abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 722 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech

    21. 7. 2016 | David Ježek | Hardware | 3296×

    Že se chystá nástupce Xboxu One i Playstation 4 poměrně krátce po jejich vydání, si cvrlikají vrabci na střeše už pár měsíců. Díky úniku prezentace Sony se ale můžeme podívat, jaká konkrétně Playstation 4 bude. Z dalších témat se zastavíme u HBM2 pamětí a upřesnění ohledně chystané hi-end grafiky AMD a vše zakončíme u Qualcommu, který trochu vylepšil svoji vlajkovou ARM loď.

    Playstation 4 Neo alias „4k Playstation 4“ nabídne výrazně rychlejší x86 APU

    Uvedení Playstation 4 v závěru roku 2013 bylo velkým zoufalstvím, kterým se Sony snažila kompenzovat zoufalství jiné, ještě větší. Playstation 3 měla tou dobou na krku již 7 křížků a byla naprosto zoufale zastaralá. Jenže TSMC ani nikdo jiný (GlobalFoundries/Samsung) nebyl tehdy schopen poskytnout dostatečně kvalitní výrobní proces s dostatečně vysokou výtěžností pro plánované jednočipové řešení. Ano (a vše, co zde píši, platí stejně tak dobře i pro Xbox One), teoreticky mohla Sony sáhnout po řešení dvoučipovém, kdy použije CPU a GPU v oddělené podobě, ale to je řešení nákladnější na vývoj, konstrukci i výrobu. Takže to prostě nějak zbastlila a vydala Playstation 4 vybavenou sice oproti Playstation 3 nesrovnatelně výkonnějším, ale jinak též vlastně už zastaralým APU od AMD, navíc vyráběným již zastarávající 28nm technologií. Zkrátka Playstation 4 v původní a současné podobě není nic jiného než z nouze ctnost, protože se čekalo na nástupnické technologie.

    A tak bude v nepříliš vzdálené budoucnosti uvedena na trh konzole aktuálně označovaná Playstation 4 Neo. Její doménou bude 4k video včetně hardwarové akcelerace a také vyšší výkon ve hrách. Zatímco originální Playstation 4 cílí s bídou na FullHD, Playstation 4 Neo by se již ráda svezla na UltraHD vlně, tedy místo 1920×1080 rovnou 3840×2160. Rovnou si řekněme to podstatné: je to jen marketingová snaha zastřít to, že ani Playstation 4 Neo nebude mít pro hraní v 3840×2160 dostatek výkonu. Jelikož původní model jej nemá dost ani pro 1920×1080 (a hry se musí oproti možné PC variantě očesávat, byť v daleko menší míře než u generace Xbox360/PS3) a z nových informací plyne, že APU v Playstation 4 Neo bude z hlediska CPU části rychlejší o 30 % a z hlediska GPU části o 130 %. Jenže 3840×2160 je 4× více než 1920×1080, takže by to chtělo alespoň 400 % výkonu, či lépe alespoň 500 %, a to vůbec neberu v potaz známou skutečnost, že s rostoucím rozlišením to chce současně pokud možno více fps než v rozlišení originálním/původním.

    Playstation 4 Neo bude rozhodně daleko lepší volba než stávající model. Také bude daleko lepší volbou chystaná Slim edice původního modelu, též nejspíš realizovaná pomocí modernějšího APU vyráběného FinFET technologií. Ale bude to volba, která bude jen výrazně menší z nouze ctností, a o UltraHD/4k nebude moci být plnohodnotná řeč. Konzole bude architektonicky sice lepší, ale kupříkladu bude stále využívat zastaralé GDDR5 paměti, nikoli HBM (či alespoň GDDR5X). Ale tak to prostě bývá, když se snažíte nacpat x86 PC s mechanikou do maličké skříňky.

    HWN

    Hynix hlásí všeobecnou dostupnost HBM2 pamětí na podzim

    S „druhou generací“ HBM pamětí to trochu drhlo, nicméně jeden z velkých výrobců hlásí, že je vše hotovo a ještě v létě se rozjede plná sériová výroba. Vše je již otázkou jen několika málo týdnů. Díky HBM2 tak budeme moci na trhu přivítat zejména mezi výkonnými grafickými kartami modely, které využijí až čtyřikrát větší paměťovou propustnost HBM2 oproti GDDR5 / GDDR5X naplno a zejména ve srovnání s „HBM1“ (na Radeonech Fury) ponesou konečně dostatek grafické paměti.

    Na přelomu prázdnin a školního roku se tak na trhu objeví dostatek HBM2 čipů Hynix s rychlostmi 1,6 či 2,0 GHz, s nimiž za použití 4096bitové paměťové sběrnice (tu měly Radeony Fury s HBM1) bude možné dosahovat propustnosti i 1 TB/s, případně adekvátně více při použití více čipů než čtyř (ale očekávat lze primárně čipy dva / čtyři). HBM „druhé generace“ nasadí u hi-endových GPU jak AMD, tak Nvidia, u obou by byly i ty nejrychlejší GDDR5X čipy na nejširší realizovatelné sběrnici nedostatečné výkonově, navíc by karty měly výrazně vyšší spotřebu než s HBM2.

    AMD „Vega“ na podzim

    No a když už jsme u toho, tak AMD v těchto dnech oficiálně potvrdila, že hi-endoví velcí bratři Polarisu (radeonu RX 480 atp.), tedy karty na bázi architektury Vega, přijdou ještě letos na podzim. Znovu je potvrzeno, že ponesou HBM2 paměti. Mělo by jít o řešení v podobě karty výrazně rychlejší než Radeon Fury X (o generaci Hawaii, tedy R9 290X / 390X, ani nemluvě), která se objeví zhruba ve stejné době jako CPU řady AMD Zen. Pokud se AMD vše podaří podle plánu, čeká nás na podzim hodně velké zamíchání pozic na trhu, neboť pro AMD to bude znamenat zcela nové platformy, kdy se Zenem a Vegou samozřejmě přijdou i aktualizované základní desky / čipsety (na nich pro AMD pracuje ASMedia).

    Zhruba rok po architektuře Vega se dočkáme nástupnické Navi. Kdybych si měl osobně tipnout, tak Navi bude spíše jen dostatečně dobrou aktualizací Polarisu/Vegy, která vytěží více z používaného 14nm FinFET procesu Samsungu/GlobalFoundries, než aby přišla s razantním architektonickým skokem vpřed.

    HWN

    Qualcomm představil Snapdragon 821

    Nové ARM SoC od Qualcommu je přímým nástupcem modelu Snapdragon 820. Liší se od něj vlastně jen takty, které v součtu znamenají, že čip má o 10 % vyšší výkon než jeho předchůdce a jelikož se daří vylepšovat kvalitu výrobního procesu (anebo samozřejmě může též jít o dostatečnou zásobu těch nejkvalitnějších čipů z waferů u výroby Snapdragonu 820), není to na úkor spotřeby, resp. energetické efektivity. Každopádně zatímco model 820 měl pracovní takt CPU jader až 2,2 GHz, Snapdragon 820 běží až na 2,4 GHz. Výrobu tohoto SoC obstarává pro Qualcomm (který je typickou „fabless“ firmou) jihokorejský Samsung 14nm FinFET procesem. Aktuální Snapdragon 820 po blamáži s modelem 810 (a jeho 20nm planární výrobou u TSMC) nalezneme již ve více než stovce hi-end smartphonů včetně takových jako Samsung Galaxy S7 / S7 Edge, Xiaomi Mi5, LG G5, HTC 10, LeEco LeMax 2 či Sony Xperia X. Stejně jako jeho nový rychlejší bratříček podporuje kupříkladu 600Mbit/s X12 LTE, obsahuje signálový koprocesor Hexagon 680, možnost zpracování dat z až 25Mpix fotomodulku či třeba firemní rychlodobíjení Qualcomm Quick Charge 3.0.

    Jinak Qualcomm se nedávno nechal slyšet, že 5G řešení uvede na trh již za dva roky. V těchto dnech Qualcomm nabízí testovací platformu pro 5G technologie.

    HWN

           

    Hodnocení: 57 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    21.7.2016 10:19 Love_Dali | skóre: 24
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Davide, nemůžu si pomoct, ale jsi si jistý, že by Tvůj styl psaní neocenili někde lépe? Třeba na (l)zive.cz? Kdyby měl Blesk nějakou HW sekci, tak tam by ses taky mohl uplatnit.
    21.7.2016 13:42 NN
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Napis to lepe, ty sam..

    Osobne jsou souhrne HW novinky super, protoze sleduji jine veci a presto muzu zustat v obraze. Diky.
    Fluttershy, yay! avatar 21.7.2016 15:03 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Napis to lepe, ty sam..

    Argumentační klam.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.7.2016 19:37 radix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Az na to, ze toto neni Appeal to accomplishment. Hledej lip ...
    Bystroushaak avatar 21.7.2016 21:00 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Má pravdu, už jen proto, že když to „líp“ (čti: víc podle podle jeho vkusu) nenapíše on, tak nikdo. Pokud mu na kvalitě nezáleží do té míry, aby s tím aktivně něco dělal (třeba víc zaplatil autora, či ho silou přesvědčil, nebo to napsal sám), tak má prostě smůlu a jeho názor je irelevantní.
    Fluttershy, yay! avatar 21.7.2016 21:49 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    On to předřečník také může myslet (stejně jako řada komentátorů na Diit) v duchu
    nepište mi a pokud možno nepište vůbec
    Mě případná bulvárnost textu nevzrušuje, ale to z části proto, že ten text samotný se blbě čte.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    cezz avatar 21.7.2016 10:41 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Sorry ale nazvat vydanie PS4 - najrychlejsie predavanu konzolu vobec - "velkým zoufalstvím" je trochu mimo. Rad si precitam HW novinky ked su k veci a plne faktov. Ustipacna poznamka tu a tam je tiez OK, ale mat cez pol clanku autorovu pcmasterrace onaniu uz je trochu moc.
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    21.7.2016 11:33 source
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Napsal pravdu, i když ve stylu komentáře. Pro formu tam mohl tedy napsat " - komentář" Fakt je skutečně takový, že nejnovější konzole jsou ne příliš výkonné PC. Ti, co si je však kupují ale očividně neřeší rozlišení, FPS ani nastavení detailů. Do UltraHD (pokud si také ale nekoupí ten 4K fake panel) se to klidně může upscalovat a uživatel bude mít "feeling" 4K a bude spokojen. Podvůdky a nesplnitelné sliby celkem frčí a většině lidí je to stejně fuk.
    Hans1024 avatar 21.7.2016 12:37 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Takze vetsina lidi je spokojena a Sony spokojene vydelava. Nejak tam porad nevidim to "velke zoufalsti". Rekl bych, ze autor clanku tak znacne hloupym zpusobem vyjadril "me se to nelibi".
    Veni, vidi, copi
    21.7.2016 14:27 source
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Ano zoufalství to není. Je to vyčůranost. Podobná situace jako prodej "herních" PC v supermarketech.
    cezz avatar 22.7.2016 10:25 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Keby mi v tom supermarkete garantovali, ze kazda hra co vyjde pre PC najblizsich ~10 rokov mi pobezi na hratelnom FPS/rozliseni, tak by som s tym prirovnanim suhlasil, ale takto si uplne mimo.
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    22.7.2016 11:32 source
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Konzole něco takového garantují? A co je podle tebe "hratelnom FPS/rozliseni"? Nižší FPS přidává "filmový zážitek" (pro fajnšmejkry je i možnost z toho udělat slideshow, tohle však umí zatím jen PC :D) a nižší detaily podporují představivost. UltraHD obrázek ti dokážu udělat i z jednoho pixelu... bavme se tedy bez upscaling.
    Hans1024 avatar 22.7.2016 21:17 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Smir se s tim, ze vetsina lidi nad grafickymi detaily nemasturbuje.
    Veni, vidi, copi
    cezz avatar 25.7.2016 10:50 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    No Sony zvyklo mat lifecycle 10 rokov, neviem ci to priamo garantuju, ale kazdopadne minimalne planuju toto dodrzat aj nadalej. PS3 ma momentalne 10 rokov, este stale na to vychadzaju hry.

    Riesit na 10 rocnom HW grafiku stylom, ze to porovnavas so sucasnym hernym PC je tak trochu nezmysel, ale vseobecne povedane hru ktoru kupis pre PS3 mozes normalne hrat - nestane sa ti, ze by to to HW proste nedaval a hra by bola nehratelna. Musi splnat iste technicke standardy aby sa vobec mohla pre danu konzolu predavat. (z hlavy si nespomeniem, ake poziadavky malo Sony pre PS3 tituly)

    Alebo ked to obratim opacne, 10 rokov dozadu si kupil GF 7800 gtx za cca $600. (cize zhruba tolko ako PS3) Ja mam momentalne desktop s i5-4200Y, vstavana GPU ma minimalne taky isty (ale skor by som povedal, ze podstatne vyssi) vykon ako ta Nvidia. Z titulov na Steame co vysli za posledne roky si na tom nespustim takmer nic - ked neratam indie 2D plosinovky a podobne nenarocne hry, ktore bezia aj na telefone. Ta GPU spred 10 rokov by bola na tom este horsie. Podotykam, ze sa bavime o cene za GPU, musis naviac kupit aj zvysok PC - ticho predpokladam, ze ide len o upgrade grafiky, co by bol ten najlacnejsi sposob, ale realne by si musel zainvestovat aj do ostatneho HW.
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    Conscript89 avatar 21.7.2016 13:20 Conscript89 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    A jde opravdu o vykon za kazdou cenu? Ta platforma bude k dispozici nasledujicich (skoro) 10 let (tak to bylo u PS3). Nikdo netvrdi ze konzole jsou nejaka nabusena PC, hlavni devizou je, ze proste funguji a budou na ni vychazet nove hry dalsich 10 let a ty budou take fungovat a hry na ni budou optimalizovany (tak aby vypadaly co nejlepe). Proste je to jiny pristup, ktery take funguje.
    I can only show you the door. You're the one that has to walk through it.
    cezz avatar 21.7.2016 14:18 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Presne. Nikto netvrdi, ze ta konzola bola v case vydania vykonnejsia, ako nadupane herne PC. (ak to niekto tvrdi, tak trepe nezmysly, s tou cenou nemoze predsa konkurovat PC za tisice $$)

    Mimochodom uz sa da za €320,- (alebo kolko vlastne dnes PS4 stoji) kupit obdobne vykonne PC?
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    21.7.2016 14:31 source
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Ona byla výkonná jako PC mainstream komponenty v době uvedení. Ono AMD APU, i když taktované, je bohužel nic moc :( Cena konzolí je dotovaná, PC je víceúčelné, hry mají jinou cenovku. Těžko lze srovnat.
    Rezza avatar 21.7.2016 16:32 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    PS4 snad narozdil od PS3 neni dotovana. Ale nedovedu si predstavit doma PC, nekde nejakou krabici, misto na monitor... Notas je notas. PS4 nikdy nebyla o vykonu, ale jsem spokojeny. Ano, PC verze (na nekolikanasobne drazsim a nadupanejsim PC) urcite bude vypadat lip, ale proc? Takhle proste mam naladu, tak zmacknu tlacitko a za par vterin hraji. Kdyz nehraji, tak tam mam NetFlix, kdyz nesleduji NetFlix, tak tam mam Spotify. Jako jo, je to hnus proprietarni, ale zrovna u her me nevadi, ze jednoho dne neco uzavrou vic a nezahraji si. U PC/notasu me to samozrejme vadi.
    21.7.2016 23:51 BrainLess
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Hele napisu to takhle, na nejakou kacku nekoukam a mam doma synatora ( 8 let ). Takze mame doma PS3/PS4/PC ( i5,Nvidia 760, SSD). Kdyz napriklad vezmu hru World of Tanks, ktera na tom PC bezi na max detaily a potom Wot pro PS4, tak na ty PS4 vypada lepe. Protoze autori hry vedi ze to pisi na konkretni HW a muzou to patricne optimalizovat a nemusi resit ruzne zoufalce co maji nekde nejaky low end cpu + gpu a na druhy strane magory co utrati 20k jen za GPU aby meli o par FPS vic. Souhlasim s tim ze autoruv "subjektivni" nazor na PS4 ( je mozna z tech. hlediska ok ) ale jako celek je PS4 rozhodne lepsi nez kdejaky PC. Zejmena v kontextu toho ze na tom PC dneska vetsina zoufalcu drti ( bootloader na hry ) s nazvem Windows 10 ( a to bych nazval zoufalosti ) pro zmenu ja.
    22.7.2016 11:46 source
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Nižší detaily podporují představivost. Skutečně tedy pro tebe může vypadat lépe. To ti nikdo nevezme. Z hlediska objektivního porovnání realističnosti však nikoliv: http://www.dualshockers.com/2016/01/10/world-of-tanks-ps4-vs-xbox-one-vs-pc-screenshot-comparison-definitely-not-a-simple-port/
    cezz avatar 25.7.2016 10:56 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Tak ja neviem, ci si cital ten clanok, co si zdielal, ale v zasade tvrdi uplny opak ako hovoris ty. "I find the console versions a lot more appealing visually due to the combination of the factors mentioned above."
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    21.7.2016 14:25 koudy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech

    ... že s rostoucím rozlišením to chce současně pokud možno více fps než v rozlišení originálním/původní....

    Proč? (hraju skoro vše na 60 FPS a nikdy jsem nezaznamenal problém, ale je možný že už mám starý "vyčumený" oči)

     

    Nechápu (neboli z mého zaslepeného pohledu nevidím) rozdíl mezi 60 a 120FPS (na dobrém displeji samozřejmě :) )

     

    Nechci trolit, prostě mě to zajímá, asi tak jako nepoznám rozdíl na běžné aparatuře (rozuměj slušnější zvuk, ne jednopásmová chrastítka pod monitorem, ale zase ne aparatura za 100 000) CD x kvalitní MP3, tak nevidím na první pohled rozdíl mezi 60 x 120 FPS.

    Fluttershy, yay! avatar 21.7.2016 15:09 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    starý "vyčumený" oči

    Spíš mě napadá klasické: laguje ti mozek. ~_^

    Za sebe můžu napsat jen tolik, že je mi to šumák, protože akční, ani „fotorealistické“ hry prakticky nehraju a na filmy nekoukám, ale ten rozdíl v plynulosti je na dobře konfigurovaném systému s nějakým tím rychlým 144Hz monitorem s *sync obrovský.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.7.2016 15:30 koudy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech

    Tak to vypadá, že příští investice bude asi do nového monitoru...

    Rád bych si počkal na 4K, kde předpokládám ještě 120+Hz moc běžné není (a ještě asi chvíli nebude, samozřejmě za to nechci zaplatit co za ojeté auto)

     

    Laguje mozek - to už dlouho, ale tím to snad nebude. :)

     

    BTW: Filmy ve vyšším fps? U tech vidím rozdíl mezi 20 a 30 FPS, ale jak to přeleze tech 30(35), řekl bych že to nepoznám.

    I když si dneska ze zvědavosti najdu nějaký 60 FPS video a zkusím porovnat oproti 30.

    Václav 22.7.2016 07:42 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    U rychlého pohybu je to poznat dost. Čím nižší FPS, tím víc si to musí vypomáhat Motion blurem, aby byla alespoň iluze plynulosti.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    21.7.2016 22:34 Marten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Já to chápu asi tak, že zatímco full hd se dá hrát i při 30 fps, tak 4k by bylo lepší 60, což pochybuji že ty konzole daji i když jsou výkonnější. Spíš to pojede v rozlišení někde mezi 2-4k při 50 fps a budou rádi.
    tsLnox avatar 21.7.2016 23:19 tsLnox | skóre: 31 | blog: Blog jednoho ukecaného Gentoolemana | Žďár nad Sázavou
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Já to nikdy nezkoumal a ani na to nemám stroj, ale od boku bych střelil, že víc FPS = větší rezerva, kdyby to klesalo. Pokud bude výkon třeba na 30FPS, tak pokles na 20FPS poznám, ale pokud bude třeba 70FPS, tak 50FPS nepoznám (nebo aspoň ne tak moc.) Ty čísla opět střílím od boku, v poslední době hraju akorát Skyrim s modama a ENB, kde mám obvykle cca 60, ale když se prudčeji otočím nebo se zrovna něco nahrává, tak to padá třeba na 25-30 a tam už lagy pociťuju.
    21.7.2016 23:54 BrainLess
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    No ja bych to rekl jinak, mam setup kterej dava hru co hraju na 100FPS ale obraz se pri tom na monitoru tak divne vlnil. Takze jsem zapnul VSync, je to locknuty na 60fps a ja jsem spokojenej ( obraz jako vino ). Obecne si myslim ze honba za fps nema realny zaklad.
    Jendа avatar 22.7.2016 00:31 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    No pokud máš monitor, co má refresh 60 Hz, tak ti asi renderování na 100 Hz moc nepomůže. Naopak je prostě problém, když to nejsou „pěkné poměry“ a pak jsou mezi framy různé mezery. Hry nehraju, ale třeba u videa je to „super“, když máš monitor 60 Hz a video má třeba 31 FPS.
    22.7.2016 23:00 Ondrej Santiago Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    To video by slo resit prostym zpomalenim o 1/31, ne? Obdobne, jako se to dela pri konverzi z 24p na PAL.
    22.7.2016 09:59 koudy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Děkuji za Vaše názory (zrovna tohle bude dost subjektivní) , za sebe bych řekl, že opravdu příliš nevidím ani tech 30 x 60.

    I když abych zas úplně nekecal, že to není vůbec vidět, v rychlejších scénách to poznat je (průlet něčím/běh/rychlé otáčení/...)

    Ale na headshoty v DOOMu 60 fps stačí ;)

    Na test 120 x 60 nemám zařízení (monitor mám 60 Hz) ale řekl bych že to bude ještě méně patrné než 30 x 60.

    Když tak koukám na ceny 4K monitorů, tak si asi spíš pořídím novou nvidii a s monitorem ještě chvíli vydržím a pak si k němu pořídím druhou nvidii do SLI a konečně bude dost výkonu na na 4K a na louskání hesel (né že bych to už někdy ve větší míře použil...) :)
    Fluttershy, yay! avatar 22.7.2016 11:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    Ono se to chce rozhodnout, co člověk vlastně chce.

    Dneska je na výběr buď velmi rychlý 1440p TN monitor, nebo průměrně rychlý 4k IPS/VA monitor; stávající GPU stejně 4k neutáhnou tak, aby rychlý monitor (zpravidla TN) měl možnost projevit se naplno.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.7.2016 12:12 koudy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech

    Ono se to chce rozhodnout, co člověk vlastně chce.

    JJ to řeším celý život :)

     

    Asi to dopadne tak, že ušetřím a nekoupím nakonec nic (nebo počkám aspoň na podzim, akorát by mě to lákalo hrát, když je venku pěkně) :)

    Tohle bylo spíš takové cvičení "jak to vidí ostatní" a třeba mi to na podzim pomůže se líp rozhodnout.

    22.7.2016 17:27 Švanda Dudák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: Vylepšená Playstation 4 Neo v podrobnostech
    "AMD potvrdilo na 3DCenteru?"

    Jako bacha, fakt bych krotil očekávání, tak brzo Vega IMHO fakt nebude.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.