Portál AbcLinuxu, 26. dubna 2024 00:58

HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake

8. 9. 2015 | David Ježek
Články - HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake  

Prakticky žádná tajemství už se neskrývají nad parametry procesorů Skylake od ultramobilních čipů až po velké desktopové procesory. Intel představil vše, co mohl (snad vyjma Celeronů), takže se dnes podíváme na velký přehled. Kromě něj nás čeká hodně nabušený smartphone, hodně nabušený monitor a hodně nabušená nová součást výbavy notebooků MSI.

Intel Skylake zcela kompletně představen, na trh jdou desítky modelů

Skylake jakožto druhá generace 14nm výroby u Intelu sice netrhá oproti předchozím několika generacím žádné další zvláštní rekordy co do frekvencí, ale tato výrobní technologie se ukazuje býti extrémně flexibilní. Skylake tak, jak byl nyní v plné parádě představen, totiž pokrývá čipy od ultramobilních Core M s TDP od 4,5 W (při sníženém režimu od 3,5 W) až po „plnotučné“ desktopové procesory s TDP až 65 W.

Představovačka se v desktopech netýká jen drahých procesorů Core iX, ale došlo konečně i na pentia. Vězte tak kupříkladu, že na trhu se chystají dvoujádrová Pentia Dual-Core G4400, G4500 a G4520, která se liší takty (3,4, 3,5, 3,6 GHz) a tak trochu i integrovaným GPU. Jejich TDP je parádních 47 W, velmi zajímavý je též údaj o TJunction na hodnotě 100 deg (což je předpokládám 100 °C). Grafické jádro podporuje na výstupu eDP či DP rozlišení až 4096×2304/60Hz, PCI Express linek nese procesor 16 typu 3.0 rozdělitelných jako 1×16 / 2×8 / 1×8 + 2×4. Paměťový řadič umí jak DDR3L (1333/1600), tak DDR4 (1866/2133) a konečně i tyhle levné procesory zvládnou obsloužit až 64 GB paměti.

Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

Co prozatím nebylo představeno, jsou procesory nejnižší třídy Celeron. Uvidíme jestli/kdy se tak stane, prozatím roli celeronů zastupují čipy poslední 22nm generace Haswell Refresh. Jinak v desktopech se zatím nepočítá s žádným CPU nesoucím integrované grafické jádro nejvyšší kategorie Iris Pro (tedy s nejvíce jednotkami a eDRAM). Nejvyšším GPU v rámci desktopových procesorů je HD 530 / GT2 (konfigurace jádra FP32 ALU : EU : Subslice na úrovni 192:24:3), zatímco mobilní procesory mají k dispozici ve vybraných čipech také Iris 550 / GT3 (384:48:6). Ale předpokládá se nasazení též jádra Iris Pro 580 / GT4 v konfiguraci 576:72:9. Nejvýkonnější integrovanou grafiku mezi desktopovými CPU Intel tak mají vyšší modely předchozí řady Broadwell, kupříkladu Intel Core i7-5775C s GPU Iris Pro 6200 / GT3e v konfiguraci 384:48:6 + eDRAM

Toto bylo ale pouze představení všech procesorů. Ty budou na trh proudit postupně, v tuto chvíli jsou víceméně v nabídce stále pouze ty dva první modely, tedy 4×CPU / 8× HT Core i7-6700K a 4×CPU bez HT v podání Core i5-6600K. Pokud ale odbočím od těchto vyšších procesorů, tak pokud vás také zajímají spíše ta nová úsporná pentia, tak v kontextu odhadované ceny lze zmínit aktuální Pentia Dual-Core, která se v závislosti na parametrech pohybují v cenovém rozmezí zhruba 1500 až 2500 Kč. Nad nimi sedí samozřejmě už Core i3 s podporou Turbo taktů a HyperThreadingu.

Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

Asus představil 34palcový IPS s monitor s G-Sync a 100Hz odezvou

Zatímco většina světa žije implementacemi otevřené technologie VESA Adaptive Sync (známé též jako AMD FreeSync), někteří výrobci nadále uvádějí i dražší konkurenční hardwarové řešení Nvidia G-Sync (což samo o sobě není špatné, pokud si to své kupce najde, nechť si oba systémy klidně koexistují). Jedním z těch opravdu zajímavých je nový 34palcový monitor Asus ROG Swift PG348Q, který v sobě kombinuje samé sympatické faktory.

Tím prvním je - pochopitelně pouze pro příznivce „nudloidních“ monitorů - displej s poměrem stran 21:9 a rozlišením 3440×1440. Asus zvolil IPS panel, což znamená zorné úhly až 178°/178°, ale také nižší teoreticky možnou odezvu a z toho též plynoucí refresh. Ten není 144Hz, ale „pouze“ 100Hz, což i tak je velmi slušné číslo v porovnání s obvyklými 60 Hz. Současně díky G-Sync je zde adaptivní synchronizace obrazu, tedy obraz prostý „tečení“ vodorovných linií.

Hardwarové novinky Hardwarové novinky

Zatím byl monitor pouze představen, což znamená, že se Asustek nepochlubil ani s cenou, ani termínem dostupnosti na trhu. Cena nízká nebude, obecně jsou tyto velké 34palcové monitory výrazně dražší než kupříkladu nejlevnější ~24palcové s rozlišením 3840×2160, navíc tento má nadstandardní elektroniku s G-Sync modulem a zapomněl bych dodat: zakřivený displej.

Smartphone Sony Xperia Z5 Premium posouvá hranice

Sony má své tažení za parametrově nejnašlapanějšími smarpthony poměrně usnadněno. Sama je totiž výrobcem velmi kvalitních Li-Ion akumulátorů, pohybuje se v oblasti digitální fotografie (i díky dědictví (Konicy-)Minolty) a videa a vyrábí ty nejlepší fotografické snímače na světě. Takže vlastně nic nebránilo tomu, aby se toto vše objevilo v nové vlajkové lodi mezi smartphony tohoto výrobce.

Sony Xperia Z5 Premium dostala do vínku ARM SoC Qualcomm Snapdragon 810, k tomu 3 GB RAM, 32GB interní flashové úložiště + slot na microSD(HC/XC) kartičku a až téměř šílený displej: při úhlopříčce 5,5 palce (což Xperii Z5 Premium řadí mezi „pádla“) nabízí rozlišení 3840×2160, tedy bodovou hustotu 806 ppi. Doprovází ji nový 23Mpix Exmor RS BSI CMOS snímač standardní kompaktové velikosti 1/2,3 palce (už víme, co bude v příští generaci kompaktů a ultrazoomů od Sony) s objektivem ekvivalentní 24mm full-frame a se světelností f/2.0. Autofocus využívá jak kontrastní ostření, tak na snímači přítomné body fázového ostření, nechybí dvojitý LED blesk. Tělo je chráněno proti vodě/prachu krytím IP65/68, Li-Ion akumulátor má slušnou kapacitu 3430 mAh.

Hardwarové novinky Hardwarové novinky

Sony tedy hodně šlápla na pedál. Až budete s tímto smartphonem nahrávat 4k video, tak vězte, že jej na displeji uvidíte celé v 1:1 zobrazení. Sice abyste viděli body, byste museli zabořit hlavu prakticky až na povrch displeje, ale čert to vem, vždyť platí, že víc proužků = víc Adidas Sony. Tento smartphone posouvá hranice co do rozlišení jak displeje, tak i fotoaparátu, přičemž zde není obvyklá hrůza s příliš prťavoučkým snímačem (v kontextu telefonů je kompaktová velikost snímače jistě kladem, jakkoli bizarně to zní). Cena bude jistě vysoká, ale na tuhle drobnost si počkáme ještě do listopadu.

Hardwarové novinky

ESS Sabre je nový D/A převodníkem v Gaming řadě notebooků MSI

Vyšší modelové řady herních notebooků MSI dostávají po 2.1 zvukovém systému DynAudio, síťovce Killer či klávesnici SteelSeries další nadstandardní prvek výbavy. MSI bude nově v noteboocích řad MSI GT72 Dominator Pro G, GS70 Stealth, a GS60 Ghost osazovat D/A převodník řady ESS Sabre, což znamená čip, který dává odstup signál-šum 127 dBA a THD+N -120dB, sluchátkový výstup podporující impedance od 16 až po 600 Ω a podporu 24bvit 192kHz výstupu. Mezi notebooky jde o neobvyklé a hodně nadstandardní řešení, které sleduje jediný cíl: ubrat další díl prodejů herních notebooků konkurenčním výrobcům. Jestli se to MSI podaří, ukáží nadcházející měsíce.

Hardwarové novinky Hardwarové novinky

Seriál Hardwarové novinky (dílů: 440)

První díl: Hardwarové novinky 36/2008 (procesory), poslední díl: HW novinky: podzimní přehled #2.
Předchozí díl: HW novinky: 128TB SSD už v roce 2018?
Následující díl: HW novinky: Gigabyte přináší USB 3.1 a Thunderbolt do světa PC

Další články z této rubriky

HW novinky: podzimní přehled #2
HW novinky: podzimní přehled #1
HW novinky: návrat skleněných ploten v HDD
HW novinky: PCI Express 4.0 prý ještě letos
HW novinky: i Skylake-X s 12 jádry používá levnou teplovodivou pastu

Diskuse k tomuto článku

pushkin avatar 8.9.2015 07:43 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Další, co neví, co je to IP:
Tělo je chráněno proti vodě/prachu krytím IP65/68, ...
IP v sobě zahrnuje ochranu proti vodě a prachu zároveň. IP68 znamená, že vyrobené zařízení je zcela prachotěsné a odolává dlouhodobému ponoření do vody, zatímco IP65 znamená, že zařízení je zcela prachotěsné a odolává působení stříkající vody (ale ne dlouhodobému ponoření). IP65 tedy vylučuje IP68, zatímco IP68 v sobě již zahrnuje IP65. Než zopakujete nějakou kachnu z iDnes, tak si prosím zjistěte, jak to ve skutečnosti je...
🇺🇦 Pomoc pro obranu Ukrajiny | SOS Ukrajina | Web4Ukrajina | Web4Ukraine 🇺🇦
David Ježek avatar 8.9.2015 08:27 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
já vím jak krytí IP je definováno, já jsem to studoval, víme? jen po těch téměř 11 redaktorských letech mě už přešla chuť řešit neschopnosti markeťáků píšících tiskové zprávy a specifikace na webech výrobců.
pushkin avatar 8.9.2015 09:01 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Já právě taky a poměrně často to aktivně řeším (alespoň ve smyslu ČSN EN 60034-5), proto mě to tak praštilo do očí (ještě v kontextu toho, že totéž psali v onom jmenovaném bulvárním plátku). Proč ale nenapsat něco ve stylu:
Tělo je chráněno proti vodě a prachu krytím IP65/68 (alespoň takto zvláštně jej definuje výrobce), ...
Tím by bylo jasné, že si o markeťácích, kteří jsou schopní zplodit leccos, myslíš totéž co já a řada dalších ;-)
David Ježek avatar 8.9.2015 12:26 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
svým názorem na markeťáky se nijak netajím, takže jsem neměl potřebu jej holt zrovna tady konkrétně ventilovat. to by kolikrát HWN nebyly o ničem jiném, než o mém dehonestování markeťáků...
Heron avatar 9.9.2015 10:52 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Takže tvůj podpis u článku nic neznamená? Nebo znamená jen tolik, že je to kompilát cizích textů?
David Ježek avatar 9.9.2015 20:07 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
tak jsem z toho holt neudělal elaborát o tom, jakej je markeťák Sony "blb", nebo jsem neudělal megastudii, jaké to IP krytí vlastně je a hned je problém? věřím, že čtenář si to umí přebrat sám (tj že to je buď A, nebo B a současně "markeťák Sony je divnej"). nebo ti dnes Tome hýbe žlučí jiný text na jiném serveru? Protože "kompilát" vypadá fakt jinak.
Heron avatar 9.9.2015 20:20 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Fakt nehýbe. Dokonce jsem na něj dal další odkaz. ;-) (Pokud by hnul, tak o tom podle Streisang efektu raději držím ústa.)

To není o elaborátu o tom, jak je někdo blb. Tento text přinášíš ty, je tam tvé jméno. Pokud já něco napíšu a ještě se pod to podepíšu, tak si za tím prostě stojím (fuj to je zprofanovaná věta). Ty jsi napsal IP65/68 a podepsal jsi se pod to. Není tam vysvětlující text, že se jedná o citát nějakého blba. Není tak ani náznak ironie. Pokud je to chyba, a každý děláme chyby, mělo to být jednoduše opraveno.

(Já jsem navíc nereagoval na krytí, ale na tvůj komentář.)
11.9.2015 23:34 Sinuhet
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Souhlasím.

Ale na podobné věci jsem si již zvykl, dokonce i na abclinuxu, tak bych to moc nehrotil. Ale já bych to tam nenechal, právě kvůli tomu podpisu. Pokud se pod to podepíšu, alespoň vyfiltruji fakta, a napíšu třeba obskurní "Sony se chlubí vysokou odolností IP", čtenář si případně zjistí sám ze zdroje, jaké to krytí vlastně je.
8.9.2015 08:01 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Sony … vyrábí ty nejlepší fotografické snímače na světě.

Zdroj?

David Ježek avatar 8.9.2015 08:27 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
zdroj: David Ježek, nejvyšší bytost tohoto i přilehlých vesmírů.
8.9.2015 08:47 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Rozumím. Já jen že tak, jak to bylo napsané, to znělo spíš jako něco objektivního než osobní názor, tak jsem se radši zeptal, jestli mi něco neuniklo.
8.9.2015 10:42 Falcon
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Zdroj ??? vseobecne znama informacia ... SONY vyraba cipy pre roznych vyrobcov zrkadloviek a je spicka vo svojom obore ... co tak si najskor nieco sam zistit a precitat namiesto neschopnej otazky "zdroj ???"
8.9.2015 11:16 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
vseobecne znama informacia

Všeobecně určitě ne.

SONY vyraba cipy pre roznych vyrobcov zrkadloviek

Zdaleka ne všechny - tím spíš, že sami už vlastně nějaký pátek zrcadlovky nevyrábějí.

a je spicka vo svojom obore

To nepopírám - ale je to úplně jiné tvrzení než "vyrábí ty nejlepší fotografické snímače na světě".

co tak si najskor nieco sam zistit a precitat

A vy máte výsledky nějakého nezávislého testu, který by to potvrzoval? Já o takovém nevím, tak jsem se zeptal.

8.9.2015 14:30 Falcon
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
OK ... vseobecne dostupna ... postaci pohladat na nete, SONY Alpha ti zrejme potom asi nic nehovori ked tvrdis ze nevyrabaju. Svet poloprofi a profi sa viac toci okolo Canon a Nikon a mozno tretia Sony Alpha ... ak neberiem do uvahy PROFI stredoformaty Phase One, Hasselblad atd. Ich svetlocitlive cipy sa nachadzaju v roznych DSLR od Nikonu a tiez rozne komapkty + smartfony. Pripajam nejale linky: http://connect.dpreview.com/post/7228456320/sony-has-40-percent-share-of-image-sensor-market http://www.wired.com/2015/06/sonys-new-sensors-exciting-new-cameras/

8.9.2015 14:48 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
SONY Alpha ti zrejme potom asi nic nehovori ked tvrdis ze nevyrabaju

Ale říká - a právě proto, že říká, vím, že v současné době (a odhadem 2-3 roky nazpátek) Sony žádné DSLR nevyrábí.

http://connect.dpreview.com/post/7228456320/sony-has-40-percent-share-of-image-sensor-market

1. Podíl na trhu neříká vůbec nic o technické úrovni výrobků. Které hodinky jsou považovány za kvalitnější, Omega nebo Swatch? Čí auta jsou technicky na špičce, Ferrari nebo Volkswagen? A které z těch značek mají větší podíl na trhu?

2. Když si ten článek přečtete pozorně, dočtete se, že se v něm uvádí, že Sony ten podíl na trhu má hlavně díky tomu, že dodává senzory do mobilů všech možných značek. To asi nebudou ty "nejlepší senzory na světě", že?

Svet poloprofi a profi sa viac toci okolo Canon a Nikon a mozno tretia Sony Alpha

Takže si to zrekapitulujme: Canon AFAIK používá výhradně své vlastní snímače, Nikon sice pro část svých DSLR používá senzory od Sony, ale nejedná se o "vlajkové lodě", spíš o střední a nižší třídu. A pak je tu samozřejmě zmíněný středoformát a větší, ale ani tam jsem nezaznamenal, že by značka Sony nějak vládla. Takže jsme zpět u toho, že Sony sice má největší podíl na trhu, že produkuje (i) velmi kvalitní senzory, ale tvrzení, že jde o "nejlepší senzory na světě" je hodně nadsazené.

8.9.2015 15:01 Falcon
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Takze v podstate sme dospeli k zaveru ze tvoj "Zdroj ?" bolo len podrypnutie a celkom vies hladat info a aj vyjadrit nazor.
8.9.2015 15:05 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Nebylo to rýpnutí, zase tak pozorně to nesleduju (nové tělo se ještě pár let kupovat nechystám), takže jsem opravdu chtěl vědět, jestli se opravdu v poslední době něco tak zásadně nezměnilo, nebo jestli šlo spíš o vyjádření osobních preferencí autora.
8.9.2015 15:19 Falcon
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
OK. Mna len uz poslednej dobe rozculuju reakcie typu "..ukaz zdroj inak ti neverim.." tak preto som hodil hned kritku. K tym "body" podla mna sa v dnesnej dobe neoplati ziadne telo ktore ma viac ako 20-24 MPx. Nakolko dnesne objektivy (komercne dostupne)dostahuju kvalitu tak okolo 20 MPx. Zdroj ti nedam pretoze si uz nepamatam presny clanok ale bol niekde na http://www.kenrockwell.com/index.htm alebo http://www.dpreview.com/ a aj na inych weboch som sa stretol s touto info.
8.9.2015 15:27 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
K tym "body" podla mna sa v dnesnej dobe neoplati ziadne telo ktore ma viac ako 20-24 MPx.

V tom taky moc smyslu nevidím. Rozumnou hranici bych viděl tak 12-15 Mp u APS-C a 25-30 Mp u fullframe. Sám mám 18 Mp APS-C (Canon 7D) a cítím, že už je to trochu "za hranou".

kyknos avatar 10.9.2015 01:21 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Kdyby to byly skutecne pixely a ne subpixely, mozna by to za hranou bylo. Ale nejsou.
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
8.9.2015 11:49 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Zdroj je tu, ale týka sa Canon. Sony mu momentálne nesiaha ani po členky.

Ale na druhú stranu, tie ich mydlové krabičky Sony Cyber-Shot DSC-RX100 mali celkom dobré vlastnosti [flame]na to aký prťavý kompakt to bol[/noflame].
David Ježek avatar 8.9.2015 12:22 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
ten snímač se vyznačuje tím, že je velký. kdyby sony v téhle velikosti udělal ten svůj 20Mpix 1" RS BSI CMOS, tak to bude zcela jiná káva.
8.9.2015 12:48 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Ktorý? Ten 250-megapixel APS-H je menší ako 35mm full frame. Reagoval som na tvrdenie že Sony je najlepší. Nie je, ani v kategórii pinhole fotomobilov.
David Ježek avatar 8.9.2015 16:19 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
ty o koze, já o voze. achjo.
9.9.2015 13:09 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Na eventualitu že by Sony vyrobilo 20Mpix 1" RS BSI CMOS o veľkosti APS-H som nepomyslel, to je pravda. Ale c tom prípade by bola iná káva porovnávať 20Mpix s 250Mpix.

Ach, áno.
David Ježek avatar 9.9.2015 20:18 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
nikoli, já hovořím o tom, že kdyby sony na bázi tehcnologie kterou vyrábí a "řeže" ty 1" 20Mpix čipy, udělala fullframe, nebo tento APS-H, hned by 250Mpix canonu vypadalo jinak. naprosto nechápeš. ale dobrá, donutil si mě holt udělat to, na co jsem byl línej:

1) canon 250mpix apsh = přesně 246,708 Mpix na 29,2x20,2mm = ~590mm^2 => 0,418Mpix/mm^2

2) sony 20M 1" = přesně 19,962 Mpix na 13,2x8,8mm = ~116mm^2 => 0,172Mpix/mm^2

ano, vidím že je to o dost méně než jsem hrubě hlavou odhadoval, takže si dovolím do výpočtu připojit právě xperii Z5 z tohoto článku a její:

3) 23Mpix 1/2,3" čip (přibližně 6,16x4,62mm) => 23Mpix na 28,46mm^2 => 0,808Mpix/mm^2.

Zatímco bod 1 je úžasný Canon v podobě velkého čipu (všechna čest), tak si vezměte kolik let to Canonu trvalo od 50Mpix APSH samplu k 50Mpix ff EOS 5Ds (hint: zhruba 8 let). Bod 2 - ok, je to daleko menší hustota, beru zpět. Ale bod 3 - sice malý čip a je otázka, jestli by Sony uměla tohle bez defektů ve velikosti APSH, ale narozdíl od Canonu, který to do zrcadlovky dá tak za 5-10 let (dle vývoje), Sony má tuhle pixelovou hustotu na trhu nyní. Netvrdím že jedno je lepší než druhé, ale že Sony umí skvělé snímače. Jak vynikající 16 a 24Mpix APSC, tak vynikající až 36Mpix a 42,4Mpix ff, tak také 50Mpix cmos v současných středofomátech.
9.9.2015 22:05 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Tie výpočty boli zbytočné. U polovodičov ide aj o elimináciu odrušenia. Akby o to nešlo, tak máme v predaji napríklad sto jadrové počítače v desktopoch z jednej wafličky. Trh by sa na to našiel.

A práve to eliminovanie odrušenia trvalo zopár rokov. Takže keby Sony alebo ixpéria mali vyriešené toto odrušenie, tak nezaspali niekoľko rokov.
11.9.2015 23:41 Sinuhet
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Našli si parametr pro "nejlepší", porovnávají hustotu. Věřím, že Sony vyrábí skvělé snímače, dost možná i nejlepší, ale fakt netuším, jak to objektivně prokázat, těch parametrů je opravdu...hodně.

Kromě zmíněného hmotnost, životnost, bitrate, cena, cena/výkon, eko-friendly a já nevím co všechno. I "značkovost" se může projevit, barva... Stejně to bude zanedbatelné oproti marketingu :-D
kyknos avatar 12.9.2015 18:41 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Spickove fotaky imho Sony nepouzivaji, takze nejlepsi nebudou
So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
12.9.2015 22:32 Peter Golis | skóre: 64 | blog: Bežné záležitosti | Bratislava
Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Představeny desítky procesorů Skylake
Takže, zhrniem tvoje slová: najlepší dôkaz je subjektívny pocit. Z môjho pohľadu s tým objektívne nesúhlasím, i keď mi na tvojom názore nezáleží.

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.