abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    17.4. 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder

    1.6.2010 21:12 | Přečteno: 2828× | O svobodě | poslední úprava: 3.6.2010 18:42

    Sága pokračuje! Krátká rekapitulace minulého dílu: 6. 5. 2010 začal T-Mobile jako poslední mobilní operátor v ČR cenzurovat internet. Jako svobodomyslnému jedinci se mi to samozřejmě nelíbí a tak jsem si zavolal na infolinku, kde mě poslali do háje - pardon, napsat písemnou stížnost. Stížnost jsem odeslal emailem ještě 6.5. - s tím, že pokud do konce měsíce května nedorazí odpověď, zašlu ji přímo klasickou poštou. 25.5. odpověď dorazila.

    A teď už doslovná citace odpovědi:

    Vázený pane Pilaři,

    zasiláme Vám odpověď na Vaši zprávu ze dne 6. května 2010.

    Níže uvádíme v bodech odpovědi na Vaše vyjádření :

    - princip síťové neutrality není termín upravený právními předpisy, je pouze určitou ideologií a vztahuje se na jiné věci týkající se sítě elektronických komunikací nežli je blokování nelegálního obsahu na internetu

    - pokud víte o způsobech jak toto filtrování obejít, budeme rádi za bližší informace, abychom mohli těmto případům zabránit

    - jak je i uvedeno v naší tiskové zprávě, v případě, že zjistíte, že dochází k blokování i legálního obsahu, uvítáme pokud nám tuto informaci sdělíte zákaznickému oddělení nebo na horkou linku, která v případě, že zjistí, že neoprávněné blokování podnikne kroky k jeho odblokování

    - na stránkách IWF je jasně uvedeno, jaké typy stránek, s jakým obsahem jsou mezi blokované zařazeny. Pokud stránka, která je blokována tyto podmínky nesplňuje, pak může její provozovatel požádat o její odblokování. Zveřejnění tzv. bblack listu není uloženo zákonem a naopak jeho nezveřejnění je důležité právě pro předcházení obcházení blokování

    - služba Internet funguje v souladu s našimi obchodními podmínkami a právními předpisy. Omezení ilegálního obsahu je požadováno na mezinárodní úrovni, proto k tomuto kroku přistoupili již všichni domácí operátoři, a to za účelem boje proti zneužívání dětí

    - organizace IWF je uznávána v mnoha zemích světa, zejména v EU, a to vzhledem k tomu, že úzce spolupracuje jak s internetovým průmyslem, tak s mocí soudní, vládou a mezinárodními organizacemi za účelem minimalizování zneužívání dětí

    Z výše uvedených důvodů naše rozhodnutí zůstává neměnné.

    S pozdravem

    M. K.

    No, takže si to shrneme a zase hezky v bodech

    Takže slovy klasika: Ach jo. No, sesumíroval jsem moje myšlenky do odpovědi, kterou předkládám k nahlédnutí a odeslal na obligátní adresu info zavináč t-mobile tečka cézet. Uvidíme, jestli jim to bude trvat zase těch 20 dní.

    Dobrý den,
    dovolím si reagovat opět v bodech

    - ano, princip síťové neutrality není nijak právně upravený, tedy se jím nemusíte řídit, ale nemáte pravdu v tom, že se tohoto tématu netýká - jelikož se vy, jako poskytovatel připojení vměšujete a zasahujete do dat přenášených klienty

    - ano, vím o způsobech, jak toto filtrování obejít a ne, nevidím důvod, proč vám o nich říkat. Pokud lidé zodpovědní za nasazení blokovacího systému nevědí, co je proxy server, SSH, jak funguje třeba takový onion routing, pak jsou dle mého názoru nekompetentní a na dané pozici nemají co dělat.

    - rád bych věděl, proč pokud chci přístup ke stránce s legálním obsahem, kterou zablokoval nějaký horlivý britský úředník se musím doprošovat, aby mi ten přístup byl povolen. A konečně - jak poznám, zda je na dané stránce skutečně legální obsah, když si ji nemohu zobrazit?

    - ano, služba "připojení k Internetu" možná funguje v souladu s vašimi obchodními podmínkami, ale pokud svévolně zasahujete do dat svých klientů nejedná se dle mého názoru o "připojení k Internetu" ale spíše "připojení k části Internetu".
    Mohl bych prosím dostat odkaz nebo název konkrétního nařízení nebo směrnice, kterou je nařízena cenzura stránek na základě blacklistu společnosti IWF?

    -nezajímá mne, jak je daná organizace "uznávaná", zajímá mne jakým právem může rozhodovat o legalitě a ilegalitě obsahu - tedy o věcech, o kterých v demokratických státech rozhoduje soud.

    S pozdravem,
    Pilař
           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    1.6.2010 21:16 yxc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    drzim ti palce, snad to neni ztrata casu
    1.6.2010 21:27 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Tak tohle mě dostalo :-) Nenapadá mě nic jinýho, co by to mohlo být, než ztráta času.
    1.6.2010 21:30 yxc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    mno tak preci mu nenapisu at se na to vysere, bo s tim stejne nic nenadela. nekdo za nasi lenost bojovat musi...
    1.6.2010 21:38 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Je to ztráta času. A přesto se na to nevyfláknu.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    lucorp avatar 1.6.2010 21:34 lucorp | skóre: 3 | blog: Konverzia stavbára na ajťáka | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    som zvedavy co ti na to odpisu (ak vobec nieco)
    "Vyčíslovať straty na predajoch za pirátske kópie je ako vyčíslovať o koľko deti prichádzame masturbáciou..."
    Jendа avatar 1.6.2010 21:46 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    - pokud víte o způsobech jak toto filtrování obejít, budeme rádi za bližší informace, abychom mohli těmto případům zabránit
    :-D

    No, a teď vážněji. Řeším(e), jestli blokují i ADSL bývalého BT (reverzní záznam xxx.adsl-llu.static.bluetone.cz). Nechce někdo od nich zkusit projet třeba tento list a dát mi vědět, abych je (ne)přidal do bloku? Mimochodem, také by zde všichni jistě ocenili nějaké technické podrobnosti filtrování :-).
    ano, služba "připojení k Internetu" možná funguje v souladu s vašimi obchodními podmínkami
    Přiznám se, že jsem v podmínkách žádnou zmínku o MITM útoku nenašel. Není to tedy nelegální? Viz § 182 trestního zákoníku.
    (5) Zaměstnanec provozovatele poštovních služeb, telekomunikační služby nebo počítačového systému anebo kdokoli jiný vykonávající komunikační činnosti, který

    c) pozmění nebo potlačí písemnost obsaženou v poštovní zásilce nebo dopravovanou dopravním zařízením anebo zprávu podanou neveřejným přenosem počítačových dat, telefonicky, telegraficky nebo jiným podobným způsobem,

    bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.
    1.6.2010 21:58 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Co vim, tak pozmenuji DNS odpovedi. Prasarna nejvetsi.
    Jendа avatar 1.6.2010 22:00 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Podle tohoto to vypadá na proxy. Taky z tiskovky:
    Jak blokování probíhá

    Blokování stránek funguje na základě filtrování jednotlivých url (tedy nikoli domén). Filtr bude aplikován podle databáze url s nelegálním obsahem, jejímž dodavatelem je britská Internet Watch Foundation, v současnosti nejspolehlivější zdroj v této oblasti.
    1.6.2010 22:07 merlyn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    s DNS problem nemam, pouzivam jejich
    1.6.2010 22:05 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Přiznám se, že jsem v podmínkách žádnou zmínku o MITM útoku nenašel.
    Taky říkám možná - tímhle si nejsem jistý a fakt je, že v podmínkách jsem nic nenašel.
    Není to tedy nelegální?
    Sakra dobrá připomínka. To se musí ověřit.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    1.6.2010 22:16 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Sakra dobrá připomínka. To se musí ověřit.
    Hm, tak to vypadá, že pokud to není upraveno nějakou mezinárodní smlouvou (pak by to byl problém mnohem většího rozsahu) tak by to mohlo s trochou štěstí znamenat konec cenzury. Ale to štěstí mít nebudeme, na to máme málo peněz.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    1.6.2010 22:06 merlyn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    No, kazdou chvilu kontroluju, jestli nam nahodou taky nezacali cenzurovat. Zatim to vzdycky slo, ALE:
    merlyn@unknown:~$ telnet offlolita.org 80
    Trying 76.76.96.114...
    Connected to offlolita.org.
    Escape character is '^]'.
    GET /
    404 Not Found [3]Connection closed by foreign host.
    merlyn@unknown:~$ 
    
    Z webovyho browseru se tam dostat nemuzu, a traceroute smeruje spravne.
    Nicmene zatim bych nic nepridaval, protoze se tam nemuzu dostat ani z ninjacloak
    Jendа avatar 1.6.2010 22:13 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Offlolita nějak pošla, můžeš zkusit nějakou hezkou DP z toho seznamu. Nebo třeba Juklík :-).
    1.6.2010 22:56 merlyn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    No, na skoro vsechny oranzovy z toho seznamu dostavam time out, ale aj z proxy
    1.6.2010 23:18 Ses | skóre: 16 | blog: Nevím nic, ale zato to vím správně | Ivančice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Ten poslední odkaz (http://www.juklik.cz/dalsi-informace/zapis-na-kurzy/zapis-na-kurzy-detske-aktivity/bc-juklik-praha-5-detske-aktivity-zari-prosinec-2008) nefunguje nebo mi někdo cenzuruje net?
    Nikdo mi nerozumí. Jsem záhadný.
    Jendа avatar 1.6.2010 23:37 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Už to smázli. Pedofile!
    3.6.2010 15:13 merlyn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Tak zatim nam necenzurujou, dostal sem se tam...
    brk avatar 2.6.2010 06:46 brk | skóre: 29 | blog: broukoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Offlolita.org je spíše klasickou ukázkou nesmyslně blokovaného webu. Možná mají na titulce náhledy v 80x60, co by snad dětským pornem být mohlo, nebo stejně taky ne, ale nevede to k danému obsahu.

    Ne že by mne zajímalo dětské porno, ale spíše blublina kolem něj a něco takového jsem volně pohozené na webu viděl naposledy někdy před 12 lety. Nedávno jsem narazil akorát na Lupě na odkazy vedoucí do Toru, ale to jsem ignoroval. To je trošku jiný level a smysluplná blokace by byla maximálně blokace celého Toru, takže raději vůbec nerozpitvávat. Přeci jen Tor občas používám k jiným účelům.
    USE="-qt -kde"
    Jendа avatar 2.6.2010 12:56 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    To je trošku jiný level a smysluplná blokace by byla maximálně blokace celého Toru
    Můžeš nějak nastínit, jak by šlo Tor zablokovat? Jede spousta neveřejných bridgů, které poslouchají na portu 443. Takže blokace Toru = zakázání veškerého šifrování? Pak je tu ještě steganografie…
    2.6.2010 13:20 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Však jo - kdo nekouká na dětské porno, nemá důvod šifrovat pryč s tím!
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    3.6.2010 20:00 Mustafa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Číňanom blokovanie Toru ide pomerne efektívne, prečítaj si Tor blog: https://blog.torproject.org/blog/china-blocking-tor-round-two
    Jendа avatar 4.6.2010 15:22 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    However, most Tor users in China switched to non-public relays, called bridges, over the past few months. Interestingly, the GFW has also started blocking some of the more popular bridges:
    Proto je potřeba co nejvíc bridgů…
    default avatar 4.6.2010 16:53 default | skóre: 22 | Madrid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Jakmile budu mít někde server, tohle je první služba, kterou rozjedu. :-)
    1.6.2010 23:43 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    No já u nich mám net. Na těch finskejch stránkách jsem zkusmo otestoval pár zelenejch a oranžovejch a většina vrací digem jinou adresu než co je v tom sloupečku vedle, ale když to pingnu z netu, tak je digem a pingem z netu IP stejná, takže asi starý informace.

    Nebo hodně dobrej firewall na aplikační úrovni (sakra co je pravé a co ne? Píšu vůbec na pravé abclinuxu? ;-) ).
    1.6.2010 23:50 Ses | skóre: 16 | blog: Nevím nic, ale zato to vím správně | Ivančice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    A jsem já pořád já?
    Nikdo mi nerozumí. Jsem záhadný.
    8.6.2010 12:04 kocour
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Kdo jí tohle kuře?
    Jendа avatar 2.6.2010 00:00 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    A přes HTTP se tam dostaneš?
    2.6.2010 01:11 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Většinou mě to hodilo na nějakou pseudoreklamní stránku, takovej ten typ s provázanejma linkama. Takže imho jo.
    Jakub Lucký avatar 2.6.2010 10:36 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    jakub@gondolin:~$ nslookup offlolita.org
    Server:		208.67.222.222
    Address:	208.67.222.222#53
    
    Non-authoritative answer:
    Name:	offlolita.org
    Address: 192.168.4.4
    
    Myslím, že Casablancu a tím pádem i SpořilovNet můžeš do bloku přidat...
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    Jakub Lucký avatar 2.6.2010 10:39 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Vlastně ne! Tohle vrací můj vlastní DNS server, co stojí vedle mě... Takže ten web má asi hodně špatně nastavené DNS
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    default avatar 2.6.2010 10:59 default | skóre: 22 | Madrid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    OpenDNS, který používáš, skutečně vrací 192.168.4.4. Můj poskytovatel vrací 76.76.96.114. Ale stránky stejně nejedou…
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.6.2010 11:18 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Jojo, OpenDNS je jeden z těch zlých, co cenzurují pod taktovkou IWF.
    2.6.2010 13:13 Jirka P
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Projel jsem ten seznam na O2 ADSL a vyšlo mi, že z něj blokují jen tyhle:
    indexlolita.net.        86400   IN      NS      ns2.tel.cz.
    kisslola.com.           86400   IN      NS      ns2.tel.cz.
    offlolita.org.          86400   IN      NS      ns2.tel.cz.
    thaimisc.com.           86400   IN      NS      ns2.tel.cz.
    thaimisc.com.           86400   IN      NS      ns2.tel.cz.
    
    Jendа avatar 2.6.2010 13:31 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    A jakou IP vrací (A záznam, nebo dokonce AAAA :-))? Co na ní běží za služby?
    2.6.2010 13:40 Jirka P
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Sorry, smazal jsem to, aby se to tam neopakovalo :)
    thaimisc.com.           86400   IN      A       194.228.41.66
    Běží tam jen HTTP, který vrací (falešnou??) 403.
    jirka@debian:~/sq/cgi$ telnet 194.228.41.66 http
    Trying 194.228.41.66...
    Connected to 194.228.41.66.
    Escape character is '^]'.
    GET / HTTP/1.1
    Host: abclinuxu.cz
    
    HTTP/1.1 200 OK
    Date: Wed, 02 Jun 2010 11:02:53 GMT
    Server: Apache/2.0.55 (Red Hat)
    Last-Modified: Wed, 21 Oct 2009 13:36:17 GMT
    ETag: "19e7ec-df-10337640"
    Accept-Ranges: bytes
    Content-Length: 223
    Connection: close
    Content-Type: text/html
    
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">
    <html><head>
    <title>Access Denied</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
    </head><body>
    <b>(HTTP 403) Access denied</b>
    </body></html>
    
    Connection closed by foreign host.
    
    Jendа avatar 2.6.2010 13:52 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Je dostupný i z venku, takže si můžete hrát :-).
    HTTP/1.1 200 OK
    …
    <b>(HTTP 403) Access denied</b>
    
    No ty vole :-).
    Jendа avatar 2.6.2010 14:06 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Zkusí ty domény někdo na T-Mobilu?
    default avatar 2.6.2010 14:19 default | skóre: 22 | Madrid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Večer (vnoci) až budu doma, tak se na to podívám…
    2.6.2010 14:37 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    root@duron:/tmp# nslookup < ./zzzzzzzz
    > Server:               127.0.0.1
    Address:        127.0.0.1#53
    
    Non-authoritative answer:
    Name:   indexlolita.net
    Address: 76.76.96.114
    > Server:               127.0.0.1
    Address:        127.0.0.1#53
    
    Non-authoritative answer:
    Name:   kisslola.com
    Address: 76.76.96.114
    > Server:               127.0.0.1
    Address:        127.0.0.1#53
    
    Non-authoritative answer:
    Name:   offlolita.org
    Address: 76.76.96.114
    > Server:               127.0.0.1
    Address:        127.0.0.1#53
    
    Non-authoritative answer:
    Name:   thaimisc.com
    Address: 61.19.251.229
    >
    
    Přičemž používám vlastní cache, plněnou tuším odsud:
    212.158.128.2
    212.158.128.3
    
    Jendа avatar 2.6.2010 14:43 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Vždyť jo, T-Mobile ohlásil, že bude používat proxy, ne podvrhávání DNS záznamů…
    2.6.2010 15:08 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Jo aha. Já myslel to samý jako dělal Jirka P. Při wgetu/telnetu na doménové jméno to timeoutuje a při wgetu/telnetu na IP to 404. Pro 76.76.96.114 se to jeví stejně z webu anonymouse.org, takže předpokládám, že i pro ostatní.

    P.S. Nechce někdo napsat skript co bude odněkud brát seznamy a automaticky testovat?
    2.6.2010 15:56 chochi | skóre: 29 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder

    Netimeoutuje, akorat odpovida s chybou po hoooodne dlouhy dobe:

    
    # telnet kisslola.com 80
    Trying 76.76.96.114...
    Connected to kisslola.com.
    Escape character is '^]'.
    GET / HTTP/1.1
    Host: kisslola.com
    
    HTTP/1.1 502 Bad Gateway
    Server: nginx/0.6.38
    Date: Wed, 02 Jun 2010 07:49:13 GMT
    Content-Type: text/html
    Content-Length: 173
    Connection: keep-alive
    
    <html>
    <head><title>502 Bad Gateway</title></head>
    <body bgcolor="white">
    <center><h1>502 Bad Gateway</h1></center>
    <hr><center>nginx/0.6.38</center>
    </body>
    </html>
    
    
    2.6.2010 16:37 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Aha já zkoušel HTTP/1.0 bez Host: parametru, to je pak rychle. Jinak hází to chyby právě i z anonymizérů.
    pavlix avatar 3.6.2010 17:28 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    P.S. Nechce někdo napsat skript co bude odněkud brát seznamy a automaticky testovat?
    A virus, který ho bude šířit :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    3.6.2010 17:48 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Raději rozšířit Switzerland nebo podobný nástroj.
    Josef Kufner avatar 1.6.2010 21:56 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Měl bys jim připomenout těch pár paragrafů o poštovním tajemství a dvouleté sazbě.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 1.6.2010 22:01 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    No, mně ještě neodpověděli.
    1.6.2010 23:39 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    - pokud víte o způsobech jak toto filtrování obejít, budeme rádi za bližší informace, abychom mohli těmto případům zabránit
    Tak tohle bylo dobrý, ale mám pro ně nápad. Rozpustíme to, ne?
    - jak je i uvedeno v naší tiskové zprávě, v případě, že zjistíte, že dochází k blokování i legálního obsahu, uvítáme pokud nám tuto informaci sdělíte zákaznickému oddělení nebo na horkou linku, která v případě, že zjistí, že neoprávněné blokování podnikne kroky k jeho odblokování
    Deadlock :-O.
    2.6.2010 07:43 yxc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    asi nejlepsi reseni bude pockat az zablokuji stranky libovolneho prachateho subjektu a ten je zazaluje za vzniklou skodu/porusovani postovniho tajemstvi/poskozeni jmena za pedofilii a tak podobne
    2.6.2010 07:48 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    To není řešení. To je záměna problému za problém někoho jiného.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    2.6.2010 08:06 yxc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    o.k., pak je tedy zazaluj ty!
    Shadow avatar 2.6.2010 09:30 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Koho ale chcete zažalovat? ISP? Ten ale nedodává blacklist. Ten dodává IWF. Žalovat IWF v UK? Ale IWF nikoho nenutí, aby užíval její blacklist (aneb princip kolektivní nezodpovědnosti).

    Je otázkou, jestli český soudce filtrování uzná jako "porušování poštovního tajemství".

    Poškození dobrého jména bude relevantní? Nefiltruje čistě náhodou O2 tak, že vygeneruje jen 404ku k blokovanému webu (takže k žádnému poškození dobrého jména nemohlo dojít)?
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    2.6.2010 10:09 yxcv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    kdyz budu provozovat obchod/webzine/whatever, kam mi kvuli naruseni site vsech ceskych velkych poskytovatelu pripojeni NEPRIJDE dvacet tisic zakazniku za den kvuli tomu, ze me nekdo oznaci za pedofila, tak tu snad neni sance jak ten soud prohrat i s predbeznym opatrenim na okamzite zruseni filtroavani. jen propasovat na list IWF alzu nebo nova.cz a myslim ze by to slo pekne rychle.
    2.6.2010 10:12 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Nefiltruje čistě náhodou O2 tak, že vygeneruje jen 404ku k blokovanému webu (takže k žádnému poškození dobrého jména nemohlo dojít)?
    Poškození dobrého jména admina? Např. ucházím o místo ve firmě A, do životopisu uvedu, že adminuju server společnosti B. Personalista společnosti A se chce kouknout na web společnosti B aby viděl jak to funguje - a O2 vrátí 404.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    2.6.2010 10:33 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Zalovat rozhodne ISP. Mate smlouvu s ISP, ISP aktivoval nejake filtrovani, ktere nedostal narizene od soudu nebo zakonem.

    Jinak to filtrovani je mozna opravdu proti zakonu. Neni tu nekdo s vetsim pravnim vzdelanim, kterej by to vedel?

    Kdyz se poskytoval pripojeni bude vmesovat mezi odesilatele a prijemce, neni to naruseni datovych prenosu? Jako kdybych posilal dopis, posta dopis otevrela, precetla si ho a kdyz je nezavadny, tak zase poslala dal? Navic, je to monitorovani obsahu (prinejmensim adresy URL), ale to prece nema ISP narizeno soudem ani zakonem, takze to je jako nelegalni odposlouchavani (kdyz se pri odposlouchavani nic nelegelani nezjisti, tak se taky s odposlouchavanymi nic nedeje).
    2.6.2010 10:36 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Co treba tomu chlapikovi odpoved, ze mu teda asi nebude vadit, pokud mu budes kontrolovat emaily, dopisy, telefonni hovory a bankovni ucty, kdyby nahodou s nim chtel nekdo mluvit o nelegalnich vecech nebo mu posle spinavy penize nebo uplatky. To by me zajimalo, jestli by mu to taky nevadilo:-)
    Jendа avatar 2.6.2010 13:14 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Neni tu nekdo s vetsim pravnim vzdelanim, kterej by to vedel?
    Právní vzdělání nemám, nicméně skutkovou podstatu § 182 odst. (5) písm. c) to naplňuje určitě.
    Jendа avatar 2.6.2010 13:07 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Je otázkou, jestli český soudce filtrování uzná jako "porušování poštovního tajemství".
    IMHO to odpovídá úplně přesně. Potlačil můj HTTP požadavek a pozměnil odpověď na „litujeme, ale na této stránce jsou zneužívané děti“. Kdo je zažaluje? :-)
    2.6.2010 13:16 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Žalovat asi nikdo, ale existuje tu institut trestního oznámení. Jen je otázka, jestli to skutečně odpovídá (je tam zprávu podanou neveřejným přenosem počítačových dat,). Každopádně, tady už jde docela o kejhák (šikovný právník bude okamžitě kontrovat trestním oznámením na křivé obvinění).
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Jendа avatar 2.6.2010 13:33 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Že je to neveřejné jenom u počítačových dat a ne u telefonu a telegrafu…
    Josef Kufner avatar 2.6.2010 19:10 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Křivé obvinění? Vždyť tady nejde o žádné lži nebo výmysly. To filtrování ti sami potvrdili, takže je jen otázkou, zda to je protizákonné nebo ne.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    2.6.2010 10:28 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Taky jsem na tim blokovanim posledni dobou premyslel.

    1) Zakaznici T-Mobile, O2 a Vodafonu musi byt uchylny prasata, protoze lezou na stranky s detskym pornem a proto jim ISP musi filtrovat Internet.

    2) Nejsem pravnik a jeste jsem to v zakonech nehledal, ale neni nelegalni pouze rozsirovani takovych materialu? Nebo je nelegalni i cteni takovych materialu? Pricemz "rozsirovanim" bych nerozumnel "zajistovani datovych prenosu mezi dvema servery" (coz delaji ISP) a tudiz by ISP nemeli nest odpovednost za prenasena data (a tusim ani nenesou). Takze rozhodnuti filtrovat je jejich rozhodnuti, nikdo je nenuti.

    3) Maji ISP ve smlouve, ze budou cenzurovat obsah Internetu? Pokud ne, tak je to proti smlouve.

    4) Je to obycejne cenzurovani. Neni to nahodou v rozporu s ustavou, kde ma kazdy obcan zajisten svobody pristup k informacim (jakymkoliv, pokud zakon neomezuje pristup k "nelegalnim" informacim). Potom je ovsem otazka, kdy se mezi nelegalni informace zacnou pridavat i stranky s legalnimi informacemi, ale ktere se nelibi providerovi.

    5) Kdo a jak casto kontroluje URL, ze neobsahuje nejake legalni verejne informace?

    6) Mozna misto formulace "pripojeni k Internetu" by meli ISP pouzivat termin "pripojeni do site ISP". Tam at si pak blokujou co chteji, ale rozhodne to neni pripojeni do internetu.

    7) Bacha, on napsal, ze provozovatel muze pozadat o jeji odblokovani:-) To je velice vtipne, protoze provozovatel bude tu stranku pristupnout mit urcite vzdy.

    8) Az by se nasel prvni pripad neopravneneho blokovani legalni stranky, tak by melo velke mnozstvi uzivatelu ihned tyhle ISP zazalovat za protiustavni cenzuru (svobodny pristup k informacim) a pozadovat vysokou pokutu, aby si ty smejdi priste rozmysleli, jestli budou nebo nebudou blokovat. A rozhodne se nenechat odbyt "technickym problemem". Pokud nefunguje pres ne nejaka stranka, ktera od jinud funguje, a jine stranky funguje, je to blokovani a ne technicky problem.
    Jendа avatar 2.6.2010 13:24 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    2) Nejsem pravnik a jeste jsem to v zakonech nehledal, ale neni nelegalni pouze rozsirovani takovych materialu? Nebo je nelegalni i cteni takovych materialu? Pricemz "rozsirovanim" bych nerozumnel "zajistovani datovych prenosu mezi dvema servery" (coz delaji ISP) a tudiz by ISP nemeli nest odpovednost za prenasena data (a tusim ani nenesou). Takze rozhodnuti filtrovat je jejich rozhodnuti, nikdo je nenuti.
    A teď si představ, že lidi u toho operátora/IWF se museli na všechny ty stránky podívat, postahovat všechny obrázky a zhodnotit! Určitě je ještě mají v cache prohlížeče a držení DP je trestné!
    3) Maji ISP ve smlouve, ze budou cenzurovat obsah Internetu? Pokud ne, tak je to proti smlouve.
    Cenzorfónica ano (tak gumově, že jí to umožňuje i vypípávat sprostá slova v hovorech - ), Cenzorfone nevím a T-Cenzor určitě ne.
    6.6. O2 je oprávněna zamezit šíření dat, které Účastník šíří v rozporu se Všeobecnými podmínkami, Provozními podmínkami, obecně závaznými právními předpisy České republiky nebo s dobrými mravy. O2 je oprávněna zamezit Účastníkovi přístup k internetovým stránkám na určitých serverech sítě Internet s nelegálním obsahem nebo obsahem odporujícím dobrým mravům.
    (dle mě odporují dobrým mravům kydy Radka Hulána, takže bych je okamžitě zcenzuroval; když řeknu do telefonu sprosté slovo, tak jsou taky oprávněni zamezit jeho šíření)
    2.6.2010 11:51 merlyn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    No abys to jeste vic nepohnojil... jestli zakazou takovy ssh... :-D
    2.6.2010 12:17 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    No, i to by byla výhra. Protože toho by si už všimly větší zákazníci - a pochybuji, že by to ustáli. A mohli by jedním vrzem zakázat i HTTPS - šifrování jako šifrování. Kdo se nekouká na dětské porno, nemá co skrývat.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    2.6.2010 12:17 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Pardon, zákazníci všimli.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    2.6.2010 12:18 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Parada, jen do nich do prasat. Clovek, co tohle vymyslel patri okamzite uplalit i s celou familii (ta pred jeho ocima, aby si to smejd poradne uzil)
    Jendа avatar 2.6.2010 13:27 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Ale no tak, dětičky přece nemůžou za to, že je tatínek ošklivé káčátko (no dobře, snažím se nepoužívat sprostá slova).
    2.6.2010 18:37 Karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    To nikde netvrdim, ale je potreba ukazat i ostatnim prasatum, ze dojde NEJEN na ne, ale i na jejich nejblizsi, coz by mohlo motivovat jejich nejblizsi k tomu, aby prasata od praseni odrazovali ;-)
    2.6.2010 14:00 JoudaMates | blog: Matesoviny
    Rozbalit Rozbalit vše vezmeme to opacne
    WTF?

    Taky se tady najde nekdo jako ja, co si mysli ze je tady na tom blogu neco spatne, a nebude to u TMobilu?

    Co se takhle zamyslet jestli to co dela ISP neni nahodou SPRAVNE! Ze je pro nasi spolecnost 1000x dulezitejsi takoveto funkcionality, jako je blokovani nelegalniho obsahu a detske pornografie nez nesmyslna snaha autora tohoto blogu honit si ego a dokazovat ISP jak jsou hloupy a jak to delaji spatne.

    Ze bude 1% stranek na internetu blokovano neopravnene (uplne nahodou presne ty te zajimaji a denne je potrebujes ke svemu zivotu ....ale houby, znas jejich adresy jenom z odbornych clanku o neopravnene blokovanych webech), protoze jejich obsah je legalni a muze za to pouze spatny blacklist - NO A CO? tak proc se na to sakra nepodivas jinde na ten obsah. V zamestnani nebo ve skole je taky pristup k internetu tvrde omezovany, tak se na to podivam doma pres jineho ISP ne, je to takovy problem?

    Sorry autore, ale pro me, pro tisice dalsich a pro celou spolecnost je daleko dulezitejsi ze ISP (a je jedno kdo to je, jestli kyslik nebo tmobile) zavadeji takovouto blokaci. Ze neni technicky dokonala? To nikoho krome par jedincu nezajima ..... nic neni dokonaleho.

    Co takhle misto kritiky operatorovi ISP doporucit lepsi zpusoby a principy blokovani nelegalniho obsahu? treba by si dokazal, ze lidi za to zodpovedni jsou nekompetentni a na danych pozicich nemaji co delat :).

    Ono by to totiz bylo daleko prospesnejsi, nez to co dela autor blogu ted. .....

    joudamAtEs

    Jendа avatar 2.6.2010 14:13 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    OMG!
    Taky se tady najde nekdo jako ja, co si mysli ze je tady na tom blogu neco spatne, a nebude to u TMobilu?
    No, možná pasmen. I když tomu už to AFAIK bylo tak-nějak vyvráceno v minulé diskuzi.
    Ze je pro nasi spolecnost 1000x dulezitejsi takoveto funkcionality, jako je blokovani nelegalniho obsahu a detske pornografie nez nesmyslna snaha autora tohoto blogu honit si ego a dokazovat ISP jak jsou hloupy a jak to delaji spatne.
    Ne, není! Jak se společnosti blokováním DP pomůže?
    Ze bude 1% stranek na internetu blokovano neopravnene (uplne nahodou presne ty te zajimaji a denne je potrebujes ke svemu zivotu
    Jo, třeba Wikipedia :-).
    NO A CO? tak proc se na to sakra nepodivas jinde na ten obsah. V zamestnani nebo ve skole je taky pristup k internetu tvrde omezovany, tak se na to podivam doma pres jineho ISP ne, je to takovy problem?
    Ale pak je jakákoliv cenzura zbytečná, když se na to i ten pedofil může stejně podívat někde jinde :-).
    Sorry autore, ale pro me, pro tisice dalsich a pro celou spolecnost je daleko dulezitejsi ze ISP (a je jedno kdo to je, jestli kyslik nebo tmobile) zavadeji takovouto blokaci.
    A proč je to pro tebe a společnost tak důležité? Objasníš to nám nechápavým?
    Ze neni technicky dokonala? To nikoho krome par jedincu nezajima ..... nic neni dokonaleho.
    Tak k čemu pak je, když se dá obejít? :-)
    Co takhle misto kritiky operatorovi ISP doporucit lepsi zpusoby a principy blokovani nelegalniho obsahu? treba by si dokazal, ze lidi za to zodpovedni jsou nekompetentni a na danych pozicich nemaji co delat :).
    Ještě jednou a tučným písmem, zjevně to ještě některým nestihlo dojít: Blokace, která nelze obejít, neexistuje!!!
    2.6.2010 14:47 JoudaMates | blog: Matesoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    Aha, malem se mi stalo, ze jsem te zacinal chapat :)

    takze kdyz to budeme brat takhle, tak by jsme vlastne mohli prestat stihat zlodeje... protoze vsechny stejne nikdy nechytime a oni si vzdycky najdou novejsi zpusob jak loupit ...... tak proc ne ... pojdme rovnou propustit vsechny zlodeje ....

    mohli by jsme vlastne prestat stihat vsechny vrahy ..... protoze stejne nikdy vsechny neodhalime a oni budou vzdycky napred a vynalezavejsi ...... tak proc ne, pojdme ty zavrene pustit a nove vrazdy uz nebudeme vysetrovat ..... at si kazdy vrazdi jak chce ....

    duvod? neumime vsem zabranit v trestne cinnosti a neumime ji predchazet, tak ji nebudeme resit a nebudeme nikoho trestat, ju? chapu to spravne princip toho co si napsal? At se vsichni na cenzuru a blokovani nelegalniho obsahu a DP vykaslou, a vypnou to ... dyt to stejne nefunguje, je to tak?

    Je s tebou legrace: Jak se společnosti blokováním DP pomůže? A proč je to pro tebe a společnost tak důležité? Objasníš to nám nechápavým? :)

    .........a uz jsem pochopil, proc tvoji snahu nemuzu pochopit a nemuzeme si rozumet. Myslim ze je to ve veku .... nemam to v profilu, ale mam dve deti a je mi 31 let. Takze se na tuhle problematiku asi divame kazdy z uplne jineho uhlu.

    Nebudu tady rozebirat svoji dosavadni praxi a znalosti, po technicke strance velice dobre rozumim tomu o cem pises. Presto vzdy budu podporovat takoveto snahy jakkoliv branit pristupu ke strankam s DP.

    Dokazes pripustit ze by si se na to v mem veku a s rodinou dival jinak :) ?
    Jendа avatar 2.6.2010 14:58 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    takze kdyz to budeme brat takhle, tak by jsme vlastne mohli prestat stihat zlodeje... protoze vsechny stejne nikdy nechytime a oni si vzdycky najdou novejsi zpusob jak loupit ...... tak proc ne ... pojdme rovnou propustit vsechny zlodeje ....

    mohli by jsme vlastne prestat stihat vsechny vrahy ..... protoze stejne nikdy vsechny neodhalime a oni budou vzdycky napred a vynalezavejsi ...... tak proc ne, pojdme ty zavrene pustit a nove vrazdy uz nebudeme vysetrovat ..... at si kazdy vrazdi jak chce ....
    Zavřením zloděje zabráníme jeho další činnosti. Zavřením vraha zabráníme jeho dalším vraždám. Navíc tím dáme ostatním lidem ve společnosti výstrahu „když budete loupit a vraždit, budete deset let zavření“. Zavřením člověka, který natáčel dětské porno, zabráníme jeho další činnosti. Dětem se totiž natáčení DP očividně příliš nelíbí. Navíc tím dáme ostatním lidem ve společnosti výstrahu „když budete natáčet DP, budete x let zavření a ještě k tomu v psychiatrické léčebně“.

    Když bude grázl na ulici přepadávat lidi a my dáme kolemjdoucím černé brýle, aby to neviděli, dosáhneme tím… čeho vlastně? Když bude někdo střílet samopalem do hloučku lidí a my kolem rychle postavíme dřevěné desky, aby to ostatní neviděli, dosáhneme tím… čeho? Když bude někdo znásilňovat děti a streamovat to a my uživatelům Internetu zablokujeme k tomu videu přístup, dosáhneme tím čeho? Ničeho?
    default avatar 2.6.2010 15:04 default | skóre: 22 | Madrid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    dosáhneme tím čeho? Ničeho?
    Ó nikoli. Získáme tím nástroj, kterým můžeme blokovat politicky nevhodný obsah. A ještě nám k tomu budou bojovníci za práva dětí tleskat. :-D
    2.6.2010 16:28 Matlák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    +10^10

    Přesně tak to je. Operátoři staví bariéry, aby to ostatní neviděli. Děje se to pořád. Navíc DP získá na ceně, a tím pádem bude nějaký člověk co dřív jen sliboval dětem za to nové telefony schopný příště to dítě rovnou přepadnout a nacpat do auta. Třeba zrovna to dítě JoudyMatese..
    3.6.2010 20:12 Mustafa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne

    Dětem se totiž natáčení DP očividně příliš nelíbí

    S touto vetou si dovolím nesúhlasiť... a pevne verím, že nechceš vidieť dôkazy.
    Heron avatar 2.6.2010 15:10 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    .........a uz jsem pochopil, proc tvoji snahu nemuzu pochopit a nemuzeme si rozumet. Myslim ze je to ve veku .... nemam to v profilu, ale mam dve deti a je mi 31 let. Takze se na tuhle problematiku asi divame kazdy z uplne jineho uhlu. Nebudu tady rozebirat svoji dosavadni praxi a znalosti, po technicke strance velice dobre rozumim tomu o cem pises. Presto vzdy budu podporovat takoveto snahy jakkoliv branit pristupu ke strankam s DP.

    Přiznám se, že tomuto nerozumím. Chápu, že chceš chránit děti už proto, že máš vlastní. Tohle vidím ve svém okolí u svých kamarádů také. Ale jak s tím souvisí blokace DP opravdu netuším. Koho to nezajímá se na to nekouká (a koho ani, tak si to vždy nějak pořídí), v popup oknech to nevyskakuje a při brouzdání na netu na to nelze narazit. Tak proč zavádět blokování?

    2.6.2010 15:16 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    Souvislost mezi produkcí DP (a tedy zneužíváním dětí) se tu řešila v minulém flamu a je přinejmenším diskutabilní.

    K tomu příměru se zlodějema - když budu vědět, že se v nějakém obchodě prodává kradené zboží, tak tam zakážu lidem chodit a nejlíp postavím kolem vysoký plot? Nebylo by lepší zavřít majitele (prodavače apod.)?

    K čemu je dobrá blokace na úrovni protokolu http, když přes tor to jde skoro tejně snadno? A najít si návod, jak to zprovoznit, je otázka pár chvil.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    2.6.2010 14:22 Dusan | skóre: 23 | blog: Moje_trable_s_internetom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    To bolo myslené dúfam sarkasticky? Keď som si to čítal rozmýšľal som či je veľa ľudí ako ty. Načo kritické myslenie.

    Podľa teba prezumpcia neviny neexistuje alebo je proste prežitá ?(to bude "super" v čisto korporátno-elitárskom svete). Takže ty budeš jednoznačne dobrý ovčan.

    A k tým 1% stránok. No veď hej bude ich len 1%, lebo ostatné budú potichu mazať a zakazovať už v zárodku. A to potichu možno len na začiatku.
    2.6.2010 14:51 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    Troll či ne troll, to je to oč tu běží...
    Co se takhle zamyslet jestli to co dela ISP neni nahodou SPRAVNE! Ze je pro nasi spolecnost 1000x dulezitejsi takoveto funkcionality, jako je blokovani nelegalniho obsahu a detske pornografie nez nesmyslna snaha autora tohoto blogu honit si ego a dokazovat ISP jak jsou hloupy a jak to delaji spatne.
    Ne, skutečně to správné není. Ono jedna věc je blokace nelegálních stránek (i když ani ta se mi moc nelíbí) a druhá věc je blokace stránek, o kterých se nějaká pochybná organizace domnívá, že jsou nelegální. A ne, skutečně si tu na nikom ego nehoním - pokud vám poskytovatel nějaké služby danou službu omezí, dáte o tom ostatním vědět, nebo budete mlčet a šoupat nohama?
    Ze bude 1% stranek na internetu blokovano neopravnene (uplne nahodou presne ty te zajimaji a denne je potrebujes ke svemu zivotu ....ale houby, znas jejich adresy jenom z odbornych clanku o neopravnene blokovanych webech), protoze jejich obsah je legalni a muze za to pouze spatny blacklist - NO A CO?
    Po tom, co potřebuju k životu ti je prd. To "NO A CO?" mi opravdu hlava nebere... chtěl bych tě vidět jak se budeš tvářit, až se omylem nebo "omylem" dostanou tvoje stránky, na kterých závisí tvůj příjem (eshop, firemní web, webhostingový server) na daný blacklist. Taky budeš říkat "NO A CO?"?
    tak proc se na to sakra nepodivas jinde na ten obsah. V zamestnani nebo ve skole je taky pristup k internetu tvrde omezovany, tak se na to podivam doma pres jineho ISP ne, je to takovy problem?
    Protože ten provozovatel webu třeba také chce, aby mu ten obsah nějakým způsobem vydělával? A pokud mám možnost se podívat doma nebo přes jiného ISP, ztrácí blokace smysl, není-liž pravda?
    Ze neni technicky dokonala? To nikoho krome par jedincu nezajima ..... nic neni dokonaleho.
    Aha. A nebudou náhodou mezi těmi "pár jedinci" zastoupeni hlavně ti, kteří se chtějí nějak dostat na ty blokované stránky?
    Co takhle misto kritiky operatorovi ISP doporucit lepsi zpusoby a principy blokovani nelegalniho obsahu
    Teď jsi mě rozesmál. Mám radit katovi, jak mi má setnout hlavu? Zloději říct, kde mám peníze a majetek? Proč bych to měl dělat?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Heron avatar 2.6.2010 15:04 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne

    Pokud to je myšleno vážně, tak bych tě odkázal na diskuse s pasmenem. Tam se probralo asi vše.

    Co se takhle zamyslet jestli to co dela ISP neni nahodou SPRAVNE! Ze je pro nasi spolecnost 1000x dulezitejsi takoveto funkcionality, jako je blokovani nelegalniho obsahu a detske pornografie nez nesmyslna snaha autora tohoto blogu honit si ego a dokazovat ISP jak jsou hloupy a jak to delaji spatne.

    Posoudit legalitu obsahu může pouze soud a to podle Českého právního řádu. To co zde zavádí tyto ISP je svévolné blokování nějakých URL vybraných podle nějakého klíče, nikoliv podle Českého práva. Pak už by šlo imho obhájit jako bránění trestnému činu (i když se to pere s poštovním tajemstvím -- jak ISP ví, co je obsahem komunikace?), ale současný stav ne.

    Ze bude 1% stranek na internetu blokovano neopravnene (uplne nahodou presne ty te zajimaji a denne je potrebujes ke svemu zivotu ....ale houby, znas jejich adresy jenom z odbornych clanku o neopravnene blokovanych webech), protoze jejich obsah je legalni a muze za to pouze spatny blacklist - NO A CO? tak proc se na to sakra nepodivas jinde na ten obsah. V zamestnani nebo ve skole je taky pristup k internetu tvrde omezovany, tak se na to podivam doma pres jineho ISP ne, je to takovy problem?

    Blokování je závažné nikoliv z důvodu toho, že nějaký zlomek webů bude nedostupný, ale z toho důvodu, že není jasné co se blokuje (seznam je tajný). Takže klidně mohou začít blokovat jim nepohodlné názory a navenek ještě říkat: my je blokujeme protože to jsou pedofilové (teroristé, kdokoliv). TO je největší nebezpečí blokace a způsob, jakým se to zavádí, tuto domněnku docela potvrzuje (viz otázka operátora: Opravdu chcete odblokovat dětské porno?)

    V zamestnani nebo ve skole je taky pristup k internetu tvrde omezovany, tak se na to podivam doma pres jineho ISP ne, je to takovy problem?

    Zaměstnanec a škola si může určit interní pravidla pro síť a výpočetní techniku. To je v pořádku. Podíváš doma přes jiného ISP? A kterého? Z mobilních operátorů mají blokaci všichni. Ono to možná nebude tak dlouho trvat a budou mít blokace i všichni ISP povinně nařízené. Takže dnes se doma můžeš podívat, ale kdo ví, zítra možná ne. Proto je autorova aktivita důležitá a je důležité proti blokaci bojovat.

    Sorry autore, ale pro me, pro tisice dalsich a pro celou spolecnost je daleko dulezitejsi ze ISP (a je jedno kdo to je, jestli kyslik nebo tmobile) zavadeji takovouto blokaci. Ze neni technicky dokonala? To nikoho krome par jedincu nezajima ..... nic neni dokonaleho.

    Můžeš toto více rozepsat? Proč je to tebe ta blokace důležitá a proč si ty stránky (jistě víš přesně které) nezablokuješ sám?

    Co takhle misto kritiky operatorovi ISP doporucit lepsi zpusoby a principy blokovani nelegalniho obsahu? treba by si dokazal, ze lidi za to zodpovedni jsou nekompetentni a na danych pozicich nemaji co delat :).

    Nelze mu doporučovat nic, protože princip samotný (globální blokování u ISP) je špatný. ISP má předat datagram z místa A na místo B. Co je obsahem toho datagramu mu má být jedno.

    2.6.2010 15:13 Bubak | skóre: 16 | blog: Čtvrtá cenová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    Taky se tady najde nekdo jako ja, ...
    Asi tezko. Kdyby to bylo jako sluzba, kterou si muzu zapnout, nereknu ani slovo, ale tohle je hnusna sprostota.
    ... máš jen mrtvou kočku a poškrábanýho jezevčíka ...
    belisarivs avatar 2.6.2010 16:10 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    Proste jsi skocil na salamovou metodu a obhajujes ryze totalitni praktiky. Ze jsdou lide slabsiho mysleni vuci tomuto malo odolni neprekvapi. Kazdy ma silne a slabe stranky a dotycni mohou excelovat v necem jinem.

    Potud dobre.

    Ale ze je nekdo tak hloupy, ze se svou nedostatecnosti jeste chlubi, to mu hlava nebere.
    Taky se tady najde nekdo jako ja, co si mysli ze je tady na tom blogu neco spatne, a nebude to u TMobilu?
    Uprimne doufam, ze i Pasmen dostal rozum, ale tak nejak tusim, ze na to nemuzu spolehat.
    Co se takhle zamyslet jestli to co dela ISP neni nahodou SPRAVNE!
    Jestli to nahodou nevis, tak v demokratickych zemich je toto posoudit uloha soudu. Chapu, ze ti je smutno za rudymi bratry a mas rad, kdyz se o tebe nekdo stara protoze to sam nezvladnes, ale proste ber to tak, ze tady si oblibila totalitni strany a jejich praktiky tezka minorita a tak tu budes hledat pochopeni jenom tezko.

    Pro spolecnost jsou nesrovnatelne dulezitejsi svobodni lide schopni se sami za sebe rozhodnout co chteji a co ne a nest za sve skutky zodpovednost. Jsou duleziti podstatne vice nez ti, kteri tleskaji kazdemu zbytecnemu a skodlivemu restriktivnimu opatreni.

    Vzhledem k objemu stranek na webu je 1% brutalne moc.

    Jak tak ctu tve vylevy, tak pro posuzovani prospesnosti konani autora blogu jsi, coby problematiky zcela neznaly (je trapne, kdyz o necem moudre blaboli clovek, ktery o tom kulove vi) naprosto nekompetentni.

    Prestan prosim sirit ty tve bludy a tmu a jdi se radeji dovzdelat. A Rude Pravo _neni_ vhodny studijni material.
    IRC is just multiplayer notepad.
    2.6.2010 18:21 Martin Mareš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    Ze je pro nasi spolecnost 1000x dulezitejsi takoveto funkcionality, jako je blokovani nelegalniho obsahu a detske pornografie [...]
    Když pominu pochybnou užitečnost takového blokování (o které tu již mluvili jiní), tak aby Váš argument obstál, měl byste o alespoň jedné stránce, kterou IWF blokuje, dokázat, že se jedná o nelegální obsah. A pokud je mi známo, o tom, co je legální a co nikoliv, v této zemi rozhodují soudy, nikoliv tajuplné soukromé organizace. Takže šup sem s odkazem na konkrétní rozsudek.
    2.6.2010 18:38 Karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    Tebe potkat, tak dostanes tak po tlame, jaks jeste nevidel
    2.6.2010 21:01 merlyn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    Mel sem spoluzaka, kterej byl prakticky uplne stejnej pripad, ale nic sem mu neudelal, prezil. Ve chvili kdy takovyho cloveka poznas, tak zjistis, ze on za to nemuze, to je psychologicka porucha.
    2.6.2010 19:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    Tady už snad lze dodat jen ten citát o tom, jak svoboda umírá za bouřlivého potlesku... :/
    Jakub Lucký avatar 2.6.2010 20:22 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    smutné +1
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    Nicky726 avatar 2.6.2010 19:05 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    -1
    Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
    Václav 3.6.2010 11:01 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    Co takhle misto kritiky operatorovi ISP doporucit lepsi zpusoby a principy blokovani nelegalniho obsahu? treba by si dokazal, ze lidi za to zodpovedni jsou nekompetentni a na danych pozicich nemaji co delat :).
    Je jen jeden způsob - přestat poskytovat internet. DP se šíří všemi možnými způsoby, ale na Webu (který jediný IWF blokuje) pouze minimálně.

    Ano, souhlasím s vedením filtru u ISP a považuji ho za prospěšný, pokud se jedná o volitelnou službu.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    5.6.2010 10:47 xHire | skóre: 21 | blog: Linuxovník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vezmeme to opacne
    Ano, 3× ano! Nechápu, jak někdo může být proti čistšímu a bezpečnějšímu Internetu! Každý by měl ve svém vlastním zájmu podporovat iniciativu Cleanternetu (oficiální web), protože jen v něm je naše budoucnost! Pryč s tím špinavým a nebezpečným nedodělkem, jakým Internet dnes bezesporu je! Úsilí o jeho očistu a přeměnu v Cleanternet musí za každou cenu pokračovat!

    P.S.: Doufám, že je výše uvedené dostatečně jasné a nebudu to muset pro méně chápavé dále rozvádět -- tohle prostě musí stačit. ;-)
    Kryptoměny a bločenka.
    JiK avatar 3.6.2010 15:58 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Misto planeho zvaneni o hovne a mlaceni prazdne slamy byste meli vybrat nejake prachy a zaplatit medialne znameho pravnika (treba Sokola) ktery poda

    1)jak poradne formulovane trestni oznameni pro porusovani zakona (poskytovatel nesmi menit vase data, ktera si vymenujete s protistranou) coz by fungovalo kdyz je to trestnepravni, a navic naraz i

    2)obcanskou zalobu na poruseni smlouvy (platite si pripojeni k internetu, ale dodaji vam jen pripojeni k podmnozite site nezakazane nejakym anonymnim britskym aktivistou) spolu s navrhem predbezneho opatreni. To v pripade, ze je to obcanskopravni.Aby soud MUSEL jednat v radu dnu ci tydnu.

    Zaroven by stalo za to pokusit se pritahnout pozornost medii k PROCESU, coz muze pomoci zaplatit ten Sokol a jeho PR agenti, internetova media jako Lupa, nejaka mluvici hlava na Nove, zaplacena demonstrace aktivistu s transparenty "Nectete nase datagramy", par levicaku reckeho strihu, kterym namluvite, ze nejde o svobodu, ale jde o boj obcanu proletaru proti hnusne kapitalisticke korporaci O2, nejake ekology, feministky, Kocaba....

    Podivejte se, jak se bojuje efektivne. Podivejte se, jak to dela konkurence, treba na Ekologicky Pravni Servis, ktery sikovne zdima vypalne z cehokoliv, nebo Greenpiss...nebo plesate nacisticke delniky, jak bojovali proti svemu zakazu.

    Abych jen neradil, jsem ochotny klidne prispet, protoze vzrustajici cenzura mne znepokojuje. V Dansku, ktere se kasa rozsahlou svobodou slova, je toho cenzurovano hromada, mimo jine treba The Pirate Bay.
    Jakub Lucký avatar 3.6.2010 16:10 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    zaplatit medialne znameho pravnika (treba Sokola)
    To se docela prohneme... Sokol bere několik tisíc na hodinu...

    Ale jinak velmi souhlasím, že medializace by věci prospěla... Ale na druhou stranu z nás šikovný novinář udělá pedofily par excelance
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    3.6.2010 16:13 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O cenzuře II, aneb T-Mobile vrací úder
    Na právníka prachy nemám, a už vůbec ne na mediálně známého. Ale díky za tipy, možná něco použiju.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.