abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 23
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 721 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Linuxové herní novinky – říjen 2013

    12. 11. 2013 | Jiří Komárek | Hry a zábava | 7439×

    Rozjela se služba NotOnSteam.com, pro Linux vyšly hry Worms Reloaded, Air Conflicts: Pacific Carriers, Monaco: What's Yours Is Mine, The Dark Mod 2, Glare, The Bard's Tale, I Have No Mouth and I Must Scream, The 7th Guest, No More Room In Hell, Spooky Range, Dark Matter, v nových verzích pak Minecraft 1.7, Unknown Horizons 2013.3 a AssaultCube 1.2 a přibyla nová rubrika: Letem světem. Temné halloweenské linuxové herní novinky jsou tu.

    Obsah

    NotOnSteam.com

    link

    Na Steamu vyšlo v říjnu pěkných pár kousků, ale co se stane s hrami, které se na Steam přes takzvaný Greenlight nedostanou? Zmizí? Přestanou existovat? Jejich kód je vymazán ze všech pevných disků a jejich programátoři z tohoto světa? Ne, ovšem že ne, existují a prodávají se i nadále. Ale kde když nejsou na Steamu? Přece na NotOnSteam.com. NotOnSteam.com je projekt několika vydavatelů indie her, kterým se na zmiňovaný distribuční kanál nepodařilo dostat, přestože jejich výtvory za to minimálně podle jejich tvůrců stojí. Ale jelikož by se jako jednotlivci neměli jak zviditelnit, spojili se dohromady a na webu NotOnSteam dále společně propagují své hry. Za podívání se krom pár minut nic nedáte, ale za zajímavé ceny můžete získat ještě zajímavější tituly. Tak to, zkusíte to?

    Worms Reloaded

    link

    Naštvaní červíci jsou tady! Worms Reloaded se objevili v Humble Bundle 7, což značí, že je možné je rozchodit i pod Linuxem. Pro neznalé či mladší ročníky se sluší připomenout, že série Worms je svéráznou tahovou strategií, kde se červíci rozmístění na 2D ostrově střídají jeden po druhém a snaží se zlikvidovat protivníky z druhého týmu. Potoky krve ale nečekejte, hra je totiž díky kreslené grafice roztomile kouzelná a i když existují zbraně jako dynamit či kobercové bombardování, nejoblíbenějšími zbraněmi jsou bezpochyby sebevražedná létající ovce či svatý granát. Háleluja, háleluja,...
    Pokud jste nestihli poslední Humble Indie Bundle 7, můžete házet granáty po nepřátelských červech na Steamu za €15.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Air Conflicts: Pacific Carriers

    link

    Kdo by však bombardoval červíky, když může vybombardovat rovnou Pearl Harbor. Nebo jej chcete naopak bránit? Buď jak buď, Air Conflicts Pacific Carriers je tu právě pro vás. Tento akční simulátor letadel z období druhé světové války nyní přichází skrze Steam na Linux a přináší možnost pilotovat nejen letadlo, ale velet rovnou celé letce a účastnit se tak nejslavnějších bitev v celém Pacifiku.
    Za Air Conflicts: Pacific Carriers dají místní milovníci letadel na Steamu € 19.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Minecraft 1.7

    link

    Svět se změnil! Alespoň ten kostičkový... Populární sandbox hra Minecraft totiž vydala novou verzi s označením 1.7, která přináší spoustu nových biomů a hlavně plynulý přechod mezi nimi, přidáno bylo akáciové a dubové dřevo, barevné sklo, balený led, červený písek, spousta nových květin, nové typy ryb, prut k jejich chytání je nově možné očarovat, změn se dočkaly i achievmenty, které se zobrazují i jiným uživatelům a jsou specifické pro každý herní svět a spousta dalšího.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Monaco: What's Yours Is Mine

    link

    Že nemáte na dneska recenzované hry peníze? Tak sesbírejte alespoň ty co máte a kupte za ni hru Monaco: What's Yours Is Mine. Bude to zajisté dobrá investice, neboť se v této hře naučíte jak bohatým brát a chudým dávat. Tedy, minimálně tomu prvnímu. Monaco: What's Yours Is Mine je akční adventura, ve které hrajete hlavu „rodiny“ a jako taková se snažíte získat majetek. Ale jelikož jde o trochu jiný typ rodiny, získáváte majetek jak to jen jde: přepadáváním bank, vykrádáním trezorů a nejde-li to jinak, snížíte se klidně i ke kapesním krádežím.
    Jste-li počestní a nechcete-li hru krást, objednejte si ji na Steamu za poctivých € 11.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    The Dark Mod 2

    link

    Nemáte-li však ani těch € 11, nezoufejte. Zadarmo je totiž možné si stáhnout The Dark Mod 2, což je sice mód Doom 3, ale FPS nečekejte. Naopak se obrňte trpělivostí a dostatkem času, protože tohle budou ty potřebné vlastnosti při hraní této zlodějské hry. V roli pravého lupiče se budete vydávat steampunkovým světem a snažit se přechytračit strážné, případně se jim vyhnout, ale nepůjde-li to jinak, budete je holt muset zneškodnit na cestě k vašemu cíli. The Dark Mod není ovšem žádnou novinkou, tou je až verze 2.0, která právě vyšla. Hlavní změnou je osamostatnění hry, kdy již není nutné vlastnit Doom 3 k jejímu hraní. Vylepšena byla i umělá inteligence, nové zvuky vás mohou nemile překvapit u padající stráže, se kterou se nevyhnete u vchodu, vylepšeny byly i další zvuky, grafika a nejrůznější mise.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Glare

    link

    Ano, temnota se bude táhnout jako černá nit celým dnešním dílem. Není se čemu divit, říjen je prostě pevně spjat s Halloweenem. Alespoň tedy v některých zemích... Ovšem kde se ta temnota vzala? Nepřiletěla na naši planetu odněkud z vesmíru? To nejspíše ne, pak bychom s ní totiž museli bojovat stejně jako hlavní hrdina arkádovky Glare. I když v tomto případě by bylo lepší použít český překlad tohoto termínu, tedy skákačka. Ten by totiž daleko lépe popsal celou hru, neboť to co z ní dělá jedinečný kousek nejsou běžný příběh, průměrné souboje, nádherná grafika, ale právě ta herní fyzika, která vám dovolí se po herním světě prohánět s naprostou grácií.
    Na poražení temnot budete kromě světla potřebovat na Steamu € 14.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    The Bard's Tale

    link

    Temnota nás nemine ani v další z her, The Bard's Tale. Ovšem ve všech ostatních dnes představených hrách má temnota alespoň dostatek sebeúcty a je skutečně temná. Temnota v The Bard's Tale je... praštěná. I když možná je špatné z toho vinit ji, ta se snažila, pokazil to až hlavní hrdina a kumpáni, na které cestou naráží. Samotný příběh začíná klasickým dilematem, kdy mladý hrdina stojí na rozcestí a před ním jsou šipky: Zachránit svět a Užít si života a získat zlaťáky. Mladý, čestný, statečný muž, jak už to tak bývá, vybere cestu vedoucí k... užívání si a zlaťákům? Ach ano, dnešní svět je zkažený. Náš hrdina i tak prožívá různá dobrodružství, bojuje s nejhrozivějšími monstry, riskuje svůj život, a to vše jen proto, aby si pak místo nekonečné cti a slávy mohl raději vybrat tu lidsky nejnižší pudovou odměnu. A co je na celé hře nejhorší, že jej v tomto jeho počínání podporují různí kamarádíčkové, které cestou v zapadlých putikách potkává a navíc mu jako holt složí desítky různých písní se vskutku originálními texty.
    Vaše odporně nízká výprava může začít na Steamu za € 7.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    I Have No Mouth and I Must Scream

    link

    Adventury se tu neobjevují až tak často, ovšem ne z důvodu, že bych proti nim byl vysazen, ale spíše proto, že prostě tak často nevycházejí. I Have No Mouth and I Must Scream je světlou výjimkou. Či spíše temnou. Těžko lze totiž hledat mnoho pozitiv na světě, který ovládl šílený počítač a jenž může být zachráněn pouze jedním z pěti hlavních „hrdinů“, z nichž jeden je samotář se sebevražednými sklony, další je zmrzačený surovec, hysterka trpící fóbiemi, introvertní sadista nebo paranoidní cynik. A připočteme-li k tomu fakt, že byli zavřeni více než jedno století v podzemí... Výběrem postavy se dostanete též k psychologii jednotlivých postav, k jejich minulosti a temným stínům, které jedince provází a hra se tak stává spíše psychologickou sondou do jejich duše. Nejprve tedy bude nutno zkrotit mysl vybrané postavy a až pak je možné spolu s ní se vydat na pouť, kde cestou budete nejen čelit nejrůznějším nebezpečím, řešit zapeklité rébusy, ale též rozhodovat různá etická dilemata.
    Do tajů psychopatických postav je možné se ponořit skrze Steam za € 3,70.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    The 7th Guest

    link

    Že adventury nejsou chrleny jedna za druhou, to asi každý alespoň trochu znalý ví. Ale další hra, která tu bude přestavena je... adventua. Night Dive Studios se totiž rozhodli vydat pro Linux i další ze svých klasik, The 7th Guest. Tato hra původem z roku 1993 je pozoruhodná především tím, že v sobě obsahuje spoustu sekvencí hraných živými lidmi. Tedy spíše mrtvými, protože na Halloween prostě nic jiného než duchařská hra vyjít nemůže. Co se stalo s těmi šesti hosty, co tehdy vešli do domu který vlastnil bohatý výrobce hraček, nejroztodivnějších puzzle a rébusů, Henry Stauf, všichni vědí. Bohužel to všichni moc dobře vědí. Ale co se stalo s tím sedmým? Dokážete rozluštit hádanky, které připravil Stauf a zjistit pravdu, kterou možná ani nechcete vědět?
    Přechytračit Staufa je možné přes Steam za € 14.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    No More Room In Hell

    link

    Také vás rodiče jako malé děti strašili tím, že pokud budete zlobit, skončíte v pekle? Jenže co naplat, sladkosti ze spíže mizely i tak, poté ani žákovská knížka nezářila pouze jedničkami a pochvalami a nakonec kvůli vám musel pán bůh zabít nejedno koťátko. Takže kam byste asi tak jako chtěli po smrti? Ale nejste v tom sami, vaši kamarádi na tom nebyli o moc lépe. A co teď, kam s těmi mrtvými, když už v pekle není místo? Lidé stojící za kooperativní FPS No More Room In Hell vědí, že ani peklo není nafukovací a jednoho dne, když dojde místo „tam dole“, zůstanou mrtví s námi tady.

    No More Room In Hell nabízí oproti jiným FPS spoustu zajímavých momentů, například realističnost hry. Vím, slovo realističnost a zombie jsou běžně spíše protiklady, ale ne tak v tomto případě. Nejde totiž o to běhat z místa na místo a střílet všude kolem sebe, ale naopak je potřeba spolupracovat s ostatními v týmu na tom, abyste vůbec přežili. Střílet se taky nedá bezhlavě, neboť munice není nekonečně mnoho. S vašimi lidskými spoluhráči se také dá bavit pouze v omezeném rozsahu, neboť vzdálíte-li se příliš daleko, už vás neuslyší a ani jim nebudou chodit zprávy od vás. Jako v reálu. A stejně tak i s infekcí: budete-li pokousáni od některé zombie, máte nějaký čas na to, abyste si vzal léky, jinak se vám postupně začne doslova zatemňovat před očima a posléze se sám stanete zombie. Tedy, pokud by byly zombie, asi by to tak fungovalo. Stejně tak by asi všechny zombie nebyly stejné: některé by se pomalu přibližovaly, zatímco jiné by běhaly s větrem o závod. Držíte-li v ruce kolt, taky se vám uprostřed zorného pole neudělá křížek, který ukazuje kam zrovna míříte. A ani v reálném světě byste dvakrát nevstoupili do stejné řeky, tudíž ani mapy nejsou pokaždé naprosto shodné.
    A to nejlepší na závěr: hra byla vydána na Halloween na Steamu zdarma k hraní.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Spooky Range

    link

    Halloween slavili i v Desuře, ovšem v trochu jiném stylu. Ano, strašidelný námět nechybí, ano, je to opět střílečka, ovšem ne krvavá a nervydrásající. Spooky Range je totiž odpočinková FPS, ve které máte za úkol dostat co nejvíce nepřátel, ovšem žádné krveprolití nečekejte. Povolenými cíli jsou totiž pouze Jack-o'-lantern, tedy lampióny vyřezané z dýní, kostlivci, duchové a místní zoologové prominou, pavouci a netopýři. Povede-li se vám prokličkovat různými hrůznými levely, nakonec vás čekají „bossové“ v podobě pomocníků pekelných.
    Budete-li chtít přelstít ďábla, nebude vám na to stačit pouze šest pencí, ale budete muset na Desuře vydat € 2.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Dark Matter

    link

    Temnotou to tu dneska jenom září. Dark Matter, 2.5D arkádovka, v tomto ohledu nebude vyčnívat. Vyčnívat ale může v jiných ohledech: zajímavě zpracovaným příběhem z vesmírné lodi, kde se náklad jaksi vymknul kontrole a nyní se snaží vydobít své místo v evolučním procesu. To se vám, jakožto hrdinnému zachránci samozřejmě nelíbí a vydáte se tedy na průzkum všech pozapomenutých chodeb, skladů i podpalubí a budete se stále se zlepšujícím arzenálem bojovat o přežití lidské rasy.
    Rozhodovat kdo tu dále může přežívat můžete za € 14 na Steamu.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Unknown Horizons 2013.3

    link

    Říjen byl na nové verze svobodných her skoupý, velice skoupý. Prvním ze dvou dnešních zástupců je Unknown Horizons, real-time strategie z období kolonizace Nového světa, která vydala novou verzi 2013.3. Spolu s touto verzí přichází do nově zbudovaných měst černá smrt, ovšem zároveň s ní se vrací i doktor, který ji dokáže ve svém rajónu léčit. K udolání moru jsou však potřeba léčivé byliny, které je nově také možné pěstovat na speciálních plantážích k tomu určených. Aby se vám tyto struktury dobře stavěly, je možné nově nastavit klávesové zkratky v menu. Dále přibyla spousta vylepšení v uživatelském rozhraní, opraveny byly nepříjemné bugy způsobující pád celé hry a k tomu spousta drobných vylepšení. K dispozici je hra na domovských stránkách či brzy i ve vaší distribuci.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    AssaultCube 1.2

    link

    A tím druhým je stará známá střílečka AssaultCube. Tato FPS, která je postavena nad herním enginem Cube, vydala verzi 1.2. Tato verze změnila chování velké části zbraní, přidala možnost hlasovat o časovém limitu, dva nové herní módy: Team Last Swiss Standing a Team Pistol Frenzy, nová pravidla pro servery, přibyla desítka nových map a spousta těch starých se dočkala vylepšení, stejně tak jako se vylepšení dočkalo i renderování, včetně větších možností pro vytvoření screenshotů. Nově lze též určit jak moc se bude zrychlovat váš let, vylepšeno bylo pozorování dalších hráčů a přeskakování mezi nimi v pozorovacím režimu. Při dosažení kritické hranice zdraví nově slyší člověk tlukot vlastního srdce, změny se dále dočkalo i menu a upgradovaní byli též boti, kteří dostali nové možnosti hraní různých módů. A spousta, spousta dalších změn.

    Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky Linuxové herní novinky

    Letem světem

    link

    Když jsem před ani ne rokem začal psát linuxové herní novinky, byl problém sehnat vůbec nějaký materiál. Dneska už je ale situace zcela jiná. Steam se stal v linuxovém herním světě samozřejmostí, Desura chrlí titul za titulem a ani zbytek vývojářů nezahálí s vydáváním her pro Linux. Tato nová rubrika by tedy měla poskytnout prostor i méně významným hrám, které v předcházejícím měsíci vyšly, ale které i tak stojí za to alespoň zmínit. Pojďme na to:

    • Proběhlo další, tentokráte již sedmé Humble Indie Bundle pro PC a Android. Ke koupi byly hry Ticket to Ride, Greed Corp, Incredipede a Anodyne, při platbě více než byl průměr navíc též Worms Reloaded, The Bard’s Tale, Broken Sword: Directors Cut, Anomaly Korea a Ticket to Ride: Europe DLC.
    • Fancy Skulls, FPS s rogue-like prvky, vydala verzi 0.3. K dostání je na stránkách hry za $7, plná cena při vydání verze 1.0 bude $10.
    • Vyšla též nová arkádovka Stronghold 2D, která možná evokuje jménem podobnost s jistou RTS, ovšem konceptem se podobá kdysi v dobách DOSu oblíbeným Tank Wars či jejich mutacím.
    • Na Desuře se též objevila zajímavá on-line RPG Elemental World.
    • Se zajímavým konceptem přišel člověk skrývající se za přezdívkou Phr00t, který vydal zajímavě znějící hru 3089, která je ještě zajímavější konceptem tvorby krajiny, která se neustále dynamicky vytváří.
    • Rogue-LITE hra s příznačným názvem Rogue Legacy se objevila na Steamu.
    • Pro Linux vyšla i rogue-like hra z temného prostředí Delver.
    • Na Desuře se objevila i zajímavá plošinovka Knytt Underground.
    • King Arthurs Gold 2D by byla bývala pouze další plošinovkou, kdyby se nejednalo o co-op hru s možností hraní až 32 hráčů.
    • Na Halloween se vydávali i indie hry, například Knock-knock.
    • Chcete jednat nečestně? Vykořisťovat třetí svět? Podvádět? Podplácet? Být pěkně slizký hnusák? Kupte si strategii Neocolonialism.
    • Na pána boha či Darwina si můžete hrát v úžasném evolučním simulátoru Sparkle 2 Evo.
    • Kultovní RPG Shadowrun se vrací jako Shadowrun Returns.
    • Pro Linux vyšla též co-op RPG hra FORCED.
    • ... stejně tak jako taktická RPG simulace z prostředí vesmírných bitev Salvation Prophecy.
    • A po tom všem temnu je třeba zakončit nějak veseleji: co takto oddychovkou jménem KarBOOM? Nebojte se toho názvu, zahrát si ji můžete klidně i vašimi dětmi či mladšími sourozenci. Tedy pouze v případě, že jste schopni unést porážku...

    Závěr

    link

    Nejtemnější linuxové herní novinky letošního roku jsou na konci a i přes záplavu strašidelných her jsme se nedočkali pořádných AAA titulů. Zřejmě si je vydavatelé šetří na vánoční sezónu a můžeme se tedy těšit, co letos pod stromeček přinesou hodným klukům a holkám Ježíšek, Děda Mráz, Santa Klaus či Cthulhu.

           

    Hodnocení: 86 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    12.11.2013 05:45 Free
    Rozbalit Rozbalit vše Free "WORMS"
    Free "WORMS" http://www.youtube.com/watch?v=u1Y_Pw_TtFo http://www.hedgewars.org/download.html
    12.11.2013 11:40 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Free "WORMS"
    Dobrý býval i Wormux (později WarMUX), ale kde je této hře konec... Zbyla po ní pouze stránka na SourceForge
    12.11.2013 22:44 anonymous_coward | skóre: 6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Free "WORMS"
    Dnes je to Warmux
    S odchovanci klikoidních grafických systémů a Wordoidních editorů bohužel neumím najít společnou řeč. -- Petr Olšák --
    12.11.2013 23:12 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Free "WORMS"
    Jenže kliknutím na "Project Homepage" se mi zobrazí nějaká hnusná ruská spamová webová stránka :-/
    13.11.2013 10:33 Martin Koniar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Free "WORMS"
    stačí používat Adblock :)
    13.11.2013 11:40 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Free "WORMS"
    Tady došlo k nedorozumění: kdybych chtěl napsat pravidlo pro Adblock blokující reklamu, musel bych zablokovat rovnou tag <html> ;-)
    Jakub Lucký avatar 12.11.2013 07:58 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Chybí mi zmínka o Don't Starve... na tom jsem strávil nechutného času...
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    12.11.2013 11:35 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    A jo... Přitom jsem o té hře a o tom, že vydávají nějaký update, určitě četl. Ale jak se tak dívám na tvůj příspěvek... možná dobře pro ostatní ;-)
    rADOn avatar 13.11.2013 14:14 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Zrovna Don't Starve me docela zklamalo. Zezacatku jsem byl nadsenej z originalniho a vtipnyho zpracovani ale gameplay je… divna. Cekal jsem neco jako lip vymakanej survival ala minecraft, ale on je to spis realtime nethack se stavenim budov.
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    12.11.2013 09:46 Honz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Není geniálnějšího nápadu ve světě her, který byl zavražděn blbci, než jsou videosekvence s živými herci...
    stativ avatar 12.11.2013 10:13 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Doplnil bych, že Dark Mod je také svobodná hra, viz licence.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    David Ježek avatar 12.11.2013 10:45 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Já bych doplnil, že DarkMod2.0 není novinka, je venku už déle než měsíc: Dark Mod povyšuje na verziu 2.0, a stáva sa freewarom.
    12.11.2013 11:31 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Tady bych si dovolil nesouhlasit. Oznámení v sekci news má totiž datum "Posted on October 8, 2013 by Springheel", a já vždycky píšu novinky s měsíčním zpožděním, tedy o tom, co se událo v předcházejícím měsíci...
    Kamil Páral avatar 12.11.2013 10:50 Kamil Páral | skóre: 13 | blog: Kamil Páral | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013

    Tak trochu. Bohužel kvůli Noncommercial klauzuli se nedostane do spousty linuxových distribucí.

    stativ avatar 12.11.2013 13:29 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Spíš se to do spousty distribucí nedostane kvůli tomu, že to prakticky nejde zabalit. Hra se totiž musí nacházet v adresáři darkmod (v jakémkoli jiném se to rozbije), vyžaduje zápis do adresáře se hrou a bůh ví co ještě.
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    rADOn avatar 12.11.2013 15:49 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    To jsou relikty zivota jako mod, urcite na tom zapracujou. Taky by se melo poznamenat ze vyvojari darkmodu prakticky prevzali od idsoftu vyvoj radiantu.
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    12.11.2013 11:29 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Jo, díky. Nevím jestli jsem to přeskočil záměrně když už jsem zmínil že je zadarmo (vím, není to to samo, ale...) nebo jsem si to ani nezjistil (i když to mi asi došlo, když je to postaveno na Doomáckém enginu), každopádně je dobré to vědět.
    D.A.Tiger avatar 12.11.2013 21:52 D.A.Tiger | skóre: 8 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Osobne me docela zaujalo Fantasy MMORPG Drakensang Online. Hra je stavena pro web prohlizece & Javu, nicmene, da se stahnout i oficialni klient ktery u me na wine 1.7.0 jede velmi dobre.

    Krom existujicich lokaci s neprebernym mnozstvim ukolu a dobrodrustvi se (uz tak docela rozsahly) herni svet porad rozsiruje, v prubehu casu se poradaji ruzne akce, a eventy. Hra je cela lokalizovana i do cestiny a to vcetne sveta a NPC (u RPG her u me velke plus). Blbe pak je, kdyz se potom musite domluvit s spanelem na tom, ze spolu vymlatite nejakou oblast :-D Lze hrat jak PVP, tak i PVE. Dost prilezitosti se poradne vyradit a v zakladu zdarma.

    Pokud neznate, myslim, ze minimalne za zkousku stoji....

    Radost z toho, že někdo objeví něco nového, je omyl starý 6000 let... (Jean Paul) | anthill inside
    rADOn avatar 13.11.2013 13:54 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Mrkni na Path of Exile. Podle kamose kterej hral oboji je to podstatne lepsi. (A taky lepsi nez diablo 3 nebo torchlight).
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    D.A.Tiger avatar 13.11.2013 20:44 D.A.Tiger | skóre: 8 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Vypada to velmi schopne. Diky za typ, urcite zkusim :-)
    Radost z toho, že někdo objeví něco nového, je omyl starý 6000 let... (Jean Paul) | anthill inside
    rADOn avatar 14.11.2013 14:26 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Kdyz se ti to bude libit tak se klidne ozvi, hodilo by se nam do party dpsko
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    Fluttershy, yay! avatar 16.11.2013 22:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Adventury se tu neobjevují až tak často, ovšem ne z důvodu, že bych proti nim byl vysazen, ale spíše proto, že prostě tak často nevycházejí. I Have No Mouth and I Must Scream je světlou výjimkou.
    *facepalm*

    Recenzi na I Have No Mouth and I Must Scream jsem četl tuším ve Score z půlky devadesátých let. To je vážně horká novinka. /s

    A vůbec, proč je to celé psané jako špatná televizní reklama?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    16.11.2013 22:50 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Jenže to jsi četl o vydání pro Windows, tohle jsou Linuxové herní novinky... ;-)

    To "celé" myslíš celý odstavec nebo celý článek? Nicméně tak jako tak, odpověď je stejná: prostě to jinak neumím. Rád se poučím jinde, takže pošleš-li mi link na někoho, kdo se ti čte lépe, mohu se na něj/ni podívat, ale žádné výrazné zlepšení nejspíš očekávat nelze...
    Fluttershy, yay! avatar 16.11.2013 23:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Jenže to jsi četl o vydání pro Windows, tohle jsou Linuxové herní novinky... ;-)

    Ehm, vydání != port přes dekádu staré hry... a to by mě zajímalo, jestli ten kód vůbec měnili s ohledem na dnešní rozlišení displejů.

    To "celé" myslíš celý odstavec nebo celý článek? Nicméně tak jako tak, odpověď je stejná: prostě to jinak neumím. Rád se poučím jinde, takže pošleš-li mi link na někoho, kdo se ti čte lépe, mohu se na něj/ni podívat, ale žádné výrazné zlepšení nejspíš očekávat nelze...

    Minimálně první polovinu článku.

    Ohledně souvislého textu: Mám tu několik krabic starých Score a p.levelů. Z ruky je nedám, mají historickou hodnotu, ale aspoň je to ukazatel směru. Třeba Mrkvička o žurnalistice něco věděl... Andrew sice ne, ale počtení to bylo dobré. Mně teda nevadí ani jeho recenze na JA2, heh. Dneska už skoro nic v češtině nečtu — a když vlezu na Doupě nebo BonusWeb, obrací se mi žaludek.

    Tohle souvislý text vlastně není. To je těžší, zvlášť když ty hry ani neznáš, přesto by to ale mělo obsahovat především informace.

    BTW máš tam chybu ve shodě podmětu s přísudkem:

    Na Halloween se vydávali i indie hry, například Knock-knock.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 16.11.2013 23:14 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    A když jsme u toho, v závěru píšeš něco o áčkových titulech, resp. jejich nedostatku, ale zrovna inkriminovaná adventura ve své době byla áčkový titul; krom toho by si laskavý čtenář mohl najít nějakou recenzi, kdyby se byl býval z článku dozvěděl, že jde o historickou klasiku.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    16.11.2013 23:36 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Já o žurnalistice nevím vůbec nic, takže v tomto ohledu zlepšení nečekej. Mohu si sám něco nastudovat, ale dokud nebudu mít co, tak to také nepůjde. Konstruktivně jsi navrhl třeba to, že by v jednotlivých odstavcích mělo být více informací: které konkrétně? Vezmeme-li v potaz třeba to diskutované "I Have No Mouth and I Must Scream": co víc tam dát a co třeba vynechat?

    Že se nejedná o souvislý text vím, není to vlastně ani záměr. Ale i tak se snažím jednotlivé hry spolu nějak propojit, minimálně jednou větou. Pokud bych tomu propojení věnoval podstatně více, nezbylo by tolik místa právě na ty informace. Jak vyřešit tento problém vůbec netuším.

    Za těmi áčkovými tituly si asi i docela stojím, přece jen bavíme se o současnosti. I když... kdybych věděl, co je to za klasiku, možná bych tomu předsadil nějaké přídavné jméno, třeba "aktuálních" či "nových".

    Za gramatickou chybu se omlouvám...
    Fluttershy, yay! avatar 16.11.2013 23:54 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Konkrétně u IHNMAIMS zásadně chybí sdělení, že to je hra z roku ~1995, já bych tam doplnil informaci o tehdejším přijetí, příp. jestli je to nějak kultovní atp.

    Podobně The Bard's Tale je áčkový titul z roku 2004/2005 a... přečti si stránku na wiki.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.11.2013 00:06 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Jo, to máš pravdu, rok vydání bych asi mohl u starších her doplnit. To přijetí nevím, nevím, záleží co se mi podaří rychle najít... Díky :-)
    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2013 00:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Tož, ono se stačí aspoň podívat na wikipédii...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.11.2013 00:13 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Tož se příště namísto "Let's play..." budu dívat spíš na tu wikipédii ;-)
    rADOn avatar 18.11.2013 11:41 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    To by docela pomohlo, mě to taky trklo. IHNM je nejenom starej špek, ale taky je už nějakej čas vedený v compatibility listu scummvm, takže ani na linuxu už to není novinka.
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    Nikola Ciprich avatar 20.11.2013 12:26 Nikola Ciprich | skóre: 23 | blog: NiX_blog | Palkovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    v článku je dvákrát použijo "holt", jednou ovšem špatně ;-) \o
    Did you ever touch the starlight ? Dream for a thousand years? Have you ever seen the beauty Of a newborn century?
    Nikola Ciprich avatar 20.11.2013 12:26 Nikola Ciprich | skóre: 23 | blog: NiX_blog | Palkovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    himl, dvakrát, ne dvákrát... :-/
    Did you ever touch the starlight ? Dream for a thousand years? Have you ever seen the beauty Of a newborn century?
    20.11.2013 21:02 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky – říjen 2013
    Holt za tohleto si hold nezasloužím...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.