abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 719 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Milionářem snadno a rychle

    6.12.2007 01:55 | Přečteno: 2598×

    To je titulek co? Tomu nelze odolat a je nutné na něj kliknout. Nicméně tento návod na staní se milionářem asi už nebude fungovat, protože popisovaná akce povede k různým změnám pravidel, aby se tak snadno neopakovala.

    Samozřejmě nebudu popisovat takové ty nudné postupy, jako pracovat 20 hodin denně nebo mít skvělý nápad, kvůli kterému vám lidé utrhají ruce a nacpou miliony do chřtánu. Ty totiž postrádají jakoukoliv invenci a ta je pro rychlé zbohatnutí nutná.

    Zato tu mám příhodu ze života, která mi nečekaně zkřížila cestu. Dokonce se na rozdíl od pohádek ani neodehrává za devaterými řekami a horami.

    Jednou se (zatím neznámý) pachatel, kterému budeme říkat třeba Drake, rozhodl, že by teď před vánocemi potřeboval nějaké další peníze. Usoudil, že takových bude asi více a že takový stav by se dal dobře využít k prospěchu alespoň jedné strany, nejlépe vlastní. Šel proto do obchodu, koupil si předplacenou kartu a podal si inzerát, že nabízí supervýhodné vánoční půjčky a to i těm, kdož jsou pro jiné půjčovatele beznadějnými případy, které dostanou tak maximálně zamítavý dopis, ale ani náhodou půjčku.

    Tím měl pro první den odpracováno a šel spokojeně spát. Druhý den si přivstal a obstaral si linku se speciálním tarifem, za pouhých 95 Kč za minutu. A když mu někdo volal na zveřejněné číslo, tak telefony nebral, to je moc pracné. Jen každému volajícímu poslal připravenou SMS s vřelými pozdravy a pokyny jak se dostat k vysněné půjčce. V SMS uvedl kontaktní telefon na tu speciální linku. Samozřejmě nechtěl žadatele nějak rozrušit a tak jim pro jistotu neřekl, že volají na linku speciálním tarifem, jen je upozornil, že má nový telefon.

    Všechno skvěle fungovalo, když někdo zavolal, tak se mu věnoval, litoval ho, pomlouval ostatní zloděje, nechával žadatele hledat různé doklady a protahoval hovor jak jen to šlo. Takže se mu úspěšně dařilo dostat hovorné za podání žádosti přes 4000 Kč.

    Uplynul měsíc a lidé přišli na telefonním účtu na nesrovnalosti. Samozřejmě si začali stěžovat. Na takové případy zákon pamatuje a tak je každý provozovatel takové telefonní linky povinen uvést také telefonní číslo s běžným tarifem pro reklamace a tyto kontakty se evidují v celostátní databázi těchto linek. Drake byl k zákazníkům tak vstřícný, že uvedl dokonce zelenou linku, aby reklamace běžely hladce.

    Nu a tady začíná druhá linie příběhu. Asi před rokem CZLUG zřídil zelenou linku pro pomoc s přechodem na Linux, pro řešení licenčních problémů a tak podobně. Služba byla velmi populární a to nás donutilo ji omezit až na nulu. Náklady na hovorné a především alokovatelné lidské zdroje nestačily poptávce. Zelená linka existuje nadále, ale stáhli jsme reklamy, které na ni vedly. Resp. reklamy platíme stále, ale už nepropagují možnost CZLUGu zavolat.

    Samozřejmě zápletka je průhledná a bystrý čtenář na ní přišel. Drake do databáze poskytovatelů uvedl falešné údaje a jako kontaktní telefon naši zelenou linku. Těžko říct, jestli ji znal a nebo zvolil opakující se číselnou kombinaci, která se mu líbila a zrovna se trefil.

    První telefonát s reklamací mne nemálo překvapil, zvlášť když jsem jej vzal na telefonu bez displeje, takže jsem neviděl z kterého směru na ústřednu přišel. Musel jsem vynaložit hodně úsilí, abych se vůbec dobral toho, kdo volá a co má vlastně za problém. Paní byla samoživitelka na mateřské dovolené a fakturu fakt špatně snášela. Drakemu uvěřila, ale nepůjčil ji ani korunu, zřejmě ani neměl z čeho.

    Samozřejmě jsem se nejdříve zlobil na operátora, protože jsem předpokládal, že naše číslo sdělil v nějakém hnutí mysli omylem, ale ukázalo se, že to jeho chyba nebyla. Prostě někdo našel díru v tom, že údaje v databázi se neověřují.

    Takže nyní už víte, jak se stát rychle milionářem. Jen musíte být rychlí, protože nyní se již údaje ověřovat budou. Také není moc času na vybrání odměny, Drake už má zrušenou linku, obstavené účty a peníze neuvidí. Podvedení dokonce dostanou i peníze zpět a nám bude refundováno hovorné na zelené lince. Celá věc se ještě vyšetřuje.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Jiří P. avatar 6.12.2007 07:16 Jiří P. | skóre: 24 | blog: programování
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    pěkné - držím palce, ať to dobře dopadne
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows?
    Ilfirin avatar 6.12.2007 07:31 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    Dobrá práce.
    6.12.2007 08:37 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    Uffff, ted uz jenom schazi aby se opatrilo pro Draka bydleni za penize danovych poplatniku. I kdyz by mozna bylo lepsi zorganizovat setkani vykuka s klienty za ucasti policie, ktera by se v jisty okamzik divala nekam jinam :-)

    A je jeste jeden zpusob, je o neco riskantnejsi a vyzaduje vetsi naklady a musite byt potom hodne rychli... Nechate se zamestnat v nejake firme zabyvajici se prevozem penez, koupite si dodavku, oblepite ji firemnimi napisy a jednoho vikendu si sjedete do prace a nepozorovane vynesete asi metrak takovych tech divnych papirku do auta a odjedete... Vase pritelkyne si potom pobreci do TV, ze jste zimzel, zajde si jeste parkrat do prace, pak da vypoved a zmizi za vami. Najdete si nejakou klidnou zemi a tam uzivate. Za par let o vas treba natoci i film...
    6.12.2007 13:17 Antonín Mička
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    Vykastrovat, aby se takový zmr.i nerozmnožili
    Prcek avatar 6.12.2007 13:21 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    Brat s sebou starou, to je moc velky riziko - za ty prachy muze mit novych, mladsich, hezcich,... kolik bude chtit :-)
    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    6.12.2007 13:27 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    Treba ji slibil, ze bude sud na Orliku.
    6.12.2007 13:33 Antonín Mička
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    no, třeba si na ní zvykl... někteří lidé maj takový zvláštní jednání, no...
    srigi avatar 6.12.2007 08:48 srigi | skóre: 10 | blog: sricont
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    Pekný príbeh, človek si aspoň rozšíri obzory.
    Be kind to newbies.
    Dalibor Smolík avatar 6.12.2007 09:24 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    Ten Drake se ve skutečnosti jmenoval Steve Ballmer. Naučil se česky a jal se zlikvidovat českou linuxovou komunitu přes CZLUG. Až se mu to finančně podaří, začne se učit polsky, pak dánsky a bude pokračovat dále :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    satanatas avatar 6.12.2007 11:20 satanatas | skóre: 14 | blog: vše co můžete s klidem hodit za hlavu ze světa linuxu i jiných světů | Graveyard
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    týjo, jak z akčního filmu :+) ještě že ste se nedaly
    6.12.2007 12:37 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    Me spis prekvapuje, ze toho chlapika vubec chytnuli.

    BTW: Co presne porusil za zakony? Kdyz uvedl, ze telefonni cislo ma specialni tarifikaci, tak zakon neporusil. Penize taky nikomu nepujcil (coz muzou delat tusim snad jenom nejaky bankovni instituce). Na co ho dostali?
    Luk avatar 6.12.2007 13:01 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    Kdyz uvedl, ze telefonni cislo ma specialni tarifikaci, tak zakon neporusil.
    Jenže on to, pokud vím, neuvedl.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    6.12.2007 17:52 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    Jojo, jsem vul. Ctu rychle a nepozorne, tak v tom pripade samozrejme je to jasny.
    6.12.2007 13:27 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    A nestaci uz ze to lidem nabizel?
    6.12.2007 13:31 Antonín Mička
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Milionářem snadno a rychle
    no, když zrřizujou tyhle ty speciální linky, tak ne komukoliv anonymně, mimo to, někomu pak musej posílat $...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.