abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 719 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Kurvy prizivnicky

    1.1.2006 18:56 | Přečteno: 2428×

    A je to tady, Ceska Televize vysila non-stop na Internetu. Cesta ke koncesionarskym poplatkum je otevrena. Ted je 1.1.2006 18:14 primo ze stranek Ceske Televize sleduji pres internet nejakou stupidni pohadku.

    Pokud mate plugin pro video v prohlizeci, zkuste navstivit http://www.czech-tv.cz/vysilani/ v dobe kdy zde bezi nektery porad zive. vetsinou tedy zpravy od 18:00 nebo 19:15. Pri live sledovani se stream po ukonceni daneho poradu nemusi vzdy zavrit a muzete sledovat dal porad.

    Trochu primejsi cesta je rovnou otevrit adresu streamu: rtsp://stream2.visual.cz/broadcast/ct/CT1-High.rm .

    Proc jsem tak nastvany? Pokud Ceska Televize je schopna vysilat zive online CELOU svou tvorbu tak muze zacit vybirat koncesionarske poplatky za pocitace pripojene k internetu. To ze je toho schopna dokazuje vise zminene a take nonstop vysilani CT24. Nejde o nijak zanedbatelnou castku cca 150 KC mesicne (a dale se bude zvysovat). Hlavni pruser je to pro firmy, protoze ty budou muset platit za kazdy pocitac pripojeny k internetu. U nas to mesicne dela cca 15 000,-

    Uz se to nekolikrat probiralo, klicem je tato cast z noveho zakona o koncesionarskych poplatcich:

          (1)  Rozhlasový poplatek se platí ze zařízení technicky 
    způsobilého k individuálně volitelné reprodukci rozhlasového
     vysílání bez ohledu na způsob příjmu (dále jen ,,rozhlasový přijímač").
     Toto zařízení se považuje za rozhlasový přijímač i v případě, že si
     jej poplatník upraví k jinému účelu.
    
     (2)  Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k 
    individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání bez ohledu na způsob
     příjmu (dále jen ,,televizní přijímač"). Toto zařízení se považuje za 
    televizní přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu.
    
    (3)  Ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné 
    reprodukci rozhlasového i televizního vysílání se platí rozhlasový 
    poplatek i televizní poplatek.
    
    (4)  Rozhlasovému nebo televiznímu poplatku nepodléhají
    
    a) 
    telekomunikační zařízení vyrobená výhradně k technické kontrole 
    rozhlasového a televizního vysílání,
    
    b) 
    rozhlasové nebo televizní přijímače, které tvoří součást sbírek
     muzejní povahy zapsaných v centrální evidenci sbírek3).
    

    Takze pokud CT vysila nonstop na inetu, podle urciteho vykladu se do toho vejde i pocitac. Ostatne podle tohoho vykladu se do toho vejde i otevrena huba, protoze muzu slovo od slova opakovat co CT vysila. Podle jineho vykladu se do toho nevejde ani televize, protoze "reprodukci televizního vysílání" muze provadet pouze retranslacni stanice vybavena pro vysilani radiovych vln.

    Kazdopadne se urcite dockame vyhlasky, nebo podobneho ustanoveni, ktere pocitace za technicky zpusobile prohlasi. Ostatne takhle jiz to je v Nemecku, tam se plati koncesionarsky poplatek za pocitace pripojene k netu a je to dokonce vyslovne zmineno v zakone.

    Jak to obejit?

    Nejjednodussi je udelat zarizeni (pocitac) technicky nezpusobilim pro reprodukci signalu. Napada me tedy:

    Toto plati pouze pokud danou upravu provede nekdo jiny nez poplatnik (kamarad, externi firma?) a nebo zarizeni (pocitac) nikdy nemohlo prijmat signal (tzn nez se zapoji novy pocitac do site, musi se zrusit zvukovka)

    Co dodat?

    Petice petice petice

    . Jinak se na nas budou dalsi prizivnicky kurvy pakovat. Jsem si rozhodne jisty ze Ceska Televize a Cesky Rozhlas zacnou po case mit praktiky podobne BSA nebo OSA, dokazali to jiz tim jakym zpusobem vymahaly koncesionarske poplatky v roce 2005.

    Argument ze mam byt rad za verejnopravni televizi neberu. CT1 ma porady hodne bulvaru a pokud se napari pausalni poplatek 150 kc na pripojeni k netu, bude to zabijet daleko demokratictejsi medium.

    Dale take neberu argument ze jako domacnost uz to stejne platim. Neplatim, protoze televizi ani radio nemam. Rozhodne take nevidim duvod proc by se nekdo mel pakovat na nasi firme.        

    Hodnocení: 83 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    belisarivs avatar 1.1.2006 19:26 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Naprosty souhlas. To by si clovek nejradsi koupil kalacha a sel to osobne vystrilet. Nelibi se mi mainstramovy styl Primy i Novy a CT jsem tovazoval za robrou alternativu, ale jestli tohle prosadi, tak si to u me rozhodili. Pohrdam lidmi z OSA. To jak chteli zkasnout nejaky pevecky krouzek za to, ze zazpival prezidentovi hymnu mne nasralo totalne. Chapu, ze se nekdo snazi chranit svoje prava, ale udelat to tak, ze potlacim prava jinych je zvrhlost.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 1.1.2006 19:28 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Dotaz: neměnilo se to nedavno tak, aby platili všichni co odebírají elektřinu?
    1.1.2006 19:31 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Tohle platí jenom pro domácnosti.
    Quando omni flunkus moritati
    1.1.2006 19:50 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Nehodlám tu rozebírat detaily koncesionářských poplatků, jejich výši a případnou (ne)spravedlnost ( i když tvrzení, že se bude muset povinně platit 150Kč krát počet počítačů ve firmě/domácnosti, považuju za naprostou blbost). Ale je zajímavé sledovat, kolik humbuku se dělá kvůli směšně malé částce, za kterou navíc dostanu docela značnou porci služeb, když mě přitom všechny možné subjekty, státem počínaje, za ten měsíc odrbávají o mnohem větší částky a bez jakékoliv protislužby.

    Těch cca 150Kč mě stojí měsíčně vedení mých účtů v bance. Kde jsou ty časy, kdy peníze v bance klientovi vydělávaly. Kdepak, dneska vydělávají jenom banky a ještě si za to nechávají od klientů platit.

    A co teprve stát? Ten mě měsíčně okrádá o zhruba stonásobně větší částku a ta je ze značné části vynakládána hlavně na to, aby mě mohl ještě efektivněji buzerovat.

    Takže shrnuto, jestli mi někdo nabízí za 150Kč měsíčně službu v podobě tří programů vysílaných hned několika technologiemi (analog, DVB, satelit, internet), vyrábí nové pořady, spravuje obrovský archív a ještě mnoho dalšího, tak před ním smekám a rád mu tuto částku zaplatím. Specielně když jiní mi z kapsy vytahují 100x tolik bez jakékoliv protihodnoty a sami se při tom ještě zadlužují (což budu muset v důsledku platit opět já).
    1.1.2006 20:02 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    i když tvrzení, že se bude muset povinně platit 150Kč krát počet počítačů ve firmě/domácnosti, považuju za naprostou blbost
    Považuj to, za co chceš, ale pro firmy má ten zákon přesně takovýto výklad - firmy musí platit koncesionářský poplatek za každý počítač, na kterém lze poslouchat rádio či koukat na televizi.

    Nějaký úřad (nepamatuju si jaký) tohle nařízení na čas zrušil a za počítač se platit nemusí, ale to zrušení je jenom dočasné, a pak se budou poplatky opravdu vybírat za každý počítač.
    ...vyrábí nové pořady...
    Mnohem méně pořadů a dráž, než konkurence.
    Quando omni flunkus moritati
    1.1.2006 21:27 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Považuj to, za co chceš, ale pro firmy má ten zákon přesně takovýto výklad - firmy musí platit koncesionářský poplatek za každý počítač, na kterém lze poslouchat rádio či koukat na televizi.
    Tím se ovšem myslí počítač s TV/radio kartou a nikoliv každý počítač.
    Nějaký úřad (nepamatuju si jaký) tohle nařízení na čas zrušil a za počítač se platit nemusí, ale to zrušení je jenom dočasné, a pak se budou poplatky opravdu vybírat za každý počítač.
    Domněnky. Povinnost platit koncesionářský poplatek zvlášť za každý jeden počítač prostě nemůže projít. A i kdyby náhodou ano (z důvodu toho, že právníci ví o technice kulový a nedochází jim, že ze chvíli bude TV přes internet umět i každý mobil), tak to zase velice trchle někdo zruší a/nebo udělá obecně přijatelnější výklad.
    Mnohem méně pořadů a dráž, než konkurence.
    Tak my budeme poměřovat kvantitu? Děkuji, ale jeden díl noci s andělem, monty python nebo red dwarf má pro mě asi tisíckrát větší hodnotu, než všechny sezóny telenovel dohromady nebo blbě přeložené a narychlo nadabované filmy, které si můžu dávno předtím půjčit v DVD půjčovně.
    1.1.2006 23:16 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Domněnky? Možná, ale ne moje - tuším že to bylo Idnes, ale teď už si nevzpomínám. A proto taky ten zákon měl tolik odpůrců - právě kvůli povinnosti plati za každý jeden počítač (připojený k internetu a vybavený zvuk. kartou). Mám ten pocit, že se o tom diskutovalo dokonce i tady.
    Tak my budeme poměřovat kvantitu?
    A když už tady chceš poměřovat pořady, které vyrobí ČT, tak sem netahej Montyho Pythona ani Red Dwarf - ani jedno z toho ČT nevyrábí.

    Stejně tak všechny sezóny telenovel dohromady Nova ani Prima nevyrábí, ale nakupují. O blbě přeložených a nadabovaných filmech - máš naprostou pravdu, ale všechny TV jsou na tom stejně. Třeba překlad zmíněného Monty Pythona je oteřesný.

    Takže tady od ČT máme Noc s Andělem, několik publicistických pořadů, víc mě momentálně nenapadá. Zábavné pořady, které Nova i Prima platí ze svého, má ČT zadarmo z archivu a nové sama téměř nevyrábí. (A pokud by někdo náhodou chtěl argumentovat kvalitou nebo absencí kvality těchto pořadů, všechny TV jsou na tom stejně)

    A další věc - ČT jako veřejnoprávní TV má vysílat pro všechny cílové skupiny diváků. A kdy kdo u nich naposledy viděl nějaké slušné sci-fi v čase, kdy se dá sledovat?
    Quando omni flunkus moritati
    2.1.2006 01:35 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    A když už tady chceš poměřovat pořady, které vyrobí ČT, tak sem netahej Montyho Pythona ani Red Dwarf - ani jedno z toho ČT nevyrábí.
    Ony vysílací práva, překlad a dabing se neudělají a nezaplatí samy od sebe. Ale dobře, pokud budeme uvažovat vlastní tvorbu, tak tam je komerce out i kvantitativně. Ono toho na ČT zas tak málo není.
    Třeba překlad zmíněného Monty Pythona je oteřesný.
    Cože? A v čem jako? Jestli by se měl udělat nějaký žebříček nejlépe přeložených pořadů, tak Paloušův překlad MP bude na jednom z čelních míst.
    A další věc - ČT jako veřejnoprávní TV má vysílat pro všechny cílové skupiny diváků. A kdy kdo u nich naposledy viděl nějaké slušné sci-fi v čase, kdy se dá sledovat?
    Ale já samozřejmě netvrdím, že ČT je bezchybná a dokonalá. Je tam samozřejmě hafo naprosto imbecilních pořadů. Největší průšvih je, že se pořád snaží konkurovat komerčním TV ve sledovanosti a programová skladba na ČT1 tomu bohužel odpovídá. Nicméně i přes to všechno je to pořád jediná televize, kde se dají vidět různé pořady, které by na komerci nikdy nemohly běžet a jinde by se s nimi člověk nesetkal. Ať už jsou to ty profláknuté seriály BBC (a že jich není tak málo) a žánrově podobné věci, záznamy koncertů a divadelních představení, undergroundovější filmy co jdou v noci na ČT2 nebo různé "živáky" a sportovní přenosy. Mainstreamovější filmy si můžu půjčit v půjčovně nebo stáhnout, na to nepotřebuju televizi.
    2.1.2006 05:37 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Občanky! Občanky! Jo, za Paloušův překlad se budu bít! (Nechtěl bych se bít s jeho synem. :D) A za překlad/dabing Red Dwarf taky!
    1.1.2006 21:39 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Mnohem méně pořadů a dráž, než konkurence.
    Odkud cerpate data pro sva tvrzeni? Pokud si matne vzpominam, tak Janecek kdysi rikal, ze CT vysila dva programy za stejne (nebo mensi, uz nevim presne) penize jako Nova.
    1.1.2006 23:07 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    A pokud si vzpomínám já, tak za Železného se Sedmička vyráběla za třikrát menší peníze, než obdobný (tenkrát stejně dlouhý) pořad na ČT.

    Stačí se podívat na závěrečné titulky u jednotlivých pořadů vyrobených danou televizí. Na výrobě pořadů ČT se podílí čtyřikrát víc lidí, než na Nově. A každý, kdo je tam uveden, samozřejmě pobírá výplatu.
    Quando omni flunkus moritati
    2.1.2006 19:35 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky

    Aha, takze to tvrzeni ste vyfachcil na zaklade jednoho poradu? Pokud jde o debaty, tak ja si dokonce myslim, ze se na ne naopak prideluje malo penez a malo lidi. Na zapade maj takovy moderatori kolem sebe tym lidi, kteri jim vsechno pripravuji.

    Ctyrikrat vice lidi? Opet by me zajimalo, odkud to berete. Taky neni dobre zapominat na to, ze kdyz pocet lidi na porad zmensite, ze i stejne tolik vyplat celkove usetrite. Jak uz jsem rikal, co ja vim, tak CT za podobne penize jako Nova vysila na dvou kanalech.

    1.1.2006 20:06 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Jednak je spot o predevsim firmach a ne domacnostech.

    Druhak jde o to, ze CTV se pretvorila na mafii, kdyz loni rozeslala vyderacske dopisy, kde bez zaplaceni vypalneho hrozila exekucema. Zcela umyslne do dopisu mezahrnula zadne informace jakym zpusobem UDAJNE pohledavky vznikly a jediny infromacni kontakt byl na placenou linku. A samozrejme ho odeslala desetitisicum poplatniku nepravem.

    Do te doby jsem byl spise zastancem verejnopravnich medii, tohle mi otevrelo oci. Spousta lidi ze strachu zaplatila, prestoze si zadneho nedoplatku nebyla vedoma. Vsichni si asi mohli vychutnat pocit bezmoci.

    Od te doby si preji verejnopravni media zprivatizovat samozrejme formou prodeje nejvyssi nabidce. Ostatne ona "legendarni" kvalita jejich proadu prilis neexistuje, zpravodajstvi pochlebuje oblibenym politickym stranam stejne jako u komercnich TV, publicisticke porady jsou ruseny v pripade ze se nedrzi zkratka (a nezabyvaji se nesmysly, jako ze nejaky vyrobek ma vadu a pod)
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    1.1.2006 20:28 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Problém je také v tom, že lhůta, po kterou lze vymáhat dlužný poplatek, je poměrně dlouhá. (Vztahuje se to nejen k poplatkům za televizi a rozhlas.) Může dojít k chybě v papírech (třeba na poště), "dlužník" to neví a "věřitel" si až po letech všimne, že jeden poplatech schází, i když všechny předešlé i následující platby jsou v pořádku.
    1.1.2006 20:15 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    ... i když tvrzení, že se bude muset povinně platit 150Kč krát počet počítačů ve firmě/domácnosti, považuju za naprostou blbost ...
    Není to blbost - teda u PO a živnostníků. Viz zákon 348/2005 Sb.:
    (3) Poplatník, který je fyzickou osobou, která je podnikatelem13), platí rozhlasový nebo televizní poplatek z každého rozhlasového nebo televizního přijímače, který používá k podnikání nebo v souvislosti s ním; tím není dotčena povinnost platit poplatky podle ustanovení odstavce 1.

    (4) Poplatník, který je právnickou osobou, platí rozhlasový poplatek z každého rozhlasového přijímače a televizní poplatek z každého televizního přijímače.
    1.1.2006 21:10 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    A kde tam prosím pěkně vidíte něco o tom, že se to vztahuje taky na jakýkoliv počítač?
    1.1.2006 21:31 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Blbě jsem si to přečetl a zaměnil jsem počítač jsem přijímač.

    Ale stejně - je čistě věcí výkladu, zda je počítač přijímačem nebo ne. Dnes není, jak tomu bude třeba za rok těžko říct... :-(
    Saljack avatar 1.1.2006 21:50 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Ale když to jiné televize dokážou nabídnout zdarm. Platit za čt, jako kdyby to byla kabelovka mi připadá docela nesmyslné, vždyť za kabelovku zaplatíš 200kč(možná že je to dokonce ještě míň) a máš deset programů.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    1.1.2006 22:29 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Ale je zajímavé sledovat, kolik humbuku se dělá kvůli směšně malé částce, za kterou navíc dostanu docela značnou porci služeb

    Je tu takový malý problém, že já prostě třeba o tu porci služeb vůbec nestojím. Bez ohledu na to, jak velká porce služeb to je, prostě jí nechci.

    Další diskuse a argumenty z vaší strany tím pro mě padají.

    Je sice hezké, že srovnáváte s jinými výdaji, které jdou z naší kapsy, ale to neznamená, že je v pořádku, když po mě někdo chce platit za služby, které nechci využívat. A rozhodně se nemíním nechat umlčet argumentem, že se to děje někde jinde.
    2.1.2006 01:03 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Je tu takový malý problém, že já prostě třeba o tu porci služeb vůbec nestojím. Bez ohledu na to, jak velká porce služeb to je, prostě jí nechci.
    A on Vás někdo nutí si kupovat televizi nebo TV tuner do PC? Když to nechcete, tak to nepoužívejte a nic nemuíte platit.

    Kéž by to takhle jednoduše šlo s výpalným pro státní mašinérii, ale bohužel, tam prostě musíte držet hubu a platit tisíce i když většina z toho skončí někde ve firmách spřízněných s politiky a státními úředníky. Tohle Vás netrápí?
    Marián Kyral avatar 2.1.2006 07:43 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    A kdo říká, že musím mít tuner?

    V původním příspěvku se mluvilo a vysílání CT přes internet, takže žádný tuner není potřeba a teoreticky může být každý počítač připojený k internetu definován jako TV přijímač. To je to co mi vadí. Já TV nemám, nepotřebuji a ani nechci.
    2.1.2006 12:34 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    A kdo říká, že musím mít tuner?
    Zákon.
    V původním příspěvku se mluvilo a vysílání CT přes internet, takže žádný tuner není potřeba a teoreticky může být každý počítač připojený k internetu definován jako TV přijímač.
    Jenže ten příspěvek je vyfabulovaný FUD. Vychází z nepravdivého tvrzení, že ČT přesouvá veškeré vysílání na internet, což se neděje a ani se nic takového nechystá. Bylo by to totiž v rozporu s autorským zákonem. To nicméně nebrání autorovi příspěvku, aby na tom vystavěl konspirační teorii o tom, že ČT se bude na základě tohoto "faktu" snažit vybírat koncesionářský poplatek i za počítač připojený k internetu. A dokonce to uzavírá třetí teorií o tom, jak firmy budou muset platit poplatek za každý počítač. Ve srovnání s tímhle je Erich von Däniken uznávaný historik ;)
    Marián Kyral avatar 2.1.2006 14:06 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Jenže ten příspěvek je vyfabulovaný FUD. Vychází z nepravdivého tvrzení, že ČT přesouvá veškeré vysílání na internet, což se neděje a ani se nic takového nechystá. Bylo by to totiž v rozporu s autorským zákonem. To nicméně nebrání autorovi příspěvku, aby na tom vystavěl konspirační teorii o tom, že ČT se bude na základě tohoto "faktu" snažit vybírat koncesionářský poplatek i za počítač připojený k internetu. A dokonce to uzavírá třetí teorií o tom, jak firmy budou muset platit poplatek za každý počítač. Ve srovnání s tímhle je Erich von Däniken uznávaný historik ;)
    Pravda, zatím se to neděje, ale co není, může být. Ostatně český rozhlas už se o něco takového pokusil.
    2.1.2006 14:45 Trained.Monkey | skóre: 12 | blog: monkey
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Prirovnavat me k Danikenovi? Ale je pravda ze kdyz nekomu vysvetluji ze plati 60% dane a deficit verejnych financi jsou 2x10^12 KC (biliony?) tak si jako Daniken pripadam. ALE:

    1a) CT1 na internetu vysila, sice jen technickym nedopatrenim, ale vysila, zacatek spotu je o tom. 1b) v rozporu s autorskym zakonem to neni, od cca 2001 ma CT ve smlouvach dodatek ktery to umoznuje, nevim jak filmy kupovane ze zahranici, ale na ceske porady se to vztahuje 100%

    2) Na 99% poplatek vybirat bude, nebo se o to pokusi, je to tak u BBC v Nemecku apod. To ze nema zadne zabrany dokazala uz pri vymahani poplatku v roce 2005

    3) Podle stavajici zakona se ve firmach plati za kazdy prijmac, pokud pocitac splnuje definici prijmace, plati se za kazdy pocitac.

    To ze Paroubek a spol za vydatne medialni masaze tento pripadny zakon schvali nepochybuji.
    2.1.2006 13:29 kotyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    prave proto, ze uz toho platime dost tak proc zavadet dalsi poplatky? at setri a budou si stacit s tim co maji.
    2.1.2006 19:26 Zdenek Slama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    No jo, ale co v pripade, ze o tyto sluzby nestojim! Pokud nekdo chce provozovat placenou sluzbu, tak klidne. Ja osobne se budu citit divne, pokud po mne nekdo "komercni firma" bude chtit poplatky za neco, o co nestojim.

    V pripade statu je to o necem jinem, bohuzel.
    1.1.2006 19:50 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Pokud si pamatuju z diskuzí, které probíhaly těsně po schválení zákona o poplatcích, tak nakonec byl přijat výklad ke kterému se ČT a ČRo přihlásily, který považuje za počítač schopný příjmu televizního vysílání a tedy poplatkům podléhající pouze počítač vybavený TV kartou, čili zařízením s vlastním tunerem. Streamované video by tam patři nemělo.
    Luk avatar 1.1.2006 22:02 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Zatím. Bohužel tu jsou (v ČT i ČRo) silné tlaky na uzákonění platby i za příjem přes Internet (přesněji řečeno, za možnost příjmu). A pokud se přijme tak široce pojatá verze jako v Německu, tak to bude opravdu nepříjemné.

    Nicméně se domnívám, že by to bylo protiústavní. Čl. 4, odst. 4 Listiny základních práv a svobod totiž říká, že:
    Při používání ustanovení o mezích základních práv a svobod musí být šetřeno jejich podstaty a smyslu. Taková omezení nesmějí být zneužívána k jiným účelům, než pro které byla stanovena.
    Smyslem zákona zde je, aby veřejnoprávní média získávala peníze od těch, kdo sledují/poslouchají rozhlas či televizi. Rozšíření na každý počítač schopný "příjmu přes Internet" (tedy vybavený zvukovým výstupem a zařízením pro připojení k Internetu) by podle mého názoru bylo právě takové zneužití zákona. A doufám, že i ústavní soud by byl podobného názoru.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    1.1.2006 19:55 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Mam pocit, ze si tady zase nekdo neoveril fakta.
    2.1.2006 14:50 Trained.Monkey | skóre: 12 | blog: monkey
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Aspon si to muj clanek precti, pocitac s internetem neni tv prijmacem, protoze CT zatim nema na internetu full vysilani (tedy nonstop), ale jen nekolik vybranych poradu.

    Proto me tak rozcililo ze ted za urcitych podminek jde prijmat CT1 i mimo tyto porady, v tom okamziku se totiz podle toho idiotskeho zakona pocitac prijmacem stava!
    2.1.2006 19:10 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Ok, specialne pro vas kousek odcituji:
    Televizní vysílání, které je možné přijímat na osobním počítači digitálně z internetu nebo části televizního vysílání, které je možno přijímat na mobilním telefonu, nejsou televizním vysíláním.
    Dalibor Smolík avatar 2.1.2006 00:58 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Tady se mluví o televizi, ale ještě větší problém je rozhlas. Mám-li například mobil s možností příjmu FM signálu nebo rádiovou kartu v počítači a jsem živnostník, musím všechno natvrdo platit za každý přístroj zvlášť ...
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.1.2006 01:59 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Ano, to už je tvrdší oříšek. V zákoně je napsáno, že se platí za přijímače, které se používají k podnikání nebo v souvislosti s ním. Z toho tedy plyne, že musí existovat i přijímače, které nevyhovují ani jedné podmínce a tudíž se za ně platit nemusí. Teď je otázka co takový přijímač je. Spadá tam autorádio z auta napsaného na firmu? Nejspíš ano. Spadá tam ale ještě autorádio soukromého vozidla OSVČ, které není v souvislosti s jeho podnikáním nikde evidováno nebo spadá do poplatku, který platí domácnost?
    2.1.2006 08:28 Lada
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Me napada jeste jeden zpusob, jak ty poplatky snizit. Vyridit si zivnostensky list na opravy (nebo vyrobu nebo prodej) radii/televizoru a pak platit pouze dva poplatky (R+TV) za kazdou provozovnu. Viz §3 odst. 4. Howgh.
    Luk avatar 2.1.2006 12:36 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Tohle má jeden háček. Na to je totiž potřeba kvalifikace podle §8 vyhlášky 50/1978 Sb. - a tu každý nemá ;-) Navíc je to teď složitější s odpovědnými zástupci, takže místo jednoho problému vyvstane jiný.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.1.2006 12:37 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Ty máš v rámci své živnosti na provozovně deset televizí nebo co?
    2.1.2006 14:50 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Problém to je například pro školy. Řeší se to třeba vymontováváním tunerů z televizí...
    3.1.2006 17:51 medulin | skóre: 31 | blog: medulin | ČR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Nic si z toho nedelejte. :-) Podle tohoto clanku budou zrejme platit TV polatky i majitele pevne telefoni linky.
    "V polovině letošního roku nabídne Český Telecom dlouho
    očekávanou službu IPTV - televizi přes pevné telefonní linky."
    20.3.2006 17:53 Cyphr0 | skóre: 4 | blog: cyphr0_log | /root
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Probuďme se, jsme otroci těch kurevských sviní nahoře. Svoboda je sladká, bojoval bych za ní. Což takhle založit spolek nasraných lidí s kulomety a dělat zátah na ty nahoře (politici a ostatní kurvy)?! Chtěl bych vidět, jak z nich tříští krev a žadoní o život :-) Vážně :-D
    20.3.2006 17:55 Cyphr0 | skóre: 4 | blog: cyphr0_log | /root
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kurvy prizivnicky
    Překážka by byli ovlivnění policajti... No já vím o tomhle světě své, nikdo mi to nerozmluví.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.