abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 559 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Ajťáci na Sázavě

    13.7.2008 01:15 | Přečteno: 4289×

    Léto zdárně pokračuje a tak jsem zjistil, že se od kolegů čím dál více odlišuji, neboť mám zdravou popelavě bílou barvu, kterou lidé pohybující se v nepřátelském venkovním prostředí již dávno vyměnili za různé odstíny bronzové.

    Zorganizoval jsem tedy vodácký výlet za krásami Sázavy. No vodácký výlet, přeci jen člověk nesmí riskovat příliš úzký kontakt s přírodou, když na ní není cvičený. Také české půjčovny mají přechodně nedostatek pěti hvězdičkových stanů a šerpů na tahání nákladu. Takže to byl takový jednodenní pidivýlet.

    V pátek ráno jsme vyrazili z Rudné do Čerčan, to tedy ještě motorovými vozidly, a dále pokračovali na kánoích. Naštěstí jsme byli na řece většinu času zcela osamocení, protože jiní vodáci by pravděpodobně mohli upadnout do šoku, kdyby zjistili, že se na cestě navigujeme satelitní navigací. Tu jsme intenzivně používali, abychom věděli, kterým směrem teče řeka, kde je občerstvení, jak rychle plujeme a další nezbytné informace. Při tom jsme zjistili, že autoři navigace mají ještě hodně co dohánět, protože navigace sice umí zjistit, že auto se nachází v řece, ale nabízené řešení, jak jej dostat na silnici, je prakticky nerealizovatelné. Poradí totiž maximálně, „otočte se jak to bude možné“, nebo „odbočte vpravo“. Potápěče ani kontakt na jeřábnickou firmu nám nenabídla. Situace není lepší ani v režimu pěší navigace, nehledě na to, že přepnutí režimu je tak komplikované, že než jsme jej v menu našli, minuli jsme hospodu.

    Plavba sama plynula v poklidu, pouze jedna posádka si příště půjčí raději ponorku, protože kánoe má na vrchní straně strašně velkou díru a když ji naklopíte, tak do ní nateče rychle voda a loď se neřízeně potopí. Když zdvihali loď ze dna pošesté, již nebyli ochotni ocenit, že ta velká díra má také výhodu, vodu je z ní možné rychle vylít. Zjistili, že pro jejich jízdní styl bude mnohem lepší loď bez jakýchkoliv otvorů, zvláště otvorů větších než je molekula vody.

    I druhá loď měla drobný problém s posádkou, protože měla problémy se subordinací. Háček byl na řece sice poprvé, ale to mu nezabránilo, aby již na prvním jezu věděl lépe než kormidelník, jak se jez sjíždí a tak ve větší vzdálenosti od jezu remcal, a když to nevedlo k úspěchu, převzal na koruně hráze řízení, protože takle blbě se přece přes jez nejezdí. Kormidelník měl krátké pádlo a tak nemohl háčka zabít hned, a pod jezem mu na to již nezbývaly síly. Přesto loď dorazila vcelku a suchá.

    Jezy byly vůbec celkem problematické, protože bylo tak málo vody, že sjízdné byly pro lodě s ponorem do 3 cm a takových jsme měli přesně nula.

    Původně jsme měli v plánu při pádlování překládat populární klip Sarah Silvermanové, ale bohužel jsme si jej zapomněli vzít sebou. Pokud někdo máte české titulky, neváhejte a pošlete mi je, máme totiž velký problém shodnout se na přesném obsahu některých částí mezi refrény. Resp. sháním klidně i anglické titulky. Toto opomenutí nás alespoň uchránilo perzekuce ze strany státních orgánů pro buzení veřejného pohoršení.

    Jistě vás zajímá, jaký zajímavý úraz se stal Mr. G. Tady ctěné publikum zklamu, protože se mu nestal žádný. Dělal mi háčka a možná i to jej uchránilo od jakéhokoliv poškození. (Že já se ale umím pochlubit.) Byli jsme ale kdykoliv připraveni mu přivolat pomoc, nevím kolik ostatních výprav mělo sebou více telefonů než členů posádky. Prostě IT.

    Po obědě jsme dopluli do Týnce nad Sázavou, kde nás čekala paní z půjčovny, spočítala lodě a potvrdila nám, že jsme nikoho po cestě nezapomněli pod jezem. Vyrazili jsme na vlak, který se zachoval tuze nesportovně, protože jel na vteřinu přesně a tak nám ujel o celých 60 vteřin. Alespoň jsme mu zamávali.

    Na nádraží hned následovala veselá historka z natáčení nádraží. Přišli jsme k budově, tam seděl výpravčí a čekal na další vlak, které pojede již za hodinu. Rozhodli jsme se, že si koupíme jízdenky, protože je to činnost náročná a kromě toho s ní máme pramálo zkušeností. Resp. pramálo dobrých zkušeností. Telehausy jsou sice vždy vedle nádraží, ale vlakem se do nich moc nejezdí. Takže jsme začali zjišťovat, jak se jízdenka kupuje, nalezli jsme ceduli ukazující k pokladně, ale jeden z účastníků projevil obavy, jestli v pokladně někdo bude, když železničář sedí vedle nás ve dveřích s nápisem dopravní kancelář. Takové obavy jsem rozptýlil, řka, že výpravčí to je šarže, ten jistě neprodává jízdenky. Takže jsme se vydali k pokladně. Načež se výpravčí zvedl, odemkl pokladnu, posadil se za okýnko a prodal nám jízdenku. Holt malé nádraží.

    I po cestě vlakem jsme užívali navigaci a díky ní víme, že vlak dosáhl maximální rychlosti 46 km/h a jel celou dobu po kolejích.

    Výprava se vydařila a příště jedeme zase. Jen pro změnu asi Ohři. Někteří z nás načerpali mnoho zkušeností, např. překvapivé zjištění, že čokoláda, základní to pohon mozku pro duševní práci, při přenesení z klimatizované kanceláře na loď prudce mění skupenství. Tato metamorfóza postihuje i jiné výrobky čokoládu obsahující a činí je buď obtížně poživatelnými nebo esteticky nepřijatelnými. Také běžná představa cestovatelů, že je třeba pro zahnání nudy mít vagón jídla, vzala za své, protože vodák držíce pádlo nemá volnou ruku na malý zákusek o třech chodech.

    Ostatně nechcete se někdo přidat? Že bysme udělali linuxovou megavýpravu?

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    JiK avatar 13.7.2008 01:29 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    ja bych doporucoval zmenu, po Sazave treba, treba Sazavu. Ja jezdil na sazavu s tatou od 5ti let az do vysoke kazdy rok, jen jednou jsme neverne utekli na Hron & Dunajec. Sazava ma milion tvari, a nikdy neni stejna. Stvoridla, Tynec-pikovice, Cerne Budy, Kacov, bublinkovy jez, to je preci pokazdy jina reka, ktera se jen stejne jmenuje. A vrele doporucuju, stejne jako devitiocasou kocku na hacky, uz jen v zajmu zachovani tradic.
    13.7.2008 01:57 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Sázavu nebrat. Co jezdí na vodu naši, tak Sázava je jediná řeka, o které řekli "už nikdy". Mizerné kempy, když člověk chce jít na jídlo do hospody, tak není otevřeno/nevaří se, když člověk vystoupí z lodi, tak stojí někomu na zahrádce atd.

    Města v okolí řeky vypadají jako za bolševika (otlušené domy, opadané omítky), podobně se tam dá nakoupit a podobně se k člověku chová personál hospod. Prostě týden dvacetikilometrových úseků téměř stojaté vody následovaný jedním dvacetikilometrovým úsekem plným šutrů, kterým nemá cenu se vyhýbat, protože při pokusu minout šutr loď trefí dva větší o kousek vedle.

    Podobné reference mám od dalších dvou partiček lidí, co jezdí na vodu a střídají řeky. Sázavu nebrat, to je lepší i Vltava.
    Quando omni flunkus moritati
    JiK avatar 13.7.2008 02:34 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Vltava je pro masnaky nebo pro prazaky, slusny vodak by tam nejel. Howgh. Je to jak aeroklub Tocna, jestli vite, co myslim. Dobrou noc, jdu hlidat & prebalovat, malej se vzbudil.
    13.7.2008 12:07 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Tak teda nevim, ale jeli jste nekdo Vltavu treba z Borovych Lad? To bych teda masnakum fakt nedoporucil. Lipno potom netece, to je fakt, ale je fura firem, ktere vam lod pres Lipno prevezou a pokracujete pod nim. A po ceste se potka spousta mist, ktera jsou pro cecha povinna, soutok Teple a Studene Vltavy, Rozmberk, Cesky Krumlov, ... A samozrejme velka vyhoda je, ze na zacatku je videt dno a ja mam rad reky, kde vidite dno. Ostane cesta kolem papiren ve Vetrni byla pred 20 lety takovou praktickou vychovou k egologii.

    Ale jinak jsme se rozhodli jet v tomto cyklu pokazde jinou reku. Zatim jsme byli na Berounce, ted v patek na Sazave a dalsi budou nasledovat.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    Luk avatar 13.7.2008 12:40 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Tak teda nevim, ale jeli jste nekdo Vltavu treba z Borovych Lad?
    Tam už se, pokud vím, hodně dlouho nesmí jezdit. A teď to vypadá, že to bude prakticky zakázáno až do Pěkné.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    20.7.2008 23:05 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    No hodne dlouho to nebude, v sobotu jsem vyfotil tohle:

    http://www.flickr.com/photos/danohnesorg/2685355988/in/set-72157606273155429/

    a ta cedule neni nijak extra sesla, byt letosni jiste neni. Ale google potvrdil, ze sprava narodniho parku pritahuje srouby, takze brzo budeme vnoucatum vypravet jak jsme se meli zamlada.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    Luk avatar 20.7.2008 23:41 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    No hodne dlouho to nebude, v sobotu jsem vyfotil tohle:

    http://www.flickr.com/photos/danohnesorg/2685355988/in/set-72157606273155429/
    Tak to ještě není tak zlé, jak jsem si myslel. Žil jsem v tom, že nad Lenorou to už zakázali úplně.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    13.7.2008 19:31 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Ostane cesta kolem papiren ve Vetrni byla pred 20 lety takovou praktickou vychovou k egologii.
    Přímo ve Větřní to bylo v pohodě, odpad vypouštěli až pod Krumlovem (teď je tam čistička). Půlmetrová vrstva pěny a kusy celulózy, co vypadaly jako lejna; jejich zbytky plavaly ještě u Hluboké...

    Do budoucna doporučuju Ploučnici, skalní tunel u Novin pod Ralskem je dobrý začátek, nechá se jet až do Děčína a moc lidí tam nebývá...
    14.7.2008 15:51 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    a moc lidí tam nebývá...

    Vody taky ne.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    14.7.2008 15:52 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Asi jsme zatím měli kliku...
    13.7.2008 12:46 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Vltava je pro masnaky nebo pro prazaky
    Souhlas, ale i tak je lepší, než Sázava.
    Quando omni flunkus moritati
    13.7.2008 19:07 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Z toho Týnce dolů určitě. Málo vody díky náhonům a nával - týnecký Bisport tam během jednoho dne protočí několik set lodí a občas je problém se na tu řeku vůbec vejít.

    Co se Vltavy týče, krásně prázdná byla letos kolem 17. května, všichni tam asi jeli během předchozích dvou prodloužených víkendů a navíc rosničkáři hlásili déšť (bohužel jim to v neděli vyšlo, ale sobota na krumlovských jezech byla výborná, zalití háčci schli doslova před očima :-) ). Na tábořišti ve Zlaté koruně byla kromě nás snad jen parta motorkářů...
    13.7.2008 04:01 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    V těsný blízkosti Sázavy je hlavně ve všední den mrtvo, to jsem zažil na vlastní kůži. Jsou to typický víkendový osady, ve kterejch se zastavil čas. Pes by tam přes tejden umřel hlady a o víkendu nudou. Jak vypadají vesnice a města myslim až tak podstatný neni, ovšem jejich funkčnost je problém zcela zásadní. Jedinej obchod ve vesnici obvykle slouží jen dopoledne a na jeho zavíračku obvykle navazuje hospoda, kde podávaj zpravidla jen hotovky který zvládne uklohnit i vrchní, protože platit pro dva lidi denně kuchaře, to by zruinovalo i jiný podniky. Z hlediska přírody má ale Sázava před nudnou Vltavou podle mě jasně navrch.
    13.7.2008 06:35 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Vltavu v nejaky netradicni termin, treba na Silvestra, jinak je to masarina.
    13.7.2008 01:48 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Naštěstí jsme byli na řece většinu času zcela osamocení, protože jiní vodáci by pravděpodobně mohli upadnout do šoku, kdyby zjistili, že se na cestě navigujeme satelitní navigací.
    To jsme jednou zkoušeli taky. Ta navigace nám tvrdila, že plujeme po silnici...
    Ostatně nechcete se někdo přidat? Že bysme udělali linuxovou megavýpravu?
    Tak to bych chtěl vidět ;-)
    Quando omni flunkus moritati
    Ondrej avatar 13.7.2008 09:12 Ondrej | skóre: 20 | blog: darkblair_server | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Ostatně nechcete se někdo přidat? Že bysme udělali linuxovou megavýpravu?
    Tak to bych chtěl vidět ;-)
    nahoou ja bych jel
    Nikdo neni nikdy lepsi nez ty! Pouze ty jsi obcas horsi nez ostatni.
    13.7.2008 12:27 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    To jsme jednou zkoušeli taky. Ta navigace nám tvrdila, že plujeme po silnici...
    Nekde ano, kdyz jde silnice podel brehu, evidentne algoritmus urceni polohy moc neveri ani poloze ani presnosti map a tak trochu keca.
    Tak to bych chtěl vidět ;-)
    Uz to vidim uplne jasne. 19:30 zacinaji zpravy na Nove, tragicky se tvarici Ray Koranteng oznamuje, ze dnesni zpravy budou ponekud cerne. Strih a titulek TRAGEDIE NA OHRI. Zpet studio, hlasi: "Jeste nikdy se na ceskych rekach neutopilo tolik vodaku. Prepojujeme zive na Tuhnicky jez." Tady redaktor stojici po pas ve vode v rybarskych holinkach, za nim valec, v nem se melou neidentifikovatelne kusy veci. "Situace je naprosto neprehledna, nikdo nevi kolik se utopilo vodaku, prezivsi jsou v soku a tak pocitaji jen ve dvojkove soustave, kterou nikdo z nas nezna." Najednou se objevi lod a redaktora sejme. Zpet studio, "Tak at uz je obeti kolik chce, tak ted je o jednu vice." "Pokracujeme zpravami z domova: Na dalnici D1 havaroval kamion, ..."
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    Luk avatar 13.7.2008 12:40 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Nekde ano, kdyz jde silnice podel brehu, evidentne algoritmus urceni polohy moc neveri ani poloze ani presnosti map a tak trochu keca.
    Silniční navigace (např. TomTom) má tendenci rvát polohu na silnici (pokud je někde jinde, do určité vzdálenosti to bere jako chybu měření). Chce to jiný software, který tohle nedělá.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    13.7.2008 12:43 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    V tom rezimu chodec to nedela ani TomTom. Coz celkem dava smysl.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    Luk avatar 13.7.2008 13:16 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    V režimu chodec to moc nepoužívám, takže toto nevím. Používám raději NoniGPSPlot, který je z pohledu chodce a cyklisty podstatně lepší.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    13.7.2008 23:40 Smajchl | skóre: 39 | blog: Drzy_Nazory | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Ja sem zazil obracenej pripad u igo, ze pri hledani ulice to ukazovalo doprostred reky a ulice byla pritom naprosto jinde... Jeste ze zadnou navigaci nemam.
    My máme všechno co chcem, my máme dobrou náladu!
    13.7.2008 12:49 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Hezký. ;-)
    Quando omni flunkus moritati
    13.7.2008 23:28 Martin Beránek | skóre: 33 | blog: mousehouse | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Uz to vidim uplne jasne. 19:30 zacinaji zpravy na Nove, tragicky se tvarici Ray Koranteng oznamuje, ze dnesni zpravy budou ponekud cerne. Strih a titulek TRAGEDIE NA OHRI. Zpet studio, hlasi: "Jeste nikdy se na ceskych rekach neutopilo tolik vodaku. Prepojujeme zive na Tuhnicky jez." Tady redaktor stojici po pas ve vode v rybarskych holinkach, za nim valec, v nem se melou neidentifikovatelne kusy veci. "Situace je naprosto neprehledna, nikdo nevi kolik se utopilo vodaku, prezivsi jsou v soku a tak pocitaji jen ve dvojkove soustave, kterou nikdo z nas nezna." Najednou se objevi lod a redaktora sejme. Zpet studio, "Tak at uz je obeti kolik chce, tak ted je o jednu vice." "Pokracujeme zpravami z domova: Na dalnici D1 havaroval kamion, ..."
    Tenhle jez sem je 2x - jednou pri povodnich a podruhe nekdy 2005. Vzdy bez hacka a vzdy v klidu, ale pokazde sem tam zazil nejakou neprijemnou situaci.
    never use rm after eight
    Jan Drábek avatar 13.7.2008 08:35 Jan Drábek | skóre: 41 | blog: Tartar | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Btw. ještě jste nezkoušeli GPS navigaci v letadlo - to přepočřítávání trasy ji za chvilku upeče.
    01010010 01000101 01010000 01101100 01001001 00110010 01000100 01100101 01010110
    13.7.2008 12:30 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Samozrejme zkouseli i perzekuovani jsme za to byli, protoze to vypada jako nebezpecny vysilac. Byva tam problem s silou sigalu, ale uz mam vyhlidlou GPS pro geotagovani fotek s nejakym lepsim cipem nez je SirIII a od te jsem videl velmi pekne zaznamenane trasy letu.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    Martin Stiborský avatar 13.7.2008 09:18 Martin Stiborský | skóre: 26 | blog: Stibiho bláboly | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Tyhle zápisky se vždycky tak dobře čtou. Paráda !
    Kvík ..
    13.7.2008 10:41 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    http://www.youtube.com/watch?v=7g9fEW5O1sc i s titulky v eng , v pasazich s pipnutim
    USE="-gnome -kde";turris
    13.7.2008 10:52 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    To nejsou žádné titulky, to k tomu jen nějaky trouba psal nesmysly. Kterým pasážím nerozumíte, kluci? Odvážím se tvrdit, že jsem pochytil kompletní text, ale určitě se mi ho nechce přepisovat od začátku do konce :-)
    13.7.2008 12:41 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Diky za nabidku, ale prispevek nize to vyresil. Konkretne jsme nedesifrovali: Then you puked in the bucket… a v predchozi scence jsme sice identifikovali skoro vsecha slova, ale zase nam nedochazelo co je tam vtipne. Nejak mi to nedochazi ani ted.

    Jeste by me zajimalo, co se v tom poradu delo po prestavce, ale to jsem taky nenasel. Vrazda v primem prenosu by neprekvapila.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    13.7.2008 13:08 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Nejak mi to nedochazi ani ted.
    No, řekl bych, že na té scénce je nejvtipnější to, že není vtipná ani trochu ("...how do you like them apples?"), což dá Sarah najevo svým výrazem, i snahou to zachránit ("Yeah...it's funny"). Vůbec v tom klipu Damon vystupuje jako trochu zabržděný hezoun, který je rád, že má konečně aspoň jednou nad Kimmelem navrch. Což je samozřejmě záměr, a díky tomu je to taková zábava - nemluvě o tom, že ten song sám o sobě je docela slušná hitovka :-)
    13.7.2008 13:42 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Hitovka to je, ma to chytlavou hudbu, skvely refrem. On cely ten pribeh je cool. Kdyz si vezmu tu delsi variantu, tak zacatek je kondenzovany Big Brother, Sarah nervozni, uvazujici, jestli dela dobre a jestli z toho nema vycouvat (ale jak), nakonec radeji rychle zadajici klip, potom pekna pisnicka, nasleduje psychlogicka sonda, Jimmy vyrovnavajici se s klipem, ale rychle se dava dohromady a rika, Oh.... congratulation, naprosto profesionalni zvladnuti situace. No a potom jeho odpoved, kdy ukecal spolecnika Matta Damona, aby s nim natocil protiklip, to je tema na film.

    Jinak s tema apples, jiste to byl zamer, ale ja jsem celou dobu myslel, ze se tam zpiva nipples.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    13.7.2008 21:59 chlb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    While you're drinkin' Diet Snapple / I'm fucking Matt Damon
    [MD:] She's fucking Matt Damon / Hey, Kimmel! How do you like them apples? /
     Get it? Cause I'm like talking about her breasts
    13.7.2008 11:53 _radek | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    13.7.2008 12:15 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Jojo, voda je pro informatika idealni :) Skoro zadna namaha (kdyz teda clovek zrovna neprenasi lod). Jel jsem Vltavu, Ohri a Otavu, a ani na jednu reku si nemuzu stezovat. Jenom tech sjizdnych jezu na Otave je malo :(
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Michal Fecko avatar 13.7.2008 12:51 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    rafajtaci :-)
    13.7.2008 14:24 Bedbord
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    tak našel jsem dost dobrý video se Sárou, jinak moooc pěkně napsaný :) http://sarahsilvermanonline.com/2008/02/24/jimmy-kimmel-and-ben-affleck-video/
    13.7.2008 17:18 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    klidne se zucastnim kdyz budete neco organizovat:-)
    13.7.2008 21:31 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Jezdí se ještě Botič? To bylo dost dobrý, hlavně ten závěrečný tunel plny srač...

    Otava je také dobrá, to už ale fakt. I když ajťák by tam mohl být zaskočený, množstvím příkazů... aby to nevytuhlo...

    Na jezech, třeba na Lužnici je dobrý se v tom dole nezacyklovat.

    Pro ajťáka je nejlepší asi Berounka. Moc to nehoupe, do noťase nešlouchá.
    13.7.2008 23:47 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Otava je také dobrá, to už ale fakt.
    Taky jsem slyšel...
    I když ajťák by tam mohl být zaskočený, množstvím příkazů... aby to nevytuhlo...
    ?
    Na jezech, třeba na Lužnici je dobrý se v tom dole nezacyklovat.
    Lužnice je dobrá na víkend - úsek Tábor-Bechyně nebo kousek horního toku. Když člověk jede delší dobu, tak se nemůže vyhnout tomu voleji mezi Veselím a Táborem. Br, třicet kilometrů a voda se ani nehne...
    Quando omni flunkus moritati
    14.7.2008 01:02 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    . Když člověk jede delší dobu, tak se nemůže vyhnout tomu voleji mezi Veselím a Táborem. Br, třicet kilometrů a voda se ani nehne...
    Vsak to je idealni - riziko prevrhnuti a utopeni hardwaru minimalni :)
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    14.7.2008 01:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    No jo, ale pokud člověk potřebuje někam dojet, tak musí makat.
    Quando omni flunkus moritati
    14.7.2008 11:00 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Množství příkazů... ono to někdy dost valí a pak furt kormidlo řve na háčka nějaký divný povely. Právě zkušenost, jeden takhle vytuh, černo, jen seděl s pádlem v ruce jako puk. Ale ajťák to nebyl. :) Na souši se resetoval panákem, znova přihlásil do reality a už reagoval. :) Ale to bylo asi spíš v hw, operační paměť a tak. Nebo spustil program na volej.
    14.7.2008 11:31 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    No jo, to se musí jemně. Legendární je v tomto směru výrok jednoho kamaráda, který poté, co jejich loď najela na šutr jak autobus, prohlásil klidným hlasem: "Helenko, tys mi ten kamínek nehlásila"... :-)
    14.7.2008 11:45 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    "Megaro sanska, nevidis sutr jako kredenc?"

    :-)
    14.7.2008 11:53 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    ... Lída se od té doby podepisovala na pohlednicích rodičům jako M. Sánská s podotknutím, že to doma vysvětlí... :-)
    14.7.2008 12:04 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Bingo!
    14.7.2008 11:57 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    PS: Mně moji dřívější háčci naučili, že je lepší si hlídat šutry zezadu sám. Je to spolehlivější a navíc nemusím řešit, která strana je levá a která pravá :-)
    14.7.2008 12:01 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Nakonec odpovednost za lod ma kormidelnik ;-) Od hacka se v tomto pripade optimalne vyzaduje, aby jel v poloze lezmo a nezaclanel ve vyhledu. To ze lezmo nemuze padlovat se nekdy ani nepozna.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    14.7.2008 12:21 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    V tomto směru mám výhodu, neboť jsem o hlavu vyšší než můj dlouholetý háček. Takže není problém zapojit i přední pohonnou jednotku, i když ji obvykle využívám jen ve vypjatějších situacích (nebo když se nudí ;-) ).
    14.7.2008 12:32 Fred
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    U některých háčků je v poloze ležmo zajímavý výhled, ale obvykle kormidelníka rozptyluje a ten se pak plně nevěnuje řízení.
    14.7.2008 12:02 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    To jo, to chce jemně a pozitivně. :)

    Jo, sánskou jsme znal jen jako "Ty kozo sánská". :)
    14.7.2008 12:16 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Záminkou k první světové válce byl atentát na rakouského následníka trůnu, arcivévodu Ferdinanda.

    Hlavní impuls ke vzpouře háků byl dán tehdy, když se Sumec s Lídou srazili v malé peřeji s velkým kamenem. Tehdy se Sumec neovládl a pravil:

    "Megéro sánská, nevidíš šutr jako kredenc?"

    Lída se od té doby jednak podepisovala na pohlednicích rodičům jako M. Sánská (s podotknutím, že jim to doma vysvětlí), jednak se uzavřela do sebe, protože léta jezdila závodně na kajaku a věděla svoje. Jejím třetím zločinem bylo, že se při večerním ohni vyjádřila o kormidelnících jako o infantilních hříčkách přírody, mezi nimiž ovšem zvláště ostudně vyniká Sumec.

    "Že jsem infantilní zrůda, toho si všimneš," opáčil Sumec, "ale šutr jako kredenc nevidíš."

    "Ale vidím," vyjela Lída, "jenže jak to mám vodkopnout, když to vzadu nevodsadíš?"

    "Jak to mám vodsadit, když to nevodkopneš!"

    "Za příď si ručí háček," řekl Keny. "A taky za celou přední třetinu lodi."

    "Takže v krajním případě," připomněla Lucie, "je háček schopen s přední třetinou lodi objet kámen zleva, kdežto kormidelník to může projet zprava, případně se se zbývajícími dvěma třetinami vrátit."

    ...

    Zdeněk Šmíd, Proč bychom se netopili, Vyprávění šesté, ve vydání z roku 1997 (Olympia) strana 88 a 89.
    14.7.2008 12:21 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Ha! Knihu znám, ale tohle jsem přehlédl. Člověk se stále učí. :)
    14.7.2008 22:36 JZD | skóre: 14 | blog: Na_dvorku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Česká televize podle knížky natáčí stejnojmený seriál. Tak sem zvědavej jak se jim to povede. Více tady http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idp=1071158728&day=0&time=00:00&ch=1
    Víra znamená vyznávat to, o čem člověk dobře ví, že to není pravda. Mlčeti platina, mluviti v gajzu, býti v hajzlu.
    15.7.2008 02:17 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Akorát už měl být hotový loni v létě... Dřív, než to dodělají, snad vyjde Hurd 1.0.
    Quando omni flunkus moritati
    13.7.2008 21:37 Mexiko | skóre: 25 | Chrudim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    No tak to mi připomíná zážitek před třemi lety, když jsem dělal podobnou akci pro partu ajťáků z jedné nejmenované filipesí pražské filiálky. No hlavní můj zážitek je na nedělní ráno v kempu na Hubertusu (Ohře), kdy jsem si hodně těžce vzpomínal, co se dělo večer. Naprostá většina těch "hovad změkčilých" totiž odpadla nebo nechlastala a tak jsme ve třech zbývajících museli po vzoru husitských bojovníků pustit do několika lahví již namíchaného gintoniku. Prostě ve stylu nepřátel se nelekejme a na množství nehleďme. Ale zase na druhou stranu už vím, že gintonik není limonáda a je lepší ho pít jako alkohol :-) :-) ;-)
    14.7.2008 07:33 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Tak to jste byly vy, ty ozraly hovada, co rvala na cely varsky polesi...
    14.7.2008 12:17 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    To jsou tu rozdílné kulturní a sociální zvyky, no...

    Kdysi nás, mladé vlasatce, pozvali nějaci kluci na čundru k sobě. A že prej budeme chlastat jako divý svině, děsná pařba klucí, na nás furt. Dali nám i Nějaký prachy a my šli nakoupit. "Chlastat říkali hmmm, patnáct kusů piv na kusa? To je málo woe když nebude kořka!" Tak jsme to tam natahali a ono se ukázalo, že oni si pod chlastáním představují čtyři piva a jít spát.

    My to vypili i za ně... No... Přece to nenecháme zkazit, že. Blbci. :-)
    14.7.2008 12:23 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Blbcema myslím nás, tenkrát! :)
    14.7.2008 18:46 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Jeste se s vami musim podelit o nove objevy, ktere mi rekli lide v prubehu dneska, Sarah se obejvila i ve Futurame, v The Cryonic Woman mluvi Fryovu pritelkyni Michelle.

    A hraje i v nejake epizode Star Treku.

    --

    Ted kdyz na to koukam, sklonovat Fry v cestine neni zadna sranda. Vypada to desne...., tak rekneme Filipovu pritelkyni.

    --

    P. S. Uz jste videli na bombe video s titulky? Jedno je treba tady, rekl bych ze to je prvni bombova funkce, kterou jsem na tehle serverech videl.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    17.7.2008 15:43 fipa | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    To vypadá zajímavě, příště bych se přidal, na vodě jsem ještě nebyl a taková jednodenní je ideál :-)).
    18.7.2008 01:38 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Takze velka porada rozhodla, ze optimalni termin by byl 28.7., takze mi pripadne napiste, pokud mate zajem.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    18.7.2008 02:05 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Pondělí?
    Quando omni flunkus moritati
    18.7.2008 02:09 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Jo pondeli. V sobotu a nedeli se nam to jednak nehodi a jednak byva na rekach hodne lidi.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    18.7.2008 12:54 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Vlastně proč ne. Když jde o jednodenní výlet k řece, tak je asi jedno, který den.
    Quando omni flunkus moritati
    18.7.2008 16:31 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ajťáci na Sázavě
    Jedine dulezite je, aby se vsichni potencionalni ucastnici na tom dni shodli.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.