abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    21.4. 19:11 | Komunita

    Thunderbird 128, příští major verze naplánovaná na červenec, přijde s nativní podporou Exchange napsanou v Rustu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    21.4. 04:44 | Komunita

    Byly vyhlášeny výsledky letošní volby vedoucího projektu Debian (DPL, Wikipedie). Novým vedoucím je Andreas Tille.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    21.4. 00:11 | Nová verze

    Po osmi měsících vývoje byla vydána nová verze 0.12.0 programovacího jazyka Zig (GitHub, Wikipedie). Přispělo 268 vývojářů. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    20.4. 23:55 | Pozvánky

    Poslední měsíc byl plný zajímavých akcí, o kterých Vám bastlíři z projektu MacGyver mohou povědět, protože se na ně sami vydali. Kde všude byli, ptáte se? Objevili se na Installfestu, Arduino Day, Hackaday Europe a tajném srazu bastlířů z Twitteru. A z každé akce pro vás mají zajímavé poznatky.

    … více »
    bkralik | Komentářů: 1
    20.4. 11:44 | IT novinky

    Mezinárodní nezisková organizace Women Who Code (WWCode, Wikipedie) založena v roce 2011 s cílem usnadnit ženám vstup do světa informačních technologií nečekaně skončila. Došly finance.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (18%)
    Celkem 667 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Tor – jak být anonymní na Internetu

    9. 11. 2009 | Jan Hrach | Bezpečnost | 44889×

    V článku se seznámíme s tím, co je to Tor a jak pracuje. Naučíme se nainstalovat klienta, nastavit tzv. node, exit point a zkonfigurovat skrytou službu (hidden service).

    Obsah

    Zkontrolujte si, jestli je používání Toru ve vaší zemi (pořád ještě) legální. Například na Slovensku se nad provozovateli Tor nodů stahují mračna. Pokud by to prošlo, bylo by Slovensko pravděpodobně první zemí na světě s takovým zákonem.

    Co je to Tor?

    link

    Tor (The Onion Router) je síť (a zárověň název softwaru – klienta) určená pro ochranu před analýzou a filtrováním provozu ze strany vašeho poskytovatele (organizace, vlády…). Má více funkcí – anonymní a téměř necenzurovatelný přístup k Internetu a možnost provozu služby, u které nikdo nemůže zjistit, kde se fyzicky nalézá, ani ji zcenzurovat.

    Jak to funguje?

    link

    Základní myšlenkou je provoz sítě tzv. nodů (někdy též nazývaných relays), což jsou povětšinou počítače dobrovolníků rozmístěné různě po světě, přes které je směrován provoz. V době psaní tohoto článku jich je aktivních asi 1600 (a přibývají) a sítí je směrováno asi 400 Mbps trafficu.

    Pokud chce Alice komunikovat s Bobem, vybere si tři nody v síti (v některých případech jich může být více; čtyři nebo pět).

    tor schematko

    Alice vezme data pro Boba, nalepí na ně lísteček s adresou Boba a zašifruje je veřejným klíčem počítače 3. Na získaný balíček nalepí lísteček s adresou počítače 3 a celé to zašifruje veřejným klíčem počítače 2. Na tento balíček nalepí lísteček s adresou počítače 2 a celé to zašifruje veřejným klíčem počítače 1 a odešle počítači 1. The Onion Router se to jmenuje, protože výsledný balíček má slupky jako cibule.

    Počítač 1 dostane balíček, rozšifruje jej svým soukromým klíčem, vypadne na něj jiný balíček a na něm je nalepena adresa počítače 2. Tak jej předá počítači 2. Ten jej rozšifruje svým soukromým klíčem a vidí, že získal další balíček, s adresou počítače 3. Počítač 3 udělá to samé a balíček pošle Bobovi.

    Tím je zaručeno, že každý nod ví pouze od koho balíček dostal a komu ho má předat dál, ale nemůže zjistit, komu ve skutečnosti balíček patří, ani kdo ho odeslal.

    Exit node

    link

    Pokud se Bob nenachází v síti Tor, ale někde v Internetu, Alice si jako poslední počítač v řetězci vybere nějaký z takzvaných exit nodů. To jsou nody, kterým když přijde balíček, po jehož rozšifrování na ně vypadne cedulka s adresou někde v Internetu, rozšifrovaný balíček na tuto adresu pošlou (a případnou odpověď potom pošlou zpět).

    Nyní přejdeme k té praktičtější části.

    Instalace klienta

    link

    Ve většině linuxových distribucí vám stačí nainstalovat balíček tor. Po instalaci by se měl samovolně spustit démon a v logu (obvykle /var/log/tor/log) začnou naskakovat hlášky:

    [notice] No current certificate known for authority ides; launching request.
    [notice] No current certificate known for authority gabelmoo; launching request.
    [notice] No current certificate known for authority dannenberg; launching request.
    [notice] I learned some more directory information, but not enough to build a circuit: We have no network-status consensus.
    [notice] I learned some more directory information, but not enough to build a circuit: We have only 0/1595 usable descriptors.
    [notice] I learned some more directory information, but not enough to build a circuit: We have only 96/1594 usable descriptors.
    

    Přičemž za chvíli (v manuálu se udává až 20 minut, ale záleží na kvalitě připojení, mně to na megabitovém kabelu trvalo asi půl minuty) se konečně objeví

    [notice] We now have enough directory information to build circuits.
    [notice] Tor has successfully opened a circuit. Looks like client functionality is working.
    

    Na localhost:9050 (lze změnit v konfiguračním souboru /etc/tor/torrc) se nyní otevřela SOCKS proxy. Můžeme si ji například ve Firefoxu nastavit a zkusit načíst nějakou stránku typu WhatIsMyIP. Po chvíli čekání by se měla zobrazit IP adresa nějakého cizího počítače.

    Ovšem naše radost nebude trvat dlouho. Tor nám totiž v logu pravděpodobně vynadá.

    [warn] Your application (using socks4 to port 80) is giving Tor only an IP address.
     Applications that do DNS resolves themselves may leak information. Consider using Socks4A
     (e.g. via privoxy or socat) instead. For more information, please see
     http://wiki.noreply.org/noreply/TheOnionRouter/TorFAQ#SOCKSAndDNS.
    

    Problém je v tom, že Firefox si doménové jméno přeloží proti lokálnímu překladači a nastavené SOCKS proxy pošle jenom IP adresu. Problém: Pokud útočník poslouchá naše DNS dotazy, může tím zjistit, kam se připojujete (a například někteří operátoři podvrhnout falešnou odpověď). Vyřešit se to dá tím, že si ve své aplikaci zvolíte, aby používala SOCKS 4a, ve které se proxy předávají pouze doménová jména. Jenže některé populární webové prohlížeče verzi 4a nepodporují. Takže je potřeba mezi Tor a prohlížeč vložit něco, co se bude pro prohlížeč chovat jako „normální“ HTTP proxy a pro Tor jako klient SOCKS 4a. My použijeme Privoxy.

    Po její instalaci vložíme do konfiguračního souboru (/etc/privoxy/config) jediný řádek.

    forward-socks4a   /               127.0.0.1:9050 .
    

    Prohlížeč nyní překonfigurujeme na HTTP proxy na portu 8118 a varování by se již neměla zobrazovat.

    Hidden service

    link

    Skryté služby jsou služby dostupné pouze v síti Tor, u nichž nikdo není schopen určit, na kterém počítači vlastně běží. Můžete je použít, pokud chcete například publikovat názory nekompatibilní s aktuální politickou situací. Vyznačují se adresou ve tvaru několiknáhodnýchznaků.onion, například kpvz7ki2v5agwt35.onion (pokud vám běží Tor, můžete si kliknout). Pro přístup na ně budete potřebovat přístup ke klientu Tor a váš prohlížeč se nesmí pokoušet překládat adresy lokálně (protože se mu to nepodaří – TLD .onion na kořenových jmenných serverech pochopitelně neexistuje). Linkovaná stránka je něco jako rozcestník v síti Tor.

    Provoz nodu (relay) a exit pointu

    link

    node

    link

    Pokud by všichni síť jen využívali, neměl by kdo platit konektivitu… Pokud tedy máte počítač s rozumnou linkou a chcete k provozu sítě přispět, můžete z něj udělat node nebo exit point.

    Provoz nodu je velmi jednoduchý. V konfiguračním souboru stačí odkomentovat několik řádek a restartovat Tor.

    # jak se chceme v síti jmenovat
    Nickname JendaH
    
    # adresa našeho počítače
    Address gomora.hrach.eu
    
    # kolik pásma chceme obětovat průměrně
    RelayBandwidthRate 50 KBytes
    # a ve špičce
    RelayBandwidthBurst 70 KBytes
    
    # kdyby měl někdo potřebu nás kontaktovat
    ContactInfo Random Person <nobody AT example dot com>
    
    # na jakém portu budeme poslouchat
    ORPort 9001
    
    # jen pokud jsme za maškarádou a máme přesměrovaný port,
    # tak sem dáme adresu a port, pod kterou jsme dosažitelní zvenku
    ORListenAddress 12.34.56.78:9001
    
    # nechceme exit (viz dále)
    ExitPolicy reject *:*
    

    Za několik hodin by se váš server měl objevit v síti. To uvidíte například na stránce TorStatus. Pokud se neobjeví, mrkněte do logu, určitě je tam nějaká chybová hláška.

    exit point

    link

    Pokud chcete umožnit přístup ze sítě Tor k Internetu, můžete ze svého počítače udělat exit node. Můžete povolit jen určité adresy a/nebo porty. Ve výchozím nastavení jsou pochopitelně často zneužívané porty (25/SMTP) zakázány, nicméně je stejně vhodné trochu utáhnout opasek. Například takto (platí, že první pravidlo vyhrává):

    ExitPolicy accept *:22,accept *:80,accept *:443,accept *:5222,reject *:*
    

    Nicméně počítejte s tím, že přes váš server poteče ven všelijaký humus, například Wikipedia vám znemožní upravovat články (nájezdy spammerů) a mohou vám chodit abuse maily. Nějaké materiály k nahlédnutí:

    Hidden service

    link

    A dostáváme se k poslednímu bodu – provozu vlastní skryté služby. Předpokládám, že vám na localhostu běží (například) webserver s obsahem, který chcete přes síť Tor poskytovat. Pochopitelně takto můžete poskytovat i třeba IRC, Jabber nebo SSH.

    V konfiguračním souboru najděte, upravte a odkomentujte tyto řádky:

    # kam se uloží klíč a název služby, adresář musí být zapisovatelný
    HiddenServiceDir /var/log/tor/moje_sluzba/
    # port, na kterém chceme propagovat službu do sítě a skutečná adresa služby
    # může být i na jiném počítači
    HiddenServicePort 80 127.0.0.1:80
    

    Restartujeme Tor. Ve zvoleném adresáři se objevily dva soubory – hostnameprivate_key. Raději si je zazálohujeme – pokud budeme chtít spustit službu se stejnou adresou na jiném počítači, stačí je do zvoleného adresáře nakopírovat.

    V souboru hostname je název služby. Ten zkusíme zadat do prohlížeče (v případě, že jsme nastavovali webserver) a pokud se zobrazí kýžená stránka, hurá!

    Klikátka

    link

    Pro obsluhu Toru byla stvořena celá řada klikátek. Pro Linux je asi nejznámější a nejpovedenější TorK, pro Windows dokonce existuje takzvaný Browser Bundle, což je snadno instalovatelná portable verze Firefoxu spojená s Torem a určená pro instalaci na flash disk. Ale o tom možná někdy příště…

    Závěr

    link

    Osobně doufám, že Tor nebude v příštích letech potřeba stále více, ale sám tomu moc nevěřím…:-/

           

    Hodnocení: 96 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    9.11.2009 00:45 jehovista
    Rozbalit Rozbalit vše Odvazny pisatel
    Ja bych takovyto clanek rozhodne nepublikoval, nebo alespon ne pod svym jmenem. Nemluvim ted o jeho kvalitach, ale o tom, ze az se to rozjede, tak bude autor mezi prvnimi na cerne listine protistatnich zivlu.
    9.11.2009 01:08 Vláďa Macek, Tuttle
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Ano, proto ho autor publikoval přes Tor pod Tvým jménem. Nestyď se za to. :-)
    9.11.2009 09:03 nhy | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    To je potom už paranoja štátu. Existence právo na súkromie. Napríklad advokáti a novinári nemusia odhaliť svoje zdroje a má to veľmi dobrý dôvod, lebo inak by už v budúcnosti nikdy citlivé informácie nezískali. Ak s tým má štát problém, tak nech zavedú rovno diktatúru. Treba si vždy spomenúť na aféru Watergate a zdroj Deep Throat, ktorý bol zástupca riaditeľa FBI. Ak by sa štátu podarilo odhaliť identitu Deep Throat, tak by Nixon nepadol. A tor je práve taký prostriedok na ochranu zdrojov.

    Treba však povedať aj druhú stranu - ak to zneužíva mafia na trestnú činnosť, tak ide o problém a je asi správne tor zakázať. Novinári si potom musia nájsť iný spôsob ako utajiť svoje zdroje.
    9.11.2009 09:09 Peter H. | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Voty avatar 9.11.2009 09:18 Voty | skóre: 12 | blog: gemini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Ne není. I pokud jej zneužívá mafie není správné TOR zakázat. I pokud se přes něj šíří dětské porno není správné TOR zakázat. I pokud se pomocí něj domlouvají teroristé není správné TOR zakázat. Omezování občanských svobod ve jménu čehokoliv je prostě špatné.
    Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
    9.11.2009 10:29 nhy | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Treba tu rozlišovať slobodu slova, ktorá má byť absolútna a právo na súkromie, ktoré má byť iba v miere neohrozujúcej okolie.
    Voty avatar 9.11.2009 10:45 Voty | skóre: 12 | blog: gemini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    O tom žádná, ale kriminalizovat už jen použití prostředku (technologie), protože je možné s ním páchat i trestnou činnost mi nepřijde z principu správné. Takže bychom měli zakázat i šifrování čehokoliv, tedy všechny VPN, PGP, dmcrypt a spol. Právo na soukromí by mělo být možné porušit jen tehdy existuje oprávněné podezření a na příkaz soudu.
    Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
    9.11.2009 11:16 xxxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    souhlas, protoze i kudla muze slouzit ke zlocinu, ale neni rozumne ji zakazat. kraji se s ni treba chleba.
    9.11.2009 11:52 nhy | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Ak zabezpecis, aby sa tor dal odpocuvat aj v pripade, ze vsetko bude uplne spravne nastavene, tak to moze byt legalne.
    Voty avatar 9.11.2009 13:22 Voty | skóre: 12 | blog: gemini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Pak mi tedy zcela uniká důvod proč je použít, pokud jej bude moct kdokoliv odposlouchávat.

    Pochop, že existuje nespočet nástrojů a technologií, které lze zneužít k nekalému jednání. Mám pocit, že všechny. Takže hurá! V rámci všeobecného blaha je všechny a pro všechny zakážeme. Jasně, dotahuju to ad-absurdum, ale opravdu se domnívám, že v tomto nelze polevit.
    Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
    9.11.2009 16:52 nhy | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Pretoze bezna firma tie prostriedky na prelomenie nema. Ma ich iba stat. Aj to iba niektory.
    Voty avatar 9.11.2009 17:01 Voty | skóre: 12 | blog: gemini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Tak to by mě zajímalo, jak chcete zajistit, aby někdo prostředky na prolomení měl a jiný ne.

    Prostě TOR není věc, kterou lze někoho zabít nebo mu způsobit újmu na zdraví nebo majetku proto není nejmenší důvod, aby podléhal jakýmkoliv regulacím.
    Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
    9.11.2009 21:05 nhy | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Tor je vec, cez ktorú sa dá spraviť ujma niekomu. Nechcem tu dávať návod, ale dá sa vymyslieť plno príkladov.

    Čo sa týka prostriedkoch na prelomenie - presne tak ako dnes nemôže len tak hocikto odpočúvať telefóny.
    Jendа avatar 9.11.2009 22:59 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Internet je vec, cez ktorú sa dá spraviť ujma niekomu. Nechcem tu dávať návod, ale dá sa vymyslieť plno príkladov.

    Nůž je vec, cez ktorú sa dá spraviť ujma niekomu. Nechcem tu dávať návod, ale dá sa vymyslieť plno príkladov.

    Automobil je vec, cez ktorú sa dá spraviť ujma niekomu. Nechcem tu dávať návod, ale dá sa vymyslieť plno príkladov.
    Čo sa týka prostriedkoch na prelomenie - presne tak ako dnes nemôže len tak hocikto odpočúvať telefóny.
    Zařízení pro odposlech telefonní linky sestává se ze dvou krokodýlků, dvou jehel a trochy EuroEkocínu™. Man in the middle na GSM fón je trochu dražší (tisíce Schwindlingů), ale taky ho může udělat i normální smrtelník.

    A ohledně kryptografie – jediná možnost, jak udělat, aby vlády mohly a firmy ne je, aby jen vlády měly kvantové počítače.
    Voty avatar 10.11.2009 00:13 Voty | skóre: 12 | blog: gemini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Ale to že si stát neví s nějakou technologií rady přece není legitimní důvod ji zakázat. Krom toho mám pocit, že stále ještě platí, že odposlouchávat telefony lze pouze na základě soudního rozhodní (alespoň de jure, abyste nebrblali :) Takže se nám tu tvoří úžasný myšlenkový veletoč. Já jako stát nejsem schopen zjistit, co si lidé pomocí TORu vyměňují za informace ani s kým, takže _všem_ jeho používání zakážu. Přijde mi to podobná hovadina jako - Já jako stát nejsem schopen postihnout ty co na internetu nelegálně nabízí autorsky chráněný obsah, tak přehodím tento úkol na ISP. Navíc, a teď se podržte, mafiáni se mohou domlouvat i pomocí šifrovaných emailů. A co teď? :)
    Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
    10.11.2009 00:55 nhy | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    šifrovaný email je jeden, ktorý treba prelomiť. Tor máš obrovské množstvo šifrovaných správ. Je tu obrovský nepomer v práci potrebnej na získanie originálnej správy. S tým odpočúvaním telefónov(GSM), môže firma len tak odpočúvať GSM keď nevie kde sa ten mobil(volaný a volajúci) v republike nachádza?
    Voty avatar 10.11.2009 01:16 Voty | skóre: 12 | blog: gemini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Z pohledu utajení přenášené informace je to úplně jedno. Ani mail, ani zprávu přenášenou TORem nerozšifruješ ani kdyby si se stavěl na hlavu (je-li vše správně nastaveno). A dokonce stačí použít kódová slova aneb kapříci (nebo to bylo pět v českých?) a byli z toho venku.

    Ale tohle není nakonec vůbec důležité. Pointa je v tom (a budu se opakovat), že stát by neměl zakazovat občanům něco jen tak protože je mu to nepohodlné a vůbec neřeší to pravou příčinu.
    Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
    10.11.2009 10:17 nhy | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Ak neodhalíš mafiánov na základe ich činnosti, pretože kompletne celá komunikácia bude anonymná a nevieš ani niekoho dostať dovnútra mafie, pretože ani netušíš kto to je, zostáva už iba možnosť ako chytili Al Caponeho - že príjmy sa nezhodovali s výdavkami.
    Voty avatar 10.11.2009 16:47 Voty | skóre: 12 | blog: gemini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    OK, vzdávám to. Je zcela jisté, že nebýt TORu, je mafie v koncích.
    Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
    20.11.2009 06:51 nhy | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Ja ale nehovorím, že Mafia je závislá na Tor. Musí existovať isté súkromie jednotlivca ako vidno v Orwellovom 1984. Kde je tá hranica medzi súkromím a právom štátu na bezpečnosť je na diskusiu.
    20.11.2009 10:11 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    K tomu mám jen jediný komentář:
    Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.
    !
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    20.11.2009 13:26 nhy | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Veď tá diskusia má určiť ten rozsah natrvalo. Môže mať dnes len tak hocikto atómovú bombu?
    21.11.2009 12:39 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Jenomže stát není žádný hodný strejda. Stát chce naše dobro, tak si ho nenechme vzít!
    23.1.2010 11:50 nhy | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Na usvedcenie hlavnej ryby je niekedy nutne ziskat spolupracu mensich ryb pod hrozbou 20 rocneho vazenia pre malu rybu, aby bolo mozne usvedcit hlavnu rybu. Pri priamej konfrontacii je potom velka ryba bezmocna.
    10.11.2009 17:44 Dal Horinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Pak zakazme i dopravu, hlavne letadla, jelikoz ty se taky staly prostredkem teroristu... a tak dale. Je nesmyslne omezovat technologii, kvuli tomu, ze je zneuzitelna, to uz pak se muzeme rovnou vratit na stromy.
    9.11.2009 12:10 x
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Naivisto, pravo na soukromi v CR neexistuje. Staci kdyz si nekdo vymysli nejaky (jakykoli) duvod a soudce povoli cokoli. Nenese za to zadnou odpovednost a soudit se ? = 10let bezvyslednych vydaju penez a casu.
    Voty avatar 9.11.2009 13:11 Voty | skóre: 12 | blog: gemini
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Tím spíše je zapotřebí si soukromí chránit a stavět se proti dalším pokusům o omezování.
    Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
    13.11.2009 12:36 K
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Já myslím že stejně pokud mají človíčka v merku tak ho odchytnou hned na prvním hopu a rozšifrujou ... takže pokud opravdu chtějí tak si tě vyhmátnou tak jako tak akorát nevědí kde je druhý konec .... takže myslím že to nic moc práci policajtů a sledovacích služeb neomezí.
    13.11.2009 13:49 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Naštěstí zjevně nevíte o čem mluvíte. Něco takového opravdu není možné (respektive prakticky proveditelné). Příště si nejdřív přečtete něco o tom jak onion routing funguje.

    Aby vás na Toru mohl někdo odhalit, musel by mít pod kontrolou všechny hopy přes které vaše komunikace jde (a ty jsou vybírány náhodně, cesta se pořád mění a jsou rozmístěné po celém světě), nestačí jen jeden z nich (je zcela jedno jestli je to první nebo nějaký jiný hop). V případě Tor hidden services se jedná dokonce o 7 hopů.
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    Gilhad avatar 15.11.2009 02:12 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    lepe receno - bud musi mit pod palcem celou cestu, kudy to jde, nebo jeho pocitac, nebo dost z cilovych pocitacu(a uzivatele si dohledat pomoci psychologie - kdyz bude popisovat, co vidi z okna, jak ho nastval konkretni sef a tak, pak ho vyhmatnou snadno - kdyz bude jen cist wiki a noviny, tak vlastne nemaji sanci, i kdyby meli pod palcem vsechny jeho cile - maximalne ziskaji dost obecny profil)

    Problem je, kdyz se mu nabori do jeho pocitace, tak tam se to samozrejme vyskytne i poskladane a nesifrovane.

    (Ale obecne sedet ne tor uzlu a poslouchat moc nepomuze, protoze ten uzel prakticky nic nevi a i ten prvni dostane jen zasifrovany balik, jehoz obsahu nerozumi, jen vi, kam ho ma predat dal)
    9.11.2009 10:38 JaRo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Treba však povedať aj druhú stranu - ak to zneužíva mafia na trestnú činnosť, tak ide o problém a je asi správne tor zakázať. Novinári si potom musia nájsť iný spôsob ako utajiť svoje zdroje.
    Dofam ze jste se se svymi nazory prestehoval do jeskyne. Nemate pravo pouzivat kuchynske noze (je to zbran mnohokrat pouzita pro trestnou cinnost), auta (vyuzivana pro trestnou cinnost), ... a vlastne meli by vam i ruce zakazat (i ty lze pouzit na trestnou cinnost) a nebo rovnou vam zakazat pouzivat mozek, ten muze za trestnou cinnost

    Uvedomte si ze ruce, noze, auta, tor, ... jsou jen nevinne nastroje. Daji se pouzit jak dobrym tak spatnym skutkum. A je hodne spatne, kdyz je svoboda omezovana na zaklade prohlaseni, ze dany nastroj pouziva mafie. A neni to prave mafie, ktera chce mit kontrolu nad lidmi?
    Jendа avatar 9.11.2009 13:53 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Treba však povedať aj druhú stranu - ak to zneužíva mafia na trestnú činnosť, tak ide o problém a je asi správne tor zakázať.
    Treba však povedať aj druhú stranu - ak to zneužíva mafia na trestnú činnosť, tak ide o problém a je asi správne Internet zakázať.
    9.11.2009 16:15 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Správný postřech. Internet a telefon zrušíme, zrovna tak zrušíme posílání neprůhledných balíčků a dopisů v obálkách a zůstanou jen korespondenční lístky. :-)
    9.11.2009 22:34 peeepan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    A spatky do jaskyn alebo rovno na stromy!!!
    10.11.2009 00:15 sid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    I na korespondak muzes umistit mikrotecku se sifrovanou zpravou. Nejlepsim resenim budou diktovane telegramy na kazde poste...
    10.11.2009 00:23 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Já bych zakázal navíc i substituci a transpozici. Začít se musí u kořenů. No, tak to bych vlastně zakázal abecedu.
    10.11.2009 10:00 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Odvazny pisatel
    Steganografii sice lze zakázat, ale vždycky můžeš doufat, že ukrytou zprávu nenajdou. Až se staneš nepohodlným, tak ti steganografickou zprávu přidají i na nevinnej vánoční pohled a nic ti nepomůže. :-)
    hankey avatar 10.11.2009 21:02 hankey | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše PODPORA PISATELI
    Já ho chválím a podporuji celým svým jménem a uvědomuji si, co to znamená.
    Tor používám statečně, právě teď také, jen mě mrzí, že nemám konektivitu, rád bych dobré věci co nejvíce pomohl...
    Nerad to říkám, ale až ho žakážou, asi bude nejvyšší čas emigrovat. Nemyslel jsem si, že někdy na něco takového budu kdy myslet; když skončil komunista, domníval jsem se, že bude aspoň chvíli dobře, bohužel dnes si útěk z té šílenosti tady dokážu představit a je mi z toho moc smutno a zle. Slováci se na to prý už chystají ho zakázat (viz. zprávička někdy před týdnem), jen já nevím, kam utéct. Svět se pekelně zemenšil...
    data jsou pouze dvojí: na záloze a ve věčných lovištích
    the.max avatar 9.11.2009 01:04 the.max | skóre: 46 | blog: Smetiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Parada, dik za clanek. Uz dloooouho mam v ToDo zapsano ze bych mel Tor vyzkouset. Ted se alepson nebudu muset prodirat fory a necesky psanou dokumentaci;-)
    KERNEL ULTRAS Fan Team || Sabaton - nejlepší učitel dějepisu || Gentoo - dokud nás systemd nerozdělí.
    Nicky726 avatar 10.11.2009 18:40 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    +1
    Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
    9.11.2009 01:25 kuly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Kromě šílené pomalosti, za zmínku stojí fakt, že na exitech často běží sniffery, takže raději anonymizujte s plným šifrováním.
    Jendа avatar 9.11.2009 11:09 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Ano, to je dobrý nápad zmínit. Ale předpokládám, že když někdo přenáší data, jejichž sniffnutí by vadilo, tak je přenáší šifrovaně i po „běžném“ Internetu.
    9.11.2009 12:14 x
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Predpokladam ze pokud chce nekdo byt anonymni, tak je mu zumak ze si nekdo precte co nekam pise/co si cte, protoze ten nekdo nevi o koho jde. Pokud se nekam prihlasuju tak uz nejsem anonymni at chci nebo ne a je tudiz blbost pouzivat tor. Ostatne mam to ve FF nastaveno tak, ze (pokud bezi tor) jde https naprimo.
    Bilbo avatar 9.11.2009 14:30 Bilbo | skóre: 29
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Pokud se clovek pod "anonymni" diskusni prispevek nejak podepise, nebo nekam posle svoji fotku, tak je pak uz celkem jedno jestli jde pres TOR nebo ne - prozradil se tak jako tak.

    Mno a jinak taky bych chtel dodat, ze casto se da clovek poznat i podle pisemneho projevu, treba podle bezvyznamovych slov typu "Mno" a "a jinak" ktere clovek cpe do textu aniz si to treba uvedomuje. Nemusi se zni primo podepsat.

    Holt pokud chce clovek opravdu anonymitu, tak tomu musi prizpusobit i svoje chovani ... TOR je jen takova pomucka, ale sam o sobe nestaci.
    Big brother is not watching you anymore. Big Brother is telling you how to live...
    9.11.2009 04:54 Foo Bar | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Tor v dnešní době
    Velmi bych doporučil zvážit jestli Tor v dnešní době vůbec provozovat.

    Příklad toho, jak to může dopadnout, a jaký hnus přes Tor běhá:

    Why you need balls of steel to operate a Tor exit node

    Samotná idea Toru je hezká, ale ve chvíli, kdy se přes něj šíří DP, tak si nemyslím, že to za to stojí. Ale to se bohužel na stránkách Tor projektu už nedočtete. Takže pokud chcete provozovat exit node, tak jej omezit nejlépe tak, aby se přes vás lidé dostali jen na wikipedii/wikimedia.

    O.
    9.11.2009 09:09 honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Samotná idea Internetu je hezká, ale ve chvíli, kdy se přes něj šíří DP, tak si nemyslím, že to za to stojí.
    zoul avatar 9.11.2009 13:34 zoul | skóre: 43 | blog: | Boskovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Pokud tomu dobře rozumím, i po přečtení odkazovaného článku jsi ochotný provozovat exit node se všemi riziky, které z toho plynou?
    kyknos avatar 9.11.2009 13:41 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    DP se siri i postou, na ulicich, pri setkavani obcanu v soukromi a mnoha dalsimi zpusoby - zakazat?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jendа avatar 9.11.2009 13:52 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Asi jsem to právě pochopil. Předřečník totiž
    Samotná idea Toru je hezká, ale ve chvíli, kdy se přes něj šíří DP, tak si nemyslím, že to za to stojí.
    tím to myslel, jestli nám stojí za to provoz (exit)nodu, ne legalitu provozu sítě.
    Jendа avatar 9.11.2009 11:16 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Osobně si myslím, že Tor není o exit nodech, ale o vytvoření necenzurovatelné sítě uvnitř Internetu. (v originálním rukopisu ani nebyl nadpis „jak být anonymní na Internetu“, to jsem nepovažoval za hlavní featuru Toru)

    Btw. to DP bylo určitě šifrováno GPGčkem. A kdyby zakázali Tor, tak by se pedofilové IMHO přesunuli na HTTP [1] – zakázal byste pak HTTP?

    [1] An insight into child porn, kapitola The technology of today, odstavec 3.
    11.11.2009 05:11 Foo Bar | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Jen upřesnění. Já netvrdím, že by se Tor měl zakázat. Jen upozorňuji na to, že to s sebou může nést rizika, a je potřeba si dobře rozmyslet (a naplánovat) provoz exit node.

    O.
    Jendа avatar 11.11.2009 12:37 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Ano, jak píšu ve #44, špatně jsem si vyložil to jako fungování celé sítě.
    kyknos avatar 9.11.2009 11:41 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Kdyz mi bylo čtrnáct let, fotil jsem se se svou třináctiletou kamaradkou vychodonemeckou Praktikou. Ty fotografie byly regulerní dětské porno, za které by na černém trhu byl asi slušnýž balík, prostě jsme povýšili naše dávné hry na doktory a indiány na trošku vyšší level.

    K tomuto zločinu jsme využili následující prostředky:
    • Fotoaparát s příslušenstvím (zn. Praktika)
    • Stan
    • Roubenou lužickou chalupu
    • Neudržovanou zarostlou zahradu
    • Kamenný sloup s krucifixem
    • Šňůru na prádlo
    • Učebnici přírodopisu
    Prosím o jejich zákaz. Zničily mi život!
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    9.11.2009 12:13 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Video or it didn't happen.
    kyknos avatar 9.11.2009 12:31 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Praktika neni videokamera :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    houska avatar 9.11.2009 17:31 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    dokaz to! ... dodej je sem, jinak ti neuverime a budes tu za slabocha co si akorat vymejsli
    kyknos avatar 9.11.2009 19:09 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Kdyz zaridis aby to bylo legalni, tak ty fotky snad najdu a pokud s tim bude kamaradka souhlasit... bylo to uplne umelecke dilo ! :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    9.11.2009 19:46 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Čistě teoreticky: Je zakázaný slovní popis? (pokud jo, tak možná stačilo to co jsi už doteď napsal pro nelegalitu :-/). V opačném případě co je vlastně slovní popis, 0x00 0x12 ... :-D
    kyknos avatar 9.11.2009 20:21 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    :DD
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jendа avatar 9.11.2009 20:21 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Ha! Uděláme k tobě razii, najdeme ty fotky a označíme tě za úchyla!
    kyknos avatar 9.11.2009 20:24 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Ke mně razii dělat můžeš...

    ...potřeboval bys mapy, detektor kovů, krumpáč, dobré boty a lužického domorodce, který tě bezpečně provede tamnějšími blaty :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 9.11.2009 20:28 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    (Na druhou stranu ten soudní proces, ve kterém jsou souzeni tvurci a protagonisti detskeho porna v jedne osobe, bych chtel videt. Ovsem nechtel bych byt na jejich miste, protoze tenhle svet se uz zblaznil dost na to, aby je odsoudili. Navic mam pocit, ze je to uz promlceny :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    9.11.2009 20:34 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Když můžou být lidi odsouzeni za přechovávání "dětské pornografie" kvůli kresleným obrázkům Simpsonů (tuším Austrálie), nevidím důvod proč bys nemohl být odsouzen za dětskou pornografii třeba jen kvůli fotkám sebe samého. Tady bohužel už dávno nejde o to, aby nedocházelo ke zneužívání dětí, to se stalo zcela podružné. Je to smutné a děsivé...
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    kyknos avatar 9.11.2009 20:40 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    No prave :(
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jendа avatar 9.11.2009 20:34 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Navic mam pocit, ze je to uz promlceny :)
    Držení je taky trestné!
    kyknos avatar 9.11.2009 20:39 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Pokud se da kvalifikovat znalost (a kdo vi jestli, po skoro dvaceti letech) souradnic (tehdy jeste ne GPS, ale kroky, pocty kamenu a kmenu a azimuty) jako prechovavani, tak ano :).

    Je fakt, ze pokud by u me doma zaroven sali krumpac a kompas, mam to asi spocitany :) Nastesti se krumpac do panelaku moc nehodi :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 9.11.2009 20:41 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Navic se vsadim, ze kdybych to hledal, najdu stejne jednu z nasich skrysi s konzervama :D Nebo nejakou moderni geokes :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    10.11.2009 21:19 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    To je napad, mal by si to zaregistrovat ako GPS cache. Urcite by bola oblubenejsia nez cache z beznymi blbostami.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    9.11.2009 21:13 Let_Me_Be | skóre: 20 | blog: cat /proc/idea/current | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Pokud se v USA v 15 vyspis se 14 letou tak si dozivotne registrovany sexualni agresor a nikde te nezamestnaji a s vysokou pravdepdodobnosti ani neubytuji, protoze ty seznamy jsou verejne.
    Linked in profil - Můj web - Nemůžete vyhrát hádku s blbcem. Nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
    9.11.2009 21:33 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    A pokud o tom navic vedi tvoji rodice a nezabrani tomu, tak jsou souzeni jako spolupachatele (a kupodivu take registrovani jako sexualni agresori). Na link si zel nevzpomenu.
    Jendа avatar 9.11.2009 23:00 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    + musí nosit GPS+GPRS, která na něj bonzuje polohu
    10.11.2009 21:16 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Asi pred 3 mesiacmi bol o tom rozsiahlejsi clanok v Respekte. Podla mna je politicky nepriechodne zrusit tieto zoznamy, takze jedina sanca je ich prehltit (az tam bude 80% naroda, tak stratia zmysel). Takze navrhujem aby sa kazdy vyspal so 14-kou a isiel sa napraskat. Obcianske slobody za trocha toho (ne?)pohodlia predsa stoja.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    9.11.2009 21:18 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Na druhou stranu ten soudní proces, ve kterém jsou souzeni tvurci a protagonisti detskeho porna v jedne osobe, bych chtel videt.
    http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/britsti-isp-cenzuruji-web-kvuli-pornografii#12
    kyknos avatar 9.11.2009 21:37 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Hmmmm :(
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 9.11.2009 23:01 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    A dřív než se vydáš do lužických lesů a blat, měl bys znát lužickosrbský UPPER DIALECT :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    9.11.2009 19:07 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    Šňůru na prádlo
    :-O :-D
    houska avatar 10.11.2009 09:43 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor v dnešní době
    svazovani neznas? ;)
    MMMMMMMMM avatar 9.11.2009 06:40 MMMMMMMMM | skóre: 44 | blog: unstable | Valašsko :-)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Exit node bych neprovozoval, alespoň ne pro služby jako http nebo smtp. Občas někam zašlu do fóra příspěvěk přes TOR, to jen aby se neukázala má skutečná IP ;-)
    Dalibor Smolík avatar 9.11.2009 08:50 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Tor jsem kdysi používal pro stahování z Rapidshare, ale bylo to příšerně pomalé :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.11.2009 11:20 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Pro stahování bych to opravdu nepoužíval, to není v rozporu se zákonem. Upload je už něco jiného. ;-)
    9.11.2009 11:32 _____ | skóre: 5 | blog: Poznámky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Myslím, že taky krapet záleží stahování čeho. Stahovat z RapidShare filmy nebo hudbu by mělo být legální, ale software a hry asi ne.
    9.11.2009 19:06 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    To jsem dělal taky, ale jen v době dávné. A to kvůli dlouhým časovým limitům.
    9.11.2009 22:59 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    To je pravda, ale hry nejsou nezbytné a jiný software se lépe hledal přes DC a BT. Nakonec nejlepší je vystačit si s OSS, i když to nejde vždycky. :-)
    Gilhad avatar 9.11.2009 09:17 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Je mozne udelat "pouze_vstupni_branu" do TORu? Tedy opak exit-nodu, pocitac, ktery by umoznoval pripojeni se k TORu, ale neumoznoval predavani z jinych TOR uzlu a nebyl v TOR siti zverejneny?

    (Cili vlastne proxy pro pristup k TORu - myslim tim vstupni bod pro par znamych, ktery by sam o sobe nebyl jejich zamestnavateli rozpoznatelny jako "verejny" TOR)

    Zatim to sice nepotrebuju ale rad bych si nejak ujasnil vsechny moznosti, nez se do toho pustim....
    9.11.2009 10:41 pepazdepa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    tor client -> stunnel ~~~ internet ~~~ -> stunnel -> tor server ?
    Jendа avatar 9.11.2009 11:19 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Když nakonfiguruješ klienta a Privoxy nastavíš poslouchání i na jiných IP adresách než localhost, tak jo. Ale možná bych si zkusil přečíst něco o bridgích.
    9.11.2009 11:32 pepazdepa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    hm tak jsem si myslel, ze dalsim resenim by byl socat procpany pres ssh, ale proc tak slozite?

    nech uzivatele udelat ssh port forwarding, jen si pridej do /etc/ssh/sshd_config neco podobneho:
    Match user torproxy
      AllowTcpForwarding yes
      Banner /path/to/torproxy-info
      ForceCommand /falseshell
      PermitOpen 127.0.0.1:9050
    9.11.2009 10:18 pepazdepa
    Rozbalit Rozbalit vše klasicke PR nesmysly aneb jak je to doopravdy
    TOR - je pouze onion routing. zadny anonymizer! sam od sebe TOR nenabizi zadnou ochranu pouze zamaskuje v http vasi IP adresu, coz ale neznamena, ze je *vse* v pohode. anonymita neni stejne nako bezpecnost 100%! clovek musi mit vyply javascript, vsechny pluginy atd...

    doporuji vyzkouset http://decloak.net/ pred Tor a budete se asi divit :)

    I2P - http://i2p2.net - mnohem lepsi projekt, sice neni delany pro pristup na klasicky Internet, ale ma jednu officialni outproxy (pristup k "normalnim" Internetovym strankach) a tato outproxy maze javascript, cookies apod...

    uroven clanku je uplne tragicka.
    9.11.2009 11:01 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: klasicke PR nesmysly aneb jak je to doopravdy
    Taky vic fandim sitim, ktere pouzivaji Internet jen jako transportni vrstvu a jiste v brzke budoucnosti takovym sitim pokvete psenka :-)
    Jendа avatar 9.11.2009 11:30 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: klasicke PR nesmysly aneb jak je to doopravdy
    Field	                Data	        Dependency
    External Address 	92.243.26.236	Browser      <--- to je adresa exit nodu
    Internal Host 	        unknown	        Java
    Internal Address 	unknown	        Java
    
    DNS Server (Java) 	unknown	        Java
    DNS Server (HTTP) 	unknown	        Browser
    DNS Server (FTP) 	unknown	        Browser
    DNS Server (Word) 	unknown	        Office
    DNS Server (iTunes) 	unknown	        iTunes
    DNS Server (Quicktime) 	unknown	        Quicktime
    
    External NAT (FTP)	unknown	        Browser
    External NAT (Java)	unknown	        Java
    External NAT (Flash)	unknown	        Flash
    External NAT (Word)	unknown	        Office
    External NAT (iTunes)	unknown	        iTunes
    External NAT (Quicktime)unknown 	Quicktime
    Normálně zkonfigurovaný Firefox.
    Jendа avatar 9.11.2009 11:38 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: klasicke PR nesmysly aneb jak je to doopravdy
    Hmm, tak po zapnutí Javy se fakt divím…
    9.11.2009 12:02 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: klasicke PR nesmysly aneb jak je to doopravdy
    Decloak našel mou skutečnou adresu pouze přes Flash (Word, iTunes ani Quicktime nemám na skladě), kupodivu ani Java ji nevyzradila. V tento okamžik nepoužívám Tor, ale pouze TinyProxy přes SSH tunel. Flash samozřejmě s Torem nepoužívám, nicméně i ten by bylo možné ošetřit na úrovni systémových knihoven nástrojem torify.
    Bilbo avatar 9.11.2009 14:26 Bilbo | skóre: 29
    Rozbalit Rozbalit vše Re: klasicke PR nesmysly aneb jak je to doopravdy
    No tak v linuxu lze tomuhle zabranit pres iptables. Vytvorim si specialniho uzivatele "tor-user" (bez ujmy na obecnosti necht ma UID 1031) pod kterym budu browsit pres TOR a do iptables se zaradi neco takovehleho:
    iptables -A OUTPUT -p tcp -d 127.0.0.1 --dport 1080 -m owner --uid-owner 1031 -j ACCEPT
    iptables -A OUTPUT -m owner --uid-owner 1031 -j drop-and-log-it
    
    Idea je povolit pripojeni pouze na socks proxy, ktery jde pres tor. Kamkoliv jinam nema pristup. Problem muze pak mozna byt uz jen v tom, ze pokud pouzity browser nebo neco pod timu uzivatelem komunikuje pres localhost nejak samo se sebou (a neni to schopno rozdychat ze i tuhle komunikaci mu zakazu), muselo by se misto povoleni portu 1080 na localhost povolit vse od 1024 nahoru a pripadne explicitne zakazat v tehle oblasti porty na kterych uz mi neco bezi.

    Big brother is not watching you anymore. Big Brother is telling you how to live...
    10.11.2009 11:41 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: klasicke PR nesmysly aneb jak je to doopravdy

    Firefox (zakázaná Java a cookies, nainstalovaný Gnash, stroj má normální přístup do Internetu) → Privoxy (maže Referery a blokuje reklamy a sledovací objekty) → kešující HTTP proxy organizace.

    Všechny žádosti prohlížeče o uložení souboru nebo doinstalování modulu jsem zamítl a jediné, co našel, je adresa vnější HTTP proxy.

    Já bych tu službu zas tak nedémonizoval.

    9.11.2009 11:23 TorExit
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Provozuju Exit node v siti Tor uz delsi dobu.

    Odkazovany clanek "Why you need balls of steel to operate a Tor exit node" je drsny. Kdyby se neco podobneho prihodilo u mne, tak mam o zabavu postarano - jako spravny paranoik mam sifrovane disky, kde to jen jde a prokazujte si pak nevinu bez vydani hesel k sifrovanym diskum... Naivne vsak doufam, ze spravedlnost funguje jak ma, tzn. ja nemusim prokazovat svoji nevinu a naopak dukazy musi byt adresni proti mne jako osobe a ne proti moji IP adrese...

    Proto nehodlam zastavit Exit node. Podle mne existuje rada moznosti jak prenest nelegalni obsah a Tor neni zdaleka nejbezpecnejsi (viz browseni pres Tor se zapnutym javascriptem) a navic je silene pomaly. Predstava, jak pres nej proudi gigabyty detskeho porna je naivni.

    Kdo popira smysl Toru tvrzenim, ze slouzi pro prenos DP by mel stejne pristupovat k JAKEMUKOLIV silnemu sifrovani, protoze to je jeste bezpecnejsi zpusob jak sirit DP prostrednictvim (rychlych) verejnych siti. Tzn. ZAKAZ vsech sifrovacich algoritmu, ke kterym nemaji statni urady nejaky backdoor. Pokud nedelate nic spatneho, tak vam preci nemuze vadit, ze nejaky urednik bude mit kdykoliv moznost zkontrolovat, co je obsahem vasi komunikace, ze?
    9.11.2009 12:34 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Ad dukaz, prijde k tobe PCR ze z tve IP byl zaznamenan blize nezmineny provoz. Ses podezrely, nikoli obvineny = nemas pravo nahlizet do spisu = nevis co ze si to mel provest (v povoleni mas seznam §, mimo jine trebas znasilneni ... ). Odnesou ti vse co vypada jako IT :D, zklamani na cele care ze nemas ve sklepe zavreno 10 decek a doma videostudio.

    Taky provozuju exit pro TOR a po teto zkusenosti budu tim vic propagovat sifrovani, anonymitu a soukromi. Zvuli se musi odporovat.
    zoul avatar 9.11.2009 13:41 zoul | skóre: 43 | blog: | Boskovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Naivne vsak doufam, ze spravedlnost funguje jak ma, tzn. ja nemusim prokazovat svoji nevinu (…)
    Takže pokud se po tobě bude jedenáct měsíců vozit banda právníků a nakonec tě osvobodí, budeš to brát jako vítězství?
    9.11.2009 21:19 Let_Me_Be | skóre: 20 | blog: cat /proc/idea/current | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    No v CR te klidne zavrou, jak toho typka co byl rok ve vezeni, protoze mel doma moc velkou sbirkou originalnich CD.
    Linked in profil - Můj web - Nemůžete vyhrát hádku s blbcem. Nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
    10.11.2009 01:36 Zb.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Nejake info by, prosim, nebylo? Diky
    10.11.2009 08:47 Let_Me_Be | skóre: 20 | blog: cat /proc/idea/current | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Blbe se to hleda, ale tady je alespon scenar k CT Reporteri (http://www.ceskatelevize.cz/pub/reporterict/208-452-80124-0004.doc).
    Linked in profil - Můj web - Nemůžete vyhrát hádku s blbcem. Nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
    9.11.2009 13:27 Laco
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Toto je tusim ten anonymizer co chce nasa socialisticka vlada zakazat. Tak si to nainstalujem teda :)
    9.11.2009 13:33 Peter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    treba vypnúť JS a automatické otváranie externých aplikácií (ktoré prirodzene nerešpektujú proxy nastavenia prehliadača). A tiež nie je od veci, ak používate jeden prehliadač (najlepšie dva profily), mazať cookies. A bod tri, pre FF existuje Tor Button zo zopár šikovnými funkciami. V onion sieti na Hiden Wiki aj na onionfóre (odkazy na wiki, heslo ".onion") sú nejaké texty o poriadnom zabezpečení prehliadača pred vyzradením skutočnej IP. Sú tam aj odkazy na nejaké stránky, ktoré sa snažia "hacknúť" skutočnú IP adresu.
    Jendа avatar 9.11.2009 13:57 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    a automatické otváranie externých aplikácií
    Firefox to u všech souborů defaultně dělá tak, že ho uloží někam do /tmp a potom na něj pustí externí aplikaci – aplikace si tak ten soubor nestahuje sama.

    Pravda, pokud je to třeba ODT, které má vložené obrázek načítaný z Internetu, tak by se takto skutečné IP mohla profláknout.
    9.11.2009 14:02 pepazdepa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    ja osobne surfuji pres TOR/I2P pod jinym uzivatele a tento uzivatel nema diky FW zadny pristup na internet, pouze pres proxy :) eliminace potencionalnich problemu... staci udela skript v tom par sudo a je to hotovo :)
    9.11.2009 17:50 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    dik za peknej clanek! ;)

    nechces treba taky nekdy napsat o programu Freenet (Wikipedia)? ja se v tom sice moc nevyznam, ale prijde mi to mnohem lepsi design a vubec tak nejak bezpecnejsi vuci zlomyslnym zivlum imho
    9.11.2009 20:00 Rivon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Freenet ale funguje hlavně na úplně jiným principu. Freenet je darknet. Tor je onion routing. Dvě rozdílný věci na rozdílný účely.
    9.11.2009 20:09 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    A onion routing je také forma darknetu :-) Tzn. Tor je taktéž darknet, i když opravdu funguje na zcela rozdílném principu (Freenet je distribuované anonymní datové úložiště, kdežto Tor je anonymní síť-v-síti).
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    9.11.2009 20:10 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    (mám na mysli především Tor hidden services)
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    daan avatar 9.11.2009 22:05 daan | skóre: 6 | blog: Clairvoyant | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    a nechces napisat clanok? :)
    Jendа avatar 9.11.2009 20:23 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Pochvala se přijímá :-).

    Zatím asi ne, protože o tom vím jenom že to existuje ;-).
    10.11.2009 13:11 h
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    To by ses mel obeznamit, od zacatku roku, kdy se ve Francii zaclo propirat 3x a dost, pocet uzivatelu (specielne z Fracie) roste geometricky (a s tim i vykon site).
    9.11.2009 21:45 Chlopiec w internecie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    onionforum

    "witajcie czeszcy bracia .Załóżcie czeskie onionforum ,zapraszajcie i reklamujcie:D polecam "

    "Czesc. Nezaložíme, Česi aj Slováci sú genetický hlúpe národy........ na Slovensku sa to pomali začína a dokonca sa pripravuje trestanie za používanie TOR-u"

    "Słowacy nie dajcie się! Nie pozwólcie żeby wasz rząd cenzurował wam internet! Zakaz Tora to wielka cenzura na którą nie możecie się zgodzić."
    9.11.2009 22:24 Peter H. | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Akurát onionforum by som sem neťahal, pretože to by bola živná poda pre tých, ktorý ľudí strašia, že na TORe sa zhromažďujú pedofili, neonáckovia a (cr|h)ackeri a preto ho treba zakázať.
    Have you tried turning it off and on again?
    9.11.2009 23:14 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    To je samozřejmě pravda. Nicméně jsou i velmi rozumná použití, proti kterým nelze nic namítat ani z pozic politicky korektních zaklínačů a vymítačů elektronické pedofilie.
    1. Tor poskytuje skvělou možnost prověřit připojení k vlastní veřejné službě v síti z vnějšku.
    2. Umožňuje objasňovat podezření na nesprávnou funkci DNS serveru – některé domény v některých sítích někdy prostě nefungují, a ne vždy proto, že cílový server je rozbitý.
    3. Tor poskytuje ne příliš rychlé a ne příliš stabilní připojení do sítě. Umožňuje prakticky za pár minut testovat síťové služby s mizerným připojením bez nutnosti vyhazovat peníze za vytáčené připojení nebo podobnou hrůzu i na vysokorychlostní lince.
    I věci Systémem označované za nebezpečné lze zužitkovat:
    1. Tor v serverovém režimu vypouští do sítě více méně náhodný provoz (z části též svinstvo), hodí se tak k testování firewallů, spamfilterů, antivirů atd.
    9.11.2009 23:20 Peter H. | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Ja samozrejme neodsudzujem TOR ako taký, len je nešťastné niekde uvádzať ako použitie akurát onionforum, kde sa často schádzajú ľudia, ktorí TOR nevyužívajú, ale zneužívajú, a tým mu robia zlé meno
    Have you tried turning it off and on again?
    kyknos avatar 9.11.2009 23:35 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    ktorí TOR nevyužívajú, ale zneužívajú
    jak? :) zni to zajimave :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    9.11.2009 23:43 Peter H. | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Bežte na onion fórum (link je o niečo vyššie) a uvidíte ;-) (BTW, kedy konečne opravia tohoto smajla?)
    Have you tried turning it off and on again?
    kyknos avatar 10.11.2009 01:05 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    ja nepanimaju popolsku :) nebo se tam mĺuvi i nejak normalne?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    10.11.2009 07:22 Peter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Zneužívať?

    Haha, veď je beletria (i keď čierna). 3/4 z polskej sekcie a 1/2 z anglickej sekcie sú rozprávky 18 ročných tínedžerov. A zvyšok môže slúžiť pre policajné vyšetrovanie.

    Inak je to argument ako hovado, na svete existuje množstvo krajín, ktoré jemne povedané ignorujú požiadavky orgánov činných v trestnom konaní krajín EÚ. Čiže môže nejaký zlý, zlý politik argumentovať vytvorením whitelistu pre prístup európanov do internetových zákutí banánových republík? (viz napr. diskusia na webtrhu)

    Und der dritte punkt, keď sa s takým odkazom dokážu vyrovnať na stránke niekoľkotisíc násobne populárnejšej ako je abclinuxu, konkrétne wikipedia, nemá zmysel baviť sa o nejakej negatívnej reklame pre TOR. By ma skutočne zaujímalo koľko ľudí na MV SR, ktoré pripravuje návrh zákazu TORu, by bolo schopných prečítať a porozumieť tomu textu na wiki (pán Rafaj to robil kvôli svojmu páničkovi, nie kvôli zlýl zlým pedofilom)

    10.11.2009 10:06 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Smyslem těch několika bodů není obhajovat TOR tady na Abc, ale obhajovat Tor před politickými prolhanci.
    10.11.2009 01:51 lotr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Pěkně se problematikou TOR zabývá technologický program Dělnické strany . Jinak na nich je vidět, že v ČR není přesně stanoveno co je zakázané a vše ostatní povolené, což je základní definice právního státu. Tedy ČR není právní stát. Krásně je to vidět například na zatýkání lidí ohledně koncertů, kde mělo docházet k propagaci hnutí směřující k potlačení práv. No jo ale zatýkalo se až půl roku po koncertech a přitom těsně po nich policie i dozorující advokáti konstatovali, že k porušení zákona nedošlo. Jde se prostě po straně jako takové, a nyní jsou ve vazbě 2 lidi předseda pražské organizace a 20ti letá holka opět za propagaci, tedy výrobu triček a samolepek a materiálů DS. O té smyšlené terroristické skupince teenagerů ani nemluvě (nikdo nebyl obviněn). Nikdy nevíte kdy na vás dojde, už jen tím že podporujete TOR de facto pomáháte teroristům a extrémistům a lidově demokratické vláda s vámi zatočí. Do té doby ale budete volit ODSČSSD jako ovce.
    10.11.2009 09:19 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Nebudu volit ODSČSSD, ale rozhodně nebudu volit ani nácky z DS. Fuj, to už bych dal radši hlas těm modrooranžovým, naž fašistům či komunistům. Naštěstí nemusím, mým favoritem jsou Piráti ;-)
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    10.11.2009 12:51 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Smutné je, že si naši demokratičti zvolení politikové spolu s novináři a umělci připomínají dvacet let Svobody™ a Demokracie™, ale přitom činí vše, abychom tu měli obojího méně a méně. Svoboda projevu je tu už dnes jenom pro některá témata, nárok na soukromí je omezen. Presumpce neviny pro některé případy (např. tzv. „diskriminace“ vymezené zvláštním zákonem) již neplatí.

    Je ostuda, že většina veřejnosti mlčí, známé osobnosti oslavují vítězství, a kdo protestuje, je ocejchován jako zpátečník nebo rovnou extremista. Střízlivá a podložená tvrzení nejsou potřeba, stačí hysterické výkřiky a nálepky.
    10.11.2009 17:15 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Střízlivá a podložená tvrzení nejsou potřeba, stačí hysterické výkřiky a nálepky.

    Obcas je to tvrzeni o extremistech natolik evidentni, ze ho neni treba specificky podkladat. U Delnicke strany se staci podivat do volebniho programu aby bylo jasne, ze chce obcanum sebrat mnohem vic svobod, nez soucasne strany:

    DS: Dělnická strana požaduje znovuobnovení svrchovanosti České republiky, vystoupení z Evropské unie.

    Tedy znacne omezeni svobody pohybu z cele EU (resp. schengenskeho prostoru) na CR, o mnoha dalsich svobodach nemluve.

    DS: Požadujeme zavedení určování národnosti obyvatel republiky a jejího potvrzení do rodných a křestních listů

    Tedy omezeni svobody zvolit si narodnost (tedy pravo v soucasne dobe zarucene ustavou).

    DS: Prosazujeme formou zákona zavedení a stanovení pravidel pro používání češtiny jako státního jazyka České republiky.

    Zasah do svobody lidi v pouzivani jejich jazyka.

    DS: Pohlavní deviace postavit mimo zákon

    Evidentni zasahovani do soukromi svobodnych a dospelych lidi.

    DS: Požadujeme přijetí zákona o ochraně života od samého početí až do přirozené smrti.

    Zasah do svobody zeny rozhodovat o svem tele.

    DS: Absolutní zákaz všech drog, které se v tomto evropském prostředí za škodlivé drogy považují. Tvrdé tresty pro jejich distributory a uživatele. Odmítáme legalizaci tzv. měkkých drog a trváme na důsledném potírání obchodu s drogami.

    Tedy zase zasahovani do soukromi svobodnych a dospelych lidi.

    Je tedy evidentni, ze zakladni programove prvky DS jsou fasisticke a chteji zasadne omezit svobodu obcanu. Tohle nezachrani ani sebelepsi technologicky program.
    10.11.2009 17:48 h
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Ne ze bych chtel obhajovat DS, ale vystoupeni z EU bude dost pravdepodobne v blizke budoucnosti jedinou rozumnou cestou, jinak si muzem chodit volit na nadrazi, protoze voleni zastupci uz stejne onicem rozhodovat nebudou.
    10.11.2009 17:50 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Nasi voleni zastupci v EP o spouste veci rozhoduji.
    10.11.2009 17:59 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    A jeste jedna nektere, mene napadite, ale o to vyznamnejsi perly z programu DS:

    DS: Pokud přestane poslanec prosazovat volební program, díky němuž byl do funkce zvolen, politická strana má právo zbavit jej poslaneckého mandátu. Rovněž požadujeme zrušení doživotní funkce soudce všech stupňů soudů; pokud se prokáže jeho nekompetentnost nebo závažné pochybení v jeho rozhodnutí, a to i v minulosti – bude odvolán.

    Evidentni koncentrace moci v rukou vrchniho vedeni statu.

    DS: Pokud vyhlášky jejich zastupitelstev nejsou v rozporu s vojensko-bezpečnostní politikou státu nebo obecnými mravy a morálkou, mají mít platnost zákona v dané obci a žádný soud je nemůže zrušit.

    Takze v jednotlivych obcich by zastupitele mohli potlacit zakladni lidska prava tamnich obcanu. Neni dulezity soulad s ustavou, ale s 'obecnymi mravy a moralkou'.
    10.11.2009 22:44 lotr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Pokud přestane poslanec prosazovat program za který byl zvolen ve 100procentech je podplacený jako například ti z ČSSD co podpřili vládu OSD a zneužívá svého postavení a sabotuje demokracii (ignoruje voliče kteří nevolili jeho osobu, ale politiku jeho strany). Vyhláška nikdy namůže být v rozporu se zákonem, myslím, že zde se jen zbytečně opakuje v programu existující stav.

    Ad Drogy, mě jako NEuživatele obtěžují a to následovně: - Gangy a pouliční kriminalita (viz. Václavské náměstí a Karlovo n. v noci) průměrný feťák tvrdého musí nakrást denně za 2000 aby měl na dávku

    - Zdravotní náklady, které jim hradíme.

    - Obecná propagace drog a rizika pro naše děti.

    Pokud náseldující body odstraníte a uděláte feťákům nějakou rezervaci, která ovšem bude připomínat koncentrák (neplatit jim lékařskou péči), jsem pro legalizaci.

    Zpátky k tématu, bez TORu bych si nedovolil takto propagovat hnutí změřující k potlačení práv feťáků a dealerů.
    10.11.2009 23:07 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Pokud přestane poslanec prosazovat program za který byl zvolen ve 100procentech je podplacený jako například ti z ČSSD co podpřili vládu OSD a zneužívá svého postavení a sabotuje demokracii
    Ani bych se nedivil, kdyby podil volicu CSSD, kteri souhlasili s vladou ODS, byl i vetsi, nez podil poslancu CSSD, kteri tu vladu podporili. Preci jenom mezi volicema nejsou jen krajni privrzenci dane strany, ale i lide na hranici, kteri danou stranu volili jen jako mensi zlo. Proto je dobre, aby vedeni strany nemelo jistotu, ze vsechny kroky (i ty nejkontroverznejsi) ktere chce prosadit prosadi i vsichni jejich poslanci.
    Vyhláška nikdy namůže být v rozporu se zákonem, myslím, že zde se jen zbytečně opakuje v programu existující stav.
    Vyhlaska samozrejme muze byt v rozporu se zakonem. Je spousta veci, ktere muze omezit pouze zakon, ale uz ne mestska vyhlaska. Nebo take vyhlaska, ktera je primo v rozporu s textem zakona. Meststi zastupitele jsou malokdy odbornici na pravo a tak se klidne muze stat, ze schvali vyhlasku, jejiz text je v rozporu s nejakym zakonem.
    Drogy, mě jako NEuživatele obtěžují a to následovně:
    Gangy a pouliční kriminalita (viz. Václavské náměstí a Karlovo n. v noci) průměrný feťák tvrdého musí nakrást denně za 2000 aby měl na dávku
    Coz je dusledek jejich kriminalizace. To ti rekne kazdy ekonom. Bez represe by drogy staly par korun. Pokud je pozitivni vyssi cena pro nizsi pocet prilezitostnych experimentatoru, je mozne je zdrazit spotrebni dani.
    Zdravotní náklady, které jim hradíme.

    U velke casti drog jsou zdravotni dusledky mene vyrazne nez u alkoholu ci cigaret. Viz publikovane vysledky v odbornych lekarskych casopisech.
    Obecná propagace drog a rizika pro naše děti.
    A kdyby nekdo drogy jenom propagoval, napr. vypravel detem jak to je prima, to by jsi take zakazal?

    11.11.2009 00:01 lotr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Jde především o situace jako je radar, kde voliči ČSSD byli jednoznačne proti přesto se asi 11 poslanců válelo po rautech pořádaných USákama a bylo ochotno zvednout ruku pro. Nebo ta vláda, voliči ČSSD taky nevolili ČSSD aby vládla ODS, nebo prasárny typu Lisabon, většina lidí proti parlament kromě Komunistů pro? Prostě parlament funguje jako vrstva, která abstrahuje vůli voličů a převrací jí, takovej blaznivej onion router. To není demokracie. Jak to asi dopadne pokud příjde prasárna typu zákaz TORu a jiné pi*viny? Myslíte, že ikdyž budou lidi náhodou proti, že to neschválí?

    Proto podporuju extrémisty, protože slovo extrémista je v takovém systému lichotka.

    Jasně, že vím že cena drog je důsledkem perzekuce. Ne tak zdravotní důsledky. A pokud by byla spotřební daň na jejich pokrytí cena by možná ještě šla nahoru a kriminalita by zůstala ... Kromě toho si jako správnej extrémista myslím, že zdravej člověk toluen nečichá a pokud jo je to genetickej odpad a ať se sám odstraní z genofondu a tak ho pročistí. To je propagace Eugeniky to soudruzi v EU maj zakázaný.

    Pokud by někdo cpal dětem drogy, mimo kamery mu provedu něco nehezkého. Jsem jejich zákonný zástupce do 18ti let věku a budu jejich zájmy hájit důsledně BEZohledu na to jaké poslanci odklepli zákony. Jejich blaho je nejvyšší zákon.
    kyknos avatar 11.11.2009 00:05 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Sranda je, jak kdejaký spořádaný občan vykládá o zdravotních důsledcích drog, ale přítom posílá děti do macdonaldu, nechá je celé dny čumět na televizi atd :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.11.2009 00:16 lotr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Kdejaký možná já ne. Srovnávat sezení u telky s MCD s herákem, previtinem a toluenem je fakt síla. Telkožrout je schopen pracovat a na koncesionářský poplatek nemusí krást, feťák není schopen pracovat a krást musí (ten toluenový míň). Je jasné, že pod pojmem drogy nemyslím trávu, i když ani tu 2 * nemusím.
    kyknos avatar 11.11.2009 00:49 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    No ona léčba kardiovaskulárních chorob, rakoviny a dalších oblíbených nemocí televizních hamburgrožroutů patří mezi ty nejnákladnější.

    Feťák, který to nemá pod kontrolou většinou umře někde v průjezdu a výjezd pohřebáků je poměrně levný.

    Kdyby nebyly tyhle argumentace s cenou zdravotní péče pouhá pokrytecká výmluva, napálili by vám na televizi a hamburgry takovou spotřební dan, ze by NOVA i McDonald zkrachovali
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.11.2009 10:06 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Osobně si myslím, že zejména malé děti by se v dnešní době neměly na televizi dívat vůbec a do mekáče by neměly strčit nohu. Přinejmenším do té doby, než dospějí do té míry, aby si takové věci mohly rozhodnout po rozumné úvaze samy.
    Jendа avatar 11.11.2009 12:39 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    V McDonald's mají i býlí ;-).
    Bilbo avatar 11.11.2009 13:25 Bilbo | skóre: 29
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Jo, ale davaj k tomu zalivku, ktera ma snad vice kalori, tuku a jineho svinstva nez ma cely hamburger :)
    Big brother is not watching you anymore. Big Brother is telling you how to live...
    11.11.2009 17:39 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Šlo mi o vlezlou reklamu a sbírání všelijakých kravinek, který tam přibalujou ke žrádlu, aby dětičky chtěli co nejdřív přijít znova. :-)
    11.11.2009 01:05 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Je jasné, že pod pojmem drogy nemyslím trávu
    Nicmene program DS ji tam jasne mysli a chce ji zakazovat stejne jako tvrde drogy.
    11.11.2009 10:34 Let_Me_Be | skóre: 20 | blog: cat /proc/idea/current | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Ja bych s naprostym klidem srovnaval McDonalds s herakem a pervitinem. Navykovost a zdravotni nasledky jsou na dost podobne urovni.
    Linked in profil - Můj web - Nemůžete vyhrát hádku s blbcem. Nejdřív vás stáhne na svoji úroveň a pak ubije zkušenostmi.
    11.11.2009 18:11 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Já jsem tu nechtěl ztrácet čas s řešením politiky DS, o kterou mi tu stejně nešlo, ale když už na to došlo, tak mi to nedá.
    1. Vystoupení z EU neomezí žádné svobody. V Schengenském prostoru je i Švýcarsko. Bezcelní pohyb zboží lze zajistit např. členstvím v Evropském společenství volného obchodu (EFTA), v němž jsou státy, které nechtěly vstoupit do EU.
    2. Narozdíl od státní příslušnosti (občanství) nemá národnost v současnosti nemá právní význam, toliko statistický při sčítání lidu. I její úřední stanovení nikomu nezabrání se cítit jako příslušník jakéhokoli národa.
    3. Péče o jazyk v podobě zákona je poněkud rozporuplná, ale s ohledem na mizernou úroveň jazyka jak ve sdělovacích prostředcích tak na úřadech by nebylo špatné nastolit v úředním a obchodním styku jazykový pořádek. Na jazykové projevy v soukromí by takový zákon samozřejmě neměl žádný vliv.
    4. Úchylky škodlivé společnosti stojí již dnes mimo zákon.
    5. Jak stanovit hranici, kdy je potrat již nepřípustný? Je v pořádku provádět potrat při porodu jako v Číně? Pokud ano, bylo by v pořádku jej provést i dodatečně?
    6. Kromě cigaret a alkoholu jsou jsou ostatní drogy zakázány již dnes. Jen je tento zákaz někdy vymáhán poněkud nesmyslně.
    7. A nyní ty přídavky:

    8. Nedodržování volebního programu je častým nešvarem současných stran. Nechce se mi sice věřit, že zrovna DS by se jej vystříhala, ale s tvrzením, že by poslanec, který soustavně jedná v rozporu s volebním programem, měl být zbaven mandátu, mi nezbývá než souhlasit. Nekompetentní, liknaví a lajdáčtí soudci mohou přijít o svou funkci i dnes. Ochota k jejich trestání je však zpravidla malá.
    9. Vyhlášky jsou v současnosti zákonům podřízeny. Aby uvedený návrh mohl fungovat, bylo by třeba změnit ústavu. Pokud by zákony byly vytvořeny dobře, nebylo by potřeba zavádět takové nesystematické opatření.
    Výše uvedené věci jsou snad součástí programu DS. Osobně je mi to je celkem jedno, jako celek ta strana vyniká podobnou hloupostí jako současné parlamentní strany, je pro mě tudíž nevolitelná. Leč body, kterými jsme se tu zabývali, mne nijak nepohoršují mimo posledního o vyhláškách.
    11.11.2009 18:56 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Vystoupení z EU neomezí žádné svobody. V Schengenském prostoru je i Švýcarsko. Bezcelní pohyb zboží lze zajistit např. členstvím v Evropském společenství volného obchodu (EFTA), v němž jsou státy, které nechtěly vstoupit do EU.
    Tak si prostuduj (*), na zaklade jakych smluv ma treba Svycarsko ten bezcelni pohyb zbozi a clenstvi v schengenskem prostoru. V podstate jde o to, ze Svycarsko musi prejimat relevantni legislativu EU, aniz by do ni mohlo zasahovat. Kdyby novou legislativu neprijali, tak by jim EU mohla vypovedet vsechny stavajici smlouvy vcetne bezcelniho pohybu zbozi. Je otazka, co je vetsi omezeni suverenity - plnopravne clenstvi s moznosti zasahovat do tvorby pravidel, nebo pozice, kdy vsechna pravidla de facto (z ekonomickych duvodu) musim prejimat, aniz bych do nich mohl zasahnout.

    (*) Treba tady http://en.wikipedia.org/wiki/Switzerland_and_the_European_Union
    Úchylky škodlivé společnosti stojí již dnes mimo zákon.
    Nejsou uchylky skodlive spolecnosti, je jenom jednani skodlive spolecnosti. A to je postavene mimo zakon.

    Nicmene pred padesati lety bylo bezne postavene mimo zakon i jednani, ktere spolecnosti nikterak neskodilo. A DS evidentne to chce vratit.
    11.11.2009 19:24 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu

    Výhodou takového stavu je, že v případě příliš nevýhodného smluvního uspořádání lze partnerství s EU velmi rychle ukončit, což třeba Česko v současnosti nemůže. Vliv Česka na evropské předpisy je okrajový, formálně nepatrně větší než u Švýcarska, počáteční podmínky vstupu do EU byly navíc dosti nevýhodné (přechodná období, omezení výroby cukru, kvóty na vinice a další). Přínos vystoupení z EU by byl větší, pokud by Česko nebylo jediné, které by takto učinilo.

    Úchylkou škodlivou společnosti je právě jednání škodlivé společnosti. Nejde jen o úchylky pohlavně zaměřené.

    kyknos avatar 11.11.2009 22:59 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Vliv Česka na evropské předpisy je okrajový
    coje to za lez? vliv CR je podstatne vetsi, nez by odpovidalo propste demokracii

    hlas cecha ma vetsi vahu nez hlas nemce - ja bych chapal, kdyby se to nelibilo nemcum
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    12.11.2009 09:10 Foo Bar | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    No, zjevně je Vám blízký fašismus (tedy hnutí nadřazující zájmy celku nad zájmy jednotlivce). DS jsou navíc ještě i nacisti :-(. Smůla jen, že stát tak odfláknul důkazy, že je nezakázali na první pokus.

    Úřední stanovování národnosti už jsme tady jednou měli... zavedeme zase nošení Davidových hvězd na veřejnosti, a separaci dle národnosti? To je přesně to k čemu vede "stanovování národnosti".

    Ad 5) většinou se hranice pro umělé přerušení těhotenství definuje jako stav před začátkem aktivity CNS, v ČR je to 12 měsíců (nebavíme se o zdravotních důvodech)
    Jendа avatar 12.11.2009 13:16 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    v ČR je to 12 měsíců
    Týdnů ;).
    12.11.2009 13:25 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    No, zjevně je Vám blízký fašismus (tedy hnutí nadřazující zájmy celku nad zájmy jednotlivce). DS jsou navíc ještě i nacisti :-(. Smůla jen, že stát tak odfláknul důkazy, že je nezakázali na první pokus.
    Fašismus je třeba definovat jinak, např. jako stavovské uspořádání společnosti rozšířené o autoritativní vládu. Nadřazování zájmů celku nad zájmy jednotlivce se v některých oblastech lisdkého života objevuje ve všech politických systémech.
    Úřední stanovování národnosti už jsme tady jednou měli... zavedeme zase nošení Davidových hvězd na veřejnosti, a separaci dle národnosti? To je přesně to k čemu vede "stanovování národnosti".
    Úřední stanovení národnosti někteří chápou pomalu jako zločin proti lidskosti, na druhou stranu jde o nutný úkon, pokud má být na národnostní menšiny brán ohled. Při pohledu na tab. 2 na str. 2 kap. 2 publikace o národnostním složení obyvatelstva vypracované ČSÚ na základě sčítání lidu z roku 2001 vidíme, že se k cikánské národnosti přihlásilo 11746 obyvatel. Jakékoli speciální integrační programy (např. zde) na podporu této menšiny jsou s ohledem na tuto statistiku neoprávněné.
    Ad 5) většinou se hranice pro umělé přerušení těhotenství definuje jako stav před začátkem aktivity CNS, v ČR je to 12 měsíců (nebavíme se o zdravotních důvodech)
    Těch 12 měsíců je překlep nebo vtip? O tom, že „potrat“ tři měsíce po porodu je vražda, tu snad nikdo nepochybuje. :-)
    12.11.2009 11:44 Peter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Úchylky škodlivé společnosti stojí již dnes mimo zákon.
    Nie, pokiaľ sa daný jednotlivec dokáže ovládať (tj. nie je psychycky chorý v blázinci) a nepraktikuje svoju úchylku, z pohľadu zákona je čistý. Minority report je stále len budúcnosťou.
    Vyhlášky jsou v současnosti zákonům podřízeny. Aby uvedený návrh mohl fungovat, bylo by třeba změnit ústavu. Pokud by zákony byly vytvořeny dobře, nebylo by potřeba zavádět takové nesystematické opatření.

    Nie vždy je to možné. Ak je v zákone stanovená napríklad povinnosť policajtov vytvárať nesfalšovateľný audio-video záznam zo zásahu, vyhláška môže stanoviť normy technických prostriedkov a postupy, ktoré zabezpečia nesfalšovateľný audio-video záznam.

    Zároveň môže príslušný úrad/ministerstvo reagovať na vonkajšie zmeny, modernizáciu v intenciách zákona (napr. nahradenie prelomenej šifry novšou)

    12.11.2009 13:31 #Tom | skóre: 32 | blog: Inspirace, aneb co jsem kde vyhrabal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Nie, pokiaľ sa daný jednotlivec dokáže ovládať (tj. nie je psychycky chorý v blázinci) a nepraktikuje svoju úchylku, z pohľadu zákona je čistý. Minority report je stále len budúcnosťou
    Úchylka, která se navenek neprojevuje, škodí nanejvýš samotnému jedinci (např. stresem). Společnosti nikoli, proto není třeba takového člověka nijak postihovat.
    Nie vždy je to možné. Ak je v zákone stanovená napríklad povinnosť policajtov vytvárať nesfalšovateľný audio-video záznam zo zásahu, vyhláška môže stanoviť normy technických prostriedkov a postupy, ktoré zabezpečia nesfalšovateľný audio-video záznam.
    To je přesně ono. Vyhláška zákon doplňuje a popisuje jeho naplnění. Stojí tedy pod zákonem, nikoli nad ním, proto nelze třeba obecní vyhláškou zavádět jízdu vlevo a na červený světelný signál. :-)
    8.7.2010 17:37 D.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Jen tak na okraj - delnickou stranu bych nespominala, pac podle me, se i ted (asi tyden zpatky), kdyz protestovala proti GLBT a antihomofobnim hnuti v Brne, ukazala jako banda ikvacu, kteri se jen potrebuji zviditelnit a to za kazdou cenu... Pro me je Delnicka strana odpad, s IQ tykve... A propo, kdyz uz byli v tom Brne a delali ramena a desne chytre, proc radeji nesli udelat uklid v ulicich Cejl a Bratislavska??? Kde jsou cikanska ghettta!!! A to nemam na mysli slusne romy, ale ty problemove opalene...
    10.11.2009 09:52 maertien(neprihlasen)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Dekuju za clanek. Obavam se, ze po volbach bude potreba TOR pouzivat.
    10.11.2009 11:51 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše IPv6
    Jak je na tom Tor (+ Privoxy) s IPv6? V seznamu uzlů toru žádnou nevidím. Do Privoxy jsem protlačil podporu IPv6, ale proti rodičovské SOCKS proxy jsem Privoxy netestoval.
    10.11.2009 20:49 slush | skóre: 9 | blog: slushuv_koutek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Diky za sireni povedomi o Toru. Jedna z nejvetsich nevyhod site je jeji rychlost, ci spise pomalost. Behem tohoto roku enormne narostl pocet uzivatelu (presne statistiky nejsou, odhady operatoru velkych exit nodu mluvi o nekolikanasobku), ale pocet relays a hlavne exit nodu roste pouze pozvolna - v soucasnosti cca 1600, v prosinci minuleho roku cca 900-1000. Za skokem v poctu uzivatelu Toru stoji jednak opatreni v ramci EU (v lednu retention law v Nemecku, nove zakony ve Francii), stejne jako zvysujici se povedomi v Cine. Tito uzivatele vsak vetsinou prostredky site pouze konzumuji (bud z nevedomosti, z lenosti nebo ze strachu).

    CR je jedna z mala relativne svobodnych zemi, kde je mozne provozovat tor exit bez velkeho strachu o svou bezpecnost (viz reporty z UK, Nemecka o zabavovani HW) a proto bych chtel apelovat na co nejvic lidi, co pouzivaji Tor v CR, aby v ramci svych moznosti prispeli svou volnou kapacitou a projekt podporili. Mimo dobreho skutku :) tim ztizite i svou vlastni identifikaci na Internetu:

    Nez jsem zacal provozovat Tor exit na svem domacim pocitaci, bylo mozne pres moji IP adresu vygooglit stopy mych cinnosti na Internetu za roky nazpet. Po spusteni Toru je moje IP adresa tak proflaknuta, ze se z puvodne temer privatniho osobniho udaje stalo bezcenne cislo ;).
    11.11.2009 07:29 Peter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu

    K tomu googleniu len toľko, že "profláknuté" exit nody majú problém s googlom. Ale dá sa to obísť použitím stránok, ktoré používajú "vyhľadavacie api" od google, napr. Blackle a pod. Alebo začať používať Yahoo a Seznam.

    Ak má však človek obavy, postačí aj prispieť aj ako relay nod, kedy preposielate dáta len v rámci siete. K vám šifrovane od vás šifrovane. Keďže bežná komunikácia TORu ide cez 3 nody (vstupný, stredný, exit), takže posilnite aj anonymné surfovanie Čiňanov a Iráncov po nete aj onionový darknet.

    A pomôcť môžete aj, čo však kvôli potrebný znalostiam nie je pre každého, ako poskytovateľ (kvalitnej) hidden service (taký hosting dosahujúci úrovne freedom hostingu by nemusel byť od veci... lenže to už si treba uvedomiť čo si chcete pustiť na server...)

    12.11.2009 13:55 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Hlavni sila anonymizacnich siti neni ve funkci poskytovatele proxy serveru k internetu, skoda ze Tor je prakticky deklasovan na tuto sluzbu. Hlavni sila je a hlavne bude ve sluzbach (a datech) bezici pouze v techto sitich, u Toru hidden service.
    1.1.2010 04:38 cibulky1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Přes ten socks proxy server přece můžu tahat jakákoliv data, ne? Stačí té či oné aplikaci říct, aby ho použila (localhost:9050), hm?
    1.1.2010 12:24 slush | skóre: 9 | blog: slushuv_koutek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Souhlasim jen castecne. Vnitrni sit ma mozna zatim nevyuzity potencial, ale bezny uzivatel (iransky intelektual, cinsky blogger) chteji uploadovat videa a informace na youtube, ne na TORpedo...
    12.11.2009 13:51 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Zabranit DNS leaku na Firefoxu je jednoduche, nastavte si SOCK5 proxy a v about:config prepnete network.proxy.socks_remote_dns z false na true.
    1.1.2010 01:37 cibulky1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Ahoj! díky za článek, funguje to bezvadně!! Udělal jsem i node, tak aspoň něco.. 60/80 Na exit si ale netroufám :-/
    21.2.2011 12:19 t80154tty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Zdravim,

    chci se zeptat, jestli jde na Linuxu - Tor a tim i torrc v /etc/torrc a take i hidden services ovladat i bez GUI, tedy v tty1, kdyz se odhlasim z X...? Jsem porad lin-newbie :D tak jeste nemam v tom jasno :-/

    A jaky je podle vas nejvhodnejsi http(d) pro provoz hidden? Zkousin thttpd (http://www.acme.com/software/thttpd) ktery se jevi na jednoduche htm stranky ok. Co kdyz budu chtit rozjet take i php stranky, popripade neco s pythonem ap.?

    Predem dekuji za odpoved.
    2.3.2011 00:02 E.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    ARM monitor, viz http://www.atagar.com/arm/ ;) Jinak sleduj #tor channel na OFTC irc nebo pres mibbit.com kde se prihlas na OFTC servr a kanal #tor

    Goodluck!
    17.4.2011 15:26 bhnjmk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Někdy se objeví toto sdělení: Chcete-li pokračovat, zadejte prosím znaky zobrazené níže:

    Následovalo by opsání kódu

    A dále:

    informace o této stránce

    Naše systémy zjistily, že vaše počítačová síť je zdrojem neobvyklého provozu. Účelem této stránky je zkontrolovat, zda požadavky odesíláte skutečně vy, a ne robot. Důvod: Tato stránka se zobrazí, pokud Google automaticky zjistí, že z vaší počítačové sítě přicházejí požadavky, které se zdají být v rozporu se Smluvními podmínkami. Blokování ukončíme krátce poté, co tento provoz ustane. Chcete-li mezitím nadále používat naše služby, vyplňte výše uvedený test CAPTCHA.

    Tento nežádoucí provoz může způsobovat škodlivý software, plugin prohlížeče nebo skript určený k automatickému odesílání požadavků. Pokud používáte sdílené síťové připojení, požádejte o pomoc administrátora – příčinou může být jiný počítač se stejnou adresou IP. Další informace

    Někdy se může test CAPTCHA zobrazit v případě, že požadavky odesíláte velmi rychle nebo používáte některé výrazy charakteristické pro roboty.

    Dotaz: Znamenalo by to detekování tohoto počítače i za použití sítě Tor?
    20.10.2021 21:54 Jack Wood
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    4.11.2021 10:14 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    I personally like your post; you have shared good insights and experiences. Keep it up Click here
    6.11.2021 06:39 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Great site thanks admin. More power. fencingreddingca.com
    17.11.2021 06:07 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    I really loved it here but are there any recent updates? Thanks dental implant cost seattle
    17.11.2021 12:12 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Awesome! Learned alot thanks so much keep posting more. quality painting
    5.12.2021 19:01 mares
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    bus navetta Palermo Trapani
    1.3.2022 15:23 martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    bus navetta aeroporto Trapani porto
    10.12.2021 12:01 Ahmed Sayeed
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    We came across the Polestar 2, the electric vehicle of Sweden-based automaker Volvo with 408 horsepower, in the USA. We conveyed the moment of the encounter, the design of the vehicle and what it offers in the video. The interior of the Polestar 2 model features a large digital and touch panel. The vehicle, which feels like an innovative model, also has Google's embedded Android platform. The 11-inch touchscreen multimedia section features native Google applications such as Google Maps. Polestar 2, which can Google Maps produce a maximum of 660 NM torque, can accelerate to 0-100 km / h in 5 seconds. Powered by 2 electric motors, this car also supports all-wheel drive. Thanks to its cooperation with Google, the Volvo Polestar 2, which also allows voice control of multimedia services, has a fully electric structure. Apart from this, the vehicle, which also houses Google Maps a battery with a capacity of 78 kWh, can also travel 440 km with a fully charged battery. Polestar 2, which is not officially sold in Turkey, is sold in the USA with a starting price of 45,000 dollars. Its price rises according to color and other multimedia services configurations. With the official statement made today, Apple announced that iPhone 6 Plus devices will also be included in the nostalgic (vintage) product category. In this sense, the iPhone 6 Plus, which will be a nostalgic product as of December 31, 2021, will not be able to be repaired by multimedia services Apple Authorized Service Providers or Apple-contracted service points. According to the internal Apple company correspondence captured by MacRumors, the famous American giant will soon update the nostalgic product list MacRumors and include the iPhone 6 Plus in this category. The device, which will enter the 5th year of the end of production on December 31, 2021, will now be called a nostalgic device from the new year and the service will be stopped after a while. Launched in September 2014, the iPhone 6 nostalgic device and iPhone 6 Plus featured the 4.7-inch and 5.5-inch screens that customers had long been waiting for. Both devices have become some of the most popular smartphones Apple has ever sold Although production of the iPhone 6 Plus was discontinued in 2016, the iPhone 6 was available for purchase through iPhone 6 Plus select retailers in select regions until at least 2018. There is at least 2 more years for the iPhone 6 to enter the nostalgic product category. For a product to be included in the nostalgic (vintage) category by Apple, it iPhone 6 Plus must first stop production and at least 5 years must pass since the production stopped. Any product that is included in the nostalgic product category by Apple cannot receive service from Apple Authorized Service Apple Authorized Service or contracted repair and hardware partners. In this sense, if you have a nostalgic Apple device and your device breaks down, you will have to have the repair done by a service provider that does not have an agreement with Apple. In this sense, you will not be able Apple device to have your iPhone 6 Plus repaired by Apple any time soon. We came across the Polestar 2, the electric vehicle of Sweden-based automaker Volvo with 408 horsepower, in the USA. We conveyed the moment of the encounter, the design of the vehicle and what it offers in the video. The interior of the Polestar 2 model features a large digital and touch panel. The vehicle, which feels like an innovative model, also has Google's embedded Android platform. The 11-inch touchscreen multimedia section features native Google applications such as Google Maps. Polestar 2, which can Volvo Polestar 2 produce a maximum of 660 NM torque, can accelerate to 0-100 km / h in 5 seconds. Powered by 2 electric motors, this car also supports all-wheel drive. Thanks to its cooperation with Google, the Volvo Polestar 2, which also allows voice control of multimedia services, has a fully electric structure. Apart from this, the vehicle, which also houses Volvo Polestar 2 a battery with a capacity of 78 kWh, can also travel 440 km with a fully charged battery. Polestar 2, which is not officially sold in Turkey, is sold in the USA with a starting price of 45,000 dollars. Its price rises according to color and other Polestar 2 configurations. With the official statement made today, Apple announced that iPhone 6 Plus devices will also be included in the nostalgic (vintage) product category. In this sense, the iPhone 6 Plus, which will be a nostalgic product as of December 31, 2021, will not be able to be repaired by Polestar Apple Authorized Service Providers or Apple-contracted service points. According to the internal Apple company correspondence captured by MacRumors, the famous American giant will soon update the nostalgic product list MacRumors and include the iPhone 6 Plus in this category. The device, which will enter the 5th year of the end of production on December 31, 2021, will now be called a nostalgic device from the new year and the service will be stopped after a while. Launched in September 2014, the iPhone 6 iPhone 6 and iPhone 6 Plus featured the 4.7-inch and 5.5-inch screens that customers had long been waiting for. Both devices have become some of the most popular smartphones Apple has ever sold Although production of the iPhone 6 Plus was discontinued in 2016, the iPhone 6 was available for purchase through iPhone 6 Plus select retailers in select regions until at least 2018. There is at least 2 more years for the iPhone 6 to enter the nostalgic product category. For a product to be included in the nostalgic (vintage) category by Apple, it iPhone 6 must first stop production and at least 5 years must pass since the production stopped. Any product that is included in the nostalgic product category by Apple cannot receive service from Apple Authorized Service 6 Plus or contracted repair and hardware partners. In this sense, if you have a nostalgic Apple device and your device breaks down, you will have to have the repair done by a service provider that does not have an agreement with Apple. In this sense, you will not be able to have your iPhone 6 Plus repaired by Apple any time soon.
    28.1.2022 10:14 web3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    https://cryptofinancestudio.com https://financialhealthblog.com https://auditandtaxhub.com https://financeguideonline.com https://investmentnewsblog.com https://homeimprovementsidea.com https://homeimprovementproduct.com https://homerenovationplan.com https://homerenovationstudio.com https://homeplumbingdiy.com https://caraccessoriesblog.com https://smartautoaccessories.com https://bikemodificationguide.com https://latestselfdrivingcars.com https://truckaccessoriesnews.com https://bestonlinegambler.com https://vipcasinotips.com https://casinogamblingideas.com https://realmoneycasinoguides.com https://casinoexpertadvice.com https://topdailynewsonline.com https://universalnewsonline.com https://newsheadlinesglobal.com https://worldnewstrending.com https://globalnewstrending.com https://globalholidaylocations.com https://globaltouristdestinations.com https://worldtouristspots.com https://travelnewshubonline.com https://travelpackagesonline.com https://onlineautonewshub.com https://globalautoexpo.com https://carandbikenews.com https://classicautomotiveexpert.com https://autoexpertblog.com https://latesthomedesigns.com https://homeplumbingbasics.com https://kitchencabinetsstudio.com https://latestroofingtrends.com https://homeflooringideas.com https://businessblogonline.com https://classicbusinessonline.com https://bestbusinessinvestment.com https://latestbusinessadvices.com https://businessandmarketingblog.com https://financialhubonline.com https://onlinefinanceblog.com https://financialfreedomadvice.com https://financialgoalguide.com https://financialsupporttips.com https://livecasinosverige.com/ https://www.lakemeadhospital.com/ https://www.health-policy-monitor.org/ https://cracksinthepavement.com/ https://www.bullhomeimprovement.com/ https://www.autopaintinternational.com/
    7.2.2022 10:51 web21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    https://coingamblingmachines.com https://tabonlinebetting.com https://gobigslotsonline.com https://gambleslotsonline.com https://bestnewbingo.com https://latestkitchenmodels.com/ https://homeflooringtrends.com/ https://latestkitchenremodel.com https://homeflooringupdates.com https://latestroofingideas.com https://latestkitchenaccessories.com https://homeroofingtiles.com https://homedecorupdates.com https://cardecortips.com https://roadcaraccessories.com https://autozonesonline.com https://mudtrucksreview.com https://bestluvtrucks.com https://automotiveworldnews.com https://investmentbazaronline.com https://taxassessmentyear.com https://sharetradingtoday.com https://preshareprice.com https://globalsharemarketlive.com https://franchisebusinesstips.com https://instagrambusinesses.com https://businesspromotionmix.com https://topbusinessmarket.com https://internalmarketingtips.com https://techworldupdates.com https://easypokergames.com https://roulettewheeltricks.com https://slotmachinetricks.com https://realslotmachinegames.com https://freeslotstoplay.com https://bettingexpertsguide.com https://bettingproonline.com https://casinotipsforyou.com https://pokerexperttips.com https://gamblerguideonline.com https://prorouletteplayer.com https://slotmachinexpert.com https://simplepokertips.com https://gamblingprotips.com https://casinoexpertsupport.com https://roofingexpertonline.com https://contemporaryhouseideas.com https://basichomedesign.com https://backyardgardenexpert.com https://diyhomepond.com https://taxplanningideas.com https://financialgrowthideas.com https://safeinvestmentplans.com https://topfinancialsecrets.com https://debtequityinvestment.com https://businessexperttips.com https://businessproadvice.com https://easyonlinestartups.com https://startupworldonline.com https://youronlinestartup.com https://autodiyrepairs.com https://carmodificationtips.com https://proautoexpert.com https://simplecarmodification.com https://bikeaccessoriesonline.com https://techupgradenow.com https://realtechexperts.com
    8.7.2022 14:48 filmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Oglądanie filmu jest często przede wszystkim doświadczeniem towarzyskim, zwłaszcza jeśli robisz wszystko, aby zobaczyć go w dniu premiery lub kupujesz bilety z wyprzedzeniem, aby móc uczestniczyć w wczesnym seansie ze znajomymi (lub nawet nieznajomymi). Kiedy ludzie wychodzą z siebie w ten sposób, zwykle próbują połączyć zabawę z zajęciami towarzyskimi, aby uporządkować

    https://www.deviantart.com/filmy-online1 https://writeablog.net/gqxckdfh3l https://mountainplanet.com/d05dd0c1-475b-447d-ad76-25277b4db552 https://cs.astronomy.com/members/filmyonline/default.aspx

    https://community.telecomdrive.com/user/filmyonline https://www.zintro.com/profile/zif232722e https://seedandspark.com/user/filmyonline https://graphcommons.com/sterlingbeatric https://filmyonline.bigcartel.com/product/10-najlepszych-bajek-disneya https://about.me/filmyonline1/getstarted https://zenwriting.net/iah7uddi93 https://profile.hatena.ne.jp/hfilmy-online/profile https://www.facer.io/u/filmy-online
    6.3.2023 11:10 tessagoe
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    https://bet88sg.com/ https://bonuspokergames.com/ https://casinohometown.com/ https://www.casinoslotstips.com/ https://chipoker.net/ https://clubforcasino.com/ https://gamblingprotips.com/ https://getbybet.com/ https://grandcasinosonline.com/ https://www.isbobet88.com/ https://masterpoker88win.com/ https://www.max-bets.com/ https://onlinecoingambling.com/ https://popularroulettegames.com/ https://realslotmachinegames.com/ https://rummyfuture.com/ https://sharkcasinogames.com/ https://slotmachinefans.com/ https://starworldgambling.com/ https://supertotobet90.com/
    6.3.2023 11:11 tessagoe
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    23.3.2023 11:27 Priya
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    24.4.2023 08:00 tessa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    7.8.2023 07:43 Aleena James
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Are you looking for the best Hideout Resorts In Kerala? Mystic Mayapott is the best jungle resort in India. Feel rhythmic wheeze with the finest nature resorts in Thekkady, Melt in the Silence of Mystic Mayapott. It is the best option for those who are looking for the best honeymoon resorts in Kerala.
    11.9.2023 12:49 CristaAlex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tor – jak být anonymní na Internetu
    Thank you so much for sharing this post. Get to know about Bitwissend, web design company cochin.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.