abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:33 | Bezpečnostní upozornění

    Byla vydána verze 0.81 telnet a ssh klienta PuTTY. Opravena je kritická bezpečnostní chyba CVE-2024-31497 obsažena ve verzích 0.68 až 0.80. Používáte-li klíč ECDSA NIST P521 a použili jste jej v PuTTY nebo Pageantu, považujte jej za kompromitovaný.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:44 | Komunita

    Hra MineClone2 postavena nad voxelovým herním enginem Minetest byla přejmenována na VoxeLibre.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:11 | IT novinky

    Společnosti Avast Software s.r.o. byla pravomocně uložena pokuta ve výši 351 milionů Kč. Tu uložil Úřad pro ochranu osobních údajů za neoprávněné zpracování osobních údajů uživatelů jejího antivirového programu Avast a jeho rozšíření internetových prohlížečů (Browser Extensions), k čemuž docházelo prokazatelně po část roku 2019.

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:55 | Zajímavý článek

    Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 714 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Pozvánky

    V sobotu 20. dubna lze navštívit Maker Faire Jihlava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:44 | Zajímavý software

    Knihovna pro potlačení šumu RNNoise byla vydána ve verzi 0.2. Kvalitu potlačení lze vyzkoušet na webovém demu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    FRRouting (FRR) (Wikipedie), tj. softwarová sada pro směrování síťové komunikace, fork Quagga, byl vydán ve verzi 10.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 03:22 | Nová verze

    Julian Andres Klode vydal APT (Advanced Packaging Tool) ve verzích 2.9.0 a 2.9.1. Jedná se o vývojové verze nové větve APT 3.0. Vylepšuje se uživatelské rozhraní. Přidány byly barvičky. Aktuální náhledy a vývoj lze sledovat na Mastodonu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    14.4. 17:00 | Komunita

    Miguel de Icaza se na svém blogu rozepsal o vložitelných herních enginech. Kdysi slibné projekty UrhoSharp a Urho3D jsou již mrtvé. Zůstává Godot. Aktuálně vývojáři řeší Pull request #90510 s návrhem knihovny LibGodot.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.4. 03:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 5.0 linuxové distribuce Lakka, jež umožňuje transformovat podporované počítače v herní konzole. Nejnovější Lakka přichází s RetroArchem 1.17.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (59%)
     (13%)
     (2%)
     (25%)
    Celkem 393 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    A začalo to nevinně

    5.11.2012 01:05 | Přečteno: 1702× | Ostatní | poslední úprava: 5.11.2012 12:50

    Aneb jaký byl BenQ Grunex Challenge 2012 z pohledu netadmina (a nakonec i trochu elektrikáře) :)

    Úvod

    16.10. mi brácha napsal jestli nechci "pristi vikend za kese sesitovat asi 40 kompu, omezit jim rychlosti stahování, monitorovat je, omezit přístup na vybrané weby a dohlizet ze se nic nesere". Říkám si, nakonec, proč ne? Určitě chce se spolužáky akorát nějakou LAN párty. V pátek se má zastavit bráchův spolužák, že to spolu probereme.

    V pátek 19.10. se skutečně zastavuje, probíráme to a docela mě překvapuje - akce bude od čtvrtka do neděle, na přípravu bude úterý a středa. Jedná se údajně o největší herní turnaj roku. Už začíná hlodat můj "kamarád strašpytel" - "když to poseru, bude to horší než kdyby kolega smazal půlku serverů Superhostingu" říkám si. Na dotaz "Na jakým HW to budu dělat?" se mi dostane odpovědi "switch asi za x desitek tisic". Tak tipuju, že to bude nějaký Cisco, což bych měl zvládnout. Jdu do toho a ještě si zažádám aby mi mailem poslal co konkrétně to bude za HW a jaké hry se tam budou hrát, abych kouknul na rozsahy IP a porty.

    Mailem jsem ještě večer dostal info o sestavách a seznam her (Call of Duty 4: Modern Warfare, Starcraft 2, FIFA13, DOTA2, Call of Duty 2, Battlefield 3). Mimochodem, to jste věděli, že dnešní hry nemají nic jako "serverové aplikace" dostupné běžným lidem? Cokoliv se hraje, musí to být přes net... Součástí mailu byl i kouzelný dotaz, jestli zvládnu i roztahat elektrickou síť, spolu s odhadem že na těch 40 našlapaných herních mašin by mělo vyjít jištění 7x10A. Rychlý výpočet ukazuje, že mám tak 400W na počítač, vč. monitoru, osvětlení a dalších blbinek, což vypadá dobře do chvíle kdy zjistím, že daná sestava si při plné zátěži o těch 350W řekne. Po připočtení účinnosti zdroje, něčeho málo na monitory a takové drobnosti jako napájení předváděných notebooků nebo osvětlení to vypadá že si koledujeme o průšvih. Posílám zpátky můj (worst-case) odhad: 25kW+45kW stage. Wow.

    Protože mám v pondělí školu, jedu v neděli večer do Prahy (mimochodem, jak vysvětlit spolujedoucím vozidlům po dálnici, že když je lehký opar a viditelnost půl kiláku tak mi fakt nemusí tou mlhovkou pálit do ksichtu?). Jelikož pořád nevím, na jakém HW budu dělat, beru +- standardní výbavu (co tahám každý týden): notebook, metrové UTPčko, krimpovací kleště a hrst konektorů. Přibaluju USB<->RS232 převodník, univerzální rozvaděčový klíč (který nakonec do místních rozvaděčů stejně nepasuje) (mimochodem, vědeli jste, že ta čtvercová část má stejné rozměry jako klička fíry pražských tramvají?) malého plyšového tučňáka pro štěstí a vyrážím.

    V pondělí dostávám konkrétní typ switche se kterým budu dělat, a žjištuji že routing nám budou zařizovat přímo na výstavišti - super, o další problém míň!

    Přípravy

    Úterý, první den montáže. Jsme na výstavišti už kolem deváté, kde už pro nás všechno mělo být připravené. Teprve se staví stánky. A stoly (na které by se daly počítače dát) budou až postaví stánky, takže tam asi dvě hodiny jen tak postáváme. Pak prakticky hned dorazili elektrikáři, dali nám rozvaděč, skoro současně s nimi dva kluci tahat síť. Vzali UTPčko co viselo kdesi od stropu, vrazili to do SOHO switche a natáhli nám kabel ke switchům. A zbytek je na nás. Během úterka se natahalo několik desítek metrů UTPčka, překopírovalo přes 1TB dat - přes flash disky a 100Mbit ethernet to bylo docela utrpení. Ve 22h se zamyká areál takže jdu domů, asi 4 lidi ale přespávají.

    Ve středu ráno se staví stage a já jsem ve škole. Odpoledne a večer zapojujeme posledních 10 počítačů a dolaďují se detaily.

    Akce!

    Ve čtvrtek je sraz v 8 ráno (akce začíná v 10) a začínají se objevovat problémy. Intel vybaluje svůj stánek, zapojuje a bum, celá střední část je bez proudu. Vypadl proudový chránič, zkouším ho nahodit a nic - vypadlo to ještě někde dál. Vlám elektrikáře a hledáme problém. Jedna čerstvě zakoupená rozčtyřka u Inteláků měla drát od kolíku vedený přes dutinku pracovní nuly. Po zapojení vidlice se prorazila izolace a šlo to dolů. Vyřešeno asi za 20 minut, i s čekáním na elektrikáře. A hned se objevil další problém - pruhy přes plátno na projektoru, někde je zemní smyčka. Všechno jsme popřepojovali na jednu prodlužku - vyřešeno za dalších 20 minut.

    Se začátkem akce ale problémy nekončí - kolem jedné mi spadlo SSH a to už jsem věděl, že je zle. Jeden switch se nehlásí - po bližším průzkumu si všimnu vykopnutého kabelu, v místě kde nikdo chodit neměl. Ach jo. Odpoledne pak na pár vteřin vypadne internet, ale nepřikládám tomu žádnou váhu, dokud se to nestane ještě jednou, a rovnou během finálového zápasu v Call of Duty 2 - server je naštěstí lokální, ale lehne TeamSpeak (který je taky lokální, ale bez připojení k internetu prostě spadne). Jelikož už je šest večer tipuju, že tam admin už nebude a budu to řešit až zítra.

    V pátek řeším další dva výpadky elektřiny - v jednom případě někdo seděl na prodlužovačce tak dlouho, až se zkratovala. V druhém případě chlapíci z BigShocku zapojili na jednu prodlužku asi 3kW... a nechali ji namotanou na bubnu, takže vypla tepelná ochrana. Večer zas dvakrát vypadne net, volám adminovi aby na to kouknul - tvrdí, že oni mají na svědomí akorát jeden restart a zvedá nám pro jistotu rychlost na 20/20Mbit. Našel jsem spojku na UTP a dávám ji místo switche. V průběhu dne se navíc na pódiu ukázali dva chlapíci z Pctuning.cz a zkoušeli taktovat s kapalným dusíkem.

    V sobotu šlo všechno +- hladce, až na krátký výpadek proudu - někdo zas zapojil tu inteláckou prodlužku! Nahodil jsem to, ale zase to lehlo i dál po trase, zase jsem volal elektrikáře. Přišel vysmátý se štípačkami v ruce, aby to s prodlužkou skoncoval - pozdě, už byla v koši. Horší bylo, že se v sobotu ukázalo nejvíc lidí a já se občas musel dost rychle přesunovat, což v kombinaci s davem tekoucím opačným směrem moc nešlo. A mimochodem, kdyby vám někdo tvrdil, že "být přejetý dětským kočárkem" je nesmysl, není tomu tak!

    Větší problém nastal v sobotu odpoledne, kdy se měly hrát základní skupiny v BF3. Nejprve byl problém v tom, že se nepodařilo připojit na konzoli nějakého virtuálního server. Pár hráčů mě přesvědčovalo, že někde blokuju nějaké porty a proto to nefunguje, že "tohle to dělalo i na jiné akci, kde ty porty stačilo povolit". Nepřesvědčil je ani výpis z nmapu z VPS, ale nakonec se to nějak obešlo bez toho. Daší problém byl s DRM... Jelikož hra má asi 15GB, stahovat ji pokaždé přes Origin (nějaký "Steam" od EA) na všech 30 strojích by bylo šílené, rozhodli jsme se, že ji zkusíme překopírovat. Všechno šlo docela dobře, ale jak si k tomu sedli hráči, začalo to házet nějakou nesrozumitelnou chybu o moc počítačích - přitom se každý hráč přihlašoval na svůj účet, kde ta hra byla normálně zakoupená. Po chvíli googlení (které nic kloudného nepřineslo) jsem našel podezřelý adresář "licenses" zahrabaný kdesi v "ProgramData/EA", zkusil ho smazat a ono to prošlo. A po krátkém souboji s rate limitngem na aktivaci účtů byla hra na všech strojích aktivovaná. Ale pak přišli další hráči, mezi nimi i jeden který si zrovna na akci změnil heslo. A v tu chvíli se už nemohl přihlásit - na BF3 fórech byl doporučovaný postup změnit heslo na původní (což nešlo, protože EA nedávno změnila minimální požadavky na heslo) nebo počkat několik hodin, než se to synchronizuje. No super. Ale dalším hráčům to při pokusu o spuštění hry házelo nějakou nesrozumitelnou chybu - opět chvilka googlení, aby se ukázalo že pokud se na web, ze kterého se hry spouští, přihlásí z jednoho počítače víc lidí, tak to nefunguje. Doporučený workaround - smazat cookies. Ach jo. Problémy jsme sice vyřešili, ale na odehrání skupin už čas nezbyl.

    V neděli už šlo všechno hladce, BF3 se odehrálo v klidu, akce navíc končila už ve čtyři hodiny - pak už se jen uklízelo. Původně jsem chtěl pomoct sbalit počítače a rozvody a jít domů. Pak jsem ale přišel na úžasnou věc - když si v pátek hráli s tím dusíkem, spotřebovali asi 2 litry. A Linde dodává nejméně do 32l dewarky. Tak jsme s tím po dokončení prací blbli, máchali si v tom ruce, lili to po sobě, lili do toho vodu... Pak jsem od někoho vyškemral trošku vodky a udělal si vodkovou zmrzlinu - když jsem nabídl šéfovi, jestli nechce ochutnat, asi usoudil že už s tím blbneme moc a zbytek vylil. Naložily se počítače, já dostal zaplaceno a šel jsem domů.

    Při nákupu v Tescu na IPP se samozřejmě detekční rám při průchodu rozpištěl, přišel ke mě chlapík z ochranky, já mu řekl "sakra, zrovna pospíchám", ani jsem nestihl dopovědět "ale tašku vám neukážu", a on už "dobrý, dobrý, běžte". Takže scénu jsem si tentokrát odpustil.

    Zazvonil zvonec a pohádky je konec - nic z toho co jsem mohl zvorat jsem nezvoral a akce byla celkově (i podle ohlasů hráčů) dost povedená. Sice jsem přišel kvůli stresu asi o pět let života, ale ten pocit, že se nám to povedlo (a to nemluvím o tom blbnutí s dusíkem na konci!) za to fakt stál! A já si jdu pomalu hledat práci na letní semestr :)

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    5.11.2012 01:54 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Mimochodem, to jste věděli, že dnešní hry nemají nic jako "serverové aplikace" dostupné běžným lidem?
    Minecraft má ;-).
    mimochodem, vědeli jste, že ta čtvercová část má stejné rozměry jako klička fíry pražských tramvají?
    Ten hranol bude univerzální rozměr. Tipoval bych, že bude kompatibilní i na kliku od dveří. Invertovaný systém (tedy na dveřích díra) máme třeba na jističové skříni. A vlastně některý kliky od dveří maj ten hranol prostrkávací a bez kliky maj jen tu čtvercovou díru.
    Intel vybaluje svůj stánek, zapojuje a bum, celá střední část je bez proudu.
    :-D BTW (já bych v tu chvíli asi poznamenal něco o spotřebě P4 nebo Itaniu :-D).
    někdo zas zapojil tu inteláckou prodlužku
    :-D :-D
    trošku vodky a udělal si vodkovou zmrzlinu - když jsem nabídl šéfovi, jestli nechce ochutnat, asi
    Jako "32-2-pokusy" litrů do kanálu? :-O
    Při nákupu v Tescu na IPP se samozřejmě detekční rám při průchodu rozpištěl
    Že jsi měl oko pasu omotanou tu intel prodlužku :-D.

    5.11.2012 01:59 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    :-D BTW (já bych v tu chvíli asi poznamenal něco o spotřebě P4 nebo Itaniu :-D).
    Měli tam jen nějaký ultrabooky.
    Jako "32-2-pokusy" litrů do kanálu? :-O
    Do kanálu ne, venku na takové menší prostranství.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    5.11.2012 02:48 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Já jen, že by pak mohla bejt sranda do té polité sekce třeba praštit kladivem.
    Migi avatar 5.11.2012 02:14 Migi | skóre: 59 | blog: Mig_Alley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    nejsem hrač ale par jich znam a vždy mi bylo řečeno ze 350 W zdroj fakt na hrani neni. Znam i magora co ma temer 1 kW zdroj jen kvuli hrani. To se tam nakonec hral Mario nebo co?
    Luboš Doležel (Doli) avatar 5.11.2012 09:12 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    350W zdroj je pro slabý kancelářský počítač. 1kW je taková bezpečná hladina, kam když člověk strčí dvě karty v SLI, tak se nemusí bát :-)
    pavlix avatar 5.11.2012 09:52 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Njn, to jsou ti, co mají v kanceláři čas na hry :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    AsciiWolf avatar 5.11.2012 12:39 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Solitaire a Minesweeper? :-D
    5.11.2012 10:58 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Moj nie az tak slaby kancl. pocitac zerie 45W - prikon! Nakolko mam vcelku slusny zdroj, tak na zdroji sa nebude stracat viac ako 10W. Zdroj je ratovany na 430W, ale nad 120W prikonu nikdy nebezal (na starom PC).
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    Bedňa avatar 5.11.2012 11:31 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Čo som meral, tak sa spotreba pri linuxových FPS hrách pohybovala okolo 100W. AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor, GeForce 8400 GS, pri tom mi idú celkom plynulo, cez 100fps.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Luboš Doležel (Doli) avatar 5.11.2012 12:14 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    To jsem na tom podobně, ale občas ten HW prostě krátkodobě "zabere" a překročí limity. Druhý problém je v tom, že slabší zdroje nemusejí mít dostatečný max proud na větvích, kde to je zrovna potřeba.
    Bedňa avatar 5.11.2012 15:41 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Mám 450W zdroj, takže rezerva celkom slušná. Silnejšiu mašinu by som ani nechcel aj tak už tým zbojníkom z elektrárni dosť platím.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    5.11.2012 10:38 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    IMHO i ty dobré sestavy se dvěma kartami víc jak 500W dávat nebudou. Na druhou stranu účinnost zdroje je nejvyšší pro těch +- 50% load, takže 1kW zdroj na tohle dává smysl.
    5.11.2012 12:47 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    To si fakt myslis?
    2x HD7970 v CrossFire sezere s prehledem skoro 600W plus 125W na CPU a dalsich par desitek W na ostatni bizuterii.
    Ve finale bude v jednom kompu 3xHD7970 a ani s 1,2kW zdrojem nebudu mit moc velkou rezervu.
    Na druhou stranu muzu i v zime vypnout topeni..
    ;)
    5.11.2012 12:58 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    2x HD7970
    Grafiky jen za 20k... :D Bráchovi jsem před rokem postavil na hry stroj za 18k (R6850, Phenom 955) i s monitorem a zatím s nestěžuje :) A sestava před koupená před 2.5 roky (Phenom 945, R5770) taky ještě docela stačí. Oboje ukrmí v pohodě 500W zdroj :)
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    5.11.2012 13:59 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    A to je fakt reálnej příkon tý karty nebo pro jistotu nadsazené TDP od výrobce? :)
    5.11.2012 14:40 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    TDP je zrovna u HD7970 karet spis podsazene. Mereni Anadtechu rikalo 270W v maximalni zatezi. A kdyz trosku nataktujes..
    Bystroushaak avatar 5.11.2012 10:21 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Pěkný zápisek.
    Dreit avatar 5.11.2012 11:23 Dreit | skóre: 15 | blog: Dreit a jeho dračí postřehy | Královehradecký kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně

    Já vždycky myslel jak je Intel v balíku a oni nemaj ani na pětipsa :-D

    Nope
    danaketh avatar 5.11.2012 11:42 danaketh | skóre: 6 | blog: Sick Mind | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Hry nemají server soft pro lidi, protože konkrétně Battlefield 3 je rankovaná hra, kde se započítávají statistiky a odemykají zbraně po dosažení určitých cílů. No a taky je to dobrej byznys :)
    5.11.2012 12:51 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Achich ouvej, na BF3 jsem úplně zapomněl. Doplnil jsem do zápisku odstaveček :)
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    5.11.2012 17:36 Jan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    A co SC2 a Battle.net? Žádný problémy? Já slyšel, že Blizzard chce nahlašovat turnaje předem, jinak se může stát, že zablokuje příliš mnoho účtů z jedné linky nebo něco takovýho.
    5.11.2012 17:53 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    SC2 byly bez problému - ale nevím, jestli to někdo nehlásil, já se o hry skoro nestaral.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    7.11.2012 14:52 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Já slyšel, že Blizzard chce nahlašovat turnaje předem, jinak se může stát, že zablokuje příliš mnoho účtů z jedné linky nebo něco takovýho.
    Jj, moc přihlášených účtů z jedné IP je pro ně podezřelé, takže tu IP můžou zablokovat, pokud se pořadatelé nenahlásí předem.
    Quando omni flunkus moritati
    gtz avatar 5.11.2012 15:19 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Pěkný počtení ...
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    xkucf03 avatar 11.11.2012 17:26 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    +1
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    6.11.2012 00:50 nyan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Mam doma Phenom II X4 955 + radeon 7950, mel sem chvili pujcenej wattmetr, a v jedne hre ze Steamu to zralo stabilne 280W (a to jeste GPU-Z tvrdil ze grafarna je vytizena na 50% ...) tim myslim bedna zrala 280W, bez LCD :-) takze 350W s prehledem i s jednou kartou.. :-)

    K puvodnimu blogu...
    100Mbit ethernet
    eh ? switch za x tisic neumi 1Gbit ? zeby entrprajs ? :-)
    A mimochodem, kdyby vám někdo tvrdil, že "být přejetý dětským kočárkem" je nesmysl, není tomu tak!
    :-D :-D :-D
    podezřelý adresář "licenses" zahrabaný kdesi v "ProgramData/EA", zkusil ho smazat a ono to prošlo
    to bude naky novy druh DRM, ne ? ochrana spociva v zahrabani dostatecne hluboko v adresarove strukture :-D
    na akci změnil heslo. A v tu chvíli se už nemohl přihlásit
    pokud se na web, ze kterého se hry spouští, přihlásí z jednoho počítače víc lidí, tak to nefunguje. Doporučený workaround - smazat cookies
    ROFL LMAO... Nebyl na akci nahodou naky zastupce herniho prumyslu ? treba by jste mu priste mohl navrhnout, at najmou nakeho programatora, a nenechavaji programovani toulavym kockam a pejskum :-D
    6.11.2012 12:51 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Pořádné fullgigové switche začínaj až přes desítku tisíc a pořád to není žádný entrprajs. Jinak to jsou mrdky tak na domácí použití :)
    6.11.2012 13:04 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    V clanku je jasne napsane "switch asi za x desitek tisic" a ne "switch asi za x tisic".
    6.11.2012 13:07 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    článek jsem znova nečet, reagoval jsem na tu citaci... nicméně to dost možná bude nějaká letitá 2950, takže je navíc třeba připočítat, že je to x desítek tisíc v době vlády krále klacka...
    6.11.2012 14:38 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    to dost možná bude nějaká letitá 2950
    A bludišťáka získává... SPM :) (ok, byla to 2960, ale to je prakticky jedno)
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    6.11.2012 13:00 Mrkva.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    eh ? switch za x tisic neumi 1Gbit ? zeby entrprajs ? :-)
    Nejaky Psisco Catalyst, 24x100Mbit, 2xGbit
    7.11.2012 14:59 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Jedna čerstvě zakoupená rozčtyřka u Inteláků měla drát od kolíku vedený přes dutinku pracovní nuly. Po zapojení vidlice se prorazila izolace a šlo to dolů.
    Prorazila izolace? Nevypadlo to náhodou jenom kvůli tomu spojení kolíku a nuly? (Což je přesně to, jak by chránič na takové zapojení měl reagovat.)

    Ale spojenej kolík a nula, to ještě není tak hrozné. Jednou jsem měl v ruce prodlužku, ve které kolík nebyl zapojený nikam. Zapojil jsem do toho počítač a pak mi přišlo divné, že ta bedna nějak kope.
    Quando omni flunkus moritati
    7.11.2012 16:49 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    Ovšem největší sranda je připojit na ten kolí fázi :)
    7.11.2012 17:18 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A začalo to nevinně
    No prorazila se izolace na té ochranné nule a tím došlo ke spojení kolíku a nuly.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.