abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
včera 11:44 | Zajímavý článek

Arsenij Zinčenko v zápisku sdílí technické poznámky o tom, co je to „klíčenka“ (keyring) v Linuxu a v desktopovém prostředí, jak to souvisí se Secret Service a D-Bus, včetně příkladů. Význam těchto služeb spočívá v uložení a následném poskytování autentizačních údajů.

Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
7.12. 01:44 | Nová verze

V únoru 2014 bylo hlasováním rozhodnuto, že výchozím init systémem v Debianu je systemd. V listopadu stejného roku bylo hlasováním rozhodnuto, že o podpoře dalších init systémů v Debianu není celoprojektové hlasování nutné. Po pěti letech už ale hlasování o init systémech a systemd nutné je. Vybírá se z 8 možností. Výsledek hlasování bude zveřejněn po 27. prosinci.

Ladislav Hagara | Komentářů: 38
7.12. 00:11 | Zajímavý článek

David Revoy, autor open source webového komiksu Pepper&Carrot, se rozhodl, že svůj komiks vydá také knižně a ve vlastní režii. Komiks již knižně vyšel ve francouzštině ve vydavatelství Glénat. David Revoy jej vydá v angličtině a použije pouze svobodný software. O své zkušenosti se dělí ve dvou příspěvcích na svém blogu. Z plánovaných dvou týdnů práce se staly dva měsíce. Vydání před Vánocemi se nestihne. Kontrolní výtisk má příliš jasné barvy, obrázky v knihách od Glénatu vypadají mnohem lépe, …

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
6.12. 20:44 | IT novinky

Mezinárodní konsorcium W3C (World Wide Web Consortium) vydalo verzi 1.0 základní specifikace WebAssembly a po HTML, CSS a JavaScriptu prohlásilo WebAssembly za čtvrtý oficiální jazyk pro web.

Ladislav Hagara | Komentářů: 18
6.12. 13:33 | Komunita

Hlasování o obrázku v okně O Inkscapu 1.0 pokračuje druhým kolem. Ze 124 obrázků postoupilo do finálního hlasování 5 s nejvíce hlasy. Výsledek hlasování bude zveřejněn po jeho ukončení, tj. po 15. prosinci.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
6.12. 02:11 | IT novinky

Společnost Purism představila mobilní telefon Librem 5 USA. Jedná se o telefon Librem 5 vyráběný v USA. Předobjednat jej lze za 1 999 dolarů. Librem 5 lze předobjednat za 699 dolarů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 37
5.12. 22:22 | Nová verze

Příspěvek na blogu organizace Electronic Frontier Foundation (EFF) informuje, že Certbot, tj. oficiální klient certifikační autority Let’s Encrypt, dospěl do nové stabilní verze 1.0. Oficiálně tak byla ukončena beta fáze jeho vývoje. Certbot byl představen v květnu 2016.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
5.12. 15:55 | Zajímavý software

Mozilla vydala novou verzi 0.6 svobodného softwaru DeepSpeech pro převod řeči na text. Přehled novinek v příspěvku na blogu Mozilla Hacks.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
4.12. 17:33 | Zajímavý projekt

Dnes měl na YouTube premiéru krátký sci-fi film SKYWATCH. Colin Levy na něm strávil téměř 6 let. Pro vytvoření 3D grafiky byl vybrán Blender. Film byl z části financován z kampaně na Kickstarteru.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
4.12. 05:55 | Zajímavý software

Netflix uvolnil framework pro datovou vědu Metaflow jako open source. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí Apache 2.0.

Ladislav Hagara | Komentářů: 44
Jaké hodinky nosíte (nejčastěji)?
 (23%)
 (6%)
 (17%)
 (54%)
Celkem 524 hlasů
 Komentářů: 135, poslední 6.12. 20:54
Rozcestník
Štítky: není přiřazen žádný štítek

www.AutoDoc.Cz


Vložit další komentář
Prcek avatar 23.9.2008 02:20 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
Konqueror rovněž získal schopnost nabízet znovunačtení předchozí relace, pokud došlo k nekorektnímu ukončení.
Konqueror 3.5 má Nástroje -> Pády, což si myslím je to samé jako obnovení relace, akorát se to automaticky nenabídne. Nebo se v obnovené relaci pamatují i vyplněné formuláře? U trojky to nemám ověřené, ale řekl bych, že to jen otevře stejné adresy, jako před pádem.
Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
23.9.2008 23:00 Smajchl | skóre: 39 | blog: Drzy_Nazory | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
Mam Konqueror 3.5.9 a nic takovyho v nem nemam, to je nejaky rozsireni nebo co? Ne ze by mi Konqueror padal ale parkrat se mi uz stalo ze nejaka stranka ho dostala k zemi a pak uz mi nikdo ztraceny taby nenahradi....
My máme všechno co chcem, my máme dobrou náladu!
Prcek avatar 24.9.2008 00:10 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
Je to modul - musí se to zaškrtnout v Nastavení -> Nastavit rozšíření... -> Nástroje. Je tam toho víc. Nevím jestli je to standardní součástí, nebo jestli se musí kromě Konqueroru ještě něco instalovat - mám nainstalovaný ještě balík kde-base/konq-plugins, ale jestli to odtud, nevím.
Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
1.10.2008 09:14 Smajchl | skóre: 39 | blog: Drzy_Nazory | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
paráda, díky
My máme všechno co chcem, my máme dobrou náladu!
dayvee avatar 23.9.2008 08:21 dayvee | skóre: 4 | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
pekny clanek, jen by se tam o kde pim mohlo pojednavat trosku vice
debian was first announced on my 3rd birthday :)
23.9.2008 08:55 Whit
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
Stale se mi deje v KOrganizeru (potazmo i v systemsettings) ze mi casova zona preskoci na "Evropa/Bratislava", proste si nezapamatuje moje nastaveni. Deje se to jenom me, nebo je to obecny jev? Nevite co s tim?
23.9.2008 09:58 Luboš Luňák | skóre: 19 | blog: Seli
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
/usr/share/zoneinfo/Europe/Prague a /usr/share/zoneinfo/Europe/Bratislava jsou uplne stejne soubory (uplne, tj. hardlinky na to same), takze nejde nijak poznat, jestli /etc/localtime je prvni nebo druhy (protoze je oboje). Treba explicitni 'export TZ="Europe/Prague"' to spravi, ale v praxi je to asi fuk.

23.9.2008 09:35 tomik4668 | skóre: 8
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
Hrozne by me zajimalo, jestli si nekdy bude pamatovat Konsole nastaveni z minula, docela mi to vadi, kdyz v KDE3.5 mam otevreno asi 4terminaly v Konsoli a v KDE4 si to proste nepamatuje :( nejde to nejak "spešl" nastavit? Netusite? Diky Tom
23.9.2008 11:17 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
Pripomina mi to nejaky Live system - po zapnuti se to musi cely nastavit a hlavne nevypinat - takze pro realnou praci nepouzitelne.

Zdenek
www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
23.9.2008 12:27 Jan Molič
Rozbalit Rozbalit vše kmail mi nepadá
To je zvláštní, ale mě kmail v KDE 3.5.9 nepadá (v článku je uvedeno, že stabilita kmailu v KDE 3.5 a 4.1 je obdobná). Používám IMAP s offline cache. Možná záleží, jaký software je na straně IMAP serveru - u mě bincimapd a dovecot. V INBOXu mám přitom 2250 zpráv.
corwin78 avatar 23.9.2008 14:27 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: kmail mi nepadá
Můžu říct, že IMAP (Gmail) v KMail pro KDE4.1.1 mi také funguje stabilně a žádný problém jsem dosud nezaznamenal. Jediná věc, která mi pokaždé upadne je Kopete a to pouze při ukončování.
Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
Prcek avatar 23.9.2008 14:59 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: kmail mi nepadá
Tak mně padá kopete při ukončování pravidelně, KDE 3.5.9.
Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
23.9.2008 23:03 Smajchl | skóre: 39 | blog: Drzy_Nazory | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: kmail mi nepadá
a me kmail 3.5.9 s imap gmailem pada....
My máme všechno co chcem, my máme dobrou náladu!
23.9.2008 22:18 Miroslav Žídek | skóre: 20 | Prachatice
Rozbalit Rozbalit vše Re: kmail mi nepadá
Nepouzivam offline IMAP - jednou jsem takhle u 3.5.9 prisel o cely inbox :(((( (nastesti zalohuju na gmail). Jinak naproti jsou Courier-IMAPy. Pady Kontaktu (kmailu) jsem oznamil jako bug. Uvidime jak se na to budou tvarit ostatni. U me je pad bohuzel pravidlo.
24.9.2008 08:38 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: kmail mi nepadá
Pádů kmailu jsem hlásil několik, část byla zavřena jako DUPLICATE, zbytek je UNCORFIRMED ..., takže nevím, zda to v tomto případě má vůbec cenu.
When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
24.9.2008 19:28 Miroslav Žídek | skóre: 20 | Prachatice
Rozbalit Rozbalit vše Re: kmail mi nepadá
no aspon je to neco i kdyz s diskutabilnim ucinkem :-/ Lepsi nez jen "plakat" na foru jak je to vsechno spatne.
23.9.2008 13:01 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
Rozbalit Rozbalit vše Aplikování filtrů v KMailu
Také vám trvá "věčnost", než se aplikují "Všechny filtry" na nějakou složku? Thunderbird to zvládá okamžitě. Mám 3 filtry a aplikování na 650 zpráv trvá asi 15 vteřin, to není úplně dobře.
Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
23.9.2008 22:01 Miroslav Žídek | skóre: 20 | Prachatice
Rozbalit Rozbalit vše Re: Aplikování filtrů v KMailu
Také vám trvá "věčnost", než se aplikují "Všechny filtry" na nějakou složku? Thunderbird to zvládá okamžitě. Mám 3 filtry a aplikování na 650 zpráv trvá asi 15 vteřin, to není úplně dobře.
Hmm myslim ze to melo v clanku byt (dodaval jsem to Michalovi v posledni korekci) ale pomale nebo az nefunkcni filtrovani ma za pricinu bogofiltr - ve spojeni s IMAPem. Kdyz jsem ho zrusil filtrace je bleskova. Ovsem 600 mailu - nevim nevim. Co za filtr vlastne pouziva TB? Mas na mysli antispamove nebo klasicke trideni? Jde o filtraci na IMAPu nebo po stazeni z POP?
23.9.2008 23:13 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
Rozbalit Rozbalit vše Re: Aplikování filtrů v KMailu
Je to klasické třídění pošty stažené přes pop3, ale filtry nemám jako "pop", ale jako běžné. Jak to dělá TB to netuším, jen vím, že jsem měl asi 10 filtrů na více pošty než mám teď a bylo to prakticky hned.
Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
mirec avatar 23.9.2008 18:31 mirec | skóre: 31 | blog: mirecove_dristy | Poprad
Rozbalit Rozbalit vše Gwenview
Kedy sa bude dať v gwenview nastaviť antialiasing? Kedy mi v konquerore ak použijem gwenviewpart zobrazí tlačítka pre ďalší / predchádzajúci obrázok? Kedy to bude aspoň zčasti tak rýchle a nastaviteľné ako v KDE3.
LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
belisarivs avatar 23.9.2008 20:17 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
Rozbalit Rozbalit vše Re: Gwenview
Az jim vsem predvedes jak se to ma delat.

Brecenim tady nicemu nepomuzes. KDE4 je obrovsky projekt a holt je kazda pomoc dobra.
IRC is just multiplayer notepad.
mirec avatar 24.9.2008 12:27 mirec | skóre: 31 | blog: mirecove_dristy | Poprad
Rozbalit Rozbalit vše Re: Gwenview
Stačí nech sa pozrú na to ako je to riešené v KDE3. Predvádzať nič nemusím, v KDE3 sa to dá nastaviť bez problémov.

Okrem toho neviem si prestaviť ako by som ja bez toho aby som vedel anglicky opravoval niečo na softwari o ktorom si myslím, že by mal zaniknúť a vrátiť sa späť ku KDE3.
LinuxOS.sk | USE="-fotak -zbytocnosti -farebne_lcd +vydrz +odolnost +java" emerge telefon
23.9.2008 20:27 Pavel
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
S Linuxem teprve začínám, takže zkouším různé distribuce (chci přejít až na KDE4). Teď tam mám Kubuntu 8.04 s upgradnutým KDE z 4.0.3 na 4.1.1. Mám občas problémy s překreslováním spodního pruhu (občas část chybí, musím přejet myší, pod ikonou ovládání hlasitosti a schránky se často objevuje ještě jiná, třeba kopie vlaječky od klávesnice), systemsettings často vytuhne, když lezu do nastavení přihlašování (ta poslední ikona) ale hlavní problém je ten, že někdy nefungují klávesové zkratky různých efektů plochy (po chvíli googlení to vypadá na problém specifický pro *ubuntu).

Chci se ale zeptat, kde seženu ty widgety na zobrazení vytížení cpu atd, co byly vidět v první části článku? Dal jsem nainstalovat nějaké additional plasmoidy nebo co, ale je tam jen pár "blbostí". Vlastně mě z toho zajímá hlavně vytížení sítě.
belisarivs avatar 23.9.2008 21:02 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
No, hledal jsem a nenasel. Nejspis neni ani v II.
IRC is just multiplayer notepad.
23.9.2008 21:13 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
Je třeba nainstalovat "ze souboru" widget ze SuperKaramby - k nalezení to bude na kde-look.org či na kde-apps jako SuperKaramba.
Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
23.9.2008 22:08 Miroslav Žídek | skóre: 20 | Prachatice
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
Je třeba nainstalovat "ze souboru" widget ze SuperKaramby - k nalezení to bude na kde-look.org či na kde-apps jako SuperKaramba.
Ano je to Superkaramba :-) Upriavil jsem si thema SidebarWithClock. Muzete stahnout zde
24.9.2008 02:35 Pavel
Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE 4.1 - megarecenze (aplikace a KDE PIM)
Chodí, díky! Akorát ještě přepisuji ten config, protože neodpovídá mému PC, ale to je detail. Vlastně už jen trochu bojuji s lm-sensors, dostal jsem z něj zatím jen core temp.
26.9.2008 11:54 zvedavec
Rozbalit Rozbalit vše Fonty
ake su to pouzite fonty na screenshotoch? vyzeraju super aj s vyhladzovanim.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.