Portál AbcLinuxu, 25. dubna 2024 04:20

IBM nabídné nové servery řady POWER 7

5. 5. 2011 | Reklama
Články - IBM nabídné nové servery řady POWER 7  

IBM oznámilo příchod nových produktů řady POWER 7, které jsou inspirovány technologií, na které stavěl Watson, počítačový vítěz soutěže Jeopardy!

Tyto servery jsou schopné vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům. Například Univerzita v Massachusetts-Dartmouth používá dva blade servery POWER 7 k výzkumu následků gravitačních vln na černé díry ve vesmíru. Tento výzkum pomáhá fyzikým a astronomům pochopit nejzákladnější zákony vesmíru.

Vědci jsou hrdí na to, že servery zvládají zpracovat miliardy výpočtů založených na teorii relativity, a to osmkrát rychleji než na serverech na bázi Intel Xeon. Operace, které by trvaly měsíc, jsou teď hotové za necelý týden. Výpočty tedy už nejsou něco, na co by museli odborníci čekat příliš dlouho.

Akademická sféra ale samozřejmě není jediným místem, kde POWER 7 nachází uplatnění. Podle průzkumů IDC si servery IBM vytrvale upevňují pozici na trhu. V oblasti dodavatelů unixových serverů patří IBM už dokonce většinový podíl 53,9 % z celkového obratu na trhu.

Kromě vysokého výpočetního výkonu nabízejí servery například i ethernetové rozhraní o rychlosti 10 Gb/s. Vyšší rychlost v tomto případě znamená také až 11× nižší latenci.

Více informací o serverech POWER 7 naleznete na webu IBM.

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu
Týden na ITBiz: Efektivní podnikání se bez edge computingu neobejde

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.