abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.4. 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.4. 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    22.4. 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    22.4. 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 699 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?

    20. 7. 2015 | Redakce | Rozhovory | 14500×

    Rozhovor s doc. Ing. Danielem Sýkorou, Ph.D., ČVUT - FEL, katedra počítačové grafiky a interakce

    ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?

    Z některých úhlů pohledu určitě ano, alespoň podle doc. Ing. Daniela Sýkory, Ph.D. z Fakulty elektrotechnické na Českém vysokém učením technickém v Praze, kde pracuje na Katedře počítačové grafiky a interakce. Dostupnost hardware ani software není pro výzkum v oboru počítačové grafiku omezením, "hlavní je hlava" a nadšení pro práci. Nakonec, i s takovou se dá prorazit do světa...


    Hodně se řeší propojení akademické sféry nejen s výzkumem, ale i s praxí. Jak se k tomu stavíte na ČVUT? Jdete s kolegy tímto směrem? Jaké máte s tímto přístupem zkušenosti?

    Pro nás jde v tomto ohledu o klíčovou záležitost, už od mých magisterských studií spolupracuji s průmyslem. Moje diplomová práce vzešla ze zadání České televize obarvit známý černobílý večerníček "O loupežníku Rumcajsovi". Podstatná část výzkum na naší katedře je inspirována potřebami průmyslu a bez této motivace si ani nedovedeme naši práci představit.

    ČVUT jako MIT

    Spolupracujete se zahraničím, ať už v akademické, či komerční sféře? Existuje nějaký recept na úspěch?

    Jednoduchý recept samozřejmě neexistuje. Ze začátku je zapotřebí bojovat. Člověk musí vymyslet něco opravdu zajímavého a svou práci publikovat. Teprve pak je naděje, že se dostane do povědomí jak u akademických, tak průmyslových expertů. Když je vaše práce opravdu výjimečná, stává se, že vás tito experti pozvou, abyste svůj algoritmus implementoval a předvedli v praxi. Pokud vše funguje, jak má, začne být vše jednodušší a dveře se vám otevírají samy.

    Které oblasti IT, v nichž se pohybujete, považujete v současnosti a do budoucna za nejprogresivnější? Kde bude probíhat největší rozvoj, kudy se bude ubírat, a co to může přinést do IT a do praktického života?

    Celé IT je velmi široká oblast. Z pohledu počítačové grafiky mají myslím největší potenciál mobilní zařízení. Další prudce se rozvíjející oblastí je virtuální realita. Před dvaceti lety tento pojem znamenala sci-fi, dnes už se ale díky pokročilým zobrazovacím technologiím stává opravdovou realitou, nejen pro hry, ale například i pro výtvarné umění.

    Můžete uvést konkrétní příklad?

    Jistě, zrovna u nás na katedře vznikl nástroj VRclay, který umožní sochat ve virtuální realitě. Sochař má naprostou volnost, pohybuje se v prostoru, jako by pracoval v realitě. Výhodou je, že nemá žádný fyzický materiál. Velmi jednoduše jej ale může ve virtuální realitě mazat nebo přidávat.

    ČVUT jako MIT

    Dá se to například zjednodušeně přirovnat ke štětci v Corelu?

    Ano, avšak v tomto případě může výtvarník pracovat, modelovat přímo ve 3D. Takový zážitek se nedá nijak popsat, to člověk musí zažít.

    Když půjdeme dál, do reálného světa, dá se takový model vytisknout na 3D tiskárně?

    Určitě, to je jedna z aplikací.

    S výpočetní technikou úzce souvisí matematika. Jak se díváte na důležitost matematiky ve vzdělávání a při uplatnění ve výzkumu a v praxi? Co by podle vás bylo z pohledu technických oborů ideální probírat na ZŠ a SŠ?

    Z mého pohledu je matematika úplný základ. Jsem přesvědčen, že hlavním problémem českého školství je, že se mechanicky učí nezáživné věci tak, aby byla paní učitelka spokojená a děti pak ani samy vlastně nechápou podstatu věci. Například moje dcera si velmi zamilovala Eulerův teorém. Ten vyjadřuje vtah mezi počtem ploch, hran a rohů trojrozměrného mnohostěnu. Jde o velmi jednoduchou formuli: V-E+F=2. Fakt, že si tento až "kouzelný" vzorec může dítě v praxi samo ověřit, jej začne motivovat k dalšímu zkoumání.

    Návod je tedy myslím velmi jednoduchý. Cílem je spojit výklad matematiky s jejím praktickým použitím. Studenti by měli vidět, že to, co se učí, má nějakou zajímavou praktickou aplikaci. Tento postup bohužel ale často chybí, studenti se například učí matematickou analýzu semestr, dva, ale vůbec nechápou, k čemu by se dala použít. To se sice třeba dozvědí později, ale podstatný je ten moment, kdy se danou teorii právě učí, protože jen v tom případě si jim probíraná látka lépe vryje do paměti.

    Jak se k takovému přístupu stavíte vy sám?

    Když ve svém předmětu hovořím o nějakém teoretickém problému, ihned jej podpořím ukázkou praktického použití. Semestrální úlohy se snažím koncipovat tak, aby byly vizuálně atraktivní, aby měl student z výsledku své práce radost. Může například pracovat s reálnými daty, která máme k dispozici od výtvarníků. Pokud je opravdu dobrý mohu jej doporučit i na stáž v zahraničí, kde své teoretické znalosti využije k řešení praktických úloh.

    ČVUT jako MIT

    Mohl byste popsat základní rozdíly mezi technickým vysokým školstvím v ČR, v západní Evropě a v USA?

    Měl jsem možnost zblízka poznat studenty na Trinity College Dublin v Irsku. Rozdíl v úrovni znalostí hovoří pro české vysoké školství a je zejména způsoben rozdílnou obtížností výuky matematiky a programování. Hraje tu roli také fakt, že v zahraničí se vysoká škola studuje typicky znatelně kratší dobu než u nás (jen bakalářské studium). Zahraniční firmy raději přijmou mladé bakaláře, kterého si mohou vyškolit dle vlastních představ. U nás ještě stále přetrvává onen klasický inženýrský model pětiletého studia.

    Mezi vaše známé úspěchy patří patentovaný algoritmus GridCut. O co ve skutečnosti jde a proč je tak důležitý?

    GridCut je algoritmus, který dokáže vypočítat maximální tok v síti nebo také minimální řez v grafu. Jedná se o klasický problém z teoretické informatiky, který má velké uplatnění v praxi. Hledání maximálního tok v síti je totiž motorem většiny optimalizačních algoritmů, které pracují na diskrétní doméně. Náš algoritmus dokáže takové problémy řešit nejrychleji na světě, je třikrát až čtyřikrát rychlejší, než předchozí konkurenční postupy. Díky němu lze počítat i složitější optimalizační úlohy v rozumném čase.

    Jakou byste tedy uvedl typickou úlohu pro algoritmus GridCut?

    Typickou úlohou je například segmentace obrazu, tj., hledání kompaktních oblastí, který reprezentují nějaký objekt, třeba lidskou postavu. Cílem je nalézt optimální hranici, která tento objekt oddělí od pozadí. Takový problém lze formulovat jako diskrétní optimalizační úlohu, jež ve finále vede na hledání minimálního řezu v grafu.

    Kterým směrem byste se rád v oblasti výzkumu ubíral nadále a proč?

    Směr, který se svými studenty v současné době razím, je syntéza ruční kresby a to jak ve smyslu statického obrazu tak i v animaci. Cílem je vyvinout algoritmy, které umožní plně automaticky vytvořit obraz, jenž je k nerozeznání od ruční práce. Využíváme k tomu příklady reality. Necháme výtvarníka, aby nám předvedl, jak maluje, naučíme se jeho styl a přeneseme jej automaticky na úplně novou kresbu.

    ČVUT jako MIT ČVUT jako MIT

    Pokud by se někdo chtěl věnovat vývoji v oblasti počítačové grafiky, kde by, kromě studia na ČVUT-FEL, měl začít? Kde lze získat základní přehled o algoritmech, programovacích technikách a úvod do problematiky?

    K počítačové grafice jsem se dostal již na gymnáziu. Zajímal jsem se tehdy o tvorbu počítačových her, ale také o demoscénu, což je umělecký směr, jehož cílem je tvorba videí generovaných na počítači v reálném čase. Toto byla moje hlavní motivace, která mě nakonec přivedla ke studiu na ČVUT-FEL.

    Které důvody považujete za hlavní, proč jít studovat právě na ČVUT-FEL? Jaké jsou vaše silné stránky a co můžete nabídnout "navíc"?

    ČVUT-FEL má obrovskou výhodu v tom, že koncentruje špičky v oboru. Konkurenci má v tomto směru snad jen v MFF UK. Charisma těchto význačných odborníků většinou nadchne posluchače natolik, že i ze zdánlivě nezáživné výuky vytvoří neopakovatelný zážitek. Sledovat přednášky mistrů v oboru bylo i pro mě vždy velkým intelektuálním potěšením. Podobným stylem vítězí například prestižní vysoké školy v USA, jako je například MIT.

    Spolupracujete i s komerčními subjekty ze zahraničí, můžete uvést se kterými?

    V současné době úzce spolupracujeme s firmami Adobe (USA) a TVPaint Development (Francie). Předpokládá se, že z našich dílen "vypadnou" algoritmy, které by někdy v budoucnu mohly najít uplatnění v profesionálních nástrojích. Například v tomto roce vydala firma TVPaint Development nejnovější verzi svého softwaru TVPaint Animation 11, který obsahuje několik našich algoritmů, jenž výrazným způsobem usnadňují práci animátorům. Věříme, že napomohou k tomu, aby se klasický kreslený film dostal zpět do kin. Před časem jsem také spolupracoval s věhlasným studiem Walta Disneye na vývoji algoritmů pro dodání hloubky do ručně kreslených animací s cílem umožnit jejich trojrozměrné zobrazení. Například slavný Lví král byl takto znovu uveden ve 3D i v českých kinech.

    ČVUT jako MIT

    Dříve byl hardware pro počítačovou grafiku běžnému smrtelníkovi téměř nedostupný, věnovaly se mu specializované firmy jako Silicon Graphics (SGI), Intergraph, Sun Microsystems, Digital Equipment (DEC) a další, které měly vlastní procesory, vlastní Unixy a vlastní grafické karty, tedy opět zásuvné počítače. Musíte mít něco speciálního, nebo vám stačí dnešní "běžná" technika?

    Lze říci, že současný hardware již není úzkým hrdlem. Snad jediné, co by se dalo uvažovat, je rozlišení a množství dat, které se v animaci objevuje. Nicméně díky vysokým kapacitám pevných disků už ani to není velký problém. Je ale pravdou, že výtvarníci dokáží své potřeby vždy tak navyšovat, že zavaří i ty nejvýkonnější stroje. Například když si usmyslí, že budou pracovat v rozlišením 8K.

    Využíváte při své práci Linux a technologie OpenSource? Pokud ano, jaké, a pokud ne, jaký k tomu máte důvod?

    Z velké části používám OpenSource nástroje: kompilátor, grafický editor, textový editor nebo systém pro sazbu textu. S těmi trávím většinu času. Najdou se ale i případy, kdy musím sáhnout ke komerčním produktům.

    Mají vaši studenti dobré uplatnění v praxi? Přímo v České republice nebo snad rovnou v zahraničí?

    Naši studenti se typicky velmi dobře uplatňují v praxi. Nicméně v oboru počítačová grafika není u nás mnoho firem a tak většinou odcházejí do zahraničí, kde je o jejich znalosti velký zájem a typicky na ně čeká podstatně lepší finanční ohodnocení.

    Není to ale na druhou stranu dobrá zpráva pro samotné studenty?

    To určitě ano, i když bychom byli rádi, aby u nás pokračovali dál, například jako doktorandi, ale ne vždy se podaří je motivovat, zejména díky zmíněným finančním podmínkám.

    Spolupracuje někdo s těchto "emigrantů" s vámi nadále?

    Přímou intenzivní spolupráci nemáme, většinou se po odchodu odpojí neb je pohltí tamní prostředí. Nicméně vazby s nimi stále máme, víme o sobě, dělají nám dobré jméno a i na tomto základě s námi pak i velké firmy, jako například Adobe, nadále spolupracují.

    Však ono se vám to v pozitivním slova smyslu vrátí, nebojte!

    Ano, víme to...


    Ptal se Kamil Pittner

           

    Hodnocení: 46 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    20.7.2015 13:21 LukasT | skóre: 6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Zaujimave. TVPaint je v urcitom smere konkurencia ku Krite (www.krita.org). Krita tazi takisto zo spoluprace s akademickou sferou. David Tschumperlé https://tschumperle.users.greyc.fr/ implementuje rozne algoritmy, aj tie vyvinute na univerzite, kde posobi, vo svojej kniznici G'Mic www.gmic.eu. Vdaka tomu dokaze Krita automaticky schopne vyfarbovat ilustracie vid https://www.youtube.com/watch?v=YigbVY9s6gU
    20.7.2015 14:59 Petr Ježek | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Produkty Adobe nejsou zrovna tou nejlepší referencí o spolupráci, ledaže by lidé z ČVUT efektivně minimalizovali to, co negativně výtvory Adobe provází řadu let. Nemyslím tím marketingová kouzla...
    Archlinux for your comps, faster running guaranted!
    kyknos avatar 20.7.2015 16:45 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    tak v grafice (foto, dtp...) nic lepsiho nez Adobe neexistuje... netreba do toho montovat ten debilni flash :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Conscript89 avatar 20.7.2015 17:28 Conscript89 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ktery je od Macromedie puvodne (nez ji koupil Adobe).
    I can only show you the door. You're the one that has to walk through it.
    kyknos avatar 20.7.2015 17:32 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    no ona ho koupila i ta Macromedia :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    25.7.2015 10:17 balki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Skusal som ich produkty, ovladaju sa ako jadrova elektraren a su pazrave.

    Aspon stastie, ze nie som profi grafik a nikto odo mna neocakava znalost produktov fy. adobe. Na moje debilinky mi staci default aplikacia na fotky ,zakladne malovatko a TeX.
    kyknos avatar 25.7.2015 22:56 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Možná, ale nic lepšího neexistuje - např. Gimp je mnohem pazravejsi a umí toho mnohem méně. Srovnávat produkty adobe se základním malovatkem a texem je jako srovnávat jadernou elektrárnu a dětský mlýnek na potoce
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    26.7.2015 16:41 balki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ja by som nechcel mat jadrovu elektraren na svojom dvore. Trosku je to problem udrziavat a kam s tym vyhoretym palivom ????? Ona ta vrtulka na potoku vacsinou staci.
    kyknos avatar 26.7.2015 17:34 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ty ne, já ano

    A co se týče adobe, ty bys nechtěl používat produkty vyrobené bez něj (či obdobně složitých, ale ne tak dobrých konkurentů)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    26.7.2015 18:22 balki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Dovolujem si podotknut, ze svet existoval este pred firmou adobe.
    kyknos avatar 27.7.2015 01:14 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    a? svet existoval dokonce i pred vynalezem pocitace
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.7.2015 09:06 balki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    A co se týče adobe, ty bys nechtěl používat produkty vyrobené bez něj (či obdobně složitých, ale ne tak dobrých konkurentů)
    Zrejme je, ze take produkty pouzivam.
    kyknos avatar 27.7.2015 10:04 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    nepochybne
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    pavlix avatar 26.7.2015 17:46 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ja by som nechcel mat jadrovu elektraren na svojom dvore.
    Já docela jo, kdyby se palivo řešilo podobně pohodlně jako popelnice nebo propanbutanové bomby.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Bystroushaak avatar 26.7.2015 17:56 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Vyhořelé palivo se dá často dále zpracovávat. Proto se taky skladuje, místo aby se pohřbívalo. Viz Reaktory IV generace, Rychlý jaderný reaktor BN600.
    Bedňa avatar 28.7.2015 22:33 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    tak v grafice (foto, dtp...) nic lepsiho nez Adobe neexistuje
    Lepšieho v čom konkrétne?
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kyknos avatar 29.7.2015 04:29 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    tak nejak ve vsem - snad krome ceny
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bedňa avatar 29.7.2015 20:59 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Moc si ma nepresvedčil :-)
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kyknos avatar 29.7.2015 22:00 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    potrebuju te presvedcovat? vis o tom neco? co konkretne bys pouzil misto adobe suite? gimp? .)

    ano existuji ruzne corely apod, ale to je jako BMW versus Trabant... gimp a další foss je pak rozbitý trakař
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bedňa avatar 29.7.2015 22:32 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Vieš, ak potrebujem niečo vytvoriť, zoberiem slobodný softvér a dokážem to vytvoriť, tak ma ťažko s frázami presvedčíš že to nejde, keď nedáš konkrétny príklad,

    Tento konkrétny výtvor si môžeš ohmatať na zástavke v Horňanoch. Nejaké sú v Taliansku, niektoré obleteli svet a skončili na opačnom konci sveta, tak v čom je ten Adobe lepší? Nemyslím len CNC, ale grafiku a všetko s tým súvisiace.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Fluttershy, yay! avatar 29.7.2015 23:43 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Prosím, ukaž mi svobodný DTP software, který umožňuje uživatelsky přívětivou, hezkou sazbu obsáhlých obrázkových knih.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    30.7.2015 00:22 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    TeX?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    kyknos avatar 30.7.2015 00:34 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    ani omylem - jednak neni uzivatelsky privetivy - dej ho grafikovi a zabije te, druhak tak nejak vsechno co z nej leze vypada stejne... mozna to je jenom lenost, a jde v nem udelat cokoliv, ale proste na to nikdo nema nervy - ajtakum je jedno, jak to vypada, grafik by se radsi zastrelil :) cest vyjimkam

    na sazbu matematickeho textu je to super, da se v tom udelat i pekna knizka plna hladkeho textu, ale neumim si predstavit jak v tom nekdo sazi neco sloziteho a kreativniho... nebo treba jen tupou stranku typickeho spotrebniho casopisu
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 30.7.2015 00:58 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    ani omylem - jednak neni uzivatelsky privetivy - dej ho grafikovi a zabije te
    TeX má samozřejmě desítky různých uživatelsky přívětivých nástaveb, z nihž některé jsou prakticky WYSIWYG editory.
    kyknos avatar 30.7.2015 01:36 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    pro hodne volny vyklad slova prakticky
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 30.7.2015 01:31 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    uživatelsky přívětivou (…) obrázkových

    Takže ne.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    pavlix avatar 30.7.2015 09:43 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Na hezkou sazbu dost těžko.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Václav 30.7.2015 21:20 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Scribus celkem ujde, ale opravdová konkurence to zatím bohužel není…
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    Bedňa avatar 30.7.2015 21:41 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    S knihami nemám skúsenosti a v tých TeXových klikátkach to fakt nejde? A čo Scribus?
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kyknos avatar 30.7.2015 22:04 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    nejde

    scribus, kdyz jsme ho videl naposledy, krom toho ze mel opravdu jen nejzakladnejsi funkcionalitu, byl naprosto priserne pomaly
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bedňa avatar 30.7.2015 22:48 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Keď budeš hľadať len negatíva, tak ich určite nájdeš všade dosť ;-) Ja keď niečo robím som rád že to dokážem spraviť a nemusím siahnuť po špionážnych nástrojoch.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kyknos avatar 30.7.2015 23:59 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    ja proste rad pouzivam kvalitni nastroje

    nehlede na to, ze spousta veci ve foss nastrojich proste udelat nejde

    zbytecna diskuse
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 31.7.2015 00:16 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    a nemusis mi vysvetlovat, ze jsou veci, na ktere jde gimp pouzit... sam jsem si na prvni digitalni zrcadlovku vydelal programovanim scipt-fu, gimp je jedina aplikace, ve ktere je par radku meho ceckoveho kodu (asi 4 nebo tak nejak :D, nejake bugfixy) a jeste se obcas daji vygooglit obrazky podepsane mym jmenem spolu s nasa a esa, ktere taky vznikly v gimpu :)

    ale kdybych mel foss nastroji sazet moderni barevny casopis a pripravit ho k tisku, asi bych se zastrelil
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bedňa avatar 31.7.2015 00:24 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Svet je otázka priorít a chápem ťa, hoci s tebou nesúhlasím.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kyknos avatar 31.7.2015 00:25 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    nesouhlasis s cim?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bedňa avatar 31.7.2015 00:27 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    ale kdybych mel foss nastroji sazet moderni barevny casopis a pripravit ho k tisku, asi bych se zastrelil
    Myslel som toto.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    31.7.2015 14:33 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    nechapes, ze nektere ulohy maji omezenou casovou lhutu zpracovani? nemyslim si ze tvuj kondiciogram je "Kazdy den postavim stodolu!"... spis bych to videl na "Doufam, ze si tu vetev pod sebou budu moci pizlat tak dlouho, jak se mi bude chtit."... alespon na Slovensku to tak asi plati... videl bych to na recky zpusob s jinymi parametry... ale chapu, ze hromadne zabalit kufry neni uplne idealni reseni...
    kyknos avatar 30.7.2015 00:36 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    gimp porad ani neumi rozumne barevne prostory :) a tisice jinych veci
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 30.7.2015 00:59 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    To neznamená, že se nedá používat.
    kyknos avatar 30.7.2015 02:02 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    ano, i trakar se da pouzivat - otazka je k cemu
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 30.7.2015 02:27 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    To byla asi ta nejdementnější analogie, co jsem tenhle rok viděl.
    kyknos avatar 30.7.2015 02:32 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    ze se ti nelibi neznamena, ze je dementni

    ono to je presne tak - ale prosim, zarid si DTP studio s gimpem, inkscapem a texem a produkuj barevne casopisy a obrazkove knizky nebo neco jeste slozitejsiho... pak se pochlub, jak ti to jezdi

    skoncis uz na zpracovani fotek

    pak zkus namatchovat cernou na fotce s cernou na obalce navrzene asi v tom texu?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 30.7.2015 11:32 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    No tak se nedá použít na všechno. A co jako?
    kyknos avatar 30.7.2015 11:39 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    a nic - ze produkty adobe nahradi asi tak, jako ten trakar automobil
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 30.7.2015 11:49 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    U mě je to například nahrazuje zcela 100%.
    Jendа avatar 30.7.2015 14:13 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    U mě taky trakař (resp. přívěs za kolo) nahradí všechna využití automobilu co potřebuju.
    Bystroushaak avatar 30.7.2015 15:07 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Imho si většina lidí vystačí s trakařem. Důkazem budiž, že ten zbytek nedělá nic pro to, aby z toho bylo něco víc, než jen trakař.
    kyknos avatar 30.7.2015 15:29 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    je naprosto irelevantni, s cim si vystacis ty a dokonce i s cim si vystaci vetsina lidi

    podstata je v tom, ze Adobe dela spickove technologie, je nejlepsi/nejuspesnejsi v oboru, a tedy je vybornou technologickou referenci, jak nepochopil autor tohoto vlakna a zrejme ani ty

    to uz muzes rovnou bagatelizovat uspechy airbusu/boeingu s tim, ze tobe staci papirova vlastovka
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    pavlix avatar 30.7.2015 16:33 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Pobavilo.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Bystroushaak avatar 30.7.2015 16:59 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    je naprosto irelevantni, s cim si vystacis ty a dokonce i s cim si vystaci vetsina lidi
    Aha. No, tak proč o to vůbec diskutuješ, když je to celé irelevantní?
    Fluttershy, yay! avatar 30.7.2015 17:21 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?

    Možná by ses mohl zkusit vrátit výše ve vlákně. Pro připomenutí:

    tak v grafice (foto, dtp...) nic lepsiho nez Adobe neexistuje...

    Načež se vyrojila řada zdejších „ajťáků“ s tím, že jim přece Gimp a TeX stačí. To je úplně super, ale říká to kulové o tom, co je v grafice nejlepší nebo aspoň srovnatelné s produkty Adobe. Vypovídá to akorát o tom, s čím si několik negrafiků vystačí.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    30.7.2015 18:50 nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    zkus se vratit jeste o kousek aby jsi videl na co se timto reagovalo ;) tedy na: Produkty Adobe nejsou zrovna tou nejlepší referencí o spolupráci,

    a dalsi vec je ze GIMP nezacali vytahovat jeho priznivci, ale naopak jeho odpurce kyknos se o nem zminil jako JEDINEJ v tomto vlakne a to 6x ve svejch prispevkach ;)

    nakonec se argumentuje tim ze GIMP a Inkscape neni vhodny do profesionalniho grafickeho studia ani na profesionalni tisk...
    pritom jde u zastancu GIMPu a Inkscape o naprosto neco jineho, tedy o to ze pro soukrome ucely neni treba ukrast Adobe produkty, ale lze bez problemu pouzivat opensource software...
    Fluttershy, yay! avatar 30.7.2015 19:22 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    zkus se vratit jeste o kousek aby jsi videl na co se timto reagovalo ;) tedy na: Produkty Adobe nejsou zrovna tou nejlepší referencí o spolupráci,

    …a nějaké zdůvodnění toho tvrzení? Mně to přijde jako typický Ježkův nicneříkající blábol.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    30.7.2015 22:44 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Sice nerad, ale +1 :-)
    30.7.2015 01:10 nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    tak neumi CMYK, coz je asi 1 zasadni problem a to jen pro toho kdo CMYK vyzaduje ;)
    kyknos avatar 30.7.2015 01:38 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    cmyk vyzaduje snad kazdy, kdo tiskne profesionalne na papir

    ale nejde jen o cmyk, co treba lab? co prime barvy? etc etc... gimp je bohuzel jen hracka
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jendа avatar 30.7.2015 01:39 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    A má fixed 8 bitů na kanál. V roce $2015$!
    Bedňa avatar 30.7.2015 21:52 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Toto sú komerčné kecy :-) Fakt jako poznáš rozdiel na LCD, alebo papieri? Ak áno tak máš zbytočne kvalitný monitor a patríš medzi 0.1% nezaujímavej skupiny.

    Mám kámoša čo profesionálne fotí, tak mu hovorím, tvoje fotografie boli krásne prirodzené, dnes to hrá farbami. Tak mi povedal, dnes už nikto nechce umenie, všetci chcú aby to bolo krásne farebné, na to je aj 8bitov moc.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kyknos avatar 30.7.2015 22:08 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    samozrejme ze poznam rozdil na kvalitnim lcd - poznas ho taky, nebo jsi slepy (nejen barvoslepy, protoze to lze poznat i na skale sede)

    predevsim ale behem uprav dalsi bity ztracit, takze zacnes-li s osmy bity, skoncis treba s sesti...
    Mám kámoša čo profesionálne fotí, tak mu hovorím, tvoje fotografie boli krásne prirodzené, dnes to hrá farbami. Tak mi povedal, dnes už nikto nechce umenie, všetci chcú aby to bolo krásne farebné, na to je aj 8bitov moc.
    lol - ale na to abys dokazal vyjadrit jemne rozdily barev a mel ve fotce dost informaci, aniz by byla "moc barevna", potrebujes bitu prave vice, ne mene :) drive se fotilo na analog, ten ma bitu "nekonecne" :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bedňa avatar 30.7.2015 22:44 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Poznáš kulové, keď dostaneš fakt kvalitnú fotografiu, tak vyzerá kvalitne a to ostatné sú len kecy ktorý ročník vína je lepší o tom sa tu môžeme hádať roky.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kyknos avatar 31.7.2015 00:05 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    nemuzu za to, ze jsi slepy
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bedňa avatar 30.7.2015 22:52 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    lol - ale na to abys dokazal vyjadrit jemne rozdily barev a mel ve fotce dost informaci,
    To tí komerčný blbci nepoznajú, hlavne že to vyzerá "pekne".
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Jendа avatar 30.7.2015 22:10 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Fakt jako poznáš rozdiel na LCD, alebo papieri?
    Ano. Dostal jsem scan z elektroforézy nasamplovaný na 16 bitů a nejdůležitější informace byla v nejnižších 9. Po otevření v GIMPu pro aplikaci Levels byla fotka prostě jednobarevná. Musel jsem nejdřív zvětšit kontrast ImageMagickem (který vyšší dynamický rozsah umí) a pak to teprve zpracovávat v GIMPu.
    Ak áno tak máš zbytočne kvalitný monitor
    Mám nejlevnější co byl tehdy na trhu a displej levného notebooku.
    Bedňa avatar 30.7.2015 22:42 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Toto robím úplne bežne že používam konbináciu programov, to je hádam zrejmé aj zo začiatku vlákna kde som uviedol link na vytvorenie nápisu.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    30.7.2015 23:12 nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    muzes pouzit Kritu ktera ma 16bitu na kanal...
    30.7.2015 23:05 nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Gimp 2.9devel ma 16bitu na kanal, v 2.10 to ma byt 64bitu na kanal, to uz by ti mohlo stacit ne ? :)
    Jendа avatar 30.7.2015 23:10 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    v 2.10 to ma byt 64bitu na kanal
    To se mi zase nevejde do paměti.

    Proč tam proboha nemůže být 32b float jako u každého slušného audio editoru?
    Bedňa avatar 30.7.2015 23:12 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    To vidím na niekoľkoročné flame, GIMP má moc bitov na kanál.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    30.7.2015 23:16 nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Up to 64bit per color channel, will be available in 2.10
    viz: http://wiki.gimp.org/wiki/Roadmap
    kyknos avatar 31.7.2015 00:06 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    super, tak jeste vsechny ostatni nedostatky :) treba prime barvy :) (to se ale asi bude muset instalovat gimp z divokych repozitaru jako podpora mp3 apod :)))
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bedňa avatar 30.7.2015 21:43 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Čakal som že vytiahneš obohratú pesníčku :-) Bez toho fakt nič nevytvoríš. Ale nieje tu len GIMP.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kyknos avatar 30.7.2015 22:04 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    a co je tu tedy jineho?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 30.7.2015 22:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    CinePaint. To myslím vážně, což dost vypovídá.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 31.7.2015 00:02 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    zkousel si to nekdy pouzivat? tam je zase spatne vsechno ostatni :D vyvoj se nehybe a je to plne bugu--- ale je fakt, ze uz jsme to asi tri roky nezkousel, mozna se mezitim stal zazrak
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 31.7.2015 00:04 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ona za ty tři roky taky žádná nová verze nevyšla. T_T

    BTW [SARCASM SIGN]
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bedňa avatar 30.7.2015 22:39 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Je toho moc, či už to spomenutý ImageMagick, alebo stačí použiť tvoj obľúbený vyhľadávač, samozrejme čo do počtu funkcií sa zase GIMPu rovnať nemôžu, ale zvládajú zas jeho "nedostatky".
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kyknos avatar 31.7.2015 00:03 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    a jak se v imagemagicku edituji fotky? rertuse napriklad?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bedňa avatar 31.7.2015 00:26 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tak toto asi ťažko, ale od toho je tá druhá časť mojej odpovede.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    kyknos avatar 31.7.2015 01:33 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    problem je, ze jen obcas ti staci prevest do osmi bitu a pak dal editovat osmibitove - znamena to zahodit informaci

    ve slusnem editoru samozrejme muzes retusovat bez ztraty informace v celem obrazku
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jendа avatar 20.7.2015 19:35 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Fluttershy, yay! avatar 20.7.2015 15:14 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jak s tím souvisí Lendl, Navrátilová, Jágr nebo Sáblíková?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    20.7.2015 15:54 Jindřich Makovička | skóre: 17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Asi stejně jako s tímhle Stephen King.
    20.7.2015 19:24 Tany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    To má být asi narážka, kdo je přínosnější pro společnost, jestli sportovci, nebo vědci.
    20.7.2015 19:27 kolcon | skóre: 15 | blog: kolcon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?

    to asi zalezi podle toho, jake maji vysledky... (oboji)

    Fluttershy, yay! avatar 20.7.2015 19:33 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    A v tom článku je o tom řeč přesně kde?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    20.7.2015 20:03 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    to znamena, ze jisti absolventi jsou spickou ve svem oboru, podobne jako uvedeni sportovci ve svych disciplinach... to, ze nejsou tak popularni, je vec jina, kdo by take sledoval televizni prenosy z klani programatoru/animatoru apod. (az na par exotu, kteri se jiste ozvou :-D), kazdy zhodnoti vysledek a uz ho nezajima kdo za tim stoji... kolik uzivatelu Windows zajima nejaky Bill Gates? ;-)
    Fluttershy, yay! avatar 21.7.2015 13:34 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Anebo je to prostě levný pokus nalákat do příp. čtenáře na slavná jména – a následně se o nich v článku prakticky ani nezmínit. Praktika hodná bulváru okresního formátu.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.7.2015 13:46 Love_Dali | skóre: 24
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    +1
    21.7.2015 16:20 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    obecne plati vzdy ta horsi moznost... jak by to take jinak mohlo v prohnilem bolsevickem zkurvistanu jako je ceska republika, kde si komuniste hraji na demokracii, mohlo byt? navic v te zaplave clanku, ktera zde vychazi kazdy den je takovato snaha na sebe upozornit v podstate nutnosti...
    21.7.2015 18:26 Prohnutá nudle
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Prdel je, ze to nefunguje. Ja ty mena ani neznam, teda krome Jagra, u ktereho me ani nenapadlo, ze by to mohl byt ten hokejista.
    kyknos avatar 21.7.2015 18:29 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    tim se ale moc nechlub, protoze tezko hledat vetsiho ignoranta sportovnich celebrit nez jsem ja, ale ty jmena znam vsechny, a zvlast v te kombinaci je jasne, o koho jde

    to staci jen umet cesky a parkrat za zivot se projit mezi lidi na ulici, a tahle data budes mit
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 21.7.2015 20:20 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    to staci jen umet cesky a parkrat za zivot se projit mezi lidi na ulici, a tahle data budes mit
    Ne, nebudeš. Já třeba taky nemám tušení kdo je Lendl a Sáblíková a vůbec mě to nezajímá. Pokud člověk nekouká na sportovní věci, tak se to k němu prostě nedostane.

    Taky jsem si myslel, že jde o nějaké význačné studenty ČVUT a těšil se, že si počtu jak se jim vede ve světě, rozhovory s nimi, co jim dalo ČVUT a jak se koukají na svoje studium, když teď mají možnost srovnání s cizinou. To že článek je nakonec jen PR rozhovor s nějakým učitelem, který propaguje grafiku mě docela zklamalo.
    kyknos avatar 21.7.2015 20:31 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ne, nebudeš. Já třeba taky nemám tušení kdo je Lendl a Sáblíková a vůbec mě to nezajímá. Pokud člověk nekouká na sportovní věci, tak se to k němu prostě nedostane.

    jedina "sportovni vec", na kterou jsem kdy koukal, bylo ms v hokeji - a s tim opravdu lendl ani sablikova nema nic spolecneho

    ale chodim mezi lidi, a mam tzv. vseobecny prehled

    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 21.7.2015 20:51 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    To jsi fakt pašák, chlap jak se patří. My jsme pak nepašáci a chlapi jak se nepatří.
    kyknos avatar 21.7.2015 21:18 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    no pochazim z kruhu, kde nevzdelanost a nevedomost neni povazovana za ctnost :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 21.7.2015 21:56 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Já zas pocházím z kruhu, kde lidi co tohle řeknou jsou obvykle považováni za namyšlené čůráky. Dokonce takhle i můžou dostat přes držku.

    Jinak taky znám pár lidí, které baví na sport koukat a považují za základní drtit se nazpaměť jména výherců fyzických soutěží. V jejich sociálních skupinách jim to dodává určitou prestiž, když můžou vyjmenovat schopné sportovce a pokud možno ještě dát radu, co dělají blbě a měli by příště udělat jinak. Znám taky lidi co koukají na telenovely a celé hodiny dokáží řešit jména herců a co se tam stalo. Neodsuzuji to, jen jsem v tom nikdy neviděl smysl, protože to pro můj život nemá žádný význam. Snahu zapadnout do těhle skupin jsem prostě vzdal, protože mi nemají co nabídnout.
    kyknos avatar 21.7.2015 22:32 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    jsi ponekud agresivni, mel by ses uklidnit

    a nevis ktera bije

    ne, neni to o skupinach, ktere drti jmena sportovcu, je to o lidech, co maji usi a ziji aspon dvacet let na tehle planete a v tehle zemi --- nezajima me sport, vim ale kdo je lendl, nezajima me damska kosmetika, ale dokazu vyjmenovat nekolik slavnych znacek parfemu, nezajimaji me auta, ale poznam jeep od ferrari, nezajima me moda, ale rozeznam par jmen modnich navrharu...

    proste mam oci, usi a mozek :)

    proste rozpoznat spolecnou vlastnost u slov lendl, navratilova, jagr a sablikova a poznat, jestli jako pate jmeno zaradit zatopka, einsteina nebo kafku, to by melo zvladnout i male dite a klidne by to mohlo byt v testu IQ...
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 21.7.2015 22:57 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Přestaň se vtírat. Nevím k čemu ti je tohle vnucování ostatním, že jsou nějak méněcenní na vlastním příkladu „vím to já, tak to musí vědět všichni“.
    kyknos avatar 21.7.2015 23:09 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ne, ví to 99% lidí s IQ větším než 99
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 21.7.2015 23:49 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Dělal jsi snad nějaký průzkum, ve kterém bys testoval sedmimiliardovou populaci naší planety na IQ a pak se jich ptal, jestli znají čtyři Čechy? Vážně ti vyšlo 99%? Myslím že ne. Což mě vrací k původní otázce; Proč nám to cpeš? Co tím sleduješ? Vážně ti přijde tak důležité nám vysvětlit nám naší intelektuální méněcennost indikovanou neznalostí několika jmen, které někteří považují za podstatné?
    kyknos avatar 21.7.2015 23:54 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tahle země nemá 7 mld lidí...

    Proč nám ty cpes, že ty lidí neznas, co? Děláš že sebe debila, tak ti to někdo řekl. Neposer se z toho :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 21.7.2015 23:57 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Někdy mi připadáš jako malé dítě. Jsi tak sebestředný i v normálním životě, nebo jen na internetu?
    kyknos avatar 22.7.2015 00:07 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    No vidis a já bych to vyhodnotil přesně opačné, nevedet , kdo je Lendl, je buď projevem totální idiocie, na což jinak úplně nevypadas, nebo totální sebestrednosti a zahledenosti do sebe sama a svých problémů. Protože na lendla si v diskusi nepochybně nejednou narazil.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 22.7.2015 00:17 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jo, protože jsi mi dal opravdu hodně důvodů vědět kdo je to Lendl. Abych to shrnul; Ví to kyknos a ten to považuje za důležité, protože se s ním o tom baví jeho okolí. Taky to bylo v titulku podprůměrného článku na abclinuxu, který se ukázal jako clickbait. Teď už si ho budu pamatovat.
    Fluttershy, yay! avatar 21.7.2015 23:54 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ehm, minul jsi tu část o polovině Gaussovy křivky.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 21.7.2015 23:58 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    To jsem minul. Proč to vadí?
    22.7.2015 20:14 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ne, ví to 99% lidí s IQ větším než 99
    Tak jsem asi v tom 1% ("znám" jen Jágra a Sáblíkovou).

    Jinak co tobě se stalo, to by mě fakt zajímalo, protože takhle ses do lidí nenavážel ani když se tu řešilo náboženství...
    kyknos avatar 23.7.2015 02:16 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    to tu byla jeste celkem inteligentni spolecnost - upadek tohohle serveru je dost hrozny :)

    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    28.7.2015 16:42 Kaacz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    To jo, když sem chodí magoři jako ty .. :p
    22.7.2015 01:04 nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    pokud nekdo ma potrebu davat pres drzku nekomu kdo se zmini o (ne)vzdelanosti, tak to vypovida o jedinem, jedna se o agresivni hovado co svuj mindrak (nejspis s tim ze sotva prosel zakladku) si leci nasilim na ostatnich lidech, zviratech, vecech...
    22.7.2015 01:08 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Netvrdim, ze se nemuze stat, ze ma nekdo mindrak a proto chce nekoho mlatit. Myslim si vsak, ze vetsina techto agresivnich lidi mindrak opravdu nema a nema potrebu lecit si jej.
    22.7.2015 09:00 DP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Je zajímavé že někdo kdo nemá zřejmě o sportu žádnou páru by chtěl někomu rozbíjet hubu :D
    Bystroushaak avatar 22.7.2015 11:03 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Já nikomu rozbíjet hubu nechci. Psal jsem doslova, cituji:
    Já zas pocházím z kruhu, kde lidi co tohle řeknou jsou obvykle považováni za namyšlené čůráky. Dokonce takhle i můžou dostat přes držku.
    To že neumíš chápat psaný text je tvůj problém, ne můj. Netvrdím, že je to něco následováníhodného, ale když už kyknos začal vytahovat kruhy ze kterých pochází, myslel jsem že bude vhodné zachovat symetrii a přidat stejné informace.
    eagle.metawerzum avatar 23.7.2015 16:40 eagle.metawerzum | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Nemít páru o tom kdo jsou ti lidé a o tom co se děje ve sportu, se nerovná nebýt sám sportovec. Já sice vím kdo to je, ale jsou mi ukradení. Nezajímá mě tenis, kašlu na hokej, je mi fuk fotbal. Nicméně sportuji a to aktivně a zrovna v disciplínách, které mají to "rozbít hubu" v náplni. A taky cvičení vlastní váhou (kalisthenika, street workout). Takže já zase znám jména, co nic neříkají fanouškům fotbalu a hokeje. Frank Medrano, Cain Velasquez, Miesha Tate, Buakaw Benchamek, Gokhan Saki, Peter Weckauf, Jeff Espinous, Lee Morrison a další a další.

    To že někdo nezná sportovce z mainstreemu a nezajímají ho ty sporty, to fakt neznamená že sám jenom sedí u počítače a nic nedělá v oblasti cvičení.
    Bonvolu alsendi la pordiston. Lausajne estas rano en mia bideo!
    Bystroushaak avatar 22.7.2015 11:04 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    pokud nekdo ma potrebu davat pres drzku nekomu kdo se zmini o (ne)vzdelanosti, tak to vypovida o jedinem, jedna se o agresivni hovado co svuj mindrak (nejspis s tim ze sotva prosel zakladku) si leci nasilim na ostatnich lidech, zviratech, vecech...
    Tady je to poslední dobou samý amatérský psycholog. To máte jako praxi při výuce?
    kyknos avatar 22.7.2015 12:07 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    amatersky? profesionalove nesmi chodit na abc?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 22.7.2015 12:47 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    To jsi vydedukoval jak?
    22.7.2015 13:02 DP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    No ja myslel lidi z tvých kruhů, ne tebe, takže text nechápeš ty...
    Bystroushaak avatar 22.7.2015 13:39 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Nigga please.
    22.7.2015 18:20 mankind_boost | skóre: 7 | Hliněná chýše, 5482/3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tak tohle je asi ten nejslabsi comeback, co jsem tu videl :-D Je evidentni, koho jsi myslel. (Nez na me budes pripadne reagovat - v teto idiotske diskuzi nestojim na zadne strane)
    Jen skutečný mankind_boost je zárukou kvality.
    26.7.2015 13:52 antilama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    ty urazko pro curaka !!!
    Bystroushaak avatar 26.7.2015 15:44 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Vždycky mě zajímalo, co k tomuhle lidi vede. Mohl by jsi mi to osvětlit? Přijde mi to jako zajímavý psychologický fenomen.

    Moje teorie je, že jsi to tak četl a s tím jak jsi se dostával dál a dál, tak v tobě stoupal nesouhlas, který jsi prostě musel vykřičet. Tak jsi prostě napsal první co tě napadlo, bez ohledu na to, jestli to dává smysl, nebo ne a vyřval jsi to do světa. Ulevilo se ti?
    21.7.2015 22:16 atalax | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tohle je hezký příklad ignorování ceny obětované příležitosti. Já si dovedu představit spoustu věcí, které bych rozhodně věděl raději, než kdo je Jágr. Nejde znát všechny informace na světě, je potřeba si vybírat.
    kyknos avatar 21.7.2015 22:25 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    jiste, ale jde vedet alespon zakladni kilobajt z kazdeho vyznamnejsiho oboru

    ovsem tohle proste v cr nejde nevedet - jediny zpusob je byt ignorant, necist, nekomunikovat s normalnimi lidmi... nebo mit poruchu na mozku... o tehle jmenech jsem slysel nejmene tisickrat, prestoze jsem odpurce komercniho sportu, nemam televizi a vetsinu zivota se pohybuju mezi lidma, co se sportem take nijak nezabyvaji...

    mnohem pravdepodobneji je to ale jen takova poza, ze?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 21.7.2015 23:54 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    fascinujici je, jak kazdy povazuje za zaklad kulturniho vzdelani zrovna ten brak, ktery sleduje on :)
    kyknos
    kyknos avatar 22.7.2015 00:33 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Bavíme se tu o oboru, který je nám oběma rovnou měrou cizi
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jendа avatar 22.7.2015 00:11 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    mnohem pravdepodobneji je to ale jen takova poza, ze?
    Já z těch lidí fakt znal jenom Jágra a o Sáblíkové jsem měl tušení že je to nějaká bobařka/bruslařka/lyžařka. Ale jo, já nechodím moc mezi normální lidi.

    Mohlo by se na AbcLinuxu začít vydávat nějaké „společenské minimum“ :-)
    kyknos avatar 22.7.2015 00:31 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Lendl je fakt ikona - jednak je to ve sportovním světě takový pojem, že prosakl i ke mne, což není lehké, druhak jak psal davkol zapomněl česky, což je dost zajímavý a vtipny úkaz, tretak jsem si nemohl nevsimnout že v Praze vystavoval sbírku Muchy... Ale trochu se bojím, že tu někdo prohlásí, že nevi, kdo je Mucha ( mimo jiné autor první české známky, což nemá k telekomunikacim a tedy i informatice daleko)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    22.7.2015 13:14 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jen pro poradek - Jagra znam, Sablikovou taky (Lendla ne). Nicmene radsi bych si pamatoval jmena lidi kteri skutecne neco dokazali a skutecne posunuli lidstvo nekam dal. Ono obecne "sportovni svet" je dost mimo. Co je tak strasne zajimaveho na tom ze nekdo je v nejake umele vytvorene soutezi o neco lepsi nez ostatni? Proc se nedelaji souteze v nejake uzitecne cinnosti?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    Fluttershy, yay! avatar 22.7.2015 13:38 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Co je tak strasne zajimaveho na tom ze nekdo je v nejake umele vytvorene soutezi o neco lepsi nez ostatni?

    Psychologie. Je celkem fuk, jestli je to hokejista, šachista nebo čínský bojový mnich. Ale je docela poučné sledovat, jak trénují nebo jak se startují k dalece nadprůměrným výkonům. Z toho si jde leccos odnést.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 22.7.2015 13:52 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    ale ono to neni zajimave samo o sobe

    ale je to dost zajimavy indikator toho, ze nekdo neprijima informace ze sveho okoli - protoze aby zjistil, ze to neni zajimave, musi to nejdriv vyhodnotit. lidsky mozek nefunguje tak, ze zcela smaze nezajimave informace - vzit takovych indikatoru dvacet, aby to bylo statisticky vyznamne, tak to o cloveku a jeho obecnem rozhledu rekne hodne
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    22.7.2015 20:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Lendl je fakt ikona - jednak je to ve sportovním světě takový pojem, že prosakl i ke mne, což není lehké
    Anebo prostě akorát nejseš takovej cool hipster, jak sis myslel.

    Jinak třeba kdo je Mucha, vím (ten styl fakt můžu), ale nikdy by mě nenapadlo posuzovat něčí intelekt podle toho, jestli zná Muchu...
    22.7.2015 21:24 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    na nekterych zakladnich skolach se probiralo mnoho umelcu, na strednich take, ale pri kresleni kosoctvercu do sesitu to v te hlave neutkvi... navic jiste procento lidi asi vychodilo pouze vysokou, tak jak by to mohli znat... i zkratka TGM se muze promenit v nadavku u ktere neni jasne co znamena...
    kyknos avatar 22.7.2015 21:57 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Hipster? Dodnes jsem nepochopil, co to znamena. Já jsem já a na módní trendy seru :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Hans1024 avatar 22.7.2015 16:55 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tak to jsem asi ignorant, nekomunikuju s normalnimi lidmi a mam poruchu mozku. Zeptal jsem se rodicu, a zadneho Lendla neznaji, takze tu poruchu mame asi v rodine. A ano, urcite jsem slysel lidi mluvit o sportovcich ktere neznam, ale kdyz ty sportovce neznam, tak muj mozek logicky nepozna, jestli se jedna o "vyznamne" jmeno, ktere si ma zapamatovat. A byl jsem i v hospode, ale o zadnem Lendlovi jsem se tam nedozvedel, misto toho jsem se tam dozvedel, ze za komunistu bylo lip, protoze byla prace :-D
    Veni, vidi, copi
    kyknos avatar 22.7.2015 17:36 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    nic si z toho nedelej, takovych lidi je v populaci hodne :) zas je to lepsi, nez treba nemit nohy
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    22.7.2015 17:42 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    v cechach se o porevolucni osobnosti nezajima pomerne velka cast obyvatelstva, spis bychom uspeli s Leninem nebo Gagarinem
    28.7.2015 16:50 Kaacz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jaká póza? Co na tom, že mne to obklopuje?!? Miliony reklam taky! Naučil jsem se nedůležité věci filtrovat a nevnímat => nezapisuju do paměti, vytěsňuji - jsou to zbytečnosti. Jako všechny ostatní pro život nedůležité hovadiny.

    Zajímají mne jen lidé, kteří byli přínosem pro ostatní lidi. Což sportovci (a mnoho dalších kategorií) určitě nejsou.. :)

    Já opravdu nemám zapotřebí znát nějaká divná jména někoho, kdo nic významného neudělal a oslňoval ostatní jejich znalostí.. Ty asi jo - tvoje věc .. :)
    Fluttershy, yay! avatar 21.7.2015 22:33 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?

    Člověk se leccos dozví (1) v procesu toho výběru, (2) mimochodem např. v konverzaci.

    Výše jmenovaným se lze vyhnout leda důslednou filtrací komunikačních kanálů od médií po neodborné diskuze. V tom případě se mi derou na mysl dvě věci:

    • odtržení od reality
    • analogie výroku „vy se možná o politiku nezajímáte, ale ona se zajímá o vás“
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 21.7.2015 22:59 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Proč je špatně být odtržen od mediální reality?
    Fluttershy, yay! avatar 21.7.2015 23:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ignoruješ půlku mého komentáře. Osobně se o tenis nezajímám, ale Navrátilová se v běžné konverzaci nezřídka používá jako příklad „babochlapa“ a Lendl jako příklad toho, jak člověk může po emigraci zapomenout mateřský jazyk.

    A co se druhé půlky týče, jedno slovo: politika. „Ale mě politika nezajímá!“ Ano, jenže ona se zajímá o tebe. Ať se držím kontextu, třeba když ti za barákem postaví stadion, zorganizují velkou akci nebo z daní financují pohyb mládeže.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 21.7.2015 23:53 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ignoruješ půlku mého komentáře.
    Protože to není odpověď, ale otázka.
    Fluttershy, yay! avatar 21.7.2015 23:56 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Co je nesrozumitelného na textu odkazu „odpovědět“?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 22.7.2015 00:01 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Nic. On se nesmí používat k pokládání otázek? Vidíš ten paradox, ke kterému by to vedlo?
    kyknos avatar 21.7.2015 23:56 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Je to asi na stejně úrovni, jako ti trotlove, co měli u maturity Jidáše, a stěžovali si na výuku náboženství
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Hans1024 avatar 22.7.2015 16:28 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Me pripada idiotsky samotny skolsky system, kde je nutne maturovat z nejakych zbytecnych detailu ceskeho jazyka a literatury jenom kvuli tomu, aby clovek mohl na vysokou skolu, ktera se zabyva uplne necim jinym.
    Veni, vidi, copi
    kyknos avatar 22.7.2015 17:35 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    ze je maturiat jako predpoklad pro vysokou skolu zbytecna byrokracie, souhlasim - na rade vyznamnych svetovych univerzit tomu tak neni - bud skolu zvladnes, nebo ne...

    na druhou stranu si neumim predstavit, ze by nekdo hodny studia na vysoke skole mel mit s maturitou jiny nez casovy problem... tzn. klidne bych pustil na vs nekoho, kdo je nadany a prave vysel ze zakladky nebo z pralesa, nebo nekoho, kdo se na maturitu vyprdnul a po par letech ho napadlo, ze pujde na vysokou... ale nepustil bych tam nekoho, kdo mel s maturitou neprekonatelne potize

    jazyk musi zvladat kazdy, bez nej nema na vysoke skole sanci... ale ano, klidne bych zrusil povinnou cestinu a nahradil ji volitelnym svetovym jazykem :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 22.7.2015 17:53 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    na native urovni, samozrejme, zadne B1 .)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Hans1024 avatar 22.7.2015 18:08 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jazyk je potreba na takove urovni, aby se clovek nejak dorozumel s ostatnimi, k cemuz neni potreba znat ani tunu literatury ani presne vsechna gramaticka pravidla.
    Veni, vidi, copi
    Fluttershy, yay! avatar 22.7.2015 18:15 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jazyk je potřeba na úrovni (1) porozumění textu, (2) jednoznačného vyjádření netriviální myšlenky. Tedy ano, k dorozumění se je potřeba znát celou řadu gramatických pravidel (všechna se ostatně na SŠ ani neučí) a analýza literatury se k procvičení hodí.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 22.7.2015 18:23 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    +1

    A mělo by se pritlačit, spousta maturantů je na tom špatně.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Bystroushaak avatar 22.7.2015 19:10 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Nemělo by se přitlačit, imho by se měl změnit styl výuky.
    kyknos avatar 22.7.2015 19:54 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Je nutné oboji
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Hans1024 avatar 22.7.2015 18:26 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    K jednoznacnemu vyjadrovani se stejne zavede specialni terminologie, a porozumneni odbornemu textu taky souvisi spis s tou terminologii, nez se zkoumanim vyznamu nejakeho verse Evzena Onegina.
    Veni, vidi, copi
    kyknos avatar 22.7.2015 18:34 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    To jsi toho skutečně odborného textu ještě moc nečetl.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Fluttershy, yay! avatar 22.7.2015 19:06 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    K jednoznačnému vyjadřování je nutné např. rozumět větné skladbě, vědět, kam patří interpunkce, a znát odpovídající typy spojek.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Jendа avatar 22.7.2015 18:37 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    jednoznačného vyjádření netriviální myšlenky
    Tak to si zvolili špatný jazyk.
    kyknos avatar 22.7.2015 18:40 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Němčina, která v tomhle vyniká, se tu neujala. Ale poud umis jazyk dobře, dá se to zvládnout i cesky nebo anglicky
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Hans1024 avatar 22.7.2015 19:17 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    "Da se to zvladnout" v praxi znamena to, ze si proste zadefinujes vlastni "podjazyk", ve kterem je vyjadrovani jednoznacne.
    Veni, vidi, copi
    22.7.2015 19:25 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    dalo by se definovat treba jednoznacne zvatlani :-D
    kyknos avatar 22.7.2015 19:52 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ne
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    28.7.2015 16:55 Kaacz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Aby ses dorozuměl s ostatními, musíš dodržovat všechna gramatická pravidla, protože bez nich je to pak nesrozumitelné. :)

    Mezi námi - písemný (a často i slovní) projev mnoha současných vysokoškoláků je tristní. Hodí se tak leda do temného kouta jako koder. Ať používá jazyk který zvládá (programovací). Ale ať se proboha nepouští do jazyka, který nezvládá (mateřský). :)
    Nikola Ciprich avatar 22.7.2015 12:31 Nikola Ciprich | skóre: 23 | blog: NiX_blog | Palkovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ne, nebudeš. Já třeba taky nemám tušení kdo je Lendl a Sáblíková a vůbec mě to nezajímá. Pokud člověk nekouká na sportovní věci, tak se to k němu prostě nedostane.
    Tak to sorry, ale to se k tobě nedostane leda když jsi asi úplný mimoň který nesleduje žádné sdělovací prostředky a žije někde v noře..

    Did you ever touch the starlight ? Dream for a thousand years? Have you ever seen the beauty Of a newborn century?
    Bystroushaak avatar 22.7.2015 12:56 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tak to sorry, ale to se k tobě nedostane leda když jsi asi úplný mimoň který nesleduje žádné sdělovací prostředky a žije někde v noře..
    Tak když vynechám diskuzi o tom, jestli je větší prdel nora Praha, nebo Bohumín, tak proč bych to měl vědět, když mě to vůbec nezajímá a na můj život to má úplně nulový vliv?

    Argumenty ve stylu "Všichni to ví! Narušuješ náš předpoklad že to všichni ví! Věď to taky!" neberu.
    Fluttershy, yay! avatar 22.7.2015 13:27 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    na můj život to má úplně nulový vliv
    Nemá.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 22.7.2015 13:41 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Pokud má, tak jsem ho zatím (kromě této diskuze) nepozoroval.
    Hans1024 avatar 22.7.2015 16:23 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tak ono ma skoro vsechno nejaky vliv, ale myslim, ze kdyz nelze predvidat, jakym zpusobem se zmena nejake veci projevi na vlivu, ktery na me ta vec ma, tak moc nema cenu se tou veci zabyvat. Teda ma cenu se ji zabyvat na urovni zjisteni zavislosti toho vlivu na te veci, ale to je spis ukol pro nejakou poradnou vedeckou studii, nez pro mne.
    Veni, vidi, copi
    28.7.2015 17:10 Kaacz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Hele, esoteriku bych do toho netahal .. :)
    28.7.2015 17:03 Kaacz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Řekněme tedy vliv "blízký nule". Já taky nepotřebné hovadiny programově "nezapisuju". Ne každý je stádní tvor.

    Mám takový příklad: Mnoho lidí zná perfektně mnoho TV reklam. Já přímo pracuji v poskytování kabelovky a celé dny mi v kanclu běží TV včetně zvuku i s těmi zasr*** reklamami. Nevidím je (není těžké se ve chvíli reklamy koukat jinam / dělat něco důležitějšího). Ale zvuk jde do mne furt. A přesto .. netuším o čem která reklama je. Naučil jsem se to ignorovat a nezapisovat. Ano, zřejmě někde vespod se to zapíše a vím, že daný slogan nebo hudbu znám. Ale nevím k čemu patří a je mi to zcela ukradeno. Stejně jako sport a další oblasti k ničemu, dobré tak leda pro pobavení a podojení stáda "lidí". :)
    Fluttershy, yay! avatar 28.7.2015 17:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Mám takový příklad: Bylo, nebylo… v Liberci se pořádalo MS v klasickém lyžování.

    Mám jiný příklad: Sáblíková a výstavba stadionu. Hint: ten okruh musí někde stát a někdo ho musí postavit.

    Mám ještě jiný příklad: Lendl a výstava Muchy.

    Mám úplně jiný příklad: Politika MŠMT kolem podpory pohybu mládeže a kauza Růžička, resp. to, co s ní vyplulo na úrovni dorostu a místních klubů.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Jendа avatar 28.7.2015 17:54 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Bylo, nebylo… v Liberci se pořádalo MS v klasickém lyžování.
    V Praze se pořádalo na přelomu dubna a května mistrovství už nevím v čem a já si toho vůbec nevšiml! Kdybych jezdil okolo, tak asi dopravních omezení.

    Natož pak něco v Liberci.
    Mám jiný příklad: Sáblíková a výstavba stadionu. Hint: ten okruh musí někde stát a někdo ho musí postavit.
    ?
    Mám ještě jiný příklad: Lendl a výstava Muchy.
    ? Viděl jsem plakát „Zednář Mucha“. Dunno.

    Nevidím vůbec žádnou souvislost.
    Fluttershy, yay! avatar 28.7.2015 18:22 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Opět: „Vy se možná nezajímáte o politiku, ale ona se zajímá o vás.“

    Konkrétně se to týká např. pozemků a veřejných financí.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Jendа avatar 30.7.2015 22:45 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jo. A když se staví hypermarket, tak bys měl znát jména ředitelů obchodních řetězců.
    Fluttershy, yay! avatar 30.7.2015 22:52 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    wat.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Jendа avatar 30.7.2015 23:09 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Zdálo se mi že tvrdíš že musím znát Sáblíkovou pokud se chci zajímat o to z čeho se platí stadion a kde se tento staví.
    Fluttershy, yay! avatar 30.7.2015 23:18 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Inu, základní otázka by měla znít, proč vůbec stavět stadion. V případě rychlobruslení je odpověď nasnadě: protože Sáblíková je úspěšná, takže (a) aby měla kde trénovat, (b) co kdyby to k tomu konkrétnímu sportu přivedlo víc lidí. S tím pochopitelně souvisí (ne)návratnost investice.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 28.7.2015 18:07 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Mám takový příklad: Bylo, nebylo… v Liberci se pořádalo MS v klasickém lyžování.
    To si vzpomínám. Vykopli nás tenkrát z kolejí a dva týdny v kuse jsem si hrál s Atari 800XE.
    28.7.2015 17:09 Kaacz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Naopak!! Právě v zapadlých norách se lidi baví jenom o takových mas-media blbostech jako je sport a reklamy z TV. Co mají dělat? Čumí na tu telku a tam je masírují aby je mohli dojit. Medialita kolem sportu je pro lidi, kteří sami nic nedokážou, tak se alespoň vezu na úspěchu "našich sportovců", aby měli pocit, že jsou "něco" a netrpěli frustrací, že nejsou "nic". Ten, kdo něco dokáže, tohle nepotřebuje. :)

    Ve velkém městě nemám problém se setkávat s lidmi, které zajímají důležitější věci než tyhle hovadiny a ignorují je úplně stejně jako já .. :)
    22.7.2015 14:31 Prohnutá nudle
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    tim se ale moc nechlub, protoze tezko hledat vetsiho ignoranta sportovnich celebrit nez jsem ja, ale ty jmena znam vsechny, a zvlast v te kombinaci je jasne, o koho jde
    No me prave v ty kombinaci s cvut, mit a fel ani ten Jagr, jehoz jmeno znam, nenapadlo, ze by to mohli bejt nejaci sportovci.
    to staci jen umet cesky a parkrat za zivot se projit mezi lidi na ulici, a tahle data budes mit
    Nevim, nezajimaj me naky fotbalisti. S prateli se taky nebavime o vecech, ktery nas nezajimaj, proc bysme to meli delat, masochisti nejsme.
    20.7.2015 20:00 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Jazykový koutek
    Nevěděl jsem, že na ČVUT mají katedru počítačové grafiky a interakce do ABC Linuxu.
    20.7.2015 21:59 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Docetl jsem az k obarvenemu Rumcajsovi. :-( A srovnavat cvut s mit? Heh, to ani ve snu.
    20.7.2015 22:46 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    uctyhodny vykon, kdyz vezmu v uvahu rok narozeni 1918
    21.7.2015 07:35 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tu vaši diplomku bych rád viděl.
    21.7.2015 09:10 HonzaRez | skóre: 19 | blog: Jsou_mezi_nami
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Mám tomu rozumět tak, že pan Čtvrtek neměl barevné tužky a nakreslil Rhumcajzla černobílého...? Nikdy v životě jsem o tom neslyšel...
    http://bandzone.cz/_90972
    Jendа avatar 21.7.2015 10:37 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Spíš bych tipnul že to pak nasnímali na černobílý film a originály se ztratily.
    21.7.2015 11:40 Xehyn | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    To ne, ale pokud si vzpomínám, první večeníček byl černobílý.
    Josef Kufner avatar 21.7.2015 20:03 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Podle CSFD byla celá první řada natočena černobíle.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    21.7.2015 11:25 RM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Skvělé! Ještě pár takových a ČVUT bude tam, kde je dnes abclinux.
    GeoRW avatar 22.7.2015 11:34 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    "sochat" je normalne ceske slovo? :-) Akoze tesat sochu?
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    Jendа avatar 22.7.2015 12:02 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    22.7.2015 13:56 ehitd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Omlouvam se ze muj komentar nebude k clanku. Ale, je opravdu smutne kdyz bezesporu inteligentni jedinec musi obhajit svou pravdu za kazdou cenu. Bez mrknuti oka plivnout oponentovi do tvare. Asi je to dano konkurencnim bojem... trocha pokory by neskodila nikomu.
    23.7.2015 03:03 Jacob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    GridCut vyvinutý na české veřejné vysoké škole je patentovaný algoritmus? Neměly by být výsledky výzkumu public domain, jelikož výzkum de facto platí daňový poplatník? Nebo nebyly použity peníze daňových poplatníků?
    Punny avatar 23.7.2015 12:24 Punny | skóre: 28 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Husty, tady se zase resi kupa sracek :D Nemyslim v clanku, ktery je pouze PR, ale diskuze me velmi pobavila :D
    Bystroushaak avatar 23.7.2015 12:54 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Mně velmi pobavil tvůj příspěvek, kterým jsi dal najevo, jak moc pobavený jsi.
    svido avatar 24.7.2015 00:48 svido | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    hmm, zajímavý článek, ale... Absolvoval jsem FEL na ČVUT a FAV na ZČU a mohu říci, že ČVUT je strašné. Přednášejí idioti, celkově si hrajou na něco extra, ale úrověn je blízká nule.
    24.7.2015 01:35 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tady se musim cvut zastat. Nemyslim si, ze by tam prednaseli idioti, ba naopak. Take musim uznat, ze kvalita absolventu je rozhodne velice dobra ve srovnani s dalsimi statnimi skolami. Podle mych zkusenosti jsou absolventi cvut "vice normalni" ve srovnani napriklad s absolventy mff a take lepe vychazeji v kolektivu. Mam s tim sve zkusenosti, ale pouze kratkodobe. Mozna jsem mel jen "stesti" na lidi.

    Problem cvut je v tom, ze se jedna o statem financovanou instituci.
    kyknos avatar 24.7.2015 02:40 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Znáš nějakou státem nefinancovanou školu?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    24.7.2015 19:41 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ano, znam. ;-)
    kyknos avatar 24.7.2015 23:36 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    A která to je?
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    25.7.2015 13:43 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Utg prosim. I dnes, v dobe socialistickeho vzdelavani, lze nalezt skolu nepobirajici dotace od statu. Konkretne vsak psat nebudu. Ty bys mi rekl, ze to tem tvym statnim skolam nesaha ani po kotniky. Ja ti budu rikat, ze z praxe vim, ze absolventi techto skol jsou zpravidla lepsi nez absolventi statnich. Ty pak zacnes trollovat a budeme se tocit zase v kruhu, na coz dnes nemam naladu. Hezky vikend.
    kyknos avatar 25.7.2015 22:53 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    I soukromé vysoké školy jsou financované státem - takže by mě ten příklad hodně zajímal.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    25.7.2015 20:16 2X4B-523P | skóre: 38 | blog: Zelezo_vs_Debian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    http://www.domaciskola.cz/
    pavlix avatar 24.7.2015 21:52 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Podle mych zkusenosti jsou absolventi cvut "vice normalni" ve srovnani napriklad s absolventy mff a take lepe vychazeji v kolektivu.
    Moje zkušenosti jsou sice zcela opačné, ale netroufám si generalizovat. Není to tak dlouho, co byly ČVUT a matfyz dvě zcela odlišné školy, jejichž zaměření se překrývalo jen minimálně. A ani dneska nemá smysl srovnávat ČVUT a matfyz, možná tak FIT a informatickou část matfyzu, ale i tak bych to viděl maximálně na takovéto nevinné špičkování, cokoli jiného bych přenechal duševně nestabilním jedincům.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    24.7.2015 22:01 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    ale netroufám si generalizovat
    Vzdyt ja take pisu, ze mam s timto odvetvim jen kratkodobou zkusenost, takze to muze byt zkresleno vzorkem lidi, se kterym jsem mel tu cest.
    A ani dneska nemá smysl srovnávat ČVUT a matfyz, možná tak FIT a informatickou část matfyzu, ale i tak bych to viděl maximálně na takovéto nevinné špičkování
    Ja jsem je srovnavat musel, kdyz se nam na stejnou pozici hlasili absolventi obou skol. Ja to neberu jako spickovani a neco negativniho. Soucasti fitness funkce pro ohodnoceni uchazece bylo i to, jak vypada, jak vystupuje, jak umi mluvit, jak ovlada gesta a rec tela, atd. To, ze se k dane praci vice hodi absolventi cvut, bylo zjevne. Tim vsak se nechci dotknout matfyzaku. Byli to jiste velmi kvalitni a chytri lide, ale vetsinou nemeli ty vlastnosti, ktere jsem potreboval.
    24.7.2015 22:16 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Dokonce ani nevycitam absolventum matfyzu a cvut to, ze studovali na statni skole. Kazdy se adaptuje na dane podminky a kdyz muze studovat relativne kvalitni skolu bez skolneho, tak proc toho nevyuzit, ze? Ja spise vycitam nasim volenym zastupcum to, ze pripusti, aby se stat montoval do vysokeho skolstvi a dotoval jej. Tato oblast je podle meho nazoru vysostne soukroma a trzni zalezitost. Ja nechci prispivat ze svych dani na skolne cizich lidi, ktere ani neznam a to, jestli studuji ci nestuduji nebo jestli ziji ci neziji, je mi uplne jedno. Kazdy, at si plati za sluzby, ktere konzumuje. Take mi vadi ona cargokulticka doktrina, podle ktere musi mit kazdy alespon bakalare. Dusledkem je spousta nezamestnatelnych bakalaru, o ktere firmy nestoji, ale kterym jsme platili dlouhe roky zbytecneho studia ze svych dani.
    Josef Kufner avatar 25.7.2015 03:22 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Z dlouhodobého hlediska jsou potřeba i studenti oborů, které zrovna nejsou tržně zajímaví. Spousta teorií se ukáže užitečná až po několika desetiletích či stoletích. Vem si třeba pana Boola. Ten se zabýval logikou někdy kolem roku 1860. Turing ho následoval až kolem roku 1930 a první počítače se objevily ještě o dekádu později. To máme cca 80 let prodlevu, než se práce pana Boola reálně využila a ještě déle než by se to zaplatilo.

    Nebo třeba takový lambda kalkul, na kterém stojí prakticky všechny moderní prorgamovací jazyky. Ten byl vymyšlen někdy kolem 1930, ale první programovací jazyky se objevily až po roce 1940 spolu s prvními počítači. To také není zrovna málo času a asi žádnému investorovi by se asi tak moc čekat nechtělo.

    Na nic z tohoto přispívat nechceš, ale jejich výsledky používáš každý den.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Bystroushaak avatar 25.7.2015 03:56 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Nebo třeba takový lambda kalkul, na kterém stojí prakticky všechny moderní prorgamovací jazyky.
    No, ehm, zas tak moc bych nepřeháněl. Vždy mě dokáže udivit, jak moc jich s ním nemá nic společného a kolik jich vzniklo jen jako překomplikovaná makra.
    25.7.2015 13:38 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Castecne souhlasim. Je vsak treba si uvedomit, ze nikdo nema kristalovou kouli, aby vedel, jaky obor bude hojne poptavan za 20 let. Soukrome skolstvi je spravne reseni, protoze studium lidi nezatezuje danove poplatniky. Dotace pro soukrome skoly jsou take spatne.
    Josef Kufner avatar 28.7.2015 08:19 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ano. Přesně tak. A právě protože nikdo tu křišťálovou kouli nemá, je potřeba sypat peníze naslepo a doufat, že to jednou k něčemu bude. To žádný komerční subjekt neudělá a v podstatě bys tím pohřbil spoustu výzkumu.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    25.7.2015 09:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ja spise vycitam nasim volenym zastupcum to, ze pripusti, aby se stat montoval do vysokeho skolstvi a dotoval jej. Tato oblast je podle meho nazoru vysostne soukroma a trzni zalezitost.
    IMHO ze soukromých škol by byly akorát tak výchovné stanice lidí pro konkrétní firmu nebo několik málo firem. Tenhle problém je někdy vidět částečně už i u státních škol, u soukromých by se s tím vůbec nepárali a v podstatě by z toho byly akorát školící centra...
    25.7.2015 12:03 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Zajímavé je, že jinde ve světě to funguje a z univerzit školící centra nejsou...
    Quando omni flunkus moritati
    25.7.2015 12:15 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    No, to je otázka.

    Zaprvé si tak úplně nejsem jistej, co znamená to "ve světě" a to "funguje". Jestli tím máš na mysli Harvard a MIT, tak to jsou dva příklady, který bych považoval za spíš výjimečný.

    Další věc je, že to, co funguje ve světě, nemusí fungovat v ČR. Bohužel ta zkušenost je kolikrát taková, že ČR se inspiruje něčím, co "funguje ve světě", převede to do místních kocourkovských poměrů, a výsledek je hrůza.
    25.7.2015 13:36 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Otazka je to, jak lze vlastne definovat, ze to funguje. Z jednoho pohledu, se kterym nesouhlasim, to muze byt velky zakladni vyzkum, skolne zdarma, kvanta divnych neuplatnitelnych oboru, atd. Ne, opravdu si nemyslim, ze je statni vysoke skolstvi dobry krok, strasne se plytva zdroji od danoveho poplatnika. I nejhorsi soukroma skola, pokud nepobira dotace od statu, je vzdy lepsi, protoze si jeji studenti nenarokuji studium zdarma. Kazdy, at si vesele studuje, ale hezky za sve.
    25.7.2015 17:41 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Z jednoho pohledu, se kterym nesouhlasim, to muze byt velky zakladni vyzkum, skolne zdarma, kvanta divnych neuplatnitelnych oboru, atd.
    Kvanta neuplatnitelných oborů nepovažuju za "funguje", ale studium dostupné pro všechny ano (a ne, půjčky imho nejsou moc řešením).
    Ne, opravdu si nemyslim, ze je statni vysoke skolstvi dobry krok, strasne se plytva zdroji od danoveho poplatnika.
    Jestli ti vadí plýtvání státními financemi, měl by ses primárně zaměřit na korupci, protože tam toho uniká zdaleka nejvíc, navíc systém, který ty propaguješ, by tomu imho ještě pomohl.
    25.7.2015 18:25 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    ale studium dostupné pro všechny ano (a ne, půjčky imho nejsou moc řešením).
    Zde nemohu souhlasit. Studium je soukroma vec. Kdyz na to nekdo nema penize, nesezene mecenase a nepujci si, at nestuduje, je to jeho volba.
    měl by ses primárně zaměřit na korupci
    Ono je to jedno s druhym. Ve vsech oblastech se musi minimalizovat mira prerozdelovani. Jen tim lze docilit omezeni korupce. Kdyz urednik/politik nebude moci rozhodovat, komu prideli zakazku a v jake vysi, nebude uplatek, predrazene zakazky, vicenaklady, atd.
    navíc systém, který ty propaguješ, by tomu imho ještě pomohl.
    Jak souvisi ciste soukrome skolstvi s korupci ve statnim sektoru? Naopak by v pripade nedotovaneho soukromeho skolstvi a absence statnich skol ubylo korupce a zatizeni pro danoveho poplatnika.
    25.7.2015 18:39 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Kdyz urednik/politik nebude moci rozhodovat, komu prideli zakazku a v jake vysi, nebude uplatek, predrazene zakazky, vicenaklady, atd.
    Tak to bude rozhodovat někdo jiný v soukromé společnosti a bude se uplácet tam. Což je IMO horší, protože se do toho veřejnost (nebo volení zástupci) nemůže vměšovat. Tj. korupce vesele pokvete v těch soukromých společnostech, které, aby to zaplatily, budou stejně nějakým způsobem muset získat peníze od občanů.

    Pokud by veřejnost mohla kontrolovat a ovlivňovat ty soukromé společnosti, tak by to nevadilo.
    25.7.2015 18:46 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Penize soukromych spolecnosti te trapit nemusi, protoze jednoduse nejsou tvoje. Nemusis je dane spolecnosti davat. Nikdo te nenuti. Penize statu davat ale musis. To je imho velky rozdil. ;-)
    25.7.2015 19:07 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Penize soukromych spolecnosti te trapit nemusi, protoze jednoduse nejsou tvoje.
    Činnost té společnosti ovlivňuje můj život, tudíž mě to zajímá.
    Nemusis je dane spolecnosti davat. Nikdo te nenuti.
    Když potřebuji určitou službu, kterou poskytují pouze soukromé zkorumpované společnosti, tak nemám jinou zákonnou možnost, než jim ty peníze dát. Podle vás jim navíc nemám co mluvit do jejich fungování, takže vlastně podporuji korupci.

    Kdyby ta společnost byla státní, tak bych to prostřednictvím voleb možná mohl změnit. Privatizace všeho tak vlastně ruší výhody demokracie.
    25.7.2015 20:13 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Cinnost spolecnosti te nemusi ovlivnovat. Nemusis ji davat penize, muzes jeji nabidku svobodne ignorovat. Zpusob, jak ovlivnit spolecnost, je komunikovat s nimi a pripadne ignorovat jejich produkty, pripadne jim zacit konkurovat. Statni podniky jsou zlo, ktere musi byt vymyceno. Stat nema co podnikat, neprislusi mu to. Privatizace je naopak jeden z predpokladu demokracie.
    25.7.2015 20:20 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Cinnost spolecnosti te nemusi ovlivnovat. Nemusis ji davat penize, muzes jeji nabidku svobodne ignorovat.
    Nemůžeš. V neoliberálním kapitalismu ovládne každý sektor několik gigantů, mezi kterými si člověk prostě vybrat musí. Konkurovat začít nemůže, protože vstup na trh je možný pouze teoreticky, ale už ne prakticky (obrovské vstupní náklady a další omezení).
    Statni podniky jsou zlo, ktere musi byt vymyceno. Stat nema co podnikat, neprislusi mu to. Privatizace je naopak jeden z predpokladu demokracie.
    Říkáš to jako kdyby to byla nějaká náboženská přikázání. Přitom žádný z těchto výroků není pravdivý.
    25.7.2015 20:27 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ale muzes. Kdo te nuti vyuzivat jejich nabidky? Kde stoji psano, ze musis vyuzivat jejich produktu? Nemusis. Sice potom neses pripadne dusledky, ale nemusis.

    Jiste, pro mne to je neco jako desatero. Jsou to ale vsak i veci, ke kterym dojdes selskym rozumem, studiem historie i empiryckym pozorovanim. Kdyz odhlednu od ideologie, statni podniky jsou jednoduse mene efektivni, maji horsi a hure motivovany management, na zamestnance je v nich vyvijen mensi tlak, atd. Stat jako vlastnik je vetsinou nepozorny a nezodpovedny. To jsou fakta a ne ideologie, ktera pravi, ze statu neprislusi podnikat (varit pivo, vyrabet autos, vlastnit hotely, atd.).
    25.7.2015 22:37 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ale muzes. Kdo te nuti vyuzivat jejich nabidky?
    Jasně, že teoreticky můžu. Stejně jako teoreticky můžu založit novou firmu, která se stane gigantem. Ty každému slíbíš úplnou svobodu ;-)

    Prakticky ovšem založit firmu nemůžu (nemam na to prachy), nesjednat si zravotní pojištění taky nemůžu (příliš bych riskoval), nevyužívat telekomunikační služby taky nemůžu (vyřadil bych se ze společnosti, komplikace se zaměstnáním, etc...) a takhle to je s většinou věcí.
    Jiste, pro mne to je neco jako desatero.
    V čem se, v tom případě, lišíš od třeba Jehovistů?
    To jsou fakta a ne ideologie
    Zajímavé, já spíš pozoruju, že ve velkých firmách je kolikrát větší bordel než ve státě.
    26.7.2015 13:30 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ja jsem prece nerikal, ze neponeses nasledky za sve rozhodnuti. Je to tva vec, ale rozhodne te nikdo nenuti uzavirat smlouvy a kupovat nejake produkty. V praxi ale lze takto zit i dnes. Az na to zdravotni pojisteni, to diky nasemu statu je bohuzel povinne.

    Kdyz je ve velke firme bordel, je to smutne, ale nemusi nas to trapit, jelikoz nejde o nase penize, coz v pripade statu bohuzel neplati.
    Jendа avatar 26.7.2015 15:41 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    V praxi ale lze takto zit i dnes.
    Jo, jasně, hodně štěstí. Jako třeba že se odstěhuješ do hor a budeš pást ovce. O některých problémech které tě mohou potkat jsem tu už psal.
    Bystroushaak avatar 26.7.2015 15:50 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Když se odstěhuješ do hor a budeš pást ovce, tak tě stát pravděpodobně donutí se přestěhovat zase zpět, protože budeš muset z něčeho platit sociální a zdravotní a ovce zas tak moc nevydělávají.
    Jendа avatar 26.7.2015 15:53 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Odin je proti sociálnímu a zdravotnímu.

    Spíš bude problém s tím jak zaplatit za ten pozemek a jak tu vlnu pak prodat.
    Fluttershy, yay! avatar 26.7.2015 16:03 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    jak zaplatit za ten pozemek

    A taky třeba jak zařídit, aby ty ovce vždycky měly vodu (i v suchu jako v posledních týdnech).

    jak tu vlnu pak prodat

    Hlavně se první naučit ovce stříhat tak, aby nechcípaly z pořezání a současně byla vlna použitelná. To umí málokdo.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 26.7.2015 16:09 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Příloha:
    Odin je proti sociálnímu a zdravotnímu.
    Tak jasně. To já taky, ale moc platné mi to není.
    Spíš bude problém s tím jak zaplatit za ten pozemek a jak tu vlnu pak prodat.
    Vlnu neprodáš. Prostě o ní vůbec není zájem. Jediné co se dá jsou buďto samotné ovce, které se mezitím namnožily, nebo maso. A ceny nejsou nijak velké, řádově tisícovky (malá ovce stojí ~1500). Brácha má teď 4 ovce a jednoho berana, tak o tom něco málo vím od něj. Chce si koupit ještě alpaky, protože tam se prý ta vlna prodávat dá.
    Fluttershy, yay! avatar 26.7.2015 15:54 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Cožpak o to, ale namátkou taková veterina, evidence stáda aj.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.7.2015 20:14 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Zde nemohu souhlasit. Studium je soukroma vec.
    Nevidim spojitost.
    Kdyz na to nekdo nema penize, nesezene mecenase a nepujci si, at nestuduje, je to jeho volba.
    Jo, je to jeho volba, neměl se narodit do chudé rodiny.
    Ono je to jedno s druhym. Ve vsech oblastech se musi minimalizovat mira prerozdelovani. Jen tim lze docilit omezeni korupce. Kdyz urednik/politik nebude moci rozhodovat, komu prideli zakazku a v jake vysi, nebude uplatek, predrazene zakazky, vicenaklady, atd.
    Tak bude zkorumpovat někdo jiný, to vyjde nastejno, akorát že v soukromém sektoru to bude záležitost těch firem, a tudíž s tím už vůbec nebudem moct nic dělat.

    25.7.2015 20:32 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Zivot neni spravedlivy. Nekdo se narodi do bohate rodiny, nekdo do chude. Nekdo je zdravy, nekdo nemocny. Takovy uz je zivot. ;-)

    Korupce ve firmach te trapit nemusi, kdyz nejde o tve penize.
    25.7.2015 20:39 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Takovy uz je zivot.
    Některé věci se ale dají změnit.
    25.7.2015 20:43 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jiste. Clovek z chude rodiny se muze stat bohatym a dovolit si skolne a zdravotni peci. ;-) Vidite, kdyz se chudy snazi, muze se i podle vas stat bohatym, takze prerozdelovani neni treba.
    Josef Kufner avatar 28.7.2015 09:26 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Doporučuji si přečíst článek o tom, jak jedna slečna je na prázdninách už tři roky. To zajímavé není ani tak ten článek, jako ta diskuse pod ním. Spousta američanů tam kecá o tom, jak je privilegovaná, že si to mohla dovolit, a že to pro běžného člověka je naprosto nedosažitelné. O kus později se tam objevují příspěvky od evropanů, kteří vysvětlují, že slečna je z Evropy a díky tomu, že máme státem sponzorované školství a tedy žádné studentské půjčky, si to tu může dovolit většina populace. Je na tom krásně vidět, jak teoreticky svobodná americká populace je prakticky přivázaná na řetězu a dělá otroky. Na výběr má mezi nevzdělaností a otročením. Oproti tomu v Evropě člověk vyleze ze školy a může dělat prakticky cokoliv si zamane.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    28.7.2015 13:20 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jo, to se to dělá, co se jí zamane, když ji (nedobrovolně) sponzoruje někdo jiný.
    Quando omni flunkus moritati
    Fluttershy, yay! avatar 28.7.2015 13:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    I worked as a project manager at a software company and my life was just fine. (…) I saved a lot. Like, more than a few thousand. I'm also an extremely low-budget traveler, and sometimes I'll take a job if I need to.

    Viděl bych to na víc než hezkých několik tisíc [tEuro] odvedených na daních.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    29.7.2015 12:52 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Aha, takže by si to vlastně mohla dovolit, i kdyby si měla školu platit sama...
    Quando omni flunkus moritati
    ⧠ A = 0 avatar 29.7.2015 12:59 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ona teď studuje na nějaké škole?
    Nevolte zmrdy.
    Fluttershy, yay! avatar 25.7.2015 13:51 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ja spise vycitam nasim volenym zastupcum to, ze pripusti, aby se stat montoval do vysokeho skolstvi a dotoval jej.

    Oni to nepřipouštějí, oni tak činí cíleně a plánovitě, protože…

    Take mi vadi ona cargokulticka doktrina, podle ktere musi mit kazdy alespon bakalare. Dusledkem je spousta nezamestnatelnych bakalaru, o ktere firmy nestoji, ale kterym jsme platili dlouhe roky zbytecneho studia ze svych dani.

    …ten každý by jinak o těch několik let déle opruzoval jako nezaměstnaný na trhu práce – nebo by našel pozici ve službách, kde by práci doživotně předstíral. To už je lepší nechat ty všechny nějakou dobu ve vcelku kultivovaném prostředí vysokého školství, než se vystavit riziku (a) nárůstu kriminality nebo (b) radikalizace politických postojů.

    Změny jsou nevyhnutelné. Buď se plošně např. zkrátí pracovní týden, nebo se změní hodnoty ve společnosti, nebo nakonec dojde k totálnímu kolapsu a vrátíme se k práci většiny obyvatelstva v neefektivním zemědělství.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.7.2015 14:38 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Resit nezamestnanost zbytecnym, drahym a dlouhym studiem? Neni to spravne, protoze to tem lidem dotuje danovy poplatnik. Kazdy at ai studuje hezky za sve. Jak dlouho bude onen clovek nezamestnany, je mi lhostejno. Podpora pro nezamestnane by take mela byt zrusena. Proc dotovat nekoho, kdo neni schopen se o sebe starat? Je to nejaka zasluha?

    Nevim, jakou zmenu hodnot ve spolecnosti si predstavujes. Doufam, ze ne nejaky neokomunismus. Kratit pracovni tyden je take blbost. Naopak je treba pracovni pravo absolutne uvolnit a snizovat naklady na pracovni misto, aby i nekvalifikovany nasel praci. Co maji delat lide, jejich prace nema hodnotu minimalni mzdy? Jsou odkazani na stat, protoze nemohou kvuli radoby ochrane pracujicich najit praci. Proc nemuze clovek, ktery je ochoten pracovat 16 hodin, si toto vyjednat legalne do smlouvy se zamestnavatelem a ziskat tak konkurencni vyhodu na trhu?

    Resit nezamestnanost a obavy z kriminality prerozdelovanim, je socialismus a svinstvo. Penize, ktere nekomu date, musite nejdrive nekomu vzit!
    Fluttershy, yay! avatar 25.7.2015 15:47 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    bla bla bla

    …a po nás potopa.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.7.2015 15:54 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Po nas potopa? Vubec ne. Neudrzitelne a jiz kolabujici reseni je prave stavajici stav prerozdelovani, limitu, dotaci a regulaci.
    Fluttershy, yay! avatar 25.7.2015 16:05 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ale samozřejmě, že ano. Stačí se podívat na vlivy obsese prací na životní prostředí, zdravotní stav nebo vývoj společnosti. Přitom díky automatizaci a pokroku poznání vůbec fakticky práce pro valnou většinu populace není. Zaměstnanost se dohání balastem, který představuje režii a má výše uvedené vedlejší efekty.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.7.2015 16:11 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jaky je ten balast? Kdyz jej nekdo plati, mam na mysli soukromy subjekt, tak proc ne? Mit praci a vydelavat si na zivobyti je nahrada za lov a zemedelstvi. Nic jineho to neni.

    Pises o obsesi praci. Jak by sis to ale predstavoval s temi lidmi, kteri praci nesezenou (neni pro ne)? Mel by je snad povinne zivit nekdo jiny. Jen tak? Neni pripustne z verejnych penez nekoho jen tak zivit. Kazdy, at se o sebe stara, jak umi.
    Fluttershy, yay! avatar 25.7.2015 16:36 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jaky je ten balast? Kdyz jej nekdo plati, mam na mysli soukromy subjekt, tak proc ne? Mit praci a vydelavat si na zivobyti je nahrada za lov a zemedelstvi. Nic jineho to neni.

    Ne, s lovem, ani zemědělstvím to nemá nic společného. Ani bílý límeček, který přerovnává formuláře z hromady na hromadu, ani dělník-otrok ve východní Asii, který dává dohromady plastové nesmysly, které se na Západě přidají jako „dárek“ k nákupu, posléze vyhodí a vyvezou na skládku zpět do Číny, nedělají nic ekvivalentního lovu, ani zemědělství. Místo toho celodenně provozují nějakou nesmyslnou činnost, aby náhodou nedělali nic smysluplného, načež je ten skutečný zemědělec nakrmí, protože díky současné úrovni technologií skutečně má takové přebytky. Vedlejší efekt je např. to, že všichni zúčastnění trpí civilizačními chorobami nebo dochází k drancování životního prostředí.

    Jak by sis to ale predstavoval s temi lidmi, kteri praci nesezenou (neni pro ne)? Mel by je snad povinne zivit nekdo jiny. Jen tak?

    To se de facto děje právě teď prakticky v celém prvním světě. Viz výše.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.7.2015 18:33 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Místo toho celodenně provozují nějakou nesmyslnou činnost, aby náhodou nedělali nic smysluplného, načež je ten skutečný zemědělec nakrmí, protože díky současné úrovni technologií skutečně má takové přebytky. Vedlejší efekt je např. to, že všichni zúčastnění trpí civilizačními chorobami nebo dochází k drancování životního prostředí.
    Je otazka, zda to, co delaji, opravdu nema smysl. Z jejich pohledu to smysl ma. Bez vyplaty nebudou mit na jidlo. Z pohledu jejich zamestnavatele to patrne take nejaky smysl ma, jelikoz by jinak dane lidi na danou pozici neprijal a nezivil je. Civilizacni choroby? Je kazdeho volba, jak zije, jak se stravuje, jake bere leky, zda pracuje, atd. Drancovani prostredi? Hezka pohadka. Tezbu, prumysl, skladovani odpoadu, atd. nepovazuji za drancovani prostredi. Zdroje je treba vyuzit na maximum. A na oteplovani planety sice verim, ale ne na to, ze je to dusledek cinnosti cloveka.
    To se de facto děje právě teď prakticky v celém prvním světě.
    Zivenim jsem myslel zejmena davani penez od statu obcanum. Ne to, ze zemedelec prodava prebytky lidem, kteri delaji praci, ktera z tveho pohledu nema smyslu. Ale je pravda, ze stat bohuzel tyto lidi zivi (podpora v nezamestnanosti, prispevky na bydleni, na deti, v hmotne nouzi, materska, rodicovska, starobni duchod, invalidni duchod, atd...). To je treba odbourat. Solidarita financovana prerozdelovanim neni solidarita ale zlodejina.
    ⧠ A = 0 avatar 25.7.2015 18:40 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Je kazdeho volba, jak zije, jak se stravuje, jake bere leky, zda pracuje, atd.
    Hezká pohádka. Zní to skoro jako komunismus.
    A na oteplovani planety sice verim, ale ne na to, ze je to dusledek cinnosti cloveka.
    Konzerva se vždycky bude držet raději víry, než kritickému zkoumání.
    Nevolte zmrdy.
    25.7.2015 18:49 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Hezká pohádka. Zní to skoro jako komunismus.
    Ok. Kdo te nuti vubec zit? Kdo te nuti zit urcitym zpusobem? Kdo te nuti se stravovat? Kdo te nuti se stravovat konkretnim zpusobem? Kdo te nuti brat leky? Kdo te nuti pracovat? To, ze clovek bez leku a jidla zemre, je jeho vec a svoboda, ale neni to v rozporu s tim, co jsem rekl.
    Konzerva se vždycky bude držet raději víry, než kritickému zkoumání.
    Vubec ne. Az budou dukazy, klidne svou viru prehodnotim. Zeme vsak byla v historii mnohokrat teplejsi nez je dnes a to clovek ani neexistoval. ;-)
    ⧠ A = 0 avatar 25.7.2015 19:41 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Hezká pohádka. Zní to skoro jako komunismus.
    Ok. Kdo te nuti vubec zit? Kdo te nuti zit urcitym zpusobem? Kdo te nuti se stravovat? Kdo te nuti se stravovat konkretnim zpusobem? Kdo te nuti brat leky? Kdo te nuti pracovat? To, ze clovek bez leku a jidla zemre, je jeho vec a svoboda, ale neni to v rozporu s tim, co jsem rekl.
    Člověka k určité množině způsobů života nutí systém a vládnoucí třída. Tato množina se různí podle systému a třídy. Člověk narozený v koncentráku v KLDR příliš na výběr nemá; stejně tak potomek nemajetných rodičů v kapitalistickém ráji, kde neexistují veřejné statky.
    Konzerva se vždycky bude držet raději víry, než kritickému zkoumání.
    Vubec ne. Az budou dukazy, klidne svou viru prehodnotim. Zeme vsak byla v historii mnohokrat teplejsi nez je dnes a to clovek ani neexistoval. ;-)
    Ty budeš asi retardovaný, jako většina pravicové verbeže. To, že Země byla v historii teplejší, naprosto nic nevypovídá o tom, jaký vliv má člověk na klima nyní. Můžeš si pro začátek přečíst třeba tohle, je to vcelku čitelné i pro člověka mimo obor. Vliv člověka na bilanci CO2 a dalších složek atmosfery je zřejmý.
    Nevolte zmrdy.
    25.7.2015 20:17 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Nech si prosim sve invektivy, environmentalisto ;-)
    Hans1024 avatar 25.7.2015 19:45 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Odine, podivej se na to pragmaticky. A tohle rikam jako nekdo, kdo vetsinu dani neuznava. Kdyz jako bohaty nechas lidi kolem sebe umirat a hladovet, tak vezmou klacky a pujdou z tebe to jidlo nebo penize vymlatit. Doufam, ze mas alespon ten pud sebezachovy, protoze "Kdo vas nuti zit? Mate svobodu chcipnout" uz neni politicky nazor, ale dusevni porucha.
    Veni, vidi, copi
    25.7.2015 20:15 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Rika zde nekdo neco o tom, ze nejsem pro dobrovolnou solidaritu? Nemas dusevni poruchu, kdyz zde lzes o tom, co jsem napsal?
    Fluttershy, yay! avatar 25.7.2015 18:54 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Drancovani prostredi? Hezka pohadka. Tezbu, prumysl, skladovani odpoadu, atd. nepovazuji za drancovani prostredi. Zdroje je treba vyuzit na maximum. A na oteplovani planety sice verim, ale ne na to, ze je to dusledek cinnosti cloveka.

    Problémy s pitnou vodou, výkyvy počasí nebo vyčerpáním půdy jsou tady dnes a v následujících letech budou jen horší. Což pochopitelně ohrožuje to zemědělství.

    Je otazka, zda to, co delaji, opravdu nema smysl. Z jejich pohledu to smysl ma.

    Ne, nemá. Viz dříve odkazovaná Práce na hovno.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.7.2015 20:09 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Pitna voda? Vykyvy pocasi? Ohrozeni zemedelstvi? Nevim, tyto problemy jsem ve svem okoli opravdu nezaznamenal. Co vsak zaznamenavam, je postupne prodrazovani a ztrata konkurenceschopnosti diky eurosocialistickym normam na vsechno mozne.

    Kdyz pracuji pro financovani sveho zivota a svemu zamestnavateli prinaseji zisk, ma jejich prace smysl.
    Fluttershy, yay! avatar 25.7.2015 20:33 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Pitna voda? Vykyvy pocasi? Ohrozeni zemedelstvi? Nevim, tyto problemy jsem ve svem okoli opravdu nezaznamenal. Co vsak zaznamenavam, je postupne prodrazovani a ztrata konkurenceschopnosti diky eurosocialistickym normam na vsechno mozne.

    Tak se doporučuju zajímat. Austrálie, toho času významný exportér zemědělských plodin, se potýká s dlouhodobým extrémním suchem. V Severní Americe je obrovský problém s vyčerpáním půdy a významně se mění distribuce zdrojů vody. Nedávná extrémně tuhá zima tamtéž byla zřejmě způsobená čínským znečištěním ovzduší. Blíž k nám se třeba mění povaha Golfského proudu.

    Kdyz pracuji pro financovani sveho zivota a svemu zamestnavateli prinaseji zisk, ma jejich prace smysl.

    I když si to sami nemyslí? I když by neexistence jejich pracovních pozic nic neovlivnila?

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.7.2015 20:39 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Klimaticke podminky se jiste muzou menit. Par let je sucho, par let jsou srazky. Clovek jiste nema zmapovany vsechny meteorologicke cykly planety. Svadet to na prumysl a ruzne firmy je mozna popularni, ale velmi lacine a nepodlozene.

    Kdyz si sami mysli, ze jejich prace nema smysl, nemuseji ji delat. Nikdo je prece nenuti.
    Fluttershy, yay! avatar 25.7.2015 21:05 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Úžasné. Dokonce si pleteš meteorologii a klimatologii.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.7.2015 21:08 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    V zapalu diskuse s odbornikem jsem si to bohuzel spletl. :-) Ale ty jsi mne urcite pochopil. Alespon doufam.
    Fluttershy, yay! avatar 25.7.2015 21:32 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Svadet to na prumysl a ruzne firmy je mozna popularni, ale velmi lacine a nepodlozene.

    Viz např. Assessing the effects of anthropogenic aerosols on Pacific storm track using a multiscale global climate model.

    Dále, je-li libo dobře zdokumentované záležitosti, viz namátkou itai itai bjó, Minamata bjó, Daini Minamata bjó nebo Jokkaiči zensoku. Oblíbená metoda „řešení“ bylo převedení výroby do chudších zemí třetího světa.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    26.7.2015 13:25 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ok, diky za odkazy. Projdu si je.
    25.7.2015 20:55 nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tezbu, prumysl, skladovani odpoadu, atd. nepovazuji za drancovani prostredi.
    Tak tva omezenost je vsem znama a po nas potopa je tve heslo...

    Zdroje je treba vyuzit na maximum
    Asi te zavrem do sklepa a budes slapat na rotopedu s alternatorem...
    25.7.2015 21:00 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tak tva omezenost je vsem znama
    Napodobne.
    Asi te zavrem do sklepa a budes slapat na rotopedu s alternatorem...
    Toho se opravdu nedockas. Lide, jako jsi ty, mi sekaji travnik a stelou postele. Nechces si u mne neco privydelat? ;-)
    25.7.2015 21:55 nobody
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    haha, az budu mit ucpanej odpad necham ho prostouchnout to svou nevymachanou palici ;)
    26.7.2015 13:24 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Svou hlavou stouchej do ceho chces, treba do zdi. ;-)
    26.7.2015 10:07 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Odin je obyčejnej trotl, který jenom účelově lže. Když byl přistižen při lhaní, že existují soukromé školy, které nemají dotaci o státu, tak v jedné diskuzi raději neodpověděl, v další proved manipulaci úkrokem stranou, že prý hájí tajemství školy - prostě byl nachytán při trolování.

    Zdá se, že se narodil do rodiny, která už od jeslí a příchodu Čechů na Říp chodila do soukromých jeslí, školek, základek, atd, pochopitelně bez dotací, a platili strdím a škvarkama, případné náklady na státní služby vždy poctivě zaplatili ze svých úspor, přitažených z Indie. Jeho lhaní a kecy o dokonalé kapitalistické společnosti (která logicky nefunguje vůbec nikde na světě - ostatně on sám aspoň žádnou nezmínil) možná provádí ve svých volných chvilkách, protože podle jeho zápisků mu rodina zřejmě neříká nic - buď je služebně mimo, nebo v hospodě, nebo si dělá DNA, aby zjistil, jestli jeho starou na dálkové ovládání šukají i další kapitalisté.

    Tak k němu buďte shovívaví - nemá to ten čirý kapitalista jednoduché.
    26.7.2015 13:23 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Veci, ktere mi vycitas, jsem zduvodnil. Jinak dekuji za starost o muj radoinny zivot, vse funguje v nejlepsim poradku. Mohu rici, ze se mam skvele, jsem stastny a prakticky vsechny zivotni cile jiz mam splneny. Jsem jednoduse stastny. Muzes to same rict i ty?
    pavlix avatar 26.7.2015 13:38 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tak určitě. Spokojení lidé se chodí do internetových diskuzí vypsat z toho, jak jsou spokojení. :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    26.7.2015 13:50 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ano, urcite. Rad davam najevo, ze jsem stastny. A jemu jsem to cpal az po tom, co mne napadl. A co ty? Jsi stastny? Stale nosis cerveny klobouk? ;-)
    26.7.2015 15:29 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Rozvedený týpek, který si musí testovat svoje šťastné otcovství přes DNA (pochopitelně na soukromé klinice bez dotací státu - a moc rád bych viděl reakci blažené maminky), a tráví celý týden bez rodiny a dětí, dosáhl svých cílů. Aspoň je vidět, jak si troll představuje ideální šťastný život, kde kariéra je na prvním, druhém i posledním místě.
    26.7.2015 16:53 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Rozvedeny typek je uz nejaky ten patek opet zenaty. A ano, kariera a prace je pro mne dulezita, ale jak jsem uz psal, vetsina cilu je splnena. Jeden z nich je mit vice casu na to venovat se rodine. Co je na tom spatneho? Vy se nechcete mit dobre a nechcete co nejlepe zabezpecit sve deti?
    26.7.2015 20:44 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    To musí být láska na první pohled, když šukáte všude kolem a musíte si dělat testy DNA. To je pro tebe příkladný rodinný život? Nebo to, že se doma objevíš na víkend, profackovat nevěrnou ženu a zlobivé děti, a oznámit jim, jak jsi je už co nejlépe zabezpečil? Ten tvůj trolling má v téhle oblasti značné, opakuji soudruhu Odine, značné trhliny. Chtělo by to trochu studia rodinných vztahů - za vlastní pochopitelně, bez státních dotací.
    26.7.2015 23:44 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ty sam jsi mezera hodna studia. ;-)
    kyknos avatar 27.7.2015 01:15 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    ty jsi nejakej katolik bo co? co kdyz to delaji ve trech? :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.7.2015 23:01 jas | skóre: 13 | blog: blag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?

    Troll nie je, na to vykazuje prilis velku konzistenciu nazorov [1] a prilis malo ocividnych klamstiev [2]. Ma proste vybudovany nazor na svet (resp. sleduje nejaku ideologiu) a tu ho prezentuje, zvacsa bez vyraznejsieho citoveho zafarbenia.

    Podobnu konzistenciu vykazuju v podstate vsetky ideologie, ci uz ide o kapitalizmus, demokraciu, komunizmus alebo dokonca aj fasizmus. V praxi sa ale zvyknu presadzovat skor ideologie zmiesane a to proste z dovodu, ze su viac prakticke a viac reflektuju realny svet [3]. Ich ocividnou nevyhodou je zas vysoka nekonzistencia.

    [1] Ideologia kapitalizmu je cca konzistentna, akurat vyzaduje minimalne az nulove socialne citenie.

    [2] Za to, ze nedokazal najst skolu, ktora by bola bez dotacii by som ho az tak neobvinoval, pravdepodobne neslo o cielene klamstvo a skutocne si myslel, ze dana skola dotovana nebola. Svoje pochybenie ale mohol priznat.

    [3] Prislusnost cloveka k nejakej ideologii zavisi prevazne na jeho pocitoch -- pocitoch, ktore urcuju, co povazuje za spravne a co za nespravne. Pocity nahodneho cloveka su zmenitelne len velmi obtiazne a zanedbatelne mnozstvo ludi si udrzuje pocity konzistentne/vyhrotene az do extremov. Dosledkom toho vsetkeho je, ze vyhra v podstate vzdy nejaky mix idealogii. PS: Socialne citenie je len jedna z vetiev danych pocitov.

    kyknos avatar 27.7.2015 23:09 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    trotl != troll
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    27.7.2015 23:30 jas | skóre: 13 | blog: blag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?

    Nj, chce to vacsi font, :-)

    Kazdopadne by som ho neoznacoval nutne ani za trotla z podobnych dovodov.

    31.7.2015 17:31 xyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Ale proc tak slozite, Odin1918 je proste ukazkovy psychopat, chybi mu kus mozku, nemuze za to... V duslledku toho pak z hlediska psychoanalyzy proste zastydl v analnim stadiu ~trileteho ditete, a proto z nej leze to co tady pak cteme :-)
    31.7.2015 21:08 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Psychopat v analnim stadiu? Dekuji, takto mne jeste nikdo nenazval.
    kyknos avatar 31.7.2015 23:52 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Já myslím, že mas spíše orální stádium :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    5.8.2015 15:50 meky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Považuju za přínos (a rád si v daních zaplatím) to, že mám možnost bezplatně studovat jakýkoliv obor, který budu chtít, a že tuhle možnost má kdokoliv talentovaný, byť by neměl přístup k velkému množství peněz. Považuju za přínos, když jsou okolní lidé spíš více vzdělaní, než nevzdělaní, protože pak se s menší pravděpodobností nechají přesvědčit k fanatismu a je jistá pravděpodobnost, že budou o informacích uvažovat kriticky. Jsem rád, že jsou kolem lidé, kteří dost přesně vědí, co je to slepé střevo, pravý úhel, těžiště, polychromované bifenyly nebo linuxové jádro a věřím, že cokoliv z toho může ve výsledku pomoci i mne. Cítím se líp ve společnosti vzdělaných lidi, než lidí bez vzdělání a přispěju na to z daní mnohem radši, než např. na stavbu nějakého pěkného tunelu.
    pavlix avatar 5.8.2015 15:58 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    +1
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.8.2015 22:10 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tohle Odin nikdy nepochopí a ani nechce pochopit.

    Ostatně při svém lhaní doposud nedokázal uvést tu slibovanou privátní školu, co nemá státní dotace, takže všechny jeho kecy jsou jen trolling.
    If you don't ask, you don't get
    5.8.2015 22:39 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    To chce klid. Nelzu. Sve duvody, proc neuvadim konkretne, jsem ti jiz sdelil. A pokud dotycny nadrecnik chce ochotne prispivat na vzdelani cizich lidi, muze tak cinit on a jemu podobni dobrovolne bez nutnosti existence statniho zbytneleho aparatu, ale neni pripustne, aby toto vynucoval na ostatnich, kteri takto prispivat nechteji. Treba pan Kolibac je mi z duse protivny a to i na zivo, takze nevim, proc bych jemu a jeho potomkum mel prispivat na vzdelani. Jeden z mych psu bude v brzke dobe potrebovat velice drahou operaci a kdybych na tom nebyl, jak jsem, tak by si tu operaci nemohl kvuli danim dovolit a zvire, ktere u mne zije od narozeni, by mi pomalu umiralo pred ocima. Dekuji bohu, ze si to dovolit muzu. Ale je treba si uvedomit, ze i takove dusledky ma prerozdelovani. Takove, ze kvuli nim umiraji i blizka stvoreni, ktere ma clovek radeji nez cizi lidi.
    kyknos avatar 6.8.2015 12:36 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Nebýt toho státního školství a základního výzkumu, tak si tu operací pravděpodobně nebudeš moci dovolit vůbec.

    Ta tvoje škola je zrejme nějaká akademie astrologie, protože akreditované školy mají dotace všechny
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    7.8.2015 16:53 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Spousta spolecnosti nabizejici mba studia nepobira dotace. Nebudte omezen jen na statni tituly.
    Fluttershy, yay! avatar 7.8.2015 17:06 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Mladý Blbý Agresivní není v české legislativě uznávaný akademický titul; uniká mi, jak může být odpovídající studium (nebo „studium“) považováno za vysokoškolské, když nepodléhá příslušné akreditaci. Ano, nepochybně existují lecjaká školící střediska, nicméně…
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    7.8.2015 19:27 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Akreditace je zarukou kvality? Neni. To, ze mba neni uznano zakonem, nic neznamena. Vyznamnost vzdelani urcuje trh a ne zakon.
    Fluttershy, yay! avatar 7.8.2015 20:01 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Akreditace je zarukou kvality?

    Akreditace je zárukou splnění určitých požadavků v určitém čase. Když požadavky nejsou plněny, akreditace může být odebrána.

    To, ze mba neni uznano zakonem, nic neznamena.

    Uznání titulu znamená, že nositelé titulu museli splnit určité požadavky. Nositelé titulu Mladý Blbý Agresivní nemusejí splnit vůbec nic. Třeba já jsem Troll Axethrower, MBA. Titul mě stál asi pět sekund času a zanedbatelnou šířku pásma.

    Vyznamnost vzdelani urcuje trh a ne zakon.

    Významnost vzdělání určuje leccos, ale trh to vážně není.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    7.8.2015 20:40 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Plneni jakych pozadavku? Plzenska prava take mela akreditaci.

    Drzitel mba musi take splnit spoustu pozadavku. Podstatne take je, kde byl titul ziskan. Neni mba jako mba, stejne jako neni bc jako bc. Ty si sice ke jmenu muzes pripisovat, co chces, ale titul nemas cim dolozit. Osobne se mi statni tituly nelibi. stat se zde opet montuje do neceho, co mu neprislusi.

    Fluttershy, yay! avatar 7.8.2015 20:49 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Plneni jakych pozadavku? Plzenska prava take mela akreditaci.

    Doporučuji dočíst větu/odstavec až do konce.

    Ty si sice ke jmenu muzes pripisovat, co chces, ale titul nemas cim dolozit.

    Jako že nedostanu z banky výpis z účtu, na kterém je tučná platba za MBA? I to by šlo zařídit.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kyknos avatar 7.8.2015 22:55 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    MBA je něco jako RSDr., titul pro idioty
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Drom avatar 8.8.2015 01:10 Drom | skóre: 24 | Kdyne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    PromId, Promovaný Idiot?
    6.8.2015 23:18 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jestli svému lhaní chceš říkat trolling, je mi jedno. Blábolíš o privátních školách bez dotací, jednu neskutečně tajemnou nechceš prozradit (zřejmě zřízena nějakou šílenou neziskovou organizací, dotovanou z nějakého lichtenštejnského fondu), ale v principu žádné další nejsi schopen najít, protože neexistují.

    Tvoje sobecké myšlení je v naprostém vakuu, respektive neodpovídá realitě současného světa, neboť tvoje vize společnosti neexistuje nikde ve světě, jen ve tvé egoistické představě, protože se ti zrovna přihodilo, že máš dostatek finančních prostředků. Ale na všechny jednou dojde, a jsem zvědav, jak budeš jednou kromě nějakýho přiblblýho čokla platit soukromé operace všem svým příbuzným :-(, až tě tvůj současný chlebodárce vytřídí ze dveří nebo zkrachuje.
    If you don't ask, you don't get
    7.8.2015 16:48 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    přiblblýho čokla
    Lepsi platit operaci psovi nez omezenemu zamindrakovanemu praseti, jako jsi treba ty. Omlouvam se za tvrde vyrazy, ale hadam, ze ty se svym chovanim, zavisti a mindraky jsi na to zvykly.
    7.8.2015 22:36 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Mindrák a zakomplexovanost čiší ze všech tvých příspěvků, přeci jenom zřejmě pro polovičního sudeťáka je asi těžké najít, kam vlastně patří. Tvoje samolibé ego z příspěvků jen kape, a není divu, že ses musel rozvést, a na pořízené děti si dělat testy DNA - promiň, ale to dělá opravdu jen neschopný blbec, který není schopen poznat, jestli svou ženušku šuká sám, nebo při svých permanentních pobytech mimo domov a večerech po hospodách mu jí obhospodařuje schopnější kolík. A ještě se tady chlubíš, jak jsi spokojený s rodinným životem :-)

    Urážet umíš docela dobře, ostatně od člověka, který by dal přednost úmrtí člověka před chcípajícím čoklem, se asi ani nic charakterního čekat nedá. Omlouvat se mi nemusíš, nemám k takovému narcisovi žádný respekt - pokud bych použil tvoje formulace vztahu k blízkým, tak bych asi uvedl, že kdybych měl v autě před sebou na vozovce nebezpečí přejetí nějakého čokla nebo Odina, tak bych zachránil raději toho psa.
    If you don't ask, you don't get
    7.8.2015 22:51 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    O mou rodinu starost mit nemusis, zijeme si spokojene. ;-) Ty na to stale nasazujes, ze uz mam z tebe pocit, ze mi zavidis i tu rodinu. Uz jen kvuli tobe doufam, ze mas take rodinu a spokojeny zivot.
    který by dal přednost úmrtí člověka před chcípajícím čoklem
    Ano, dal bych prednost. Zivot meho psa ma pro mne rozhodne vetsi cenu nez tvuj zivot.
    tak bych zachránil raději toho psa
    Mne nedojmes.
    7.8.2015 23:36 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Rodinu tu první nebo druhou? A ještě jsi nenapsal, jak se blaženě chechtala ta maminka dítěte, když jsi jí tak urážel testy DNA. Protože pouze uvádíš, že jsi na cestách a žereš po večerech v hospodách, musí být tvůj rodinný život báječný - možná by ses měl zeptat manželky, jestli jí stačí jen přístup ke kontu, nebo by chtěla trochu víc.

    Svoji rodinu s tebou rozhodně rozebírat nehodlám, nemáme spolu podepsanou žádnou smlouvu na poskytování informací, a egoistický nácek je asi poslední osobou, s kterou bych chtěl o našem životě diskutovat.

    Pokud dáváš přednost životu psa před životem lidským, tak mi nezbývá než konstatovat, že takové kreatuře se tenhle přístup jednou vrátí i s tučnými procenty. A pak si budeš moct namazat prsa se svým privátním pojištěním, boží mlýny takové hyeny najdou, dřív nebo později. Ale jsem rád, že jsi se celkem jasně vybarvil, co jsi za zoufalce a sobce.
    If you don't ask, you don't get
    Bystroushaak avatar 7.8.2015 23:48 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Já dávám také přednost životu odinova psa, před tvým. Jen abys věděl, že v tom není sám.
    8.8.2015 00:18 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Přiznávám, že ty jsi mi úplně u prdele, takže tvůj příspěvek IT puberťáka má hodnotu limitně se blížící nule. Odin je sice narcis a nácek, ale je aspoň inteligentní.
    If you don't ask, you don't get
    Bystroushaak avatar 9.8.2015 23:11 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Tak určitě.
    10.8.2015 00:42 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Nejsem nacek. Nacismem opovrhuji, jak jsem ostatne i zde nekolikrat psal. Narcis trosku jsem. Netajim se s tim a jsem s tim spokojen. Mam sam sebe velmi rad, ale na tom nevidim nic spatneho.

    Ty i mtrain mi prijdete inteligentni, alespon podle toho, jak se zde oba projevujete. S tebou se na vetsine veci neshodnu a s mtrainem uz vubec ne. Rozhodne se vsak chovas slusneji. To, co mtrain psal o mem psovi, jsem si o nem nemyslel, ze je schopen napsat.
    10.8.2015 09:49 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Taky jsem nečekal, že můžeš být takový nácek a narcis, že je pro tebe život psa důležitější, než život lidský. To jsem si nejen nemyslel, že to jsi schopen napsat, že hlavně, že to zjevně myslíš vážně. Tvoje myšlení je pro mne za jakoukoliv hranou slušnosti. Proto jsem uvedl, že se nebudu divit, když ti to boží mlýny jednou spočítají.
    If you don't ask, you don't get
    pavlix avatar 10.8.2015 10:11 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Není to tak dlouho, co jsem si znovu potvrdil, že ani hodnota lidského života není univerzální.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Bystroushaak avatar 10.8.2015 11:03 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Kde se vůbec bere myšlenka, že by hodnota lidského života měla být univerzální?
    Fluttershy, yay! avatar 10.8.2015 11:14 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Kdo by měl být arbitrem? Podle jakých kritérií? Nevylučovalo by se to čirou náhodou např. s rovností před zákonem? Což takhle připuštění otrokářství?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 10.8.2015 11:45 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Už sama existence státu, který dohlíží na rovnost před zákonem zajišťuje, že život nemá univerzální hodnotu. Například život zločincův je pošlapán a může být i ukončen, případně můžeš být přinucen jít bojovat do války proti lidem, o kterých stát tvrdí, že nemají stejnou hodnotu života jako ty, tudíž je v pořádku je zabíjet.

    -> Zákon bych do toho vůbec netahal.

    Možná by to šlo nějak nadefinovat přes morálku, ale opravdu málokdo bude tvrdit, že pouhá příslušnost k lidské rase ti zajišťuje univerzální hodnotu (co to vůbec znamená?).
    Fluttershy, yay! avatar 10.8.2015 12:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Pokud tedy si tedy lidé obecně rovni nejsou, proč by nemohl např. nějaký oligarcha z pozice moci diskriminovat/zotročit/zplynovat např. introverty ze Sudet nad 180 cm, aniž by se provinili prokazatelnou kriminální činností nebo nastal stav ohrožení?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Bystroushaak avatar 10.8.2015 12:34 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Protože každá akce vyvolává reakci. Pokud by byl schopný reakci ustát, tak mu v tom nic nebrání.
    11.8.2015 01:00 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Taky jsem nečekal, že můžeš být takový nácek a narcis, že je pro tebe život psa důležitější, než život lidský.
    Jak souvisi to, ze si vice vazim zivota sveho zvireciho pritele nez zivota ciziho cloveka, s nacismem? Tim spise cloveka, ktery meho psa oznacuje za cokla.
    že to zjevně myslíš vážně
    Pokud bych si mohl vybrat, na co dat sve penize, me rozhodnuti je zjevne. Nevidim na tom nic spatneho a neslusneho. Zvireci pritel pro mne jednoduse znamena vice nez cizi clovek, jehoz ziti ci neziti nezaznamenam. Ja si od ostatnich penize take nenarokuji, at je tedy nenarokuji oni po mne. Neslusne je narokovat si neco a ne to, ze chci svemu psu zaplatit zdravotni peci.
    kyknos avatar 11.8.2015 01:04 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Jeden magor specista, druhy asocialni psychopat - pokračujte, je to zabava
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jendа avatar 10.8.2015 01:09 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Už jsem tu jednou dostal vynadáno že když ta hodnota je jenom jedna, tak se nemůže blížit limitně :)

    Btw. co proti tobě Bystroushaak má? Pohádali jste se v nějaké diskuzi u které jsem nebyl?
    10.8.2015 09:55 M_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ČVUT jako MIT? Lendl, Navrátilová, Jágr, Sáblíková, nebo absolvent FELu?
    Netuším, a jak jsem napsal, je mi to jedno.

    Nepamatuji si jeho předchozí komentáře vůči mne, jenom mne zaujalo, že nezná Jágra, Lendla nebo Sablíkovou - asi vidí svět zúženýma klapkama, ale to není můj problém. Taky je možné, že měl o půlnoci pocit, že jeho poznámka byla vtipná.

    Ohledně té limity - nějak v okruhu mých známých se tenhle obrat ustálil jako 'saying', spíš jako parodie na skutečný a vážný význam obsahu, protože matematiku jsme při studiích bytostně nesnášeli.
    If you don't ask, you don't get

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.