abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×

dnes 05:55 | Bezpečnostní upozornění

Bezpečnostní tým Cisco Talos upozorňuje na celou řadu bezpečnostních chyb v Blenderu. Vývojáři Blenderu byli o chybách informování již v září. Dosud tyto chyby ale opraveny nebyly. Doporučeno je neotevírat v Blenderu soubory z nedůvěryhodných zdrojů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 17:22 | Bezpečnostní upozornění

Společnost F-Secure upozorňuje na bezpečnostní "problém" v Intel AMT (Active Management Technology). Útočník s fyzickým přístupem k počítači s povoleným AMT a nenastaveným heslem k MEBx (Management Engine BIOS Extension) může obejít heslo nastavené v BIOSu, pin v TPM, přihlašovací jméno a heslo do operačního systému nebo i šifrování disků restartováním tohoto počítače a při jeho startu zavedením MEBx (CTRL-P) a zadáním výchozího hesla "admin". Pak už útočníkovi stačí pouze změnit heslo a povolit vzdálený přístup k počítači na úrovni AMT.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
včera 15:11 | Zajímavý projekt

Na Indiegogo byla dnes spuštěna kampaň na podporu 6 palcového notebooku a kapesní herní konzole GPD WIN 2. Cena v rámci kampaně byla stanovena na 649 dolarů. Cílová částka 100 tisíc dolarů byla překonána již 8 krát. Ukázka s Linuxem na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
včera 05:55 | Bezpečnostní upozornění

V GitLabu, v open source alternativě GitHubu, tj. v softwarovém nástroji s webovým rozhraním umožňujícím spolupráci na zdrojových kódech, byl nalezen vážný bezpečnostní problém. Bezpečnostní aktualizace bude vydána ve středu 17. ledna v 00:59.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
včera 04:44 | Komunita

Firefox končí s podporou GTK+ 2. Od verze 59 bude možné Firefox sestavit pouze s GTK+ 3 [reddit].

Ladislav Hagara | Komentářů: 22
včera 01:22 | Pozvánky

První letošní pražský sraz spolku OpenAlt se koná již tento čtvrtek 18. ledna od 18:00 v Radegastovně Perón (Stroupežnického 20, Praha 5). Vítáni jsou všichni příznivci svobodného softwaru a hardwaru, ESP32, DIY, CNC, SDR nebo dobrého piva. Prvních deset účastníků srazu obdrží samolepku There Is No Cloud… just other people's computers. od Free Software Foundation.

xkucf03 | Komentářů: 0
včera 00:11 | Pozvánky

Spolek OpenAlt zve příznivce otevřených technologií a otevřeného přístupu na 148. brněnský sraz, který proběhne v pátek 19. ledna od 18:00 hodin v MIKI pub & restaurant na Makovského náměstí 3166/2. Sraz je spojen s návštěvou (již v 16:30) Ústavu fyzikálního inženýrství Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
13.1. 23:22 | Nová verze

Po čtyřech měsících vývoje od vydání verze 5.7.0 byla vydána verze 5.8.0 správce digitálních fotografií digiKam (digiKam Software Collection). V Bugzille bylo uzavřeno 231 záznamů. Ke stažení je také balíček ve formátu AppImage (Wikipedie).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
13.1. 22:55 | Nová verze

V srpnu 2016 Microsoft uvolnil zdrojové kódy PowerShellu (Wikipedie, GitHub) pod open source licencí MIT a naportoval jej na Linux. Tento týden Microsoft vydal PowerShell Core 6.0 pro Windows, macOS a Linux. PowerShell Core 6.0 využívá .NET Core 2.0.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
13.1. 22:22 | Zajímavý článek

Pornhub zveřejnil statistiky za rok 2017. Dočíst se lze například, že 53 % návštěvníků Pornhubu přistupujících z počítačů používalo webový prohlížeč Chrome. Na Pornhub přistupovalo 67 % návštěvníků z chytrých telefonů, 24 % z počítačů a 9 % z tabletů. Na 3 % počítačů běžel Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
Jak se vás potenciálně dotkne trend odstraňování analogového audio konektoru typu 3,5mm jack z „chytrých telefonů“?
 (7%)
 (1%)
 (1%)
 (1%)
 (77%)
 (13%)
Celkem 1296 hlasů
 Komentářů: 48, poslední 22.12. 22:05
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Vložit další komentář
    Fluttershy, yay! avatar 20.1.2009 00:57 Fluttershy, yay! | skóre: 81 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    WTF?
    20.1.2009 03:54 vencas | skóre: 32
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    +1 ...

    20.1.2009 08:17 michal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    +1

    xvasek avatar 20.1.2009 08:35 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

     Na druhou stranu - proč ne? Na externím disku sice není moc co testovat, ale kdyby tady bylo třeba srovnání Radeonu 4670 a GeForce GSO9600, nebo souboj mezi Phenomem II a Core 2 Quad, nebo třeba srovnání tří nejdostupnějších webkamerek za použití linuxového prostředí, tak by to určitě byl ojedinělý a zásadní počin.

    Michal Fecko avatar 20.1.2009 08:40 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    +1
    houska avatar 20.1.2009 14:02 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    HDD!

    20.1.2009 03:25 WiFi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    Mam velmi podobny problem na desktope s citanim z USB. Pod windowsami to ide ~30 MB/s, pod linuxom len <15MB/s. Doska K8N Neo4, nForce4 Ultra. Skusal som uz kadejake jadro a kadejake distro no nic nepomaha. Nejake napady?

     

    Inak disk to vyzera byt priemerny, hadam este nejake postrehy okolo teploty, pripadne odberu by nezaskodili.

    Marek Stopka avatar 20.1.2009 07:39 Marek Stopka | skóre: 57 | blog: Paranoidní blog | London, United Kingdom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    Kuchat HD který není můj, ani mi po recenzi nezůstane jsem fakt odvahu neměl, takže spotřebu jsem moc měřit nemohl (ano je tu ještě možnost kuchat notebook, ale snad chápeš, že do toho se mi taky moc nechtělo :-) ) A test typu zkusím to na baterce bez disku a pak s diskem se mi zdál až moc nespolehlivý a minimálně Heron by mi to pak v diskusi pod článkem nandal ohledně spolehlivosti výsledků, možná by se přidal i Ignor... :-)
    Pavel Čejka avatar 20.1.2009 21:14 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    Měření teploty není o kuchání. Měření spotřeby už vůbec ne. Co takhle přerušit 5V v USB kabelu a předřadit tam ampérmetr? Případně v lepším případě odpor třeba 0,1ohmu a měřit napětí osciloskopem, takže výsledkem může být odběrová křivka i s krásným znázorněním zvýšeného odběru při roztáčení, seekování ... recenze by získala.
    David Ježek avatar 20.1.2009 22:15 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB | Poděbrady
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    zbytečné, uvědom si, že jsme na linuxovém portálu. jinak teplotu samozřejmě ze SMARTU, zatím jsem si nevšiml, že by se to nějak výrazněji lišilo, beztak jsou okolní teploty u každého z nás jiné. k té spotřebě, ta mi připomněla, co mi v recenzi chybí: datasheet toho disku (ne té škatule, ale toho disku co je uvnitř).
    23.1.2009 07:04 WiFi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    SMART ma jeden hacik - z nejakeho dovodu nechodi na usb-massstorage devicoch. Aspon teda na USB disku co mam ja to hlasi, ze SMART podporovany nie je, pritom ked disk pripojim priamo do notebooku cez PATA, tak to ide.

    20.1.2009 07:24 kapo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    Co takhle pouzit treba bonnie++, kdyz uz chcete testovat disk?
    Marek Stopka avatar 20.1.2009 07:36 Marek Stopka | skóre: 57 | blog: Paranoidní blog | London, United Kingdom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    bonie++ testuje možná tak filesystém a ne disk...
    20.1.2009 08:09 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    Nešlo by na tom počítači s Vistama bootnout třeba KNOPPIX z CD, tím by se mohl vyloučit vliv HW, akorát by to chtělo nějakou partition na tom interním disku kvůli testu kopírování.

    20.1.2009 08:27 Smajchl | skóre: 39 | blog: Drzy_Nazory | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    /dev/null nestaci?
    My máme všechno co chcem, my máme dobrou náladu!
    Michal Fecko avatar 20.1.2009 08:39 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    AbcHardware.cz znova oziva... + Wintest - no skvele... :-(
    Heron avatar 20.1.2009 08:49 Heron | skóre: 51 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    Pánové, proč tolik negativních reakcí? Vždyť se jedná o test HW, z větší části v linuxu (a co je na tom, že jsou tam grafy z prográmku ve Windows? Snad jde o ten HW, ne?), na portále, který začínal jako DB HW pro linux. Co vám na tom vadí?
    Marek Stopka avatar 20.1.2009 08:59 Marek Stopka | skóre: 57 | blog: Paranoidní blog | London, United Kingdom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    20.1.2009 11:07 Filip Jirsák | skóre: 67 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    A co je na tom hardware nebo testu specifického pro linux? Tohle je čistě recenze hardware, kterou bych si na Abíčku třeba i rád občas přečetl, pokud by to byla pořádná recenze -- ale tahle recenze se dá shrnout do jedné věty: "Přenosný disk Toshiba Portable External Hard Drive pod linuxem funguje, i když přenosová rychlost je nepatrně menší, než pod Windows." V článku už je navíc jenom fotka a tabulka s čísly. Kdyby ten disk byl otestován víc (ale na to asi Abíčko nebmá prostředky, a nevidím důvod, proč by se mělo hrnout do této oblasti), nebo kdyby autor víc pátral po tom, co způsobuje rozdílnost přenosových rychlostí a popsal, co všechno vyzkoušel a ideálně i v čem byl nakonec rpoblém, bylo by to něco jiného. Tenhle článek mi ale opravdu připadá jako úlet -- to je zajímavějších mnoho zápisků v blogu nebo i mnoho zápisů v sekci Hardware. Což je pro tento článek škoda.
    21.1.2009 10:17 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    Kde je specifikace nebo naměřené hodnoty výrobku: rozhraní, zpoždění, spotřeba, hlučnost, teplota, odolnost proti otřesům?

    Když testujeme pomocí dd disk, tak s flag=direct, jinak testujeme schopnosti operačního systému.

    xkucf03 avatar 25.1.2009 10:45 xkucf03 | skóre: 46 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    Smysl by mělo srovnání několika různých disků od různých výrobců – to by uživateli mohlo pomoci v rozhodování. Ale psát recenzi na jeden disk – tím bych neplýtval místo ani v blogu.

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-Výuka.cz, Nekuřák.net
    Ondroid avatar 20.1.2009 09:00 Ondroid | skóre: 32 | blog: Hombre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    IMHO tohle testuje spíš propustnost USB sběrnice než rychlost disku.

    20.1.2009 09:02 vladimir
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    Koupil jsem něco podobného. Jmenuje se to Imation (made in china), vzhled téměř totožný (nemá ty červené proužky a název disku je otočený o 90st.). Tak jsem se pustil do testů a překvapily:

    # hdparm -t /dev/sda:  Timing buffered disk reads:   86 MB in  3.03 seconds =  28.36 MB/sec

    # dd if=/dev/sda of=/dev/null bs=4096k count=1000: 4 194 304 000 bajtů (4,2 GB) zkopírováno, 141,432 s, 29,7 MB/s (test zápisu jsem nedělal, mám na něm data)

    A nakonec mne zaujala ta přístupová doba a našel jsem jeden prográmek (url ve výstupu), který to měří:

    # ./seeker /dev/sda
    Seeker v2.0, 2007-01-15, http://www.linuxinsight.com/how_fast_is_your_disk.html
    Benchmarking /dev/sda [238475MB], wait 30 seconds..............................
    Results: 55 seeks/second, 17.97 ms random access time

    Takže ve výsledku mám přístupovou dobu stejnou, přenosové rychlosti dvojnásobné. To není tak špatné na neznačnový disk za 1800 z hypermarketu...

     

    20.1.2009 09:09 Aldagautr | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    pevne doufam, ze bude i druhy dil, usb kabel by si rozhodne zaslouzil samostatny clanek

    o svobodu prichazi nejsnaze ten, kdo o ni nikdy nebojoval
    20.1.2009 11:41 zdenek-hbr | skóre: 10 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    :D
    20.1.2009 09:19 miloš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    Ten disk je fakt šmejd.

    Tohle mi vrací můj přenosný HDD, který spoustu let sloužil v notebooku a ted ještě slouží v šuplíku.
    #hdparm -tT /dev/sdc
    
    /dev/sdc:
     Timing buffered disk reads:   82 MB in  3.02 seconds =  27.19 MB/sec
     Timing buffered disk reads:   82 MB in  3.02 seconds =  27.16 MB/sec
    
    Je to opravdu strašné, kam ten nový HW míří.
    20.1.2009 12:22 ivdo | skóre: 6 | blog: ivdo | Ostrava 49° 50' 52" N, 18° 17' 01" E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    Nebude to tak hrozné, starý disk Toshiba MK8032GSX 5V 1A (takže potřebuje ext napájení) , SATA, rámeček Power EH-25BSII

    # hdparm -tT /dev/sdb

    /dev/sdb:
     Timing cached reads:   2124 MB in  2.00 seconds = 1061.66 MB/sec
     Timing buffered disk reads:   82 MB in  3.05 seconds =  26.93 MB/sec

     

    Novější diskSEAGATE ST9320421AS 320 GB 7200 RPM (5V 0,62A stačí pouze usb)  rámeček ICY BOX IB-250StU-B

    # hdparm -tT /dev/sdb

    /dev/sdb:
     Timing cached reads:   2050 MB in  2.00 seconds = 1024.55 MB/sec
     Timing buffered disk reads:   88 MB in  3.06 seconds =  28.79 MB/sec

    20.1.2009 09:51 vetinari
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    Ta recenze je hodně ovlivněná použitím HW. Všechny dnešní 2,5" disky jsou schopny číst i zapisovat rychlostí větší než 30MB/s, což je limit USB2.0. Nejspíš budeš mít na starém notebooku nějaký starý a pomalý řadíč USB.

    20.1.2009 12:50 koroptev
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    usb 2 ma limit 480 Mb

     

    20.1.2009 13:17 ivdo | skóre: 6 | blog: ivdo | Ostrava 49° 50' 52" N, 18° 17' 01" E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    480 Mb - teoreticky na fyzické vrstvě, bez režie USB protokolu, k tomu existují dva druhy chipsetů, ty nejnovější mají část protokolu obsluhovánu softwarově, tudíž na pomalejším stroji to poznáte na zátěži cpu i na rychlosti přenosu.

    Daniel Kvasnička ml. avatar 20.1.2009 13:48 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    480 Mb - teoreticky na fyzické vrstvě, bez režie USB protokolu
    ...ktera rohzodne neni zanedbatelna, kdyz je schopna srazit vykon USB 2.0 celkem vyrazne pod FireWire 400.
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    David Ježek avatar 20.1.2009 13:53 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB | Poděbrady
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    ano, reálná propustnost u jakkoli rychlého usb disku/flashky atd je dle řadiče maximálně cca 35MB/s, tedy 280Mb/s ... ta režie je fakt hrozná.
    24.1.2009 13:20 Smajchl | skóre: 39 | blog: Drzy_Nazory | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    JJ firewire smaží rychle, používám ho na propojení notebooku se stolním počítačem, když potřebuju přenést větší data.
    My máme všechno co chcem, my máme dobrou náladu!
    20.1.2009 11:02 tomas2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    Mala prenosova rychlost by mohla byt  spatnym/nevhodnym USB radicem. Chce to vyzkouset na vice zkladnich deskach a nebo jeste lepe si poridit znackovou kvalitni PCI USB pridavnou kartu (coz teda pro notebook asi bude problem....:)))). 

    Daniel Kvasnička ml. avatar 20.1.2009 12:56 Daniel Kvasnička ml. | skóre: 52 | blog: The Joys and Sorrows of Being an IT Freak | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    Nemyslím si tedy, že by byl tento disk vhodná volba pro rozšíření místa v nějakém desktopovém počítači, kdy jeho přenosnost využijete jen málo.
    To neni zadny disk pripojovany pres USB.
    FSF: “screw you for not wanting the stuff we produce”, People: “screw you for not producing the stuff we want."
    20.1.2009 13:26 Michal Kašpar | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Napájení přes USB

    Pozor u (asi nejen) tohodle disku na napájení. Některé notebooky (např. EEE 901) nejsou schopny dodat z jednoho portu dostatek elektriky, aby se rozjel. V takovém případě je možné pořídit kabel/rozdvojku, který umí brát proud ze dvou portů. Pak funguje bez problémů.

    Ondroid avatar 20.1.2009 13:42 Ondroid | skóre: 32 | blog: Hombre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Napájení přes USB

    Toi taky záleží na disku, na mém eee 901 jede na jednom USBkabelu můj externi 2,5 (Hitachi) disk  bez problému.

    David Ježek avatar 20.1.2009 13:48 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB | Poděbrady
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Napájení přes USB
    nemá náhodou 4200rpm?
    20.1.2009 15:43 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Napájení přes USB

    > Některé notebooky (např. EEE 901) nejsou schopny dodat z jednoho portu dostatek elektriky, aby se rozjel

    AFAIK standard rika, ze USB port ma poskytovat  az 0.5 A a ma obsahovat proudovou ochranu, nektere 2.5palcove disky vyzaduji (alespon dle sveho popisu) 0.6 A a tak se nastartuji na pocitacich s ponekud volnejsi proudovou ochranou.

    Pavel Čejka avatar 20.1.2009 21:11 Pavel Čejka | skóre: 28 | blog: tosinezaslouzijmeno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Napájení přes USB
    EEE 901 nijak zvláštní problémy nemá (žádné jsem nezaznamenal), používám u něj dva USB HDD (40G Samsung a 80G WD), pravda oba jsou v pouzdře stejného typu. Oba se spotřebou max 2,5W.

    Mnohem častěji jsem měl problémy s různými USB konektory na čelech PC skříní, které byly vyvedeny mizernými kabely. Pak se často HDD opravdu neroztočil a musel jsem ho buď zapojit do jiného USB, nebo použít přídavné napájení.
    24.1.2009 13:28 Smajchl | skóre: 39 | blog: Drzy_Nazory | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Napájení přes USB
    Není divu, když USB má limit půl ampéru (což je 2,5W při 5V), některý disky žerou třeba až 2A. Firewire by mělo být schopný dodávat až 45W, což je docela rozdíl. Ovšem mimo Apple notebooků má asi většina notebooků malý firewire s 4pinama - bez napájení, což je opravdu škoda :-(
    My máme všechno co chcem, my máme dobrou náladu!
    20.1.2009 13:29 Non_E | skóre: 24 | blog: hic_sunt_leones | Pardubice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    Když už jsme na abclinuxu, tak by tu krátkou recenzi, mohly doplnit alespoň informace o testovacím stroji a jeho nastavení. I ve windows HW časopisech aspoň napíšou, jakou měli sestavu a že na tom běžela Vista se service packem a aktuálními ovladači.

    Kdybych měl známkovat jako ve škole, tak bych dal podminečnou trojku - podmínka je, že příště bude recenze více linuxová a obsahovat více testů.
    Only Sith deals in absolutes.
    20.1.2009 23:12 spatnej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    Podle rychlosti to spis vypada na zapornou recenzi. Muj rok stary disk 5400RPM v ICY BOX pouzdre dava:

    /dev/sdi:
     Timing buffered disk reads:   94 MB in  3.04 seconds =  30.91 MB/sec

    /dev/sdi:
     Timing buffered disk reads:   94 MB in  3.01 seconds =  31.22 MB/sec

    /dev/sdi:
     Timing buffered disk reads:   94 MB in  3.06 seconds =  30.73 MB/sec

     

    čtení:

    1000+0 vstoupivších záznamů
    1000+0 vystoupivších záznamů
    4 194 304 000 bajtů (4,2 GB) zkopírováno, 124,679 s, 33,6 MB/s

    Limoto avatar 21.1.2009 22:41 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog | Prostějov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive

    Tohle je totiž propustnost USB 2.0, jak už tu bylo několikrát řečeno... dnešní lepší 2,5'' disky jsou kolem 80MiB/s

    22.1.2009 22:53 chris
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    jak si to tu tak ctu, tak mne napadlo si jen tak na bleskove porovnani pripojit sea 320/7200/sataII/2.5" co mam v externim firewire800 2.5" boxiku a zkusit neco z nej zkopirovat na hdd notebooku (stejny disk). 800MB file byl hotov za cca 18 sec. cili cca 44MB/s. A pak jsem ho prehodil na usb kablik, a bylo z toho cca 27 sec. Na kopirovani treba 50k malych souboru nemam zrovna ted cas, stejne by to bylo hlavne o efektivite ncq. Toz asi tak. btw, Darwin Kernel Version 9.6.0
    24.1.2009 13:33 Smajchl | skóre: 39 | blog: Drzy_Nazory | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Recenze: Toshiba Portable External Hard Drive
    Hezký no :-) To akorát ukazuje že USB je vhodný akorát na flash disky a třeba MP3 přehrávače...
    My máme všechno co chcem, my máme dobrou náladu!
    27.1.2009 09:14 MilanK
    Rozbalit Rozbalit vše Odkaz na trochu přínosnější článek

    No nevím, nestačila prostě zprávička s odkazem na rozsáhlý test

    http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=11332&Itemid=45

    z čehož vyplývá, že jsou více méně srovnatelné (a omezené rychlostí USB sběrnice), a smutnou poznámkou, že Vám to jede o více než třetinu pomaleji?

    P.S. Koupil jsem jako dárek půl terabajtový WD Passport - defacto totéž provedení, které nabízejí ostatní, běhá kolem 28 MB/s.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.