abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Linuxové herní novinky - srpen 2016

    10. 10. 2016 | Jiří Komárek | Hry a zábava | 10483×

    V srpnu vyšly hry Worms W.M.D, Near Death, SEUM: Speedrunners from Hell, Absolute Drift, This Is the Police, Turmoil, Master of Orion a mnohé další. Srpnové linuxové herní novinky jsou zde.

    Worms W.M.D

    První díl slavné série Worms vyšel před více než dvaceti lety, nyní se objevuje prozatím poslední díl této série s názvem Worms W.M.D. Tato legendární 2D střílečka/strategie opět přináší bojechtivé červíky, kteří proti sobě vytáhnou staré dobré zbraně, mezi kterými samozřejmě nechybí klasiky jako raketomet, granáty, svatý granát, létající ovce a další. Nově je možné používat i automobily či helikoptéry. Hlavní novinkou je však možnost kombinace zbraní a tím vytváření zbraní nových. Grafika se drží již několik let osvědčeného konceptu, který spíše než akční hru připomíná dětský seriál. Hrát je možné jak samostatně, tak lokálně ve více hráčích, jakožto i v až šesti lidech po internetu.

    Na Steamu hře dalo 79 % hráčů kladný hlas a naprosto stejně dopadla i mezi kritiky.

    Worms W.M.D najdete na Steamu či Gamesrepublic za 30€.

    Worms W.M.D Worms W.M.D Worms W.M.D

    Near Death

    Při hraní Near Death bude tuhnout krev v žilách. Minimálně hlavnímu hrdinovi, neboť tato survival adventura se odehrává na opuštěné polární stanici. V ní se napřed budete snažit přežít, posléze začnete s její částečnou opravou, abyste se nakonec pokusili dostat se z tohoto místa pryč. Po grafické stránce je hra velice povedená, stejně tak jako herní mechanismus, který bere v potaz únavu a podchlazení hlavního hrdiny, o atmosféře nemluvě.

    Od kritiků hra získala 70 bodů ze sta, na Steamu ji kladně hodnotilo 92 % lidí. Většina negativních hodnocení navíc nemířila na hru jako takovou, ale kritizovala poměr cena/herní hodiny.

    Near Death lze koupit na Steamu za 15€.

    Near Death Near Death Near Death

    SEUM: Speedrunners from Hell

    Vyjít vstříc všem youtuberům, pro které je rychlost jediným kritériem, se snaží 3D plošinovka SEUM: Speedrunners from Hell. Jak už název napovídá, speedrunning, tedy co nejrychlejší proběhnutí celé hry, je přímo smyslem této hry. Na konec levelu je možné se proskákat, proběhnout, teleportovat či využít jakéhokoliv jiného triku, který zvýší vaši rychlost. Provedení je velice temné, neboť hráči se ocitnou v samotném pekle. A tomu odpovídá i hudební doprovod, když sami autoři tuto hru nazvali „jedinou heavy-metalovou skákačkou z pohledu první osoby.“

    Na Steamu si hru oblíbilo 94 % hráčů, Metacritic zatím nemá dostatek recenzí pro souhrnné hodnocení.

    SEUM: Speedrunners from Hell je na Steamu s cenovkou 15€.

    SEUM: Speedrunners from Hell SEUM: Speedrunners from Hell SEUM: Speedrunners from Hell

    Absolute Drift

    Absolute Drift je závodní hra, ve které jde o jedno: co nejlépe prodriftovat trať. Účelu hry odpovídá i minimalistická grafika: vše je provedeno pouze černobíle, respektive doplněno červenou barvou pro důležité prvky. Své schopnosti můžete srovnávat v online statistikách. K dispozici je na 34 levelů z celkově pěti různých míst. Hudební doprovod dodali drum'n'bassoví DJové C41 a Nyte.

    Na Metacritic hra získala 66/100, na Steamu má 89 % pozitivních ohlasů.

    Absolute Drift lze koupit na Steamu za 12€.

    Absolute Drift Absolute Drift Absolute Drift

    This Is the Police

    This Is the Police je strategická adventura, která vám ukáže práci policie z té ošklivější stránky. Jste vedoucím policejního oddělení, máte těsně před důchodem, jednu kapsu prázdnou, druhou vysypanou, a tak přemýšlíte, jak odejít do alespoň trochu slušné penze. Máte půl roku na to, abyste sehnali alespoň 500 000 dolarů a přežili, pokud možno i ve zdraví. Během těch pár měsíců se budete potkávat s těmi samými lidmi jako po celou kariéru: dobráky, lumpy a těmi ještě horšími. Krom toho musíte řešit každodenní záležitosti, jako jsou tísňová volání, zkorumpovaní politici či zločinecký gang. Velice výraznou osobnost hlavního hrdiny navíc podtrhuje hlas namluvený Jon St. Johnem, který stojí za kultovními hláškami Duke Nukema.

    Na Metacritic má hra 65 bodů, na Steamu 87 % pozitivních hodnocení od hráčů.

    This Is the Police je k dispozici na Steamu za 15€.

    This Is the Police This Is the Police This Is the Police

    Turmoil

    Jako Petrolejový princ se můžete cítit v simulační strategii Turmoil. Ta je o těžbě ropy za „starých dobrých časů“, tedy někdy kolem přelomu 19. a 20. století. Cíl je jasný: vydělat dolary. Pokud možno co nejvíc. Vaším úkolem je tedy ve 2D světě udělat průzkum podloží, postavit věž, začít s těžbou, dopravou a následným zpracováním a když vše jde jak má, tak přejdete k vylepšování města, další expanzi, vrtání do větších hloubek, vydělávání víc peněz,… Nejste ovšem sami, kdo by sahal na stejné cíle: konkurence je totiž všude, i když bohužel pouze jen ta počítačová, neboť chybí hra více hráčů.

    V 89 % případů ji hráči hodnotili kladně, na Metacritic zatím není dostatek hodnocení.

    Turmoil můžete začít hrát přes Steam za 10€.

    Turmoil Turmoil Turmoil

    Master of Orion

    Tahovou 4X strategii Master of Orion není pamětníkům třeba moc představovat. První titul série vyšel již v roce 1993 a od té doby došlo na další tři pokračování. V nejnovějším titulu série jde o ten sám herní mechanismus, na který jsou hráči zvyklí: vyberete si jednu z deseti ras a pokusíte se přežít ve vesmíru obývaném dalšími bytostmi, které jsou ovládané počítačem. Máte možnost s nimi koexistovat v míru a čile s nimi obchodovat nebo zvolit ofenzivnější pozici. Za úkol budete mít správu impéria, diplomacii, vývoj technologií a v neposlední řadě též válečná tažení. Vyhrát můžete buďto vyhlazením soupeřů, podepsáním mírové smlouvy, či nejvyšším skórem v posledním kole hry.

    Kritici z Metacritic dali hře 74 bodů ze 100, hráči ji hodnotí kladně v 71 % případů.

    Master of Orion je na Steamu s cenovkou 28€.

    Master of Orion Master of Orion Master of Orion

    Letem linuxovým herním světem

    Závěr

    Srpen byl na nové hry, především AAA tituly, mírně skoupější, ale i během něj probíhala práce na dalších herních peckách, kdy se například objevila videa z připravovaného znovuvydání Shadow Warrior.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Josef Kufner avatar 10.10.2016 20:59 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - srpen 2016
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    10.10.2016 22:04 xkomczax | skóre: 51 | blog: proste_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - srpen 2016
    Blaazen avatar 11.10.2016 13:50 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Elite (Oolite)
    Elite byla hra z dob 8-bitů, na Amigu ji portovali až později.
    12.10.2016 10:56 Vlad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - srpen 2016
    Particle Fleet Emergence

    http://knucklecracker.com/particlefleet/pf.php

    I když Creeper World mi nějak seděl líp ...
    D.A.Tiger avatar 13.10.2016 23:39 D.A.Tiger | skóre: 8 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - srpen 2016
    Ovsem "Slain, Back From Hell" vypada velmi luxusne... :)
    Radost z toho, že někdo objeví něco nového, je omyl starý 6000 let... (Jean Paul) | anthill inside
    4.11.2021 10:06 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - srpen 2016
    I personally like your post; you have shared good insights and experiences. Keep it up dental implant cost el paso
    6.11.2021 07:39 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - srpen 2016
    Great site thanks admin. More power. spokaneseocompany.com
    17.11.2021 06:49 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - srpen 2016
    Well this is great site! Would definitely recommend this to my friends. Love the read www.bookkeepingtucsonaz.com
    17.11.2021 11:55 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Linuxové herní novinky - srpen 2016
    Awesome! Learned alot thanks so much keep posting more. cheap fence

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.