abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:33 | Bezpečnostní upozornění

    Byla vydána verze 0.81 telnet a ssh klienta PuTTY. Opravena je kritická bezpečnostní chyba CVE-2024-31497 obsažena ve verzích 0.68 až 0.80. Používáte-li klíč ECDSA NIST P521 a použili jste jej v PuTTY nebo Pageantu, považujte jej za kompromitovaný.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:44 | Komunita

    Hra MineClone2 postavena nad voxelovým herním enginem Minetest byla přejmenována na VoxeLibre.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:11 | IT novinky

    Společnosti Avast Software s.r.o. byla pravomocně uložena pokuta ve výši 351 milionů Kč. Tu uložil Úřad pro ochranu osobních údajů za neoprávněné zpracování osobních údajů uživatelů jejího antivirového programu Avast a jeho rozšíření internetových prohlížečů (Browser Extensions), k čemuž docházelo prokazatelně po část roku 2019.

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:55 | Zajímavý článek

    Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 714 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Pozvánky

    V sobotu 20. dubna lze navštívit Maker Faire Jihlava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:44 | Zajímavý software

    Knihovna pro potlačení šumu RNNoise byla vydána ve verzi 0.2. Kvalitu potlačení lze vyzkoušet na webovém demu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    FRRouting (FRR) (Wikipedie), tj. softwarová sada pro směrování síťové komunikace, fork Quagga, byl vydán ve verzi 10.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 03:22 | Nová verze

    Julian Andres Klode vydal APT (Advanced Packaging Tool) ve verzích 2.9.0 a 2.9.1. Jedná se o vývojové verze nové větve APT 3.0. Vylepšuje se uživatelské rozhraní. Přidány byly barvičky. Aktuální náhledy a vývoj lze sledovat na Mastodonu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    14.4. 17:00 | Komunita

    Miguel de Icaza se na svém blogu rozepsal o vložitelných herních enginech. Kdysi slibné projekty UrhoSharp a Urho3D jsou již mrtvé. Zůstává Godot. Aktuálně vývojáři řeší Pull request #90510 s návrhem knihovny LibGodot.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.4. 03:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 5.0 linuxové distribuce Lakka, jež umožňuje transformovat podporované počítače v herní konzole. Nejnovější Lakka přichází s RetroArchem 1.17.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (59%)
     (13%)
     (2%)
     (25%)
    Celkem 391 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat

    12. 11. 2015 | Richard Voigts | Různé | 4106×

    Není to tak dávno, co se Českou republikou prohnala "čínská vlna" a především v oblasti mobilních telefonů obohatila náš trh.

    Chytré mobilní telefony z Číny se staly mezi uživateli hitem a značky jako Huawei, Meizu, Xiaomi, ZOPO nebo OnePlus spolehlivě ukrajují procenta prodejního koláče, což má několik logických důvodů.

    Za málo peněz hodně muziky

    Prvotní nedůvěru velmi rychle vystřídá nadšení a jakékoli předsudky proti zboží z Číny jsou zcela bezpředmětné. Pokud uživatel nepatří mezi zaryté uživatele iPhonů, kteří na své stále stejně vypadající miláčky nedají dopustit, lze mezi čínskými smartphony najít skutečné poklady za opravdu skvělé ceny.

    Poměr ceny a výkonu je jedním z hlavních aspektů, na které čínské smartphony lákají. Za podstatně nižší částku lze dostat velmi dobře vybavený telefon, který se může směle rovnat s nejvyšší řadou značek Samsung, Sony nebo HTC. A to už asi stojí za to trochu hledat a orientovat se v daných značkách.

    Operační systém Android s nástavbou od výrobce

    Praktickou "vychytávkou" pro všechny uživatele je přítomnost nadstavby operačního systému Android. Obecně platí, že výrobci čínských telefonů své modely doplňují jakýmsi vlastním operačním systémem. Ten je zcela v souladu s Androidem a současně přinášejí funkce pro lepší a intuitivnější ovládání. Tyto aktualizace systému přinášejí upgrade pro zabezpečení, vyšší stabilitu a kompatibilitu s aplikacemi z Google Play apod.

    Oproti běžnému systému Android se tyto aktualizace dostanou k mnohem více uživatelům. Z pohledu Googlu dostávají nový operační systém zpravidla jen ty nejvyšší řady přístrojů a drtivá většina uživatelů oblíbené střední třídy má jednoduše smůlu.

    Zlatá střední třída

    Je evidentní, že výrobci čínských mobilních telefonů dbají na velmi rozšířenou střední třídu a novou aktualizaci lze proto stáhnout i několikrát do roka. A to i poté, co vyjde oficiální seznam zařízení, která (ne)budou mít k dispozici upgrade na vyšší verzi systému od Googlu.

    Pro uživatele, kteří požadují vynikající výbavu, vlastnosti a výkon, ale finanční možnosti jim neumožňují pořídit high-end telefon, jsou značky jako Huawei, Xiaomi nebo OnePlus skvělou alternativou. Vybírat lze ze širokého spektra modelů, designů a konstrukcí. Rozhodně neplatí, že čínské telefony jsou jen plastovou hračkou; jejich konstrukce mnohdy budí obdiv a nechybí jim ani správný šmrnc a styl.

    Oproti jiným značkám není problém najít přesně to, co uživatel požaduje. Například Sony nemá střední segment nikterak závratný. Za zmínku stojí snad jen Sony Xperia M4 Aqua, ale jinak se v dané cenové relaci hledá velmi těžko.

    Výhody a opravdu dobrý poměr ceny a výkonu může uživatel nakonec posoudit sám. Protežování světoznámých značek je známým marketingovým tahem a čínské značky se jim při nejmenším vyrovnají.

    Vybrané produkty čínských výrobců


    Huawei P8 Lite

    Velmi dobře vybavený mobilní telefon, který je poháněn CPU s 8 jádry. Frekvence 1,2 GHz sice není kdovíjaká, ale v kombinaci s 2GB RAM je provoz přístroje nejenom svižný, ale také si na něm lze bez problémů zahrát i graficky náročné hry (Dead Effect 2, FIFA 15, Unkilled) zcela plynule.

    Potěší i 16GB úložiště pro uživatelská data a multimédia. V dané cenové relaci není nic, co by nemile překvapilo. Snad jen zabudovaný foťák nepodává za horších světelných podmínek ten nejlepší výkon.

    Huawei P8

    Huawei P8 Lite od 9 690 Kč


    Xiaomi Redmi 1S

    Pokud Huawei připadá stále příliš drahý, je tento model určený pro zákazníka, který nechce platit více. Je o pár tisíc levnější a s vyváženým výkonem pro práci i zábavu. Výkon 4 jader CPU o vyšší frekvenci 1,6 GHz podporuje 1GB RAM, což v pohodě stačí na každodenní činnost, surfování po internetu, sociálních sítích a sledování videa. Pozadu nezůstávají ani hry. Přístroj má sice zastaralejší verzi Androidu, což ale kompenzuje systémová nástavba MIUI.

    Redmi

    Xiaomi Redmi 1S od 3 538 Kč


    ZOPO Speed 7

    Nekompromisní výkon za cenu něco málo přes 5 000 Kč. Osm jader je taktováno na plnohodnotných 1,5 GHz a 3 GB RAM zajistí bleskurychlý chod i při velmi náročném multitaskingu. Pětipalcový displej je ideální pro multimediální zábavu v podobě filmů, videí a dobře se na něm ovládají ty nejnovější a nejnáročnější hry (příklady viz výše). Navíc má komfortní Full HD rozlišení, takže si uživatel vychutná ještě větší ostrost při brouzdání po internetu a čtení textů. Tento mobil se i přes svoji nízkou cenu může směle zařadit vedle špičkových přístrojů v byznys sféře.

    Huawei P8

    ZOPO Speed 7 od 5 790 Kč

    A co Lenovo?

    Každá značka by si zasloužila vlastní článek o jejich nejlepších a nejprodávanějších modelech, ale o tom někdy příště. Ještě však zmiňme značku Lenovo.

    Lenovo je určitým hybridem, jde také o čínskou společnost, která se už dříve na náš trh dostala se svými notebooky a počítači, díky čemuž si získala vysoké renomé. Nutno však podotknout, že ani jejich mobilní telefony nezůstávají pozadu. V porovnání s Huawei, Xiaomi nebo Oppo je však přece jen známější a méně exotická.

    Trendy v oblasti čínských mobilních telefonů

    Také čínští výrobci produkují vlajkové lodě, ale nezapomínají na tolik požadovanou střední třídu. A není důvod, aby v tomto trendu nepokračovali. Obliba čínských značek nepochybně stoupá. Svědčí o tom také akce firmy OnePlus, která se rozhodla při uvedení nového modelu distribuovat pozvánky, o které byl enormní zájem.

    Čínské značky nehodlají stagnovat, ba spíše naopak. Expanze už vlastně začala. Godin Holding se sídlem v Hongkongu a další čínští investoři koupili luxusní značku mobilních telefonů Vertu, a běžní uživatelé z toho mohou jen těžit.

           

    Hodnocení: 10 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    12.11.2015 08:36 Pavel1TU
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Proboha tohle je jak starý článek ?

    Proč se zde zaobíráte Xiaomi Redmi 1S , když už je 2ka, která je v té samé cenové relaci, má více RAM a je v ní mnoho dalších věcí vylepšeno ...
    12.11.2015 08:46 tom62 | skóre: 14 | blog: tom62 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Xiaomi bych rozhodně kupoval jen modely, na které jde nahrát CyanogenMod. Měl jsem Redmi 1S a s originálním firmwarem to byla katastrofa. Nyní mám Mi3, s originálním firmwarem nic moc (alespoň před půl rokem v něm byla taková spousta chyb, že na pořádné používání to nebylo) po instalaci CM 12.1 jsem s ním naopak spokojený.
    12.11.2015 11:05 Bugs
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Já mám na Redmi 1S CyanogenMod 12.1 (Android 5.1.1) a vše funguje plynule, bez problémů. Skvělý telefon za 2999 Kč... Na XDA-Developers aktivní komunita připravuje další a další ROMky.
    16.11.2015 07:24 tom62 | skóre: 14 | blog: tom62 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    To ano, ale problém vidím také v tom, že většina uživatelů jinou ROM nahrávat nebude (protože neví, neumí apod.) A pokud je ta originální téměř nepoužitelné (konkrétně na té Redmi 1S není kvůli nedostatku paměti možné spustit více aplikací zároveň), tak je pro ně mobil nepoužitelný.
    mirec avatar 12.11.2015 15:26 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat

    Neviem aké máte vy skúsenosti, ale momentálne používam MIUI7 na Lenovo A328 a je jednoducho skvelé. Keby nebola ROM určená pre iné rozlíšenie zrejme by som MIUI označil ako brilantné.

    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    16.11.2015 07:28 tom62 | skóre: 14 | blog: tom62 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Samotné MIUI mi nevadí (i když preferuji něco jiného, ale to je věc vkusu). Vadily mi chyby, kdy některé věci prostě nefungovaly (bohužel už je to delší dobu a nepamatuji si nic konkrétního), vědělo se o tom, ale nikdo je neopravil, naopak se v aktualizacích neustále objevovaly další (nebo znovu ty již dříve opravené). A pak také rychlost, s jinými ROM ten telefon měl nesrovnatelně rychlejší odezvu na kliknutí.
    mirec avatar 19.11.2015 17:21 mirec | skóre: 32 | blog: mirecove_dristy | Poprad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat

    No na mojom je rýchlejšie než iné ROM. Chyby okrem drobností kvôli tomu, že mám iné rozlíšenie som nezaznamenal. Takto to beží u mňa.

    LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
    12.11.2015 09:31 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    No ja mam Elephone P8000, HW super, jen vcerejsi aktualizace zamrza pri bootu. Takze se telefon musi flashnout, flashovaci aplikace ke stazeni je v cinstine a jen pro windows. Super zabava na ctvrtecni rano, ale nevim jak by to delal BFU. To uz snad radsi i Phone.
    13.11.2015 14:14 freeuser
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Příloha:
    Ked stahujes z magauploadu zbalenu verziu od nejakeho cinana, tak sa niet comu divit. Tu najdes vsetky verzie vratane Linuxovych: http://androidmtk.com/smart-phone-flash-tool

    Co sa tyka posledneho updatu, tak je o poznanie lepsi ako predchadzajuce. Nahodil som SuperSU z play.google.com, dalej Flashify a PhilZ recovery, nasledne Xposed + framework 75 sdk22 arm64 a nato vsetko GravityBox a Xposed Torch. Nato, ze je to pomerne novy model, tak uz ma velmi dobru podporu a zacinaju sa objavovat aj alternativne ROMky.
    Kamil Páral avatar 12.11.2015 09:41 Kamil Páral | skóre: 13 | blog: Kamil Páral | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat

    Prudce vyrovnaný článek.

     

    Co třeba to odhalení, že jistí výrobci bez vysvětlení posílají veškeré soukromé uživatelské údaje nešifrovaným spojením na svoje servery, o tom ani slovo?

    12.11.2015 09:50 Pavel1TU
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Asi je jedno jestli šifrovaně nebo ne, iOS toto dělal, možná dělá doposud, také :-)
    Jendа avatar 12.11.2015 18:16 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Myslíš třeba Motorolu nebo Samsung? :-)

    Obávám se, že upozornění by si naopak zasloužil článek o smartphonech, které uživatelské údaje neposílají.
    David Šmíd avatar 12.11.2015 10:27 David Šmíd | skóre: 10 | blog: dsmid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat

    Z toho už jsem vyléčen.

    Výkonný hardware není všechno. K čemu je rychlý procesor, když máte každou chvíli chuť mrštit s telefonem do kouta kvůli nějaké stupidní chybě ve firmwaru. Všelijaké nadstavby Androidu jsou spíše naškodu - zpomalují mobil, zanášejí do něj další chyby a nekonzistence a v neposlední řadě také nutí uživatele se podřídit způsobu práce, který vymyslel nějaký čínský výrobce s minimální představou o místních reáliích.

    Prostě čím čistší Android, tím lépe - Google možná také dělá chyby, ale má nepoměrně více prostředků a disciplíny k vývoji slušného firmwaru než nějaká čínská rychlokvaška.

     


    Jediné "intuitivní" rozhraní je bradavka. Všechno ostatní se musíte naučit. -- Bruce Ediger, o uživatelském rozhraní
    xvasek avatar 12.11.2015 10:59 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Proto bych doporučil to Lenovo. U některých modelů (nevím kterých) jde to jejich prostředí vypnout a používat vlastně prakticky čistý android. A i ta jejich nadstavba je v zásadě dost minimální a není IMHO špatná, s takovým mastodontem, jako je TouchWiz, se to vůbec nedá srovnat. Ona popravdě práci s telefonem ještě zjednodušuje, ve standardním androidu a těch jeho pár volbách se cítím ztracený. :-)

    Že je to zrovna fima, jejíž výrobky volají domů, je sice pravda, ale člověk by měl předpokládat, že to takto dělají stejně všichni, někteří se to dokonce nebojí drze přiznat, tudíž s jistou dávkou cynismu by toto nemělo být kritérium pro výběr - pokud se teda bavíme obecně o androidu.
    13.11.2015 17:40 Brad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    To je sice pravda, nicméně by se taky slušelo zmínit, že vzhled a styl čistého androidu a některých jeho defaultních aplikací (např. foťák, zprávy, kontakty... ) jsou naprosto tragické, což je taky důvod, proč ty launchery vlastně vznikly. Já bych si čistý Android dal rád co se týče té zmiňované funkčnosti, ale jak ho někde vidím, tak bliju (a to ani nemluvím o Androidu 5, tam asi někdo moc moc hulil).
    12.11.2015 11:35 Marek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    My s manzelkou mame kazdy telefon Doogee, zatim rozhodne spokojenost.
    12.11.2015 15:58 JeChW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Taky mam Doogee, ale pozor na to, že tahle firma lže. Někdy o kapacitě baterky, jindy o foťáku a v mém případě o vodotěsnosti telefonu (IP67 rozhodně nesplňuje, když má v zadním ktytu díru, kudy dovnitř teče voda). Ale jinak za ty peníze to není špatný telefon.

    Problémy čínských telefonů jsou ale ještě další: 1) Až na výjimky (Doogee, Zopo, Jiayu, Bluboo) nepodporují důležité pásmo LTE B20 (800 MHz) 2) Pokud chce člověk rozumné specifikace, má telefon minimálně 5,5" obří obrazovku (čest výjimkám OnePlus X, Bluboo XTouch, DooGee F3 a Zopo Speed 7). 3) Číňané ignorují NFC. Z běžných a levných modelů ho má jenom Jiayu S3 a Kingzone K2 (který se ještě neprodává). 4) Ty telefony už nejsou tak levné, jak bývaly. Při současném kurzu dolaru, nutnosti zaplatit poplatky za proclení poště (nebo kurýrovi) a DPH 21% to už tak levně nevyjde.

    Uvažoval jsem o OnePlus X. Nakonec jsem ale zjistil, že by vyšel na víc než 7000 Kč. Za tu cenu mám LG G3 se stejným chipsetem, navíc NFC, WiFi ac, foťák s OIS a vyměnitelnou baterku. Štve mě akorát, že je G3 taková plácačka. AMOLED displej a pěkný design s kovovým rámečkem jsou pro mě málo, aby překonaly jednoznačný technický náskok LG.

    Takže i u známých značek se dá pořídit dobrý telefon za rozumnou cenu. Stačí podívat se po vlajkových lodích dřívějších let. A pořád budou mít i lepší SW podporu než aktuální modely střední třídy.

    Situace se ale může začít opět měnit ve prospěch Číňanů, až začnou příští rok nasazovat nové výkonné chipsety MediTeku. Ten letos představil skvělý MT6752, aby jej následně se zděšením stáhnul z trhu, protože svým výkonem konkuroval top modelům MediaTeku i ostatních výrobců. Až MediaTek představí Helio X20, pustí takový výkon opět i do střední třídy.
    12.11.2015 11:47 marp | skóre: 5 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat

    Ještě, že jsem se zbavil mobilů s OS, které jenom šmírovaly (iPhone i Android) :-) a koupil jsem si odolný mobil Evolveo s výdrží (běžné telefonování + SMS) 12 dnů... Kterej z těch smartfounů tohle má???

    „Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky!“
    Petr Tomášek avatar 12.11.2015 14:46 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    A myslíš, že ten nešmíruje? Hahaha...

    (Disclaimer: šmatlafoun nevlastním z podobných pohnutek jako ty...)
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    12.11.2015 15:33 marp | skóre: 5 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat

    Myslím, že neodesílá nikam moje data, páč nemá jak, když tam není ani pořádný internet a ani ho nemám aktivovaný a už vůbec nemám data u operátora :-)

    „Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky!“
    12.11.2015 16:04 JeChW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Ale dá se odposlouchávat GSM. Doporučuju telefon s drátem na kličku a šifrovat přes vylepšenou Enigmu. To je podobně praktický řešení...

    Muj telefon vydrží nabitý klidně několik let. Akorát ho musím každý večer připojit k nabíječce, což mi žíly nijak netrhá.
    12.11.2015 16:22 marp | skóre: 5 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat

    Já se ale nebavím o odposlechu hovorů nebo čtení SMS třeba policií nebo tajnými službami ;)

    „Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky!“
    Jendа avatar 12.11.2015 18:20 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Myslím, že neodesílá nikam moje data, páč nemá jak
    Má to GSM a nejspíš to má k basebandu trvale připojený mikrofon. Může tedy trackovat polohu a poslouchat okolí.
    a koupil jsem si odolný mobil Evolveo
    Když to nejde porovnávat… Já bych chtěl zařízení, které bude mít ssh klienta, bude umět šifrovat fotky a záznamy z navigace atd.
    kozzi avatar 12.11.2015 11:53 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat

    To je to z abclinuxu tak spatne ze vydavaji takovehe srackoidni clanky? Nejen ze je to hnusne PR, ale jeste k tomu se spoustou chyb omilu. Toto je fakt pod uroven cehokoliv.

    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    kozzi avatar 12.11.2015 11:54 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat

    s, takovehle, chyb, omylu

    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    13.11.2015 07:15 fela
    Rozbalit Rozbalit vše Moderný 3,5" mobil
    SKôr bys som privítal, keby niekto ponúkal (možno ponúka, ale zatiaľ sa mi to nepodarilo nájsť) relatívne moderný mobil (aspoň 4-jadro, aspoň 5 Mpix + blesk, LTE...) s veľkosťou cca 3,5"... Všetky terajšie mobily s touto veľkosťou (ev. i 3,9") majú výbavu menej než biednu (napr. 3 Mpix bez blesku, do 1 GiB RAM, ...)...

    Existuje vôbec ešte malý výkonný mobil, alebo musí človek ísť do obrovských neskladných zariadení?
    13.11.2015 08:15 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Tak pokud uživatel touží po dávce čerstvého malwaru a únicích dat, snad ještě více drzých než ty od Googlu, proč ne.
    Až z trhu odejdou Blackberry a Jolla, nebudu si mít co koupit. Pravděpodobně se pak na Ebay porozhlédnu po zachovalém "hloupém" telefonu....
    13.11.2015 10:06 eentry
    Rozbalit Rozbalit vše podpora Exchange s klientskym certifikatom
    Ahoj, na Huawei (original ROM uz nad Android 5.1) a Xiaomi (MIUI 7 nad Android 5.0) sa neda nastavit firemny Exchange email s overenim cez klientsky certifikat, chybova hlaska "the certificate file couldn't be read", niekde na fore som nasiel, ze v pripade Xiaomi to je "by design".

    Exchange email "iba" s SSL funguje.

    13.11.2015 11:02 HonzaRez | skóre: 19 | blog: Jsou_mezi_nami
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Velmi kvalitní marketingový výplach...

    taktováno na plnohodnotných 1,5 GHz

    1,5 GHz je plnohodnotných a jiná rychlost je prázdnohodnotná...? A vyšší rychlost je superplnohodnotná...? Kde se rozdávají tato označení...?

    Pětipalcový displej je ideální pro multimediální zábavu v podobě filmů, videí

    Kdy bylo uzákoněno, že nějaká matlací placka je ideální na filmy a podobně? Je to doporučení z Evropské uhnije...? V životě by mě nenapadlo dívat se na film na takovém bazmeku, proč bych to měl považovat za ideální...?

    Zmrdspíku zdar a lžimarketingu zvlášť...
    http://bandzone.cz/_90972
    13.11.2015 11:10 Vojtěch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Tyhle žvejky jsou něco tak neskutečně nechutného (sem patří smajlík, ano přesně sem). Představuji si krásný svět bez šmejdů z reklamek a jejich brainwashingu. To by byla nádhera.
    13.11.2015 11:07 Vojtěch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Možná bych ještě poukázal na značko Doogee, která se nově dostala na náš trh. Model X5 je opravdu na svou cenu slušně vybavený.
    13.11.2015 12:45 Martin Soch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    To je tak typický reklamní článek, až to z něj stříká. Styďte se a příště reklamu označte.
    13.11.2015 14:12 tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Zdravim, rad bych videl prehled a srovnani telefonu s x86 architekturou. co jsem delal osobni pruzkum, tak mi z toho vseho nejlepe vychazel telefon ASUS ZenFone 2 ZE551ML.

    Nemate ho nekdo nahodou, a s gentoo ? :)
    15.11.2015 14:21 JZD | skóre: 14 | blog: Na_dvorku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Tak zatím úspěšně odolávám. Moje Nokia 6610 a N900 se mají čile k světu a za nic na světě bych je nevyměnil.
    Víra znamená vyznávat to, o čem člověk dobře ví, že to není pravda. Mlčeti platina, mluviti v gajzu, býti v hajzlu.
    kyknos avatar 15.11.2015 15:03 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    kdyz si vystacis napriklad bez LTE...
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    16.11.2015 00:49 Josef
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Zalezi asi kde clovek zrovne je. LTE je ve mestech v podstate vetsinou zbytecnost. "H+" vytahne peknejch 15-16 Mbs a i bezne (nase) 3G se svejma peti mega na bezne a pohodlne fungovani staci.

    Ale pokud clovek bydli nekde v prdeli, tak tam uz casto to LTE je prijemnym bonusem.
    kyknos avatar 16.11.2015 00:53 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    pro me je lte naprosto esencialni i v praze - je spousta mist, kde H+ nevytahne nic (proste nejede) ale LTE bezi
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    16.11.2015 18:44 JZD | skóre: 14 | blog: Na_dvorku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    Máš pravdu předsedo, LTE v současné době skutečně nepotřebuji.
    Víra znamená vyznávat to, o čem člověk dobře ví, že to není pravda. Mlčeti platina, mluviti v gajzu, býti v hajzlu.
    18.11.2015 07:02 Já
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čínské mobilní telefony - kombinace výkonu a ceny, které je stěží odolat
    PR články a komerční sdělení by měly být označené, ne? Chápu, že na provoz serveru je potřeba vydělat, ale tímhle ztrácíte důvěryhodnost.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.