abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:33 | Bezpečnostní upozornění

    Byla vydána verze 0.81 telnet a ssh klienta PuTTY. Opravena je kritická bezpečnostní chyba CVE-2024-31497 obsažena ve verzích 0.68 až 0.80. Používáte-li klíč ECDSA NIST P521 a použili jste jej v PuTTY nebo Pageantu, považujte jej za kompromitovaný.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:44 | Komunita

    Hra MineClone2 postavena nad voxelovým herním enginem Minetest byla přejmenována na VoxeLibre.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:11 | IT novinky

    Společnosti Avast Software s.r.o. byla pravomocně uložena pokuta ve výši 351 milionů Kč. Tu uložil Úřad pro ochranu osobních údajů za neoprávněné zpracování osobních údajů uživatelů jejího antivirového programu Avast a jeho rozšíření internetových prohlížečů (Browser Extensions), k čemuž docházelo prokazatelně po část roku 2019.

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:55 | Zajímavý článek

    Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 714 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Pozvánky

    V sobotu 20. dubna lze navštívit Maker Faire Jihlava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:44 | Zajímavý software

    Knihovna pro potlačení šumu RNNoise byla vydána ve verzi 0.2. Kvalitu potlačení lze vyzkoušet na webovém demu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    FRRouting (FRR) (Wikipedie), tj. softwarová sada pro směrování síťové komunikace, fork Quagga, byl vydán ve verzi 10.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 03:22 | Nová verze

    Julian Andres Klode vydal APT (Advanced Packaging Tool) ve verzích 2.9.0 a 2.9.1. Jedná se o vývojové verze nové větve APT 3.0. Vylepšuje se uživatelské rozhraní. Přidány byly barvičky. Aktuální náhledy a vývoj lze sledovat na Mastodonu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    14.4. 17:00 | Komunita

    Miguel de Icaza se na svém blogu rozepsal o vložitelných herních enginech. Kdysi slibné projekty UrhoSharp a Urho3D jsou již mrtvé. Zůstává Godot. Aktuálně vývojáři řeší Pull request #90510 s návrhem knihovny LibGodot.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.4. 03:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 5.0 linuxové distribuce Lakka, jež umožňuje transformovat podporované počítače v herní konzole. Nejnovější Lakka přichází s RetroArchem 1.17.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (59%)
     (13%)
     (2%)
     (25%)
    Celkem 393 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Červnová konference Internet a Technologie 11 se zaměří na IPv6 a bezpečnost

    1. 6. 2011 | Redakce | Tiskové zprávy | 9323×

    Ve středu 8. června začne už čtvrtý ročník dvoudenní konference o současném internetu a internetových technologiích – Internet a Technologie 11. Setkání internetových odborníků, které pořádá sdružení CZ.NIC, správce české národní domény, a sdružení NIX.CZ, největší neutrální IXP (Internet Exchange Point) v České republice, se tentokrát uskuteční v pražském Klubu Lávka.

    Obsah

    Konference je naplánována tak, aby její první den korespondoval s mezinárodním dnem IPv6. Ve středu 8. června se tak návštěvníci akce mohou těšit na řadu zajímavých vystoupení věnovaných tomuto stále aktuálnějšímu a diskutovanému tématu. 9. června se potom představí přednášející, kteří budou mluvit o bezpečnosti, a to jak domén, tak internetu jako takového. Na návštěvníky konference Internet a Technologie 11 toho ale letos čeká daleko více!

    Akce Internet a Technologie 11 volně navazuje na předešlé tři ročníky konference o internetu a jeho technologiích. Oproti nim však letos nabídne bohatší program a její součástí budou také workshopy, panel, v němž se představí registrátoři domén .CZ, a tematické informační „stánky“.

    Novinky konference Internet a Technologie 11

    link

    V prvním z workshopů ukáže Zbyněk Michl z Laboratoří CZ.NIC, jak vytvořit rozšíření pro populární prohlížeč Mozilla Firefox. Během dvou hodin se účastníci workshopu dozvědí, jak se dá takové rozšíření naprogramovat za několik minut. V průběhu setkání dojde i na bližší seznámení s projektem Jetpack, jenž výrazně ulehčuje tvorbu rozšíření pro nový Firefox 4. Zájemci o tento workshop si nemusí přinést žádné vybavení.

    V navazujícím workshopu Petr Hruška (Laboratoře CZ.NIC) vysvětlí, co obnáší vývoj aplikací pro iPhone a iPad. Účastníkům názorně předvede postup tvorby velmi jednoduché aplikace pro Apple iPhone a podrobně popíše všechny kroky nutné pro zveřejnění aplikace v App Store. Pro absolvování workshopu není potřeba vlastnit hardware Apple, nejsou potřeba žádné speciální znalosti ani vědomosti.

    Druhý den konference bude patřit registrátorům domén .CZ. Možnost prezentovat svoje úspěchy a novinky využili ACTIVE 24, Zoner a Dial Telecom. Na návštěvníky konference letos čekají také tematické „stánky". V nich si během každé přestávky budou moci založit své vlastní mojeID, budou mít možnost zeptat se na otázky týkající se právních aspektů doménových jmen. U pracovníků Laboratoří si budou moci nechat otestovat, jestli je jejich zařízení pro přístup k internetu kompatibilní s IPv6.

    Den první – den IPv6

    link

    První den konference bude věnovaný pouze a jedině IPv6. Důvodem je nejen aktuálnost tohoto tématu, ale také to, že je tento den vyhlášen jako Světový den IPv6. S prezentacemi se představí jak odborníci z České republiky, tak ze zahraničí. Zájemci se mohou těšit na výjimečnou panelovou diskusi, při které budou na otázky moderátora a především obecenstva odpovídat zástupci společností UPC, Telefónica O2, MAFRA, Centrum Holdings nebo Seznam.cz.

    V třetím bloku potom vystoupí první dva zahraniční hosté, konkrétně zástupci Hurricane Electric a slovinského operátora Mobitel; zástupce druhé jmenované společnosti představí případovou studii týkající se zavedení IPv6 do mobilní sítě. Na závěr českého dne IPv6 dostanou slovo zástupci výrobců hardwaru – NOKIA, CISCO a MICROSOFT.

    Den druhý – bezpečný

    link

    Druhý den konference Internet a Technologie 11 bude o bezpečnosti, a to jak domén, tak internetu jako takového. Výjimkou potvrzující pravidlo bude hned úvodní prezentace zástupce ICANN, sdružení řídící celosvětový internet, který promluví o populárním tématu – nových generických doménách nejvyšší úrovně. Další prezentace v prvním i druhém bloku tohoto dne už budou především o bezpečnosti, a to jak té, která se týká DNS, tak bezpečnosti internetové. Představí se pracovníci bezpečnostních týmů. Na závěr dne dostanou slovo „síťaři“, tedy prezentace z kuchyně sdružení NIX.CZ.

    Podrobný program najdete na internetových stránkách konference Internet a Technologie 11.

    Přednášky z předchozích ročníků a jejich videozáznamy jsou k dispozici na stránkách konferencí Internet a Technologie 08, Internet a Technologie 09 a Internet a Technologie 10.

    Vstup a registrace

    link

    Pořadatelé konference Internet a Technologie 11 upozorňují, že kapacita v sále je omezená, a doporučují všem, aby se na akci přihlásili včas. Registrační formulář najdou společně s dalšími informacemi na webových stránkách konference. Cena za jednodenní vstupenku je 200 Kč včetně DPH, poplatek za oba dva dny akce je potom 400 Kč (opět včetně DPH). Na konferenci je samozřejmě možné se přihlásit také přes službu mojeID.

    Mediálními partnery konference Internet a Technologie 11 jsou informační portály Root.cz (hlavní mediální partner), Lupa.cz, Zdroják.cz, AbcLinuxu.cz, LinuxExpres.cz a rozhlasová stanice ČRo Leonardo.

    Projekty CZ.NIC

    link

    Konference Internet a Technologie 11 je jedním z řady projektů sdružení CZ.NIC. Vedle tohoto odborného setkání provozuje správce české národní domény například i specializované výukové centrum Akademie CZ.NIC, ve vlastní Edici CZ.NIC vydává odborné knihy nebo v rámci vzdělávacích a osvětových aktivit spolupracuje se školami po celé České republice. Jedním z posledních projektů, které sdružení spustilo na podzim loňského roku, je služba mojeID. Ta uživatelům internetu přináší možnost přihlašovat se k různým online službám pomocí jediné kombinace jména a hesla.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    1.6.2011 11:16 xurfa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Červnová konference Internet a Technologie 11 se zaměří na IPv6 a bezpečnost
    Jojo, IPv6-evangelisti se zas sejdou a budou hromadně onanovat :-)
    1.6.2011 12:42 i6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Červnová konference Internet a Technologie 11 se zaměří na IPv6 a bezpečnost
    Chtěl jsem je bránit...
    jenže ten "klub Lávka" zodpovědný za většinu polonahých letáků na dveřích metra, takže jen nevěřícně koukám.
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.