abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 689 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Srovnání HTML editorů

    5. 1. 2004 | Vlastimil Ott | Recenze | 12820×

    Tento článek si klade za cíl seznámit čtenáře s nejlepšími editory pro tvorbu webových stránek. Popisovány jsou Quanta, Bluefish a Mozilla Composer.

    Tomuto světu kralují ve světě Linuxu víceméně dva programy. Jejich nadvláda však nemusí trvat dlouho, protože kartami mohou zamíchat další, které se mohou kdykoliv objevit.

    Mozilla Composer

    Součástí programového balíku Mozilla je kromě prohlížeče také editor pro tvorbu webových stránek. Pracuje na principu WYSIWYG (What You See Is What You Get; Co vidíš, to dostaneš), který je vhodný pro rychlý návrh stránek. Tento způsob práce je dostačující pro jednoduché izolované stránky a je výhodnější spíše pro začátečníky. Nemusíte totiž znát jazyk HTML, všechny objekty lze vizuálně komponovat do výsledné podoby. Náhled na stránku je k dispozici okamžitě. Pracovní prostředí se dělí na čtyři karty:

    • Normální: stránka je zobrazena tak, jak má vypadat, jsou zvýrazněny linie tabulek a odkazy.
    • Zobrazit všechny značky: je zobrazena vizuální koncepce stránky, ale také všechny značky reprezentující příkazy HTML. Náhled je tedy nepřehledný, ale praktický pro toho, kdo ví, co hledá.
    • Zdrojový kód: je zobrazen zdrojový kód stránky v jazyce HTML, vhodné pro pokročilé uživatele, kteří tímto způsobem mohou doplnit parametry, které by jinak zadat nešly.
    • Náhled: zobrazení stránky odpovídá vzhledu, jaký bude mít stránka v prohlížeči, nejsou vidět žádné nadstandardní informace týkající se jazyka HTML nebo jiné.

    Editor umožňuje jednoduchým způsobem zadávat charakter písma, měnit pozici a tvar objektů (obrázků, tabulek) a jejich vlastnosti (JavaScript, v omezené míře také CSS).

    Mozilla Composer, zobrazení všech příkazů

    Nevýhod je mnoho: nejsou dostupní žádní průvodci vytvořením dokumentu nebo tabulky, editor zdrojového kódu je velice primitivní a neumožňuje editací parametrů jednotlivých příkazů, jak je to běžné u jiných editorů. Zvolená koncepce je také nebezpečnou zbraní: jako každý jiný WYSIWYG editor zahlcuje zdrojový text za účelem dosažení nějakého efektu nadbytečnými příkazy, které se opakují. Typickým příkladem jsou příkazy pro změnu písma, které se zadávají při každé změně písma a velikost souboru značnou měrou zvyšují. Řešením by bylo použití technologie CSS stylů, která je však určena spíše pokročilým uživatelům, ale zejména pokročilejšímu editoru.

    Quanta

    Prověřeným programem pro vývoj webových stránek je editor Quanta, který se již propracoval mezi standardní programy některých distribucí. Editor je původně určen pro prostředí KDE, takže minimálně jeho přítomnost v systému je podmínkou běhu programu.

    Quanta je komplexní prostředí pro vývoj webových stránek. Prostřednictvím správy projektů umožňuje vývoj celého webu a jeho umístění na server. Disponuje množstvím průvodců, které uživateli pomohou využít všechny možnosti HTML a CSS. Obsahuje i editor CSS stylů, editor barev, rychlý výběr nestandardních znaků, průvodce pro tvorbu a pozdější editaci tabulek, průvodce pro tvorbu seznamů, průvodce pro vkládání obrázků. Dále obsahuje možnost volby mezi mnoha typy dokumentů (podle specifikace konsorcia W3C), pokročilé vkládání formulářů a jejich editaci, kontrolu validity zdrojového kódu a v neposlední řadě možnost používání zásuvných modulů -- pluginů. S jejich pomocí lze dosáhnout mnoha dalších efektů a usnadnění práce.

    Quanta Plus, náhled na prostředí

    Hlavní výhodou editoru je způsob práce s ním. Uživatel manuálně zadává jednotlivé příkazy (s využitím všech možných průvodců) a po stisku klávesy F6 okamžitě vidí výsledek. Nutno podotknout, že technologie použitá k zobrazení vychází z jádra programu Konqueror, hlavní komponenty prostředí KDE, která není ve zpracování HTML stránek tak kvalitní jako jádro Gecko, na němž je postavena konkurenční Mozilla. Proto se může stát, že stránky vypadají jinak než v prohlížečích, které jsou postaveny na Mozille. To je ovšem problém vývojářů těchto prohlížečů.

    Komfort celého prostředí ještě zvyšuje (byť problematické) zvýrazňování syntaxe zdrojového souboru a postranní stromový pohled, kterým lze prohlížet adresáře a soubory, logickou strukturu dokumentu, strukturu projektu (informace o všech souborech zařazených do projektu), chybový výstup a propracovanou dokumentaci. V neposlední řadě je vhodné zdůraznit, že editor nepodporuje pouze jazyk HTML, ale např. i XML, CSS, SGML, Java, C, Pascal, LaTeX, PostScript, Perl, PHP, Ruby, Python a mnoho dalších. Velikou výhodou, která editor posouvá vpřed, je možnost editovat parametry jakéhokoliv příkazu, u něhož je to přípustné. Tak např. editací parametru tabulky velice rychle dosáhnete požadovaného efektu, aniž byste museli ručně dopisovat všechny parametry a jejich hodnoty. Dalším výrazným kladem je přítomnost rozhraní pro kontrolu pravopisných překlepů (používá se některý z dvojice korektorů ispell, aspell).

    Nevýhodou programu je provázanost s prostředím KDE, několik nepatrných, ale nepříjemných chybiček (nesprávné zalamování textu a jeho následné "rozhození") a v poslední době také absence výraznějších novinek. Objektivně řečeno se ale jedná o jedno z nejlepších vývojových prostředí.

    Bluefish

    Vývojové prostředí Bluefish se s Quantou střídá na pozici jedničky mezi HTML editory. Volba mezi nimi je obtížnou otázkou; v poslední době má mírný náskok právě Bluefish. Tak, jako je Quanta svázána s prostředím KDE, je Bluefish propojen s GNOME. Vyžaduje minimálně jeho přítomnost na disku, nejlépe mu ovšem je přímo ve spuštěném prostředí. Využívá knihoven GTK, které jsou základem právě GNOME, má tedy tvořit protipól Quantě (jak už to tak bývá).

    Bluefish je ještě propracovanější než Quanta. Obsahuje pochopitelně totéž, pouze v jiném kabátě, ale přináší i mnoho věcí navíc. Potěší zejména dynamické menu, které obsahuje zajímavé skripty příp. makra různých jazyků (DHTML, docbook, php, sql, C apod.). Samozřejmostí je možnost nová makra nebo skripty do nabídky přidat. V horní části se nalézá několik panelů, které obsahují tematicky sdružené ikony nejčastějších příkazů. Jsou to Standardní příkazy, Písma, Tabulky, Rámy, Formuláře, Seznamy, CSS a panel s nejčastěji vkládanými příkazy.

    Bluefish, vkládání obrázku

    Součástí hlavní nabídky je položka Dialogy, která obsahuje průvodce mnoha činnostmi, jako je vytvoření dokumentu (definice jazyka, metainformací), tabulky, CSS stylu nebo formuláře. Každý relevantní příkaz může být editován, resp. hodnoty jeho parametrů mohou být kdykoliv měněny prostřednictvím komfortního dialogového okna. Součástí nabídky je také pokročilé menu pro vyhledávání a blokové operace nebo menu pro spouštění externích programů.

    Program nepodporuje zásuvné moduly (zatím?), vše je realizováno spouštěním externích programů, čímž je dána větší svoboda uživateli programu, který tak nemusí spoléhat na tvorbu jiných vývojářů. Hlavní náplní programu je vytváření HTML stránek, podporuje však i jiné formáty (XML, Java, JavaScript, PHP, Perl, Python, C, Pascal a další). Vynikající pomůckou je stromové zobrazení všech příkazů HTML a PHP s popisem, jakou činnost daný příkaz vykonává (vložení do zdrojového textu je samozřejmostí).

           

    Hodnocení: 46 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    5.1.2004 08:04 Dušan Hokův | skóre: 43 | blog: Fedora a další...
    Rozbalit Rozbalit vše co kodovani cestiny?
    Mozz. Composer neznam, Quantu jsem pouzival do te doby, nez RH prisel s distribuci v utf-8. Bluefish mohu jen doporucit, kdyz totiz mate v meta tagu napsane kodovani treba iso-8859-2, win-1250 nebo utf-8, tak vam soubor otevre/ulozi v tom spravnem kodovani.
    5.1.2004 10:19 Yakeen
    Rozbalit Rozbalit vše Screem
    Mohu jen doporucit Screem.
    Tomáš Bžatek avatar 5.1.2004 11:14 Tomáš Bžatek | skóre: 29 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Screem
    Presne Screem jsem chtel taky doporucit. Obsahuje tunu funkci, na muj vkus je vsak trochu preplacany. Vetsinou si stejne pustim BlueFish a delam v nem (na nem mne zase vadi jeho pomalost).
    Koupim litajiciho tucnaka
    5.1.2004 12:40 Dan B | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Dreamweaver
    chjo ... Dreamweaver je Dreamweaver ... skoda ze Macromedia nedela verzi i pro Linux. V pripade DW by mi nevadil coled source placenej projekt. Nema zadnou uchazejici alternativu stejne vyspelou (IBM Websphere? ... nezkousel jsem) jako on sam.
    5.1.2004 13:36 Frank
    Rozbalit Rozbalit vše Dreamweaver
    Ohledně dreamweaveru chtě nechtě musím souhlasit. A taky chci pochválit pěkný článek, s názory se ztotožňuji. Z výše uvedeného tria jsem nejraději používal bluefish.
    6.1.2004 20:52 Pavůk | blog: Tučning (Túnění tučňáků) | V Pavůčině (Votice)
    Rozbalit Rozbalit vše Dreamweaver
    Jó Dreamweaver... ten pod tučňákama celkem dost chybí... I když Quanta taky ujde, ale furt to není ono! Asi začnu laborovat s wine... :-)
    theo avatar 5.1.2004 16:47 theo | skóre: 15 | Rožnov ... hádej který?
    Rozbalit Rozbalit vše best editor in da wrld :)
    [flame]
    neda mi to a rypnu si -- nejlepsi udelatko na tvorbu webu pod linuxem i jakymkoliv jinym operacnim systemem (at uz si pod timto pojmem predstavujete cokoliv ;) je vi, vim a nebo gvim :))
    [/flame]
    Sine ira et studio
    5.1.2004 17:39 morb
    Rozbalit Rozbalit vše best editor in da wrld :)
    Suhlas, len by som poopravil, kedze som user-friendly-user, presiel som tri spomenute editory. Da sa v nich pisat, len su trochu hrackarske. Okrem toho som skusil vi, nano, joe, editor v mc, presiel som Eclipse, Anjutu a predstavte si, aj ked moc KDE nemam rad, dnes pisem v Kate. Svet je plny paradoxov.
    5.1.2004 17:47 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše best editor in da wrld :)
    Ještě jsi v té velké rychlosti přehlídl nedit... --vo
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    5.1.2004 17:55 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše best editor in da wrld :)
    Zdravim Pravdu dis, nejlepsi je u me KWrite. Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    5.1.2004 21:23 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše best editor in da wrld :)
    Kwrite jsem byl nucen pouzivat ve Fedore. Neni spatny,ale na nedit nema ani zdaleka. Nebo jdou v nem snad definovat makra ? Na Webu ani v dokumentaci jsem o tom zadnou zminku nenasel. Treba spatne hledam.
    5.1.2004 18:17 Frank
    Rozbalit Rozbalit vše best editor in da wrld :)
    Čekal jsem, kdy s tím někdo přijde, že vi rulez. Osobně si to nemyslím, zvl. v souvislosti s tvorbou html projektů.
    5.1.2004 19:23 tomm - tommikzavinacseznamcz
    Rozbalit Rozbalit vše best editor in da wrld :)
    Vim je vyborny, nicmene nejsem spokojeny s jeho zvyraznovanim syntaxe pri praci s JSP. Nevite nekdo o necem lepsim, nez se standardne s (g)Vimem dodava? Libi se mi jak zvyraznuje JSP NetBeans, ale ty pro zmenu valci s odsazovanim. Takze poradi mi nekdo ?
    6.1.2004 05:09 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše best editor in da wrld :)
    zdravim,
    bude to sice offtopic, ale snad to pomuze. zkuste pohledat zde: http://www.vim.org/scripts/ a nejaky pluginy se mozna najdou.
    bye goldenfish
    12.1.2004 11:38 leo
    Rozbalit Rozbalit vše Vim je celkem super na HTML
    Já jsem objevil sílu Vimu a nedám na něj dopustit. Kde jaké editory se můžou jít bodnout. S tím barvením syntaxe taky není problém, protože na stánkách Vimu je dost barevných schémat a také Vim má už v sobě několik barevných schémat. A pokud nevyhovují barvy a odsazování tak se to dá nastavit v konfiguračním souboru. Leo www.sendme.cz/goro www.goro.pescz.cz www.sendme.cz/sklad
    5.1.2004 19:32 IW
    Rozbalit Rozbalit vše RE: best editor in da wrld :)
    Ne ne ne! Nejlepsi editor je e3 a ma jen 9,2k :)
    Valoun avatar 5.1.2004 21:04 Valoun | skóre: 30 | blog: Psavec | Středočeský kraj
    Rozbalit Rozbalit vše RE: best editor in da wrld :)
    e3 je vynikajici, zvlast kdyz chcete mit svuj minieditor nekde, kde nemuzete nic kompilovat/instalovat. Nelibi se mi ovsem, ze vsem editovanym souborum automaticky vytvari zalohy ... Na tvorbu stranek v PHP pouzivam Quantu. Nepodarilo se mi vsak udelat, aby Quanta sama zobrazila vystup PHP stranky, takze vsechno hazim na svuj lokalni Apache a koukam na to v Mozille/Opere. A taky jsem si ted nainstaloval novou Quantu BE. Docela me potesilo, ze se cela da 'roztrhat' na jednotlive toolbary a okna a roztahat si je po dvo monitorech :-). Nezjistil jsem ovsem, jak to zase poskladat do jednoho okna - nemozne.
    6.1.2004 10:07 nemo
    Rozbalit Rozbalit vše nano rules! :-)
    nano forewer..
    6.1.2004 13:36 jiri
    Rozbalit Rozbalit vše jEdit
    Doporučuju jEdit (jedit.org). Zvlášť těm, co pendlují z Linuxu na windows a zpět. Je komplet napsaný v Javě, takže na pomalejších strojích možná může být pomalejší (mně se to nezdá nijak hrozné). Ze začátku jsem si myslel, že není nic moc, ale když si ho přizpůsobíte podle svého a pozapínáte pluginy, tak je to paráda. Je fakt, že neobsahuje žádné moc průvodce a takové ty věci, ale umí sbalování kousků kódu (folding), zvýrazňování a odsazování kdejakého jazyka, plně konfigurovatelné klávesové zkratky (Shortcuts), volitelné písmenné zkratky (Abbreviations), grafické párování tagů a závorek, zalamování textu, má vlastní makrojazyk, vymakané vyhledávání a nahrazování, umí označovat bloky i po sloupcích a mnoho dalších věcí. Nemá problémy s kódováním ISO 8859-2, cp1250 ani UTF-8. Píšu v něm hlavně PHP a jsem s ním velmi spokojen. Cením si hlavně těch písmenných zkratek a párování tagů (na postranní liště ukazuje co k čemu patří). Perfektní je samozřejmě také to, že je multiplatformní. Díky Javě má spoustu uživatelů z mnoha operačních systémů a to se projevuje na propracovanosti a velkém množství plug-inů.
    6.1.2004 15:14 Jirka Wolny
    Rozbalit Rozbalit vše Html-Kit a 1st page 2000
    Asi před rokem jsem zkoušel Quantu i BlueFish, ale nijak zvlášť mě nenadchly. Když potřebuju html editor, tak se přepnu do Windows a spustím si Html-Kit (www.chami.com), na úpravu css stylů používam TopStyle Lite (www.bradsoft.com/topstyle/tslite). Html-Kit by měl jít spustit i pod Linuxem pomocí Wine, mně se to však nepovedlo. Méně zkušeným bych doporučil místo Html-Kitu použít spiše 1st page 2000 (www.evrsoft.com). Všechny uvedené programy jsou zdarma, běží však jen pod Windows :(. Když nepočítám programy typu vi, emacs a spol (nezkoušel jsem je), pak musím bohužel konstatovat, že html editory pro Windows jsou lepší než ty v Linuxu. To, co mi v html editorech chybí, je kontrola pravopisu. Zkoušel jsem použít i Quantu a BlueFish, ale v jednom se mi nepodařilo kontrolu vůbec spustit, a druhý mi jako chyby hlásil i všechny názvy tagů (head, title, meta, body, ...). Řeším to tak, že si napíšu text nejdříve v OpenOffice a v html editoru doplním html značky.
    xsubway avatar 6.1.2004 17:07 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše nakonec japonec?
    zacal jsem notepadem ve windows ... presel jsem ke sqelemu pspadu pak 1stpage2000, atd ... no a pak jsem migroval k linuxu: 1) editor v "mc" 2) pico 3) vi 4) jedit 5) vsechno mozne (vcetne skoro vsech uvedenych) s programovanim jsem skoncil u Eclipse ... ale naroky na HW me zahnali zpet k necemu strizlivejsimu ... nakonec emacs :o) (diky za typ na e3 ktery umi rezim emacsu)
    theo avatar 7.1.2004 16:24 theo | skóre: 15 | Rožnov ... hádej který?
    Rozbalit Rozbalit vše nakonec japonec?
    [flame]
    emacs? to je ten operacni system co mu chybi dobry textovy editor, ne? :)
    [/flame] ale ted vazne. emacs mi neprijde jako zrovna strizliva volba. ale je to pouze muj nazor. na druhou stranu se musi nechat, ze na praci s html je emacs vybaven extremne dobre, podstatne lepe nez (g)vi(m), tedy za predpokladu, ze mate radi vselijake ty udelatka, ktere hafo veci delaji za vas. ja je nemiluju takze zustavam u (g)vi(mu) :)
    Sine ira et studio
    8.1.2004 15:39 Lumpy
    Rozbalit Rozbalit vše Mozilla Composer
    Mozilla Composer mohu vřele doporučit začínajícím uživatelům. Chtěl bych ale vyvrátit některá tvrzení: Samozřejmě je možné editovat pramatery jednotlivých příkazů přez dopní panel, obsahuje průvodce pro vytvoření a změnu nastavení tabulek i dokumentu jako celku. Líbí se mi práce s CSS, která se stále vylepšuje. Na Composeru odvedli Daniel Glazman a další opravdu kus práce... Jinak samozřejmě WYSIWIG editor má jinou koncepci než editory s přímým zápisem a z toho je třeba vycházet v jejich porovnávání. Nelze obecně říci, zda je Mozilla Composer lepší než Quanta nebo Bluefish. To je míchání jablek s hruškami. Já používám Bluefish, protože mi vyhovuje. Myslím, že Qunta je také velmi podařený nástroj. Oba produkty se samozřejmě neustále vyvíjejí a např. Quanta ve verzi 3.2 BE přináší řadu užitečných vylepšení: http://bluefish.openoffice.nl/index.html http://quanta.sourceforge.net/main1.php?contfile=news
    9.1.2004 09:08 Marian
    Rozbalit Rozbalit vše Mozilla Composer
    Ja som sa pokusal pouzit vo Windows Mozilla Composer, ale musim povedat, ze JavaScript absolutne nezvlada. Nahlad na napisanu stranku je velmi ubohy. Takisto mi vadi jeho syntax highlighting.
    12.1.2004 08:10 Radek Červinka
    Rozbalit Rozbalit vše Mozilla Composer
    No ja ho mám rád a pouzžívám ho při hledání chyb, neb v te stránce Html Tags (tam kde se zobrazuje náhled s tagy jako ikonami) se dá na tu ikonu kliknout a compos(t)er vybere ten blok co tomu odpovidá, dole se zobrazí zanoření (např. BODY DIV DIV FORM INPUT) a dá se na to dole kliknout a podívat se jestli je to to prave. Coz je pro mne prijemna vlastnost, jelikoz stranky generuji.
    22.2.2004 00:06 Michal
    Rozbalit Rozbalit vše Bluefish nebo Quanta a FTP
    Jak je to v techhle editorech s ftp? Jsem zvykly z Homesite ze si oteviram soubory primo ze serveru a pracuju s nima jako bych je mel na disku. Jde to i v B. nebo Q.? Diky.
    26.7.2005 20:10 Krakonoš | skóre: 17 | Nová Ves v Horách
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bluefish nebo Quanta a FTP
    Nevim jak ostatni, ale

    mc - ma vestaveny editor a ten to umi. Ovsem to je asi jedine co se mi na nem libi, porotze jinak mi prijde absolutne zbytecne a pouziju ho maximlane kdyz chcu rychle prohlidnout nejakej malej soubor.

    Quanta neco takoveho umi. Nevim vsak jak to je presne s online prenosama, pac sam mam pomale pripojeni a u tohodle bych umrel. Avsak pouzivam jeji fci, ktera mi umozni rict si kde ten projekt na netu mam, fetchnu si vsechny soubory na disk a az skoncim s praci, tak dam uploadovat a quanta si vyhleda zmeny a pripadne je uploaduje. Pravda je, ze by to chtelo kapanek vylepsit, ale tohle docela staci :]]... (jo a nevim, jak resi kolize - jeste sem to nepotreboval, pac vetsinou pracuju single a kdyz hus v teamu tak v malem a nebo kazdej delame neco jineho :])

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.