abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 764 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Tvůrčí krize

    11.5.2008 02:07 | Přečteno: 1409× | poslední úprava: 11.5.2008 02:13

    Dnes se konalo odvetné paintballové utkání za zmrzlinový match, který byl popsán ve včerejším příspěvku.

    Jenže kromě toho, že jsme si akci užili se nic zvláštního nestalo. A já o tom teď mám psát do blogu a to ještě s tou hrozbou, že ostatní nepůjdou spát, dokud příspěvek nevyjde. Tož to je zodpovědnost jak sviňa. Vždyť já teď mohu za to, že malé děti ponocují a víte jak to je, ponocováním to začíná a končí to i svatbou.

    Mr. G. dorazil na boj dobře vybaven. Měl speciální kalhoty s rozepínacími nohavicemi. To je tuze praktická věc. Třeba když si způsobíte otevřenou zlomeninu nohy, tak lékař nemusí ztrácet čas tím, že by nohavici trhal nebo řezal, prostě ji rozepne. Když se dělá sádra, tak se prostě udělá a nohavice se potom klidně zase zapne. Kompletní ošetření otevřené zlomeniny a nemusíte si při tom ani sundat kalhoty. To je skutečně prozíravý zlepšovák. Jiný kolega moc litoval, že takové kalhoty neměl, protože po bouračce na motorce mu udělali sádru když měl oblečené normální jeansy a pak je nemohl sundat. A to fakt naštve, vemte si, chcete jít do tanečních a nemůžete. Prostě vás tam v jeansech nepustí.

    V každém případě všechy mohu uklidnit, Mr. G. si odnesl krvavé zranění. Je to potvrzené mnoha na slovo zvanými odborníky, kteří jej viděli krvácet již vícekrát. Pokud si myslíte, že krvácí fádně z nosu, tak to ani náhodou, krvácí ze stehna. Tím prokázal svůj nevšední talent, protože nikdo jiný po zásahu paintballovou kuličkou krvácet neumí. Ale modřin jsme si odnesli slušné množství. Dokonce jsme přesvědčili k účasti jednu slečnu, ale ta odbornou prohlídku zranění odmítla s pouzem na to, že má přítele, který to zajistí. Ten však není zocelen pravidelným kontaktem s Mr. G. a tak zcela jistě nemá odpovídající kvalifikaci, např. podle barvy krve nedokáže poznat míru jejího okysličení a tak rozlišit tepenné a žilní krvácení.

    Já jsem si také jedno zranění odnesl, i to je důvod, proč musím napsat zápisek dneska, zítra již nebudu hýbat zápěstím. Mám ho již teď asi dvakrát větší. Sice to překvapivě nijak moc nebolí, ale to jistě přijde.

    Hned na místě jsem začali plánovat, že takový hromadný boj by byl dobrým zakončením Linuxového víkendu. Nabízí se spousta variant, Ubuntu proti Debianu, CZLUG kontra Rudná.net, Kerslager vs Janík (nevadí že tomu nerozumíte, to je hit pro ty, kteří byli na posledním sletu důchodců).

    Nechtějte vědět, kdo vyhrál. To si nějak nikdo nepamatuje. Já jsem byl poprvé zabit CEO-em Rudná.net a minimálně jednou jsem zabil jeho. To jsou ty mocenské boje. Potom samozřejmě bylo zabito několik problémových uživatelů: "Jo tak tobě jde blbě internet jo?" -- Prásk ho. Velmi efektivní metoda, budeme ji používat co nejčastěji. Nakonec cílem je zajistit, aby byli lidé spokojení. A kdo je spokojený -- ten kdo si nestěžuje. Stěžuje si mrtvý? Nestěžuje. Takže mrtvý je spokojený. QED

    A jako ve správném seriálu, na co se můžete těšit v příštím díle? Zítra půjdeme fotit do vojenského prostoru Brdy, nejlépe zříceninu hradu Valdek. To by v tom byl čert, aby se něco nepřihodilo. Minule se přihodilo to, že jsem zříceninu minul a posléze i hranice mezi zpřístupněnou a nezpřístupněnou zónou. Ale můžete klidně spát, nepodařilo se mi tam najít ani stopu po vojákovi, který něco strážil, natož po vojákovi, který by měl pocit, že jsem někde, kam se nesmí.

    A takto to vypadá na paintballovém hřišti.

           

    Hodnocení: 95 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    11.5.2008 08:23 Milan Svoboda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tvůrčí krize
    Neni to na Novejch Butovicich? Prijde mi to povedome :-)
    11.5.2008 11:33 Jorindo | blog: Jirkuv_blog_1 | Ptice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tvůrčí krize
    Je to v Tescu ve Stodůlkách... Takže vlastně na Novejch Butovicích ;-)
    11.5.2008 21:19 Milan Svoboda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tvůrčí krize
    Diky, my jsme tam s klukama z prace byli taky zaparit :-) Ta dodavka mi prisla povedoma. A protoze to v Praze moc neznam a pracuji v Novych Butovicich tak jsem vedel ze je to tam hodne blizko...
    11.5.2008 08:36 tired joe | skóre: 17 | blog: rootlet | Trenčín/Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tvůrčí krize
    Hehe, ešte lepší zápisok než včera :)

    "Sice to překvapivě nijak moc nebolí, ale to jistě přijde." by som možno prerobil na "Sice to překvapivě nijak moc nebolí, ale to jistě přejde." :)

    Človek sa riadi zdravým rozumom, až keď už nezostáva žiadne iné riešenie.
    12.5.2008 09:39 Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tvůrčí krize
    ...a končí to i svatbou.
    A já pořád přemejšlel kde jsem udělal chybu.
    19.3.2011 19:39 evinam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tvůrčí krize
    obcanprotikrizi@seznam.cz

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.