abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Expedice Stonehenge 2008 - SP1

    10.5.2008 02:08 | Přečteno: 1247× | poslední úprava: 10.5.2008 03:07

    Na základě dnešní porady Rudná.net přináším první service pack na expediční story.

    Doplnění první, proč vlastně jeden nejel. Tož to bylo tak:

    Jedním z účastníků měla být osoba, kterou budeme z důvodů utajení nazývat Mr. G., protože by se mohla poznat a já bych s ní potom na poradách nevydržel. Mr. G. se vyznačuje nevídanou afinitou ke katastrofám. Nyní opakuje ročník, protože když chtěl po učitelích nějaké známky, žádné nedostal, neboť jej ve škole nikdo nepoznal a nevěřil mu, že školu navštěvuje. Přitom nechodí za školu, je jen regulérně průběžně nemocný. Když projevil zájem dělat pořadatele na Linuxovém víkendu, tak jsem mu uložil, aby až do víkendu ležel v posteli a ničeho se nedotýkal, protože jinak je vyloučeno, aby v kritickém víkendu byl zdravý a nezraněný. Bohužel ani tato dobře míněná rada dobře nedopadla, protože hned druhý den oznámil, že má problém. Očekával jsem minimálně, že mu do postele spadl strop, ale ten vydržel. Nevydrželo ucho a stalo se to takto. V posteli jej při ležení obtěžoval komár. Probudil se mrška s jarním sluníčkem. Mr. G. se pokusil komára zbavit, resp. zabít jej. To provedl se vší razancí a energií, bohužel komára netrefil, ale trefil se do hlavy, potažmo do ucha a tlaková vlna mu pochroumala bubínek.

    Na co skutečně nemohu zapomenou je jiná podobná příhoda, za kterou jsem ale do značné míry zodpovídal a to mě skutečně obešlo horko. Rudná.net sem tam pořádá nějakou akci a jednou jsme na akci potřebovali stavět i pódium z lešení. Když se lešení bouralo, tak dorazil Mr. G. pln ochoty pomáhat, bez helmy a v sandálech, načež mi kluci hlásí, že dorazil Mr. G. postavil se k lešení a v tom okamžiku jim spadla 4 m lešenářská trubka a zabodla se do trávníku 2 cm od jeho nohy. To tedy odešel mimořádně nezraněn, jen s psychickým šokem u něj i u mě.

    Trubky jej ale mimořádně milují, protože dříve byl již jednou při montáži anténního stožáru trubkou trefen a stožár pokřtil deckou krve.

    To jen tak pro představu.

    A do Londýna s námi nemohl, protože před odletem upadl tak šikovně, že si pochroumal vazy v koleni a nemohl měsíc chodit.

    Pokud tedy uvidíte na linuxovém víkendu pořadatele v sádře, víte o koho se jedná.

    Doplnění druhé

    Pod vlivem mého dnešního zápisu se v průběhu porady konala další soutěž o to kdo sní nejvíce zmrzliny. Tentokrát se účastnili i borci, kteří nebyli v Londýně, aneb Mr. G. A zase prozradím pointu hned na začátku, rekord byl překonán. Mr. G. zvládl 26 kopečků a předpokládám, že touto dobou jej již veze sanitka do nemocnice s zápalem plic, ledvinovou kolikou, prasklým žaludečním vředem a zápalem slepého střeva.

    Borci se na dnešní soutěž řádně připravili, někteří si vzali předem tabletu černého uhlí (zvané též živočišné), neboť každý ví, že černé uhlí má velkou výhřevnost. Bohužel předpoklad, že zajistí výhřev organizmu se ukázal chybný. A nebo mělo být tablet více, třeba jako celá tuba. Přesný počet bude předmětem dalšího zkoumání, protože nutně existuje optimální množství, které pomáhá, ale zase nemůže být tak velké, aby zcela zaplnilo žaludek, který by pak nemohl pojmout zmrzlinu. Výzkum se bude dít pod dohledem lékaře, minimálně kvůli zajištění dostatečného množství živočišného uhlí. Mám pocit, že se používá i při výrobě nějakých méně povolených látek a neradi bychom na sebe přitáhli příliš velkou pozornost. Franta totiž říkal, že využití zbytkového tepla z server hostingu k vaření perníku je boží zlepšovák, ale že s tím na patentový úřad raději nemám chodit, protože by mi ten nápad jistě někdo ukradl a nekale nám konkuroval.

    Průběh celé soutěže byl klasický, takže jsem po chvíli byl paralyzován smíchy a nebyl jsem schopen ukládat do dlouhodobé paměti celý postup. Psal jsem si pro jistotu poznámky do zápisu z porady, ale nejsou již příliš srozumitelné. Pravda celý zápis dneska nějak postrádá srozumitelnost. Když tak o tom přemýšlím, tak zmrzlina musela být s rumem, protože jinak si nedovedu vysvětlit to co se dělo. No s rumem. Znáte ta videa, jak americká armáda zkouší na vojácích LSD? Jen si matně vybavuji řev vítěze, který stále dokola opakoval číslovku 26 a přitom se motal po místnosti a boural reproduktory. Přehlušil nejen hudbu, ale zřejmě to povede k pokutě za rušení nočního klidu a budeme muset hledat pro porady jiný podnik. Obsluha byla zcela v šoku a chtěla volat sanitku. Jakoby nebyla čistě bílá barva ve tváři běžná u každého ajťáka, který tráví čas u počítače místo na sluníčku.

    Z útržkovitých scén si vybavuji, jak kolem 18. kopečku byl objednán čaj, lhostejno jaký, protože nebyl určen k pití, ale k ohřevu soutěžících. Sir J. se vrhl po čaji mistra G. a začal si hlasitě stěžovat: "Dyť to vůbec nehřeje!!!", na to Mr. G. reagoval: "Krade teplo!!!" (fakt byly tam minimálně tři vykřičníky, to hodně vypovídá o duševním stavu) a jal se shánět boxer, aby mohl bránit svůj čaj před zloději kilojoudů. My jsme jen zpovzdálí sledovali, jak se z čaje kouří a to v místnosti nebyla žádná zima. Pravda, jak komu. Někteří se v nestřežené chvíli pokoušeli oblékat do cizích bund a to do všech najednou.

    Za zaznamenání také stojí, že do desátého kopečku jsou soutěžící ochotni konzumovat zmrzlinu se šlehačkou, ovocem a paraplíčkem. Potom postupně rezignují a žádají po obsluze pouze zcela čistou zmrzlinu a dokonce by jim zvlášť nevadilo, kdyby je obsluha trochu šidila na porcích. To ale nekompromisní sčítací komisaři nedovolili.

    Celkově se akce vydařila, ale spotřebovali jsme všechnu čokoládovou zmrzlinu a došel černý čaj. České podniky se budou muset na naše návštěvy lépe připravovat. Přitom jen za zmrzlinu jsme utratili 624 Kč. To je proti Londýnu pěkná drahota.

    Já mám teď od smíchu namožené břišní svaly a nevím jestli to mohu vydávat za pracovní úraz, když jsem poradu neřídil. Ale snad by to šlo alespoň deklarovat jako nemoc z povolání.

    S ohledem na zdravotní stav soutěžících proběhne odvetné utkání v paintballu a nikoliv v ládování se zmrzlinou. Navíc to je sport, který zjevně Mr. G. umožní přijít ke zcela netradičním zraněním.

    Věnovali jsme se i serióznějším věcem, jako je příprava Linuxového víkendu nebo smlouvě s Vodafone, u kterého jsme oslavili šest měsíců jednání o podmínkách smlouvy na Vodafone Onenet. Ale stále jednáme, to u takového O2 jsme už po 3 měsících a eskalaci na nejvyšší management zjistili, že dohoda je nemožná a rámcovou smlouvu bych za stanovených podmínek podepsal leda po lobotomii, což šéf manager přijal s naprostým nepochopením. Zřejmě někomu uniklo, že jednání znamená, že každá strana v něčem sleví a ne v tom, že jedna strana říká my máme SAP a dokola nabízí něco, co nikdo nepoptával. Také jsme připravili objednávky triček na Linuxový víkend, abychom dodrželi štábní kulturu. Měli jsme na ně základní požadavek, nejvyšší možnou kvalitu bez ohledu na cenu, protože každý z nás si těch cca 600, co takové triko stojí, může dovolit. Mimochodem měli byste někdo zájem o taková trička s výšivkami? Základem by bylo nějaké hodně kvalitní triko a výšivku jsme dali předělat zatím jen 6x, takže by mohla být dovedena k dokonalosti.

    P. S.: První čtenáři mě upozornili, že neznalý kolemjdoucí by mohl získat mylný dojem. Proto explicitně upozorňuji, že, tak jako obvykle, nebyl za celý večer nikým zkonzumován ani mililitr alkoholu.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    10.5.2008 03:03 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Expedice Stonehenge 2008 - SP1
    Bože... :-D Musím nahlásit do Bugzilly bug, že se některým blogpostům nedá přidělit hodnocení vyšší než 100 %. :-)
    10.5.2008 09:29 Mr. G
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Expedice Stonehenge 2008 - SP1
    Je to vše víceméně pravda.... akorát krve v mých příbězích je více a zimu při jedení té zmrzliny si ani nedovedete představit.......
    10.5.2008 11:46 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Expedice Stonehenge 2008 - SP1
    Krev jsem musel ubrat, blogisky si mohou cist i ctenari mladsi 21 let a to i pred 22:00. Navic krev je pomerne spatne pruhledna a kdyby stekala po monitoru, tak by nebyl citelny text. Ba ani reklamy. A to byste se potom nedozvedeli, ze kdyz budete delat u IBM, tak nebudete do prace chodit, ale budete si moct dovolit koupit i kolo.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    10.5.2008 15:10 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Expedice Stonehenge 2008 - SP1
    ze kdyz budete delat u IBM, tak nebudete do prace chodit, ale budete si moct dovolit koupit i kolo.
    Velmi dobrý postřeh. Já jen doufám, že pokud to skutečně někteří praktikují, tak si v té tašce přes rameno vozí rezervní kostkovanou košili a deodorant. Protože pokud nebydlí do vzdálenosti 0,5 km od práce, tak bych jejich spolupracovníkům nepřál s nimi potom celý den sedět v jedné kanceláři...
    Vašek Lorenc avatar 10.5.2008 15:45 Vašek Lorenc | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Expedice Stonehenge 2008 - SP1
    Sice nepracuji v IBM, ale v práci máme sprchu.. a mám pocit, že to není až tak neobvyklá věc :)
    ...včetně majestátného loosa
    10.5.2008 16:08 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Expedice Stonehenge 2008 - SP1
    Není, i linuxové firmy mají v práci sprchy. :-)
    10.5.2008 16:50 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Expedice Stonehenge 2008 - SP1
    Já nemluvil ani tak o možnosti se umýt, jako spíše o nepraktičnosti ježdění na kole v pracovním oděvu (který bude zpocený i po té, co si dá dotyčný sprchu).
    Václav 11.5.2008 13:23 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Expedice Stonehenge 2008 - SP1
    Hmm, když se nás při poradě šéf ptal co by měl chtít pro odbor informatiky do nové radnice, snažil jsem se krom serveroven prosadit i saunu a sprchy... Ale vypadá to že se na nás vykašlou :(
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.