovenou zákonem. Tedy v kolejišti nemáš co dělat. Naproti tomu psi žijí a pohybují se s lidmi (chodníky, parky, cesty...).
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    11.9.2010 15:56 Hrabosh | skóre: 26 | blog: HBlog | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?

    No hele existují magoři mezi automobilistama, cyklistama, modelářema, tak proč by nemohli být mezi pejskařema.

    Všichni mají zřejmě podle něj povinnost znát zákonitosti, podle kterých jedná kdejaká bestie.

    To jsem psal já ... to není bordel, to je modulární!
    12.9.2010 11:06 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    no tyhle pány tvorstva miluju ... myslej si, že oni se nic učit nepotřebujou, a pak plněj černý kroniky

    a nejde jen o psy - podívejme se třeba na vodu, kolik lidí zařve jen protože se neobtěžovali nastudovat si nějakou hloupou teorii o tom, že na jezu se můžou utopit, i když uměj plavat

    v tvém ideálním světě se možná nevyskytujou žádný zvířata, resp. pouze ve vlastnictví lidí a tudíž můžeš na ty lidi hodit jakoukoliv škodu jima napáchanou ... jenže tohoto stavu jsme ještě nedosáhli, ani ve městech, takže pořád se hodí vědět, že když vyplaším zmiji, tak mě uštkne, a když vyzvu psa k souboji, tak mě kousne
    12.9.2010 13:06 Hrabosh | skóre: 26 | blog: HBlog | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?

    Až pojedu na vodu, tak se na to samozřejmě připravím. Až si budu chtít koupit psa, tak si o tom taky něco zjistím...

    Když se nějakej frustrát rozhodne, že pes už není dost kůl a pořídí si třeba lva, tak bych si měl podle tebe taky nastudovat, jak se takovej lev chová?

    To jsem psal já ... to není bordel, to je modulární!
    12.9.2010 21:58 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Až pojedu na vodu, tak se na to samozřejmě připravím.
    jasně, to známe - tož připravíme si basu piva, flašku rumu radši velkou, hlavně s sebou musíme sbalit nějaký kočky ...
    Když se nějakej frustrát rozhodne, že pes už není dost kůl a pořídí si třeba lva, tak bych si měl podle tebe taky nastudovat, jak se takovej lev chová?
    baví mě představa, že třebas ředitelé ZOO jsou "frustráti" :-)

    až se budou lvi volně pohybovat po ulicích a vyskytovat v naší přírodě, tak ano, měl bys
    12.9.2010 10:45 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Já souhlasím s předřečníkem - buď je pes vychovaný tak, že je schopný respektovat přirozené lidské chování (tedy že mu nevadí ža na něj někdo koukne, že někdo běží, křičí atp.) pak nemá mezi lidmi co dělat.
    jistě, psa lze do značné míry ovlivnit a jeho přirozené instinkty utlumit - ale nikoliv zcela potlačit!

    to je asi jako kdybych tě kopnul do koulí, a ty ses přesvědčoval, že tě to nemá bolet, že seš přeci vychovaný, aby tě to nebolelo a nechtěl jsi mi za to rozbít hubu ...
    Nebo se snad začnete modlit několikrát denně k východu, zahalíte svoji ženu/přítelkyni od hlavy až k patě jen proto, že je to přirozené u muslimů?
    správná analogie - nezačnu, protože nejsem muslim, ale zahalenou muslimku nezačnu svlíkat, jen protože nejsem muslim a tudíž to u nás není zvykem

    prostě jako nemuslim se nebudu chovat jako muslim a po muslimovi nebudu chtít, aby se choval jako nemuslim

    a stejně jako i když je u nás nemuslimů normální chodit nezahalenej, tak nebudu svlíkat muslimku, protože je to nebezpečný, tak stejně tak i když je u nás lidí normální koukat si do očí, tak nebudu psovi koukat do očí, protože je to nebezpečný
    Nehledě na to, že každý nemusí tyto "pravidla" znát.
    to je ale jenom jeho chyba (resp. v tomto případě spíš chyba rodičů)
    ok, takže až bude strojvůdce pěstovat mentalitu "neskačte mi pod tu mašinu, to ji nezastaví", tak v takovém světě nebudeš chtít žít a just pod vlak skočíš - dobře, už aby to bylo :-)
    No, to je zase analogie jak... Vlak má vyhrazenou cestu (železnici), dokonce stanovenou zákonem.
    hm, takže poručíme větru dešti, platí pouze zákony psané, nikoliv fyzikální a přírodní - ok, hodně štěstí :-)
    Tedy v kolejišti nemáš co dělat. Naproti tomu psi žijí a pohybují se s lidmi (chodníky, parky, cesty...).
    hm, takže železniční přejezdy a přechody neexistují, na žádném nádraží není potřeba přejít koleje, aby se člověk dostal na nástupiště, a přes vlečky se vůbec nechodí a nejezdí, takže zákona dbalý člověk se nikdy nedostane do míst, kudy může projíždět vlak, jasně ...
    Dalibor Smolík avatar 11.9.2010 19:09 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    ok, takže až bude strojvůdce pěstovat mentalitu "neskačte mi pod tu mašinu, to ji nezastaví", tak v takovém světě nebudeš chtít žít a just pod vlak skočíš - dobře, už aby to bylo
    Tak to je úplně špatně pochopeno. Lokomotivu nelze změnit, musíme se přizpůsobit současným podmínkám života. Ale každý majitel psa by ho měl mít vychovaného. A plně souhlasím s tím, kdo nechce klopit zrak, jít pomalu a potichu. I já jsem pejskař. Ale nehodlám tím obtěžovat své okolí.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    12.9.2010 10:58 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Lokomotivu nelze změnit, musíme se přizpůsobit současným podmínkám života.
    psa též nelze úplně změnit

    a jestliže potkat psa v našich krajích není nic vyjímečného, stejně tak jako potkat vlak, tak by se lidi měli přizpůsobit těm podmínkám, že psy potkávají, stejně jako se přizpůsobují tomu, že potkávají vlaky
    Ale každý majitel psa by ho měl mít vychovaného. A plně souhlasím s tím, kdo nechce klopit zrak, jít pomalu a potichu. I já jsem pejskař. Ale nehodlám tím obtěžovat své okolí.
    ehm, prosím mrkni na začátek tohoto vlákna - tady se nebavíme o tom, že se budu snažit svojeho psa zajistit, nýbrž "Idete idete a zrazu pes a nikto na blízku. V takom prípade radšej pre istotu siahnem po zbrani ..."

    tady nemá smysl mluvit o majiteli, který nemá prostřednictvím svého psa obtěžovat okolí atd. - krom toho ne každý pes majitele má

    tady se bavím o tom, když už se taková situace stane, tak proč by default předpokládá, že by mu pes měl ubližovat a chce ho zneškodnit, sotva ho vidí ... jen proto, že by pes potenciálně nějakou újmu způsobit mohl? - ale já taky na ulici nestřílím (nebodám nožem, nesekám sekerou, ani po těch zbraních nesahám) lidi jen proto, že se mi podle xichtu nelíběj, že mám pocit, že třeba támhleten nahnědlej by mi potenciálně mohl způsobit nějakou újmu ...
    mirec avatar 12.9.2010 18:09 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    chce ho zneškodnit
    ale já taky na ulici nestřílím

    Od kedy mať v ruke sekeru znamená chcieť čokoľvek zneškodniť? Nikdy som žiadneho psa ani iného cicavca žiadnou zbraňou nezneškodňoval. Viem ale ako útok takého psa prebieha a viem aj ako sa v prípade potreby brániť. Dokonca aj viem ako sa mám správne správeť, lenže ja vyžadujem nejakú tú slobodu. Nechcem sa niekde po lese pohybovať pomaly a potichu keď je tam mojim obvyklým spôsobom presunu beh. Ak vidím psa bežiaceho mojim smerom a nikde majiteľa považujem za najrozumnejšie pripraviť sa na potenciálny útok.

    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    12.9.2010 22:14 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Ak vidím psa bežiaceho mojim smerom a nikde majiteľa považujem za najrozumnejšie pripraviť sa na potenciálny útok.
    a to se ti stává každých pět minut, že to považuješ za tak strašlivý zásah do svých svobod, a radši než aby ses ze situace snažil vyváznout bez střetu, což by ti způsobilo tu hroznou újmu, že bys třeba musel na chvilku z běhu zpomalit do chůze, tak si připravíš zbraň?

    - sorry, ale tohle prostě nepovažuju za normální chování

    musím se denně tisíckrát nějak uskrovňovat kvůli blbosti druhejch, a tak nějak čekám, že ostatní budou dělat totéž - třebas v autě, kolikrát už jsem nedostal přednost když jsem měl, sere mě to, nadávám na to, ale bouračce jsem vždycky zabránil, a jsem rád, že řidič dodávky, který jsem před třema tejdnama nedal přednost zprava, protože jsem zachytil podrážkou o pedál a nemoh se dostat včas na brzdu, to viděl podobně a přibrzdil mi ... vidím, že ty bys nejspíš ještě s gustem přidal plyn a z pozice síly nás v mý blbý feldě slisoval o protější zeď :-/

    krom toho, "a nikde majitele" - a až třebas narazíš na bachyni s mladejma, tak to budeš taky házet na majitele (koho, stát?), že si jí má hlídat, a místo aby ses snažil zmizet jak pára nad hrncem, tak mezi ně vběhneš se sekerou v ruce, protože se nechceš omezovat ve své svobodě běhat?
    mirec avatar 10.9.2010 17:45 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Bežne používam pri práci v lese sekeru a nikoho ňou neohrozujem. To, že mám v ruke sekeru neznamená, že ju plánujem použiť na niekom / niečom živom (ak za živý nepovažujete vyvalený strom). Faktom ale je, že to, že mám pri sebe nejakú zbraň je pre mňa celkom upokojujúci pocit, je lepšie mať sa čím brániť v prípade potreby.
    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    10.9.2010 08:59 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Videl sem za svuj zivot nekolik pejskaru, ktery prede mnou lejno psa zvedli a uklidili do sacku a odnesli do kose.
    a já jsem zas viděl pár lidí, co po nás pořvávali, ať si po psovi uklidíme, když se jenom vychcal (zvlášť pokud jsme chodili s jednou fenkou, ta pochopitelně na čůrání nezvedá nohu ale sedá si)
    Stejne tak sem videl nekolik pejskaru, ktery meli psa na volno a kdyz me videli, psa dali na obojek.
    no a stejně tak já jsem potkal několik lidí, kteří na nás pořvávali, když byl pes na vodítku a bezpečně daleko od nich, že má mít košík, případně se rozčilovali, že je navolno (a bez toho košíku) ve vyhraženém psím výběhu (!)
    To jsou pro me PANI A DAMY pejskari. Tech si cenim, protoze tak se pozna slusny clovek.
    to jsou pro mě idioti, ale bohužel jsou to právě oni, kdo dokáže většinu přesvědčit, že jsou v setkání s pejskařem oni ti slušní (a ublížení)
    Bohuzel ale potkavam denne uplny opak. Pejskare co jdou se psem bez voditka a citi se jak machri, ze je ten pes posloucha, ze nikomu nic neudela a nechaji ho jit tri metry od nich a rikaji si, ze jejich pes je prece hodny a ze je na slovo posloucha.
    ale ten pes třeba opravdu poslouchá tak, aby nikomu nic neudělal ... já nevím, co je to za módu považovat automaticky všechny psy za krvelačné bestie, které nemají jiné myšlenky než na to, jak někoho pokousat

    netvrdím, že se pes dá vychovat 100%, nebo že neexistují problémoví psi, ale ty problematické podněty jsou spíš na úrovni "cítím hárající fenu" (sexuální pud někdy přebíjí i sebezáchovu) než "vidím člověka, tak ho musím kousnout" - jinak by se psi nemohli používat jako záchranáři, vodiči slepců a asistenti invalidů, a vůbec ve spoustě užitečných profesí
    Ano, ale ten pes ma rad JENOM! svoje pany. Nikoho jinyho.
    ... a co je za módu přeceňovat psí "lásku"

    psi si běžně půjčujem (resp. tedy navzájem svěřujem do opatrování) - samozřejmě, jsou jedinci, kteří jsou navázaní na páníčka, ale v extrémní podobě, že by ostatní lidi odmítali úplně, je to dost vzácný případ

    minulou neděli se na mě vyřítila zuřivě štekající obluda, asi že jsem na jejím pozemku, a než jsem se nalodil, abych odplul, tak už se psisko kamarádilo a snažilo se mi oblizovat ksicht, aniž bych ho uplatil nějakým pamlskem apod.
    10.9.2010 09:41 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    ale ty problematické podněty jsou spíš na úrovni "cítím hárající fenu" (sexuální pud někdy přebíjí i sebezáchovu) než "vidím člověka, tak ho musím kousnout
    A nemôže to byť (čiste teoreticky) na úrovni "tahle ulice je moje teritorium a ten člověk se mi tady prochází, tak ho kousnu, aby mu to bylo jasný"?

    P.S.: Psov mám rád, ale niektoré sa chovajú agresívne aj bez podnetu alebo len preto, že ich majiteľ zanedbáva (napr. nevenčí). Navyše pes nedáva celkom zrozumiteľné varovanie pred útokom. Aspoň nie laikovi zrozumiteľné. Keď niekto napriahne bejzebolku tak je to jasné, keď vytiahne nôž alebo pištoľ je to tiež jasné. Keď pes otvorí papuľu, tak to nemusí byť jasné.
    10.9.2010 10:23 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    A nemôže to byť (čiste teoreticky) na úrovni "tahle ulice je moje teritorium a ten člověk se mi tady prochází, tak ho kousnu, aby mu to bylo jasný"?
    to už je patologické chování, ohledně jeho vzniku bych si vypůjčil z tvého PS: "alebo len preto, že ich majiteľ zanedbáva (napr. nevenčí)."

    pokud někdo po té ulici chodí pravidelně se psem navolno s pocitem, že pes je vychovaný, tak i pokud je to falešné sebevědomí a pes není vychovaný od majitele, pořád tam funguje ta socializace, jednak tedy tím, že se mu majitel přece jen nějak věnuje (aspoň těma procházkama), a jednak že se setkává s jinejma podnětama (lidma, psama ...) - lidi jsou různí magoři, ale kdyby ten pes už pětkrát někoho pokousal, tak si s ním jen tak vykračovat nebude (když ne dobrovolně, tak postižení by se o to prostřednictvím policie jistě postarali)

    situace, že někdo bude mít psa uvázaného na krátkém řetězu na dvorku, nebude se o něj vůbec starat, pes z toho bude magor, a pak s ním najednou po pěti letech páníček půjde na obyčejnou procházku, jako se tu o ní snad bavíme, a bude ho mít na volno, je pro mě poněkud těžko představitelná ...
    P.S.: Psov mám rád, ale niektoré sa chovajú agresívne aj bez podnetu
    pokud je pes zdravej (nežere mu mozek nádor apod.), tak i když je výchovou totálně zkaženej, nikdy bez podnětu nezaútočí - problém je, že když je zkaženej, tak se občas těžko lze vyhnout tomu ten podnět nedávat

    druhá věc je, že i když je pes normální, průšvih je, že lidi ty podněty často neznají a nerozpoznají - např. jak zmiňuju jinde, koukání do očí, zatímco mezi lidma je to bonton, a třebas při přípitku se pohled do očí vyžaduje, dívat se do očí cizímu psu je koledování si o průser
    Navyše pes nedáva celkom zrozumiteľné varovanie pred útokom.
    není pravda, dává to jasně najevo, ještě že ses opravil:
    Aspoň nie laikovi zrozumiteľné.
    a zas je tu další věc, že ta výstraha může být strašně rychlá, a i člověk znalý nezvládne zareagovat

    tuhle jsem někde v TV zahlídnul kus nějaký nový americký adaptace Bílýho tesáka (čti: nic společnýho s Londonem), kde Bílýho tesáka hrál nějakej kříženec husky, a bylo to proložený záběrama vlků ... a na jednom z těch záběrů došlo k potyčce, kde se všechny fáze od prvotního vyjádření nelibosti po zabrždění útoku když se slabší vlk vzdal odehrály během necelé sekundy, že jsem i přes veškerou pozornost nezvládl zachytit ani polovinu výrazů, které vlci vystřídali mezi nakrčením čumáku když stáli vedle sebe, po rozevřenou tlamu nad odkrytým krkem slabšího ležícího na zádech pod silnějším
    11.9.2010 03:24 Ilan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    průšvih je, že lidi ty podněty často neznají a nerozpoznají -
    Nikoliv. Průšvih je v tom, že si někteří pejskaři myslí:
    • že je povinností ostatních ty podněty znát
    • že je povinností ostatních se dobrovolně v těch podnětech omezit
    • že pokud se neomezí a pes zaútočí, je to chyba (nebo alespoň spoluvina) oběti
    Tak to není. Povinnost zajistit, že pes nikomu neublíží, je výhradně na majiteli psa.
    11.9.2010 13:39 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    viz příklad výše, a povinnost strojvůdce je porušit fyzikální zákony a vlak zastavit na metru, aby ty ses nemusel dobrovolně omezovat a učit se, že vlak tě může přejet ...
    11.9.2010 13:44 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Pokud strojvedoucí pro své pohodlí poruší bezpečnostní předpisy a způsobí kvůli tomu nehodu, půjde sedět. Co s páníčkem venčícím psa "na volno", bez vodítka a košíku?
    12.9.2010 11:20 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Pokud strojvedoucí pro své pohodlí poruší bezpečnostní předpisy a způsobí kvůli tomu nehodu, půjde sedět. Co s páníčkem venčícím psa "na volno", bez vodítka a košíku?
    pokud pes způsobí škodu zaviněním pána(*), tak samozřejmě potrestat - nicméně o tom jsme se tu nebavili, kolega si z celého mého příspěvku vybral jedinou větu, na kterou reagoval zcela mimo kontext ... jde o to, že člověk by měl být připraven na různé situace a nespoléhat se na to, že je někdo vyřeší za něj (co když ten pes vůbec nemá majitele?) - pokud je příklad s mašinou příliš extrémní, tak vezměme obyčejný přechod, to je jako když do něj chodci skáčí těsně před auto s tím, že přeci mají přednost ... i kdyby tomu tak bylo, jakože chodci zákon zakazuje skákat autu pod kola i na přechodu, tak co je chodci platné, že řidič půjde sedět, když chodec tou dobou bude ležet placatej metr pod zemí?

    (*) zcela zásadně ovšem nesouhlasím s absolutní zodpovědností - vzpomínám třebas na případ, kdy nějakej borec byl popotahovanej (doufám, že z toho nakonec vyváz) za to, že jeho pes někoho na ulici pokousal ... jenže borec nechal psa bezpečně zavřenýho na zahradě, vrátka na ulici mu otevřela babka (čili něco jako když mi někdo ukradne auto a někoho přejede, tak by za to soudili mě jako majitele ...)
    11.9.2010 14:02 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Viz moje reakce výše. Vlaky zpravidla nejezdí po stejných cestách jako lidé (a lidé nemají na železnici co dělat). Pokud vlaku uhneš z cesty tak tězko změní směr a bude tě pronásledovat.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    12.9.2010 11:21 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    též viz moje reakce výše ...

    a pokud se ke psu budeš chovat přátelsky, těžko tě napadne :-p
    11.9.2010 14:06 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    druhá věc je, že i když je pes normální, průšvih je, že lidi ty podněty často neznají a nerozpoznají - např. jak zmiňuju jinde, koukání do očí, zatímco mezi lidma je to bonton, a třebas při přípitku se pohled do očí vyžaduje, dívat se do očí cizímu psu je koledování si o průser
    Jojo, koledování si o průšvih u toho psa. Pokud je vychovaný tak, aby mu to nevadilo, nebo holt pravděpodobně dřív nebo později narazí na někoho, kdo toho psa zlikviduje - ať už přímo v sebeobraně nebo přes PaCh.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    12.9.2010 11:26 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    koukání do očí
    Pokud je vychovaný tak, aby mu to nevadilo
    to NEJDE

    ledaže by byl pes slepej ...

    (jiná věc je, že pes může být dostatečně submisivní, aby hned pohledem uhnul a nic z toho nebylo, ale prostě NEJDE aby mu to nevadilo, to je geneticky zakódovaný chování)
    12.9.2010 11:40 fred
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    já mám zas zakódovaný chování takový, že když mě nějaká chlupatá svině chce napadnout (nebo napadne - už se stalo), tak ji zlikviduju (to se taky už stalo). opravdu nebudu zalezlej celej život někde ve sklepě, abych nebyl pokousanej že se kouknu na nějakýho nevychovanýho čokla. většina majitelů jsou stejně jen kreténi co si musej dokazovat svojí malou společenskou autoritu na čoklovi, aby si mohli dokázat, nad kým maj nadvládu.
    12.9.2010 12:08 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?

    Toto je kvalitni prispevek.

    Teda jako slohove nic moc, ale obsah.

    12.9.2010 16:11 fred
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    viď, taky se musim pochválit. a na ten sloh není čas, ani by mi to za to nestálo.
    12.9.2010 22:35 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    já mám zas zakódovaný chování takový, že když mě nějaká chlupatá svině chce napadnout (nebo napadne - už se stalo), tak ji zlikviduju (to se taky už stalo). opravdu nebudu zalezlej celej život někde ve sklepě, abych nebyl pokousanej že se kouknu na nějakýho nevychovanýho čokla.
    hm, to mě baví, jak všichni jsou neustále na ulici napadáni a kousáni psi bez majitele, aspoň třikrát do týdne :-) - jestli ono to nebude něco jako ty Kolibáčovy škodovky ve stromech, jak mi zas v sousedním blogu připomněl ;-)
    většina majitelů jsou stejně jen kreténi co si musej dokazovat svojí malou společenskou autoritu na čoklovi, aby si mohli dokázat, nad kým maj nadvládu.
    MEGALOL a ROFL a jánevímco :-D

    škoda, že "realita" je jen abstraktní pojem, a ne konkrétní postava, co by se teď mohla zvednout a jít ti nafackovat

    v typickým případě lidi se psem pracujou (ať už na úrovni služební, nebo jen jako koníčka)

    na druhým místě je skupina, kde je pes módní doplňek nebo něco takovýho, kdy by se o nějaký nadvládě dalo s úspěchem pochybovat (úžasný, když pak takovej pes přijde do ordinace na nějakej nepříjemnej úkon, a majitel si ho nedokáže ani usadit ...)

    na třetím místě tradiční vesnickej názor, že pes má hlídat barák, a uhlídá ho nejlíp tak, že bude celej život přivázanej na řetězu k boudě

    pak dlouho, předlouho nic, a pak těch pár kreténů, co mají velkýho psa, protože mají malý péro ... no, možná jsou nejvíc vidět, ale rozhodně jich není většina, ještě jednou LOL :-D

    (já vím, není to ode mně hezké smát se lidský tuposti ...)
    12.9.2010 13:37 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    To je problém toho psa - případně jeho majitele. Protože prostě mám geneticky zakódováno, že potenciálně nebezpečný objekt (psa) budu sledovat, aby mne z nenadání nenapadl. Zkrátka si nerisknu se k cizímu psu otočit zády a šeptaje "hodnej pejsek" se od něj pokusím odejít po špičkách.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    12.9.2010 22:41 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    To je problém toho psa - případně jeho majitele.
    co je proboha problém, že se zvíře chová jako zvíře?

    - ale to je naprosto stejný, jakože lokomotiva se chová jako lokomotiva

    prostě o tom vím, z nějaký předaný zkušenosti, a jsem obdařem rozumem, podle biologů dokonce dvakrát, tak se podle toho zařídím
    Protože prostě mám geneticky zakódováno, že potenciálně nebezpečný objekt (psa) budu sledovat, aby mne z nenadání nenapadl. Zkrátka si nerisknu se k cizímu psu otočit zády a šeptaje "hodnej pejsek" se od něj pokusím odejít po špičkách.
    to je naprosto v pořádku - ale sledovat ho můžeš, aniž bys navázal oční kontakt a zbytečně vyvolával konflikt
    okbob avatar 9.9.2010 22:45 okbob | skóre: 30 | blog: systemakuv_blog | Benešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Vyridte sve pritelkyni mohou hlubokou poklonu - blbce chce mlatit klackem a strilet na potkani!
    9.9.2010 23:16 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?

    Psa odprasknout (to je poskozeni majetku, a je to prestupek pokud pes nestal vic nez pet tisic ... a pokud vas chyti), majitele ztlouct. Pokud ani neumi cesky, nema co prudit.

    Ale ja jsem asi radikalni.

    9.9.2010 23:24 yorik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Svalovce utratit, blondinu vyfackat, psa osukat. Nebo tak nejak...
    9.9.2010 23:46 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?

    Nebo tak.

    10.9.2010 08:18 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Nie - radikal nie si ani nahodou. Zato obycajny vyjebany kokot. Cmuk. :-D
    10.9.2010 09:48 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?

    Nejsi ty ten zoofil z minula?

    Pes (zvlast velkej, ale vzteklinu muze mit i klasickej "kartac") v rukou debila je nebezpecna zbran.

    10.9.2010 10:25 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    ale vzteklinu muze mit i klasickej "kartac"
    neměl by mít, jenže ...
    v rukou debila
    ... tak

    ale i u zanedbaného psa je dneska vzteklina velmi nepravděpodobná, naštěstí
    11.9.2010 19:05 Peter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Nejsi ty ten zoofil z minula?

    Pravdepodobne nie - ale ty kokot z minula urcite si, si aj teraz a navzdy aj zostanes.
    12.9.2010 12:09 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?

    Predstava ze jsem kokot pro pejskare me hreje u srdce. Vazne.

    namenenezalezi avatar 9.9.2010 23:17 namenenezalezi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Keď nacisti prišli po komunistov, mlčal som; nebol som predsa komunista. Keď prišli po odborárov, mlčal som; nebol som predsa odborár. Keď prišli po židov, mlčal som; nebol som predsa žid. Keď prišli po mňa, nebolo už nikoho, kto by mohol protestovať.
    Dalibor Smolík avatar 9.9.2010 23:59 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    +1
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    =^..^= AmigaPower® avatar 10.9.2010 00:56 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    LOL! Debilové! Proto mám kočky, 2x deně to vykydám a je mi to jedno i za větru deště! :-D
    Dalibor Smolík avatar 10.9.2010 00:59 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    No, představ si, že by ti po záclonách lezli dobrmani :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    10.9.2010 01:12 xhombre | skóre: 10 | blog: xhombre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Také mám dvě kočky. Po záclonách nelezou, páč je nepoužívám. Je to jen další lapač prachu.
    10.9.2010 07:12 K
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Ono je to tezke, jako pokud to udelal tam kde lidi chodej tak jo, ale pokud jdu na travnik kde chodi denne plno lidi vencit psi a nikdo to nesbira a vim ze deti si chodi hrat na druhou stranu ulice do parku tak to taky neuklidim. To jedno se tam uz ztrati (uz vidim ty namitky). Na druhou stranu, pokud to nahodou udela prave v tom parku nebo travniku pred domemem atd. tak to uklidim. Prave kvuli tem detem co si hrajou v parku nebo vystupovani z auta pres ten travnik u domu atd.

    V jednom meste jsem videl za sidlistem cast travni plochy vyznacene cedulkama jako venceni psu. To je myslim nejlepsi reseni.

    No a zas muj zazitek: pes se mi vysral na chodniku v centru mesta. Jo, chtel jsem to uklidit. Ale vsude odpadkove kose ale ani u jednoho ty sacky. Nastesti tam byla zena se mnou takze obesla pul toho centra nez nasla jeden jediny odpoadak kde to bylo. Mezitim samorejme se naslo par blbecku kteri meli pripominky. No po nekolika jsem uz nemel naladu vysvetlovat ze zena sla pro sacek na uklid a rovnou jsem je uz posilal nekam.
    10.9.2010 07:17 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    No a zas muj zazitek...
    Pokud jste si nevšiml, pes se občas při venčení vysere. Tedy jaký by byl problém s tím při venčení počítat a ten sáček si vzít z domu?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    10.9.2010 08:15 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    člověk je tvor zapomnětlivý ...

    já nevím, řídíš třeba? - nikdy jsi nejel autem bez papírů (jak svojich, tak od auta)?

    a kor jestli jsou zvyklí ze svých končin, že koše se sáčkama jsou na každým rohu, takže se s vlastníma sáčkama netahaj běžně, a teprv tímto tvrdým střetem s realitou zjistí, že ne všude tomu tak je ...
    10.9.2010 08:24 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    No dobre, tak to mohli normalne vysvetlit, ze nemaji sacek. Ale i tak, kdyz nemam sacek, vzdycky bych dokazal neco najit, do ceho bych to hovno mohl sebrat. Jenze kdyz nekdo nechce, tak se proste nesnazi.
    Dalibor Smolík avatar 10.9.2010 08:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Pro případ nouze nosím v kapse bundy nebo kalhot vždy složený ubrousek ..:-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    10.9.2010 09:06 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    No dobre, tak to mohli normalne vysvetlit, ze nemaji sacek.
    Mezitim samorejme se naslo par blbecku kteri meli pripominky. No po nekolika jsem uz nemel naladu vysvetlovat ...

    - víš co, pošlu za tebou tak patnáct-dvacet lidí, ať se tě zeptají na něco, co je podle tebe naprosto zjevné (jak jsem to pochopil, u hovna stál, neodcházel jakože nic), a natočím si vývoj reakcí, ju?
    Jenze kdyz nekdo nechce, tak se proste nesnazi.
    "Nastesti tam byla zena se mnou takze obesla pul toho centra nez nasla jeden jediny odpoadak kde to bylo."

    - reagoval jsem na to, že by si majitel psa snad nevšim, že pes občas sere ... IMHO zcela zbytečný výpad, a teď to stáčíš už úplně někam
    10.9.2010 09:54 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Kdyby šlo o pouhou zapomnětlivost, musel by majitel psa reagovat úplně jinak: buď by se omluvil nebo by se aspoň snažil vysvětlit, proč po psovi neuklidil. Rozhodně by toho, kdo mu prohřešek vytknul, neseřval, co si to dovoluje.
    10.9.2010 10:26 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    nebudu se opakovat

    (neříkám, že je to v pořádku, jen že to chápu ...)
    10.9.2010 08:23 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Jsme aktualne dlouhodobe mimo CR, ale kdyz prijedem, psi vykaly vidime dost casto. Tady v CH to je ale to samy, ikdyz mozna ne tolik. Na druhou stranu, tady v CH je na kazdym rohu kos na hovinka, obvykle je tam dost igelitovych pytliku, takze nechapu, proc to lidi nesbiraji (nekdy si proste nevsimnou, protoze jdou dopredu nebo se bavi). Ja osobne u sebe nosim obvykle 3 pytliky, v kazdych kalhotach mam v zadni kapse slozene, takze nemam problem ani s mistem, akorat jsem nekdy nervozni, jestli uz nas psik kadil nebo ne, jestli jsem to neprehlidnul. To papirovy pytliky bych asi takhle tezko nosil, ale mam dojem, ze v CR uz jsou taky igelitaky.

    Premyslel jsem, jak resit tyhle hovinka a nesbirajici majitele. Realny reseni by bylo naparit velky pokuty a zvednout poplatky za psa. Z poplatku by se pak mohli platit sberaci. Vyresily by se tak dva problemy-zamestnalo by se par lidi na podpore a majitele psu by nemuseli sbirat.

    Druhe drsnejsi (mozna i protizakonne) by bylo proste to hovno tomu majitel nekam namatlat. Napr. tady v CH obcas vidim pobihat psa bez majitele, opravdu nikde neni, pes se proste volne potuluje. Takze urcite nikdo jeho vykaly nesebere. Takze, az se takovej pes vykadi, ikdyz tam treba bude majitel, tak to lejno vzit do pytliku a pak ho namatlat na toho psa (samozrejme v pripade velkych nebo bojovnejsich psu by to mohl byt problem). Mozna by se dala pouzit i varianta pomazani majitele psa, ale nevim, jak by se na to dival zakon.

    Dalsi varianta je (v pripade pejskaru, kteri venci 10 minut v okoli domu a nechaji lejno uprostred chodniku, protoze tam ani zadny travnik neni, coz je "nejlepsi" v pripade obrovskych psu), majitele pak sledovat a hovno bud jen tak rozmazat pred vchod, v lepsim pripade na kliku nebo na dvere. Mozna by si pak uvedomil, ze do toho vykalu muze nekdo slapnout. Nevim jestli je to pravda, ale dost casto se v americkych filmech ukazuje, jak male deti zabali psi hovno do papiroveho pytliku, polozi pred vchod, zapali a zazvoni. Vyleze majitel, vidi horici pytlik a zacne ho hasit rozslapanim. Po uhaseni zjisti, ze rozslapal psi lejno. Tohle by taky mozna zabralo. Varianta pomaza domovnich dveri muze byt i pomazani auta, pokud by majitel prijel vencit autem. Bohuzel je tohle reseni narocnejsi na cas, clovek nesmi mit zrovna nic aktualne v planu a musi nejakym zpusobem sledovat majitele psa.

    Jinak psa nechavam volne v CH i v CR na mistech, kde neni provoz. Mame civavu, navic dost vyjimecnou - steka dost malo, obcas na nejakyho vetsiho psa, ale opravdu dost vyjimecne, cizich se boji-nenecha na sebe sahnout a porad si nas kotroluje, ze jsme mu neutekli. Navic, pokud uz by opravdu na nekoho zautocil, tak pro dospeleho neni problem takhle maleho psa vzit za kozich do vzduchu a pochybuju, ze by s nim melo problem i dite. V pripade vetsich psu je voditko samozrejme.
    10.9.2010 08:40 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Navic, pokud uz by opravdu na nekoho zautocil, tak pro dospeleho neni problem takhle maleho psa vzit za kozich do vzduchu a pochybuju, ze by s nim melo problem i dite.
    No nevím, u menších psů je (alespoň moje) instinktivní reakce při útoku "odkopnout co nejdál" - což pro malé psy může končit dost vážným zraněním.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Dalibor Smolík avatar 10.9.2010 08:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Do psů prosím nekopat. Na vině jsou vždy jen a jen páníčci .. ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    10.9.2010 09:55 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Jsou. Ale pokud na mě zaútočí pes, neřeším kde má páníčka - ale snažím se minimalizovat nebezpečí. Jít hledat páníčka abych mu domluvil, že psa nemá nechávat bez dozoru zatímco mi visí zakousnutý v noze skutečně není zrovna ideální.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Dalibor Smolík avatar 10.9.2010 11:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Ano, v případě přímého útoku - to je jiná věc ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    10.9.2010 09:48 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    ... a zvednout poplatky za psa. Z poplatku by se pak mohli platit sberaci.
    poplatky jsou už tak dost vysoký - představ si nějakou důchodkyni, teď jí zas zvedli poplatky za léky, utrhává si vod huby, aby měl pejsek na granulky, a ještě za něj bude platit městu kdovíco ...

    naopak taková ta cílová skupina relativně mladej chlap a příp. jeho fiflena s dobrým výdělkem a pocitem, že oni jsou pány tvorstva a světa, nebo aspoň jejich ulice, té se to nedotkne, to bys musel jít do desetitisíců

    nicméně pokoušeli jsme se to asi předloni počítat pro Brno a vyšlo nám, že z peněz za poplatky by se dal dělat úklid hoven každej den (samozřejmě s nějakejma aproximacema, jakože čas potřebný na úklid jsme nepočítali podle sumy délky ulic, tu neznáme, ale jako jedno hovno na 50 m nebo tak nějak - to není podstatný, jestli jsme se sekli o polovinu nebo o dvojnásobek, jde o to, že aspoň řádově by to mělo sedět, jestli se dá úklid poplatit nebo ani náhodou)

    jenže prachy se v městský kase přerozdělujou, úklid si má každej dělat sám, takže vlastně platí za nic - nanejvejš za to, že mu město občas někde vyhradí plac na výběh, při troše štěstí ho i oplotí a dá tam lavičku apod. ... jenže třeba dětský hřiště města taky zřizujou, a to jsou větší pálky (za superbezpečné europrolejzačky apod.), a za děti se žádnej poplatek neplatí

    takže mi to celkově přijde jako pěkná levárna ... jestliže za psa platím, aby se nějak vykompenzoval negativní dopad na okolí, tak ať sakra město z těch peněz kompenzuje, tedy i tím sběrem hoven - a jestliže město nekompenzuje a mám všechny ty negativní dopady eliminovat sám, tak zase za co kurva platím?

    ještě markantnější je to s útulkama - těma se taky argumentuje, že prej prachy z poplatků se musej vybírat, aby bylo z čeho živit důsledky konání nezodpovědnejch majitelů ... pominu-li to, že být to jen z financí od města, bez jinejch štědrejch sponzorů, tak tu snad nemáme útulek ani jeden, tak hlavně mi přijde jako neskutečná hovězina, aby se takto argumentovalo vůči těm slušnejm majitelům, který se o psa poctivě staraj, a do tý poctivosti patří právě i že platěj ty poplatky, čili zase slušný doplácej na ty hovada (psů, který se do útulku nedostanou lidskou blbostí, ale třeba že jim majitel zemřel, je úplný minimum)
    V pripade vetsich psu je voditko samozrejme.
    a víš o tom, že ve statistice pokousání vedou jezevčíci? (ano, jezevčík je větší než čivava, ale předpokládám, že jsi zrovna toho tím "větším psem" nemyslel ...)
    10.9.2010 11:45 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    poplatky jsou už tak dost vysoký - představ si nějakou důchodkyni, teď jí zas zvedli poplatky za léky, utrhává si vod huby, aby měl pejsek na granulky, a ještě za něj bude platit městu kdovíco ...

    Je zajímavé, jak jsou vzorce chování lidí pořád stejné, ať jde o cokoli. Když jsem ještě bydlel u rodičů, ve sdružení majitelů se vedl spor ohledně úklidu. Část členů byla toho názoru, že se úklidové službě platí zbytečně moc a stejně výsledek za moc nestojí a že bude lepší úklid neplatit a uklízet si sami. Nebude to stát nic a sami si uklidíme lépe. Tento názor nakonec získal většinovou podporu a smlouva se vypověděla. Dopadlo to samozřejmě přesně tak, jak to dopadnout muselo - uklízelo jen pár zodpovědných bláznů, většina na to kašlala úplně (včetně většiny z těch, kdo to od začátku prosazovali) a ve vchodu byl nepořádek větší než předtím.

    10.9.2010 12:41 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    nejsem si jist, zda rozumím, co tím básník chtěl říci ve vztahu k mojemu příspěvku ...

    aktuální situace je taková, že "sdružení majitelů" = město nechává členy, aby si uklízeli sami, takže uklízí jen "pár zodpovědných bláznů", ale vybírá od všech, včetně těch "pár zodpovědných bláznů", jakousi preventivní pokutu pod záminkou "stejně si neuklízíte, je potřeba to po vás uklidit", kterou ovšem stejně na úklid nepoužije

    jinak uvedený princip, že "co je všech, to mám právo používat, ale povinnost se postarat mi nic neříká, však on se postará někdo jinej" znám moc dobře ...
    10.9.2010 16:12 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Paralelu vidím v tom, že podobně jako obyvatelé onoho vchodu, i pejskaři raději platí méně s tím, že po svých miláčcích budou uklízet, než by platili víc a tím platili za úklid někomu jinému. Jenže v obou případech to nakonec dopadne tak, že se nakonec stejně významná část na úklid vykašle.
    10.9.2010 16:36 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    pejskaři raději platí méně
    no, nevšim jsem si, že by mi někdo dával na výběr, kolik mám za psa platit ...
    10.9.2010 16:38 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    CEST navrhoval, že možným řešením by bylo zvýšit poplatky a z vybrané částky platit sběrače. Vy jste tento návrh odmítl.
    10.9.2010 18:13 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    aha - tož to je nedorozumění

    ano, jsem proti zvyšování poplatků za psy, ať už za jakýmkoliv účelem, protože pro některé lidi jsou už tak brutální - ledaže by byla výše nějak navázána na výši příjmu (což je z bláta do louže, tak si všichni přepíšou psi na rodiče/prarodiče důchodce)

    ale jsem pro, aby se z poplatků platil úklid - ovšem kvůli tomu není potřeba poplatky zvyšovat, stačilo by je opravdu začít na tento účel používat ... to bylo předmětem mojí kritiky - majitelé za psy platí, ale nedostanou za to žádné služby oplátkou

    samozřejmě ideální situace by byla moci si vybrat: pes sere, zpovzdálí kouká policajt, 1) páníček to sbírá, policajt nic neřeší, 2) páníček nesbírá a jde pryč, policajt ho odchytne, identifikuje, zjistí, zda má zaplacen poplatek zahrnující úklid, pokud ne, tak citelný trest ...
    gtz avatar 10.9.2010 21:23 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Jenže jak to chceš řešit když obec prostě "obecního trolla" nemá? My platíme za psa, uklízíme po něm, taktéž i ostatní sousedé co zde žijí, ale chodí sem spousta lidí z vedlejší obce a Těm to nějak moc vysvětlit nelze (max. je přetáhnout dubovou palicí nebo jim namočit jejich ksicht do howna). Řešit to fízlováním? tedy fotit a někam poslat? Fízla jsem zde viděl max. když sháněl jednoho souseda kvůli dluhům .. no a pak když zde někde za rohem stávají dopraváci s kamerou. Jinak jsem je zde neviděl.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    10.9.2010 22:14 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    mno, já jsem říkal, co by byl dle mého názoru v tomto ideální stav, nikoliv že to tak chci řešit všude, i kde obec nemá strážníky a jenom kvůli tomuhle by si je měla pořizovat; resp. neříkal jsem, že toho policajta potřebuju, jenom že by bylo hezký, kdyby ty hajzly, co nesbíraj (a v mém ideálním světě by neměli zaplaceno za sběr), občas někdo pořádně zbuzeroval (ale každá strana má dvě mince, taky se mi nechce moc sbírat, když vím, že široko daleko není jedinej odpaďák nebo přístupná popelnice a hovno si ponesu 2 km až domů ...)

    a vůbec, téma kamer a policajtů v ulicích atd. se mi teď nechce rozebírat
    gtz avatar 10.9.2010 22:29 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    my to sbíráme - pokud to udělá někde kde nemá, a šup s tím popelnice nebo v lepším případě někam na pole. Pro psy zde není nic a asi to tak bude i dále. Prostě malá obec. Zase to má svoje klady, platím za psa ročně 150.- Kč, přitom kousek od nás se platí 350.- a v Brně kolem 1000,-
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Jendа avatar 10.9.2010 20:42 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    tak zase za co kurva platím?
    Nemám v ruce vůbec žádnou kalkulaci a pravděpodobně se bude jednat jen o část té částky, ale například za výměnu urezavělých železných sloupů všeho druhu (značky, světla,…).
    a víš o tom, že ve statistice pokousání vedou jezevčíci? (ano, jezevčík je větší než čivava, ale předpokládám, že jsi zrovna toho tím "větším psem" nemyslel ...)
    On mluvil o odražení útoku (tedy… nebudu asi zvedat jezevčíka, který se ke mně přiblíží na jeden skok), ne o prevenci.
    10.9.2010 22:26 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    například za výměnu urezavělých železných sloupů všeho druhu (značky, světla,…).
    co prosím?

    - moč je sice lehce kyselá (tedy vím že lidská, předpokládám že i psí) a obsahuje různá svinstva, ale o vlivu na předčasnou výměnu sloupů veřejného osvětlení bych si dovolil pochybovat

    taky nemám v ruce čísla ... ale nevybavuju si, že bych někde viděl měnit sloupy urezlý od země, třebas u našich byly před barákem lampy "co svět světem stojí" a vyměnily se vloni z důvodu posunutí chodníku a rozšíření silnice k němu
    a víš o tom, že ve statistice pokousání vedou jezevčíci? (ano, jezevčík je větší než čivava, ale předpokládám, že jsi zrovna toho tím "větším psem" nemyslel ...)
    On mluvil o odražení útoku (tedy… nebudu asi zvedat jezevčíka, který se ke mně přiblíží na jeden skok), ne o prevenci.
    ehm, kontext chlapče, kontext ... "V pripade vetsich psu je voditko samozrejme." - vodítko je prevence
    gtz avatar 10.9.2010 22:35 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    No právě vodítko, ale kdo ho má v ruce. U nás je rodina co má Rotwajlera a ten rád zde běhá bez vodítka i bez náhubku. Majitel ho někdy vypustí za zahradu (většinou když se vrátí nachmelený z gospy) a pak teprve řeší kde je pes. No stalo se zde nedávno, že jeho paní ho vedla na vodítku bez náhubku on vyskočil - vytrhnul se jí z ruky a začal se sápat na sousedku co má dva bišonky. A že by to někdo řešil ani ne.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    11.9.2010 13:47 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    kontrolní dotaz, a sápal se na tu sousedku nebo na ty bišonky?

    a nebylo to náhodou tak, že bišonci se sápali na něj, a až potom se vytrhnul, akorát to dáváš automaticky za vinu rotvíkovi, protože "bojový plemeno"? - znám asi tak milion případů, kdy velkej pes jde naprosto v klidu, začne se do něj navážet malej, velkýho to přestane bavit a ožene se zpátky, a malej je pak za málem sežranýho mírumilovnýho chudáčka, zatímco velkej za krvelačnou agresivní bestii ...
    11.9.2010 14:05 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    No, ale když do mě bude šťouchat malé děcko na ulici, tak se nanaštvu a neroztrhám ho na kusy. Buď to ten pes zvládne taky, nebo nemá na ulici co dělat.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    12.9.2010 11:31 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    ani když se ti pokusí (bezmála úspěšně) vypíchnout oko? ;-)

    krom toho, tu se bavíme o "malej" vs "velkej" pes, nikoliv o tom, že cizí malý děcko by nemělo přijít do (nekontrolovanýho) kontaktu se psem vůbec (ať už na ulici nebo kdekoliv jinde, a ať už psa považuješ za vychovanýho nebo ne)
    10.9.2010 22:53 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    - moč je sice lehce kyselá (tedy vím že lidská, předpokládám že i psí) a obsahuje různá svinstva, ale o vlivu na předčasnou výměnu sloupů veřejného osvětlení bych si dovolil pochybovat

    Nevim jak na sloupy verejneho osvetleni, ale na nekterou okrasnou zelen ve verejnych parcich ma vliv dost vyrazny.
    11.9.2010 13:51 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    ok, pravda ... tak to odečti ;-)
    Jendа avatar 11.9.2010 14:59 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Příloha:
    Uf, to to mám jako jít pro důkaz ven vyfotit? :-) Všimni si, jak je ten krajní sloupek zábradlí, na který chčijou psi nejčastěji, orezlý. Ostatní nejsou, protože psi to konají zásadně u něj (ověřeno pozorováním), asi protože je na rohu.
    12.9.2010 11:32 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    myslímže toto zábradlí je už dávno po své životnosti, a to nikoliv vinou psů :-p
    Jendа avatar 12.9.2010 16:06 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    A kdyby do něj nenabouralo to auto, tak by také bylo po své životnosti?
    12.9.2010 22:43 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    z tý fotky není moc vidět, ale zdá se mi, že stav barvy není nic moc ani v méně exponovaných místech ...
    Jendа avatar 10.9.2010 20:36 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    zvednout poplatky za psa
    Tím lidi odradíš: „platím už dost, tak to za ty prachy snad uklidí, ne?“

    Databáze DNA + analýza hovna? Hmm, nevím, aby se to nezvrhlo bigbro… Těžko morálně posoudit, jestli je všude kolem seroucí pes srovnatelný se zbraní.
    male deti zabali psi hovno do papiroveho pytliku, polozi pred vchod, zapali a zazvoni. Vyleze majitel, vidi horici pytlik a zacne ho hasit rozslapanim. Po uhaseni zjisti, ze rozslapal psi lejno.
    Jů, škoda, že žiju na sídlišti :-).
    10.9.2010 09:58 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Podobné zážitky mám pravidelně v samoobsluze, když se někomu pokusím vysvětlit, že postavit dítě v zablácených botičkách do nákupního vozíku, kam si potom ostatní dávají potraviny, se moc neslučuje s hygienickými zásadami. :-(
    10.9.2010 10:16 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Příště musíš "tasit" telefon rychleji ty a zavolat poldy sám. Pokud u vás platí tahle vyhláška, tak by to ta kráva stihla uklidit dřív než bys řekl švec. A pro větší efekt (má-li tvůj mobil foťák bych je i blejsknul).
    10.9.2010 10:29 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Také mám silné pochybnosti ohledně toho, kam dotyčná vlastně volala (a jestli vůbec někam volala). Přinejmenším v Boleslavi jsou měšťáci v dohledu nad pejskaři tak důslední, že se obávám, jestli kromě toho (a rozdávání pokut za parkování) dělají ještě něco jiného. Navíc mám pocit, že se hovory na 156 automaticky nahrávají, takže pochybuji, že by si strážník/úředník dovolil do záznamu říct, že se uklízet nemusí.
    gtz avatar 10.9.2010 14:51 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    zavolat poldy na ty hajzlíky ... a že jsou amerikáni pak volat 2x, ti si myslí, že všechno je jejich a že mohou vše.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    10.9.2010 18:45 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    Moc se mi líbí tahle diskuse o hovně. Doslova. Prostě zavolám policajty a vyřízeno.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    frEon avatar 10.9.2010 19:57 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?
    chtelo by to nejak dobre vyresit na urovni vyhlasky. za neuklizeny hovno treba 100 000 pokuta a pokud na to nemas, tak rok uklizeni hoven v ulici kde zijes. Pokud tam budou hovna dalsi pokuta.... Ono by je to naucilo. Uklizet hovna.
    Talking about music is like dancing to architecture.
    xsubway avatar 10.9.2010 23:43 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: zbytečný střet?

    Nebudu se vyjadřovat ke každému příspěvku zvlášť. Takže:

    Ozvali jsme se, že něco není dobře a byli jsme napadeni (což je vám všem zcela jasné, jak je vidět).

    To poslední co chci, je řešit tyto problémy pomocí někoho třetího (policije ČR nebo městská, soudy atd.) nebo to dokonce řešit násilím. Stále jsem zastáncem dohody. Pokud to je možné. Což v tomto případě nebylo.

    A abych se přiznal, trochu jsem se vylekal, když jsem si vzpomněl, co všechno se mi, v posleních víc než čtyriadvacet hodinách, honilo hlavou. Ale už jsem v klidu, takže už ani já nechci nikomu utrhnout hlavu a vypít jeho krev :-D

    Nenecháme se odradit. Jen teď přemýšlím, že by nebylo od věci vymyslet zcela nové pojmenování pro lidi, co sobecky znepříjeňují ostatním společný prostor k životu. Prostě vymyslet jednoslovné jméno pro tyhle ... Jdu kolem a nemusím říkat, vadí mi že tohle a tohle ... prostě řeknu: "Jedno slovo" ... něco stejně vtipného, jako bylo svého času všeříkající "lama" pro lidi ... však víte ;-)

    Díky všem, kteří nám vyjádřily svoji podporu.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.