abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 125.0.1, první verze z nové řady 125. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Vypíchnout lze podporu kodeku AV1 v Encrypted Media Extensions (EME). Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 125.0.1 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 16:44 | Nová verze

    Valkey, tj. svobodný fork již nesvobodného Redisu, byl vydán v první stabilní verzi 7.2.5.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:11 | IT novinky

    Společnost Espressif Systems oznámila, že rodinu SoC ESP32 brzy rozšíří o ESP32-H4 s IEEE 802.15.4 a Bluetooth 5.4 (LE) s podporou protokolů Thread 1.3, Zigbee 3.0 a Bluetooth Mesh 1.1.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 13:11 | Zajímavý software

    Kevin Bentley zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy počítačové hry Descent 3 z roku 1999: "Někdo se nedávno zeptal, zda budou zveřejněny zdrojové kódy Descent 3. Oslovil jsem svého bývalého šéfa (Matt Toschlog) z Outrage Entertainment a ten mi to povolil. Budu pracovat na tom, aby se to znovu rozběhlo a hledám spolusprávce." [Hacker News]

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Bezpečnostní upozornění

    Byla vydána verze 0.81 telnet a ssh klienta PuTTY. Opravena je kritická bezpečnostní chyba CVE-2024-31497 obsažena ve verzích 0.68 až 0.80. Používáte-li klíč ECDSA NIST P521 a použili jste jej v PuTTY nebo Pageantu, považujte jej za kompromitovaný.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:44 | Komunita

    Hra MineClone2 postavena nad voxelovým herním enginem Minetest byla přejmenována na VoxeLibre.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:11 | IT novinky

    Společnosti Avast Software s.r.o. byla pravomocně uložena pokuta ve výši 351 milionů Kč. Tu uložil Úřad pro ochranu osobních údajů za neoprávněné zpracování osobních údajů uživatelů jejího antivirového programu Avast a jeho rozšíření internetových prohlížečů (Browser Extensions), k čemuž docházelo prokazatelně po část roku 2019.

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Zajímavý článek

    Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 714 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Pozvánky

    V sobotu 20. dubna lze navštívit Maker Faire Jihlava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:44 | Zajímavý software

    Knihovna pro potlačení šumu RNNoise byla vydána ve verzi 0.2. Kvalitu potlačení lze vyzkoušet na webovém demu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (62%)
     (13%)
     (2%)
     (23%)
    Celkem 439 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Profilova fotka v Microsoft Lync

    14.3.2013 22:26 | Přečteno: 2338× | poslední úprava: 14.3.2013 22:45

    V praci pro interni komunikaci pouzivame Microsoft Lync. Jeden by neveril jaka s tim muze byt sranda.

    S upgradem na Lync vsude pribyly profilovky - ke kazdemu emailu v Outlooku, do kazde konverzace, do address booku, vsude. Samozrejme, ze tyto profilovky nikdo nema vyplnene a tak to vypada opravdu skarede, tudiz jsem se rozhodl, ze tam dam nakyho sexy avatara - poniky, anime, proste neco co se bude vyjimat u oficialniho firemniho mailu :-). Nakonec to vyhral FreeBSD devil - dokonce jsem nasel i nejaky jeho nakres pod svobodnou licenci.

    Tak jdem na to, stahnem obrazek, vyberem v Lyncu a hotovo. Ouha! Jako obrazek se tam musi vyplnit URL - no dobre, je to sice trochu podezrele, ale ok, vyplnim URL a doufam, ze si Lync stahne obrazek a hotovo. Ouha! Dobre, mozna server kontroluje Referer, nebo kdo vi co. Tak nakopiruju obrazek k sobe na server a zkusim znova. Zase nic. Tak co ... zavolam ze srandy na korporatni IT support - kolegove kolem, kdyz slysi ze si stezuju "nejde mi vybrat fotka v Lyncu" uz neudrzeli smich :-) ... ale to teprve zaciname. Nejdriv typek ze supportu rika, ze to nejspis nejde protoze mam zablokovany ucet - coz je samozrejme uplna kravina. Tak ze to zkusi pres remote control, hmm, ok. Po chvilce cekani mi posle emailem nejake zakerne URL vedouci uplne mimo firmu, kde si mam stahnout nejaky exac aby se ke me pripojil pres remote control. Pohodicka. To stejne zkouseli Indove, kdyz jsem u Virgin Media reklamoval stupidni modem. Tak jsem se rozloucil s tim, ze dekuji, ale za takovyhle cachry mi ta ikonka nestoji :-) a uspesne jsme issue oznacili jako "resolved". Pak nasledovalo s kolegama dalsi kolecko smichu, kdyz jsme si v napovede precetli navod jak nastavit profilovy obrazek pokud je moc velky - stahnete si ho, zmensete a nahrajte na Facebook/Flickr/Windows Live a pak zadejte URL. Tou dobou uz bylo jasne, ze Lync nesiri obrazek ale pouze URL a navic je zakazano, aby toto URL smerovalo mimo firmu (nebo ze by Lync akorat nedokazal spravne pouzit proxy? ;-) ).

    Takze jdeme na to, jak jinak nez pustit na Windows boxu lokalni web server a hodit toto URL do Lyncu :-). Dneska byla fakt v praci sranda. Az je mi skoro lito, ze se chystam dat vypoved :-). Jelikoz mi na Windows bezi cygwin s pythonem, tak se mi nechtelo ani instalovat lighttpd/apache/... ale napsal jsem si vlastni server zalozeny na BaseHTTPServer ze standardni knihovny pythonu. Na Windows nebyl problem pustit server na portu 80 pod cygwinem i bez administratora/roota a uz vidim v logach requesty ze vsech mozny stroju z korporatni site a beastie (resp. napodobeninu beastie pod svobodnou licenci) u kolegy v Lyncu. Takze diky vyvojari z Microsoftu (bez ironie), takto jsem se pri nastavovani profilovky jeste nepobavil :-). A jeste takova zajimavost, diky tomu ze mi to bezi nad vlastnim serverem, tak si muzu nastavit, aby ruzni lide videli ruzne profilove fotky (hostnames jsou ve stylu uzivatelske_jmeno.domena), coz je vlastnost, ktera mi napriklad na Facebooku nebo Google+ dost chybi.

    A jeste jeden hezky python trick na zaver.

    BaseHTTPServer se inicializuje takto:

    httpd = server_class((HOST_NAME, PORT_NUMBER), MyHandler)
    httpd.serve_forever()
    

    Kde MyHandler je subclass z BaseHTTPServer.BaseHTTPRequestHandler (lepsi by byla funkce/FactoryClass, ktera by vracela objekt s kterym se pak bude pracovat). Teto tride chci pri inicializaci hodit ten obrazek jako byterray, ale nemuzu na to pouzit __init__ protoze ten je volan ze serve_forever ... toto se da vyresit krasnym pouzitim partial z functools.

    class MyHandler(BaseHTTPServer.BaseHTTPRequestHandler):
        def __init__(self, parametry_co_preda_serve_forever, muj_parametr):
            # implementace __init__ a zavolani __init__ z BaseHTTPRequestHandler
    # a pouziti:
    httpd = server_class((HOST_NAME, PORT_NUMBER), partial(MyHandler,muj_parametr=img_data)
    
           

    Hodnocení: 86 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    14.3.2013 23:08 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    hm, pěkné

    já měl dnes srážku se supporťákama od Lenova, místo aby mi odpověděli, tak si vyžádali

    1) co mám za "family" stroje - zjevné z identifikace modelu

    2) co mám za model - zjevné z opisu štítku, který jsem jim poslal již v prvním mailu

    3) sériové číslo - opět, součástí výše uvedeného štítku

    4) aktuálně instalovaný OS - naprosto irelevantní, neboť šlo o identifikaci hardware u nich, a nikdy nikde jsem jim nehlásil, co tam zrovna instaluju

    tak jsem jim odpověděl, aˇt si laskavě přečtou, co jsem jim již napsal, a že tu Fedoru 18 jim teda napráskám ... tak jsem zvědav :-)
    15.3.2013 08:22 dumblob | skóre: 10 | blog: dumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    :-D
    Cubic avatar 15.3.2013 09:09 Cubic | skóre: 24 | blog: obcasne_vyplody | Essex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    Podpora u lenova je tragedie. Zadny email kam se obratit, kdyz jsem jim volal, ze mi jesten nezmenili typ zaruky na to co jsme zaplatili(po mesici od doruceni), tak mi podstrcili pochybny email, at si to pry vyzadam tam - emailuju s nekym kdo ma tydeni reakcni dobu, zatim se stejnymi zkusenostmi - "reknete mi vsechny detaily do tretice i dkyz jste nam to poslal uz v prvnim mailu". S timhle pristupem jen doufam ze tu rozsirenou zaruku nebodu muset pouzit. To i asus zafungoval lip kdyz jsem neco chtel.
    15.3.2013 10:08 Patrik Uhrak | skóre: 31 | blog: pato
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync

    Podpora u Lenova tragedia isto nie je. Vcera mi dosla nova klavesnica, kedze ta stara zadrhavala. Sme prerabali dom a zrejme dostal az prilis velku davku prachu a ostatneho bordelu. :) Kazdopadne som vyplnil poziadavku na ich supporte niekedy o polnoci, na druhy den 13:02 mi volali, ale som si zabudol mobil, takze sa nedovolali. Na dalsi den o 9 rano mi volal kurier, ze je u mna za cca 15 minut a kedze som nic neobjednaval, tak som uz dako tusil, co to asi bude. Nova klavesnica uz caka len na namontovanie. A toto je uz druhykrat, bo prvy raz som to oblial kolou a ta dost lepila. :D Prvykrat preslo menej nez 24 hodin od mojej poziadavky az pokial dosla klavesnica ku mne. Ja s nimi mam maximalnu spokojnost. Avsak musim priznat, ze tu rychlost ma na svedomi aj NBD ( dalsi pracovny den) zaruka, ale zase si nemyslim, ze okrem casu, ako dlho clovek caka, su tam oproti mne nejake nevyhody.

    Dreit avatar 15.3.2013 23:28 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync

    Nainstaloval jsem binární blob pro WiFi kartu Broadcom a za chvíli bum, kernel panic, trocha smradu a WiFi už nebyla vidět :-D První reklamace nic, všechno je v pořádku a chyba je v sedmičkovym driveru (na Debianu? WTF?!). Se známým ajťákem jsme ověřili že je chyba opravdu v HW a zničili BIOS (poprvý v jeho životě se nepovedlo flashovat, Google našel hromady chudáků s podobným problémem, záruka se na to vztahuje). Takže druhá reklamace, vyměněna celá deska, WiFi funguje! Ale asi jen pět minut, potom zase kernel panic a smrad. Třetí reklamace, od nich slušný náznak že si z nich nemám dělat prdel že je všechno OK.

    Protože jsem měl zrovna šest měsíců od koupě netbooku a na reklamaci strávil víc času jak u mě doma, tak jsem koupil USB WiFi (nedávno upgrade na abgn) a je klid. Později jsem zjistil, že WiFi modul Broadcom je v pořádku, takže se na desce musela vypařit cesta.

    Nope
    Jakub Lucký avatar 15.3.2013 09:14 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    To je nějaká oficiální přímo Lenovo podpora?

    Já totiž občas řeším reklamace, ty se řeší s některým z jejich nasmlouvaných servisů, a tam jsem si našel jeden luxusní, kde dobře komunikují, výměny komponent zvládnou při prosbě hned nebo do druhého dne (občas se pár dnů čeká, než ji objednají) a nemůžu si stěžovat...
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    15.3.2013 10:26 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    měl jsem si na jejich stránkách ověřit, než se obrátím na servis s reklamací, jestli je ten kus ještě vůbec v záruce; zadal jsem tedy požadované údaje z onoho štítku a ono mě to vyfuckovalo s tím, že to našlo víc výsledků, a místo toho, aby mě to nechalo mezi nimi vybrat nebo něco, tak mě to hodilo zpátky na zadání

    (WTF, dva noťasy se stejným sériovým číslem? tak jsme u renovované firmy nebo u nějakejch padělatelů, jak můžou vůbec dopustit registraci duplicitního záznamu?)

    tak jsem jim přes nějakej ten webovej formulář psal, ať si to spraví, s tím, že jsem kvůli možnosti reprodukování problému napsal i co přesně tam zadávám, kompletní textový obsah štítku, na který odkazuje návod jak to číslo zjistit, plus pár variant, co bych ještě tak z toho štítku mohl opsat ale že když to tam přidám (v rozporu s obrázkem, co se má opsat), abych zkusil hledání upřesnit, tak mě to prozměnu vyfuckuje že nenašel nic

    dneska jdu napsat na ten servis s tím, aby byli tak hodní a zjistili prvně stav záruky než se případně pustí do opravy, tak snad tvé zkušenosti s lokální podporou potvrdím ...
    Grunt avatar 15.3.2013 09:16 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    Někdy bych si chtěl taky vyzkoušet práci u nadnárodní korporace. Jen tak, čistě pro srandu. Jinak si tam měl strčit nějakého poníka.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Bedňa avatar 15.3.2013 10:34 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    No možno by sa v lete dala vybaviť brigáda u nás, ale fakt nemáš za čím ľutovať. Je to pakáreň a komunizmus v jednom. Sú ďaleko lepšie veci čo by som chcel skúsiť :-)
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Rezza avatar 15.3.2013 13:08 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    Nejlepsi je delat pro firmu, ktera se mermomoci snazi tou velkou korporaci stat ;-)
    JiK avatar 15.3.2013 15:59 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    ono vsude je neco, delat pro start-up ktery ma vcetne tebe 3 zamestnance ma taky svoje uskali.
    gtz avatar 15.3.2013 22:13 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    nejlepší jsou ty firmy co se tváří a vypadají, že jsou velcí, ale ve skutečnosti to je jen velká garážovka.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Grunt avatar 16.3.2013 12:49 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    To nechci. S tím už zkušenost mám.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    16.3.2013 00:10 tydýt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    to chce tučňáka za tentononc zápisek
    16.3.2013 13:20 Marián André | skóre: 10 | blog: Qblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    Ked uz nic ine, tak ten softver ma pekny, svojsky, nazov.
    16.3.2013 14:40 Karel Benák | skóre: 8 | blog: benyho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    Asi jsem divnej, ale mě Lync vyhovuje. Jen to chování přes VPN je občas podivné, ale na týmovou spolupráci dobrý software.
    Láska je jako prd, když hodně tlačiš tak z toho bude ...
    18.3.2013 09:20 Honz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Profilova fotka v Microsoft Lync
    Majkrosoft lynč...? Kdy to bude?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.