abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Aktuálně: Humble Indie Bundle 2

    16. 12. 2010 | Luboš Doležel | Hry a zábava | 13857×

    Nezávislí vývojáři počítačových her se již podruhé sešli a vytvořili balík pěti her, který si můžete koupit a stáhnout za libovolnou částku. Podíváme se, co je nám nabízeno tentokrát.

    Obsah

    O projektu

    link

    Nejprve si vysvětlíme princip Humble Indie Bundle. Cílem je... vydělat peníze, co jiného, ale trochu jinak než obvykle. Na stránkách akce se můžete podívat, co za hry je vám nabízeno, určit částku, kterou chcete zaplatit za tento "balík" a určit, jak chcete své peníze rozdělit mezi jednotlivé vývojářské firmy, Electronic Frontier Foundation, charitu a případně provozovatele celé akce. A myslím to doopravdy – nechcete-li utratit doslova ani celou jednu korunu, můžete zaplatit jen 1 cent. Je sice pravda, že při zadání tak malé částy uvidíte obrázek hladového vývojáře prosícího o dolar, nicméně je to jen na vás a na vašem uvážení a svědomí. Pokud byste si chtěli všechny hry koupit samostatně za obvyklou cenu, vyšlo by to na 85 dolarů, což je nějakých 1600 Kč.

    Humble Indie Bundle 2

    Přestože jsou hry prodávány pod cenou, vývojářům jistě přináší zisk. Abych se přiznal, tak ačkoliv se snažím svět her na Linuxu sledovat, ani jeden název hry mi nic moc neříká. Nezávislí vývojáři to měli vždy těžké a je tedy lepší prodat hru pod cenou než hru neprodat. Navíc si tak studio získá reklamu zdarma, protože Humble Indie Bundle má popularitu jistou.

    Všechny hry jsou bez jakékoliv kopírovací ochrany a u některých je k dispozici i verze pro x86-64. Hry mají navíc společné to, že jsou všechny dostupné pro Linux, Mac OS X a Windows zároveň. Tak trochu mě potěšilo, že uživatelé, kteří vyznačili, že si hry kupují pro Linux, zaplatili v době psaní článku v průměru o polovinu více než uživatelé Mac OS X a dokonce více než dvojnásobek oproti uživatelům Windows. Evidentně nelze paušalizovat, že "linuxáci nechtějí za nic platit". Toto byla pravda i v prvním vydání tohoto projektu, kdy se navíc podařilo překročit hranici milionu dolarů, které se podařilo vybrat.

    Pokud chcete někomu tento balík her darovat (Vánoce jsou přece za dveřmi), můžete si požádat o dárkový kód. Zaplatit můžete přes PayPal, Amazon Payments nebo Google Checkout. Ve výsledku tedy nejlépe platební kartou, ale je možné použít i bankovní převod. A opravdu to funguje, hry si koupilo už skoro 100 tisíc lidí. Kupovat můžete až do večera 21. prosince 2010 (pokud tedy nebude akce prodloužena).

    Braid

    link

    O port této hry na unixové platformy se postarala "portovací legenda" Ryan C. Gordon. Ryan má na Linuxu prsty ve všem možném od Unreal Tournamentu 2004 až po Google Earth. Linuxový port byl vydán právě k příležitosti Humble Indie Bundle. Přesuňme se ale ke hře samotné. K dispozici je pouze binárka pro 32bitové x86, ale při běhu na x86-64 jsem nezaznamenal žádné obtíže. Je to hopsačka, kterých už vznilo opravdu mnoho, klasickým zástupcem z této kategorie je Mario. Zde se ale setkáme s hezkou grafikou a příjemnou doprovodnou hudbou. Nejde zde však o klasické sbírání všeho možného a vyhýbání se nepřátelům. Klasický koncept byl rozšířen o různé triky s posouváním času. Ve hře se setkáme se šesti různými světy, kde můžeme využívat triků s časem. Tím nejjednodušším je možnost vrátit čas, kdykoliv nás nějaký ten bubák zabije. Jsou tu ale i světy se zpomalováním času kolem herní postavičky a další fígle. Na závěr dodám, že hru si můžete zahrát nejen na počítači, ale také na PlayStation 3 nebo Xbox 360. Za nevýhodu považuji to, že jsem v linuxové verzi nemohl měnit rozlišení a především jsem hru nemohl přepnout z full-screen do režimu okna (respektive jsem nezjistil, jak na to).

    Humble Indie Bundle 2 Humble Indie Bundle 2 Humble Indie Bundle 2

    Cortex Command

    link

    Cortex Command je hra, která je stále ve vývoji. Opět je to 2D hra, tentokrát s poněkud méně uhlazenou "pixelovou" grafikou, ale řada hráčů má tento styl jistě ráda. Tuto hru se mi bohužel nepodařilo vůbec spustit:

    $ ./CortexCommand
    [Error] Failed to Create OpenAL Device.
    [Error] OpenAL Error: (null).
    ./CortexCommand: řádek 4: 31301 Trasovací/ladící past (SIGTRAP)          (core dumped [obraz paměti uložen]) ./CortexCommand.bin "$@"

    Podotknu, že mi jiné hry používající OpenAL fungují. Třeba budete mít více štěstí. Cílem v této hře je získávat zdroje (zlato) a bojovat s nepřáteli. V průběhu toho můžete ničit půdu kolem vás, což mi připomíná staré dobré Worms. Hra nabízí multiplayer, a to až ve čtyřech lidech na jednom počítači. V tomto režimu je obrazovka rozdělena na několik podobrazovek ("split-screen").

    Humble Indie Bundle 2 Humble Indie Bundle 2

    Machinarium

    link

    Machinarium je (rovněž) 2D hra, ačkoliv s kresleným 3D pozadím. Je to logická klikací hra, kde jste v roli robota Josefa, můžete sbírat různé předměty do svého inventáře, můžete je kombinovat, používat, chodit z místa na místo, mačkat čudlíky a tak dále, a to vše, abyste postoupili zase o kus dále ve svém putování. Klasický princip známý odjinud. A v případě, že nevíte jak dál, můžete použít nápovědu, která vám napoví, jaký je postup úniku z tohoto místa. Technickou zvláštností hry je to, že je vytvořená ve Flashi. Jakmile jsem uviděl Flash, dostal jsem strach, že budou nějaké problémy s výkonem. Nic takového se naštěstí nekoná. Další specialtou je to, že jde o českou hru – stojí za ní brněnská Amanita Design. Připomenu, že toto studio se v pozdější fázi připojilo i k Humble Indie Bundle 1 se svým Samorostem 2.

    Humble Indie Bundle 2 Humble Indie Bundle 2 Humble Indie Bundle 2

    Osmos

    link

    Tentokrát se přesouváme k nižším úrovním života na Zemi. Stáváme se jednobuněčným organismem, který požírá ostatní (menší) organismy a vyhýbá se větším organismům, které by zase zhltly nás. K pohybu využíváme svou vlastní hmotu, kterou vystřelujeme v opačném směru, než se chceme pohybovat. Získáváme tím rychlost, ale zase ztrácíme na vlastní hmotnosti, pokud se nám nepodaří vystřelenou hmotu opět polapit. Ve hře jsou pak další dva typy úrovní – jediním z nich je režim, kdy se organismy vzájemně gravitačně ovlivňují, což hře dodává na zajímavosti (a složitosti).

    Humble Indie Bundle 2 Humble Indie Bundle 2

    Revenge of the Titans

    link

    Poslední hrou je Revenge of the Titans, což je real-time strategie, která se také zdá být ještě ve vývoji. Nejde ale o žádné středověké bitvy o kus země, jde o bitvu s vesmírnými vetřelci, kteří si chtějí vzít celou planetu. Strategické hry nejsou můj šálek čaje, proto bohužel nedovedu hru více přiblížit. Hra je naprogramovaná v Javě, ale nevšimnout si toho před spuštěním, nezaregistroval bych to.

    Humble Indie Bundle 2 Humble Indie Bundle 2 Humble Indie Bundle 2

    Závěr

    link

    Celému projektu Humble Indie Bundle přeji jen to nejlepší, protože jde o velmi účinnou snahu prohloubit povědomí o hrách pro Linux. Na pokračování této snahy oceňuji opět trochu odlišnou skladbu her. Jen trochu smutné je to, že i když je možné si hry koupit prakticky zadarmo, řada lidí stále volí pirátskou cestu. Dobrá čtvrtina vysledovaných stažení byla při předchozí akci nelegální.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    16.12.2010 09:37 Polish
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Perfektni, koupil jsem i tuhle varku her. Dik
    16.12.2010 11:45 Schmaker | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Hry v bundlu
    Letos jsem vcelku zklamaný, trošku jsem doufal, že se v bundlu objeví aspoň druhá Penumbra. Přesto se mi tenhle způsob prodeje moc líbí, doufám že budou i další.
    http://linuxclan.org - 1. Československý Linuxový herní klan
    16.12.2010 12:32 mrtwosh | skóre: 3 | Nesluša
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Ozaj neviem, určite by som to vzal kvôli Machinariu, ale to som nedávno kúpil za plnú cenu (nejdem hovoriť o patáliách, ktoré som mal s hraním na 64-bitovom Debiane). Ostatné veci ma neoslovujú. Ach jo, kúpiť to aspoň za 5 $ alebo nepodporiť vôbec?
    Luboš Doležel (Doli) avatar 16.12.2010 12:47 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Jaké patálie jsi měl? Já mám taky 64bit Debian a jede to dobře.
    16.12.2010 14:26 mrtwosh | skóre: 3 | Nesluša
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Pri púšťaní cez linuxovú binárku sa mi hra vždy pred alebo po prejdení padacieho mostu vypla. Už si nepamätám, či a akú chybu vyhadzovala. Musel som to riešiť vytiahnutím .swf súboru z Windows verzie inštalovanej do Wine a hrať cez Iceweasel. Išlo o Machinarium v3, možno už medzičasom vydali novšiu verziu.
    17.12.2010 23:51 mrtwosh | skóre: 3 | Nesluša
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Presne kvôli tomuto som skončil kúsok nad priemerom.

    CortexCommand mi vyhadzoval tú istú chybu, treba skúsiť 32 bitovú verziu, tá sa rozbehla bez problémov (32-šmejďárske knižnice som musel inštalovať ešte kvôli HB1).
    asfethan avatar 16.12.2010 13:43 asfethan | skóre: 10 | blog: asfalatum | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Zadal som sumu, prerozdelil som ciastky, zadal email a potom som skoncil. Paypal nemam, ostatne sluzby nepoznam a nechcem... Sakra preco sa to neda zaplatit kartou priamo?
    Luboš Doležel (Doli) avatar 16.12.2010 13:46 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Pokud se nepletu, tak přes PayPal se dá zaplatit bez registrace.
    asfethan avatar 16.12.2010 14:08 asfethan | skóre: 10 | blog: asfalatum | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Mylite sa :) Ale regol som sa na paypal, aj tak je vsade a urcite ho zase dakedy budem potrebovat. Balicek som si teda kupil :P
    Luboš Doležel (Doli) avatar 16.12.2010 14:42 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Nemýlím. Podíval jsem se a je tam možnost platby pro ty bez PayPal účtu.
    asfethan avatar 16.12.2010 14:50 asfethan | skóre: 10 | blog: asfalatum | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Rec bola o tom ze ci paypal podporuje platbu bez registracie, pokial viem tak nie. Resp. nic take som tam k dispozicii nemal.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 16.12.2010 15:00 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Teď se na to koukám a když zvolíte PayPal, tak to tam je.
    asfethan avatar 16.12.2010 15:04 asfethan | skóre: 10 | blog: asfalatum | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Mozete mi spravit screenshot?
    Luboš Doležel (Doli) avatar 16.12.2010 15:13 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Příloha:
    Tohle je bez registrace. I v dokumentaci je zmíněna volba "Buyers Can Check Out Without a PayPal Account".
    asfethan avatar 16.12.2010 15:19 asfethan | skóre: 10 | blog: asfalatum | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    To si robite srandu? Presne tak som platil a tym padom som si vytvoril aj paypal account ;-)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 16.12.2010 15:30 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Opravdu? V dokumentaci je to popsané jinak. Nebyla ta registrace volitelná?
    Dragon Jake avatar 16.12.2010 17:41 Dragon Jake | blog: Drakův zápisník | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    PayPal účet vlastním, přesto ale provádím veškeré platby přes PayPal bránu přímo kartou (tedy bez přihlášení). Přijde mi to pohodlnější ;)
    16.12.2010 18:15 koroptev
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    to je zase kvalita - myslim clanek

    "Pokud byste si chtěli všechny hry koupit samostatně za obvyklou cenu, vyšlo by to na 85 dolarů, což je nějakých 1600 Kč."

    Puvodne jsem nechtel prochazet vsech 5 her, ale udelal jsem to, at me za slovo nikdo nechyta. Nedavno jsem kupoval soundtrack k Osmos a castka $85 mi vzhledem ke kontextu, ve kterem se tato "hra" vyskytuje, prisla prehnana, samozrejme:

    Osmos: $10

    Machinarium: $20

    Revenge: $13,47 .. hra je v Bete, toto je cena za "preorder", az to dodelaji, zdvojnasobi se, dodelane to ale neni, proc platit za "mozna"

    Cortex: $18 .. alternativne lze koupit "darcovskou verzi" (= naprosto funkcne totozna, jen to ma jiny nazev, takova zbabelejsi verze zebrani)

    Braid: E8,95 .. Euro je drazsi nez Dolar, kdyz to dam 1:1, sidim svuj argument soucet je tedy nizsi nez $70!

    dale .. Braid - jedina ze zminenych her, co jsem hral/dohral - rozhodne neni hopsacka, je to logicka hra, ktera jen jako platformu pro svoji realizaci vyuzila zajete klise - hopsacku; autor by to zjistil, kdyby dohral vice nez jen prvni svet

    ma vubec cenu psat takovahle cut&paste shrnuti? nestaci frknout link na tu nabidku?

    16.12.2010 19:49 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Braid: E8,95 .. Euro je drazsi nez Dolar, kdyz to dam 1:1, sidim svuj argument soucet je tedy nizsi nez $70!
    Asi sis neuvědomil, že když je € dražší než $, je potřeba na stejnou cenu více $, ne méně. Takže svůj argument nešidíš, ale přeceňuješ. (25/20)*8.95 je něco jako 11, takže součet je něco jako 72$, takže se autor seknul o nějakých 15%. To je opravdu hrůza :-D
    17.12.2010 11:49 Koroptev
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Mas pravdu. Tech 15% je ale v tomto pripade nejakych $13, coz je napr. cely Osmos nebo Revenge.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 16.12.2010 23:23 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Částka 85 dolarů pochází z oficiálního webu. Pre-order cena se nemůže považovat za běžnou cenu.

    Tohle není recenze. Než bych si ty hry důkladně prošel, tak by akce skončila.

    Jinak jestli chcete, tak místo Abc si vemte RSS čtečku, tam budete mít odkazy a žádné redundantní informace, nikdo vás nenutí to číst.
    17.12.2010 12:01 Koroptev
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Pokud jsem to spravne pochopil, pak to ted za finalni cenu koupit nelze, to tak nejak vylucuje debatu o bezne cene, maji neco za "polovic", za dvojnasobek nic nenabizi. Ze to cist nemusim, vim, ale on to clovek zjisti, az kdyz to precte. Jen me vadi clanky, ktere jsou cele zalozene na citaci nejakeho jineho webu, staci linkovat, muj nazor.
    16.12.2010 20:01 myself
    Rozbalit Rozbalit vše paráda
    Příloha:
    po Osmosu jsem se poohlížel uz dlouho a tohle přislo úplně vhod

    dobře utracených 15 babek :) (stejně jako u HB1)

    díky za tip!

    PS: stejně jako posledně jde vidět jak je linuxová komunita výrazně štědřeší :)
    17.12.2010 10:53 martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: paráda
    njn, ten graf je chytak. clovek by jim poslal dolar, ale kdyz vidi, ze prumer je 13, tak se zastydi a posle vic :)
    19.12.2010 11:17 jnd | skóre: 1 | blog: lnx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: paráda
    To je fakt, nechtěl sem posílat jen pár korun co mi zbylo na Paypalu, abych nekazil průměr Linuxu :) Tak jsem si to dolil a poslal jim $18.90
    16.12.2010 20:10 Rivon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Machinarium vyhrálo Excellence In Visual Art cenu v IGF Awards 2009. Cortex Command Technical Excellence a Audience Award opět v IGF 2009. Osmos D2D Award také v IGF 2009. Mám za to, že Braid taky vyhrál nějakou cenu, nicméně v IGF 2010-2008 ho nemůžu najít. RotT je příliš nový na to aby vyhrálo cenu, nicméně to vidím na IGF 2011. Všechno jsou to vynikající indie hry a zvlášť český Machinarium je fakt klenot ;)
    Doufám, že v příštím Bundle bude Super Meat Boy a Monaco :)
    17.12.2010 00:41 jehovista
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    "Cortex Command Technical Excellence" ? No ja jsem z toho docela zklamanej. Ta hra je optimalizovana snad na 640*480 a na 1920*1200 je to vazne nehratelne. Mozna jsem to jenom nepochopil, ale dneska uz je podle me pixel art trochu off-topic. Skoda ze neumoznuji poslat penize a po jejich vyzkouseni teprve rozhodnout o tom, jak budou rozdelene.
    17.12.2010 14:20 Rivon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    To by mě zajímalo, co byste říkal na Super Crate Box... Ne, pixel-art vážně není offtopic. To, že se vám líbí spíš 3D grafika nebo spíš něco vektorovýho typu World of Goo, to je vaše věc. Spoustě lidí (a to právě v indie komunitě) se pixel-art líbí. A bohužel pixel-art s větším rozlišením ztrácí na kráse.
    17.12.2010 16:11 jehovista
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Nejde o to, co se mi libi a nelibi, ale prave o to HW vybaveni. Kolik lidi si dneska doma susi nejake historicke 12'' CRT, aby si vychutnali podobne hry?
    jose17 avatar 16.12.2010 20:56 jose17 | skóre: 44 | blog: Joseho_blog | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    imho titani su skor tower defense ako strategia. just my two cents
    Ja vim, on vi, ty nano!
    17.12.2010 18:56 spooky.ln
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Předělávky od PuppyGames jsou dost dobrý. Kupoval jsem u nich v akci i zbytek.
    Droid Assault > předělaný Paradroid
    Titan Attacks > Invaders
    Ultratron > Robotron
    Cena za komplet cca 7$ včetně daně.
    D.A.Tiger avatar 16.12.2010 22:18 D.A.Tiger | skóre: 8 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Neodolal jsem a udělal jsem si předčasné vánoce. Už se těším na Machinárium :-D
    Radost z toho, že někdo objeví něco nového, je omyl starý 6000 let... (Jean Paul) | anthill inside
    17.12.2010 04:36 brb
    Rozbalit Rozbalit vše Vykon Machinaria na Linuxu
    Ahoj, jak vam slape flashovka machinarium na linuxu?(+hw) mam balicek pro archlinux a me i par lidem se ten jejich player seka(netbook, atom, integr intel gma)-pritom demo v prohlizeci slo skvele. Chtel bych pozadat vyvojare o vydani pouze swf souboru. Hezky den
    17.12.2010 10:58 martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vykon Machinaria na Linuxu
    zkus vypnout kompozici (pokud mas) a hw akceleraci u flashe. kdyz jsem to hral ja, tak se mi to zacalo asi od pulky hry sekat...ale nic hroznyho
    GeoRW avatar 21.12.2010 10:08 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vykon Machinaria na Linuxu
    mne to seka takisto, resp. od tretieho levelu je to nehratelne, pretoze kurzor reaguje na pohyb mysi dost oneskorene a v tych leveloch treba rychlo niekam prebehnut; takisto mam Intel Atom (na desktope), hardware acceleraciu som vo flashi vypol, ale to nemalo ziaden ucinok; skoda je to pekna hra, a kupil som ten Bundle iba koly nej :-(
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    22.12.2010 10:36 petris_ | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vykon Machinaria na Linuxu
    Nehrajte to ve fullscreenu.
    GeoRW avatar 22.12.2010 15:13 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vykon Machinaria na Linuxu
    s vypnutym fullscreenom to bezi v pohode, dik
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    22.12.2010 15:26 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vykon Machinaria na Linuxu
    Pokud používáš v archu aktuální balíček z AURu, můžeš si machinarium otevřít v browseru tudy: file:///usr/share/games/machinarium/machinarium-browser.swf
    17.12.2010 22:19 Lukas
    Rozbalit Rozbalit vše Spatne md5 soucty
    Jsem jediny komu nesedi md5 soucty ? Uz jsem je o tom informoval, ale jen tak ze zvedavosti. (nebo jsem jediny kdo je vazne kontroluje?)
    18.12.2010 04:19 jehovista
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spatne md5 soucty
    Proc bych sakra kontroloval md5 u hry, na kterou nepotrebuju roota?
    19.12.2010 12:47 kyytaM | skóre: 35 | blog: kyytaM | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Uz je cez 1 mega $. :)
    19.12.2010 21:30 novalu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Humble Indie Bundle 2
    Za nevýhodu považuji to, že jsem v linuxové verzi nemohl měnit rozlišení a především jsem hru nemohl přepnout z full-screen do režimu okna
    Včera na humblebundle.com nahráli build #2 Braidu, jenž mj. přidává podporu pro 64bit. Navíc má přibalen readme s několika CL přepínači například pro, Vám chybějící, změnu rozlišení či okenní mód :-)

    Changes since original build: - Added support for systems without S3TC support. - Added support for PowerPC and 64-bit Intel Macs. - Added support for amd64 Linux systems. - Possibly fixed never-ending black screen that some Mac players experienced. - Now attempts to choose correct language at startup, if a translation is available, on both Mac and Linux. - Added notes on useful command line options to Linux README.
    22.12.2010 14:32 mam
    Rozbalit Rozbalit vše Humble Indie Bundle 1 zdarma
    Ti co si kupili/podporili Humble Bundle 2 do 21. 12. dostali teraz pekny darcek, dostanu zdarma aj cely bundle 1 (World of Goo, Aquaria, Gish, Lugaru HD, Penumbra, Samorost 2). Takze je uz dostupnych hned 11 hier. Ti co to nestihli, alebo vahali je teraz mozne kupit Bundle 1+2 ale musia investovat aspon priemernu sumu tj. $7.32. Uz ale ostavaju len 3 dni, tak si treba pohnut. Uz viem co budem robit cele Vianoce :)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.