abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 718 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Vztah k matematice

    15.12.2008 03:04 | Přečteno: 1818× | obecne

    O tom, jak muze ucitel zkazit vztah k oboru

    Kdysi davno jsem mel matematiku velice rad. Pred par lety jsem si dokonce jako iniciativni ditko navrhoval a implementoval nejrozmanitejsi symetricke sifrovaci algoritmy a pak jsem je nechaval louskat studenty CVUT. Dluzno podotknout, ze jedna ma implementace byla vyuzita v jedne studentske praci. V te dobe mi to strasne lichotilo, protoze jsem opravdu nebyl moc stary.

    Cas plynul a ja zacinal do taju matematiky zabredavat cim dale tim vice. Kolem roku 2005 se ale stal osudovy zlom, ktery mne poznamenal do dnes. Nevim, co jsme tenkrat brali, ale kazdopadne me vztahy s matikarkou(kterou mame do dnes) a umerne i prospech z matematiky se zhorsily. Z informatiky, fyziky jsem mel cely gympl za jedna. Z matiky do te doby taky, potom zacaly dvojky, potom trojky. Ted se blizi maturita a ja z obou matematik nemam daleko k dostatecne, coz mi doufam nezhati plany na vysokou.

    Mam strach hlavne z toho, ze az se (da-li buh) zacnu na vs venovat analyze, linearni algebre, numerickym metodam a podobnym libustkam, ze nebudu s mou matematikou z nasi skoly lidove receno v hajzlu.

    Doufam, ze na vs prijde par novych podnetu a zmen v matematice(v mem pristupu k ni) a ja ji opet zacnu mit rad tak, jak jsem ji mel.

    Zitra rano je pisemka. Bohuzel pro mne docela klicova. Vim, ze je celkem pozde, ale me staci spat malo. :-) Dokoncil jsem par veci do prace a pak jsem se na to juknul. Latku jsem celou chapal asi po 15-ti minutach a pak asi 20 minut mi zabralo projeti 5ti prikladu, jejichz pribuzni by se mohli v testu objevit. Musim rict, ze mam docela optimisticke predstavy. Poslete mne prosim nekdo s matematikou zitra do zadku, az si tady budu odpoledne rvat vlasy z hlavy, ze jsem to nedal.

           

    Hodnocení: 54 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    15.12.2008 03:13 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Ta cisla mne tak uklidnila, ze jsem snad na par vterin prestal nenavidet socialismus. Uz je ale zase vsechno v poradku a ja jdu spat. Dobrou noc preji vsem nocnim internetovym poutnikum, kteri sem zavitali a jsou zklamani z toho, co si precetli. ;-)
    15.12.2008 08:50 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Nevim, kam se hlasis na skolu, ale treba na FJFI CVUT (co jsem studoval ja) berou v podstate jenom na zaklade prijimaci pisemky. A ta neni IMHO moc tezka, i kdyz clovek to po peti letech studia matematiky vidi trochu jinak. ;-) 

    Nenech se spatnou ucitelkou odradit, nestoji to za to. Stredoskolska matematika je obcas dost nudna.

    Pobavilo me to s tou "nenavisti k socialismu". Je legracni, kolik je to tady stredo/vysokoskolskych studentu pripravenych odsoudit neco, o cem nemaji ani tuseni. Doporucoval bych pockat s politikou tak to do 25-30 let, az budes chodit do prace - pak si udelas na hodne veci vlastni (a jiny) nazor.

     

    15.12.2008 10:12 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    > Pobavilo me to s tou "nenavisti k socialismu". Je legracni, kolik je to tady stredo/vysokoskolskych studentu pripravenych odsoudit neco, o cem nemaji ani tuseni. Doporucoval bych pockat s politikou tak to do 25-30 let, az budes chodit do prace - pak si udelas na hodne veci vlastni (a jiny) nazor.

    o tom dost pochybuju ze by clovek co poctive pracuje mohl mit jiny nazor na socialismus. Me staci se podivat kolik me nase komouska vlada kazdej mesic strhne z vejplaty aby to mohli prerozdelit romskejm detem a dalsim netahlum... :-(
    15.12.2008 11:11 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    A vis, kolik ti strhne z vyplaty zamestnavatel, aby to mohl prerozdelit bankam a jinym "investorum", co jenom ziji z prace ostatnich? Vsadim se, ze ta castka je nejmene trojnasobna.

     

    Luboš Doležel (Doli) avatar 15.12.2008 11:16 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Tak to už chodí... experimenty s vytvořením ideální a férové společnosti jsou odsouzeny ke katastrofě, která se na lidech podepíše víc než nějaký bankéř.
    15.12.2008 11:24 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Vazne? Jak je tedy mozne, ze zijeme v jedne z nejferovejsich spolecnosti od vzniku lidstva, pokud nejde nic zlepsit? Samozrejme, ze to jde zlepsit, a jde to zlepsit jeste daleko vic.

     

    Luboš Doležel (Doli) avatar 15.12.2008 11:27 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Teď už nechápu, co vůbec obhajujete. Nejdřív říkáte, jak vás bankéři odírají, a pak tvrdíte, že žijeme "v jedne z nejferovejsich spolecnosti od vzniku lidstva".
    15.12.2008 11:41 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    To se snad nevylucuje, ne? Nase spolecnost neni dokonala, a ja vidim spousta mist, ktere je mozne zlepsit. Ale zaroven je jednou z nejdokonalejsich v historii.

    Je to asi jako s Linuxovymi distribucemi - kazda nova verze distribuce je nejlepsi v historii. Ale to neznamena, ze uz je to hotove. Vlastne to plati pro kazdy pokrok.

    Jinak, co obhajuji - zkratka nevidim svet cernobile, jako nekteri.

    drc avatar 15.12.2008 19:33 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Jenom pozor, aby se zlepšování nezvrhlo ve svém důsledku ve zhoršování.

    Jen tak na okraj: Ekonomický systém je jenom jednou ze součásti života společnosti. Pokud je společnost svobodná potom je jeho podoba a stav výsledkem toho jací jsou lidé. Myslíš, že je možné změnit lidi? (Tím neříkám, že má být člověk pasivní k věcem co se mu nelíbí -- právě naopak. Jenom je potřeba nevkládat do takových snah příliš mnoho očekávání. Například já se děsím toho až lidé co teď děsně věří Obamovi zjistí, že je to vlastně normální politik a že se nic nezměnilo. To pak bude frustrace z politiky a blbá nálada...)

    15.12.2008 11:21 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Zamestnavatel me zaplati presne tolik na kolika jsme se dohodli a nic mi z toho nestrhava... Pak prijde stat a sebere me pulku na dani, socialnim pojisteni atd. a pak kdyz du nakupovat tak platim dan jeste jednou... Takze celkove to bude vic nez 2/3 !!!
    15.12.2008 11:26 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Pokud je ten stat demokraticky (coz je dnes diskutabilni, ale dejme tomu), pak to, kolik odvadite statu je vase dohoda s ostatnimi obcany toho statu. Stejne jako mate moznost zmenit zamestnavatele, mate i moznost svobodne si vybrat stat, v kterem budete chtit zit.

    15.12.2008 11:50 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    > Pokud je ten stat demokraticky (coz je dnes diskutabilni, ale dejme tomu), pak to, kolik odvadite statu je vase dohoda s ostatnimi obcany toho statu.

    a to prave neni pravda, protoze aby dohoda byla platna tak s ni musi souhlasit obe (vsechny) strany... ;-)

    > Stejne jako mate moznost zmenit zamestnavatele, mate i moznost svobodne si vybrat stat, v kterem budete chtit zit.

    docela o tom uvazuju. A pokud vyhrajou pristi volby socani tak si balim kufry a papa... Nebudu cekat az zase uzavrou hranice...
    15.12.2008 12:51 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

     

     

    a to prave neni pravda, protoze aby dohoda byla platna tak s ni musi souhlasit obe (vsechny) strany... ;-)

    To je sice hezke, ale aby mohly dohody platit, musi existovat stat, ktery jejich platnost vynucuje. Uz s timto vynucovanim muze cast obcanu nesouhlasit, a co pak?

     

     

    docela o tom uvazuju. A pokud vyhrajou pristi volby socani tak si balim kufry a papa... Nebudu cekat az zase uzavrou hranice...

    Nic ve zlem, ale kolik je vam let? To same totiz rikala spousta lidi pred volbami v roce 1998, a nic z toho se nekonalo (ani emigrace, ani zavirani hranic).

     

    15.12.2008 13:06 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Uz s timto vynucovanim muze cast obcanu nesouhlasit, a co pak?
    Pak nejsou občané a ty dle mého názoru nemáš žádné právo na nich cokoli vynucovat do chvíle, dokud tě oni přímo neohrožují.
    15.12.2008 13:46 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Tento nazor ovsem bohuzel v Evrope zpusobil 2 svetove valky. Ve skutecnosti se nejak musime nakonec dohodnout (jinak to skonci nasilim), a demokracie je v tomto smeru nejlepsi mozny system. To ze spolu ruzne takoveto "kmeny" budou zit v miru je naivni predstava anarchokapitalistu.

    15.12.2008 17:03 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Fakt? Tak se zkus dohodnout na procentech ze zisku, který tvoje práce přinese a dej vědět jestli se ti to v čechistánu povede.

    Nicméně k věci... Když nechceš platit sociálko, tak dělej na živnostňák a prostě ho neplať (můžeš, nepočítá se ti to do důchodu). Pokud nechceš platit zdrávko, zajdi nahlásit že dlouhodobě odjíždíš do zahraničí (fungovalo před pár lety, dneska nevím). Vy lidi (zevšeobecňuju) o sobě uvažujete jako o individualistech a na tohle nepříjdete? Nechápu!

    15.12.2008 19:34 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Bacha! Pletes si socialni a duchodove pojisteni. Duchodove platit nemusis, socialni ano.
    drc avatar 15.12.2008 19:37 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    socialni pojisteni == rovna dan z prijmu

    15.12.2008 22:08 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Rovna? Nemyslis spis s rovnou procentualni sazbou? ;(
    drc avatar 16.12.2008 23:14 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Rovná daň (en.wikipedia.org/wiki/Flat_tax) ~= daň z hlavy

    Rovná daň znamená odvod stejného procenta a daň z hlavy odvod stejné sumy.

    Pokud reakce mířila někam do pole spravedlnosti tak pardon...

    15.12.2008 21:00 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Aha, ok, tak to pletu, omlouvám se za zmatení, díky za upozornění. Naštěstí jsem spletl jenom pojmy a ne to co odvádím (uf!) :-)

    16.12.2008 15:04 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Důchodové pojištění je povinné i pro OSVČ (a také příspěvek na státní politiku zaměstnanosti). Volitelné je pouze nemocenské pojištění. "Sociální pojištění" se obvykle říká součtu těch tří (nebo dvou) položek.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 15.12.2008 11:00 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    A mně přijde legrační, jak někdo může jen zkoušet obhajovat něco, co prokazatelně zruinovalo ekonomiku dříve velmi silné evropské země, stálo život (doslova či vězením) mnoha režimu nepohodlných lidí*, uvěznilo miliony dalších za oplocenými státními hranicemi a má na svědomí přetrvávající pachuť ve vztazích ve společnosti.

    *) Jde i o někoho mně blízkého.
    15.12.2008 11:09 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    No, to je prave ten problem, ze si lide pojem "socialismus" automaticky spojuji s obhajobou minuleho rezimu. Proto rikam, ze automaticky odsuzuji neco, o cem nic nevi.

    Luboš Doležel (Doli) avatar 15.12.2008 11:14 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Aha, takže se to jen v minulém století nepovedlo a příště se to povede. Úžasné :-)
    15.12.2008 12:56 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    No a nebylo to s demokracii podobne? Napriklad Francouzska revoluce se take zvrhla v diktaturu. A konzervativni sily si pote urcite o demokracii rikaly to same, co ted o komunismu.

    15.12.2008 13:01 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Je mi zahadou, proc si nemyslite, ze komunisticky rezim v CSSR zdiskreditoval demokracii. Vzdyt se tehdy take konaly "svobodne volby". Nebo NDR mela v nazvu "demokraticka". Proc tedy komunisticky rezim zdiskreditoval socialismus, a demokracii ne?

    Mimochodem, kdyz uz jsme u toho, ja povazuji demokracii za nedilnou soucast myslenek socialismu. Socialismus je de facto jenom touha po rovnomernem rozdeleni moci, a demokracie je soucasti toho planu. Byla v CSSR rozdelena moc rovnomerne? Ja myslim, ze mene nez dnes. Proto nelze v zadne pripade hovorit o naplneni nejakych myslenek socialismu.

    15.12.2008 13:21 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    > Socialismus je de facto jenom touha po rovnomernem rozdeleni moci

    nejenom moci, ale i penez, a celkove vsech prostredku. A to je ten problem, protoze schopni jedinci potom nemaji motivaci pracovat - protoze at se snazi jakkoli tak stejne musi vsechno odevzdat. A neschopni jsou neschopni... A cela spolecnost tak smeruje do zahuby... :-/

    PS: Tohle bych ti doporucil jako povinnou cetbu.
    15.12.2008 13:41 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    To je, rekl bych, dezinterpretace socialistickych myslenek. Ve skutecnosti napr. Marx usiloval o totez co vy - aby penize nedostaval kapitalista, ktery ve skutecnosti nepracuje, jenom vyuziva moci, kterou ma v dusledku nahromadeni sveho kapitalu.

    15.12.2008 13:57 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    A on ten kapitál asi našel na ulici, že? Buďto jej prostě získal tím, že jej zdědil, to je snad naprosto v pořádku, ne? Nebo rodiče mají všechen svůj majetek před smrtí rozfofrovat, aby ho nikdo nemohl zdědit? A nebo jej získal tím, že založil nějakou firmu a minimálně ze začátku, než se ten business rozjel, tak mnohdy trávil v práci i více než 12 hodin denně.
    15.12.2008 14:14 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    presne tak. Kdyz je nekdo dostatecne schopnej (nebo ma stesti) a ziska kapital tak proc by ho potom nevyuzival...

    Jakou by ale mel motivaci ty svoji firme venovat hromadu casu a usili kdyby vedel ze pak stejne prijdou komunisti a vsechno mu zabavi ???
    15.12.2008 19:13 Andrtalec | skóre: 15 | Trnava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Akurát, že myšlienka o tom, že ten, kto je tzv. schopnejší, si zaslúži väčšie ohodnotenie (osobné bohatstvo) sa v súčasnom svete zvrháva v nenásytnosť.

    Odporučím aj ja jedno povinné čítanie :-) (nenechať sa odradiť "duchárskym" poňatím tej knihy)

    SomaFM commercial-free internet radio
    15.12.2008 20:23 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Proc bychom nemohli byt nenasytni? Nevidim na tom nic spatneho.
    15.12.2008 14:16 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Tohle vystihuje velmi starou debatu, ktera saha minimalne k Marxovi. Pokud vim, nelze tento problem nijak uspokojive vyresit (da se ukazat, ze marxisticka ekonomika odmenujici jenom lidskou praci je nekonzistentni).

    Muj osobni nazor je, ze neexistuje zadne objektivni kriterium (jako treba trh), jak hodnotit prospesnost toho ktereho cloveka, ale jedine mozne kriterium je demokraticky nazor ostatnich lidi. Trh by mohl byt takovym kriteriem jedine za predpokladu, ze by neumoznoval akumulaci kapitalu.

    15.12.2008 23:13 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    To je, rekl bych, dezinterpretace socialistickych myslenek.
    To není dezinterpretace, to je popis efektu.
    Quando omni flunkus moritati
    15.12.2008 19:08 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Diky za nazor. Jinak pro vasi informaci, uz se sam zivim pet let.
    15.12.2008 20:25 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Clovek ma volebni pravo a ja jsem si sve politicke nazory tribil pekne dlouho. Zivim se sam, platim dane, atd, takze si myslim, ze mam pravo mit svuj nazor na politiku! :-)
    15.12.2008 20:27 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    A pracovat pri skole neni zadnej med, kdyz si chce clovek zachovat i nejaky osobni zivot. Pravicove smysleni mi opravdu prijde spravne a pro mne prirozene.
    16.12.2008 17:35 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Zvlastni, prave proto bys spis mel byt pro system, ktery dovoluje vysokoskolakum nepracovat pri skole a venovat se studiu na plny uvazek.

    Fluttershy, yay! avatar 16.12.2008 18:17 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Třeba chce pracovat. Nehledě k tomu, že jestliže teprve bude maturovat, je vysokoškolská problematika irelevantní a zdá se mi to s tím samoživením se poněkud přehnané (ale to už jenom hádám).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    18.12.2008 00:43 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Mohou byt i lide, kteri se v 19ti zivi sami a vydelavaji dost na to, aby byli spokojeni. Fyzickou praci nedelam a to mi absolutne vyhovuje, nu a penize proste potrebuju k tomu abych neumrel hlady a zizni, aby auto melo co zrat, abych mel za co telefonovat...
    18.12.2008 00:43 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Ona ta prace mne proste bavi a bez ni nevydrzim ;-)
    15.12.2008 12:56 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Matika? Vcera jsem ji potkal a ani nepozdravila...
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    15.12.2008 14:15 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Ted se blizi maturita a ja z obou matematik nemam daleko k dostatecne, coz mi doufam nezhati plany na vysokou.

    Jsi spadl z višně? :-)

    Víš dneska o nějaké škole, kde by byla podstatná matematika, a kde by někoho zajímaly známky na vysvědčení?

    Pojď k nám na matfyz, tam už nejsou přijímačky vůbec a všichni se přijímají. K čemu taky přijímačky, KMA to zvládne protřídit jedním průchodem.
    ^D
    Ondrej avatar 15.12.2008 14:40 Ondrej | skóre: 20 | blog: darkblair_server | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Presne. Matfyz je super fakulta, pokud se ji chces venovat. Ale garantuju ti, ze i za jeden semestr se na tobe pozitivne (ve znalostech matiky) projevi.

    btw jde nejak abclinuxu rict, ze nechci pouzivat wysiwyg? Ta textarea se vzdycky premeni na wysiwyg az par vterin po tom, co zacnu psat a docela me to vydesi.

     

    Nikdo neni nikdy lepsi nez ty! Pouze ty jsi obcas horsi nez ostatni.
    15.12.2008 14:54 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Mělo by to být v Nastavení.
    15.12.2008 19:41 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Je to v nastaveni, kdyz je clovek prihlasen. Me z toho what you see is what you get pomalu zacalo hrabat, takze jsem take jiz prepnul :-) Ale uznavam, ze to pro nekoho treba muze byt pohodlnejsi...
    16.12.2008 15:08 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Že by nenásilný tlak na lidi, aby se přihlašovali? :-)
    15.12.2008 19:12 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Na matfyz jsem drive chtel, ale ted to vypada spise na fav/zcu, protoze praha je pro mne celkem daleko a ja se nemuzu moc vzdalovat. ;-)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 15.12.2008 19:39 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Že by to byl z jižních Čech až takový rozdíl, to bych ani neřekl ;-) Když jdou na MFF i lidi z Ostravy...
    15.12.2008 19:43 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Pro mne to je rozdil. Plzen mam rad, mam tam zname, atd. Kdyz se zavola, musim byt co nejrychleji zpatky na jihu a Plzen je precijen o par kilometru bliz k nasemu mestecku. Nerikam, ze bych to v Praze nezvladal(myslim dojizdeni a tak, ne studium ;-) ) , ale ta Plzen bude pro mne osobne daleko schudnejsi. Krom toho Praha skyta mnoha pokuseni a temna zakouti, do kterych bych urcite vesel a uz bych se nevratil. Znam se! :-)
    15.12.2008 15:17 MartinK | skóre: 10 | blog: Blogik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice

    Náš učitel na střední říkával: "Kdo si počítá, nemůže mít problémy!" A proto: Počítat, počítat a ještě jednou počítat :-)

    15.12.2008 19:48 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Kdyz ona nas teacherin vubec neuci aplikovat dane poznakty. Samozrejme, ze si urcitou miru mysleni clovek osvoji sam, jinak by se na dane skole neudrzel, ale bohuzel nezname proste ty spravne obecne uznavane algoritmy pro reseni ruznych prikladu. :-)
    Fluttershy, yay! avatar 16.12.2008 12:30 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Já nepočítám (tak mi tu matematiku ve škole znechcují) a stejně mi to celkem prochází... Ale co kdybych teprve začal počítat!
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    16.12.2008 22:04 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vztah k matematice
    Co se zkusit účastnit něčeho stylu M&M? Btw. nebát se připojit se později, než v první serii, je to běžné.
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.