abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 725 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    20. 4. 2009 | Jana Budinská | Novinky | 3781×

    Dočkali jsme se české verze licencí Creative Commons. 16. dubna je na půdě Akademie výtvarných umění představilo občanské sdružení Iuridicum Remedium, které na české verzi pracovalo spolu s odborníky z Národní knihovny ČR, Ministerstva kultury, Filozofické fakulty UK i s umělci a IT specialisty.

    Původní anglickou verzi poskytuje nezisková organizace Creative Commons International od roku 2004. Rozhodnutí o vytvoření české verze licencí má za cíl především rozproudit diskusi o svobodné kultuře a nových přístupech k nakládání s autorskými právy, k nimž přispělo zejména rozšíření internetu.

    CC licence vznikají kombinací licenčních prvků, které označují práva a povinnosti osoby, jež licencované dílo užívá. Právo může být buď dílo užívat, nebo jej i pozměňovat, mezi povinnostmi je možnost zadat povinnost uvést autora, nevyužívat komerčně, zachovat licenci při pozměnění nebo zákaz zasahování do díla (kombinace licencí na http://www.creativecommons.cz/about/typy-cc-licenci/). Od známého „céčka v kroužku“, tedy „všechna práva vyhrazena“, se CCL liší právě tím, že si můžete vyhradit pouze některá práva a povolením jiných umožňujete např. jednoduché sdílení svých autorských děl za určených podmínek. Licenci je možné vygenerovat ve webovém formuláři zaškrtnutím kombinace výše zmíněných práv a povinností. Z právního hlediska licence Creative Commons doplňuje autorský zákon, takže každý, kdo užije dílo v souladu s CCL, zároveň automaticky uzavírá s autorem smlouvu, která ho k užití díla opravňuje.

    licence cc cesky 1 licence cc cesky 2

    Původně se měl konference zúčastnit i profesor Lawrence Lessig, duchovní otec myšlenky svobodné kultury a autor knihy Free Culture, jejíž český, komunitně pořízený překlad byl na konferenci rovněž představen. Nakonec jeho účast nevyšla, účastníky ale pozdravil alespoň z videonahrávky. Dorazil však jiný zahraniční host, Paul Keller z Nizozemí, který se zabývá vztahem CC licencí ke kolektivní správě autorských práv (v ČR např. Ochranný Svaz Autorský). Zástupci OSA byli rovněž přítomni; podle očekávání se se zástupci umělců neshodli ohledně možnosti plurality kolektivních správců autorských práv.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    20.4.2009 00:50 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    rad bych se predem omluvil, ze asi potvrdim ty predsudky o nas muzich, ale musim se priznat, ze to nejdulezitejsi jsem se z toho clanku nedovedel - kdo je ta puvabna dama na tech fotkach vpravo?

    d.f.h avatar 20.4.2009 08:48 d.f.h | skóre: 8 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    Hoši hoši, vy hoši od počítačů když uvidíte ženskou... :-) Nechci tvrdit, že by snad "slečna napravo" nebyla svým způsobem půvabná, ale na libovolné ulici libovolného města lze právě v tuhle chvíli mnohem více daleko půvabnějších slečen :-)

    20.4.2009 09:05 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    Geekove po ulicich nechodi, leda pres google street view :-)

    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    Fluttershy, yay! avatar 23.4.2009 18:21 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině
    To na ty naše Vidlákovy nejde použít...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    24.4.2009 10:06 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    To je pravda. U vás máte dokonce místo oken mech a používáte Greenie, takže lze jen těžko čekat, že se o vás budou zajímat výrobci map. ;-)

    Fluttershy, yay! avatar 24.4.2009 12:21 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině
    Ty jsi asi poslouchal kolenem. Na chatě máme mech jako těsnění, nikoliv místo oken. Ale s tím Greenie je to asi pravda... ^_^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.4.2009 00:24 tbbt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině
    Howard Wolowitz?
    20.4.2009 09:04 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    Koukal jsem na webové stránky toho Creative Commons a bohužel na mne nepůsobí důvěryhodně, neboť jsou pravděpodobně nějak napojeny na Iuridicum Remedium (autor hry pro děti od 5 do 13 let jménem Big Brother Awards), které podporují Evropská komise (!), Blitky (deník o všem, co se na uličním výboru nestihlo probrat) a další... Čekal jsem něco serióznějšího, škoda. :-(

    20.4.2009 09:21 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině
    Cos cekal? Ze budou CC podporovat korporace? Premyslej obcas, ja vim ze to boli, ale stejne.
    20.4.2009 11:50 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    Děkuji za podnětný komentář hodný pětiletého duševně slabého spícího dítěte.

    Je mi též líto, že neumíš, a nebo -- a to je horší -- nechceš číst. Jinak by ses, stejně jako třeba já, divil, jak je možné, že vyhlašování cen podporuje EK, která je sama několikrát "oceněna".

    Také nevím, proč by neměly korporace CC podporovat. Některé ji podporují; byly o tom i zprávičky zde na ABC Linuxu. Ale to zase narážíme na tvou nedostatečnou znalost abecedy...

    20.4.2009 10:11 Open Mage | skóre: 24 | Lom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    Tak konečně je tu licence, se kterou už lze sdílet na internetu vlastní hudební tvorbu minimálně s lepším pocitem. Mrknu na tu stránku s licencí v češtině a předělám link na webu asi na CZ verzi Creative Commons. Btw, OSA se bojí oprávněně - autoři teď mohou rozhodnout sami, která díla nechají na internetu k dispozici zdarma pro lidi pod touto licencí a která například v rámci oficiální desky zaregistrují ohláškou (nebo to za ně udělá vydavatel) na OSA. Pár skladeb pod touto licencí už můžete stahovat, sdílet, upravovat... www.yogirulez.com v sekci MEDIA. Osobně jsem zvolil BY-NC-SA, tedy je potřeba uvést autora díla, nelze použít pro komerční účely, ale je možné dílo upravovat pokud zachováte licenci (ideální pro remixování skladeb). CC je v umění něco jako GNU GPL v oblasti vývoje software a její medializace pro česko dost chyběla. Finaly, here it is...

    Stanislav Puffler, DiS. specialista na internet marketing a ecommerce www.openmage.cz tel. 773 565 747
    21.4.2009 00:53 Marek 'marx' Grác | skóre: 21 | blog: Paralelný blog | Brno / Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    Znamená NC, že danú skladbu (a odvodeniny z nej) nemôžeš hrať na koncerte z ktorého máš peniaze (tj. obvykle tam je nejaké vstupné)?

    21.4.2009 09:28 Open Mage | skóre: 24 | Lom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

     

    Znamená NC, že danú skladbu (a odvodeniny z nej) nemôžeš hrať na koncerte z ktorého máš peniaze (tj. obvykle tam je nejaké vstupné)?

    Ahoj, tak pokud bych to bral podle licenční smlouvy, pak je to takhle :

     

    Oprávnění poskytnutá nabyvateli podle ustanovení čl. 3 se vztahují pouze na užití Díla, jejichž primárním účelem není získání přímého nebo nepřímého obchodního prospěchu nebo jiného peněžitého plnění (dále jen „nekomerční využití“). Za nekomerční využití se pro potřeby této licence považuje i poskytnutí Díla za jiné dílo, ke kterému dochází například při sdílení dat prostřednictvím počítačové nebo jiné sítě, pokud v souvislosti s poskytnutím nedochází k platbám nebo jinému peněžitému plnění.

    Nejsem právník, tudíž jen můj osobní výklad. Za koncert máš sice něco, ale co si budeme nalhávat, u nás jde většinou o párek a pivo, možná cesťák. To bych nepovažoval za primární účel získání obchodního prospěchu. Pokud jste teda kapelka co chce zahrát moji skladbu třeba jako úvod ke koncertu nebo někde v chilloutu a jde o akci víceméně nevýdělečnou (jen náklady, max. nějaká stovka za dřinu na pódiu) tak asi nejde o ochodní model. Dodrží-li se licence (uvedení autora atd.), no problemo. Jinej model už by ovšem byl, když půjde o koncert Madony pořádanej třema agenturama s výdělkama zcela zjevně převyšujícíma náklady nebo řekněmě o hraní mojí hudby v prezentaci výrobku nějaký firmy. Dalším příkladem komerčního využití je jednoznačně použití pro reklamní hudbu, znělku do rádia apod.

     

    Jinak ti rozumim, zcela legitimní dotaz a myslím, že tady bude potřeba trochu "evangelizovat" a udělat osvětu. Otázek bude asi spousta : Kde jsou mantinely? Co když chce někdo použít pro komerční účely i přes licenci? Stačí když se domluví finační vyrovnání? atd...

     

    Stanislav Puffler, DiS. specialista na internet marketing a ecommerce www.openmage.cz tel. 773 565 747
    21.4.2009 10:17 matej- | Trenčín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

     

     Jinej model už by ovšem byl, když půjde o koncert Madony pořádanej třema agenturama

     V tom je prave problem, ze toto by nemal kto posudzovat. Jedine az na sude :)

     

     Co když chce někdo použít pro komerční účely i přes licenci? Stačí když se domluví finační vyrovnání? atd...

    Mozes sa dohodnut s autorom na inom licencovani (prave pre teba), za peniaze/inu odplatu, ale kludne aj zadarmo.

    21.4.2009 11:15 Marek 'marx' Grác | skóre: 21 | blog: Paralelný blog | Brno / Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    Ja som samozrejme kedysi CC čítal aj s dodatkami a podľa mňa takýchto vecí, ktoré nie sú úplne zrejmé tam je dosť.

    Nejsem právník, tudíž jen můj osobní výklad. Za koncert máš sice něco, ale co si budeme nalhávat, u nás jde většinou o párek a pivo, možná cesťák. To bych nepovažoval za primární účel získání obchodního prospěchu.

    Z právneho hľadiska je určite možné chápať peniaze na zaplatenie cestovného ako peňažné plnenie; a párok v rohlíku s pivom ako nepeňažné. Aj v Skalici hrá hokej Žigo Pálfy len pre radosť a pár drobných (z jeho pohľadu, nie z pohľadu množstvá párkov v rohlíku, ktoré by sa zjesť už nedali).

    Pokud jste teda kapelka co chce zahrát moji skladbu třeba jako úvod ke koncertu nebo někde v chilloutu a jde o akci víceméně nevýdělečnou (jen náklady, max. nějaká stovka za dřinu na pódiu) tak asi nejde o ochodní model. Dodrží-li se licence (uvedení autora atd.), no problemo. Jinej model už by ovšem byl, když půjde o koncert Madony pořádanej třema agenturama s výdělkama zcela zjevně převyšujícíma

    Podľa mňa hlavný spor je práve tu. Ak niekto zahrá moju pesničku a tá divákov nezaujme, tak je to ok :) V opačnom prípade by ju predsa posúval na lepšie časy, až by sa ňou mohol stať známym. Možno paradoxne si myslím, že ak by takúto pesničku niekto zahral na 'veľkom' koncerte, tak by to pre pôvodného autora mohlo mať nejaký efekt.

    řekněmě o hraní mojí hudby v prezentaci výrobku nějaký firmy. Dalším příkladem komerčního využití je jednoznačně použití pro reklamní hudbu, znělku do rádia apod.

    Hudba do reklamy pre komerčné strany je v podstate jasná. Ale smie sa takáto hudba použiť v 'reklame/upútavke/hudbe na pozadí' pre zjavne nekomerčné aktivity? Ak zostaneme v extrémoch, tak Greenpeace a Dělnická strana :)

    Aj Linux bol kedysi pod licenciou, ktorá zakazovala jeho komerčné využitie

    22.4.2009 11:09 bhy | skóre: 35 | blog: bhyblog | brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině
    Aj Linux bol kedysi pod licenciou, ktorá zakazovala jeho komerčné využitie
    ale snad jen prvních několik měsíců
    23.4.2009 08:33 Open Mage | skóre: 24 | Lom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    To je docela jednoduchý. Protože dodnes u nás nic takovýho víc oficiálního nebylo a doba a lidi (ať už na straně umělců, tak konzumentů) si žádají nové přístupy k autorským otázkám. Jinde ve světě už je CC hodně používaný a je na něm založená spousta internetových vydavatelství, děl začínajících i renomovaných umělců a ty umělci si myslim uvědomujou, že tvůrčí proces je a následná distribuce díla je dneska často doménou internetu, na kterém je oblast práv autorských hodně tenký led.

    Stanislav Puffler, DiS. specialista na internet marketing a ecommerce www.openmage.cz tel. 773 565 747
    23.4.2009 09:10 Marek 'marx' Grác | skóre: 21 | blog: Paralelný blog | Brno / Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    Ǔplne som nepochopil, čo je tak jednoduché (v náväznosti na tento thread). 'Hodně' používaný závisí na tom, čo je pre teba veľa. Keď sa pozrieš na flickr, tak pod CC je 100 miliónov fotiek. Z toho má 50% dodatok pre nekomerčné použitie (NC) a 35% dodatok pre nemožnosť úprav (ND). Práve to druhé podľa mňa zabíja to Creative. Síce sa tých úvodných 100 mil fotiek môže zdať veľa, tak v 2008/11 prekročili hranicu 3 miliárd, tj. CC má ~3%. Nie som proti CC, ale niekedy sa zamýšlam či Stalman nemá tak trochu pravdu s tým ustupovaním slobode.

    22.4.2009 17:30 pochyber
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    k čemu to tedy je když se to dá vykládat jak mě napadane

    23.4.2009 10:33 bhy | skóre: 35 | blog: bhyblog | brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině
    kde kdo říká, že se to dá vykládat jak koho napadne?
    25.4.2009 21:11 Peter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    Mládenci, gratulujem. Práve riešim, pod akou licenciou by som niečo publikoval, keby som to publikoval (text). Síce mám rád slobodu, ale mám trochu obavu o možnosť zneužitia v prípade, že by som povolil odvodené diela. Veď napokon, možnosť citácie ostáva nedotknutá. Ale keby som dovolil odvodené diela, niekto by to mohol zobrať, prerobiť to na celkom iný spôsobm, možno až v kontradikcii s mojím dielom, a nakoniec ešte uviesť, že vychádzal z môjho diela! Takže zvolím asi najreštriktívnejšiu z CC licencií.

    Vie ma niekto vyviesť z omylu, alebo presvedčiť o nejakej menej reštriktívnej verzii?

    V podstate je mojím cieľom skôr to, aby bolo dielo voľne dostupné a nebolo zneužiteľné.

    26.4.2009 10:52 bhy | skóre: 35 | blog: bhyblog | brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině
    když si umíte tu licenci vybrat sám (jak se zdá), proč by vás měl někdo přesvědčovat o jiné variantě či vyvádět z omylu? osobně odvozená díla nepovažuju za zneužití, nevadilo by mi proto, kdyby někdo s mým textem či jiným dílem takto pracoval (nějaké dezinterpretaci svého se díla beztak neubráním, když ho budu publikovat), takže bych použil tu nejvolnější verzi. ale je to na vás.
    27.4.2009 08:43 Open Mage | skóre: 24 | Lom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    U textu půjde rozhodně o jiný kontext. V muzice dojde k dezinterpretaci těžko, alespoň u té instrumentální či převážně instrumentální, kterou tvořím a na webu publikuju já. Abych se přiznal, nikdy jsem moc neřešil CC licence ve vztahu k dílům typu text, malba, fotografie... Určitě by bylo zajímavé porovnat vztah této licence k různým formám umění. Teoreticky bychom mohli licenci aplikovat i na divadelní hru, na tanec, ... jak by to pak asi vypadalo?:-)

    Stanislav Puffler, DiS. specialista na internet marketing a ecommerce www.openmage.cz tel. 773 565 747
    27.4.2009 08:57 Marek 'marx' Grác | skóre: 21 | blog: Paralelný blog | Brno / Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    Musíš si odpovedať hneď na niekoľko otázok. Bude mať to dielo až taký význam, aby sa to oplatilo niekomu 'zneužiť' ? Chceš zakázať preklad do iného jazyka (derivate works) ?  Čo vlastne získaš tým, že do dáš pod CC, okrem toho že to je práve in ? Predsa aby bolo voľne dostupné ho stačí dať na web (a nechať zaindexovať).

    28.4.2009 09:00 Open Mage | skóre: 24 | Lom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktuálně: Licence Creative Commons v češtině

    S tím bych si dovolil právě nesouhlasit. Ne vše co je na internetu bez větších překážek k dispozici a zaindexované vyhledávači, musí být nutně zdarma. Podobná situace, která by to mohla přiblížit, je třeba ztracená peněženka pohozená na ulici. Na ulici jste jen vy, peněženka je volně k dispozici, nikde nikdo není. Seberete ji s vědomím, že byla volně k mání a tudíž je i s obsahem zdarma? Beru, že je to hodně tvrdé a možná i ne zrovna ideální srovnání, ale je transparentní.

    Spousta mp3 se na netu válí po různých mp3 search a download serverech, které jen někam odkazují a zbavují se veškeré odpovědnosti s tím, že autor to má na svém webu zdarma. Pak dochází k tomu, že někdo to stáhne a dá na rapid share a nevím kam a teď je v tom guláš - člověk neví zda to je v souladu se zákonem nebo nikoliv když to stáhne z rapidsharu nebo musí jít na web autora nebo co... CC podle mého názoru může skutečně pomoci uvést věci na pravou míru, legalizovat, upravit pravní vztah a nastolit jasné legislativní mantinely pro tuto oblast.

    Open source licence se řeší X let i u nás, ale tohle se podlě mě hodně podceńovalo a opomíjelo. Bohužel...

    Stanislav Puffler, DiS. specialista na internet marketing a ecommerce www.openmage.cz tel. 773 565 747

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.