abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 14:22 | IT novinky

    Nejvyšší soud podpořil novináře Českého rozhlasu. Nařídil otevřít spor o uchovávání údajů o komunikaci (data retention). Uvedl, že stát odpovídá za porušení práva EU, pokud neprovede řádnou transpozici příslušné směrnice do vnitrostátního práva.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Zajímavý článek

    Minulý týden proběhl u CZ.NIC veřejný test aukcí domén. Včera bylo publikováno vyhodnocení a hlavní výstupy tohoto testu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    včera 04:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 3.5.0 svobodné implementace protokolu RDP (Remote Desktop Protocol) a RDP klienta FreeRDP. Přehled novinek v ChangeLogu. Opraveno bylo 6 bezpečnostních chyb (CVE-2024-32039, CVE-2024-32040, CVE-2024-32041, CVE-2024-32458, CVE-2024-32459 a CVE-2024-32460).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    Google Chrome 124 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 124.0.6367.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 22 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 02:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.3 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Novinkou je vlastní repozitář DietPi APT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.4. 18:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 125.0.1, první verze z nové řady 125. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Vypíchnout lze podporu kodeku AV1 v Encrypted Media Extensions (EME). Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 125.0.1 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (66%)
     (11%)
     (2%)
     (21%)
    Celkem 518 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Odhlášení TV poplatků

    2.9.2007 12:24 | Přečteno: 46335× | zbytek vesmíru | poslední úprava: 2.9.2007 17:33

    Blogspot o postupu, jak se zbavit výpalného České televize.

    Nemám rád Českou Televizi

    TV doma nemám a nijak se mi po ní nestýská. Nejsem žádný intelektuál, který by snad byl nad televizní zábavu povznesen. Naopak. Pokud se k nějaké TV fyzicky dostanu, jsem schopen zoufale přepínat všechny kanály dokola, jestli někde nejde něco alespoň trochu slušného. V opravdovém zoufalství snad i takto hledat tu nejméně odpudivou reklamu.

    Hlavní příčina je jinde. TV je velkým požíračem času, proto jsem se po přestěhování do nového bytu rozhodl žádný přijímač nepořizovat. I když Internet je ještě větším žroutem a bez něho být nedokáži :-)

    Také pociťuji silné antipatie vůči institutu zvanému Česká televize. Dříve jsme ho považoval za alespoň trochu seriozní zdroj zpráv a byl jsem ochoten se na něj dívat poněkud shovívavě. Při rozepřích o vhodnosti zrušit ten či onen státní kanál, sympatizoval jsem spíše s názorem jej zachovat.

    Co mne donutilo názor zcela změnit, byla jakási dopisová vyděračská kampaň, kterou si ČT před pár lety objednala. Mé matce, kterážto je v důchodu a poplatky poctivě platí, přišel dopis s přibližně následujícím obsahem:

    1. Dlužíte nám, zaplaťte.
    2. Jestli nezaplatíte, dáme vás k soudu.
    3. Pokud si myslíte, že jste v právu, stejně zaplaťte, nebo vás dáme k soudu.
    4. Pokud se hodláte hádat, volejte placenou linku (x Kč za minutu, nejspíš beztak jen "čekejte prosím").
    5. Pokud se ukáže, že jste měli pravdu, peníze vám možná za pár let vrátíme.

    Od toho okamžiku považuji ČT za mafiánskou organizaci a jsem pro její kompletní zrušení. Neměl bych dobrý pocit z toho, že na ně ještě (kromě dotací z rozpočtu) pravidelně přispívám.

    Digitalizace vysílání

    Tento týden započala v ČR digitalizace vysílání. Při tomto kroku je mnoho lidí nuceno obměňovat nebo dokupovat HW, aby mohlo televizi i nadále sledovat. Některé to možná donutí k zamyšlení, jestli vůbec chtějí v konzumaci TV programů i nadále pokračovat.

    Proto mne překvapuje, že v tolika článcích zabývajících o digitalizaci se žádný nezmiňuje o postupu, jak se lze televize zbavit.

    Nemám tím na mysli její odevzdání do sběrného dvora či prodej na inzerát. Myslím, jak se zbavit břemene zvaného TV poplatky.

    TV poplatky

    Platná legislativa je velice tvrdá, v podstatě jste vydáni na milost a nemilost ČT. A i bez vlastnictví TV přijímače, můžete skončit s deseti tisícovou pokutou a náklady za předem prohraný soudní spor.

    ČT vás může kdykoliv vyzvat, abyste prokázali čestným prohlášením, že opravdu nejste vlastníkem přijímače. Na tuto výzvu musíte do 30 dnů reagovat, jinak jste za poplatníky automaticky považováni. Nemáte možnost své prohlášení ČT zaslat z vlastní iniciativy, jste odsouzeni na vlastní náklady udržovat dohled nad došlou poštou i v případě pobytu mimo republiku. Opravdu nemám rád ČT a dívám se zle na její další rozšiřování.

    Výše poplatků je pro rok 2007 120,- Kč měsíčně, v roce 2008 bude 135,- měsíčně.

    Více viz ČT FAQ.

    Odhlášení TV

    Podle webu ČT jsou dva způsoby, jak se TV poplatků zbavit:

    jste přímý poplatník ČT
    použijte evidenční list
    jste plátce SIPO
    zajděte na pobočku České pošty a ukončete evidenci

    Pozor! Podle názoru šéfredaktora serveru digizone.cz, nelze TV odhlásit jen proto, že nejste schopni přijímat digitální vysílání! Nelze si tedy TV přijímač ponechat pro použití například s videopřehrávačem a zároveň neplatit.

    Nikoho k ničemu nenavádím. Až vám uteče přítelkyně, že se po večerech nudí :-D, tak za mnou nechoďte.

           

    Hodnocení: 90 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Diskuse byla administrátory uzamčena

    2.9.2007 12:46 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Já si především myslím, že argumenty, kterými se zdůvodňuje nutnost institutu televizních poplatků místo toho, aby ČT příslušnou částku dostala z rozpočtu, jsou naprosto formální a tváří v tvář důkladné analýze, kolik peněz stojí celý ten absurdní systém vybírání, vydírání, vyhrožování a zastrašování, by nikdy nemohl obstát.
    2.9.2007 13:02 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Nevím, ale nějak e mi to nezdá, pokud vím tak polatky za tv byvaji okolo 150 kc za rok a ne mesicne? Jinak mi zadnmy poplatky neplatime a mame doma 6 televizi. Jediny poplatky co platime jsou za satelit upc cca 250 ,- mesicne. Ano TV je zrout casu a na nic jinyho ho nepouzivam, proste kdyz jsem nemocnej nebo me boli zuby a musim lezet doma na praskach tak je TV skvela vec.
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    2.9.2007 13:07 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Nevím, ale nějak e mi to nezdá, pokud vím tak polatky za tv byvaji okolo 150 kc za rok a ne mesicne?

    V tom případě bych měl asi uhodit na Českou poštu, kam si ulívá těch 12x120-150 Kč ročně… :-)

    Jinak mi zadnmy poplatky neplatime a mame doma 6 televizi. Jediny poplatky co platime jsou za satelit upc cca 250 ,- mesicne.

    Tak se tím raději moc nechlubte. Podle zákona jste povinen platit televizní poplatek za to, že je vám k dispozici veřejnoprávní stanice, ne za to, že ji přijímáte z pozemního vysílání. Leda že by UPC těch 120 korun měsíčně platila ČT z těch vašich 250, což se mi moc nezdá.

    2.9.2007 13:11 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Tak to je zly, no mozna to platime ale nevim o tom, asi se zeptam rodicu, kazdopadne se mi nezda ze to ma byt 120 kc mesicne. Jinak UPC to urcite za nas neplati :-D. Naprikald CSlin pro svoji aktivaci vyzaduje cislo ze smlouvy o registraci TV, proc to tak neudelaj i odtatni poskytovatele satelitniho vysilani nevim
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    2.9.2007 13:16 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Když budu brát tři lidi na domácnost, vybrala by ČT při 150 Kč ročně a absolutně bezchybné platební morálce něco kolem půl miliardy. Při zákonem přiškrceném příjmu z reklamy by to pak mohli rovnou zabalit…
    2.9.2007 13:27 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Jn, je to tak, tak sem se informoval a paltime TV a dokonce i radio sem nevedel ze se i takove veci plati, no jeste ze ziju s rodici :-D
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    2.9.2007 13:29 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    …sem nevedel ze se i takove veci plati…

    Za všechno se platí… :-)

    2.9.2007 13:34 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    No uz jen cekam az s ebude platit za to ze chodime po zemi a dychame vzduch s kyslikem
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    2.9.2007 14:22 Smazáno | skóre: 21 | blog: tezkorict
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    V KrkaParku už daň ze vzduchu je...
    2.9.2007 14:20 Christof | skóre: 22 | Havířov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Ten poplatek se platí jeden na domácnost
    2.9.2007 14:21 Christof | skóre: 22 | Havířov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    aha, jasně, špatně jsem pochopil, na co reaguju :)
    2.9.2007 14:22 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    To vím. Proto také ve svém odhadu nepočítám 10 milionů lidí, ale 10 milionů děleno třemi (vycházím z odhadu, že na domácnost připadají průměrně tři lidé a programové odmítače televize ignoruji coby statisticky nevýznamné).
    2.9.2007 13:14 Christof | skóre: 22 | Havířov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    https://tvp.ceskatelevize.cz/poplatky/faq.php

    Bude se televizní poplatek ještě zvyšovat?

    Ano, zákon stanoví, že výše televizního poplatku bude od 1.ledna 2007 120.- Kč a od 1.ledna roku 2008 135,- Kč.

    Jaké jsou pokuty?

    Pokuta za nepřihlášenou televizi je 10.000,- Kč.

    --

    Televizní poplatek platí i účastník televizního kabelového rozvodu, protože televizní poplatek není součástí platby za kabelový rozvod.
    2.9.2007 13:26 atan | skóre: 21 | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    No ja nevim, ja se prihlasil na poste (meli na to nejaky formular) a chteji po me 45kc mesicne. Platim to pres SIPO spolecne s najmem.
    2.9.2007 13:28 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    45 Kč měsíčně je poplatek za Český rozhlas, poplatek za Českou televizi je 120 Kč měsíčně.
    2.9.2007 13:32 atan | skóre: 21 | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Aha, tak nic. Takze platim za to, co vubec nepouzivam, a neplatim za to, co pouzivam tak jednou mesicne. Dobry. ;o)

    ps: jako 165kc mesicne za tohle je ale fakt moc.
    2.9.2007 13:56 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Není důležité, co používáš. Já měl mp3 přehrávač, co měl na sluchátkách radio přijímač. Podle zákone bych měl platit radio poplatky. Nakonec jsem je začal platit až kvůli přítelkyni. Bez TV prý přežije, ale rádio mít musí :-(
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    2.9.2007 14:18 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    To uz je blbost, driv si musel platit za autoradio, dnes se palti radio jen na domacnost, takze mp3 radio platit nemusis, teda pokud uz platis to radio na domacnost :-D
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    2.9.2007 14:21 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Já to pochopil tak, že on jiné rádio než to v MP3 přehrávači neměl. Tedy nepočítáme-li za rádio i počítač se zvukovou kartou, jak onehdy nějakou dutou hlavu napadlo.
    2.9.2007 14:25 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    +1 Pochopil si správně.

    Navíc to byl jen příklad absurdnosti, kdy si člověk pomalu nemůže koupit polovinu mobilů nebo mp3 přehrávačů, aby kvůli jejich nechtěné dovednosti nebyl nucen platit výpalné. Za chvilku bude u recenzi produktů nutné uvádět jako výhodu, že něco neumí.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    2.9.2007 14:28 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Na absurdity jsou naši zákonodárci kadeti. S principem "autorského poplatku" z médií zásadně nesouhlasím, ale když jsem nedávno na faktuře objevil položku "autorský poplatek", tak to už jsem měl pocit, že jsem se stal obětí nějakého velmi ošklivého kanadského žertíku…
    2.9.2007 14:30 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Sakra, vypadlo to nejdůležitější: "…položku "autorský poplatek" u harddisku…"
    2.9.2007 16:32 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    No samozřejmě, u HD to dělá 10 Kč za každých započatých 40 GB. Čili za dnes zcela běžný disk 400 GB je to nechutných 100 Kč.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.9.2007 17:00 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Největší sranda je, že člověk vlastně ani těch 400GB nedostane :) Třeba moje 120GB má v reálu 112GB. Někde jsem čet vysvětlení, .. někde..
    2.9.2007 17:35 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Někde, někde to bude asi tím, že výrobci disku 1MB = 1000B a filesystémy 1MB = 1024B.
    2.9.2007 17:39 David Heidelberg | skóre: 46 | blog: blog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    1MB = 1024B? WOW :-D já vždycky myslel že 1MB = 1024kB
    2.9.2007 18:10 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    :-p No jo, sem se trošku utnul :-) S nějakýma předponama SI běž někam ;-)
    2.9.2007 20:29 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    3.9.2007 09:47 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Dostane 400 GB, ale ne 400 GiB.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    2.9.2007 14:33 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Nakonec jsem je začal platit až kvůli přítelkyni. Bez TV prý přežije, ale rádio mít musí :-(
    Přítelkyně neslyšela o internetových rádiích? :-)
    2.9.2007 14:35 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Oni o nich hlavně slyšeli v ČRo a berou to jako vítanou záminku, proč chtít rozhlasové poplatky za počítače…
    2.9.2007 14:43 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Hmm když nechtějí, aby si někdo bez poplatku pouštěl jejich ČRo někto bez placení poplatků přes internet tak ať vypnou ty internetové streamy :-) Zrovna ČRo mi chybět nebude, protože ani nevím jakou mají adresu :-) Respektive většinou mi hraje něco mimo území ČR.
    2.9.2007 14:47 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Jenže ten poplatek se neplatí za to, že posloucháte ČRo, ale za to, že je vám k dispozici (máte možnost ho poslouchat). Což právě vede k různým popisovaným absurditám. Opravdu bych strašně rád viděl pořádnou analýzu, kolik peněz tenhle nesmyslný systém spotřebuje na své fungování…
    2.9.2007 14:59 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    No právě... Kdyby nestreamovali tak tady není ta možnost to rádio poslouchat :-)
    2.9.2007 15:01 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    A oni by nemohli požadovat od firem výpalné za každý jednotlivý počítač. Takže by byli sami proti sobě.
    2.9.2007 14:35 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Opravdu jsme to tak nějaký měsíc provozovali. Ale pak si přivezla HW radio. A popravdě jsem rád, lepší než aby pořád běželo nějaké pc.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    2.9.2007 14:41 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    No to mi běží pořád a ne jenom jedno :-) Navíc množství stanic je podstatně vyšší :-)
    2.9.2007 13:23 David Heidelberg | skóre: 46 | blog: blog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Když nám došel ten dopis, že pokuď se do 30 dnů neozvem, tak že nás automaticky zařadí do seznamu plátců, to mně pěkně naštvalo. Co si to sakra dovolujou? Jak si můžou někoho jen tak podle chuti přidat, když se jim neozve... co kdyby byl ten člověk dejme tomu na dvouměsíční dovolené?

    Jinak jaktože jim můžou PRE klidně vydat seznam lidí, co jsou připojený do el. sítě?

    Fuj televize, stejně tam dávají jen samý blbosti. Jinak když jsou to poplatky ČT, tak by se mělo platit jen za ČT1,2,4 a 24. Nevím, proč by měl být někdo nucen platit, když se dívá jen na Novu a jejich kanály si ani nezapne.

    0K!AS
    2.9.2007 13:27 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Když nám došel ten dopis, že pokuď se do 30 dnů neozvem, tak že nás automaticky zařadí do seznamu plátců, to mně pěkně naštvalo. Co si to sakra dovolujou? Jak si můžou někoho jen tak podle chuti přidat, když se jim neozve...

    Když jsem chodil na gympl, na začátku druháku nám bylo sděleno, že naše třída dluží příspěvky SSM. Na dotaz, jak můžeme dlužit příspěvky, když jsme se tam nikdo nepřihlásili, nám bylo vysvětleno, že to se považovalo za samozřejmost a že když jsme se přihlásit nechtěli, měli jsme to říct. Myšlení některých lidí se holt asi hned tak nezmění…

    2.9.2007 13:57 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Zvlášť když v nejvyšší vedení ČT sedí milicionář.
    Quando omni flunkus moritati
    2.9.2007 14:07 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Ten zákon si neodhlasovalo vedení ČT…
    2.9.2007 13:58 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Ten dopis přišel doporučeně, do vlastních rukou nebo obyčejný?
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    2.9.2007 15:20 David Heidelberg | skóre: 46 | blog: blog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    2.9.2007 14:08 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Když nám došel ten dopis, že pokuď se do 30 dnů neozvem, tak že nás automaticky zařadí do seznamu plátců, to mně pěkně naštvalo. Co si to sakra dovolujou? Jak si můžou někoho jen tak podle chuti přidat, když se jim neozve...
    Tohle se týká jenom lidí, co si TV už někdy přihlásili a přitom z aní neplatí. ČT není žádný velký bratr co nedisponuje záznamy o všech občanech a údajích o tom, s kým bydlí ve společné domácnosti.
    co kdyby byl ten člověk dejme tomu na dvouměsíční dovolené?
    Pojištění, splátky nebo daně musíš platit taky bez ohledu na to, jestli jsi na dovolené. Proč by poplatky za TV měly být výjimka?
    Jinak když jsou to poplatky ČT, tak by se mělo platit jen za ČT1,2,4 a 24. Nevím, proč by měl být někdo nucen platit, když se dívá jen na Novu a jejich kanály si ani nezapne.
    Protože by pak neplatil koncesionářské poplatky nikdo s odůvodněním, že sleduje pouze komerční TV/rádio. Žijeme přece v českém sockově.
    2.9.2007 14:16 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    ČT není žádný velký bratr co nedisponuje záznamy o všech občanech a údajích o tom, s kým bydlí ve společné domácnosti.

    Ne že by nechtěli… Viz nápady, že by dostávali k dispozici seznamy odběratelů elektřiny apod.

    2.9.2007 15:19 David Heidelberg | skóre: 46 | blog: blog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    už se stalo.
    2.9.2007 15:39 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Jseš si jist nebo je to jenom domněnka a FUD? Když uvážím, jaké se všeobecně dělají obstrukce kvůli ochraně osobních údajů (nesmím třeba vzdáleně spravovat počítač, na kterém běží databáze pacientů, protože co kdybych do nich náhodou nakouknul), přijde mi absurdní, že by druhou stranu procházely takováhle zvěrstva.
    2.9.2007 16:57 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Žádný FUD. Mkrni sem, sem a sem.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.9.2007 15:45 Frankie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    JJ, přesně tak. Prvně mě vyzvali, ať začnu solit, protože odebírám elektriku. Podruhé, když jsme se přihlásili k placení rozhlasu. Posloucháte rozhlas => Máte TV. Zaplaťe. Ale je pravda, že pokud sem něco nepřehlédnul, tak už dopis nebyl typu "Automaticky vás zařazujeme", ale tentokrát to bylo: "Pokud se vás to netýká, tak dopis ignorujte". Snad sem to pochopil správně.

    Stejně až si někdy koupíme TV kartu, tak začneme platit... Zatím ale naštěstí vítězí to, že parnerka se nechce vzát významné společenské pozice "beztelevizačky" a také to, že je škudla. Já sem četl rychlé šípy, takže bych ji platit přinutil :D
    3.9.2007 10:14 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Ale je pravda, že pokud sem něco nepřehlédnul, tak už dopis nebyl typu "Automaticky vás zařazujeme", ale tentokrát to bylo: "Pokud se vás to netýká, tak dopis ignorujte". Snad sem to pochopil správně.
    To mi přijde pravděpodobnější. Nebo je už někdo mezitím klepnul přes prsty.
    2.9.2007 14:19 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Protože by pak neplatil koncesionářské poplatky nikdo s odůvodněním, že sleduje pouze komerční TV/rádio.

    To je bohužel pravda. Upřímně řečeno: ve jsem přesvědčen, že lidé, kteří za žádných okolností nepustí žádný program ČT, se vyskytují jen ve filmech a seriálech (ko)produkovaných TV Nova. Ale to by samozřejmě nebránilo 90 procentům české populace tvrdit, že oni takoví jsou…

    2.9.2007 14:31 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    ČT není žádný velký bratr co nedisponuje záznamy o všech občanech a údajích o tom, s kým bydlí ve společné domácnosti.

    To není až tak úplně pravda. Ten dopis může přijít na základě vlastnictví elektrické přípojky.

    Pojištění, splátky nebo daně musíš platit taky bez ohledu na to, jestli jsi na dovolené. Proč by poplatky za TV měly být výjimka?

    To je nesrovnatelné. Pokud na tomto příměru trváš, tak je ti asi jako když ti pošlu výzvu, aby si mi doložil, že mi nic nedlužíš nebo mi začal splácet.

    Se splátkami počítám a prostě na ně mám zřízen převodní příkaz/inkaso. Ale jak mám počítat s tím, že budu vyzván dokazovat nepoužívání nepoužívané služby? Ani nemohu toto prohlášení zaslat sám dopředu s vědomím, že tu dva měsíce nebudu. Český Absurdistán.

    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    2.9.2007 15:19 David Heidelberg | skóre: 46 | blog: blog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    ČT není žádný velký bratr co nedisponuje záznamy o všech občanech a údajích o tom, s kým bydlí ve společné domácnosti.

    To není až tak úplně pravda. Ten dopis může přijít na základě vlastnictví elektrické přípojky.

    Vždyť taky přišel! 0K!AS
    2.9.2007 16:43 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Při rozepřích o vhodnosti zrušit ten či onen státní kanál, sympatizoval jsem spíše s názorem jej zachovat.
    Už od vzniku v roce 1992 je ČT televizí veřejné služby. A ani předtím myslím žádné rozepře o zrušení státního kanálu nebyly. Takže při neexistujících rozepřích jste mohl sympatizovat, s čím jste chtěl.
    2.9.2007 16:52 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Zajímavé. Během posledních (cca 5) let jsem těchto neexistujících pří zaznamenal desítky, obvykle týkající se ČT2 a uvolnění jeho pásma pro komerční TV. Budu se muset podívat, co to vlastně beru.
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    2.9.2007 17:04 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    ČT2 ale není státní kanál. ČT je televize veřejné služby, což je úplně něco jiného, než televize státní.
    2.9.2007 22:33 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Statni televizeje prece 24.cz :-)

    Prej je to nejakej primej prenos ze snemovny nebo co. No musi to byt asi pekna sranda, bohuzel dost casto ponekud smutna...

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    2.9.2007 22:45 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    No, když člověk nemyslí na to, že se podle těch jejich výtvorů bude muset řídit, tak je to chvílemi opravdu docela zábavné…
    3.9.2007 19:12 bobbin | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Když už se tu nakously potencionální přijímače TV vysílání, jak by to bylo s data projektorem, který bych chtěl použít na promítání diáků (.jpegy, .png-čka) a filmů. By bych nucen platit koncesionářský poplatek i kvůli němu ?
    O počítači si iluze nedělám, tam by byli schopni najít i imaginární kondenzátor, jen aby dokázali, že je schopný přijímat TV signál.
    3.9.2007 19:40 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Má projektor tuner? Pokud ano, je to TV. Pokud ne, není to TV. Nevím, co řešíš. Pravidla jsou jasná.
    3.9.2007 21:43 bobbin | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Mám takový pocit, že jistou dobu se dokonce uvažovalo o tom, že by to platilo pro všechny přístroje, které jsou schopné přenášet televizní či rádiový přenos. A bylo by jedno, jestli obsahuje tuner nebo ne.
    Byla snaha prostě prosadit, že pokud máš počítač, můžes si kdykoli pořídit TV kartu, tudíž budeš automaticky platit, ať už počítač v daný moment je, či není schopen přijímat TV/Rádio signál.
    3.9.2007 23:54 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    A platil by poplatky i ten, kdo by si koupil v odchodě jeden kondenzátor a cívku... Vždyť je to taky základ rezonančního obvodu :D
    4.9.2007 21:55 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Mám takový pocit, že jistou dobu se dokonce uvažovalo o tom, že by to platilo pro všechny přístroje, které jsou schopné přenášet televizní či rádiový přenos. A bylo by jedno, jestli obsahuje tuner nebo ne.
    Že se o něčem "uvažovalo" ještě neznamená, že něco takového platí.
    Byla snaha prostě prosadit, že pokud máš počítač, můžes si kdykoli pořídit TV kartu, tudíž budeš automaticky platit, ať už počítač v daný moment je, či není schopen přijímat TV/Rádio signál.
    TV si můžu taky pořídit kdykoliv, to je dost divná logika.
    5.9.2007 08:19 bobbin | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků

    TV si můžu taky pořídit kdykoliv, to je dost divná logika.

    No jistě, a právě proto v tomto kocourkově všichni automaticky platí koncesionářské poplatky a pokud je nechceš platit, tak TY musíš dokázat, že nemáš doma jak přijímat TV signál.
    Ty musíš projít tím byrokratickým očistcem, zatímco naše drahá ČT si jenom rozesílá výhružné dopisy nebo upomínky na to, abys jim, už po několikáté, doložil, že se na TV nedíváš, a že pokud máš televizi, tak ji máš jen na promítání videa či obrázků z dovolené.

    8.9.2016 08:48 Jana Květoňová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odhlášení TV poplatků
    Podporuji tento názor velice, podepsala jsem již různé petice, nevidím, že by se v této věci dělo něco konkrétního. Alespoň kdyby se projednalo zrušení koncesionářských poplatků důchodcům!

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.