abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 753 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy

    10. 9. 2010 | Petr Šigut | Recenze | 6000×

    V článku si představíme dva programy na sledování denního příjmu kalorií a základních živin potravin: iDiet a Perfect Diet Tracker.
    hamburger

    Obsah

    Vedení záznamu o snědených jídlech vám dává přehled a umožňuje zaběhnutý styl korigovat – potřebujete-li si hlídat váhu, je těžší sníst zrádnou čokoládovou tyčinku, když ji musíte zapsat do programu a vidět, kolik procent denního příjmu tvoří. Já zase po týdnu pečlivého zapisování zjistil, že potřebuji dvakrát tolik sacharidů, abych nabral nějakou svalovou hmotu. Ať už je váš cíl jakýkoli, představíme si programy, které vám s ním pomohou.

    iDiet

    link

    Mým osobním favoritem je iDiet – program je napsán v Javě a můžete ho díky WebStartu spustit přímo z webu (používám distribuční Sun Java 6). Konfigurační soubory se ukládají do .iDiet.iDiet_profiles. Chcete-li program spouštět ze svého počítače, stáhněte aktuální verzi 1.0.5 a archiv rozbalte. V grafických správcích by mělo stačit poklikat na iDiet.jar či na příkazové řádce spustit pomocí java -jar iDiet.jar.

    Z názvu je patrné, že program porušuje intelektuální vlastnictví Applu :-) a na stránkách se prezentuje ve vzhledu MacOSX:

    idiet web

    U mě v Gnome přebírá GTK+ vzhled, v KDE má výchozí Java look, bohužel i přes experimentování s parametry pro změnu vzhledu jako -Dswing.defaultlaf=com.sun.java.swing.plaf.gtk.GTKLookAndFeel a editaci swing.properties se mi nepodařilo ho donutit vypadat v KDE nějak lidštěji.

    idiet gnome

    První spuštění – uživatel a dieta

    link

    Při prvním spuštění si vytvoříme uživatele a nastavíme své míry (naštěstí lze zvolit kilogramy a centimetry namísto nějakých bizarních amerických jednotek), lze i určit míru naší aktivity, rychlost metabolismu. Heslo je zbytečné vyplňovat, v současné verzi nefunguje. Program na základě těchto údajů vypočítá doporučený příjem kalorií na jeden den.

    idiet poprve

    V následujícím okně si můžete zvolit některou z přednastavených diet – nevyznám se v nich, jsou zde názvy jako Atkins, Body for Life, The Zone apod. Každá z těchto diet vám rozvrhne navržený počet kalorií mezi sacharidy (carbohydrates), bílkoviny (protein) a tuky (fat). Počet kalorií také ovlivní, jestli si zvolíte váhu udržet, nabrat, či shodit.

    Já si nalezl v literatuře všechny tři druhy živin pro svůj cíl a chtěl jsem si je ručně zadat. Ač checkbox vedle procent zamkne každou živinu, tak se při ručním zadávání hodnot pořád (asi) berou v potaz původně vypočítané kalorie. Na fóru jsem zjistil, že se kalorie počítají podle rovnice (9*tuky + 4*bílkoviny + 4*sacharidy) – stačí tedy pak zadat součet vašich kalorií dle této rovnice a iDiet se nebude snažit poměr mezi živinami měnit.

    idiet dieta

    Rozhraní iDiet

    link

    Po vyplnění diety (kterou můžeme kdykoliv upravit) se otevře hlavní okno programu, které je poměrně účelně uspořádáno.

    idiet main idiet main2

    Napravo vidíme databázi jídel, je členěna do kategorií, lze v ní pohodlně vyhledávat. Zvolil jsem nějaký sýr – dole pod databází jídel vidím jeho nutriční hodnoty. Jde si zvolit z různých porcí – hrnek, lžička či univerzálně v gramech. Po kliknutí na tlačítko Add se nás to zeptá ještě na název jídla (meal překládám jako jídlo, food jako potravinu) – tj. snídaně, večeře, svačina… po přidání se ihned na levé straně početně i graficky zobrazí, kolik z denního příjmu jsme naplnili.

    Vedle záložky databáze potravin (Food Database) se nachází záložka, ve které si můžeme definovat vlastní potraviny (Custom food). Program používá americkou databázi od USDA, některé potraviny prodávané u nás tedy nenajdete – našel jsem například croissant s jablky a sýrem, ale ne s čokoládou. Určitě by bylo dobré naimportovat do programu české zdroje jako např. www.kaloricketabulky.cz/ nebo www.lucy.cz/energeticke-tabulky/, bohužel zatím se diskuze s autorem trochu pozastavila.

    Vlastní jídla a potraviny

    link

    Ale zpět k definování vlastních potravin v programu. Vše je jednoduché, stačí kliknout na Create custom food a vyplnit hodnoty. Chvíli mi trvalo, než jsem pronikl do systému porcí – ale je to logické. Stačí vyplnit údaje jen pro nějaké množství – na obalech výrobků najdete většinou hodnoty pro 100 g a u dalších porcí se vám automaticky nastaví násobky či zlomky hodnot.

    idiet customfood

    Třetí záložka Custom Meal slouží ke kopírování jídel. Když si každé ráno dáváte na snídani chleba, máslo, vejce, slaninu a zapíjíte to mlékem, nemusíte to naklikávat stále znova, ale uložíte si to pod Custom meals. Přesto bych programu vytkl absenci drag&drop nebo něčeho podobného, protože databáze jídla je příliš obsáhlá, jsou tam desítky typů například rýže a je otravné pořád hledat vaši konkrétní. Nebo by možná pomohl nějaký systém oblíbených potravin z databáze. Na druhou stranu jsem to zatím nenahlásil a program je pod GPL, tak si nemám na co stěžovat…

    Perfect Diet Tracker

    link

    Perfect Diet Tracker (PDT) je placený program (neomezená licence pro jednu osobu stojí cca 900 Kč), zdarma lze stáhnout trial verzi (neomezeně) funkční 7 dní.

    Zaznamenávání sportovních aktivit

    link

    PDT funguje na podobném principu jako iDiet, ale přináší i něco navíc. Graficky není tak strohý a asi uživatelsky o něco přívětivější. Kromě jídel je schopen zaznamenávat i vaše sportovní aktivity – program jich má v databázi opravdu hodně, takže až si dáte na oběd smažák, můžete to vyspravit třeba pár hodinami baletu (teoreticky byste tuto funkci v iDiet mohli suplovat zadáváním potravin se zápornými kaloriemi, ale moc pohodlné by to nebylo).

    perfect diet tracker ex

    Grafy a motivace

    link

    PDT vám pohodlněji spočítá, co dělat pro váš cíl – pomocí šipek si nastavíte, kolik chcete shodit/přibrat během kolika týdnů a je vám dáno datum, kdy byste toho měli dosáhnout. Nastavíte-li něco příliš přísného, budete upozorněni, že to není doporučeno.

    perfect diet tracker target

    Program umí zobrazovat údaje i do grafů, pro někoho může být motivující si to třeba vytisknout a přilepit na zeď. V programu funguje drag&drop, přetahování položek mezi dny je tedy pohodlnější než v iDiet. Na druhou stranu při vyhledávání potravin nebere ohled na kategorie jako iDiet a na dotaz např. „banana“ vám sloučí výsledky ze všech skupin (ovoce, sladkosti…) dohromady a není to moc přehledné. Využívá podle mne stejnou databázi jako iDiet, i když vás při zakládání uživatelského účtu nutí (prý pro přesnější informace) vybrat z miliónu zemí. Na mém stroji byl program poměrně líný.

    perfect diet tracker grafy

    Nut – pro pravověrné unixáky

    link

    Přijdou-li vám uvedené programy moc grafické, můžu doporučit Nut (v Ubuntu balík nut-nutrition), program běží v konzoli a ovládáte ho přes textová menu.

    nut

           

    Hodnocení: 60 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    10.9.2010 06:37 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Na hubnuti netreba software. Staci nezrat a hybat se :-)
    10.9.2010 08:03 jik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    To je sice pravda, ale není to vědecké. ;-)
    belisarivs avatar 10.9.2010 11:02 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Nepravda.

    Alespon ne tak uplne.

    Kdyz nezeres, telo se vydesi a zacne syslit tuky.

    Taky se pomerne spatne pocita, jestli jenom nehubnes, nebo sice spalujes tuky, ale zase ti roste svalovina, takze vazis porad stejne.

    Tohle ted potkalo me. Docela jsem makal (ono denne 100 kliku a 100 drepu v 5 seriich po 20 + par dalsich cviku neni zadna prdel), a shodil behem mesice 4 kila. Coz je overklill (doporucene je 2 kila) a sam jsem tim byl prekvapeny.

    Ted ale mesic zhruba stagnuju. Necvicim tak tezce (ono to neni moc dobre na slachy a vazy, kdyz na zatez nejsou adaptovane a mne prave zacaly pobolivat) ale zase o moc lehci to taky nemam (drepy delam dal, ale ne az uplne dolu, snazim se aby kolena nesly pred spicky, takze musim cvicit kousek ud zdi, abych nepadnul na prdel, a kliky delam jenom ve stoje proti stene, to zni jako sranda, ale 5x50 a jeste k tomu na prstech uz clovek pozna). Proste nez abych udelal mene tezkych cviku frcim hodne trivialnich cviku aby si slachy a vazy zvykly na zatez (cili ze zacatku jsem nejednal moc moudre).

    Jakoze jdu s vahou dolu, ale tek nejak divne.

    Ono je tohle docela veda, protoze vecer vazis o nejake to kilo vic nez rano kdyz hodis bobek ale porad to nemusi byt rano nutne mene nez v predchozich dnech.

    Ale ac jim rozumne (ne teda ze bych se zblaznil a pocital kilojouly, ale proste pouzivam hlavu a vim, ze kdyz snim neco tucneho, musim to pak spalit) tak mi vaha solidne kolisa v rozmezi +- 1 kilo a mam spis pocit, ze osciluje kolem jednoho bodu.

    Nejak to nehrotim. Delam porad ty lehke cviky a az poresim bydleni, tak planuju zapsat se na nejake bojove umeni a treba jeste serm s obourucakem. Kila IMHO poleti dolu. Ale zase abych to nepresral. Klouby a vazy mam jenom jedny. Zatim jsem si naordinoval Colafit. Minimalne mi to neuskodi.
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.9.2010 11:24 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    > Docela jsem makal (ono denne 100 kliku a 100 drepu v 5 seriich po 20 + par dalsich cviku...

    > Ted ale mesic zhruba stagnuju. Necvicim tak tezce...

    Tomu rikas tezkej trening? To bys me rozesmal...
    belisarivs avatar 10.9.2010 12:42 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Ano, kdyz clovek zacina, tak je to tezke vic nez dost.

    On totiz neni problem zacit drit hned z kraje jak vul a tim si zkurvit zdravi.
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.9.2010 14:17 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    z vlastni zkusenosti ti muzu rict ze zkurvit si zdravi neni ani zdaleka tak jednoduchy jak si nekteri zacatecnici mysli... (teda pokud nepovazujes trochu bolest svalu den po treningu za zdravotni problem)

    A podle toho treningu muzu s klidnym svedomim rict ze bys omdlel vycerpani dlouho pred tim nez bys mohl udelat cokoli co by tvoje zdravi i jenom vzdalene ohrozovalo...
    belisarivs avatar 10.9.2010 14:43 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Me zkusenosti jsou kapanek jine. Lupani v kloubech, a bolest ramen (a ne, neni to namozenim svalu) a tak dale proste vyzyvaji k opatrnosti bez ohledu na to, co tvrdis.

    Nebo treba drepy. Kdyz jsem je delal spatne, tak me bolela kolena a i ted, kdy je delam spravne tak casto boli kycle. To IMHO neni bolest svalu, ktera pro me pochopitelne problem neni a alespon ze zacatku ji vylozene ocekavam.

    Ale rad si necham poradit. Pokud mas nejake dobre cviky, co mi zdravi nepodelaji, budu za ne rad. Ale prave ze je dost jednodussi si zdravi podelat, nez se zda. Staci delat cviky spatne.

    Takove rotatorove manzety ci klouby se imho daji podelat pomerne rychle.
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.9.2010 15:29 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    kdyz boli svaly nebo slachy tak to muzes klidne ignorovat, ale s kloubama je to horsi...

    Na druhou stranu ten trening proste neni tak narocnej aby te z nej bolely klouby... Pokud te vazne boli kolena ze 100 drepu denne nebo ramena ze 100 kliku tak si co nejdriv zajdi k doktorovi (mysleno naprosto vazne), protoze neco je spatne...

    Jinak ta vaha co pises dole neni nijak extremni a nemela by byt problem pri behani (teda zalezi samozrejme i jak jses vysokej a kolik z toho jsou svaly...) Ja mam 190cm, 95kg a bez problemu beham...
    belisarivs avatar 10.9.2010 16:31 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    kdyz boli svaly nebo slachy tak to muzes klidne ignorovat, ale s kloubama je to horsi...
    Tezko rici jestli je bolest v kycli opravdu bolest kloubu. Pokud by byla, musela by byt permanetni, coz neni. Takze mozna me boli "jenom" slachy kolem kycle. mam to jenom par dnu po zatezi, behem cviceni ci delsi dobu po nem je klid. Ale i tak si myslim, ze pokazit si slachy neni nic moc tezkeho a dobreho.
    Na druhou stranu ten trening proste neni tak narocnej aby te z nej bolely klouby... Pokud te vazne boli kolena ze 100 drepu denne nebo ramena ze 100 kliku tak si co nejdriv zajdi k doktorovi (mysleno naprosto vazne), protoze neco je spatne...
    Jde o to, ze kdyz se delaji kliky moc na siroko, tak si ramena clovek vazne kazi. Jde o to, ze na rotaci pazi mas takove male 4 svaly, ktere jsou pod trapezou. kdyz nabusis trapezu (nebo co je to za tam za sval), tak je pak mackaa. Proto jsem je zacal delat s podporou v siri ramen s tim, ze lokty jdou podel tela, ne od nej, a problemy vymyzely.

    Bolesti kolen jsou prave proto, kdyz clovek dela drepy blbe. Pokud pri drepu kolena presahnou pres spicky, tak pak boli (alespon jsem to cetl na netu a u mne to plati). Pokud ale balancuju a hlidam aby se to nestalo (nebo ne tak moc) tak je to v klidu, akorat nemuzes jit uplne dolu.
    Jinak ta vaha co pises dole neni nijak extremni a nemela by byt problem pri behani (teda zalezi samozrejme i jak jses vysokej a kolik z toho jsou svaly...) Ja mam 190cm, 95kg a bez problemu beham...
    Ja mam 178 a byt nejsem kdo vi jak nabuseny, uz jsou videt vysledky a tlusty taky nejsem, byt shazovat mam porad co.

    Videl bych to tak na 85 kilo. To bude asi moje optimum. Ale nez se k tomu dopracuju, mam do Vanoc co delat.

    Obecne mam snahu nedelat tezke cviky, abych neco nepodelal a spis to vidim fakt na ty triviality s milionem opakovani a postupne pak zacnu zvysovat obtiznost a ubirat opakovani. Kdyz se zadari, v lete bych mohl mrskat jednorucni kliky a mit optimalni vahu. Kdyz pridam nejake bojove umeni a ten serm s obourucakem, mel bych byt uplne v klidu.

    Mam jenom obavu abych neco nepohnojil ze zacatku. Kdyz mi zacalo v nekterych kloubech lupat, dost me to vydesilo.
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.9.2010 20:59 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Tezko rici jestli je bolest v kycli opravdu bolest kloubu. Pokud by byla, musela by byt permanetni, coz neni. Takze mozna me boli "jenom" slachy kolem kycle. mam to jenom par dnu po zatezi, behem cviceni ci delsi dobu po nem je klid. Ale i tak si myslim, ze pokazit si slachy neni nic moc tezkeho a dobreho.

    o slachy se neboj ty to vydrzi a adaptujou se. Jinak z toho popisu bych typoval ze te boli nejaky svaly o kterych si ani nevedel ze je mas :)

    Jde o to, ze kdyz se delaji kliky moc na siroko, tak si ramena clovek vazne kazi.

    to uz me rikalo par lidi, ze nemaji radi bench press na siroko. Ja to jezdim hodne na siroko i s velkejma vahama a problemy nemam, ale je mozny ze je to individualni...

    Jinak pokud te z nejakyho cviku boli klouby a casem to neprestane, ale jeste se to zhorsuje tak je nejlepsi ho proste nahradit jinym cvikem. Me treba uplne nepochopitelne zacne bolet rameno vzdycky kdyz delam kliky na bradlech... Tak misto toho proste cvicim neco jinyho...
    belisarivs avatar 11.9.2010 00:44 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Tezko rici jestli je bolest v kycli opravdu bolest kloubu. Pokud by byla, musela by byt permanetni, coz neni. Takze mozna me boli "jenom" slachy kolem kycle. mam to jenom par dnu po zatezi, behem cviceni ci delsi dobu po nem je klid. Ale i tak si myslim, ze pokazit si slachy neni nic moc tezkeho a dobreho.
    o slachy se neboj ty to vydrzi a adaptujou se.
    To jo. Ale pomaleji nez svaly. Ale ze by to vydrzely si nejsem tak jisty. Ja zacal cvicit proto, aby me prestaly bolet zada a tak. To prestalo a pak zase zaclo. To neni moc motivujici.
    Jinak z toho popisu bych typoval ze te boli nejaky svaly o kterych si ani nevedel ze je mas :)
    No, nevim o tom, ze by kolem kycle bl omotany nejaky sval.
    Jde o to, ze kdyz se delaji kliky moc na siroko, tak si ramena clovek vazne kazi.
    to uz me rikalo par lidi, ze nemaji radi bench press na siroko. Ja to jezdim hodne na siroko i s velkejma vahama a problemy nemam, ale je mozny ze je to individualni...
    Asi to bude individualni protoze ja si tu bolest nevymyslel.
    Jinak pokud te z nejakyho cviku boli klouby a casem to neprestane, ale jeste se to zhorsuje tak je nejlepsi ho proste nahradit jinym cvikem. Me treba uplne nepochopitelne zacne bolet rameno vzdycky kdyz delam kliky na bradlech... Tak misto toho proste cvicim neco jinyho...
    Hm. Akorat ze drepy jsou celkem klicovy cvik. Ale ta bolest prejde. Takze spis chadam, ze me fakt boli slachy. Colafit a stridmy postup by tojhle mel dat do late.

    Vic me desi to lupani v nekterych kloubech.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Gilhad avatar 11.9.2010 00:57 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    no kdyz jsem jeste chodival na karate, tak 100 kliku, 100 drepu a 100 sklapovacek bylo beznou soucasti rozcvicky, to tezky prislo az pak ... takze jako zacatek to neni spatne, ale ani to neni nijak zavratny vykon.
    Fluttershy, yay! avatar 11.9.2010 01:01 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    U nás taky tak. Na parketách, prokládáno během. Pak ten žebřík přimontovaný na stropě nebyl příliš oblíbený...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    belisarivs avatar 11.9.2010 12:57 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Ale jo. Ja nechci machrovat, jenom jsem poukazal na problemy, na ktere jsem narazil.

    Taky je rozdil, kdyz dela kliky nebo drepy metrakovy chlap nebo 70 kilovy.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Gilhad avatar 11.9.2010 14:35 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    To taky nebylo nic proti tobe, jen upozorneni na to, s cim se muzes setkat. Ja mel v te dobe kolem 90 kilo a zdaleka to nebyly jen svaly - ono jako programator clovek toho tuku snadno nastrada dost. Ale kdyz se tomu cviceni venuje pravidelne, tak si telo zvykne a vykony zacne podavat. (Ja kvuli jinym zdravotnim problemum uz davno skoncil, ted bych to asi nedal ani omylem, ale pisu to abys predem tusil do ceho jdes. Ze to co ted povazujes za vykon jiny muze povazovat za rozcvicku. A abys nebyl prekvapen, ze nejakou dobu nebudes schopen se tem co trenuji uz dlouho ani priblizit, na druhou stranu kdyz vytrvas, ze se to poda a hranice mozneho jsou mnohem dal nez se zdaji. A rozhodne se lip cvici ve skupine, i kdyz clovek zoufale zaostava, nez sam, kdy kazda zaminka muze od cviceni odvest.)
    belisarivs avatar 11.9.2010 17:43 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    To taky nebylo nic proti tobe, jen upozorneni na to, s cim se muzes setkat. Ja mel v te dobe kolem 90 kilo a zdaleka to nebyly jen svaly - ono jako programator clovek toho tuku snadno nastrada dost.
    Jasne. Jsem na tom podobne.
    Ale kdyz se tomu cviceni venuje pravidelne, tak si telo zvykne a vykony zacne podavat.
    No, nez jsem se k tomu soucasnemu stavu dopracoval, byl to taky mazec.
    Ja kvuli jinym zdravotnim problemum uz davno skoncil,
    Ty zdravotni problemy asi nebyly zpusobene zatezi, co?
    ted bych to asi nedal ani omylem, ale pisu to abys predem tusil do ceho jdes. Ze to co ted povazujes za vykon jiny muze povazovat za rozcvicku. A abys nebyl prekvapen, ze nejakou dobu nebudes schopen se tem co trenuji uz dlouho ani priblizit
    To je mi jasne. Marek Bernat mi poradil knizku Concict Conditioning. Borec tam mrska kliky na jedne ruce a i kliky na jedne ruce ve stojce. Takze mam dost dobrou predstavu, ze jsem uplne na zacatku.
    na druhou stranu kdyz vytrvas, ze se to poda a hranice mozneho jsou mnohem dal nez se zdaji.
    Do roka bych ctel delat jednorucni kliky a do dalsiho i ty ve stojce na jedne ruce nebo pritahovani jednou rukou na hrazde pripadne alespon solidni pokrok timto smerem (ono se tezko odhaduje nakolik je to realny plan, ale nevypada to jako neco nedosazitelneho).
    A rozhodne se lip cvici ve skupine, i kdyz clovek zoufale zaostava, nez sam, kdy kazda zaminka muze od cviceni odvest.)
    Tak to zas ne. Ja jsem sam sebe prekvapil jak mam silnou vuli. Cvicit se v klidu donutim. Spis by me mozna demotivovalo to, kdyz nazivo uvidim jaka jsem sracka. Nicmene i do toho se pustim, az poresim bydleni.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Gilhad avatar 11.9.2010 20:31 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Ja kvuli jinym zdravotnim problemum uz davno skoncil,

    Ty zdravotni problemy asi nebyly zpusobene zatezi, co?

    Asi ne, vysoky tlak, poskozene ledviny, presna pricina neznama, ale spis sedavy zpusob zivota, stres a spousta kafe, nez prilisna namaha pri cviceni.
    belisarivs avatar 12.9.2010 10:37 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Poskozene ledviny bych videl spis na nedostatek tekutin v pitnem rezimu.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Fluttershy, yay! avatar 10.9.2010 21:33 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Jasně. A k přibrání je třeba žrát a sedět na prdeli. Chvíli to už praktikuju (to by jeden nevěřil, co všechno sežeru), a výsledky stále nikde.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Jendа avatar 10.9.2010 22:50 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Ne. V případě malého příjmu potravy se ta energie prostě nemá vzít kde jinde než v zásobách (proto byli v koncentrácích všichni vyhublí, že jo). V případě velkého příjmu se u lidí s neúsporným metabolismem prostě část neztrávené potravy vyloučí.

    Preventivní odpověď: v tomto komentáři řeším pouze možnosti tloustnutí/hubnutí, ne už zdravotní stránku toho kterého konkrétního způsobu provedení.
    Fluttershy, yay! avatar 10.9.2010 22:54 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    modprobe irony
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    belisarivs avatar 11.9.2010 00:32 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Prdel je, ze kdyz nejis, tak telo se poleka ze je hladomor a zacne setrit tuky. Zaroven zacne rozkladat svaly a to hlavne ty stehenni.

    Proc? Inu, telo chce setrit tuky na potom a rozklada nejvetsi spalovace tuku. Hubnouci metoda sice funguje, ale kdyz se mrknes na anorekticke modelky, tak maji na prdeli spek.

    To proste vysportovane kocky nemaji.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Bedňa avatar 10.9.2010 08:22 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Som zvedavý čo napíšu abckočky :-)
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    tomboytom-deviant avatar 10.9.2010 10:40 tomboytom-deviant | skóre: 7 | blog: lojdovo | .com
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Amigapower založil sektu ? :-D
    finc avatar 10.9.2010 09:13 finc | skóre: 8 | blog: Finc | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Já radějí cvičím ve fitku a chodím plavat. Poté je pravdou, že si žeru, co chci, protože atletem už asi nebudu a podkožní tuk mne příliš netrápí :)

    Jinak spíše doporučuju "Posilovač 2000", pak budete pořádný bedny :D
    Kdo Vam dal pravo ty lidi urazet? A kdo ti dal pravo cumet z okna, ty kr.vo!
    belisarivs avatar 10.9.2010 11:03 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    abs komplet s posilovac 2000 napravnice predni 1500 ovladani topeni(bez klimy)

    Tohle jsi asi nemyslel, co?
    IRC is just multiplayer notepad.
    Jendа avatar 10.9.2010 18:19 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    10.9.2010 09:55 Milan Vančura | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Všimněte si, že o pohybu není v tom programu ani slovo. Sacharidy a tuky si máte spočítat podle tabulky a pak zapisovat složení výrobků. Navíc z celé potravy podle tohoto programu záleží čistě na těchto pár parametrech. Co k tomu říct? Tohle nemá se zdravým způsobem života nic společného. Pokud ale nemáte žádného koníčka, sportovat vás nebaví a jste od přírody úřednický typ milující tabulky a formuláře, je tohle ideální způsob trávení volného času.

    Dokonce to nemusí být ani nijak samotářský koníček, moje žena zkusila kdysi chodit i do nějakého klubu. Rozebíralo se tam například, jestli má vařená rýže méně nebo více kalorií než rýže suchá. Samozřejmě bez toho, aby cokoliv nastudovaly, čistě diskusí mezi sebou vydedukovaly "správné" řešení.

    Naštěstí moje žena včas z toho spolku stihla utéct. Našla pak úplně jiný způsob diety, který rozhodně nepočítá ani kalorie, ani sacharidy, ani metyl-butyl-pyro-benzen-cyklo-amin-calcium. Množství jídla taky neřeší, jí kolik chce. A zhubla za prázdniny cca 15kg, poté začala pravidelně bruslit, což jí krásně zpevnilo mnohé svaly, a to hlavní: je teď úplně jiný člověk po psychické stránce. Místo nervů se sacharidy má chuť do života, trpělivost na děti i tehdy, kdy já jí už ztrácím atp.
    10.9.2010 10:13 none
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    +1

    Ale s pripominkou, ze pokud kritizujes jeden zpusob hubnuti a pod tim uvedes, ze behem prazdnin zena zhubne 15KG, tak to taky neni ok. Jestli vazila 75 kilo, tak to je 20% za dva mesice, to urcite neni zdravy.

    Nicmene jsou obecne tri pristupy. 1) nezrat (zhubnes svaly), 2) cvicit (zhubnes tuk, zlepsis kondici, ale jak prestanes tak jdes zpet), 3) nezrat a cvicit natrvalo.

    Ja za tri mesice shodil 5KG (ze 100), v jidle se moc neomezuju a trikrat tydne cvicim asi 75minut (drsne).
    10.9.2010 10:40 Milan Vančura | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Ale s pripominkou, ze pokud kritizujes jeden zpusob hubnuti a pod tim uvedes, ze behem prazdnin zena zhubne 15KG, tak to taky neni ok. Jestli vazila 75 kilo, tak to je 20% za dva mesice, to urcite neni zdravy.
    Pardon, nezmínil jsem to explicitně, myslel jsem, že to vyplývá z toho, že už byla tak zoufalá, že se šla podívat na schůzku toho hubnoucího dámského klubu. Všechno to šlo samozřejmě z nadváhy.

    Mě na tom zaujalo, jak moc pomáhá skladba stravy. A to ne sčítat molekuly sacharidu, ale poradit se s někým, kdo rozumí skladbě jídla z mnoha hledisek a podle toho doporučí, čemu se vyhýbat, jak některé potraviny upravovat atp. Nezávisle na kalorických hodnotách. A to podotýkám, že takto poradit umí jak v některých "alternativních" ordinacích, tak klasičtí lékaři (příslušné specializace).

    Teď se chystám udělat se sebou něco já :-) Ne s nadváhou (mám spíš podváhu nebo nadvýšku), ale se zdravějším životním stylem: 9h sedím v práci, 8 hodin ležím když spím, cca 2 hodiny sedím u jídla za den, cca 2 hodiny cestování v MHD. To i když nic jiného už nezapočtu (tj. nesměl bych si ani číst knihu nebo kreslit s dětmi), tak je to 21 hodin z každého dne bez pohybu. To i lev na poušti, co většinu dne prospí, je na tom s fyzickou aktivitou líp než já (nebo libovolný jiný člověk z kanceláře). Dělám sice orientační běh a je to skvělá věc, ale chci ještě přidat vhodný doplňkový pohyb a podpořit to právě lepší skladbou jídla.
    belisarivs avatar 10.9.2010 11:06 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Lev na pousti je nesmysl. ;-)

    Ale jinak fajn, chapu.
    IRC is just multiplayer notepad.
    10.9.2010 10:17 Milan Vančura | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Všimněte si, že o pohybu není v tom programu ani slovo.
    Pardon, je tam ta roletka s všeobecným pojmem "activity level". Pokud někomu pomůže... Vůbec "hmotnost" jako jednotka zdraví člověka je úžasná jednotka :-)
    10.9.2010 10:23 phax7 | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    >Navíc z celé potravy podle tohoto programu záleží čistě na těchto >pár parametrech. Co k tomu říct? ... > Vůbec "hmotnost" jako jednotka zdraví člověka je úžasná jednotka >:-)

    Ale to vůbec nikdo netvrdí - jasně že když budete jíst svinstvo tak vám to zdravotně neprospěje.

    Dle různých informací bych měl sníst tolik a tolik sacharidů ve formě rýže, vloček atd. - onen program mi pomáhá se počítáním - co je na tom špatně?
    10.9.2010 10:56 Milan Vančura | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Dle různých informací bych měl sníst tolik a tolik sacharidů ve formě rýže, vloček atd. - onen program mi pomáhá se počítáním - co je na tom špatně?
    Že ty informace jsou zcela zcestné, takže řízením se podle nich člověk svému zdraví neprospěje.

    A nejsou zcestné kvůli špatným číslům (tudíž nepomůže lepší výpočet či tabulka), ale protože zdravé tělo závisí na těchto hodnotách velmi okrajově, pokud vůbec. Je to úplně stejné, úplně a zcela, jako logická správnost následující úvahy:
    1. jablka jsou zdravá
    2. každé jablko obsahuje určité množství "zdravých látek"
    3. vypočteme (nebo ze zkušenosti odhadneme) např. že zdravý člověk by měl jíst 2 jablka za den. Přibližně, průměrně.
    4. otočíme implikaci a vydáme tiskem prohlášení, že ke zdravému životu je potřeba jíst právě dvě jablka denně.
    5. vyrobíme tabulku nebo program, kam si každý postižený touto vírou bude zapisovat, kdy snědl kolik jablek. A program mu na základě pouze tohoto údaje sdělí, jak moc je zdravý - "index zdraví". Nezávisle na tom, co dělá, jako co pracuje, co jiného jí, že se přežírá na noc a odmítá obědvat, že pracuje ve stresu... nic. Jen podle jablek.
    6. stresovaný (ale moderní) manažer si uvědoměle za poklusu z jednání 13 na jednání 15 zhltne jablko a málem se zadusí, jak ho žvýká v poklusu za současného vyřizování jednání 14 mobilním telefonem
    Podobnost s tím, co kolem sebe všichni vidíme za šaškování kolem kalorií, je čistě náhodná :-)
    10.9.2010 11:05 phax7 | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    >Že ty informace jsou zcela zcestné, takže řízením se podle nich >člověk svému zdraví neprospěje.

    Aha, zcela zcestné... dobře, tak nám pošlete foto svojí postavy a my posoudíme vaše dietologické postupy:)
    10.9.2010 11:18 Milan Vančura | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    >Že ty informace jsou zcela zcestné, takže řízením se podle nich >člověk svému zdraví neprospěje.

    Aha, zcela zcestné... dobře, tak nám pošlete foto svojí postavy a my posoudíme vaše dietologické postupy:)
    Opět chyba v logice. Fotografií mojí postavy by se maximálně ověřila či vyvrátila nějaká jiná teorie nebo metoda (ta "moje"). Pokud se dohadujeme o správnosti nebo zcestnosti metody podle kalorií, musíme získat foto (a nejen to, ale i popis změny života) člověka, který používá tuto metodu.
    10.9.2010 11:41 phax7 | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    ale tady nejde ani o logiku ani metody - já už slyšel názory hafo lidí a každý říká něco jiného; ale je zajímavé sledovat že ti nejvíce "hlasití" a jistí si tím že dělám všecko špatně nemají moc výsledky...:)

    já se vždycky rád něčemu přiučím - a mám poměrně přímočarý cíl - být nabušenější abych mohl snadněji na koupáku balit děvčata:) Tak si zkouším počítat co jím (a k tomu cvičím) abych to mohl dle výsledků měnit. Jaký je váš postup?
    10.9.2010 13:09 Milan Vančura | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    já se vždycky rád něčemu přiučím - a mám poměrně přímočarý cíl - být nabušenější abych mohl snadněji na koupáku balit děvčata:)
    Tak to se nedivím, že jiné metody v tomto směru mají pomalejší nebo dokonce v dohledné době žádné výsledky. K takovému cíli určitě vedou zcela jiné metody než jsem já uvažoval. Jeden kluk v bývalé práci docílil viditelné změny za tři týdny nějakými pilulkami. To se omlouvám za nedorozumění, já mluvil o něčem úplně jiném.

    Hodně štěstí.
    10.9.2010 13:18 phax7 | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    já taky nemluvím o steroidech. Mluvím o zdravém posilování jehož bonusový účinek by mělo být zpevnění trupu, aby mě nebolely záda, lepší držení těla.
    Jendа avatar 10.9.2010 18:18 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Rozebíralo se tam například, jestli má vařená rýže méně nebo více kalorií než rýže suchá. Samozřejmě bez toho, aby cokoliv nastudovaly, čistě diskusí mezi sebou vydedukovaly "správné" řešení.
    A k jakému řešení dospěly?

    Osobně bych to tipoval na méně, protože když ji vaříš ve vodě a pak to zcedíš, tak se do té vody něco se vyplavilo. Ale zase protože je suchou rýži náročnější rozkousat a strávit, tak se třeba spotřebuje víc energie. Ale kdo by chroupal suchou rýži?
    Našla pak úplně jiný způsob diety, který rozhodně nepočítá ani kalorie, ani sacharidy, ani metyl-butyl-pyro-benzen-cyklo-amin-calcium. Množství jídla taky neřeší, jí kolik chce.
    Ale neprozradí :-).
    10.9.2010 12:12 none
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    A co vy na tohle:

    http://www.dokonalezeny.cz/cviceni-a-pohyb/hezci-zadecek-a-nohy-s-reebokem-107-4501.html

    Ja si jdu koupit neco takovyho na pupek ;)...
    10.9.2010 18:59 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Odpružený boty k***í nohy. Viz onehdá článek v respektu. Nejzdravější je běhat s co nejtenší a tvrdou podrážkou... Ideálně pak naboso.
    10.9.2010 20:38 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    pozor na tohle. S tenkou tvrdou podrazkou nebo naboso musis doslapovat na spicku. Pokud tak pobezis pres patu tak si dojebes kolena...

    Jinka clanek jsem necetl, ale bud tam hodne prehaneli nebo si to nepochopil :))
    10.9.2010 21:07 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    S tenkou tvrdou podrazkou nebo naboso musis doslapovat na spicku. Pokud tak pobezis pres patu tak si dojebes kolena...
    Jj, to je pravda. Ale ona to je pravda všeobecně - došlapovat při běhu na patu je nezdravé v jakékoli obuvi.
    10.9.2010 21:36 Lovap
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Beh naboso alebo s čo najtenšou podrážkou) je síce pre človeka prirodzený, ale pre súčasného človeka žijúceho vo vyspelej civilizácii pomerne škodlivý, resp. je potreba nezanedbať pomerne dlhé obdobie prispôsobenia nôh na tento pohyb. Propagátori tejto myšlienky dávajú za príklad národy ako sú Indiáni v Andách a Afričanov, ale zabúdajú na to, že oni naboso/ s tenkou podrážkou a teda neodpruženou obuvou žijú odmalička a ich nohy sú na to prispôsobené. Pre nás to neplatí a v podstate odmalička máme na nohách obuv nejakým spôsobom odpruženú, alebo aspoň so zvýšeným podpätkom a podobne. Teda behať touto metódou áno, ale treba začínať pomaly, omnoho pomalšie ako pri behu v odpruženej obuvi. Ináč si poškodíte klenbu a achilovku ...
    10.9.2010 21:48 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    ale zabúdajú na to, že oni naboso/ s tenkou podrážkou a teda neodpruženou obuvou žijú odmalička a ich nohy sú na to prispôsobené. Pre nás to neplatí
    Ale houbeles. Pro nás to platí úplně stejně. Jde o anatomii nohy - noha homo sapiens má na sobě svaly, které se starají o odpružení.
    Jediný, čím se lišíme od těch týpků v Andách je, že máme hebkou nezvyklou kůži a tlustá podrážka je pro nás prostě pohodlí :-D

    Samozřejmě s tebou souhlasím, že oni, jelikož jsou od mala trénovaný, to zvládnou lépe a budou mít lepší vytrvalost, to ale neznamená, že bychom potřebovali odpružení.
    11.9.2010 16:55 Lovap
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    No ... pravda aj nepravda. Pravdu máš v tom, že noha je skrátka rovnaká. Nepravdu máš v tom, že JE síce rovnaká, ale iba technicky, t.j. sú na nej tie isté svaly a podobne. Pravdou a faktom je, že preučiť bežného civilizovaného človeka na beh po špičkách tak aby to jeho noha vykonávala správne trvá dosť dlho. Opakujem - odmalička si obutý v obuvi, väčšinou so zvýšeným opätkom a to spôsobí, že svaly starajúce sa o prirodzený pohyb chodidla jednoducho zakrnejú, sú oslabené a to tak, že hodne. Opýtaj sa na to nejakého športového lekára, prípadne ortopéda čo ti povie :-) Mimochodom, nepísal som, že noha potrebuje odpruženie, písal som, že trvá dlho to človeka sústavne chodiacho v obuvi správne naučiť. Koža s tým moc spoločného nemá, t sa prispôsobí pomerne rýchlo - problémom sú najmä šľachy ...
    belisarivs avatar 11.9.2010 17:45 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    S timhle bych beze zbytku souhlasil.

    Koneckoncu jak jsem se rozepsal o tech trivialnich cvicich co delam, to je prave z tohoto duvodu.

    Zacit cvicit cokoliv tezkeho bez toho aby se adaptovaly klouby a slachy je proste nebezpecne.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Fluttershy, yay! avatar 10.9.2010 21:36 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    V běžeckých botách jsem na dráze měl lepší výsledky než v prestižkách, podrážkou to nebude, protože tou dobou už ani ty běžecké botky neměly žádný vzorek.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.9.2010 21:45 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    lepší výsledek != zdravější běh.
    Fluttershy, yay! avatar 10.9.2010 21:57 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    1. To mi tam bylo dost jedno.
    2. To platí, i když utíkáš před hladovou šelmou?
    3. Nechtěl bych běžet po makadamu boso nebo skoro boso.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.9.2010 22:23 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    To platí, i když utíkáš před hladovou šelmou?
    V takové situaci to je jedno. Dravý šelmě stejně neutečeš - ty bejvaj bezvadný sprinteři na krátkou vzdálenost.
    Člověk není sprinter (ačkoli si to dnes většina lidí myslí), ale vytrvalostní běžec. Víš který živočišný druh na planetě je nejlepší ve vytrvalostním běhu? Člověk ;-) Ani kůň není průměrně lepší. Běhat zdravě a vytrvale bylo v minulosti pro člověka důležitý - svou kořist uštval.
    Nechtěl bych běžet po makadamu boso nebo skoro boso.
    No tak to nedělej ;-)
    10.9.2010 22:30 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Nechtěl bych běžet po makadamu boso nebo skoro boso.
    No tak to nedělej ;-)
    Nadruhou stranu, když to vyzkoušíš, zjistíš, že na tom celkem nic není. Nebolí to nebo něco, ani to není nijak nepříjmený... I když samozřejmě není tam to pohodlí co v měkejch botách...
    Fluttershy, yay! avatar 10.9.2010 22:33 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    ROFL. Já to zkoušel. Nejednou.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 10.9.2010 22:31 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    A co takhle nasraný býk? To už se mi párkrát stalo, rychlý útěk za plot nebo do lesa se zatraceně hodil.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.9.2010 22:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Ok, ale co z toho plyne o odpružených podrážkách?
    Fluttershy, yay! avatar 10.9.2010 22:34 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Pokud tvůj pohyb urychlí, znamená to, že mohou být výrazně zdravější. Protože je zdravější být živý než být zadupaný do země.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.9.2010 22:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Zaprvé, aby tohle bylo relevantní, musel by ten rozdíl mezi během s odpruženou botou a bez být vělký, circa >=10%. (Což moc nevěřím, že je.)
    Zadruhé, pokud každej tejden chodíš riskovat život běháním před býky, potom ok, pak může (potenciálně) mít odpružená pata smysl.
    (Já ale spíš bavil o přespolním běhu, sprint moc neřeším...)
    Fluttershy, yay! avatar 10.9.2010 22:59 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Zaprvé, aby tohle bylo relevantní, musel by ten rozdíl mezi během s odpruženou botou a bez být vělký, circa >=10%. (Což moc nevěřím, že je.)

    Na dlouhém úseku (jiné neběhám) se to projeví.

    Zadruhé, pokud každej tejden chodíš riskovat život běháním před býky, potom ok, pak může (potenciálně) mít odpružená pata smysl.

    Ne každý týden, ovšem vyskytuji se v rodině zemědělce, takže častěji než běžná populace. Krom toho těch několik procházek po Alpách/Valachách/..., kde se dobytek pase běžně, aniž by se příliš řešily ploty (natož elektrické), naznačuje, že ani ten rolnický původ není nezbytný. Prostě jdeš, jdeš, jdeš -- a najednou pár metrů od tebe stádo na cestě. Najdi si bezpečnou cestu.

    (Já ale spíš bavil o přespolním běhu, sprint moc neřeším...)

    Dlouhé vzdálenosti jsou má oblast.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.9.2010 13:01 Tlustoprd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy

    Mam 123kg a uvazujem ze k schdnutiu si kupim krokomer (obrazok vyssie) + svoje statistiky si budem zaznamenavat vdaka ovladaciemu softu pre Linux a zacnem pravidelne chodit aspon par km par krat tyzdenne (neskor mozno aj behat ked naberiem kondicku) a vylucim zo stravy co najviac cukru a tuku...
    belisarivs avatar 10.9.2010 14:44 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Behat si netroufam ani ja a to mam 91-92 kilo.
    IRC is just multiplayer notepad.
    houska avatar 10.9.2010 22:16 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    proc? mam 95 kilo, beham 2-3x za tyden cca 40min a jde to
    Fluttershy, yay! avatar 10.9.2010 22:23 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Já to teda stíhám za pět minut. Asi běháš moc pomalu. ^.^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    houska avatar 10.9.2010 22:27 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    no o tak tom zadna, kdyz obcas sahlidnu svuj stin, tak si rikam ze to musi byt docela sranda na me koukat :)
    10.9.2010 22:28 none
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Zacal jsem behat na 100Kg a po trech mesicich jsem na 95Kg. Nicmene musim rict, ze se objevuji zdravotni problemy. Nejprve to byla kolena, ktera bolela pri zaberu ve vetsim uhlu, to prestalo po kratke pauze. Pak zacalay holene, nejspis zacinajici zanet okostnice. Po cca 10Km v terenu me boli zada. Je teda pravda, ze to asi neni zcela nejzdravejsi, ale myslim, ze to bude lepsi nez nedelat nic. Ostatne jak jinak se dostat na nizsi vahu, aby to nebylo 'nezdrave'?

    Jendа avatar 10.9.2010 22:55 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Ostatne jak jinak se dostat na nizsi vahu, aby to nebylo 'nezdrave'?
    Pokud pohybem a máš problémy s koleny, tak nějakým, který nezatěžuje kolena? ;-)
    Fluttershy, yay! avatar 10.9.2010 23:00 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Co těch 15 kg sádla, když už jsme u toho?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.9.2010 23:30 none
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Za tech patnact kilo speku muze Linux ;). Ba ne, pri skole to se to skotacilo, outdoorove aktivity obden, v lete denne, rozvhr hodin velmi mirny, takze na to byl cas. Jak jsem zacal pracovat, tak to bylo v haji. Jenom sedim u pocitace... v praci i doma. To je zle...
    Jendа avatar 10.9.2010 23:41 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Zajistíš přenos? (tohle vlákno nepovede do moudra…)
    Fluttershy, yay! avatar 11.9.2010 00:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Jistě, jen se ti to možná nebude zase tak úplně líbit, jako když jsi na to ještě nepomyslel.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.9.2010 13:38 Michal2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Doporucuju http://www.myfitnesspal.com/ . Ma to snad vsechny vyse zminene ficury + pristupnost pres web bez javy a nativni Adroidi app.
    10.9.2010 13:50 Lenny the king
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    robotics avatar 12.9.2010 10:53 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Já nevím co mám dělat. Všechna jídla se už dělaj z prášku, snad v každé obyčejné restauraci, předražené nevím, ty nepočítám, na ty nemám. Tak jak říkal Polreich, tak díky přáškovým jídlům, existují lidi jako já. Hubený špekouni :-(.
    19.9.2010 16:47 Martinuus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Pridám ešte jednu online aplikáciu, tentokrát z našich končín. Myslím že po prvom zorientovaní sa (na tom ešte možno popracujem) používateľsky z vyššie uvedených najpríjemnejšia.

    mojekalorie.sk

    2.10.2010 13:40 firzen
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Řeknu vám malé tajemství. Ten, kdo nikdy svou váhu neřešil, ji ani nikdy řešit nebude. A přeberte si to sami, myslím, že s trochou námahy to pochopíte.
    4.10.2010 12:58 akomano | skóre: 16 | blog: Došiel čaj v kávomate | Malacky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: iDiet a ti druzí – nabíráme a shazujeme kilogramy
    Ja ti prezradím tiež malé tajomstvo: mýliš sa :P
    Ja vim, on vi, a ty sed, nano!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.